TransIP opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2023!

TransIP-opzeggen
Inhoudsopgave

Het moment is daar: je wilt je hostingpakket of domeinnaam bij TransIP opzeggen. Misschien is het de service die je tegenvalt, of ben je op zoek naar iets nieuws. Wat je reden ook is, TransIP opzeggen kan wellicht wat verwarrend zijn. Wees gerust: in dit artikel neem in je mee door een eenvoudig stappenplan, waarmee je zonder gedoe je hostingpakket of domeinnaam bij TransIP op kunt zeggen.

Op het eerste gezicht lijkt TransIP opzeggen wellicht een technische en tijdrovende klus. Maar met een duidelijk stappenplan en de juiste informatie is het eigenlijk een fluitje van een cent. Na het lezen van dit artikel ben je in staat om zelfstandig en met vertrouwen je hostingpakket of domeinnaam bij TransIP op te zeggen.

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij TransIP op?

Het lijkt een vraag met een open deur: waarom zou iemand zijn hostingpakket bij TransIP opzeggen? Maar als we dieper graven zien we dat veel mensen tegen problemen aanlopen bij hun webhostingpakket van TransIP. In dit deel van het artikel ga ik dieper in op enkele veelvoorkomende issues die klanten ervaren bij TransIP.

1. Traag en regelmatig storingen

De traagheid en frequente storingen bij TransIP zijn een bron van frustratie voor veel klanten. Een review op TrustPilot meldt bijvoorbeeld meerdere storingen in korte tijd, waarbij eens alle e-mails onbereikbaar waren omdat TransIP de licenties niet op tijd had betaald. Bij een andere storing was de server urenlang uitgeschakeld, met weinig tot geen informatieverstrekking over de oorzaak.

Een andere klant benoemt regelmatige ‘network timeouts’ en vindt de supportafdeling niet bekwaam genoeg, omdat ze voornamelijk naar hun voorwaarden wijzen in plaats van oplossingen te bieden. Deze problemen leiden ertoe dat sommige langdurige klanten TransIP opzeggen en elders zoeken naar betere service en betrouwbaarheid.

2. Klantenservice valt tegen

Een ander punt van kritiek dat veel terugkomt, is de tegenvallende klantenservice van TransIP. De klanten voelen zich vaak niet gehoord of adequaat geholpen. Een opmerking die vaak wordt gemaakt, is dat de klantenservice en support niet telefonisch bereikbaar zijn, wat het oplossen van problemen bemoeilijkt.

Reviews op TrustPilot geven aan dat er soms onterechte facturen worden verstuurd en wanneer dit wordt aangekaart bij de klantenservice, houden zij vol dat de facturen terecht zijn ondanks dat de dienst niet is geleverd. Anderen beschrijven de klantenservice als waardeloos, waarbij telefonische communicatie wordt ontkend, ondanks dat er een telefoonnummer vermeld staat op Google. Deze ervaringen duiden op een gebrek aan betrouwbare klantenservice, wat voor sommige klanten reden is om na jarenlang klant te zijn geweest, alles weg te verhuizen en TransIP de rug toe te keren.

3. Opzeggen is lastig

TransIP opzeggen lijkt niet altijd soepel te verlopen, wat uit verschillende ervaringen op TrustPilot blijkt. Klanten ervaren diverse hindernissen waardoor het opzeggen van diensten een behoorlijke opgave wordt. Een klant meldt bijvoorbeeld dat na het uitoefenen van het herroepingsrecht, het pakket nogmaals opgezegd moest worden, wat resulteerde in extra kosten inclusief incassokosten.

Er zijn ook klanten die aangeven dat TransIP blijft afschrijven voor diensten, zelfs voor domeinnamen van niet-actieve websites. Het opzeggen via het account lijkt niet altijd mogelijk, vooral als er wijzigingen zijn in contactgegevens zoals een e-mailadres. Hierdoor wordt het proces van TransIP opzeggen complex en tijdrovend, waarbij het opsturen van documenten soms noodzakelijk is om de opzegging door te voeren.

TransIP-reviews

TransIP opzeggen? Dit is het stappenplan!

Je bent eruit: het wordt TransIP opzeggen. Goed, dan is het nu tijd voor actie. Hieronder vind je een overzichtelijk stappenplan om dit proces soepel te laten verlopen. Volg de stappen en je zult zien dat je TransIP diensten opzeggen een fluitje van een cent is.

1. Login op op jouw TransIP account

TransIP opzeggen begint met het inloggen op je account. Hier is hoe je dat doet:

  1. Ga naar de website van TransIP via transip.nl.
  2. Rechtsboven op de homepage vind je de knop ‘Inloggen’. Klik hierop.
  3. Je wordt nu naar de login-pagina gestuurd. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in.
  4. Klik op ‘Inloggen’ om door te gaan naar het dashboard van jouw TransIP account.

Nu ben je ingelogd en heb je toegang tot het overzicht van al je hosting diensten en instellingen. In de volgende stappen zullen we dieper ingaan op hoe je van hieruit je hostingpakket of domeinnaam kunt opzeggen.

TransIP-contract-opzeggen

2. Navigeer naar diensten

Na het inloggen kom je terecht op het dashboard van TransIP. Dit is het centrale punt waar je een helder overzicht krijgt van je lopende hosting diensten en instellingen. Volg deze stappen om naar je diensten te navigeren:

  1. Kijk bovenin op het dashboard en je ziet een menubalk.
  2. Klik in deze menubalk op de optie “Diensten”.
  3. Nu krijg je een overzicht te zien van alle pakketten en andere producten die je op dit moment actief hebt bij TransIP.

Je hebt nu toegang tot het gedeelte waar je alle lopende diensten en contracten kunt beheren. In het overzicht kun je precies zien welke hostingpakketten en domeinnamen je hebt, en welke daarvan je wilt opzeggen.

3. Je TransIP pakket opzeggen

Zodra je op de pagina van je producten bent beland, ga je als volgt te werk om je hosting pakket of andere diensten op te zeggen:

  1. Kies de dienst die je wilt opzeggen in de lijst en klik op ‘Opzeggen’ naast de dienst.
  2. Controleer je keuze. Aan de linkerzijde zie je welke diensten zijn aangevinkt voor opzegging. Controleer goed dat alleen de diensten die je wilt opzeggen zijn geselecteerd. Als je een webhosting pakket opzegt, wordt alle inhoud verwijderd, dus zorg ervoor dat je alles hebt geback-upt als je bepaalde gegevens wilt bewaren.
  3. Kies het moment van opzegging. Je kunt kiezen om de dienst op te zeggen per ‘Einde contract’ of per ‘Direct’. Opzeggen per ‘Einde contract’ betekent dat de dienst aan het einde van de lopende contractperiode wordt beëindigd en er geen nieuwe facturen meer worden opgemaakt. Opzeggen per ‘Direct’ betekent dat de dienst onmiddellijk wordt beëindigd en er geen nieuwe facturen meer worden opgemaakt. Maar let op: er is geen restitutie mogelijk voor de resterende contractperiode.

4. Bevestig je opzegging bij TransIP

Net zoals bij het proces van STRATO opzeggen en Neostrada opzeggen, vraagt TransIP je om een reden zodra je aangeeft dat je wilt opzeggen. Er verschijnt een menu waarin je de reden van je contract opzegging kunt specificeren. Selecteer de reden die het meest op jouw situatie van toepassing is uit dit menu. Na het selecteren van je reden, volg je de verdere instructies op het scherm om je opzegging te bevestigen en te voltooien. En that’s it: TransIP opzeggen is voltooid.

Verhuizen naar een andere hosting provider

Het avontuur met TransIP kan dan wel ten einde zijn, maar het digitale leven gaat door en misschien heb je al een nieuwe hosting provider op het oog. Het is in dit stadium essentieel om je domeinnaam en de inhoud van je website veilig over te zetten naar je nieuwe hostingomgeving. Gelukkig bieden veel hostingproviders een verhuisservice of tools aan om het verhuizen wat eenvoudiger te maken. Maar voor je website verhuizen heb je wel de de verhuiscode van je domeinnaam nodig.

Bij TransIP wordt de verhuiscode ook wel een ‘autorisatiecode’, ‘EPP-code’, of ’token’ genoemd. Deze code is de sleutel om je domeinnaam te kunnen overdragen naar een andere provider. Hier zijn de stappen die je moet volgen om je verhuiscode bij TransIP op te vragen:

  1. Navigeer naar het controlepaneel: Start met het inloggen op je TransIP account en ga naar het tabblad ‘Domein & Hosting’.
  2. Selecteer je domein: In de linkerkolom klik je op de naam van het domein waarvan je de verhuiscode wilt opvragen (zonder het aan te vinken).
  3. Vind je verhuiscode: Scroll naar beneden tot je het veld ‘Autorisatiecode’ ziet. In eerste instantie zal de code verborgen zijn en weergegeven worden als •••••••. Klik op het ‘OOG’-icoontje om je verhuiscode te onthullen.

Nu heb je de verhuiscode in handen die je aan je nieuwe hosting provider kunt geven om de verhuizing van je domein in gang te zetten. Als je domein geen ‘Autorisatiecode’-veld heeft, betekent dit dat er een andere procedure voor je domein geldt. In dat geval is het raadzaam om contact op te nemen met de supportafdeling van TransIP via de ‘Contact’-knop in je controlepaneel.

TransIP opzeggen: dit zijn je alternatieven

Heb je definitief besloten dat je jouw TransIP contract wil opzeggen? Dan betekent dit niet dat je ook je online aanwezigheid hoeft op te geven. Je kunt je domeinnaam, website of webshop en e-mailadressen namelijk prima overzetten naar een andere hosting provider.

Zoals ik hierboven al aangaf, wil je in dit geval zoeken naar een webhosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice. Hieronder bespreek ik twee TransIP alternatieven die wellicht beter aansluiten bij je wensen en behoeften en ook nog eens beschikken over een gratis verhuisservice.

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor TransIP? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat jouw website bij Cloud86 veel minder downtime heeft.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 jouw domeinnaam, website en e-mails van TransIP kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

2. mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor TransIP is mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host groene hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Conclusie; kun je jouw TransIP contract zelf opzeggen?

Het opzeggen van je TransIP contract is absoluut mogelijk en kan vrij simpel zijn als je de goede stappen volgt. In dit artikel heb ik de veelgehoorde redenen besproken waarom klanten ervoor kiezen voor TransIP opzeggen. Dit varieert van ervaren downtime en ondermaatse klantenservice tot het gevoel dat de hosting wat aan de prijzige kant is.

Nu je goed geïnformeerd bent over het TransIP opzeggen, is het tijd om te kijken naar alternatieven. Een optie die je zou kunnen overwegen, zijn de hostingdiensten van Cloud86. Cloud86 biedt betrouwbare en betaalbare hosting oplossingen die kunnen voldoen aan de behoeften van zowel kleine als grote websites en ik raad ze zeker aan.

TransIP opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je TransIP per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om TransIP per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je jouw TransIP contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je TransIP contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is TransIP maandelijks opzegbaar?

Ja, TransIP is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je jouw contract met TransIP opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij TransIP kun je jouw hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij TransIP.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

De beste hosting provider voor jouw website vinden?

Ben je op zoek naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop? In deze hosting gids vertel ik je alles over webhosting en vergelijk ik de 8 beste hosting providers van dit moment!

Via deze gids kun je tot 80% korting krijgen op webhosting!

Hosting-gids