Website laten maken door studenten | De voor- en nadelen!

Website-laten-maken-door-studenten (1)
Inhoudsopgave

Kijk, iedereen houd wel van een goede deal. Sterker nog, wanneer we dit voor elkaar kunnen krijgen, is het eerste wat we doen zo bescheiden mogelijk erover opscheppen tegen de eerste persoon die het maar wil aanhoren. Maar het zoeken naar een goede deal voor website design kan behoorlijk riskant zijn.

Het najagen van een goedkope webdesign deal leidt mensen zelfs tot het typen van die ene zoekterm, die rillingen langs de rug van elke zelfrespecterende webdesigner stuurt… “goedkope website maken student“. Als webdesigner is het pijnlijk om te zien dat deze zin zo vaak Gegoogled word. Maar als een kleine ondernemer is het zeker wel begrijpelijk, want ook webdesigners zijn natuurlijk ondernemers.

De meeste mensen die een webdesign offerte opvragen zijn startende ondernemers die ervan dromen om hun eigen bedrijf te lanceren. Meer dan dat zelfs; ze hebben een geweldig idee en zijn er helemaal klaar voor om actie te ondernemen. Maar als je net begint met je kleine bedrijfje is startkapitaal niet altijd voorhanden en soms zelfs nihil. Moet je dan je droom om een goedlopend bedrijf op te bouwen gewoon maar opgeven? Natuurlijk niet. Men typt simpelweg “goedkope website laten maken door studenten” in Google en hoopt dat het goed afloopt.

Voordat we ingaan op waarom een goedkope website maken door studenten een vergissing is en waarom betaalbare website design een veel beter alternatief zou zijn, zullen we eerst proberen te definiëren waar we het hier precies over hebben.

Waarom een website laten maken door studenten?

De voornaamste reden waarom men graag een student inhuurt om een website te laten maken, is dat het goedkoop alternatief lijkt ten opzichte van een webdesign bureau (student website laten maken). Een bureau heeft uiteraard te maken met personeelskosten, de huur van een bedrijfsruimte en andere kosten die een student niet hoeft te betalen. De woorden ‘goedkoop’ en ‘gratis’ klinken als muziek in de oren en mensen raken soms zo geobsedeerd door het besparen van een paar euro’s dat ze zich niet bewust zijn van het feit dat ze op het punt staan opgelicht te worden door een kerel in Polen die nauwelijks Engels spreekt, of een oud mannetje dat in een kelder in India woont die nog steeds Windows Vista gebruikt op een Dell desktop.

In plaats van op zoek gaan naar goedkope webdesign, zou men er beter aan doen om betaalbaar webdesign te vinden. Nu denk je misschien: Waarom zo’n ophef maken over het verschil tussen “goedkoop” en “betaalbaar”? Ze betekenen in wezen toch hetzelfde? Geld besparen! Nou, niet helemaal. Waar denk je aan als je aan de term “goedkoop” denkt? Het kan uiteraard lagere kosten of meer besparingen bij een aankoop insinueren, maar het heeft ook deze negatieve connotaties zoals:

  • Lage kwaliteit
  • Vies
  • Onveilig
  • Onaantrekkelijk
  • Lui
 

Zijn dit nou termen waarvan je zou willen dat bezoekers en potentiële klanten die associëren met jouw gloednieuwe website? Zou je een student willen inhuren die deze bijvoeglijke naamwoorden gebruikt om zijn/haar webdesign diensten aan te prijzen? Natuurlijk niet. Het woord “betaalbaar” is echter totaal anders. Het impliceert een lagere kostprijs, maar ook het behoud van een bepaald kwaliteitsniveau. Je kunt iets “goedkoper” maken door de kwaliteit of de waarde ervan te verminderen of door naar een nieuw dieptepunt te zinken, maar dit geldt niet voor het betaalbaar maken van een dienst of product.

De nadelen van het laten bouwen van een website door studenten

Om het verschil tussen het laten bouwen van een website door studenten en een ervaren webdesign bureau beter vorm te geven zullen we de bepaalde aspecten hieronder eens op een rijtje zetten.

  • Weinig technische kennis: Studenten hebben uiteraard geen hoge bedrijfskosten, maar in de praktijk ook een gebrek aan tijd en technische kennis om een project af te ronden.
  • Gebruik van standaard templates: Om een project snel op te leveren wordt er in de regel gekozen voor een standaard template/sjabloon om de layout vorm te geven en dus is je website niet uniek. Deze veel gebruikte templates zijn veelal traag en niet zoekmachine- of mobielvriendelijk. Dit heeft als gevolg dat je website pagina’s niet snel genoeg laden en mede daardoor in de zoekmachine ranglijst zullen dalen, omdat hier tegenwoordig veel waarde aan gehecht wordt door Google en andere zoekmachines.
  • Het onderhoud van een website wordt helaas onderschat: Men gaat ervan uit dat als de website online is, de klanten of bezoekers automatisch binnen zullen stromen en houd er vaak geen rekening mee dat een website onderhoud vereist. Als er software verloopt of een update nodig heeft nadat de website is opgeleverd zul je dus nog vaak terug moeten vallen op de designer voor het onderhoud hiervan. In de regel is gebleken dat bij veel studenten hiervoor de tijd en de kennis ontbreekt.

Is het laten bouwen van een website door studenten goedkoper?

De wereld om ons heen recentelijk drastisch veranderd vanwege COVID-19 en een website is het momenteel het belangrijkste platform dat je aan je klanten en bezoekers kunt aanbieden om je bedrijf op elk gewenst moment te kunnen bezoeken. Het onderhouden hiervan is dus van groot belang en gaat gepaard met veel verantwoordelijkheid. Dit is ook de reden waarom grote en bekende bedrijven momenteel een agressieve aanpak hanteren ten aanzien van hun online zichtbaarheid.

De waarde van je bedrijf wordt aanzienlijk gecompromitteerd door goedkope webdesign als direct gevolg van de lage kwaliteit die je hiervoor terug krijgt. Elke zakelijke website heeft een geschikte SEO-toepassing nodig om een goede weergave en rangschikking in de zoekmachines te kunnen garanderen. De alom bekende term ‘goedkoop is duurkoop’ is hier meer dan ooit van toepassing omdat een bedrijfsimago zowel op de lange als korte termijn hieronder zal lijden. Een website door studenten laten maken is helaas een investering die geen rendement, maar eerder verlies oplevert.

Waarom jouw website laten bouwen door Nolimit webdesign?

Kies altijd voor kwaliteit boven prijs. Nolimit Webdesign levert betaalbare website ontwerpen van uitstekende kwaliteit. Wil je een website of webshop die goed functioneert, snel, mobiel vriendelijk en tevens zoekmachine geoptimaliseerd is? Zoek dan niet verder. Het doel van Nolimit Webdesign is het opleveren van een website die niet alleen mooi, is maar ook meer potentiële klanten en verkeer oplevert. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van SEO en Google praktijken. Neem dus vandaag nog contact op voor een realistische en eerlijke offerte.

Veelgestelde vragen

Waarom een website laten maken door studenten? De voornaamste reden waarom men graag een student inhuurt om een website te laten maken, is dat het goedkoop alternatief lijkt ten opzichte van een webdesign bureau (student website laten maken). Een bureau heeft uiteraard te maken met personeelskosten, de huur van een bedrijfsruimte en andere kosten die een student niet hoeft te betalen.

Is het laten bouwen van een website door studenten goedkoper? De waarde van je bedrijf wordt aanzienlijk gecompromitteerd door goedkope webdesign als direct gevolg van de lage kwaliteit die je hiervoor terug krijgt. Elke zakelijke website heeft een geschikte SEO-toepassing nodig om een goede weergave en rangschikking in de zoekmachines te kunnen garanderen. De alom bekende term ‘goedkoop is duurkoop’ is hier meer dan ooit van toepassing omdat een bedrijfsimago zowel op de lange als korte termijn hieronder zal lijden.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand