Welke webhosting moet je kiezen? Deze vinden wij het best!

Welke-webhosting-kiezen

Waarschijnlijk ben je op deze pagina gekomen, omdat je opzoek bent naar een goede hostingpartij voor je nieuwe website of omdat je niet tevreden bent over je huidige hosting. Zelf heb ik namelijk vaak de verkeerde webhosting gekozen. Waardoor mijn website niet hoog in google kwam, hierdoor minder bezoekers kreeg en dus minder geld verdiende. Ik heb daarom een groot onderzoek gedaan om te kijken waar je op moet letten bij het kiezen van een webhosting partij en hoe belangrijk de hosting is voor je website. Daarom in dit artikel de uitslag van het onderzoek en antwoord op de vraag: Welke webhosting moet je kiezen.

Inhoudsopgave

Wat is webhosting?

Webhosting wordt op heel veel verschillende manieren uitgelegd, omdat sommige manieren het voor u niet duidelijk maken zal ik u even uitleggen wat webhosting nou precies is. Simpel gezegd is webhosting het kopen van een stukje opslag op een server. Op deze server(hele sterke computer) worden vervolgens alle documenten die jouw website bevat geplaatst. Vervolgens zorgt je hostingpartij ervoor dat jouw website op hun server komt te staan en je website over al en op ieder moment bereikbaar zijn. Wanneer je een webhosting kiest zit hier vaak ook een e-mailadres bij. Deze wordt ook op de server geplaatst.

webhosting-kiezen

Hier moet je op letten bij het kiezen van een webhosting

Inmiddels ben ik al even actief in deze wereld en heb ik ervaring met een heel aantal verschillende hosting partijen. Alle ervaringen die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan zal ik hieronder met je delen om ervoor te zorgen dat jij ook weet welke webhosting je moet kiezen. Het is daarom erg belangrijk dat je kijkt wat je zelf nodig hebt van de onderstaande opties.

Opslagruimte

In elk hostingpakket krijg je een bepaalde hoeveelheid opslagruimte tot je beschikking. Al deze opslag wordt gebruikt voor jouw website, e-mailactiviteiten en de database van je website. Het is erg belangrijk dat je de juiste hoeveelheid opslagruimte kiest. Bij te weinig opslagruimte zul je namelijk problemen gaan krijgen met je website, e-mail of database. Om deze problemen te voorkomen zal ik je even een inschatting geven van de hoeveelheid opslagruimte die jij nodig hebt. Dit is erg belangrijk om te kijken welke webhosting jij moet kiezen.

Beginner: Wanneer je een eenvoudige website hebt met een paar pagina’s, één zakelijk mailadres en geen complete database dan heb je niet veel schijfruimte nodig. In de meeste gevallen zul je aan 100GB opslag meer dan genoeg hebben. Houdt hierbij wel rekening met eventuele uitbreiding. Het is vaak ook mogelijk om de hoeveelheid opslagruimte later nog te verhogen.

Ervaren: Wanneer je website bestaat uit tientallen pagina’s, veel foto’s en video’s en een grote database voor bijvoorbeeld een login systeem of contact formulier. Dan zul je meer ruimte nodig. De hoeveelheid is afhankelijk van de daadwerkelijke grote van de website. Zelf val ik onder deze categorie en daarom heb ik mijn website gehost bij vimexx. Hier heb je namelijk al voor €6,99 euro per maand onbeperkt SSD opslag.

Aantal maandelijkse bezoekers

Als je aan het kijken bent naar verschillende hostingpakketten dan zal je opvallen dat je bij elk pakket verschillende hoeveelheden dataverkeer krijgt. Wanneer je hier niet op let en je krijgt meer bezoekers dan je hostingpakket toestaat. Dan kan de hostingpartij ervoor kiezen om je website offline te zetten of moet je betalen voor het aantal bezoekers dat je website extra bezoeken. Om dit probleem te voorkomen raad ik je aan om iets hoger te gaan zitten in het geschatte aantal maandelijkse bezoekers. 

Als jij je met je bedrijf richt op de lokale markt dan zul je veel minder bezoekers gaan krijgen dan wanneer je heel Nederland of zelfs internationaal gaat met je website. Bij de hostingpakketten van vimexx krijg je altijd onbeperkt dataverkeer. Dit betekent dat je nooit verrast zult worden met een hoge rekening of een website die opeens offline staat.

Pakket voor één of meerdere domeinen

Er zit ook verschil in het aantal domeinen dat je kunt plaatsten in een hostingpakket. Zo zul je zien dat je bij de goedkopere hosting pakketten maar ruimte hebt voor een domein. Terwijl je met duurdere pakketten direct  5 of zelfs een onbeperkt aantal domeinen kunt plaatsen. Wanneer je maar een website nodig hebt dan zul je genoeg hebben aan het hostingpakket met ruimte voor één domein. Maar ben je internationaal actief en maak je gebruik van verschillende domein extensies(.nl, .com, .be) dan is het raadzaam om een hostingpakket te kiezen met ruimte voor meerdere domeinen. Ook wanneer je bezig gaat met affiliate marketing is het erg handig om voor een hostingpakket met ruimte voor meerdere domeinen te kiezen. Dit heeft grote invloed om te bepalen welke webhosting je moet kiezen.

Snelheid

Je zult vast wel weten dat de snelheid van je website belangrijk is. Niet alleen voor de bezoekers(anders verlaten ze de website), maar ook voor de vindbaarheid van je website in google. Natuurlijk kun je er met andere manieren ook voor zorgen dat je website sneller wordt, maar de snelheid van de webhosting blijft toch echt het belangrijkst. De meeste bezoekers uit google verwachten namelijk dat een website binnen 2 seconden volledig geladen is. Veel websites die op het moment live staan hebben een laadsnelheid van 3 seconden tot 12 seconden. Dit is niet goed en zal resulteren in een slechte vindbaarheid, weinig verkopen en klanten, maar ook veel minder bezoekers. Zelf heb ik mijn website bij verschillende hostingpartijen live gehad. Bij de eerste hostingpartij haalde mijn website een laadtijd van 4,2 seconden. Nu ik mijn website bij vimexx heb staan laadt mijn website in 0,9 seconde!

snelheid-siteground-website

Beveiliging

Je kunt zelf al een aantal dingen doen om je website een stuk veiliger te krijgen. Denk hierbij aan het instellen van sterke wachtwoorden, de website beveiligen met SSL en geen gebruik maken van slecht onderhouden oude plugins in wordpress. Dit zijn de beveiligingen die je kunt controleren op de website zelf, maar ook de webhost kan extra maatregelen nemen om de websites veilig te hebben staan. De belangrijkste hiervoor is een beveiliging tegen DDoS. Een DDoS aanval is een cyberaanval waarmee gigantisch veel verkeer naar computers(netwerken) en/of servers worden gestuurd waardoor deze onbruikbaar worden. Je kunt een DDoS aanval vergelijken met een file, maar dan online.

welke-webhosting-kiezen

E-mails

Dan is er nog het verschil in het aantal e-mails dat je kunt versturen per dag. Waarschijnlijk kunnen de meeste websites rond komen met 750 mails per dag, maar wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een nieuwsbrief of email marketing. Dan kan 750 per dag weinig zijn en moet je een pakket kiezen met meer e-mails per dag.

vimexx-email

Klantenservice

Misschien is dit nog wel het belangrijkste om op te letten bij het kiezen van een webhosting. Wanneer je namelijk een hele snelle website hebt, maar je website staat offline wegens een foutmelding. Dan wil je hem zo snel mogelijk weer online hebben toch? Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een hosting partij waar je op verschillende manieren contact mee kan opnemen en waar snel op wordt gereageerd.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit echt heel belangrijk is. Ik heb namelijk regelmatig gehad dat ik met een probleem zat. Dat de hosting partij binnen 5 minuten kon oplossen. Helaas kreeg ik hier dan altijd pas de volgende dag reactie op. Dit is een van de reden waarom ik mijn website destijds heb verhuisd. Bij vimexx kan ik namelijk contact opnemen door een support ticket aan te vragen, een live chat te starten of telefonisch contact opnemen. Ook kun je het forum gebruiken waar jouw vraag waarschijnlijk al eerder voorbij is gekomen. Inmiddels heb ik 3 keer contact opgenomen met de klantenservice en hier werd ik binnen 10 minuten geholpen in de live chat. Wel kan het voorkomen dat het probleem lastiger is en dat je hier geduld voor moet hebben, maar het is een goed teken dat de klantenservice heel snel bij je terug komt.

klantenservice-vimexx

Wat zijn de kosten voor webhosting en een domeinnaam

Het is tegenwoordig al mogelijk om je website te hosten voor 50 cent per maand, maar dit raden wij af. Bij webhosting is goedkoop namelijk duurkoop. Dit betekent dat wanneer iets heel goedkoop is het ook veel nadelen heeft. Bij een goedkope website zijn dit de snelheden, beveiliging en klantenservice. Ik raad je daarom aan om hier niet voor te kiezen. Doe je dit wel? Dan zul je snel genoeg deze mening met mij delen. 

Het is een beetje afhankelijk van het type hosting dat je neemt, maar voor €10,- tot €20,- euro per maand zit je echt wel bij een goede hosting. Zelf maak ik gebruik van het “Extreme pakket” van vimexx. Ik heb specifiek dit pakket genomen, omdat het heel snel is, je onbeperkt dataverkeer hebt en ruimte voor een onbeperkt aantal domeinen. Een groot voordeel van Vimexx is dat je bij het kiezen van een hostingpakket ook een gratis .nl domein kunt kiezen en je krijgt een gratis SSL certificaat. Dit scheelt zeker wat geld dan wanneer je deze er los bij moet kopen.

Mijn ervaringen met verschillende hosting partijen in de afgelopen jaren

Zoals ik in het begin van dit artikel al even had verteld ben ik al een aantal jaar bezig in de branche van online marketing en websites. Hier komt dus ook de hosting van websites bij kijken en wat mij dan opvalt is dat mensen de goedkoopste host kiezen, want dat kost geld en hun website levert geld op. Op deze manier bekijk je het verkeerd. Het zit namelijk zo dat wanneer je een betere webhosting hebt je ten eerste een snellere website hebt. Wat weer zorgt voor een betere vindbaarheid in google, meer bezoekers, meer verkopen en dus meer geld. Ten tweede is de beveiliging van goedkope webhosting vaak erg slecht. Het kan dus voorkomen dat je website gehacked wordt of de informatie van bezoekers achterhaald kan worden. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Om dit verschil een beetje te testen heb ik snelheid test gedaan van mijn website die gehost staat bij vimexx en een website die gehost staat bij strato. We gaan nu kijken wat het verschil in laadtijd is. Onthoud dat een bezoeker verwacht dat een website laat binnen 2 seconden. Elke seconde die je website extra nodig heeft om te laden kan zorgen voor een daling van 10% aan conversies.

snelheid-siteground-website
trage-website

Zoals je ziet is de website die gehost staat bij Vimexx(de bovenste) overduidelijk sneller dan de website de gehost staat bij strato. Ik raad je dan ook echt aan om goed te overwegen welke host je gaat kiezen om problemen in de toekomst te voorkomen.

Conclusie; Welke webhosting moet nu dan kiezen

Nu je precies weet waar je op moet letten bij het kiezen van een webhosting kun je beginnen met je zoektocht. Onthoudt dat de snelheid, veiligheid en klantenservice erg belangrijk zijn. Omdat ik het niet moeilijker voor je wil maken dan het is heb ik een korting voor je geregeld bij vimexx. Wanneer je nu voor het “Plus pakket” of hoger kiest krijg je bij je hostingpakket een gratis domeinnaam en SSL certificaat(T.W.V €75,-). Staat je website op het moment al gehost bij een andere partij, maar ben je daar niet tevreden over? Vimexx verhuist gratis je website naar hun servers. Wil je hier meer over lezen. Bekijk dan onze review over Vimexx.

Tim Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *