De 9 Beste plekken om WordPress templates te kopen ? – [SEP-2020]

Samenvatting: Wordpess templates kopen is vaak een lastige klus, want er is gigantisch veel keuze en vaak weet je hierdoor niet meer waar je op moet letten. Daarnaast zijn veel thema’s ook echt slecht gebouwd en deze moet jij dus niet hebben. In dit artikel ga ik de 9 beste plekken om wordpress templates te kopen één voor één met jou behandelen.

Divi is voor velen de beste optie, omdat die super makkelijk in gebruik is, snel & zoekmachine vriendelijk is, beschikt over meer dan 1000 templates en omdat je er geen technische kennis voor nodig hebt. Wil jij Divi bekijken? Dan kan dat via de gele knop. Je krijgt via deze knop tijdelijk ook 20% korting!

Divi-logo

Tijdelijk 20% korting!

Veel mensen willen wordpress templates kopen, maar weten niet waar ze op moeten letten en waar ze de beste templates kunnen vinden. WIj hebben inmiddels meerdere jaren ervaring met WordPress en weten precies wat belangrijk is om het juiste thema te vinden. In dit artikel zullen wij jou daarom laten zien waarom jij een premium thema moet gebruiken, waar je op moet letten en wat de beste plekken zijn om wordpress templates te kopen.

Moet je wordpress templates kopen of voldoet een gratis template ook?

Wij hebben de afgelopen tijd vaak de vraag gekregen of je gebruik moet maken van een betaald of gratis wordpress thema voor jouw website. Zelf zijn wij een groot voorstander van betaalde wordpress thema’s, omdat deze een aantal voordelen bieden. 

Ten eerste zijn betaalde wordpress thema’s beter gebouwd. Dit zorgt ervoor dat het thema sneller is, beter werkt en beter gaat presteren in de zoekmachines. Je zult daarom sneller en meer resultaat halen met een betaald wordpress thema dan met een gratis wordpress thema. 

Ten tweede beschikken betaalde wordpress thema’s over een support afdeling die jou helpt wanneer je met een probleem zit. Aangezien iedereen wel eens vastloopt is het handig dat het thema beschikt over een support afdeling om jou te helpen. 

Als laatste worden betaalde wordpress thema’s regelmatig geupdate door de ontwikkelaars. Vaak zijn de updates voor de stabiliteit en veiligheid van het thema. Deze zijn erg waardevol, omdat deze updates jouw website een langer leven geven. Naast deze updates worden er ook regelmatig nieuwe functionaliteiten toegevoegd die jou kunnen helpen bij het bouwen van een website.

Zoals je ziet is het gebruik van een premium wordpress thema een echte aanrader. Je kunt een thema vergelijken met de bodem van een huis. Wanneer de bodem niet goed staat zal dit op den duur gevolgen hebben voor het huis. Op deze manier werkt het precies bij een wordpress template. Het template vormt de bodem en heeft hierdoor grote effecten op de website zelfs. Wanneer je gebruikt maakt van een slecht thema gaat je website het niet lang volhouden en zou hij zelfs uit elkaar kunnen vallen.

Astra-vs-Oceanwp-prijs

Dit zijn de 9 beste plekken om wordpress templates te kopen

Op het moment zijn er gigantisch veel wordpress templates te koop. Dit maakt het lastig, want wil je het beste thema vinden dan moet je goed kijken naar wat het beste thema is voor jouw website. Wij hebben daarom de 9 beste plekken om wordpress templates te kopen op een rijtje gezet. Alle thema’s zijn beginners vriendelijk, snel, zoekmachine vriendelijk en beschikken over een goede klantenservice.

1. Elegant Themes

Divi-wordpress

De eerste plek waar je een goed wordpress template kunt kopen is Elegant Themes. Elegant Themes is de maker van het Divi. Inmiddels is dit thema met meer dan 1.300.000 gebruikers uitgegroeid tot het meest populaire wordpress thema en beschikt het over een van de beste wordpress page builders

Divi is een multifunctioneel wordpress thema. Dat wil zeggen dat je het thema kunt gebruiken om alle soorten websites te maken. Ze laten dit zelf ook zien met hun gigantische bibliotheek aan demo websites. Op het moment bestaat de bibliotheek uit meer dan 110 demo websites en 880 templates. Deze zijn met één druk op de knop te importeren naar jouw website en te bewerken met de divi page builder.

Een groot voordeel van Divi is dat je het niet alleen koopt voor het design, want Divi is gebouwd voor prestaties. Dit wil zeggen dat het thema erg ligt en snel is waardoor het thema erg goed scoort in Google. Daarnaast bevat Divi een groot aantal opties die jou kunnen helpen om jouw website naar het volgende niveau te tillen. Zo bevat het thema een pop-up builder, formulieren, call to actions, split tests en een woocommerce builder voor webshops. 

De prijs kwaliteit verhouding van Divi is erg goed! Het thema is misschien niet de goedkoopste, maar op andere vlakken scoort Divi vele malen beter en daarom staat Divi veruit op de eerste positie in deze lijst!

2. Elementor

elementor

De tweede plek waar je veel templates kunt vinden voor jouw wordpress website is Elementor. Naast Divi is Elementor namelijk een erg populaire page builder waar ze erg resultaatgericht zijn. Elementor vind het namelijk belangrijker dat jouw website succesvol gaat worden dan dat je beschikt over een design vol met functionaliteiten die jouw website vertragen. 

Elementor is een page builder waar je geen kennis van code voor nodig hebt. Je kunt dus een volledige website bouwen zonder ook maar één regel code te schrijven. Een bijkomend voordeel is dat je live aan het werken bent. Hierdoor kun je direct zien wat de resultaten zijn van de wijzigingen die jij hebt gedaan. Mocht de wijziging jou bevallen sla je hem op en wordt hij doorgevoerd naar het echte design. Anders gebruik je de undo/redo functie om met één druk naar de vorige versie te gaan.

Ook beschikt Elementor over een gigantische bibliotheek aan templates. Er zijn een aantal gratis templates, maar deze zijn echt basis. Je zult hier dus geen functionaliteiten hebben als formulieren, pop-ups, call to actions en alle andere geavanceerde opties. Wanneer je voor Elementor Pro kiest krijg je toegang tot de geavanceerde templates, een pop-up builder en veel meer pro templates en blokken.

De prijs van Elementor is erg goed! Elementor is namelijk al te krijgen vanaf $49 dollar. Voor dit geld krijg je toegang tot alle functionaliteiten en kun je de licentie gebruiken op één website. Daarnaast biedt Elementor nog twee andere licenties aan waarmee je meer websites kunt maken. Het is zeker de moeite waard om te kijken of Elementor voor jouw de juiste templates bevat.

3. ThemeForest

wordpress-templates-kopen

ThemeForest is een van de grootste en meest bekende plekken om wordpress templates te kopen. Je kunt ze zien als een soort van bol.com, maar dan voor alleen wordpress gerelateerde producten. Hierdoor heeft ThemeForest gigantisch veel keuze aan templates, want iedereen kan zijn templates daar verkopen. Wanneer jij op zoek bent naar een goed wordpress template op ThemeForest raden wij je aan onze blog over de beste wordpress thema’s eens te lezen, want op ThemeForest worden op het moment meer dan 47.000 verschillende wordpress templates aangeboden. Het gaat hierdoor moeilijk worden om de beste voor jou te vinden

Het nadeel van ThemeForest is dat thema’s vaak vol zitten met functionaliteiten die je later niet gaat gebruiken. Dit zorgt ervoor dat jouw website extra code bevat die telkens opnieuw geladen moet worden. Het resultaat hiervan is een trage website door code die jij toch niet gebruikt. Je kunt dit oplossen door zelf in de achterkant van het thema te kijken en de code te verwijderen, maar dat gaat voor velen waarschijnlijk te ver. Daarom is het slim om echt goed onderzoek te doen naar de templates op ThemeForest. Op het moment zijn Avada, TheGem, X Theme, Enfold en BeTheme erg populaire en goed geoptimaliseerde wordpress templates op ThemeForest.

4. Themify

Themify

Themify is een echte concurrent van Divi en Elementor. Dit thema bestaat al sinds 2010 en heeft hiermee een naam hoog te houden. Ze begonnen destijds met het bouwen van thema’s waar later plugins aan zijn toegevoegd en inmiddels hebben ze ook een eigen page builder. 

De page builder van Themify zorgt ervoor dat jij zonder kennis van code toch een mooie, snelle en zoekmachine vriendelijke website kunt bouwen. Doordat de page builder door Themify zelf is gebouwd werkt het perfect samen met dit thema en zul je geen problemen krijgen. 

Je hebt bij Themify de mogelijkheid om een thema los te kopen mocht dit voor jou de beste optie zijn, maar ze bieden ook de mogelijkheid om een volledig pakket te kopen. Het volledige pakket is erg interessant, want een los thema kost $59 dollar en het volledige pakket kost $89 dollar. Met het volledige pakket krijg je toegang tot de 42 themes, 12 plugins, 25 builder addons en de page builders. Hiermee is Themify zeker een erg interessante optie als het gaat om wordpress templates.

5. Astra

Astra-wordpress

Astra is een van de snelste en lichtste wordpress thema’s van het moment. Het thema weegt namelijk maar zo’n 30kb, terwijl een gemiddeld thema zo’n 400kb weegt. Dit betekent dat een Astra website enorm snel is dat de kans erg groot is dat jij jouw concurrenten in Google gaat verslaan!

Het Astra thema is zo kaal mogelijk gehouden, omdat het thema is gebouwd voor page builders. Dit betekent dat je gebruik gaat maken van de templates en een page builder. Hierdoor zullen veel functionaliteiten en opties van het thema niet nodig zijn en daarom heeft Astra deze functionaliteiten ook niet. Natuurlijk kun je deze zonder kennis van code makkelijk toevoegen met een van de page builders die door Astra ondersteund worden. 

Astra beschikt over een groot aantal templates die jij kunt gebruiken om het proces te versnellen. Het is bij het kiezen van een template wel handig dat je kijkt welke pagebuilder je hiervoor moet gebruiken. Astra ondersteund nu namelijk Elementor, Beaver builder, Brizy en Gutenberg. 

Het Astra theme is echt het beste thema uit deze lijst, maar het kent ook een nadeel. Astra Pro kost namelijk $59 dollar wat vrij normaal is voor een thema, maar het is ook aan te raden om er nog een page builder bij te halen. Wanneer je dit doet loopt de prijs zo op naar $100. Dit is wat duurder dan de andere thema’s uit deze lijst, maar wij zouden het geld er zeker voor willen neerleggen!

6. OceanWP

OceanWP-Wordpress

OceanWP is vrij vergelijkbaar met Astra. Het thema is namelijk erg licht gehouden om de maximale resultaten met jouw website te kunnen halen. Daarnaast is ook dit thema gebouwd voor page builders waardoor je helemaal je eigen gang kunt gaan met het bouwen van een website. 

Het OceanWP wordpress thema is net als Astra erg populair onder programmeurs. De thema’s worden standaard namelijk zo goed als kaal geleverd. Hierdoor zijn ze erg snel en bevat het thema geen overbodige code. Programmeurs kunnen daarom met een thema als Astra en OceanWP de beste resultaten halen. 

Ook OceanWP heeft een bibliotheek met een aantal demo websites. Deze zijn makkelijk te importeren en vervolgens te bewerken met een heel aantal websites. In eerste instantie dezelfde als bij astra alleen komen hier Visual Composer, Divi, Thrive Architect en King Composer nog bij.

7. GeneratePress

Generatepress

GeneratePress is een erg populair wordpress thema met inmiddels meer dan 2.744.903 downloads, 300.000 actieve gebruikers en meer dan 60.000 tevreden klanten. Dit heeft een aantal redenen. Het GeneratePress theme is namelijk licht, geoptimaliseerd voor Google, bereikbaar voor iedereen en en van de veiligste wordpress thema’s van het moment. 

Ook voor GeneratePress geldt dat dit thema page builder ready is wat het mogelijk maakt om zonder kennis van code toch een website te maken. Naast de page builders is dit thema ook compatibel met gigantisch veel wordpress plugins. 

In Principe kun je het GeneratePress wordpress theme voor alle typen websites gebruiken, maar wanneer we naar de demo websites kijken is het thema met name bedoeld voor bloggers. Het thema wordt namelijk erg veel gebruikt voor affiliate marketing, want daar moet een thema erg licht en snel voor zijn.

Mocht je opzoek zijn naar een blog thema? Dan zit je met GeneratePress zeker goed en kun je de komende jaren zonder problemen vooruit.

8. Visual Composer

Visual-Composer

Visual Composer is een wordpress page builder dat erg veel wordt gebruikt. Naast Visual Composer is ook WPBakery gebouwd door dezelfde ontwikkelaar als Visual Composer. WPBakery is een page builder die vaak wordt geleverd wanneer je een wordpress template koopt op ThemeForest. 

Visual Composer is een erg goede page builder en beschikt over veel functionaliteiten die jij nodig gaat hebben voor het bouwen van een website. De page builder werkt erg makkelijk en als beginner weet je direct wat je moet doen en waar je wat kunt vinden. 

Ook Visual Composer beschikt over een bibliotheek met wordpress templates die erg bijzonder zijn. Je kunt deze templates bewonderen op de website van Visual Composer zelf. Wij denken zelf niet dat dit thema echte concurrentie is voor Elementor pro en Divi. Deze presteren namelijk nog een niveau hoger.

9. Brizy

Brizy

Brizy is al langere tijd actief als ontwikkelaar voor wordpress tools, maar Brizy is hun eerste page builder. Deze is nog vrij jong, maar ze proberen wel mee te draaien met de top en dat gaat ze tot nu toe goed af. De page builder beschikt namelijk over een drag & drop systeem waardoor je zonder kennis van code een website kunt maken. Daarnaast beschikt de page builder over een real-time editing systeem waardoor je direct de resultaten kunt zien van wijzigingen die je hebt gedaan. 

Een van de reden om voor Brizy te kiezen is hun enorme bibliotheek aan templates. Op het moment bestaat deze bibliotheek zelfs uit meer dan 400 templates die jij kunt importeren en aanpassen naar jouw smaak. Ook beschikt Brizy over verschillende tools om de conversie van jouw website te verhogen. Zo kun je gebruik maken van formulieren, pop ups, bewegingseffecten en a-b testen. Voor de prijs is het zeker de moeite waard om dit thema mee te nemen in jouw zoektocht naar het beste wordpress template.

Waar moet je op letten wanneer je wordpress templates kopen?

Ook onder de betaalde wordpress templates bestaat er nog een groot verschil aan kwaliteiten en specificaties. Zo zijn er multifunctionele wordpress templates, templates voor een speciale type website, templates voor webshops en ga zo nog maar even door. Het is daarom erg belangrijk dat je van te voren goed weet wat voor website jij gaat maken. Wanneer je dit weet zijn er een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een wordpress template gaat kopen.

Het template moet snel en zoekmachine vriendelijk zijn

Als eerste is het belangrijk dat de wordpress templates die jij zou willen gebruiken snel en zoekmachine vriendelijk zijn. Dit is erg belangrijk, omdat jij met jouw website in Google gevonden moet gaan worden om bezoekers te krijgen. En aangezien de snelheid van een website een grote rol speelt op de positie van jouw website is Google is het belangrijk dat je hier op let. 

Je kunt de snelheid van een website op een aantal manieren controleren. Als eerste is het goed om zelf door de website te navigeren. Wanneer de website hier snel op reageert is dit al goed gekeurd. Als tweede kun je url van de website plaatsen in bijvoorbeeld GTMetrix. GTMetrix laat jou vervolgens een overzicht zien van de laadtijden en andere specificaties over de website. Mocht de website hier goed scoren dan zit je met dit wordpress template zeker goed!

GTMetrix geeft ook aan hoe groot de website is. Dit wordt weergegeven in het vakje naast de laadtijd van de website. Wanneer grootte van de website erg groot is kan dit negatieve gevolgen hebben voor de vindbaarheid van jouw website in Google. Het zit namelijk zo dat elke keer wanneer iemand jouw website bezoekt deze website geladen moet worden. Wanneer de website daar veel tijd voor nodig heeft gaat Google jouw website minder goed laten scoren in Google. De consument wil namelijk zo snel mogelijk antwoord op hun vraag en daar doet Google veel voor.

Ben je nog een beginner of al ervaren?

Als tweede is het belangrijk dat je controleert of het wordpress thema beginners vriendelijk is. Ben je al een ervaren wordpress gebruiker dan is dat natuurlijk niet nodig.

Het is belangrijk dat je dit controleert, omdat er veel thema’s zijn die lastig in elkaar zitten of waar je programmeerkennis voor nodig hebt om bepaalde dingen te bewerken. Daarom is het als beginners een goede keuze om gebruik te maken van een wordpress template dat beschikt over een page builder. Een page builder beschikt over een drag & drop systeem waardoor je zonder kennis van code een volledige website kunt bouwen. Dit is erg handig voor beginners en daarnaast werkt het stukken efficiënter. Wanneer je als beginner wordpress templates gaat kopen is het handig dat het template beschikt over een page builder.

Wat vinden anderen & hoe is de support?

Wanneer je een wordpress thema/template hebt gevonden dat je zou willen gebruiken is het slim om te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. Wanneer jij jouw wordpress template koopt op themeforest staat er bij elk thema een kopje met reviews. Hier kan iedereen een die het thema heeft gekocht een review over het thema plaatsen. Op basis hiervan kun je goed inschatten of het thema goed is en of de klantenservice actief is wanneer iemand een slechte review plaatst. 

Wanneer het wordpress template dat jij wilt gebruiken niet van ThemeForest komt is er een andere manier om reviews te vinden. Elk thema heeft op hun website namelijk wel een pagina of onderdeel waar reviews staan deze kun je bekijken om een goed beeld te krijgen over het wordpress thema. Ook hebben wij van erg veel wordpress thema’s en page builders reviews op onze website staan. Deze kunnen ook erg handig zijn om meer te weten te komen over het wordpress thema.

Bekijk demo templates om een goed beeld te krijgen

Om een goed beeld te krijgen van een template voordat je een wordpress template gaat kopen is het slim om een de demo websites te bekijken. Dit zijn websites die het thema van te voren al heeft gebouwd. Wanneer jij dit thema gaat gebruiken krijg jij toegang tot deze demo websites die je met één druk op de knop kunt importeren naar jouw website. Hierdoor wordt het bouwen veel makkelijker en gaat het je veel tijd schelen. 

Bijna alle wordpress thema’s beschikken over demo websites om jou een zo goed mogelijk beeld te geven van alle mogelijkheden. Daarnaast helpen ze jou door voor bijna elke niche wel een website te hebben. Na het importeren van een demo website heb jij de volledige controle over deze template en kun je hem bewerken met de page builder die het wordpress thema gebruikt!

WordPress templates kopen conclusie: Wat is het beste wordpress template voor jou?

Zoals we aan het begin al zeiden is het erg belangrijk dat je onderzoek doet voordat je wordpress templates gaat kopen. Het is hierbij belangrijk dat je let op de reviews van het thema, hoe de klantenservice is en of het thema te bieden heeft wat jij nodig hebt. Denk er aan dat wij afraden om gebruik te maken van een gratis wordpress template. Deze presteren op alle fronten stukken minder en dit zul je zeker gaan werken als jij kiest voor een gratis template.

Wij hebben de grootste en beste wordpress templates met elkaar vergeleken en hierboven de uitslag geplaatst. Zoals je hebt gelezen staat Divi op nummer één, maar dat wil niet zeggen dat de andere slechter zijn. Divi is de totaaloplossing en daarmee voor velen de beste keuze.

Wij hopen jou met dit artikel geholpen te hebben naar de beste opties om wordpress templates te kopen! Mocht je nog twijfelen? Op onze website staan reviews van een groot aantal wordpress templates en page builders die zeker het lezen waard zijn.

Snelheid-optimalisatie
Uren
Minuten
Seconden
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Reacties & Ervaringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *