WebReus opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2024!

WebReus-opzeggen
Inhoudsopgave

Wil je WebReus opzeggen, omdat je niet (meer) tevreden bent over hun diensten en/of service? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het opzeggen van je hosting contract bij WebReus snel en simpel, als je maar de juiste stappen volgt. Dit artikel is je gids door het hele proces, van begin tot eind.

Veel mensen vinden het opzeggen van een hostingcontract een gedoe, maar dat hoeft niet zo te zijn. Of je nu overstapt naar een andere provider, je online avontuur beëindigt of gewoon niet tevreden bent met de service, het opzeggen van je WebReus contract kan soepel en zonder gedoe.

In dit artikel neem ik je mee door de redenen waarom mensen hun contract bij WebReus opzeggen en geef ik je een handig stappenplan. Zo kun je zelf aan de slag om je hosting bij WebReus op te zeggen en eventueel over te stappen naar een nieuwe provider.

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij WebReus op?

Er zijn verschillende redenen waarom klanten besluiten hun hostingpakket bij WebReus op te zeggen. Soms ligt het aan veranderende behoeften, andere keren aan de kwaliteit van de dienstverlening. Het is belangrijk om te begrijpen dat elk geval uniek is, maar er zijn zeker een aantal veelvoorkomende thema’s.

In de volgende paragrafen duiken we dieper in de meest gehoorde klachten en problemen die klanten van WebReus ervaren. Dit zal je helpen om te bepalen of je eigen ervaringen overeenkomen met die van anderen en of opzeggen de juiste keuze is voor jou. Door deze punten te onderzoeken, krijg je een helder beeld van wat er speelt bij WebReus en kun je een weloverwogen beslissing nemen over het al dan niet voortzetten van je contract.

1. Onbetrouwbare hosting en veel downtime

Een veelgehoorde klacht over WebReus is de onbetrouwbare hosting met frequente downtime. Dit leidt tot frustraties, vooral als je website essentieel is voor je bedrijf of project. Een gebruiker op TrustPilot zegt: “Goedkope webhosting voor kleine websites. Steeds vaker problemen (site down, geen e-mail meer kunnen ontvangen).” Dit benadrukt dat goedkope tarieven soms ten koste gaan van betrouwbaarheid en kwaliteit.

Klanten melden ook problemen met de e-maildienst. Een ander deelt: “Mail ligt er nu al 7 dagen uit, mail is zelfs niet meer aanwezig. Geen reactie WebReus na 2 mails.” Dit soort ervaringen wijzen op een gebrek aan effectieve communicatie en klantondersteuning, wat cruciaal is voor elke hostingprovider.

De algemene consensus lijkt te zijn dat, hoewel WebReus voordelig is, de kwaliteit van de dienstverlening vaak te wensen overlaat. Een klant vat samen: “Blijf hier weg, dagenlang offline (mail, web) is hier heel normaal. Doe het niet, betaal iets meer en bespaar je de kopzorgen!” Dit onderstreept het belang van het afwegen van kosten tegen de kwaliteit van de hostingdiensten.

2. Kwaliteit van de klantenservice

Een ander kritiekpunt dat vaak wordt genoemd door klanten van WebReus is de kwaliteit van de klantenservice. Veel gebruikers ervaren problemen met de responsiviteit en effectiviteit van de ondersteuning. Dit kan bijzonder frustrerend zijn, vooral bij technische problemen of als je hulp nodig hebt bij het opzetten van je website.

Een klant deelt zijn ervaring op TrustPilot: “16-2-23 twee pakketten gekocht, nu 23-3-23 nog steeds niet up and running!” Er wordt NIET gereageerd op vragen of wel, maar dan niet op de vraag. Wij zijn na al die jaren erg teleurgesteld!” Dit benadrukt het gebrek aan adequate ondersteuning, wat essentieel is bij hostingdiensten.

Een andere veelvoorkomende klacht is de trage of zelfs afwezige reactie van de helpdesk. “Zeer trage behandeling van helpdesk tickets, of geen reactie. Sales dagenlang telefonisch onbereikbaar,” meldt een andere gebruiker. Dit wijst op een gebrek aan toegankelijkheid en efficiëntie in de klantenservice van WebReus.

WebReus-reviews

WebReus opzeggen? Dit is het stappenplan!

Heb je besloten om je hostingpakket bij WebReus op te zeggen? Dan is het belangrijk om te weten hoe je dit proces effectief en efficiënt kunt doorlopen. Het opzeggen van je hosting of domeinnaam bij WebReus hoeft niet ingewikkeld te zijn, als je maar de juiste stappen volgt.

In de volgende sectie vind je een duidelijk stappenplan om je WebReus hostingpakket op te zeggen. Dit stappenplan is ontworpen om je door het hele proces te leiden, van het inloggen op je account tot het bevestigen van je opzegging. Het doel is om dit zo pijnloos en duidelijk mogelijk te maken, zodat je zonder stress je hosting kunt opzeggen en indien nodig kunt overstappen naar een andere provider.

1. Login op op jouw WebReus account

De eerste stap in het proces van WebReus opzeggen is inloggen op je WebReus account. Volg deze stappen om in te loggen:

 1. Ga naar de WebReus website.
 2. Klik op de knop ‘Login’ rechts in de blauwe menubalk (onder het winkelwagentje)
 3. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in. Dit zijn de inloggegevens die je hebt ontvangen toen je je hostingpakket bij WebReus aanschafte.

Zorg ervoor dat je deze gegevens bij de hand hebt. Mocht je je wachtwoord vergeten zijn, maak dan gebruik van de ‘Wachtwoord vergeten?’-optie om je toegang te herstellen.

Na het inloggen kom je op het dashboard van je WebReus account, waar je toegang hebt tot verschillende functies, waaronder het beheren van je hostingpakket. In de volgende stappen gaan we dieper in op hoe je vanuit dit dashboard je hostingpakket bij WebReus kunt opzeggen.

WebReus-inloggen

2. Navigeer naar administratie

Zodra je bent ingelogd op je WebReus account, beland je op het dashboard. Dit is het controlecentrum voor al je WebReus diensten. Hier vind je alle belangrijke functies en informatie over je hostingpakket. Om te beginnen met het WebReus opzeggen, is je volgende stap:

 1. Ga in de menubalk naar “Administratie”.
 2. Hier krijg je een overzicht van alle diensten die je bij WebReus hebt lopen. Dit omvat hostingpakketten, domeinnamen en eventuele andere diensten.

Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van welke diensten je actief hebt, voordat je overgaat tot contractopzegging.

3. Je WebReus pakket opzeggen

Nu je bij de sectie ‘Administratie’ bent, is het tijd om je hostingpakket op te zeggen:

 1. In de menubalk aan de linkerkant, onder “Abonnementen”, vind je de optie “Abonnement beheren”.
 2. Klik hierop en selecteer vervolgens het pakket dat je wilt opzeggen.
 3. Er zal een optie zijn om aan te geven dat je het pakket wilt opzeggen in plaats van het automatisch te verlengen.

Zorg dat je zorgvuldig nagaat welk pakket je opzegt om onbedoelde opzeggingen van de verkeerde diensten te voorkomen.

4. Bevestig je opzegging bij WebReus

De laatste stap in het proces van WebReus opzeggen is het bevestigen van je opzegging. Dit is een cruciale stap om te zorgen dat je opzegging correct wordt verwerkt:

 1. Nadat je hebt aangegeven dat je je hostingpakket wilt opzeggen, wordt je gevraagd om een reden op te geven. Dit is vergelijkbaar met het proces van ‘One.com opzeggen‘.
 2. Voer de reden in waarom je je hostingpakket bij WebReus wilt opzeggen. Wees hierbij eerlijk en specifiek, dit kan waardevolle feedback zijn voor WebReus.

Na deze stappen is je contract opzegging voltooid. Je ontvangt normaal gesproken een bevestiging per e-mail van WebReus dat je opzegging in behandeling is genomen.

Verhuizen naar een andere hosting provider

Als je van plan bent je domeinnaam te verhuizen na het contract bij WebReus opzeggen, is er goed nieuws. WebReus heeft een eenvoudig proces om dit te ondersteunen. Volgens hun website kun je dit doen door:

 1. Opzeggen en aangeven dat je gaat verhuizen: Log in op je WebReus account en doe een opzegging. Geef hierbij duidelijk aan dat je van plan bent je domein te verhuizen vóór het einde van je contract.
 2. Automatische verstrekking van de EPP-code: Na het aangeven van je verhuisintentie, stuurt WebReus je automatisch de benodigde autorisatiecode of EPP-code via e-mail. Deze code is essentieel voor het verhuizen van je domeinnaam.
 3. Verwijderen van de LOCK: WebReus zal ook automatisch de LOCK van je domeinnaam verwijderen, wat een vereiste is voor de verhuizing.

Dit betekent dat je zonder veel gedoe je domeinnaam kunt overdragen naar je nieuwe hostingprovider, een belangrijk aspect bij het website verhuizen. Deze service van WebReus maakt het proces veel soepeler en vermindert de kans op vertragingen of complicaties bij het opzeggen van je contract.

WebReus opzeggen: dit zijn je alternatieven

Heb je definitief besloten dat je jouw WebReus contract wil opzeggen? Dan betekent dit niet dat je ook je online aanwezigheid hoeft op te geven. Je kunt je domeinnaam, website of webshop en e-mailadressen namelijk prima overzetten naar een andere hosting provider.

Zoals ik hierboven al aangaf, wil je in dit geval zoeken naar een webhosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice. Hieronder bespreek ik twee WebReus alternatieven die wellicht beter aansluiten bij je wensen en behoeften en ook nog eens beschikken over een gratis verhuisservice.

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor WebReus? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat jouw website bij Cloud86 veel minder downtime heeft.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 jouw domeinnaam, website en e-mails van WebReus kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

2. mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor WebReus is mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host groene hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Conclusie; kun je jouw WebReus contract zelf opzeggen?

Dat kan zeker! Na het doornemen van dit artikel heb je nu een helder beeld van hoe WebReus opzeggen in zijn werk gaat. We hebben besproken waarom klanten ervoor kiezen om WebReus op te zeggen, variërend van onbetrouwbare hosting met veel downtime tot problemen met de klantenservice. Bovendien heb je nu een stapsgewijs stappenplan om je WebReus hosting en domeinnaam op te zeggen, inclusief het verkrijgen van de EPP-code voor een soepele verhuizing van je domein.

Het opzeggen van je contract bij WebReus en het overstappen naar een nieuwe provider hoeft geen ingewikkelde taak te zijn. Met de juiste informatie en een gestructureerd proces kun je eenvoudig de overstap maken naar een hosting provider die beter aansluit bij je wensen en behoeften.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe hosting provider? Overweeg dan eens Cloud86, waar ik persoonlijk erg fan van ben. Zij bieden betrouwbare hostingdiensten met uitstekende klantenservice en concurrerende prijzen. Cloud86 kan een geweldige keuze zijn voor iedereen die zijn website wil verbeteren en een soepele hosting ervaring wil.

WebReus opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je Webreus per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om Webreus per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je jouw Webreus contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je Webreus contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is Webreus maandelijks opzegbaar?

Ja, Webreus is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je jouw contract met Webreus opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij Webreus kun je jouw hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij Webreus.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-Cloud86
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids