Wat is een page builder & Welke zijn er allemaal

Wat-is-een-page-builder

Wij hebben gemerkt dat er veel mensen zijn die zelf een website willen maken. Dit is niet gek, want het uitbesteden is vaak erg duur en het is lastig om het helemaal naar jouw smaak te krijgen. Daarnaast is het bouwen van websites in de laatste jaren veel makkelijker geworden. Page builders zijn hier de perfecte oplossing voor, maar wat is een page builder precies?

Wat is een Page Builder?

Een page builder is een plugin die je kunt downloaden op jouw wordpress website. Met zo’n builder kun je vervolgens makkelijk en snel een website of pagina bouwen. Het voordeel van een page builder is dat ze werken met een drag & drop systeem. Zo’n drag & drop systeem is heel klantvriendelijk en zorgt ervoor dat je ook zonder kennis van code een mooie website kunt bouwen.

Drag & drop betekent in het Nederlands slepen en neerzetten. Wanneer je al een keer met een page builder gewerkt hebt zul je merken dat het ook precies op deze manier werkt. Een page builder heeft namelijk een menu vol met elementen. Denk hierbij aan elementen als: afbeeldingen, tekst, video, formulier, iconen, sliders en nog veel meer. Het enige wat jij hoeft te doen is het element dat jij op jouw website wilt hebben slepen naar de juiste plek. Door dit principe hoef je geen regel code te schrijven wat ervoor zorgt dat iedereen een website kan bouwen.

Wat-is-een-page-builder

Waarom zijn Page Builders zo populair

Zoals we net al benoemden zijn page builders erg populair, omdat ze gebruik maken van een drag & drap systeem. Dit systeem biedt voor iedereen voordelen, want programmeurs kunnen hiermee effectiever werken. Ook de beginners die nog nooit een website hebben gemaakt en geen idee hebben wat HTML, PHP, CSS en JavaScript zijn kunnen makkelijk uit de voeten met een page builder! 

Naast het drag & drop systeem zijn page builders ook erg populair, omdat ze werken met een real time editing systeem. Dit betekent dat wanneer jij een aanpassing doet je ook direct kunt zien hoe deze aanpassing eruit gaat zien op de website. Het voordeel hiervan is dat je de wijzigingen niet eerst hoeft op te slaan. De wijzigingen zijn standaard alleen zichtbaar voor jou en dus niet voor de bezoekers. Zodra jij tevreden bent met de wijzigingen kun je deze opslaan en zijn ze voor iedereen zichtbaar. Op deze manier kun je veel effectiever, sneller en makkelijker werken.

Welke Page Builders zijn er?

WordPress kent een groot aantal van dit soort builders, zowel betaald als gratis. Door het grote assortiment kan het maken van een keuze een lastige klus zijn. Al helemaal wanneer je nog nooit met een page builder hebt gewerkt, want je weet dan vaak niet waar je op moet letten. 

Wij hebben inmiddels al jaren ervaring met wordpress en hebben een groot aantal page builders gebruikt. Dit betekent dat wij een goed overzicht hebben van de page builders die op dit moment erg populair zijn en veel worden gebruikt. Ook hebben we een specifiek artikel geschreven over de beste wordpress page builder voor wordpress.

1. Divi Page Builder

Divi-wordpress

Divi is een van de bekendste en meest gebruikte page builders van dit moment. Deze builder is ontwikkeld door Elegant Themes wat al langer bekend is onder wordpress gebruikers. Divi is erg flexibel en daardoor volledig naar eigen wens te maken. Dit is dan ook één van de reden waarom Divi op dit moment meer dan 683.235 gebruikers heeft.

Naast de flexibiliteit van Divi is het ook een all-in-one tool. Dit betekent dat je eigenlijk niks anders nodig hebt dan Divi om een mooie en succesvolle website te bouwen. Zo krijg je toegang tot het Divi Thema, de builder, een tool van Divi voor e-mail opt ins, een programma waarmee je social media knoppen kunt maken en een extra wordpress thema’s voor het maken van een magazine. 

Wanneer we kijken naar de kwaliteit van de page builder en alle mogelijkheden die je krijgt staat Divi op het moment dik bovenaan. Er is op het moment gewoon geen andere page builder die bij hen in de buurt komt. Al helemaal niet voor de prijs!

2. Elementor Pro Page Builder

elementor

Elementor Pro is een veel gebruikte en erg populaire page builder voor wordpress. Op het moment heeft Elementor meer dan 5.000.000 actieve installaties. 

Elementor beschikt over een gratis variant van hun page builder waar je vast kunt kennis maken met het systeem. Je kunt aan dit systeem ook duidelijk zien dat het hiervoor is bedoeld, want om echt een mooie en functionele website te bouwen heb je de opties van de pro licenties nodig.

Ook Elementor werkt met een drag and drop systeem wat toch wel echt heel fijn werkt. Elementor is namelijk erg clean, makkelijk en overzichtelijk. Kortom kunnen we wel zeggen dat Elementor Pro wel echt een top page builder. Wanneer we kijken naar de reviews van Elementor gebruikers zien we dat hun het volkomen met ons eens zijn. Elementor scoort namelijk 5 van de 5 sterren!

De kosten van Elementor zijn ook erg vriendelijk. Je betaald bij Elementor namelijk voor het aantal websites dat je gaat bouwen. Hierdoor ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je gebruik maakt van een page builder waar je zoveel websites mee kunt maken als je zelf wilt.

3. Themify Page Builder

Themify

Themify is een bedrijf dat al sinds 2010 bestaat en actief is op de markt voor WordPress. Zo zijn ze begonnen met het bouwen van WordPress thema’s en plugins. Later hebben ze ook hun eigen page builder ontwikkeld, genaamd Themify Builder Pro. 

Themify heeft deze builder ontwikkeld, omdat ze merkten dat de andere plugins nog wel een aantal verbeterpunten hadden. Zo zouden andere page builders minder snel zijn en minder goed geoptimaliseerd zijn voor Google. Omdat Themify dacht dat dit beter kon hebben ze besloten hun eigen builder te ontwikkelen.

De Themify Builder werkt erg makkelijk en is inderdaad erg snel. Themify is zo snel, omdat ze bijna alle tools onder één dak hebben. Hierdoor heb je bijna geen externe plugins nodig. Wat ervoor zorgt dat je website stukken sneller en schoner blijft. 

Wanneer je werkt met de Themify Builder en alle plugins gaat gebruiken zul je zien dat er weinig page builders zijn die deze verslaan. Het enige wat nu nog een rol kan spelen zijn jouw eigen wensen. Daarom kun je ook deze page builder gratis testen.

4. Beaver Builder Page Builder

Beaver-Builder

Beaver Builder is een erg bekende page builder voor wordpress. Deze builder heeft namelijk een intuïtieve design en helpt je bij het halen van resultaten. Een van de doelen van Beaver Builder is ervoor zorgen dat jij niet maanden bezig bent met het bouwen van een website, maar dat je dit kunt doen in een paar uur. Wanneer je gebruik gaat maken van de templates is het zelfs mogelijk om je website te bouwen in minder dan één uur!

Beaver Builder is een erg lichte page builder wat bijdraagt aan de snelheid en de vindbaarheid van de website. Ook kun je met Beaver Builder alle, maar dan ook echt alle delen van je website aanpassen. 

Hoewel Beaver Builder een enorm goede, snelle en vriendelijke page builder is zijn wij er minder fan van. Wij vinden de page builder namelijk stukken minder fijner werken dan de andere page builders. Mocht je wat meer ervaren zijn dan is deze page builder voor je geschikt, maar anders is Elementor, Divi of Themify een betere optie.

5. Visual Composer

Visual-Composer

Ook Visual Composer is een veel gebruikte page builder voor wordpress websites. Het probleem van deze page builder is dat er veel mensen visual composer verwarren met WP Bakery. Dit is niet heel gek, want ze zijn van dezelfde ontwikkelaar die later de namen heeft veranderd.

WP Bakery is een tool die je krijgt wanneer je een WordPress thema/template koopt. Deze tool kun je vervolgens gebruiken om content in je thema te plaatsen, maar het is dus geen page builder.

Visual Composer is de website builder waar je net als de bovenstaande page builder mee kunt werken. Ben je dus opzoek naar een page builder dan is Visual Composer de tool die je moet hebben.

Verder is Visual Composer een erg fijne uitgebreide tool. Die misschien wel het meest makkelijke drag & drop systeem van alle page builders bevat. Wanneer je deze page builder kiest zit er ook een koppeling bij met Unsplash. Hierdoor kun je direct vanaf wordpress foto’s op je website plaatsen. Je hoeft dus niet meer zelf te zoeken naar rechtenvrij afbeeldingen die je daarna moet downloaden en moet uploaden in WordPress. Wil je meer weten over Visual Composer dan is onze volledige review zeker een aanrader.

6. Brizy

Brizy

Een ander alternatief die ook erg populair is is Brizy. Deze page builder heeft fors minder gebruikers, maar betekent niet dat deze builder slecht is. Brizy is namelijk relatief nieuw. Ze zagen namelijk kansen in de markt om hun page builder tussen de andere toppers te plaatsen. Tot nu toe is dat ze aardig gelukt, want ze hebben meer dan 70.000 actieve installaties.

Ook Brizy bevat een eenvoudig drag & drop systeem waarmee je binnen een aantal uur een volledige website kunt bouwen.  Wanneer je met Brizy gaat werken krijg je toegang tot een groot aantal templates die je kunt gebruiken om je website te bouwen. Brizy bevat normale templates voor hoofdpagina’s, diensten pagina’s, over ons pagina’s en contactpagina’s. Maar ze hebben ook templates voor landingspagina’s en pop-ups. Je kunt daarom met Brizy echt enorm snel een snelle, mooie en zoekmachine vriendelijke website in de lucht hebben.

Tim Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *