Dit zijn de beste wordpress thema’s voor jouw website in 2020

Wat is een wordpress thema?

Een wordpress thema bestaat uit een aantal bestanden. Deze bestanden bepalen samen hoe jouw website werkt en eruit ziet. Het komt thema bepaald dus wat jij ziet als je naar een bepaalde website gaat. Een thema bestaat altijd uit een CSS-bestand. CSS staat voor Cascading Style Sheets en bepaalt voor 90% van de opmaak van de website. Natuurlijk is dit niet het enige bestand waar een thema uit bestaat. Je hebt namelijk ook nog een header.php, index.php en footer.php. Het voordeel van wordpress is dat je hier eigenlijk nooit naar hoeft te kijken. In wordpress kun je namelijk alles van je website aanpassen zonder kennis van code te hebben. Wel is het bij het kiezen belangrijk om op de volgende punten te letten!

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij het kiezen van een wordpress thema

Wanneer is het thema voor het laatst geupdate?

Het is voor een wordpress thema belangrijk dat hij regelmatig geupdate wordt. Als dit niet gebeurd kan dit leiden tot nare problemen. Zelf heb ik het één keer meegemaakt. Ik werkte met een gratis wordpress thema dat niet meer geupdate werd. Hierdoor werd mijn website onbereikbaar en kon ik helemaal opnieuw beginnen. Let bij het kiezen van een thema dus goed op updates.

snelheid-siteground-website

Is het wordpress thema responsive?

Aangezien steeds meer mensen googlen via hun telefoon is het belangrijk dat het door jouw gekozen thema responsive is. Responsive houdt in dat de website zorgt voor een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten. Simpel gezegd houdt het in dat de website overal goed ingesteld staat en dat er geen tekst buiten het scherm valt. Een website die niet responsive is zorgt ook voor een slechtere positie binnen google. Mocht je dus veel mensen willen bereiken of ben je bezig met affiliate marketing? Dan raad ik je aan om of zelf een website te bouwen met bijvoorbeeld elementor of het kopen van een thema op themeforest.

Heeft het wordpress thema support?

Als je gebruik maakt van een gratis thema is het ook vaak zo dat je geen support/klantenservice kunt raadplegen. Dit kan heel vervelend zijn wanneer je zit met een vraag of probleem. Ik raad je dus om te kiezen voor een wordpress thema van Astra, Neve, StudioPress, Salient, AvadaOceanWP, Divi, GeneratePress of Elementor Pro. Een goed wordpress theme van themeforest kost tussen de €40,- en €60,-. Het voordeel van deze thema’s is dat ze veiliger zijn, sneller zijn, geupdate worden en je kunt met vragen of problemen terecht bij hun support.

Astra-pro-ervaringen

Is het wordpress thema geschikt voor een page builder?

Wanneer je kiest voor een thema is het ook handig om te kijken of deze thema’s geschikt zijn voor page builders. Page builders zijn plug-ins waarin je heel makkelijk en snel pagina’s kan bouwen. Het voordeel van een page builder is je er geen technische kennis voor nodig hebt. Op themeforest wordt bij elk thema duidelijk aangegeven of het thema geschikt is voor bijvoorbeeld elementor(pro), Divi, Beaver Builder, Themify, Brizy of Visual Composer.

Is een betaald thema dan toch beter

Ben je van plan om langer dan een jaar gebruik te maken van hetzelfde thema of wil je direct goed van start gaan. Dan raad ik je aan om een thema te kopen. Een snel, gebruiksvriendelijke en goed onderhouden thema kost je bij astra namelijk maar €40,- tot €60,-. Heb je problemen met je thema? Dan kun je contact opnemen met de maker. Een gratis wordpress thema scheelt je in het begin wel wat geld, maar zo’n thema kan je later ook heel veel problemen op gaan leveren.

Tim Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *