Top 10 Webhosting Nederland | Beste Hosting Partijen in 2022

Top-10-webhosting-nederland

Wanneer je van plan bent om zelf een website of webshop te maken kom je altijd in aanraking met webhosting. Hoewel het kiezen van de juiste webhostingpartij echt van groot belang is hebben veel mensen hier toch nog moeite mee. En dat is om heel eerlijk te zijn ook helemaal niet gek. Webhosting is namelijk flink technisch, er is zoveel keuze en alle pakketten zijn weer net even anders. Omdat ik jou wil helpen bij het behalen van de beste resultaten met jouw website of webshop deel ik in deze blog de top 10 webhosting partijen in nederland

Voordat we het over deze top 10 webhosting partijen in Nederland gaan hebben zijn er ook nog een aantal belangrijke dingen die genoemd moeten worden. Ik zal daarom eerst de volgende informatie geven waarna jij vervolgens zelf de beste hosting partij voor jou kunt kiezen. 

  • Wat is webhosting?
  • Waarom is het kiezen van de beste webhosting zo belangrijk?
  • Waar is deze top 10 op gebaseerd?
  • De top 10 webhosting partijen in Nederland
  • Wat kost webhosting?

Wat is webhosting?

Zoals je misschien al wel gemerkt hebt is webhosting een term die regelmatig terugkomt wanneer jij een website of webshop wilt gaan maken. Webhosting is namelijk van essentieel belang om überhaupt een website of webshop te kunnen bouwen. 

Een webhosting partij beschikt namelijk over webservers. Dit zijn servers waarop alle bestanden van jouw website of webshop worden opgeslagen. Doordat deze servers constant in contact staan met het internet en communiceren met de de computer is het mogelijk om jouw website of webshop online en bereikbaar te krijgen. Wanneer iemand vervolgens jouw website of webshop wilt bezoeken wordt de data vanaf de server verstuurd naar de computer van de bezoeker. Wanneer dit is gelukt kan de bezoeker jouw website of webshop bekijken. Wil jij meer uitleg over wat webhosting is en welke soorten er zijn? Dan heb ik daar een erg duidelijke blog over geschreven.

Waarom is het kiezen van de beste webhosting zo belangrijk?

Nu je weet wat webhosting is en waarom je het nodig hebt denk je alles te weten, maar er is nog een belangrijke onderdeel. Waarom is het kiezen van de beste webhosting namelijk zo belangrijk? Voor de meeste mensen is webhosting namelijk gewoon webhosting, maar helaas is het niet zo makkelijk.

Er zijn zoveel hostingpartijen die allemaal weer beschikken over verschillende hostingpakketten en werken met verschillende prijzen. Daarbij zitten er ook nog grote verschillen in de prestaties, functionaliteiten en specificaties van een hostingpartij. Ik zal je daarom echt aanraden om je hier goed in te verdiepen, want een webhosting pakket kan jouw website of webshop echt maken of breken. 

Elke website heeft een ander hostingpakket nodig. Zo hoef je met een kleine hobby website echt geen gigantisch uitgebreid en duur webhostingpakket, maar ook een simpel shared webhosting pakket zal ik niet aanraden. Het meer en deel van mijn lezers zal zijn of haar website bouwen met WordPress in dit geval zal ik je aanraden om te kiezen voor specifieke WordPress webhosting, omdat dit de beste prestaties levert. Wil je een webshop maken met WordPress en WooCommerce? Dan raad ik je aan om te kiezen voor specifieke WooCommerce hosting.

webhosting-kiezen

Top 10 webhosting nederland: Waar heb ik op geselecteerd?

Zoals je net al hebt gelezen en misschien al wel wist is het kiezen van de beste webhosting partij erg lastig. Daarbij verschilt het ook nog eens erg per geval, want het ene hostingpakket zou voor jou perfect kunnen zijn maar voor mij juist weer niet. In dit onderdeel van deze blog wil ik daarom de punten doorlopen waarop ik deze top 10 webhosting partijen heb gebaseerd. In het volgende onderdeel van deze blog kun jij dan zelf de beste hostingpartij voor jou kiezen.

1.De hoeveelheid dataverkeer(aantal bezoekers)

Wanneer je zelf een website of webshop wilt gaan bouwen, maar ook als je een website of webshop laat bouwen is dit van groot belang. Je wilt er namelijk voor zorgen dat jij met jouw hostingpakket genoeg dataverkeer kunt gebruiken. Dataverkeer bepaald namelijk hoeveel bezoekers jij per maand kunt verwelkomen. Je kunt hier daarom beter voor te veel kiezen dan dat je het waarschijnlijk net zult redden. Wil jij dit risico toch lopen? Controleer de hostingpartij dan heel goed, want wanneer je het dataverkeer limiet hebt bereikt kan of je website uit de lucht gehaald worden of ga je zonder dat je het door hebt extra kosten maken. 

In deze blog waarin ik de top 10 webhosting partijen deel heb ik daarom rekening gehouden met deze informatie. Het is daarom goed om te weten dat jij je bij deze partijen geen zorgen hoeft te maken om de hoeveelheid dataverkeer. De meeste partijen geven namelijk een onbeperkte hoeveelheid dataverkeer en als dat niet zo is heb je zoveel dataverkeer dat de meeste websites toch niet zullen gebruiken.

2. Snelheid & Uptime

Naast de hoeveelheid bezoekers die jij kunt verwelkomen is er nog een ander punt dat erg belangrijk is. Misschien dat dit punt zelfs nog wel belangrijker is, want met een snelle website wordt je beter gevonden in Google en ontvang je dus ook meer bezoekers. In de meeste gevallen resulteert dit ook weer in meer winst en omzet, maar daarvoor heb je dan wel een goede hoeveelheid dataverkeer nodig.

Snelheid heeft een enorme invloed op de vindbaarheid van jouw website in Google. Wil jij meer bezoekers krijgen en hoger komen in Google? Dan heb je een snelle website nodig. Dit levert namelijk meer bezoekers op, maar daarnaast verhoogt het ook nog eens de conversie op jouw website zelf. Wanneer jouw website namelijk snel en soepel werkt zullen bezoekers eerder geneigd zijn om een bestelling bij jouw website of webshop te doen. De snelheid draagt dus wel zeker bij bij het succes van jouw website of webshop.

Uptime is een ander punt dat hier goed bij aansluit. De uptime wordt namelijk aangegeven in een percentage. Het percentage geeft aan hoeveel minuten per jaar jouw website of webshop online is en dus bereikbaar is voor bezoekers. In deze top 10 beste hostingpartijen heb ik hier daarom goed op gelet. En alle partijen beschikken over een uptime van minstens 99%.

3. Backups

Een ander punt dat ook zeker van belang is zijn de backups. Wanneer jij namelijk een website of webshop hebt staan wil je hier regelmatig een backup van maken. Mocht er namelijk iets fout gaan dan wil je namelijk snel terug kunnen schakelen naar een vorige versie. 

Bij elke hostingpartij is het in principe wel mogelijk om zelf backups te maken, maar op termijn gaat je dat een hoop tijd en energie kosten. Het is daarom handig en slim om te kiezen voor een hosting partij waar automatisch back-ups van jouw website of webshop worden gemaakt. In de top 10 webhosting providers in deze blog heb ik daar daarom op geselecteerd.

Alle hostingpartijen beschikken over de functionaliteit om dagelijks automatisch back-ups van jouw website of webshop te maken. Wel is dit bij sommige partijen afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Controleer daarom zelf altijd even of dit ook zo is bij het pakket dat jij wilt kiezen.

4. Gebruiksvriendelijkheid & Klantenservice

Wanneer je kiest voor een hostingpartij draait het voor het grootste gedeelte om de prestaties en veiligheid. Ik moet ook toegeven dat ik hier de meeste aandacht aan besteed, maar toch is ook de gebruiksvriendelijkheid en klantenservice erg belangrijk. Je wilt namelijk eenvoudig en snel bepaalde zaken kunnen aanpassen en hier niet uren voor hoeven zoeken. Ook dit punt heb ik daarom meegenomen in het maken van deze top 10 webhosting providers. Bij deze partijen kun je zelfs als totale beginner makkelijk en snel uit de voeten en de meest technische dingen eenvoudig aanpassen.

Ook de klantenservice is erg belangrijk. Mocht je namelijk een vraag of probleem hebben wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Wanneer het lastig is om met de klantenservice in contact te komen gaat dit een hoop stress en frustraties opleveren(vooral als je website offline staat). Investeer daarom in een goede hosting, want bij de betere hostingpartijen hebben ze dit erg goed op orde.

5. Gratis extra’s

Dit punt is niet het belangrijkst, maar wel leuk om ook mee te nemen. Bijna elke hostingpartij beschikt namelijk wel over gratis extra’s. Wel is het handig om dit even goed te controleren, want soms krijg je zoveel gratis omdat de kwaliteit en prestaties erg slecht zijn. Tijdens dit onderzoek heb ik hier daarom goed naar gekeken en echt alleen de beste hostingpartijen in deze top 10 verzameld. 

Het verschilt een beetje wat je bij de hostingpartijen in deze lijst gratis krijgt. Je krijgt in ieder geval wel bij elke hostingpartij een gratis SSL certificaat. Verder verschilt het erg per provider. Zo krijg je bij de ene ook een gratis domeinnaam, gratis e-mail of kun je gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN). Ook is dit nog weer voor een groot deel afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen. Controleer dit daarom altijd zelf nog even extra, want het verschilt sterk.

beste-webhosting-2020

Top 10 webhosting nederland: Welke hosting providers zijn het?

Inmiddels weet je precies wat webhosting is, waarom webhosting nodig is, waarom het kiezen van de juiste webhosting zo belangrijk is en waar ik bij het maken van deze top 10 webhosting providers op heb geselecteerd. Het is daarom nu tijd om daadwerkelijk de 10 webhosting partijen voor nederland eens te bespreken.

Hieronder zullen we alle partijen uit deze top 10 webhosting partijen gaan bespreken. Hierin komen onder andere ook de punten in terug die ik hierboven al benoemd. Na het lezen van deze blog weet jij precies welke hosting partij het beste aansluit bij jouw wensen. Laten we dus maar snel beginnen.

1.Kinsta

De eerste en beste hostingpartij die jij voor jouw website of webshop kunt gebruiken is Kinsta. Kinsta is een internationale hostingpartij die echt behoort tot de top. Ze richten zich namelijk op het hogere segment en beschikken echt over super snelle en betrouwbare hosting.  Daarbij kun je zelf de locatie van de server kiezen waardoor jij jouw website of webshop nog sneller kunt maken. Verder kun je gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN) en ontvang je ook nog een gratis SSL certificaat. 

Op plek een staat daarom 100% Kinsta. Het is wel goed om er rekening mee te houden dat deze hosting niet voor iedereen ideaal is. Dit is namelijk echt het beste van het beste en dat betekent dat je ook rekening moet houden met wat hogere hosting kosten. Wanneer je al een grote website of webshop hebt of als je echt het maximale uit jouw onderneming wilt halen is dit de beste keuze, maar anders is een andere partij misschien beter.

2. Cloudways

Op de tweede plek staat Cloudways. Ook dit is een grote internationale hostingpartij die vergelijkbaar is met Kinsta. Op het gebied van prestaties, beveiliging en functionaliteiten zijn ze namelijk vrijwel gelijk. Het grote verschil zit hem vooral in de prijs. Bij Kinsta betaal je namelijk minimaal $30 dollar per maand, terwijl je bij Cloudways al terecht kunt vanaf $10 dollar per maand.

Cloudways beschikt over servers over de hele wereld waaronder in Nederland. Voor een snelle website of webshop ben je hier dus echt op het juiste adres. Verder maken ze geen gebruik van de standaard shared hosting, maar cloud hosting wat voor nog betere prestaties zorgt. Om het helemaal af te maken ontvang je ook nog een gratis SSL certificaat, kun je gratis gebruik maken van een Content Delivery Network, kun jij jouw huidige website of webshop gratis overzetten, kun je zoveel applicaties in één pakket plaatsen als je zelf wilt en kun je ook nog eens gebruik maken van de erg goede en professionele 24/7/365 klantenservice.

3. SiteGround

Heb je iets minder budget en heb je genoeg aan managed hosting die speciaal voor WordPress is ontwikkeld? Dan is SiteGround een erg goede en betrouwbare optie. SiteGround is namelijk al een flink aantal jaar actief op het gebied van webhosting en weet precies wat jij als gebruiker nodig hebt om het maximale uit jouw website of webshop te halen.

Ook SiteGround beschikt over servers in nederland om een super snelle website te hebben. Verder kun je ook hier gebruik maken van een gratis Content Delivery Network(CDN), ontvang je een gratis SSL certificaat, worden er automatisch dagelijks gratis backups gemaakt, kun je met één druk op de knop WordPress installeren, heb je toegang tot de erg sterke klantenservice en krijg je maar liefst 60% korting op de eerste contractduur! Voor de beginner met een lager budget tot de ervaren webbouwer is SiteGround een betaalbare, maar toch ook erg goede en professionele hosting partij.

4. Cloud86

Tot nu toe zijn alle partijen die we hebben besproken internationaal. Dit kan erg fijn zijn, maar toch zullen er ook mensen zijn die liever een Nederlandse hostingpartij kiezen. In dit geval is Cloud86 dan een erg goede keuze. Cloud86 is namelijk een erg goede hostingpartij voor de Nederlandse markt. Zo hebben ze al meer dan 15 jaar ervaring, weten ze precies wat er belangrijk is voor een goede en snelle website. Zo waren ze in 2020 de snelst geteste webhosting partij binnen Nederland!

Voor kwalitatief goede webhosting met een goede beveiliging, meer dan genoeg dataverkeer, de functionaliteit voor automatische backups, het beheren van meerdere websites vanuit een pakket en het gratis SSL certificaat is Cloud86 echt een top keuze. Cloud86 hoort daarom ook zeker thuis in deze top 10 webhosting providers binnen Nederland! Je kunt hier namelijk al terecht vanaf €7,95 per maand.

5. Neostrada

Een andere professionele en betrouwbare hostingpartij binnen Nederland is Neostrada. Net als Cloud86 is Neostrada een hostingpartij die al een erg goede reputatie binnen Nederland heeft opgebouwd. Wel is dit ook afhankelijk van het pakket dat je kiest. Neostrada beschikt namelijk ook over erg goedkope pakketten, maar zoals je wel zult verwachten is dat niet echt een top keuze. Bij Neostrada raad ik je daarom aan om minimaal te kiezen voor het Standaard webhosting pakket. 

Met dit pakket is de snelheid prima, ontvang je een gratis Let’s Encrypt SSL certificaat, worden er automatisch backups gemaakt, kun je meerdere websites beheren vanuit één pakket en kun jij jouw huidige website of webshop gratis verhuizen. De kosten voor deze licentie bedragen €6,99 per maand. Controleer goed of dit pakket aansluit bij jouw wensen, want ook deze is nog vrij beperkt.

6. Versio

Versio is een alternatief voor Cloud86 en Neostrada. Wanneer je namelijk niet het gevoel hebt dat Cloud86 en Neostrada voor jou geschikt zijn is het goed om Versio te controleren. Deze hostingpartij is op het gebied van prestaties en functionaliteiten eigenlijk vrij gelijk. Wel moet je hier goed naar de hostingkosten kijken.  De prijzen lopen namelijk al gauw rap op en ze worden heel klein weergeven waardoor het allemaal een stuk goedkoper lijkt. 

In mijn ervaring zal ik daarom eerder kiezen voor één van de bovenstaande hostingpartijen. Mocht jij toch het gevoel hebben dat Versio voor jou wel de beste keuze is? Dan is het natuurlijk voor jou waarschijnlijk de beste keuze om ook voor deze partij te kiezen.

7. Hostgator

Hostgator is net als SiteGround een erg bekende en populaire hostingpartij op internationaal gebied. De geleverde services en diensten zijn namelijk erg goed en ze zijn ook nog eens erg betaalbaar. Al helemaal omdat je zelf een geschikt pakket kunt kiezen weet je zeker dat jij voor jezelf de beste keuze maakt.  

Bij Hostgator hoef je je geen zorgen te maken over de hoeveelheid dataverkeer, ontvang je een gratis domeinnaam en SSl certificaat, heb je een 99,9% uptime garantie, kun je met één druk op de knop WordPress installeren en kun jij jouw huidige website of webshop gratis overzetten. De kosten van de WordPress hosting bij Hostgator beginnen bij $5,95 per maand.

8. Hostinger

Hostinger is weer een internationale hostingpartij die jou op alle gebieden van ontlasten. Zo beschikken ze over alle soorten webhosting. Denk bijvoorbeeld aan shared webhosting en cloud hosting, maar ook aan WordPress hosting en e-mail hosting. Aangezien jij waarschijnlijk WordPress gaat gebruiken zullen we het vooral hier over gaan hebben.

De WordPress hostingpakketten van Hostinger zijn er voor iedereen. Je hebt namelijk de keuze uit 3 verschillende pakketten waar je zelf een keuze uit kunt maken. Zoals Hostinger zelf ook al zegt is het Hostinger WordPress Premium pakket waarschijnlijk de beste keuze. Deze heeft namelijk de beste prijs kwaliteit verhouding. Zo kun je meerdere domeinen in een pakket plaatsen, kun je 300.000 bezoekers per maand verwelkomen, ontvang je een gratis domein, SSL certificaat, automatische backups en het gebruik gebruik van een CDN! Ook Hostinger is daarom een echte aanrader!

9. Bluehost

Ben je op zoek naar webhosting speciaal voor jouw WordPress website of webshop? Dan kan Bluehost ook een erg interessante keuze zijn. Bluehost is namelijk een grote hostingpartij die internationaal ook een flinke naam heeft opgebouwd. 

Bluehost scoort erg goed op de punten die ik eerder in deze blog heb benoemd. Wel is het goed om dit altijd nog even extra te controleren. Het goedkoopste pakket van Bluehost is namelijk erg beperkt, maar wanneer je een duurder pakket kiest zal alles goed geregeld zijn. Zo krijg je een gratis domeinnaam en SSL certificaat, kun je gratis gebruik maken van een CDN, kun je een ongelimiteerd aantal websites beheren vanuit een pakket en heb je toegang tot de 24/7 klantenservice. De kosten voor WordPress hosting beginnen bij Bluehost bij €3,27 per maand.

10. Vimexx

De laatste hostingpartij die ook zeker in deze top 10 webhosting providers thuis hoort is Vimexx. Vimexx is namelijk een Nederlandse hostingpartij die op dit moment zeker tot de top behoort. Je kunt hier letterlijk voor alles terecht. Standaard webhosting, WordPress webhosting, E-commerce hosting, e-mail hosting, reseller hosting of losse domeinnamen. Het maakt allemaal niet uit, want bij Vimexx is alles mogelijk.

Bij Vimexx ben je op het juiste adres voor goedkope en betrouwbare webhosting, maar ook hier is het slim om even de pakketten langs te lopen. Ook hier beschikken ze namelijk over erg goedkope hosting pakketten die ik je zelf niet zou aanraden. Jouw website komt dan namelijk te staan op overvolle servers en dat gaat ten kosten van de snelheid. Persoonlijk zal ik jou daarom aanraden om minimaal te kiezen voor het WordPress hosting compleet pakket.

Nederlandse webhosting top 10: Wat gaat het kosten?

Je hebt nu inmiddels de top 10 webhosting providers voor Nederland gezien, maar dan blijft er in ieder geval nog een vraag over. Wat gaat webhosting nu namelijk ongeveer kosten. Hoewel ik bij elke partij al heb benoemd hoeveel je ongeveer per maand zult kwijt zijn wil ik je ook hier nog even een goede schatting geven. 

Wanneer je op zoek bent heb je de keuze uit verschillende soorten webhosting. Op basis hiervan verschilt de prijs uiteraard sterk en dat maakt het lastig. Hieronder zal ik daarom even een overzicht delen van de kosten voor welke soort webhosting.

  • Shared Webhosting: Voor Shared webhosting zul je ongeveer zo’n €5 euro per maand moeten betalen. Dit is prima voor een hobby website, maar wanneer je het al wat serieuzer aan wilt pakken raad ik dit niet aan.
  • WordPress Webhosting: Kies je voor WordPress webhosting? Dan zullen de kosten ongeveer rond de €10 euro per maand liggen. Dit is een prima optie voor de starter of de kleine ondernemer. 
  • VPS/Cloud Webhosting: Wil je echt het beste van het beste? Dan kiest je voor VPS of Cloud webhosting. Die kosten hiervan variëren sterk wat het erg lastig maakt. De kosten zullen zo ongeveer beginnen bij zo’n €20 euro per maand, maar kunnen ook oplopen naar €50 euro per maand.

Conclusie: Hoe kun jij nu zelf het beste verder gaan?

Inmiddels heb jij alle informatie om zelf de beste webhosting partij voor jouw nieuwe website of webshop te kiezen. In principe kun je dus van start gaan, maar toch snap ik dat je nog wat twijfels hebt. Je wilt dit namelijk direct goed doen en vooral wanneer je niet technisch bent is dat erg lastig.

Ben je een hobbyist die voor zijn of haar website een geschikt hostingpakket zoekt? Dan raad ik je Hostinger of Hostgator aan. Deze zijn relatief goedkoop, maar beschikken toch over alles dat jij voor jouw website of webshop nodig hebt. Heb je liever een Nederlandse partij? Dan raad ik je Cloud86 aan.

Voor de beginnende ondernemers zal ik je SiteGround aanraden wanneer je niet te veel wilt betalen. Heb je wat meer budget? Dan is het ook zeker de moeite waard om eens naar Cloudways te kijken. Een Nederlands alternatief hiervoor is het Cloud86 Managed WP Medium pakket. 

Heb je al een wat grotere website of webshop? Dan raad ik je aan om te kiezen voor een hostingpakket van Kinsta of Cloudways. Deze partijen beschikken simpelweg gewoon over de beste, snelste en veiligste webhosting. Hier moet je uiteraard wel wat voor willen betalen.

Tim Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *