Uncode WordPress Theme Review 2024: Beste WordPress Theme? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Het Uncode theme is een erg populair multifunctioneel wordpress thema dat inmiddels meer dan 75.579 gebruikers! Het thema scoort zelfs 4.89 van de 5 sterren op basis van 2.855 reviews. Echt bizar! Het thema is super snel, zoekmachine vriendelijk, erg makkelijk in gebruik en beschikt over alle functionaliteiten die jij voor jouw website of webshop wilt gebruiken!

Weet jij al genoeg? Dan kun je via de gele knop de actuele aanbieding bekijken. Nog niet overtuigd? Dan raad ik je zeker aan deze Uncode Theme Review te lezen!

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is het Uncode WordPress Theme?

Het Uncode WordPress theme is een populair multifunctioneel wordpress thema op ThemeForest. Dit thema is in november 2015 op de markt gebracht door Undsgn. Zij hebben al een lange tijd ervaring in het ontwikkelen van zowel websites als webshops. Toen zij voor een klant een website moesten bouwen waren ze op zoek naar een geschikt thema, maar deze konden ze niet vinden. Ze liepen namelijk tegen het probleem aan dat thema’s erg slecht geprogrammeerd waren. Het resultaat hiervan is een hele trage website waar Google geen fan van is en wanneer Google geen fan is van jouw website zul je ook niet gevonden gaan worden in Google.

Undsgn moest daarom de keuze maken om de klant te laten gaan of ervoor te kiezen om zelf een thema te gaan ontwikkelen. Aangezien ze bij meerdere klanten tegen dit probleem aan liepen en andere wordpress developers deze mening deelden was de keuze snel gemaakt. 

Ze besloten dus een eigen thema te bouwen en die moest het Uncode theme heten. De naam geeft al vrij snel aan wat dit thema bijzonder maakt. Je hebt namelijk geen technische kennis om dit thema te kunnen gebruiken. Inmiddels heb je dit voor de meeste thema’s niet meer nodig, maar toen dit thema op de markt kwam was Uncode enige die dit aanbood. Naast dat je geen technische kennis nodig had om met dit thema te werken bood het ook nog andere voordelen. Zo was het Uncode theme stukken beter geprogrammeerd waardoor het allemaal soepeler werkte, de website veel sneller & veiliger was en dit resulteerde vervolgens weer in veel betere rankings in Google.

Het resultaat hiervan was adembenemend. Als snel werd het Uncode theme al erg populair en inmiddels heeft het thema zelfs meer dan 75.568 gebruikers! Deze gebruikers beoordelen het thema met gemiddeld 4.89 van de 5 sterren op basis van 2.855 reviews. In vergelijking met andere thema’s is dit erg goed, want ik heb zelf nog nooit een thema gezien dat zo goed wordt beoordeeld door de gebruikers!

Inmiddels heeft het Uncode theme meerdere updates ondergaan en werkt het echt top. Sterker nog dit thema is een van de beste wordpress thema’s dat je kunt vinden op ThemeForest. Ik ga je in deze Uncode Theme Review daarom laten zien wat dit thema bijzonder maakt, waarom jij deze zou moeten gebruiken, hoe de klantenservice is, want andere van dit thema vinden en uiteraard wat het thema kost. Ik kan je daarom zeker aanraden deze Uncode theme review te lezen!

Uncode-theme

Waarom zou jij het Uncode Theme moeten gebruiken?

Zoals je net hebt gelezen is het Uncode theme al een tijdje op de markt en hebben ze een erg groot publiek. Dit betekent ten eerste dat je werkt met een betrouwbare partij, maar daarnaast ook dat het thema over unieke/bijzondere functionaliteiten beschikt. Ik ga je daarom nu meenemen naar een van de belangrijkste onderdelen van deze Uncode theme review. Ik ga je namelijk zien dit thema bijzonder maakt en waarom jij dit thema zou moeten gebruiken!

Snel & zoekmachine vriendelijk

Veel mensen denken dat het belangrijkste onderdeel van een website of webshop het design is, maar deze mensen hebben ongelijk. Het design heeft zeker wel een belangrijke rol, maar je moet wel eerst bezoekers op jouw website of webshop krijgen die het design zullen zien. Zonder bezoekers heb je namelijk niks aan jouw website of webshop.

De snelheid & zoekmachine vriendelijkheid van een thema zijn hier erg belangrijk voor, want deze spelen een grote rol in de vindbaarheid van jouw website in Google. Dit is ook de reden dat gratis of goedkope wordpress thema’s worden afgeraden, want deze scoren op het gebied van snelheid en zoekmachine vriendelijkheid vaak dramatisch. 

Dit is daarom een van de sterke punten van het Uncode theme. Het Uncode theme is namelijk ontwikkeld door een groep ervaren programmeurs. Deze programmeurs hebben gigantische prestaties geleverd, want het thema werkt erg soepel, is snel, zoekmachine vriendelijk en daarnaast ook nog een erg veilige optie. Als er iemand is die hier blij van wordt dan is het Google wel. Het resultaat hiervan is dat Google jouw website of webshop vaker bekijkt en een hogere positie in de zoekmachine geeft. En raad eens! Des te hoger jouw website scoort in Google des te meer bezoekers jouw website of webshop gaan zin. En ja, zodra de bezoekers op jouw website zijn beland gaat het design ook een rol spelen. Maar daar ga ik je later in deze Uncode theme review meer over vertellen.

Uncode-wordpress-theme-speed

Geen technische kennis nodig

Ik heb het hier in het begin van deze Uncode theme review ook al even over gehad, maar ik ga er nu wat dieper op in. Toen het Uncode theme in 2015 op de markt kwam was het een van de eerste thema’s waar je geen technische kennis voor nodig had om mee te werken. Dit was erg uniek, want het bouwen van een website of webshop werd toegankelijk voor iedereen. Je had vanaf dit moment namelijk geen veel te dure programmeur meer nodig. 

Inmiddels is het vrij standaard geworden dat je geen technische kennis meer nodig hebt om een website te bouwen. Bijna alle thema’s worden in deze tijd namelijk geleverd met een page builder. Dit is een tool waarmee je zonder ook maar één regel code te schrijven een volledige website of webshop kunt bouwen.

De page builder beschikt namelijk over een drag & drop systeem. Dit is een systeem dat bestaat uit een menu dat alle elementen bevat die jij kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen, teksten, knoppen of formulieren. Om vervolgens zo’n element op jouw website te plaatsen hoef je alleen het element uit het menu te slepen en deze op jouw website te plaatsen. makkelijker gaat het dus echt niet worden!

Nu is er nog steeds een nadeel, want veel wordpress thema’s zijn compatibel met externe page builders als: Elementor, Visual Composer, Divi, Brizy, Thrive Architect of Beaver Builder. Dit zijn erg goeie page builders, maar vaak merk je dat ze niet erg goed samenwerken met het thema. Dit komt namelijk doordat beide tools zijn gebouwd door verschillende bedrijven en dit resulteert in botsende konde en dat kan dus problemen opleveren.

Het Uncode theme beschikt daarom over een eigen page builder. Deze page builder is gebouwd door hetzelfde bedrijf en dus ook door hetzelfde team. Dit betekent dat de code erg goed op elkaar is afgestemd en dat er geen dubbele code ontstaat. Het resultaat hiervan is dat de combinatie tussen de page builder en het Ucode theme stukken beter werkt. Ik kan je daarom uit eigen ervaring vertellen dat het Uncode theme in combinatie met hun eigen page builder vaak een betere keuze is dan bijvoorbeeld het TheGem theme in combinatie met WPBakery.

Uncode-theme-page-builder

Keuze uit meer dan 70 Uncode demo websites

Wanneer jij besluit om het Uncode theme te gebruiken krijg je ook toegang tot meer dan 70 demo websites. Dit zijn websites die vooraf zijn gebouwd door het ontwikkelteam van Uncode. Het voordeel van deze demo’s is dat jij ze met één druk op de knop kunt importeren en vervolgens naar jouw wens kunt maken via de page builder.

Doordat het Uncode theme multifunctioneel is kun je het gebruiken voor alle soorten websites. Zo kun je het gebruiken voor een blog, restaurant, portfolio, foto- en videografie, makelaars, WooCommerce webshop, autodealers, online marketing agencies, design bureau’s, evenementen, sportscholen, personal trainers, artiesten en blijf zo maar door gaan. Het Uncode theme kan echt voor alle soorten websites en webshop gebruikt worden. Dit is daarom een erg sterk punt van dit thema. 

Zodra jij een demo hebt gekozen heb jij hier de volledige controle over. Je kunt er vanaf dat moment dus mee doen wat jij zelf wilt. Wil jij bepaalde dingen toevoegen? Dat kan! Wil jij informatie wijzigingen? Dat kan! Wil jij bepaalde dingen uit het thema halen? Ook dat kan. Echt alles kan! En het mooiste hiervan is dat je dus geen technische kennis nodig hebt om dit te doen. Ik kan je daarom zeker aanraden om de Uncode demo websites eens te bekijken.

Uncode-beste-themes-voor-bloggers

Toegang tot bibliotheek met meer dan 400 wireframes

Naast dat je toegang krijgt tot meer dan 70 demo websites krijg je ook toegang tot meer dan 400 wireframes. Deze functionaliteit maakt het mogelijk voor vooraf gebouwde elementen te importeren. Na het importeren hoef jij deze dus alleen in te vullen. Mocht het nodig zijn dan kun je ze uiteraard ook aanpassen.

Ik vind dit zelf een erg waardevolle toevoeging, omdat je in een demo website altijd wel wat kan vinden dat je net even anders had willen. Ook heb ik wel eens gehad dat je een bepaald element of onderdeel op een pagina mist. Door in de bibliotheek met de wireframes hier het juiste wireframe te vinden kun jij deze alsnog erg makkelijk toevoegen. Vergeet ook niet dat ook deze functionaliteit zit gekoppeld aan de page builder. Je hebt dus geen technische kennis nodig!

Uncode-Theme-Wireframes

Uncode is volledig compatibel met WooCommerce

Het Uncode theme is in november 2015 begonnen als thema voor websites, maar een paar jaar later zijn ze gaan uitbreiden. Je kunt het Uncode theme daarom nu ook gebruiken voor het bouwen van webshops. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit ze echt heel goed is gelukt. Het thema heeft hier namelijk goede designs voor liggen en het beschikt over alle functionaliteiten die jij voor jouw webshop zou willen gebruiken.

WooCommerce is het beste webshop systeem voor wordpress webshops. Het is daarom vrij logisch dat het Uncode beschikt over koppelingen met dit systeem. Een mooi voordeel hiervan is dat WooCommerce gratis is en dat je dus niet extra hoeft te betalen. WooCommerce gebruik je vervolgens voor het instellen en beheren van jouw webshop. Denk hierbij aan het toevoegen, wijzigen en verwijderen van producten. Maar het gaat nog veel verder. Je kunt ook kortingscodes aanmaken, labels aan producten geven, voorraden beheren, betaalmogelijkheden instellen, verzendmethodes koppelen en alle andere zaken die belangrijk zijn voor het opzetten van een webshop.

De voorkant van de webshop bouw je vervolgens met het Uncode theme. Je kunt hiervoor uiteraard gebruik maken van demo websites, maar je kunt er ook voor kiezen om hem helemaal zelf te bouwen. Dit kost meer tijd en is vaak wat lastiger, maar jouw webshop is dat wel veel unieker. Het bouwen gaat uiteraard via de page builder je hebt ook hier dus geen technische kennis voor nodig.

Uncode-Theme-WooCommerce

Uncode wordt gebruikt door grote merken

Er zijn een aantal wordpress thema’s op ThemeForest die meer gebruikers hebben dan Uncode. Denk bijvoorbeeld aan Avada, BeTheme, Enfold & TheGem. Maar betekent dit dan dat deze beter zijn? 

Nee, dit betekent zeker niet dat ze beter zijn. We kunnen dit goed zien aan de merken die gebruik maken van de thema’s. Als jij bijvoorbeeld kijkt naar het Uncode theme kun je zien dat er veel grote bedrijven zijn die dit thema gebruiken voor hun website of webshop. Wanneer je kijkt naar deze bedrijven zul je zien dat ze erg professioneel zijn en dat 100% zeker goed onderzoek hebben gedaan om het beste wordpress thema voor hun website te vinden. Op de afbeelding hieronder kun je een aantal van de merken zien die op dit moment gebruik maken van het Uncode theme.

Uncode-theme-review

Gratis $99 dollar aan premium plugins

Een mooie toevoeging aan het Uncode theme is dat je tijdelijk gratis toegang krijgt tot $99 dollar aan premium plugins. Dit is een erg mooie toevoeging, want het maakt het Uncode theme nog beter en unieker.

Op dit moment krijg je toegang tot WPBakery. WPBakery is een van de beste wordpress page builders die jij kunt gebruiken voor jouw website. Normaal gesproken heeft deze page builder een prijs van $45 dollar, maar bij aanschaf van het Uncode wordpress theme is deze helemaal gratis.

Verder krijg je ook toegang tot WPML Certified, Layer Slider, Revolution Slider en Tailored Ilightbox. Layer Slider en Slider Revolution zijn echt super waardevolle toevoegingen. Slider Revolution kun je namelijk gebruiken om slider toe te voegen aan jouw website of webshop. Ik ben hier zelf een groot fan van, want je kunt hierdoor veel informatie kwijt op bijvoorbeeld de hoofdpagina. Verder heb je ook nog Layer Slider. Dit is een plugin die ook gebruik kan worden voor sliders, maar deze wordt eigenlijk meegeleverd omdat je hiermee pop-ups kunt bouwen. Dit is een erg goede toevoeging om met jouw website of webshop een hoger conversiepercentage te behalen.

Uncode-free-plugins

Uncode Theme Review: Wat vinden anderen van dit thema?

Eerder in deze Uncode Theme Review heb ik het al even kort gehad over de ervaringen van andere gebruikers. Dit is een erg belangrijk onderdeel van deze review, want als andere gebruikers negatief over een bepaald thema zijn hoe groot is dan de kans dat jij deze nog koopt? De ervaringen van anderen zijn daarom essentieel bij het kopen van een product.

De ervaringen van gebruikers met het Uncode theme zijn echt bizar! Ik heb namelijk nog nooit zulke goede beoordelingen gezien bij een ander thema op ThemeForest. De beste thema’s op ThemeForest worden gemiddeld beoordeling met zo’n 4,65 van de 5 sterren, maar het Uncode theme zit hier toch echt nog wel een stukje boven. Uncode scoort namelijk 4.89 van de 5 sterren op basis van 2.855 reviews! Echt bizar! Op de afbeelding hieronder kun je een aantal van de meest actuele Uncode theme reviews lezen.

Uncode-wordpress-theme-review

Uncode Theme Review: Hoe is de klantenservice van Uncode?

Naast de ervaringen van anderen is ook de klantenservice een essentieel onderdeel van deze Uncode theme review. Al helemaal voor website software producten, want hier kunnen nog wel eens problemen ontstaan. Als het product vervolgens niet beschikt over een klantenservice ben je echt flink de pineut, want je moet nu zelf opzoek gaan naar een oplossing.

Wanneer jij voor het Uncode theme kiest hoef je hier niet bang voor te zijn. Dit thema beschikt namelijk over een boven gemiddelde klantenservice. Dit wordt ook aangegeven in de reviews van andere gebruikers. 

De eerste mogelijkheid is de documentaire. Je kunt dit zien als een soort van kennisbank waar echt bijna alle problemen worden besproken en opgelost worden. Mocht jouw probleem hier niet tussen staan dan kun je ook gebruik maken van de video tutorials. Hier ben ik persoonlijk een groot fan van, want youtube staat er vol mee en daarnaast hoor je niet alleen wat je moet doen maar je ziet het ook. Veel makkelijker dus. Mocht dit allemaal niet werken dan is er uiteraard ook nog de persoonlijke support. De medewerkers hiervan zijn erg klantvriendelijk en doen er alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen.

Uncode-support

Uncode Theme Review: Wat kost het?

Ik kan je nu al beloven dat je niet wilt inleveren op de prijs bij het kiezen van een wordpress thema. Aangezien dit de bodem is van jouw website en dus jouw website maakt of breekt. Ik heb de laatste maanden een aantal klanten gehad die problemen hadden met hun website. Na snel even wat onderzoek gedaan te hebben lag het in de meeste gevallen altijd aan het thema. Ze maakten namelijk gebruik van een gratis thema en het klinkt misschien lullig, maar dit is echt de domste fout die je kunt maken. 

De prijs van het Uncode theme is $59 dollar. Dit is een erg goede prijs, want je krijgt toegang tot het thema, meer dan 70 demo websites, meer dan 400 wireframes, de page builder, perfecte koppelingen met woocommerce en andere externe plugins en vergeet ook zeker niet de gratis $99 dollar aan premium wordpress plugins. Als laatste moet je ook zeker de ervaringen van andere gebruikers en de kwaliteit van de klantenservice meenemen, want ook deze zijn erg goed. 

In vergelijking met andere erg populaire wordpress thema’s vind ik persoonlijk de prijs/kwaliteit verhouding van het Uncode theme echt het beste!

Uncode-theme-kopen

Uncode Theme Review Conclusie: Is dit thema geschikt voor jou?

Nu ik je alles over het dit thema heb verteld in deze Uncode theme review is het tijd voor een conclusie, want is dit thema nou geschikt voor jouw website of webshop?

Wil je mijn mening? Dan kan ik je zeggen dat dit zeker weten een erg goede keuze is en dat je zeker geen spijt gaat hebben. De basis van een thema is namelijk het belangrijkste en dat zit bij Uncode zeker goed. Daarnaast alle mogelijkheden en functionaliteiten die het thema ondersteund. Meer heb je gewoon echt niet nodig. Via de knop hieronder kun jij de demo’s en de actuele prijs van het Uncode theme bekijken.

Uncode theme alternatieven

Ook interessant

Uncode-theme-logo
4.8/5

Voor $59 dollar