Versio WordPress Hosting Review 2024: Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Ben jij op zoek naar een betrouwbare en snelle nederlandse webhosting partij? Die daarbij ook nog eens erg goede prestaties kan leveren voor websites en webshops? Dan is Versio een van de betere hostingpartijen die jij kunt kiezen. Versio is namelijk al jaren de grootste hosting partij binnen Nederland. Dit komt onder andere door de specificaties van hun webhosting. Versio hosting beschikt namelijk over erg snelle servers in Nederland waardoor jouw website ook erg snel is. Verder kun je met één druk op de knop WordPress installeren, ontvang je een gratis domeinnaam en in sommige pakketten ook nog een gratis SSL certificaat!

Ben jij al overtuigd van de webhosting van Versio? Via de gele knop hiernaast kun je de actuele prijzen bekijken en ontvang je een leuke korting! Vergeet ook niet alle andere gratis extra’s die je bij Versio ontvangt! Twijfel jij nog over de WordPress hosting van Versio? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Versio WordPress hosting review eens goed door te lezen. Hierin gaan we namelijk dieper in op de specificaties en mijn ervaringen!

Versio-hosting-logo

Vanaf €1,00 per maand

Gebruiksvriendelijkheid

4.4/5

Klantenservice

4.5/5

Snelheid

4.3/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat is Versio hosting precies?

Voordat ik je meeneem in deze Versio WordPress hosting review vind ik het belangrijk om eerst wat informatie te geven over het bedrijf Versio. Hierdoor krijg jij namelijk al een beetje een beeld van, in dit geval, Versio. Ook krijg je hierdoor een beetje inzicht in de geschiedenis van Versio, wat de gedachten van deze partij zijn en wat hun doelen voor de toekomst zijn.

Zoals je in de intro van deze Versio review al hebt kun lezen is Versio een Nederlands bedrijf. Aan de leeftijd van het bedrijf te zien kun je al wel voorstellen dat ze hun zaken goed op orde hebben. Versio is namelijk in oktober 2008 opgericht en biedt sindsdien verschillende diensten aan met betrekking tot webhosting. Zo kun je bij Versio terecht voor verschillende soorten hostinglosse domeinnamen,  beveiliging en inmiddels ook hun eigen website builder

Doordat Versio hun zaken erg goed op orde heeft zijn ze de laatste jaren erg hard gegroeid. Naast een vestiging in Nederland(Zwolle) beschikken ze inmiddels namelijk ook over een vestiging in België(Antwerpen) en Engeland(Londen). Wanneer we het hebben over betrouwbaarheid, reputatie, klanttevredenheid en prestaties kunnen we dus wel stellen dat ze bij Versio als geen ander weten wat er belangrijk is voor het opzetten van een succesvolle website of webshop.

Inmiddels zitten we in 2023 en behoort Versio nog steeds tot de beste Nederlandse webhosting partijen. Ook andere gebruikers delen deze mening, want op dit moment heeft Versio meer dan 140.000 klanten, beheren ze meer dan 600.000 websites en webshops en worden alle gehoste applicaties verdeeld over meer dan 10.000 fysieke en virtuele servers. Voor kwaliteit en prestaties zit je bij Versio dus echt top!

Versio-WordPress-hosting-review

Versio Hosting Review: Waarom zou jij voor Versio moeten kiezen?

Inmiddels heb je in deze Versio hosting review al aardig wat informatie over het bedrijf gekregen, maar waarschijnlijk is dit niet de reden dat jij deze Versio WordPress hosting review leest. Jij wilt namelijk weten hoe Versio nou daadwerkelijk in elkaar zit. Hun website staat namelijk vol met mooie praatjes, maar wat doet Versio nou in de praktijk? Is hun webhosting echt zo goed en wat maakt hun webhosting dan zo goed?

In dit onderdeel van deze Versio WordPress hosting review ga ik je daar alles over vertellen. Zo behandel ik hier onder andere alle technische specificaties, vergelijk ik de prestaties met andere hostingpartijen, gaan we het hebben over de ervaringen van andere gebruikers en uiteraard ook over de hosting kosten.

Hostingpakketten voor ieder budget

Alleen al in Nederland en België staat er al gigantisch veel websites en webshops online. Al deze websites zijn anders, hebben een ander doel en zitten op een ander niveau. Hierdoor is niet elk hostingpakket voor iedereen geschikt en dat maakt het kiezen van het juiste webhosting pakket ook erg lastig. Een hostingpakket voor starters is namelijk ideaal voor een starter, maar niet voor een grote webshop. 

Bij Versio snappen ze dit en willen ze alle gebruikers zo goed mogelijk helpen. Ze hebben er daarom voor gekozen om verschillende soorten webhosting aan te bieden. Zo kun je kiezen uit standaard webhosting, VPS hosting, Reseller hosting, Cloud hostingdedicated server hosting en WordPress hosting. Heb je de juiste soort webhosting gevonden? Dan kun je ook nog eens uit verschillende hosting pakketten kiezen.

In dit geval zullen de meeste lezers gebruik maken van WordPress. Je kunt daarom in dit geval het beste kiezen voor WordPress hosting. Heb je meer budget en wil je echt het aller beste uit jouw website of webshop halen? Dan is VPS hosting een goede keuze, maar dat is wel een stuk duurder. Wanneer je kiest voor WordPress hosting heb je de keuze uit vier verschillende hosting pakketten zodat er voor iedereen wel een geschikt pakket is. Later in deze Versio hosting review vergelijk ik deze pakketten met elkaar zodat jij het beste pakket voor jouw website of webshop kunt vinden.

Waarom-Versio-wordpress-hosting

Servers gevestigd in Nederland

Het kiezen van de beste webhosting voor jouw website is vaak toch lastiger dan de meeste mensen denken. Je moet namelijk op een hoop zaken letten, waaronder de snelheid. Veel mensen weten dit niet en maken daarom een grote fout. Om gevonden te worden in Google is snelheid namelijk erg belangrijk. Heb jij een trage webhost gekozen? Dan zul je minder goed gevonden worden in Google, minder bezoekers krijgen en uiteindelijk ook veel minder resultaat en omzet behalen.

De webhosting partij die jij hebt gekozen heeft erg veel invloed op de laadtijd en snelheid van jouw website. Zij plaatsen jouw website of webshop namelijk op een server en wanneer deze server erg vol staat met andere websites of op een ongunstige locatie staat heeft dit nadelige effecten voor jouw website.

Bij Versio hebben ze dit daarom goed geregeld. Wanneer jij kiest voor een webhostingpakket van Versio komt jouw website niet op een overvolle server te staan. Daarnaast staat jouw website ook op een server gevestigd in Nederland waardoor jouw website veel sneller geladen kan worden. Hij komt dus niet op een server ergens in Amerika te staan wat voor jou super nadelige effecten gaat hebben. Alleen om deze reden is Versio al een erg goede keuze!

Meerdere websites of webshops in een hosting pakket

Wanneer je een geschikt hostingpakket zoekt moet je ook goed letten op het aantal domeinen dat je in een pakket kwijt kunt. Vaak kun je in een hostingpakket namelijk maar één domein en dus een website kwijt. Voor veel mensen zal dit genoeg zijn, maar wanneer je in de toekomst wilt uitbreiden of jouw hostingpakket wilt delen met iemand anders is dit niet handig. Je zult dan moeten zoeken naar een hostingpakket waar je meerdere domeinen en websites in kunt beheren.

Als je kiest voor een hostingpakket van Versio is dit probleem al direct opgelost. Zelfs in het goedkoopste pakket van Versio kun je namelijk al 2 domeinnamen en dus 2 websites kwijt. In vergelijking met andere hostingpartijen is dit al erg mooi meegenomen. 

Zijn twee websites voor jou niet genoeg? Dan heb je ook nog de keuze uit drie andere hostingpakketten. Met deze pakketten krijg je de mogelijkheid om maximaal 5 of maximaal 10 domeinen uit een hostingpakket te beheren.

99,99% uptime garantie

Naast de snelheid is ook de uptime van een website super belangrijk. De uptime geeft namelijk in een percentage aan hoeveel minuten van een jaar jouw website of webshop online staat en dus bereikbaar is voor bezoekers. Een supersnelle website is leuk, maar als hij maar 75% procent van een jaar online staat heb je daar natuurlijk niks aan. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een hosting partij met een hoge uptime. 

Wanneer je kiest voor een hostingpakket van Versio heb je een 99,99% uptime garantie. Dit is erg goed, want dit betekent dat jouw website of webshop zo goed als 24/7 online staat. Uiteraard moet je snappen dat 100% uptime onmogelijk is, want er kunnen altijd problemen ontstaan waardoor websites even offline zijn. Je zult daarom ook geen hostingpartijen gaan vinden die een uptime garantie geven van 100%. Dit is technisch gezien namelijk onmogelijk.

Met een 99,99% uptime garantie behoort Versio echt tot de beste webhosting partijen van dit moment. Op basis van Uptime concurreren ze namelijk met NeostradaCloud86KinstaCloudways en SiteGround.

Versio beschikt over een eigen API

Ben jij een webbouwer of bezit jij zelf meerdere websites en webshops? Dan wil je natuurlijk proberen om zoveel mogelijk zaken te automatiseren. Handmatig acties uitvoeren is voor een website namelijk niet erg, maar wanneer je voor tientallen websites dezelfde handeling moet uitvoeren automatiseer je deze zaken liever. Dit gaat namelijk veel tijd en energie schelen die jij beter kunt gebruiken.

Versio snapt dit en daarom beschikken ze inmiddels ook over een eigen API. Deze API kent een groot aantal voordelen, want het is een API met het systeem van Whmcs. Dit is een partij die volop inzet op de automation voor webhosting.  Een aantal onderdelen/voordelen van deze API zijn:

  • WHMCS zorgt voor het automatiseren van zaken, zodat jij dat niet meer zelf hoeft te doen, waardoor je kostbare tijd en een een hoop geld kunt besparen.
  • WHMCS maakt het mogelijk om automatisch facturen te versturen, betalingen te innen, aanmaningen te maken en nog veel meer.
  • Geïntegreerd met alle toonaangevende webhosting controlepanelen en domeinregistrars voor automatische provisioning en beheer.
  • Geïntegreerde ondersteuning tools bieden jou een klantenportaal compleet met ticketverkoop, kennisbank, downloads en meer.
  • Modulaire, uitbreidbare, goed gedocumenteerde API’s en ORM maken het ontwikkelen met en aanpassen van WHMCS eenvoudig.
  • WHMCS is een veilige, betrouwbare en schaalbare oplossing die is ontworpen voor bedrijven van elke omvang en wordt ondersteund door een geweldig ondersteuningsteam.

 

Deze API is daarom voor de wat grote ondernemers, webbouwers, affiliate marketeers en online marketing bureau’s die webhosting aanbieden een ideale toevoeging. Versio is ook echt uniek met deze API, want ik heb deze zelf nog nooit bij een andere hostingpartij gezien.

Erg makkelijk in gebruik(WordPress installeren met één klik)

Heb je een domeinnaam en webhosting pakket gekozen en gekocht? Dan zul je al snel de weg kwijt raken. Je kunt namelijk niet direct aan de slag met het bouwen van jouw website of webshop. Er is namelijk nog geen programma geïnstalleerd waarmee jij zelf een website kunt gaan bouwen. Na het aanschaffen van een domeinnaam en hostingpakket zul je dus eerst een programma moeten installeren om jouw website te kunnen bouwen.

In de meeste gevallen zullen gebruikers ervoor kiezen om WordPress te installeren. Dit is namelijk het makkelijkste en meest populaire systeem om zelf zonder enige technische kennis een eigen website te bouwen. Bij veel hostingpartijen heb je hier technische kennis voor nodig, omdat het installeren van WordPress lastig kan zijn.

Bij Versio is dit niet meer het geval! Versio heeft hun dashboard namelijk zo ontwikkeld dat jij na het aanschaffen van een domeinnaam en hostingpakket met één druk op de knop WordPress kunt installeren. Jij hoeft vervolgens alleen nog een account aan te maken waarmee jij in jouw eigen website of webshop kunt inloggen. Een makkelijkere methode zul je daarom ook niet snel vinden!

Versio-hosting-review

Automatisch backups laten maken

Ken je dat gevoel dat je net lekker aan je website of webshop hebt gewerkt en dat na een update alles weg is? De kans dat dit gebeurd is niet super groot, maar hij is altijd aanwezig. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf een fout maken die grote problemen kan veroorzaken. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want het oplossen van zo’n problemen kan soms wel dagen duren. Ik wil je daarom als eerste aanraden om niet zomaar dingen te veranderen, want het kan echt serieuze problemen veroorzaken.

Gelukkig is er een oplossing genaamd back-ups. Door regelmatig back-ups te maken kun je een stuk veiliger zelf aan jouw website of webshop gaan werken. Mocht er wat fout gaan kun je namelijk altijd nog een recente backup terugzetten. Bij veel hostingpartijen moet jij deze backups zelf maken, maar wanneer je dit regelmatig gaat doen gaat dit een hoop tijd kosten. Er moet dus ook een andere oplossing zijn.

Net als de hostingpakketten van HostingerBluehost en Hostgator worden er ook bij Versio automatisch backups van jouw volledige hostingpakket gemaakt. Wanneer je kiest voor Versio wordt er zelfs elke dag een automatisch backup van jouw website gemaakt. Mocht er dus wat fout gaan kun jij altijd terug naar een hele recente versie van jouw website.

Gratis domein en SSL certificaat

Wanneer je een webhosting pakket gaat kiezen heb je ook een domeinnaam en SSL certificaat nodig. De domeinnaam is namelijk het adres van jouw website en webshop en via deze naam kunnen mensen jou vinden op het internet. Het SSL certificaat is voor de beveiliging van jouw website. Er ontstaat met dit certificaat namelijk een beveiligde verbinding tussen de server en jouw website. Hierdoor kan de data die verzonden wordt niet meer achterhaald worden door bijvoorbeeld hackers of andere kwaadwillige.

De kosten voor een domeinnaam en webhosting pakket kunnen snel oplopen. Hoeveel dit precies kost is afhankelijk van de hostingpartij die jij kiest. Maar reken minimaal maar op een aantal tientjes per jaar. Het is daarom mooi meegenomen als je hierop kunt besparen.

Versio heeft daarom ook hier aan gedacht. Wanneer je namelijk een hosting pakket van Versie kiest ontvang je een gratis domeinnaam en SSL certificaat. Dit is trouwens wel afhankelijk van het pakket dat jij kiest. In het goedkoopste pakket ontvang je namelijk geen gratis domeinnaam, maar wel een let’s encrypt SSL certificaat. Controleer daarom altijd even wat je krijgt bij het pakket dat jij wilt gaan aanschaffen.

Alles voor een veilige website

Een super snelle webhosting partij met een hoge uptime garantie is erg belangrijk, maar er is nog een ding dat veel mensen vergeten. De beveiliging van jouw website of webshop en server is ook erg belangrijk. Je wilt namelijk voorkomen dat hackers jouw website binnendringen en/of virussen op jouw website of webshop plaatsen. Wanneer je eenmaal een virus op jouw website hebt staan kun je het eigenlijk wel vergeten in Google. Investeer daarom echt in een goede beveiliging.

Eerder in deze Versio WordPress webhosting review hebben we het hier ook al even over gehad. Wanneer je namelijk kiest voor een hostingpakket van Versio zit dit op het gebied van beveiliging namelijk wel goed. Versio houdt hun servers namelijk goed in de gaten waardoor ze op tijd kunnen reageren voor het geval er wat zal gebeuren. Aan de kant van Versio zit alles voor hackers dus echt potdicht.

Zoals je al hebt gelezen helpt Versio jou er ook bij om jouw website zelf ook zo goed mogelijk te beveiligen. Zo krijg je een gratis SSL certificaat en worden er dagelijks automatisch backups gemaakt. Voor de rest is het erg belangrijk dat je een goed WordPress thema kiest en niet zomaar plugins aan jouw website of webshop toevoegt.

Versio beschikt over een eigen sitebuilder

Wil jij super snel een eigen website of webshop opzetten? Dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van Versio hun eigen sitebuilder. Deze sitebuilder kun je gebruiken in plaats van WordPress. Voor sommige mensen kan dit een voordeel zijn, maar ik zal het je zelf niet aanraden.

WordPress is namelijk gratis en echt super makkelijk in gebruik. Met vragen of problemen hoef je maar even op Google te zoeken en heb je direct het juiste antwoord gevonden. Daarbij kun je in WordPress makkelijk overstappen van thema of zelfs van hostingpartij als dat nodig zou zijn. Je kunt dan namelijk gewoon je volledige website of webshop meenemen.

Is jouw website of webshop gebouwd met de sitebuilder van Versio? Dan wordt het overstappen van hostingpartij een stuk lastiger. Het blijft natuurlijk altijd mogelijk, maar je zult dan wel bereid moeten zijn om jouw website of webshop volledig opnieuw te moeten bouwen. Voorkom dit probleem daarom en kies direct voor WordPress.

Versio-hosting-site-builder

Versio is ook perfect voor webshops

Wil jij online producten gaan verkopen? Dan heb je een webshop nodig. Je kunt deze onder andere maken met Shopify, want hier zit webhosting en een domeinnaam bij inbegrepen. Het nadeel van Shopify is alleen de prijs. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun webshop te bouwen met WordPress en WooCommerce. Dit is namelijk gratis en een stuk makkelijker.

Wanneer je een webshop wilt maken moet je een groter hostingpakket kiezen. Je hebt namelijk speciale WooCommerce hosting nodig. Een webshop moet namelijk veel meer communiceren met de database en dat zorgt ervoor dat er meer snelheid nodig is. WooCommerce hosting pakketten zijn daarom een echte aanrader voor het geval jij een webshop wilt bouwen.

Wil jij een webshop bouwen met een hostingpakket van Versio? Dan raad ik je aan om het Max of Power pakket te kiezen. Deze zijn wat duurder maar zullen veel betere prestaties leveren voor webshops. Wil je het helemaal goed doen? Dan kun je zelfs kiezen voor VPS hosting. 

Versio WordPress review: Zijn er ook nadelen?

Net als alle andere hostingpartijen heeft ook Versio zo zijn nadelen. Dit is ook helemaal niet gek, want je zult het nooit voor elkaar krijgen om met een bedrijf alles voor iedereen goed te doen. In dit onderdeel van deze Versio WordPress hosting review zal ik daarom de nadelen die ik heb gevonden met jou bespreken. Voor de ene persoon zullen dit grote nadelen zijn, maar de andere zal deze nadelen weer accepteren omdat ze niet super extreem zijn. Laten we de de nadelen die ik heb gevonden daarom maar eens bespreken.

Prijzen kunnen verwarrend zijn

Het eerste punt dat ik heb gevonden is niet echt een nadeel. Je moet alleen wel even goed opletten zodat je niet zomaar aan een hostingpakket vast zit. Versio heeft hun pakketten namelijk erg goed op orde, maar de prijzen worden minder duidelijk weergegeven. Het eerste wat je namelijk niet wanneer je de pakketten bekijkt is €1 voor de eerste maand. Dit klinkt mooi, maar na die eerste maand ga je natuurlijk meer betalen. 

De prijzen die na de eerste maand gaan gelden worden net daaronder weergegeven. Kijk daarom als eerste naar deze prijzen, omdat dit de prijs wordt die jij per maand moet gaan betalen. Zoals ik dus al aangaf is niet niet echt een nadeel, maar wel iets waar je goed op moet letten om onverwachte kosten te voorkomen.

Niet alle hostingpakketten zijn even geschikt

Het tweede punt dat ik heb gevonden kun je wel een nadeel noemen. Versio beschikt namelijk over erg goedkoop hostingpakket van €4,99 per maand. Met dit soort pakketten wordt geprobeerd om klanten aan te trekken, maar vaak vallen de prestaties in praktijk vies tegen. Zo komt jouw website te staan op overvolle servers waardoor jouw website erg traag is. Verder is ook de kans op beveiligingsproblemen groter, omdat er veel meer websites op een server staan waar altijd wel een zwakke schakel tussen zit.

Wil jij echt een super simpele website bouwen die echt alleen voor jezelf is? Dan kun je dit pakket nog overwegen, maar wanneer je grotere plannen hebt raad ik je echt aan om minimaal voor het Complete pakket te kiezen.

Versio WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Zoals ik eerder in deze Versio hosting review al aangaf zullen de meeste mensen hun website of webshop gaan bouwen met WordPress. In dit onderdeel van deze Versio review zal ik daarom de pakketten die hier het best geschikt voor zijn even bespreken.

Het goedkoopste pakket is het “Start pakket”. Dit pakket is leuk als je nog nooit een website hebt gebouwd en puur kennis wilt maken met webhosting en WordPress. Je kunt 2 websites kwijt in dit pakket, je krijgt 5GB opslagruimte en een gratis let’s encrypt ssl certificaat. De kosten voor dit pakket bedragen €4,99 per maand.

Het tweede pakket is het “Complete pakket”. Dit is het pakket dat ik je zal aanraden wanneer je nog een echte beginner bent. Met dit pakket kun je al goed van start, maar uiteraard krijg je nog niet de beste prestaties. Je kunt 5 websites kwijt in dit pakket, 20GB opslagruimte, 14 dagen backup geheugen, een gratis domein en een gratis SSL certificaat. De kosten voor dit pakket bedragen €9,99 per maand.

Het derde pakket is het “Max pakket”. Dit pakket is ideaal wanneer je net wat meer en beter wilt. Wanneer iedereen kiest voor een goedkoop pakket heb jij met dit pakket dus direct al een voorsprong. Verder kun je 10 websites kwijt in dit pakket, krijg je erg goede prestaties, onbeperkte opslag, 60 dagen backup geheugen, een gratis domeinnaam, een gratis SSL certificaat en gratis anti spam beveiliging. De kosten voor dit pakket bedragen €14,99 per maand.

Het vierde en laatste pakket is het “Power pakket”. Dit pakket is ideaal wanneer je het maximale uit jouw website of webshop wilt halen. Je kunt 10 websites in dit pakket kwijt, je krijgt super prestaties, onbeperkte opslag, 60 dagen backup geheugen, een gratis domeinnaam, 3  gratis SSL certificaten, premium WordPress functionaliteiten en een jaarlijkse beveiligingscheck van jouw website. De kosten voor dit pakket bedragen €19,99 per maand.

Versio-wordpress-hosting-pakketten

Versio hosting ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met Versio?

Inmiddels heb ik jou al erg veel verteld over het bedrijf en de webhosting van Versio. Uiteraard zijn dit allemaal punten die ze zelf op hun website benoemen in combinatie met een aantal testen die ik zelf heb uitgevoerd. In principe is dit al erg waardevolle informatie die je zeker kunt gebruiken om een eigen keuze te kunnen maken, maar er ontbreekt nog een belangrijk ding. wat is nu namelijk de kwaliteit van Versio hosting in de praktijk? In dit onderdeel van deze Versio WordPress review zal ik mijn ervaringen met Versio met jou gaan delen.

Zelf heb ik op dit moment geen websites of webshop gehost staan bij Versio. Toch heb wel zeker ervaringen met de webhosting van Versio. Zoals je op mijn website kunt zien bouw ik namelijk ook websites en webshops. Klanten hebben dan vaak zelf al een domein en hosting en regelmatig zijn dit ook klanten die hebben gekozen voor Versio.

Om heel eerlijk te zijn ben ik echt wel tevreden over de prestaties, specificaties en klantenservice van Versio. Het is niet de goedkoopste optie, maar voor je geld krijg je toch echt wel veel terug. Naar mijn mening meer dan bij andere hostingpartijen. Versio is daarom naar mijn mening een erg goede keuze. Ook als je weinig technische kennis hebt, want het dashboard maakt het allemaal erg overzichtelijk en makkelijk om zelf bijvoorbeeld WordPress te installeren of dns instellingen aan te passen.

Versio-hosting-ervaringen

Versio hosting ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers

In een goede review worden niet alleen de ervaringen van de auteur behandeld, maar ook de ervaringen van andere gebruikers. Ik kan namelijk wel zeggen wat ik van Versio vindt, maar andere gebruikers kunnen hier weer totaal anders over denken. In dit deel van deze Versio webhosting review ga ik daarom dieper in op de ervaringen van andere gebruikers.

Op de website van Versio worden al een aantal ervaringen van gebruikers vertoond. Dit is natuurlijk leuk, maar zijn deze betrouwbaar? Versio kan namelijk zelf bepalen welke ervaringen er op hun website komen te staan. Zoals je wel zult snappen zullen dat niet de mindere ervaringen zijn. Voor elke review die ik op mijn website plaats doe ik daarom uitgebreid onderzoek naar de ervaringen van andere gebruikers. Zo kijk ik onder andere op websites als TrustPilot om een goed en betrouwbaar inzicht te krijgen in de ervaringen van andere gebruikers.

