TransIP opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2024!

TransIP-opzeggen
Inhoudsopgave

Heb je een hostingpakket en/of domeinnaam van TransIP, maar ben je daar niet meer tevreden over en wil je daarom TransIP opzeggen? Dan ben je zeker niet de enige! TransIP heeft namelijk een groot aantal klanten die hun diensten willen opzeggen, omdat ze zich frustreren aan de trage servers die regelmatig storingen geven en een tegenvallende klantenservice.

Ervaar jij deze problemen ook? Dan ben je hier op de juiste plek! Ik heb alle stappen namelijk voor je uitgezocht en op een rijtje gezet, zodat je je hostingpakket en contract bij TransIP gemakkelijk zelf kunt opzeggen!

Naast dat ik je in dit artikel vertel hoe je TransIP kunt opzeggen, deel ik nog meer belangrijke informatie. Zo wil ik het eerst even hebben over de problemen en frustraties die klanten van TransIP ervaren. Vervolgens laat ik je zien hoe je TransIP kunt opzeggen en als laatste deel ik ook nog de beste TransIP alternatieven, zodat je direct kunt overstappen naar een andere betrouwbare hosting provider.

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij TransIP op?

Ben je een klant van TransIP en denk je erover om je contract op te zeggen? Dan is dit idee waarschijnlijk ontstaan, omdat je frustraties ervaart of omdat je de kosten te hoog vindt. In beide gevallen kan ik je geruststellen, want je bent niet de enige die deze frustraties ervaart. TransIP heeft namelijk een groot aantal klanten die frustraties ervaren en zij zoeken allemaal naar een methode om hun contract op te zeggen. Voordat ik je ga laten zien hoe je dit kunt doen wil ik het eerst even hebben over de voornaamste problemen dat klanten hun hostingpakket bij TransIP opzeggen.

1. Traag en regelmatig storingen

De traagheid en frequente storingen bij TransIP zijn een bron van frustratie voor veel klanten. Een review op TrustPilot meldt bijvoorbeeld meerdere storingen in korte tijd, waarbij ineens alle e-mails onbereikbaar waren, omdat TransIP de licenties niet op tijd had betaald. Bij een andere storing was de server urenlang uitgeschakeld, met weinig tot geen informatieverstrekking over de oorzaak.

Een andere klant benoemt regelmatige ‘network timeouts’ en vindt de supportafdeling niet bekwaam genoeg, omdat ze voornamelijk naar hun voorwaarden wijzen in plaats van oplossingen te bieden. Deze problemen leiden ertoe dat sommige langdurige klanten TransIP opzeggen en elders zoeken naar betere service en betrouwbaarheid. Nu heb je als TransIP klant wel het geluk dat er voldoende hosting providers zijn met snellere servers, minder storingen en een betere klantenservice.

2. Klantenservice valt tegen

Een ander punt van kritiek dat veel terugkomt, is de tegenvallende klantenservice van TransIP. De klanten voelen zich vaak niet gehoord of adequaat geholpen. Een opmerking die vaak wordt gemaakt, is dat de klantenservice en support niet telefonisch bereikbaar zijn, wat het oplossen van problemen bemoeilijkt.

Reviews op TrustPilot geven aan dat er soms onterechte facturen worden verstuurd en wanneer dit wordt aangekaart bij de klantenservice, houden zij vol dat de facturen terecht zijn ondanks dat de dienst niet is geleverd. Anderen beschrijven de klantenservice als waardeloos, waarbij telefonische communicatie wordt ontkend, ondanks dat er een telefoonnummer vermeld staat op Google. Deze ervaringen duiden op een gebrek aan betrouwbare klantenservice, wat voor sommige klanten reden is om na jarenlang klant te zijn geweest, alles weg te verhuizen en TransIP de rug toe te keren.

3. Opzeggen is lastig

Het laatste probleem dat ik benoemd wil hebben is dat het opzeggen van TransIP niet altijd even soepel verloopt. Dit blijkt uit verschillende klantreviews op TrustPilot. Klanten ervaren namelijk diverse hindernissen waardoor het opzeggen van hun diensten een behoorlijke opgave wordt. Een klant meldt bijvoorbeeld dat na het uitoefenen van het herroepingsrecht, het pakket nogmaals opgezegd moest worden, wat resulteerde in extra kosten inclusief incassokosten.

Er zijn ook klanten die aangeven dat TransIP blijft afschrijven voor diensten, zelfs voor domeinnamen van niet-actieve websites. Het opzeggen via het account lijkt niet altijd mogelijk, vooral als er wijzigingen zijn in contactgegevens zoals een e-mailadres. Hierdoor wordt het proces van TransIP opzeggen complex en tijdrovend, waarbij het opsturen van documenten soms noodzakelijk is om de opzegging door te voeren.

TransIP-reviews

TransIP opzeggen? Dit is het stappenplan!

Heb je na het lezen over de trage servers, regelmatige storingen en slechte klantenservice besloten dat je je contract bij TransIP definitief wil opzeggen? Dan heb je een goede keuze gemaakt! Er zit namelijk niemand te wachten op deze problemen en/of frustraties. Bovendien zijn er meer dan voldoende hosting providers die hun zaken wel op orde hebben.

Nu klinkt het opzeggen van TransIP wellicht wat lastig, omdat ik zojuist vertelde dat het opzeggen bij TransIP lastig kan zijn. Gelukkig hoeft dit alleen niet het geval te zijn wanneer je weet welke stappen je moet doorlopen en wat je bij deze stappen moet doen. Hieronder heb ik de stappen daarom van A tot Z uitgewerkt, zodat je deze gemakkelijk kunt doorlopen, zodat je zonder gedoe je diensten bij TransIP kunt opzeggen.

Zo kun je TransIP gemakkelijk opzeggen:

1. Login op op je TransIP account

De eerste stap in het proces om je TransIP diensten op te zeggen is het inloggen in je TransIP account. Je kunt dit gemakkelijk doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Ga naar de website van TransIP via transip.nl.
 2. Rechtsboven op de homepage vind je de knop ‘Inloggen’. Klik hierop.
 3. Je wordt nu naar de login-pagina gestuurd. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in.
 4. Klik op ‘Inloggen’ om door te gaan naar het dashboard van jouw TransIP account.

Nu je bent ingelogd heb je toegang tot het overzicht van al je hosting diensten en instellingen. In de volgende stappen zullen we dieper ingaan op hoe je van hieruit je hostingpakket of domeinnaam kunt opzeggen.

TransIP-contract-opzeggen

Na het inloggen kom je automatisch terecht op het dashboard van je TransIP account. Dit is het centrale punt waar je een helder overzicht krijgt van je lopende hosting diensten en instellingen. Vanuit hier moet je naar je diensten navigeren, zodat je de gewenste diensten kunt opzeggen:

Volg deze stappen om naar je diensten te navigeren:

 1. Kijk bovenin op het dashboard en je ziet een menubalk.
 2. Klik in deze menubalk op de optie “Diensten”.
 3. Nu krijg je een overzicht te zien van alle pakketten en andere producten die je op dit moment actief hebt bij TransIP.

Je hebt nu toegang tot het gedeelte waar je alle lopende diensten en contracten kunt beheren. In het overzicht kun je precies zien welke hostingpakketten en domeinnamen je hebt, en welke daarvan je wilt opzeggen.

3. Je TransIP pakket opzeggen

Zodra je op de pagina van je producten bent beland, ga je als volgt te werk om je hosting pakket of andere diensten op te zeggen:

 1. Kies de dienst die je wilt opzeggen in de lijst en klik op ‘Opzeggen’ naast de dienst.
 2. Controleer je keuze. Aan de linkerzijde zie je welke diensten zijn aangevinkt voor opzegging. Controleer goed dat alleen de diensten die je wilt opzeggen zijn geselecteerd. Als je een webhosting pakket opzegt, wordt alle inhoud verwijderd, dus zorg ervoor dat je alles hebt geback-upt als je bepaalde gegevens wilt bewaren.
 3. Kies het moment van opzegging. Je kunt kiezen om de dienst op te zeggen per ‘Einde contract’ of per ‘Direct’. Opzeggen per ‘Einde contract’ betekent dat de dienst aan het einde van de lopende contractperiode wordt beëindigd en er geen nieuwe facturen meer worden opgemaakt. Opzeggen per ‘Direct’ betekent dat de dienst onmiddellijk wordt beëindigd en er geen nieuwe facturen meer worden opgemaakt. Maar let op: er is geen restitutie mogelijk voor de resterende contractperiode.

4. Bevestig je opzegging bij TransIP

Net zoals bij het proces van STRATO opzeggen en Neostrada opzeggen, vraagt TransIP je om een reden zodra je aangeeft dat je je contract wilt opzeggen. Er verschijnt een menu waarin je de reden van je contract opzegging kunt specificeren. Kies uit deze lijst de reden die het meest op jouw situatie van toepassing is. Na het selecteren van je reden, volg je de verdere instructies op het scherm om je opzegging te bevestigen en te voltooien. Na het doorlopen van deze stappen is het TransIP opzeggen proces voltooid!

Verhuizen naar een andere hosting provider

Het avontuur met TransIP kan dan wel ten einde zijn, maar dit hoeft niet het einde van je website of webshop te betekenen. Je kunt namelijk altijd overstappen naar een andere hosting provider met je bestaande website en domeinnaam. Als je dit wilt is het essentieel om je domeinnaam en de inhoud van je website veilig over te zetten naar je nieuwe hosting provider. Gelukkig bieden veel hostingproviders een verhuisservice of tools aan om het verhuizen wat eenvoudiger te maken. Maar voor je website verhuizen heb je wel de de verhuiscode van je domeinnaam nodig.

Bij TransIP wordt de verhuiscode ook wel een ‘autorisatiecode’, ‘EPP-code’, of ’token’ genoemd. Deze code is de sleutel om je domeinnaam te kunnen overdragen naar een andere provider. Hier zijn de stappen die je moet volgen om je verhuiscode bij TransIP op te vragen:

 1. Navigeer naar het controlepaneel: Start met het inloggen op je TransIP account en ga naar het tabblad ‘Domein & Hosting’.
 2. Selecteer je domein: In de linkerkolom klik je op de naam van het domein waarvan je de verhuiscode wilt opvragen (zonder het aan te vinken).
 3. Vind je verhuiscode: Scroll naar beneden tot je het veld ‘Autorisatiecode’ ziet. In eerste instantie zal de code verborgen zijn en weergegeven worden als •••••••. Klik op het ‘OOG’-icoontje om je verhuiscode te onthullen.

Nu je de verhuiscode van je domeinnaam in handen hebt kun je deze doorgeven aan je nieuwe hosting provider om de verhuizing van je domeinnaam in gang te zetten. Als je domein, in je TransIP account, geen ‘Autorisatiecode’-veld heeft, betekent dit dat er een andere procedure voor je domein geldt. In dat geval is het raadzaam om contact op te nemen met de supportafdeling van TransIP via de ‘Contact’-knop in je controlepaneel.

Dit zijn de beste TransIP alternatieven

Heb je definitief besloten dat je je TransIP contract wil opzeggen? Dan betekent dit niet dat je ook je domeinnaam en website of webshop verliest. Zoals ik net vertelde kun je er namelijk voor kiezen om over te stappen naar een andere hosting provider. Je kunt hierbij je domeinnaam, mail en website of webshop meenemen zonder dat deze offline raken.

Wanneer je wilt overstappen naar een andere hosting provider heb je twee keuzes. Je kunt er namelijk voor kiezen om je alles zelf over te zetten, maar het is ook mogelijk om over te stappen naar een hosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice. Persoonlijk raad ik je aan om voor optie twee te kiezen, omdat de hosting provider de volledige verhuizing van je domeinnaam, website en mail dan voor je uitvoert. Je hebt hier zelf dus geen omkijken naar en dat is prettig, want er kunnen veel dingen fout gaan.

