WP Engine WordPress Hosting Review 2024: Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Ben jij voor jouw website of webshop op zoek naar een betrouwbare en snelle webhosting partij? Dan heb je de keuze uit een tal goedkope opties, maar wat als je de maximale prestaties uit jouw website of webshop wilt halen? Dan kom je al snel uit op de WP Engine WordPress hosting. WP Engine is webhosting partij die beschikt over speciale pakketten voor WordPress die volledig zijn geoptimaliseerd voor WordPress en daardoor erg goede prestaties leveren In deze WP Engine WordPress hosting review ga ik uitgebreid onderzoek doen naar deze hostingpartij om jou zo goed mogelijk te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop hiernaast kun jij tijdelijk gebruik maken van een leuke korting! Hierbij ontvang je ook nog eens een gratis SSL certificaat die elke website of webshop sowieso nodig heeft. Twijfel jij nog over WP Engine? Dan kan ik je zeker aanraden om deze WP Engine WordPress hosting review eens goed door te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn ervaringen!

WP-Engine-logo

Ontvang tot €280 korting

Gebruiksvriendelijkheid

4.7/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.5/5
Inhoudsopgave

Wat is WP Engine hosting precies?

Lees jij vaker reviews op mijn website? Dan weet je dat ik altijd begin met wat informatie over het bedrijf dat achter een product of dienst zit. Veel mensen onderschatten deze informatie namelijk sterk, maar op basis van deze informatie kun je al goed inschatten of een bedrijf betrouwbaar is en hoe zij met hun klanten omgaan. Laten we deze WP Engine review daarom maar direct beginnen met wat informatie over het bedrijf zelf.

WP Engine is een hostingpartij die in 2010 is opgericht door ondernemer Jason Cohen. Hij besloot met WP Engine te beginnen, omdat WordPress een steeds populairder en meer gebruikt programma werd. Desondanks waren er nog weinig hostingpartijen die nou echt goede prestaties konden leveren aan hun klanten. Jason zag hier een kans en begon na het doen van een goede concurrentie analyse met WP Engine.

Inmiddels bestaat WP Engine al meer dan 10 jaar en zijn ze toonaangevend op het gebied van webhosting wereldwijd. Naast dat WP Engine inmiddels meer dan 1.2 miljoen websites host blijven ze maar groeien. Op dit moment heeft WP Engine namelijk vestigingen in Austin(hoofdkantoor), Texas, San Antonio, Londen, Limerick, Brisbane en Krakau. Over de hele wereld is WP Engine de afgelopen jaren een begrip geworden op het gebied van snelle, betrouwbare en betaalbare webhosting. Ze bieden bij WP Engine zelfs zulke goede services op gebied van prestaties en klantenservice dat WP Engine zelfs wordt aangeraden door WordPress zelf.

WP-Engine-wordpress-hosting-review

WP Engine WordPress review: Waarom zou jij voor de hosting van WP Engine moeten kiezen?

Nu je precies weet wat WP Engine is, hoelang ze al actief zijn, hoe andere gebruikers over WP Engine denken en wat ze allemaal al wel niet voor elkaar hebben gekregen is het tijd om verder te gaan. Jij bent namelijk op zoek naar de informatie die jij kunt gebruiken om te ontdekken of WP Engine de beste hosting partij is voor jou. Goed nieuws! In dit onderdeel van deze WP Engine review gaan we daar namelijk dieper op in.

In dit onderdeel van deze WP Engine hosting review ga ik jou alles vertellen over de specificaties van WP Engine. Mochten deze specificaties jou niet veel zeggen? Dan zal ik ze ook vergelijken met andere hostingpartijen zodat jij op basis hiervan kunt bepalen welke hosting partij het beste aansluit bij jouw wensen! Later in deze review gaan we ook kijken naar mijn ervaringen, de ervaringen van andere gebruikers en de kwaliteit van de klantenservice. Laten we dus maar snel beginnen.

Hosting pakketten voor ieder budget

Wil jij de beste hosting partij kiezen? Dan heb je zelf waarschijnlijk al aardig wat onderzoek gedaan. Wanneer je op Google zoekt naar een hostingpartij is de keuze gigantisch en vanaf dat moment heb je eigenlijk al geen idee meer waar je op moet letten. Dit is ook niet gek, want er zijn zoveel partijen en elke partij is weer net even anders. Daarbij richt de ene partij zich op de beginnende webbouwer en de andere hostingpartij weer op de ervaren webbouwers.

Een voordeel van WP Engine is daarom ook dat zij zich niet richten op het lage of hoge segment. Wat voor hosting je ook nodig hebt het kan bij WP Engine. Normale webhosting, WordPress webhosting, e-mailhosting of WooCommerce hosting het is bij WP Engine allemaal mogelijk!

Zoals je aan het begin van deze WP Engine hosting review al hebt gelezen is WP Engine een hostingpartij die echt de beste resultaten levert. Dit is daarom een super goede keuze wanneer je het maximale uit jouw website of webshop wilt halen, maar toch zal WP Engine niet voor iedereen geschikt zijn. Beginners kiezen waarschijnlijk liever voor een hostingpakket van Hostgator, Hostinger of Bluehost omdat dit net wat goedkoper is. Uiteraard krijg je dan ook mindere prestaties dus maak hier een weloverwogen keuze!

WP-Engine-wordpress-hosting

Datacenters over de hele wereld, ook in Nederland

Heb jij op dit moment al een website of webshop die live staat? Dan zul je hier vast wel eens de snelheid van hebben gemeten met tools als PageSpeed Insights of GTMetrix. In veel gevallen zul je schrikken, want meer dan 60% komt niet door de nieuwe Core Web Vitals update van Google. Dit is zonde, want met een snelle website haal je veel betere scores en zul je dus ook beter gevonden worden in Google en uiteindelijk meer bezoekers krijgen wat weer resulteert in meer omzet.

Door de juiste hosting partij te kiezen kun je al erg veel winst pakken op de laadsnelheid. Persoonlijk raad ik mensen nooit aan om een goedkoop hostingpakket te kiezen, omdat deze super slechte prestaties leveren en dat is natuurlijk zonde van het geld. Kies daarom altijd voor een hostingpartij die gebruik maakt van grote en snelle servers met SSD schijven.

Om het helemaal af te maken is het ook belangrijk dat je kiest voor een hostingpartij met servers in het land waar de meeste bezoekers van jouw website of webshop vandaan komen. Dit zal namelijk enorm veel laadtijd schelen, omdat er niet gecommuniceerd hoeft te worden met een server in bijvoorbeeld Amerika of Zweden. Doordat WP Engine beschikt over servers in Nederland kun jij direct al veel betere laadtijden halen met jouw website of webshop dan veel concurrenten!

99,95% uptime garantie

Een snelle website is super belangrijk, maar er is één ding dat misschien nog wel belangrijker is en dat is de uptime. Wat heb je namelijk aan een snelle website als hij het meer en deel van de tijd niet online en bereikbaar is? De uptime is een percentage dat aangeeft hoeveel minuten per jaar een website of webshop live staat. Zoals je wel zult snappen wil je dit percentage zo hoog mogelijk hebben, want jouw website of webshop heb je het liefst 24/7 online staan.

Veel goedkope hosting partijen beschikken over een lagere uptime en durven ook geen garanties te geven. Ik zal je daarom aanraden om te kiezen voor een hostingpartij die een uptime garantie durft te geven van minimaal 99,5%. Wanneer dit namelijk het geval is staat jouw website het grootste deel van het jaar online en dat is wat je wilt!

WP Engine doet het nog een stukje beter, want WP Engine geeft net als Cloudways en Kinsta een uptime garantie van maar liefst 99,95%. Houdt er rekening mee dat een uptime van 100% eigenlijk onmogelijk is, omdat er zich altijd problemen voor kunnen doen. Een hosting partij zal daarom nooit een uptime garantie van 100% geven!

Met één druk op de knop WordPress installeren

Aan het begin van deze WP Engine hosting review gaf ik aan dat WP Engine met name de focus heeft staan op WordPress. Dit is ook vrij logisch, want meer dan 60% van alle websites en webshops op het internet is gebouwd met WordPress. Dat WordPress zo populair is heeft een aantal reden. Zo is WordPress gratis, super makkelijk in gebruik, heb je geen technische kennis nodig en kun je alles maar dan ook echt alles volledig naar jouw wens maken.

Wanneer je een hostingpartij hebt gekozen en een abonnement hebt afgenomen moet je WordPress installeren. Hoe dit precies moet is afhankelijk van de hostingpartij die jij hebt gekozen. Bij de ene hostingpartij zal dit namelijk handmatig moeten worden gedaan en dat kan een flinke klus zijn.

WP Engine heeft er daarom voor gekozen om dit voor hun gebruikers zo makkelijk mogelijk te houden. Wanneer je namelijk een hostingpakket hebt afgenomen kun je vanuit het dashboard met één druk op de knop WordPress installeren. Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen is een account aanmaken waarmee jij vervolgens kunt inloggen op jouw website.

WP-Engine-hosting

Gratis SSL certificaat

Wanneer je een eigen WordPress website maken wilt is naast de snelheid en uptime ook de beveiliging erg belangrijk. Voor een groot deel wordt dit al geregeld door de hosting partij waar ik later in deze WP Engine review meer over zal vertellen, maar zul je hier zelf een aantal maatregelen voor moeten nemen.

Een van deze maatregelen is het SSL certificaat. Dit certificaat zorgt namelijk voor een beveiligde verbinding tussen jouw website of webshop en de server. Wanneer dit certificaat is ingesteld kun je dit zien aan het grijze slotje in de zoekbalk van jouw browser. Is het certificaat helemaal niet of niet juist ingesteld? Dan zal dit grijze slotje rood zijn of zal er een kruisje staan. Dit betekent dat het SSL certificaat niet aanwezig is. Dit is erg zonde, want naast dat bezoekers jouw website snel weer zullen verlaten weegt een SSL certificaat ook mee voor de vindbaarheid van jouw website in Google. Om beter gevonden te worden in een SSL certificaat dus erg handig!

Omdat WP Engine jou wil helpen om het maximale uit jouw website of webshop te halen ontvang je bij elk hostingpakket een gratis SSL certificaat. Normaal gesproken zal dit enkele tientjes extra kosten per jaar. Dit is daarom zeker een leuke extra van WP Engine.

Gratis gebruik maken van een CDN

De webhosting van WP Engine is van zichzelf al erg snel, maar toch kun je hier zelf ook nog een aantal dingen aan doen om een nog snellere website te krijgen. Het gebruiken van een Content Delivery Network(CDN) is bijvoorbeeld zo’n extra toevoeging.

Een Content Delivery Network(CDN) is een wereldwijd netwerk van servers. Al deze servers staan met elkaar in verbinden. Op al deze servers wordt een kopie van jouw website of webshop geplaatst. Wanneer een bezoeker vervolgens op jouw website of webshop komt kan de data geladen worden van de server die het dichtst bij gelegen is. Dit draagt erg veel bij aan de laadtijd van jouw website of webshop. Vooral bij internationale websites en webshop waar bezoekers uit meerdere landen komen, maar ook op de kleinere websites kan het zeker een positieve impact hebben.

De kosten voor een Content Delivery Network(CDN) bedragen vaak al zo’n €10,- per maand. Deze kosten komen op de normale webhosting kosten en dat loopt dus snel op. WP Engine heeft er daarom voor gekozen om hun klanten gratis gebruik te laten maken van een CDN, omdat ze zo makkelijker het maximale uit hun eigen website of webshop kunnen halen!

Keuze uit 36+ gratis WordPress thema’s

Wanneer je zelf met WordPress een eigen website of webshop wilt gaan maken heb je een snel en SEO vriendelijke WordPress thema nodig. Je zult dan snel uitkomen bij thema’s als Astra, Neve, GeneratePress, Divi, of OceanWP. Maar al deze website templates brengen weer extra kosten met zich mee. Vaak bedragen de kosten voor een WordPress thema ongeveer €50 euro per jaar.

Daarom heeft WP Engine ook hier een erg goede oplossing voor gevonden. Deze oplossing is zelfs zo uniek dat je deze niet zult vinden bij andere hostingpartijen. WP Engine heeft namelijk het WordPress thema bedrijf StudioPress overgenomen. StudioPress behoorde tot de beste WordPress thema’s en dat is nu dus onderdeel geworden van WP Engine!

Wanneer jij nu dus een hostingpakket afneemt bij WP Engine kun jij gebruik maken van meer dan 36 StudioPress WordPress thema’s. Deze thema’s zijn super populair en brengen normaalgesproken ook flinke kosten met zich mee. Het is daarom een super groot voordeel dat je hier bij WP Engine gratis gebruik van kunt maken. Omgerekend krijg je dus voor meer dan $2000 dollar aan gratis extra’s wanneer je kiest voor WP Engine WordPress hosting!

StudioPress-themes

Functionaliteit voor testomgeving

Als jij op dit moment al een website of webshop hebt staan is deze functionaliteit erg handig voor jou. Je wilt namelijk geen wijzigingen aanbrengen of updates uitvoeren op een website of webshop die live staat. Dit kan namelijk flinke problemen veroorzaken en dat wil je voorkomen. Het is daarom erg verstandig om gebruik te maken van een testomgeving/staging omgeving.

Vanuit het WP Engine dashboard kun je erg makkelijk een testomgeving aanmaken. Hiermee maak je eigenlijk een volledige kopie van jouw website of webshop die op een subdomein wordt geplaatst. Dit domein wordt uitgeschakeld voor Google zodat beide websites elkaar niet in de weg gaan zitten. In deze testomgeving kun jij vervolgens alles aanpassen zonder dat dit ook maar enig effect heeft op jouw huidige website.

Ben je tevreden met de aanpassingen of heb je de update gedaan en is deze zonder problemen verlopen? Dan kun je vanuit het WP Engine dashboard met één druk op de knop jouw volledige testomgeving overzetten naar de huidige website.

Dagelijks automatische backups

Door gebruik te maken van de bovenstaande testomgeving functionaliteit zal de kans op problemen al aanzienlijk afnemen. Toch wil je natuurlijk het zekere voor het onzekere nemen. Het is daarom verstandig om regelmatig een backup te maken van jouw website of webshop. Wanneer je een hosting partij kiest moet je vaak zelf handmatig backups maken. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar wat als je het een paar keer bent vergeten en er gaat net op dat moment wat fout? Dan kun je de backup terugzetten, maar ben je alles wat in de tussentijd is aangepast kwijt.

Aangezien je dit wilt voorkomen heeft WP Engine een andere oplossing gekozen. Bij WP Engine worden er daarom automatisch backups van jouw volledige hostingpakket gemaakt. Dus hierin staat de volledige website of webshop, maar ook alle e-mails. Mocht er wat fout gaan kun je dus erg makkelijk en snel terug naar een actuele versie van jouw website.

Gratis verhuizen naar WP Engine

Sommige lezers zullen op dit moment al een website of webshop live hebben staan? Deze staat waarschijnlijk gehost bij een andere hostingpartij en de kans is aanwezig dat je hier niet tevreden over bent. Zo kan bijvoorbeeld de prijs te hoog zijn, maar ook komt het vaak voor dat ze de beloftes toch niet nakomen. In dit geval kun je er dan voor kiezen om over te stappen naar een andere hostingpartij.

Het overstappen van hostingpartij is vaak vrij technisch. Een hostingpartij zal er ook alles aan doen om dit voor jou als individu zo lastig mogelijk te maken. Als ze het maar lastig genoeg maken zul je het uiteindelijk opgeven en blijf je toch maar klant.

Wil jij jouw website of webshop verhuizen naar WP Engine? Dan kan dit gratis en wordt alles door WP Engine voor jou geregeld. Jouw volledige website of webshop wordt met behulp van of door het migratie team van WP Engine overgezet naar hun webhosting. Op deze manier weet je zeker dat alles goed verloopt en dat je geen fouten met grote consequenties gaat maken.

WP-engine-website-snelheid

Alles voor een veilige website

Een veilige website of webshop is belangrijk. Zoals je eerder in deze WP Engine hosting review al hebt gelezen kun je hier zelf een aantal dingen tegen doen. Denk bijvoorbeeld aan het SSL certificaat, de automatisch backups en de functionaliteit voor een testomgeving. Toch is er nog veel meer te doen voor de beveiliging van jouw website of webshop. Denk bijvoorbeeld aan extra WordPress plugins die bijdragen aan de veiligheid van jouw website of webshop.

Ook de hosting partij neemt erg veel verantwoordelijkheid voor de veiligheid van hun klanten. Webhosting partijen beschikken namelijk over grote servers die gevoelig zijn voor hackers en cyber aanvallen. WP Engine neemt hier daarom een groot aantal maatregelen tegen. Zo worden er nooit teveel websites op een server geplaatst, worden de servers 24/7 gecontroleerd op aanvallen en mogelijke malware besmettingen om ervoor te zorgen dat alles schoon en goed blijft werken. Wanneer je kiest voor WP Engine weet je dus zeker dat je het op alle punten goed voor elkaar hebt.

WP Engine is perfect voor WooCommerce

Ben jij van plan om een webshop te bouwen? Dan kun je dit doen met Shopify, maar de meeste mensen zullen kiezen voor WordPress en WooCommerce. WooCommerce is namelijk gratis te gebruiken en werkt naar mijn mening een stuk makkelijker.

Voor een webshop kun je niet dezelfde hosting pakketten kiezen als een website. Een webshop heeft namelijk veel meer snelheid en schijfruimte nodig. Dit komt omdat alle producten in een database opgeslagen worden. Vaak hebben deze producten ook nog weer verschillende filters. Denk bijvoorbeeld aan kleuren, maten, materialen etc. Omdat elk product uniek moet die individueel aangemaakt worden in de database. Dit zorgt voor veel meer communicatie momenten tussen de server en webshop waar extra snelheid en schijfruimte voor nodig is.

WP Engine beschikt daarom over E-Commerce hosting pakketten die ideaal zijn wanneer jij met WordPress en WooCommerce eigen webshop wilt maken. Met deze pakketten weet je zeker dat er geen fouten zullen voordoen en dat je nooit tegen limieten zult aanlopen(afhankelijk van pakket).

WP Engine WordPress review: Zijn er ook nadelen?

Net als alle andere hostingpartijen heeft ook WP Engino zo zijn nadelen. Dit is ook helemaal niet gek, want je zult het nooit voor elkaar krijgen om met een bedrijf alles voor iedereen goed te doen. In dit onderdeel van deze WP Engine WordPress hosting review zal ik daarom de nadelen die ik heb gevonden met jou bespreken. Voor de ene persoon zullen dit grote nadelen zijn, maar de andere zal deze nadelen weer accepteren omdat ze niet super extreem zijn. Laten we de de nadelen die ik heb gevonden daarom maar eens bespreken.

Geen hosting voor domeinen

Dit hoeft geen nadeel te zijn, maar ik kan mij zo voorstellen dat dit voor de meeste ook geen voordeel gaat zijn. Het is bij WP Engine namelijk niet mogelijk om domeinen aan te schaffen. Je kunt dus wel een hostingpakket afnemen, maar de domeinen die jij wilt gebruiken zul je ergens anders moeten hosten. Vervolgens kun in het dashboard van het account waar jouw domeinen staan wel aangeven waar het domein naartoe moet verwijzen. Deze gegevens moeten dan aangepast worden naar de gegevens van WP Engine. Dit is niet een heel groot probleem en ook niet super technisch, maar het was natuurlijk makkelijker geweest als je direct bij WP Engine een domein kon plaatsen.

Voor sommige een beetje prijzig

Een ander nadeel dat ik heb gevonden is de prijs. De webhosting van WP Engine is namelijk niet super goedkoop. Wanneer je op zoek bent naar goedkope webhosting zal WP Engine dus niet de beste keuze zijn voor jou. Wil je echt goede resultaten halen en een van de beste webhosting partijen gebruiken? Dan is WP Engine een erg goede keuze, maar daar betaal je dan ook net wat meer voor. Vergeet ook zeker niet dat je alle StudioPress thema’s gratis kunt gebruiken!

WP Engine WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Zoals ik eerder in deze WP Engine hosting review al aangaf is WP Engine speciaal geoptimaliseerd voor WordPress. Voor de meeste lezers zal dit een groot voordeel zijn, want bijna iedereen bouwt zijn website of webshop met WordPress. Toch beschikt WP Engine nog wel over verschillende hostingpakketten deze zal ik daarom hieronder even met jou doornemen zodat jij het beste hostingpakket voor jouw website kunt kiezen.

Het goedkoopste pakket is het “Managed Hosting StartUp” pakket. Zoals de naam al zegt is dit voor de starters die wel direct goed van start willen kunnen gaan. Met dit hostingpakket krijg je daarom toegang tot alle basis functionaliteiten. Zo kun je één website in dit pakket plaatsen, 25.000 bezoekers per maand ontvangen, heb je 10 GB schijfruimte, ontvang je een gratis SSL certificaat en kun je gratis gebruik maken van een CDN. De kosten voor dit pakket bedragen €23,33 per maand.

Het tweede pakket is het “Managed Hosting Professional” pakket. Dit pakket is voor de mensen met wat grotere plannen. Zo kun je in plaats van één website drie websites in dit pakket kwijt, kun je tot 75.000 bezoekers per maand ontvangen, heb je 15 GB opslagruimte, ontvang je een gratis SSL certificaat en kun je gratis gebruik maken van een CDN. De kosten voor dit pakket bedragen €45,83 per maand.

Het derde pakket is het “Managed Hosting Growth” pakket. Dit pakket is voor een groot deel gelijk aan het vorige pakket. Je kunt dan alleen nog meer websites in een pakket kwijt. Daarbij krijg je uiteraard ook weer meer schijfruimte, bezoekers per maand en bandbreedte. De kosten voor dit pakket bedragen €89,17 per maand.

Heb je aan tien websites in één pakket ook nog niet genoeg? Dan heb je het “Managed Hosting Scale” pakket nodig. In dit pakket kun je namelijk 30 websites plaatsen. Logischerwijs krijg je uiteraard ook weer meer schijfruimte, bezoekers per maand en bandbreedte. De kosten voor dit pakket bedragen €250,00 per maand.

WP-Engine-hosting-prijzen

WP Engine hosting ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met WP Engine?

Inmiddels heb ik jou al erg veel verteld over het bedrijf en de webhosting van WP Engine. Uiteraard zijn dit allemaal punten die ze zelf op hun website benoemen in combinatie met een aantal testen die ik zelf heb uitgevoerd. In principe is dit al erg waardevolle informatie die je zeker kunt gebruiken om een eigen keuze te kunnen maken, maar er ontbreekt nog een belangrijk ding. Hoe presteert WP Engine namelijk in de praktijk en wat zijn mijn ervaringen? In dit onderdeel van deze Versio WordPress review zal ik mijn ervaringen met Versio met jou gaan delen.

Zoals je misschien al wel weet kun je ook een WordPress website laten maken door mij. Een WordPress webshop laten maken kan natuurlijk ook! Vaak hebben klanten dan al een hosting partij en pakket. Het komt daarom ook regelmatig voor dat ik websites of webshops beheer die gehost staan bij WP Engine.

Zelf heb ik erg goede ervaringen met WP Engine. De webhosting is supersnel en je kunt erg makkelijk zelf dingen aanpassen via het overzichtelijke dashboard. Ook als je weinig technische kennis hebt! Verder is de klantenservice super klantvriendelijk en reageren ze ook echt snel via de livechat. Mijn ervaringen met WP Engine zijn daarom ook erg goed!

Het enige nadeel dat je dan zal kunnen vinden is het verhaal over de domeinen. Deze moet je namelijk bij een andere partij laten hosten. Voor mij is dit geen probleem, omdat ik mijn domeinen sowieso al bij een andere partij heb gehost. Dit kun jij daarom ook overwegen.

WP Engine hosting ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

In een goede review worden niet alleen de ervaringen van de auteur behandeld, maar ook de ervaringen van andere gebruikers. Ik kan namelijk wel mijn ervaringen met jou delen, maar wanneer ook de ervaringen van andere gebruikers worden gedeeld krijg jij een veel beter en betrouwbaarder beeld. In dit onderdeel van deze WP Engine webhosting review ga ik daarom dieper in op de ervaringen van andere gebruikers.

WP Engine deelt op hun eigen website al een aantal ervaringen van hun gebruikers. Zelf zet ik hier altijd mijn vraagtekens bij. WP Engine kan namelijk zelf bepalen welke ervaringen zij hiervoor willen gebruiken en zoals je wel kunt raden zullen de slechte ervaringen daar niet tussen zitten. Daarom kijk ik altijd ook nog even verder op websites als Trustpilot om echte en betrouwbare ervaringen te vinden.

Wanneer ik op Trustpilot kijk naar de ervaringen van andere gebruikers met WP Engine is dit eigenlijk geen verrassing. Ook hier zijn andere gebruikers namelijk erg tevreden met de service en diensten die geleverd worden door WP Engine. Gemiddeld scoren ze namelijk 4,4 van de 5 sterren en dat is beter dan een hoop andere internationale hostingpartijen!

WP-Engine-ervaringen

WP Engine WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?

Een ander belangrijk onderdeel van software en techniek is de klantenservice. Aangezien er met software en techniek nog wel eens een probleem kan ontstaan wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Het is dan wel zo makkelijk dat je direct terecht kunt bij een klantenservice die klantvriendelijk is, snel reageert en jou ook daadwerkelijk kan helpen. Het is nu daarom tijd om eens naar de klantenservice van WP Engine te gaan kijken.

Voor de prijs die je bij WP Engine mag je een goede en snelle klantenservice verwachten en dat is naar mijn ervaring ook zeker het geval. Met elk pakket krijg je namelijk toegang tot de 24/7 klantenservice van WP Engine. De medewerkers die hier werken zijn super klantvriendelijk en beschikken ook daadwerkelijk over technische kennis waarmee ze jou direct kunnen helpen. Je wordt hier dus niet van het kastje naar de muur gestuurd.

Wil je ook telefonische support? Dan is dit mogelijk, maar dan heb je wel minimaal het “Managed Hosting Professional” pakket nodig. Wanneer je dit echt nodig hebt kan het het extra bedrag waard zijn, maar in mijn ervaring is de live chat echt al voldoende.

WP-engine-klantenservice

WP Engine WordPress Hosting Review: Wat kost het?

Eerder in deze Wp Engine WordPress hosting review hebben we het al over de webhosting kosten van WP Engine gehad. Ik wil daar in dit onderdeel daarom niet veel dieper op ingaan, want dan gaan we alles dubbel doen. Wel wil ik het in het algemeen nog even hebben over de prijzen van WP Engine.

Wanneer je kiest uit een hostingpakket van WP Engine heb je de keuze uit verschillende soorten hosting. Voor de meeste mensen zal Managed hosting genoeg zijn, maar je hebt ook de keuze uit Managed hosting plus, Secure hosting en E-commerce van webhosting. De kosten verschillen sterk per soort hosting dus controleer dit even goed.

Kies je voor Managed hosting? Dan heb je de keuze uit vier verschillende hostingpakketten. Hier zit voor iedereen wel een geschikt pakket tussen, maar mocht je nog meer nodig hebben dan kun je ook een custom pakket laten samenstellen. Voor de meeste mensen zal het Startup of Professional pakket al meer dan voldoende zijn.

Conclusie: Is WP Engine de beste hosting provider voor jou?

Nu jij mijn volledige WP Engine WordPress hosting review hebt gelezen is het tijd voor een conclusie. Want is WP Engine nu de beste hosting partij voor jou?

WP Engine is een ideale keuze als jij op zoek bent naar een volledig probleemloze webhost voor jouw WordPress website of webshop. Het voordeel van WP Engine is dat over de hele wereld actief zijn en een goede reputatie hebben opgebouwd in de afgelopen 10 jaar.

Verder zullen ook ontwikkelaars en freelancers merken dat de geavanceerde functies van WP Engine hen veel tijd kunnen besparen bij de ontwikkeling van een WordPress website of webshop voor klanten. Vergeet ook zeker niet de 36 WordPress thema’s die je gratis kunt gebruiken en het gratis SSL certificaat dat je krijgt!

WP Engine Review - Veelgestelde vragen

Is WP Engine goed?

Ja, WP Engine wordt door hun klanten beoordeeld met gemiddeld 4,4 van de 5 sterren. Dit komt onder andere door de snelle en kwalitatief goede hosting. Ook de klantenservice is erg snel, klantvriendelijk en behulpzaam.

Waar wordt WP Engine voor gebruikt?

WP Engine wordt gebruikt voor allerlei verschillende soorten doeleinden. Het doel van WP Engine is de best mogelijke hosting aanbieden waarmee jij precies kunt maken wat jij in jouw gedachte had. Denk in dit geval aan een WordPress website of webshop, maar ook aan een Magento webshop bijvoorbeeld.

Is WP Engine gratis?

Nee, de hosting van WP Engine is helaas niet gratis. Wel krijg je bij elk hostingpakket gratis toegang tot een Content Delivery Network(CDN). Dit systeem maakt het mogelijk om jouw website nog sneller te maken, doordat jouw website of webshop op meerdere servers komt te staan.

Welk type server gebruikt WP Engine?

WP Engine maakt is een premium dedicated hosting platform. Je kunt hier daarom onder andere terecht voor managed WordPress hosting op een dedicated server. Hierdoor ben je verzekerd van een super snelle en goed beveiligde website of webshop!
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

WP Engine alternatieven

Ook interessant

WP-Engine-logo
4.7/5