Wanneer ik op dit moment kijk naar de ervaringen met Versio op Trustpilot is het eigenlijk direct al wel duidelijk. We zien namelijk direct al dat Versio 4 van de 5 sterren scoort op basis van maar liefst 2600 ervaringen! In vergelijking met andere hostingpartijen is dat dus erg goed. De ervaringen die Versio zelf op hun website deelt zijn dus zeker echt en betrouwbaar!

Versio-hosting-ervaringen-trustpilot

Versio WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?

Een ander belangrijk onderdeel van software en techniek is de klantenservice. Aangezien er met website software en techniek nog wel eens een probleem kan ontstaan wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Het is dan wel zo makkelijk dat je direct terecht kunt bij een klantenservice die klantvriendelijk is, snel reageert en jou ook daadwerkelijk kan helpen.

Zelf heb ik hier goede ervaringen mee bij Versio, maar ook zie ik wat mindere ervaringen van andere gebruikers. Wanneer ik contact opneem met Versio krijg ik altijd binnen een aantal uur antwoord. Dit is dus prima, maar uiteraard kan dit sneller. Houdt er wel rekening mee dat Versio zeker niet de duurste webhosting partij is en dat je dus niet de klantenservice kwaliteit van partijen als SiteGround, Kinsta en Cloudways kunt verwachten.

In vergelijking met andere Nederlandse hostingpartijen ben ik er persoonlijk van overtuigd dat Versio hun zaken goed op orde heeft. Ook op het gebied van klantenservice.

Versio-hosting-klantenservice

Versio WordPress Hosting Review: Wat Kost Het?

Eerder in deze Versio WordPress hosting review hebben we het al over de webhosting kosten van Versio gehad. Ik wil daar in dit onderdeel daarom niet veel dieper op ingaan, want dan gaan we alles dubbel doen. Wel wil ik het in het algemeen nog even hebben over de prijzen van Versio.

Wanneer kiest voor webhosting bij Versio heb je de keuze uit verschillende soorten webhosting. De goedkoopste en meest gekozen vorm is de gewone/WordPress webhosting. Wanneer je hiervoor kiest ben je minimaal €4,99 per maand kwijt. Dit kan oplopen tot €19,99 per maand afhankelijk van het pakket dat je kiest.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor Reseller hosting. Reseller hosting is zoals de naam al zegt een vorm van webhosting waarbij jij de pakketten zelf doorverkoopt. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer jij een webbouwer bent en meerdere websites wilt beheren. Je moet hier wel alle technische zaken zelf regelen dus wanneer je deze kennis niet hebt raad ik je deze pakketten niet aan. De kosten voor Reseller hosting beginnen bij €2,99 per maand en kunnen oplopen tot €59,99 per maand.

Als laatste kun je nog kiezen voor VPS hosting. Dit is de beste en snelste vorm van webhosting die jij voor jouw website of webshop kunt gebruiken. Met deze vorm van hosting heb jij namelijk een eigen server wat super fijn en snel is. De kosten hiervoor beginnen bij €7,99 per maand en kunnen oplopen tot €79,99 per maand afhankelijk van het pakket dat jij kiest.

Conclusie: Is Versio hosting De Beste Hosting Voor Jou?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze GoDaddy WordPress hosting review is het tijd voor een conclusie, want is GoDaddy nou de beste hosting partij voor jouw website of webshop? 

Wanneer je dit aan mij vraagt kan ik jou de webhosting van GoDaddy zeker aanraden. Wel moet je weten dat het niet het beste van het beste is, maar daar is de prijs dan ook naar. Wanneer je op zoek bent naar een snelle, veilige en betaalbare webhosting is GoDaddy een uitstekende keuze. Onthoudt ook dat je bij GoDaddy een gratis domeinnaam, SSL certificaat en Content Delivery Network(CDN) krijgt. Ook dit is weer erg mooi meegenomen! 

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Versio alternatieven

Ook interessant

Versio-hosting-logo
4.6/5