Dit zijn de beste TransIP alternatieven:

 1. Cloud86: De beste en snelste hosting in Nederland
 2. Mijn.host: De beste duurzame hosting in Nederland
 3. Hostinger: De beste internationale hosting

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor TransIP? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat je website bij Cloud86 veel minder downtime heeft en dus minder vaak onbereikbaar is voor bezoekers en potentiële klanten.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 je domeinnaam, website en e-mails van TransIP kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

Eigenschappen:

 1. Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 2. Uptime: 99,98%
 3. Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 4. Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 5. Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

2. mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor TransIP is mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host groene hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Eigenschappen:

 1. Soorten hosting: shared, WordPress en reseller
 2. Uptime: 99,90%
 3. Klantenservice: alleen via mail
 4. Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 5. Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Het laatste, maar zeker niet minder interessante TransIP alternatief is Hostinger. Hostinger is namelijk een grote internationale hosting provider die al meerdere jaren behoort tot de populairste hosting providers wereldwijd. De hosting van Hostinger is daarom een ideale keuze wanneer je een website of webshop hebt die op de internationale markt moet presteren. Doordat Hostinger beschikt over verschillende server locaties over de hele wereld kan je website of webshop vanaf elke locatie snel geladen worden!

Heb je geen internationale website of webshop? Ook dan is het zeker de moeite waard om de hosting van Hostinger te bekijken! Hostinger heeft namelijk een uitgebreid assortiment aan soorten hosting waardoor er voor ieder budget wel een geschikt pakket is te vinden. Op dit moment kun je onder andere bij Hostinger terecht voor standaard shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting en cloud hosting. Als je dus op zoek bent naar een specifiek type webhosting weet ik zeker dat je deze bij Hostinger gaat vinden.

Lijkt de hosting van Hostinger je interessant? Dan is het goed om te weten dat je voor elke soort webhosting de keuze hebt uit verschillende pakketten. Wanneer je kiest voor WordPress hosting heb je bijvoorbeeld de keuze uit drie verschillende hostingpakketten waarvan de prijzen variëren tussen de €2,99 en €9,99 per maand. Uiteraard is de verhuisservice bij elk pakket gratis inbegrepen! Wil je meer weten over de hosting van Hostinger? Lees mijn Hostinger review!

Eigenschappen:

 1. Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 2. Uptime: 99,90%
 3. Klantenservice: 24/7 via live chat
 4. Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 5. Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

Conclusie; kun je je TransIP contract zelf opzeggen?

Nu we zijn aangekomen aan het eind van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want kun je je TransIP contract nu gemakkelijk zelf opzeggen en nog belangrijker, is het slim om dit te doen?

Of het slim is om je hostingpakket en domeinnaam op te zeggen is afhankelijk van je gevoel. Ervaar je problemen en/of frustraties bij TransIP? Bijvoorbeeld de trage servers, regelmatige stortingen of slechte klantenservice? Dan is het zeker een verstandige keuze om over te stappen naar een andere hosting provider. Er zijn namelijk een hoop hosting providers die hun zaken beter op orde hebben.

Wil je TransIP opzeggen, maar moet je website of webshop en domeinnaam wel bereikbaar blijven op het internet? Dan is het belangrijk om voor het opzeggen van je contract al een goed TransIP alternatief te hebben. Persoonlijk raad ik je aan om naar Cloud86 te kijken. Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Daarnaast beschikken ze over een gratis verhuisservice(t.w.v. €75,00) en een klantenservice die telefonisch bereikbaar is!

TransIP opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je TransIP per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om TransIP per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je je TransIP contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je TransIP contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is TransIP maandelijks opzegbaar?

Ja, TransIP is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je je contract met TransIP opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij TransIP kun je je hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij TransIP.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-Cloud86
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids