WPX Hosting Review 2024: Beste Keuze? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Ben jij op zoek naar een snelle en betrouwbare webhosting partij voor jouw website of webshop? Dan kan WPX Hosting zo maar eens de juiste keuze zijn voor jou. WPX Hosting is namelijk super snel, omdat ze beschikken over servers in onder andere Londen, verder kun je met één druk op de knop WordPress installeren, gratis gebruik maken van een CDN en ontvang je een gratis SSL certificaat.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij tijdelijk tot wel 20% korting krijgen. Uiteraard ontvang jij hierbij ook nog het gratis SSL certificaat en toegang tot de 24/7 klantenservice. Heb jij toch nog twijfels over WPX hosting? Dan kan ik je zeker aanraden om deze WPX WordPress Hosting Review eens te lezen, want hierin deel ik ook mijn ervaringen!

WPX-hosting-logo

Tijdelijk tot €16 p.m. korting

Gebruiksvriendelijkheid

4.7/5

Klantenservice

4.6/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

4.1/5
Inhoudsopgave

Wat is WPX hosting precies?

Een snelle website is van vitaal belang voor het succes van jouw website of webshop. Wat het doel van uw website ook is, van bloggen voor de lol tot het online verkopen van producten, uw site heeft baat bij snelle laadtijden.

Het verbeteren van de snelheid van jouw website kan je helpen meer bezoekers te krijgen dankzij een betere zichtbaarheid in de zoekmachines. Snellere websites hebben ook een hogere conversie, waardoor meer van die bezoekers op uw e-maillijst komen te staan, op links klikken, producten kopen of een andere belangrijke actie ondernemen.

Het leveren van snel ladende websites is precies waar WPX Hosting voor gemaakt is. In deze WPX Hosting review zullen we kijken wat deze WordPress webhost te bieden heeft. Als jij een nieuwe WordPress website begint of overweegt de hosting voor een bestaande site te upgraden, lees dan zeker deze WPX Hosting review om erachter te komen of deze service de beste optie is.

WPX-wordpress-hosting-review

WPX Hosting Review: Waarom is een snelle website belangrijk?

Voordat we naar deze WPX Hosting review gaan wil ik eerst nog even wat anders bespreken. Waarom zou je namelijk willen upgraden naar een snellere webhosting? Ik zal jou dit laten zien aan de hand van een aantal gegevens.

Er zijn een aantal onderzoeken/studies gedaan waarin onderzoek is gedaan de laadtijd van een website in vergelijking met het aantal bezoekers dat de website weer verlaat. Uit deze onderzoeken bleek dat 57% van jouw bezoekers de website zal verlaten wanneer het laden van jouw website langer dan 3 seconden duurt. Van deze bezoekers zal 80% nooit meer terugkeren naar jouw website of webshop. De helft van deze bezoekers zal ook nog eens hun vrienden vertellen over hun negatieve ervaring. Het maken van een snelle website is daarom echt een must.

Als je producten verkoopt of downloads aanbiedt op je website, zal het je interesseren om te weten dat Walmart ontdekte dat wanneer de laadtijd van 1 seconde naar 4 seconden sprong, de conversies snel daalden. Echter, voor elke 1 seconde verbetering, ondervonden ze tot 2% meer conversies. Firefox verminderde de laadtijd van hun site met 2,2 seconden en verhoogde het aantal downloads met een indrukwekkende 15,4%.

Er zijn tal van gegevens en studies die de negatieve impact van trage laadtijden aantonen, maar ook de positieve voordelen van het verhogen van de snelheid van de site. Zelfs als je geen miljoenenbedrijf runt, weet ik zeker dat jouw website kan profiteren van een betere laadtijden.

Bluehost-review-snelheid

WPX Hosting Review: Waarom zou jij moeten kiezen voor de hosting van WPX?

Nu we hebben besproken waarom het hebben van een snelle website belangrijk is het tijd om aan deze WPX Hosting review te beginnen. Jij bent nu namelijk waarschijnlijk benieuwd hoe jij de laadtijd van jouw website of webshop het beste kunt verbeteren? Nou, een van de snelste en gemakkelijkste manieren om jouw WordPress website te versnellen is door het kiezen van een goede en snelle webhosting partij. In dit geval zit je in deze WPX Hosting Review dus zeker goed.

We beginnen deze WPX Hosting review met het verkennen van de beste functies en enkele van de voordelen waarvan jij kunt profiteren door je aan te melden bij deze webhost. Daarna zullen we kijken naar de gebruikerservaring die WPX Hosting biedt en de beschikbare hosting pakketten met prijzen.

Extreem snelle websites

Zoals je inmiddels al in deze WPX Hosting review hebt kunnen lezen is de snelheid van jouw website of webshop erg belangrijk. Ik dacht daarom dat het wel zo handig was om deze WPX Hosting review te beginnen met het testen van de snelheid, omdat jij hierdoor direct kunt zien wat WPX bijzonder maakt. Voor het uitvoeren van deze test hebben wij een test website opgezet met het Astra WordPress Theme en de Elementor Pro builder.

Zelf hebben we hier verder geen custom onderdelen aan toegevoegd. Wel hebben we gekozen voor een Astra starter website template om zowel direct een redelijke website te hebben staan.

Om de resultaten van deze test te meten maken we gebruik van GTMetrix. Dit is een erg populaire tool waarmee jij makkelijk inzichtelijk kunt krijgen hoe snel een website is en waar zo nodig verbetering valt te halen.

Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien behaal je met de webhosting van WPX echt super goede laadtijden. Uiteraard betaal je bij WPX hosting net iets meer dan bij hostingpartijen als Bluehost, Hostinger en Hostgator, maar de resultaten liggen ook echt wel een stuk hoger.

Site snelheid is echter niet alles, dus laten we eens kijken naar wat WPX Hosting nog meer te bieden heeft.

99,95% uptime garantie

Naast de snelheid van een website is ook de uptime erg belangrijk. De uptime geeft namelijk in een percentage aan hoeveel minuten per jaar jouw website of webshop live staat. Is dit percentage erg laag? Dan staat jouw website veel offline en is hij dus niet bereikbaar. Wanneer dit het geval is heb je eigenlijk dus niks aan een hele snelle website. In veel gevallen kunnen mensen jouw website of webshop namelijk niet bereiken.

Kies je voor de hosting van WPX? Dan heb je een uptime garantie van maar liefst 99,95%. Dit is bizar hoog, want 100% procent is namelijk vrijwel onmogelijk. Iedere website zal namelijk wel enkele minuten per jaar offline staan door een probleem met de server.

In vergelijking met veel budget hosting partijen heeft WPX hun zaken op het gebied van snelheid en uptime erg goed voor elkaar.

WPX-wordpress-hosting-specs

Maak gebruik van een Content Delivery Network(CDN)

Een Content Delivery Network(CDN) is een erg waardevolle toevoeging aan jouw webhosting. Vooral wanneer jij je met jouw website of webshop richt op verschillende landen kan dit een enorme impact hebben op de snelheid van jouw website of webshop.

Door gebruik te maken van een CDN wordt jouw website op webshop op verschillende servers opgeslagen. Vervolgens wordt de website automatisch geladen van de server die het dichtst bij de locatie van de gebruiker licht. Zoals je wel kunt raden heeft vooral erg veel invloed als jij je met jouw website of webshop focust op de internationale markt.

Richt jij je met jouw website of webshop alleen op Nederland of België? Dan zul je niet direct een super groot voordeel halen uit het gebruik van een CDN. Wel kan het in dit geval van toegevoegde waarde zijn, omdat WPX hosting (nog) niet beschikt over een server in Nederland. Wel kun je het beste eerst even testen met de server in Londen, omdat ook dit al een flinke snelheid moet betekenen.

Meerdere data servers over de wereld

Zoals je net hebt gelezen in deze WPX Hosting Review is de webhosting van WPX hosting supersnel. Dit komt onder andere door de data servers die WPX gebruikt. Veel hosting partijen hebben namelijk maar op één locatie een dataserver. Dit klinkt niet heel erg, maar dit kan veel invloed hebben op de snelheid van jouw website wanneer jouw website bijvoorbeeld op een server staat in Amerika.

WPX hosting beschikt daarom over data servers op verschillende locaties over de wereld. Zo hebben ze op dit moment bijvoorbeeld servers op de volgende locaties:

  • Chicago
  • Londen
  • Sydney
 

In dit geval kun jij het beste kiezen voor een server die het dichtst bij jouw bezoekers gevestigd is. Hierdoor kunnen de bestanden het snelst geladen worden en dus ook het snelst vertoond worden op de computer van de bezoeker.

Om het nog beter voor elkaar te hebben kun je ook nog gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN), maar daar zal ik later in deze WPX hosting review meer over vertellen.

Automatisch dagellijkse back-ups

Beveiliging is natuurlijk ook erg belangrijk voor een goede website. Je wilt namelijk altijd zeker zijn dat jouw website of webshop goed functioneert en vooral na het updaten in dat erg belangrijk.

Om jouw website zo goed mogelijk te beveiligen zijn bijvoorbeeld back-ups erg belangrijk. Je kunt deze het beste regelmatig maken, omdat je in dit geval altijd een recente versie van jouw website of webshop kunt terugzetten wanneer dit nodig is. Het maken van handmatige back-ups is mogelijk, maar dat gaat op termijn een hoop tijd kosten en daarbij zul je het ook wel eens vergeten.

Wanneer je kiest voor de webhosting van WPX is dit probleem opgelost. Bij WPX worden er namelijk dagelijks automatisch back-ups gemaakt van jouw website of webshop. Jij bent er dus zeker van dat er altijd een back-up klaar staat en dat je deze met één druk op de knop kunt terugzetten. Dit is zeker een groot voordeel van WPX Hosting.

WPX-hosting-gratis-extra's

Gratis website migratie naar WPX hosting

Als jij al een WordPress website hebt, vraag jij je misschien af of jouw website verhuizen naar een snellere web host de moeite waard is. Er zijn plugins en tools beschikbaar die jou kunnen helpen bij het migreren van een WordPress website. Het proces is echter niet altijd even eenvoudig.

Gelukkig biedt WPX Hosting een gratis site migratie service. De migratiedienst is naar verluidt binnen 24 uur voltooid. Het team zal jouw gehele WordPress website verplaatsen van jouw huidige webhost naar jouw nieuwe WPX Hosting account. De migratie van e-mail gekoppeld aan jouw website is ook inbegrepen in de service.

E-maildiensten van WPX

Wanneer jij zelf een eigen WordPress website maken wilt of WordPress webshop maken wilt wil je natuurlijk ook een professioneel e-mailadres gebruiken. Je wilt namelijk professioneel overkomen en wanneer er een standaard gmail of outlook mailadres op jouw website staat gaat dat natuurlijk niet helemaal lekker. Daarbij wil je natuurlijk jouw privé en zakelijke mail van elkaar gescheiden houden. Om dit te kunnen gebruiken heb je e-mail hosting nodig.

Het is daarom goed om te weten dat alle hosting pakketten van WPX hosting standaard e-mail inbegrepen hebben. Jij kunt dus vanuit het dashboard zelf e-mailadressen aanmaken die aansluiten bij jouw domeinnaam. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres. Bij Hostingpartijen als Kinsta en Cloudways zul je zelf extern e-mailhosting moeten afnemen en daarom is het bij WPX erg fijn dat dit standaard zit inbegrepen.

Super overzichtelijk dashboard

Niet iedereen heeft evenveel technische kennis en daarom is het hebben van een duidelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard erg belangrijk. Dit maakt het voor bezoekers namelijk mogelijk om zonder technische kennis toch erg veel zaken zelf aan te kunnen passen.

Naast dat je in het dashboard alles eenvoudig volledig naar wens kunt aanpassen is het ook super overzichtelijk. Je kunt alles vinden zonder dat dit een enorme zoektocht is. Daarbij heb je ook een goed overzicht van de hostingpakketten, domeinnamen en SSL certificaten die jij op dit moment in bezit hebt. Ook dit vind ik persoonlijk een groot voordeel van WPX Hosting ten opzichte van andere hostingpartijen.

WPX-hosting-domeinnaam

Gratis SSL certificaat bij elk pakket

Om jouw website of webshop nog beter te beveiligen is een SSL certificaat ook zeker aan te raden. Inmiddels is dit zelfs zo belangrijk dat Google dit meeneemt in het bepalen van de rankings. Wil jij dus beter gevonden worden in Google? Zorg er dan zeker voor dat jouw website of webshop beschikt over een SSL certificaat.

Wanneer jij een website of webshop hebt maakt deze standaard gebruikt van een HTTP verbinding. Dit een een standaard beveiligde verbinding tussen jouw website en de server, maar hackers kunnen de informatie die hier wordt verzonden makkelijk inzien. Aangezien hier vaak ook persoonlijke informatie mee wordt verzonden is het gebruik van SSL certificaat erg belangrijk.

Door te kiezen voor een SSL certificaat maakt jouw website gebruik van een HTTPS verbinding. Dit is een beveiligde verbinding waar hackers de verzonden data niet meer kunnen inzien. Kies je voor de webhosting van WPX Hosting? Dan ontvang je gratis een SSL certificaat en ben je direct verzekerd van een beveiligde website.

WPX Hosting Review: Zijn er ook nadelen?

Net zoals alle andere hostingpartijen heeft ook WPX zo zijn nadelen. Dit is ook helemaal niet raar, want het is als bedrijf onmogelijk om het voor iedereen goed te doen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om over alle functionaliteiten te beschikken, supersnel te zijn, over een goede klantenservice te beschikken en daarbij ook nog eens erg goedkoop te zijn.

In dit onderdeel van deze WPX WordPress hosting review zal ik daarom even ingaan op de nadelen die ik heb gevonden. Voor de ene persoon zullen dit grote nadelen zijn, maar de andere zal deze nadelen weer accepteren omdat ze niet super extreem zijn. Laten we de nadelen die ik heb gevonden daarom maar eens bespreken.

Geen servers in Nederland

Ik heb dit punt eerder in deze WPX Hosting review ook al even aangehaald, maar ik wil het hier ook nog even benoemen. WPX beschikt namelijk (nog) niet over een server gevestigd in Nederland. Hoewel dit jammer is, is dit niet het grootste probleem. Wanneer jij jouw website op de server in Londen laat draaien is hij ook in Nederland nog steeds erg snel.

Wil jij jouw website of webshop wel echt op een server in Nederland? Dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van het Content Delivery Network(CDN) waar jij bij WPX hosting gratis gebruik van kunt maken.

Is dit voor jou ook niet de juiste oplossing? Dan kun je het beste kiezen voor een hostingpartij die zelf beschikt over servers in Nederland. Denk in dit geval aan Cloud86 hosting.

WPX Hosting Review: Uit welke pakketten kun jij kiezen?

Kies je voor de webhosting van WPX? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten, maar welke is nou het beste voor jou en wat zijn de hosting kosten? In dit onderdeel van deze WPX WordPress hosting review zal ik alle pakketten even bespreken en vergelijken zodat jij voor jezelf de beste keuze kunt maken.

Het goedkoopste pakket is het “Business pakket”. Met dit pakket krijg jij 10 GB opslagruimte, 100GB bandbreedte en kun je gebruik maken van WPX hun eigen Content Delivery Network. Om het helemaal af te maken kun je in dit pakket ook nog eens 5 websites kwijt. De kosten voor dit pakket bedragen $20.83 per maand.

Het tweede pakket is het “Professional pakket”. Met dit pakket krijg je 20 GB opslagruimte, 200GB bandbreedte en kun je ook gebruik maken van WPX hun eigen Content Delivery Network. Het grootste verschil is dat je in dit pakket 15 websites kwijt kunt en in het goedkoopste pakket maar 5. De kosten dit pakket bedragen $41.58 per maand.

Het duurste en meest uitgebreide pakket is het “Elite pakket”. Met dit pakket krijg jij 40 GB opslagruimte, een ongelimiteerde hoeveelheid bandbreedte en uiteraard toegang tot WPX hun eigen CDN. Verder kun je in dit pakket 35 websites of webshops kwijt.

WPX-hosting-review-prijzen

WPX Hosting Review: Wat zijn mijn ervaringen met WPX?

Inmiddels hebben we alle technische specificaties over WPX hosting wel besproken. Dit is erg waardevolle informatie, maar wat zijn nou mijn ervaringen met de webhosting van WPX? Om een zo’n goed en eerlijk mogelijke review te schrijven wil ik ook deze meenemen in deze WPX WordPress hosting review zodat jij voor jezelf een goede keuze kunt maken.

Zoals je misschien al hebt gezien op mijn websites kun je ook een WordPress website laten maken door mij. Ook een WordPress webshop laten maken behoort tot de mogelijkheden. In veel gevallen hebben deze klanten al een hostingpakket bij een partij afgenomen en daardoor werkt ik regelmatig met verschillende hostingpartijen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik ook al een aantal keer heb gewerkt met de hosting van WPX.

Zoals je in de rest van deze WPX review waarschijnlijk ook al hebt kunnen lezen ben ik erg enthousiast over de webhosting van WPX. Het is namelijk super snel en met een uptime van 99,95% staat jouw website echt bijna altijd online. Loop je vast of heb je vragen? Dan ben je binnen één minuut in contact met de klantenservice via de livechat.

WPX WordPress Hosting Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Zonet heb ik mijn ervaringen met de webhosting van WPX met jou gedeeld. Op basis van mijn ervaringen kun jij voor jezelf al een aardig goed beeld schetsen, maar aangezien WPX nog veel meer gebruikers heeft is het ook goed om deze eens te bekijken. Wat zijn de ervaringen van al deze andere WPX gebruikers namelijk? In dit onderdeel van deze WPX hosting review zal ik deze met jou behandelen.

Zelf kijk ik voor ervaringen met bedrijven altijd op trustpilot. Uiteraard kunnen bedrijven op hun website zelf ook gebruikers ervaringen delen, maar ik vraag mij toch altijd af hoe betrouwbaar die zijn. Een bedrijf kan namelijk zelf bepalen welke ervaringen daar moeten komen te staan. Op een platform als Trustpilot heeft het bedrijf zelf veel minder invloed.

Wanneer ik op trustpilot kijk bij WPX valt mij direct op dat bijna alle gebruikers erg positief zijn. WPX wordt namelijk gemiddeld beoordeeld met 4,7 van de 5 sterren op basis van meer dan 1400 reviews. Dit maakt WPX hosting toch wel een heel interessante optie.

WPX-wordpress-hosting-trustpilot

WPX Hosting Review: Hoe is de klantenservice?

Een erg belangrijk onderdeel bij het kiezen van de beste WordPress hosting provider is de klantenservice. Toch onderschatten veel mensen dit erg en kiezen ze vaak voor hele goedkope hosting waar eigenlijk helemaal geen klantenservice aanwezig is.

Aangezien hosting vrij technisch is en veel mensen hier niet super veel over weten is het belangrijk om altijd te kiezen voor een goede klantenservice. Je wilt echter voorkomen dat jouw website offline raakt en dat er niemand is die jou kan helpen. Dit gaat namelijk grote nadelige effecten hebben voor jouw bedrijf.

WPX is een van de hostingpartijen die hun klantenservice meer dan op orde heeft. Ze maken namelijk gebruik van een live chat die 24/7 beschikbaar is. Jij kunt dus altijd met jouw vragen snel terecht bij de klantenservice.

Het is ook goed om te weten dat het niet zomaar klantenservice medewerkers zijn waar je mee praat. Bij WPX zitten namelijk echt mensen met kennis. Ze sturen jou dus niet van het kastje naar de muur, maar kunnen jou direct helpen met het oplossen van het probleem.

WPX-hosting-review-klantenservice

Conclusie: Is WPX Hosting de beste hosting partij voor jou?

WPX Hosting is een snelle webhost die zeer eenvoudig in gebruik is. Als jij de hosting voorzieningen voor jouw website wilt upgraden of een nieuw project op de juiste manier wilt beginnen, dan is WPX Hosting een geweldige optie.

De drie hosting pakketten houden de zaken eenvoudig en het starten van een nieuwe WordPress website kan niet eenvoudiger. De gratis migratiedienst zal van pas komen voor iedereen met een bestaande WordPress website of webshop die op dit moment elders wordt gehost.

Vergeleken met shared webhosting op instapniveau zijn WPX Hosting en managed WordPress hosting, in het algemeen, niet goedkoop. Echter, met prijzen vanaf 24,99 dollar per maand, inclusief de mogelijkheid om tot vijf WordPress websites te hosten, is WPX Hosting een van de meer betaalbare opties als jij klaar bent om een niveau hoger te gaan.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

WPX alternatieven

Ook interessant

WPX-hosting-logo
4.6/5

Probeer 30 dagen gratis!