Taxi website maken in 2024? | Gratis beginners handleiding

Taxi-website-maken
Inhoudsopgave

Wil je zelf een taxi website maken, omdat je een taxibedrijf bent begonnen en nog geen website hebt? Of heb je al wel een website, maar kan deze verbeterd worden? Dan heb je de juiste pagina gevonden! In dit artikel ga ik je namelijk van A tot Z vertellen hoe je zelf, zonder technische kennis, een taxi website kunt maken.

Naast dat ik je stap voor stap ga vertellen hoe je een taxi website kunt maken ga ik ook nog een hoop andere belangrijke informatie met je delen. Zo ga ik je vertellen wat je nodig hebt voor het maken van een taxi website, wat de beste taxi website templates zijn en uiteraard wat de kosten zullen zijn voor het maken van een taxi website. Helemaal aan het einde deel ik ook nog een paar tips, zodat je kans op beginnersfouten kunt verkleinen.

Wil je zelf een website maken voor je taxibedrijf? Dan kan ik je zeker aanraden om dit artikel goed door te lezen en de stappen te volgen!

Kun je zelf een taxi website maken?

Voordat ik je, stap voor stap, ga vertellen hoe je zelf een website voor een taxibedrijf kunt maken wil ik eerst even ingaan op een andere belangrijke vraag. Het gaat in dit geval om de vraag of je zelf een website kunt maken voor een taxi website als je geen technische kennis hebt.

Nu kan ik je direct geruststellen, want het is zeker mogelijk om zonder technische kennis zelf een website te maken voor een taxibedrijf. Hoewel het maken van een taxi website misschien lastig klinkt, kan ik je garanderen dat het in praktijk eigenlijk best wel makkelijk is. Natuurlijk is het wel erg belangrijk dat je gebruikmaakt van de juiste programma’s, widgets, plug-ins en een actuele handleiding. Zonder deze middelen zal het maken van een eigen taxi website namelijk aanzienlijk lastiger worden, omdat je alles zelf uit moet zoeken.

Stappenplan taxi website maken

Nu je weet dat je zelf, zonder programmeerkennis nodig te hebben, een eigen website kunt maken voor je taxibedrijf, is het tijd om aan de slag te gaan. In dit onderdeel van deze handleiding ga ik je daarom stap voor stap meenemen door het volledige proces om zelf een taxi website te maken.

Door dit stappenplan te volgen weet je precies wat je nodig hebt, welke stappen je moet doorlopen en waar je rekening mee moet houden bij het maken van een eigen taxi website. Laten we dus maar direct beginnen, zodat je vandaag nog kunt starten met het maken van je eigen website.

Zo maak je zelf gemakkelijk een taxi website:

1. Hosting en domeinnaam aanschaffen

Cloud86-hosting-review

Het eerste dat je moet doen om een taxi website te kunnen maken, is het registreren van een domeinnaam en het aanschaffen van een hostingpakket. Een domeinnaam is namelijk het adres van je website en het hostingpakket zorgt ervoor dat je website bereikbaar is via het internet. Zonder hostingpakket en domeinnaam is het niet mogelijk om een website te maken die via het internet bereikbaar is voor potentiële klanten.

Nu is het kiezen van een goede webhosting provider helaas een flinke uitdaging. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting providers. Doordat al deze hosting providers ook nog eens beschikken over een ander aanbod met sterk uiteenlopende eigenschappen, is het vergelijken van webhosting providers erg lastig.

Omdat ik je toch zo goed mogelijk wil helpen heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan naar de beste webhosting providers in Nederland. Op dit moment kan ik je dan ook zonder twijfel aanraden om voor de hosting van Cloud86 te kiezen. Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die al verschillende jaren op rij is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Bovendien is de hosting super gebruiksvriendelijk waardoor je met één klik een CMS als WordPress kunt installeren.

Wat ook een groot voordeel van Cloud86 is, is dat ze als een van de weinige hosting providers in Nederland beschikken over een telefonische klantenservice. Als je vragen of problemen hebt kun je dus snel en gemakkelijk in contact komen met de klantenservice. De kosten voor een hostingpakket van Cloud86 beginnen vanaf €1,95 per maand. Persoonlijk raad ik je aan om voor het “Webhosting Medium” pakket te kiezen, omdat hier de uitgebreide ondersteuning bij is inbegrepen en je meer snelheid tot je beschikking hebt.

2. Een CMS kiezen

Is het registreren van een domeinnaam en het aanschaffen van een hostingpakket gelukt? Dan is de volgende stap het kiezen van een Content Management Systeem(CMS). Een Content Management Systeem is namelijk het systeem dat je nodig hebt om je eigen website te bouwen en te beheren zonder, in de meeste gevallen, technische kennis nodig te hebben.

Helaas geldt voor de CMS systemen hetzelfde als voor de hosting providers. De keuze uit CMS systemen is namelijk groot en omdat ze allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben is het kiezen van het beste CMS systeem lastig. Op dit moment zijn onderstaande CMS systemen het populairst voor het maken van een eigen website of webshop:

 1. WordPress
 2. Joomla
 3. Drupal
 4. HubSpot
 5. Magento

Persoonlijk raad ik je aan om voor WordPress te kiezen, omdat ongeveer 50% van alle websites op het WordPress CMS is gebouwd. Bovendien is een WordPress website maken erg gemakkelijk wanneer je gebruikmaakt van de juiste thema’s en plug-ins. Gebruik je liever een ander CMS? Dan kan ik je aanraden om mijn artikel over de beste website makers eens te bekijken.

3. WordPress installeren

Heb je er, net als vele anderen, voor gekozen om WordPress te gebruiken als CMS voor het maken van je taxi website? Dan is de volgende stap het installeren van het WordPress CMS op je domeinnaam. Hoe het installeren van WordPress precies in zijn werk gaat, is afhankelijk van de hosting provider die je hebt gekozen.

Heb je gekozen voor de hosting van Cloud86? Dan kun je onderstaande stappen volgen om WordPress gratis te installeren op je domeinnaam:

Volg deze stappen om WordPress te installeren bij Cloud86:

 1. Log in op de website van Cloud86.
 2. Ga onder “Actieve diensten” naar je hostingpakket.
 3. Klik in het snelmenu op “Inloggen op Plesk”.
 4. Klik in het menu aan de linkerkant op “WordPress”
 5. Klik op “Install WordPress”

Nadat je bovenstaande stappen hebt doorlopen, krijg je een scherm te zien waar je een aantal belangrijke instellingen moet doorlopen. Deze instellingen bepalen onder andere hoe WordPress op je domeinnaam wordt geïnstalleerd en hoe WordPress in praktijk zal gaan werken. Dit zijn te veel instellingen om in dit artikel te doorlopen. Daarom heb ik een gratis WordPress handleiding gemaakt waarin ik je precies door deze instellingen meeneem.

WordPress-installeren-Cloud86

4. Een taxi thema of template kiezen

Is het installeren van het WordPress CMS gelukt? Dan is de volgende stap het kiezen van een WordPress thema of template dat geschikt is voor het maken van een taxi website. Helaas geldt hiervoor wel dat het kiezen van een goed WordPress thema lastig kan zijn. WordPress kent namelijk duizenden thema’s en geen van deze thema’s is hetzelfde. Het is daarom erg belangrijk om goed onderzoek te doen naar de verschillende WordPress thema’s, voordat je klakkeloos een WordPress thema installeert.

Voordat je een WordPress thema kiest is het goed om te weten wat een WordPress thema precies is. Om het simpel te houden kun je een WordPress thema zien als een bestand dat de code bevat voor de functionaliteiten en het uiterlijk van je website. Daarnaast heeft het thema dat je gebruikt veel invloed op de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en zoekmachine vriendelijkheid van je website. Om deze reden is het super belangrijk dat je uitgebreid onderzoek doet naar de verschillende WordPress thema’s, zodat je de juiste keuze maakt.

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van een taxi website heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan naar de beste WordPress thema’s van dit moment. Ik kan je dan ook aanraden om in ieder geval te kiezen voor een multifunctioneel WordPress thema. Het voordeel van een multifunctioneel thema is namelijk dat deze thema’s voor alle soorten websites en webshops gebruikt kunnen worden. Je kunt deze thema’s dus niet alleen gebruiken voor het maken van een taxi website, maar ook voor een autobedrijf website, zakelijke website of blog website.

5. Handige plug-ins voor een taxi website

Ondanks dat WordPress standaard al beschikt over een hele hoop functionaliteiten, ontkom je er in vrijwel alle gevallen niet aan om gebruik te maken van extra WordPress plugins. WordPress plug-ins zijn namelijk stukjes code die je aan je website kunt toevoegen om extra functionaliteiten op je website of webshop te kunnen gebruiken.

Nu zijn er binnen WordPress alleen duizenden plug-ins te vinden voor écht alle soorten functionaliteiten. Helaas kun je deze niet zomaar installeren, want lang niet alle plug-ins zijn even betrouwbaar. Toch zijn er wel een aantal belangrijke plugins voor het maken van een taxi website.

Deze plug-ins kun je gebruiken voor het maken van een taxi website:

 1. WPForms: WPForms is een WordPress plugin die je kunt gebruiken om zonder technische kennis formulieren aan je website toe te voegen. Voor een taxi website kun je deze plugin bijvoorbeeld gebruiken voor het plaatsen van contactformulieren op je website. Ook voor het indienen van speciale aanvragen zou je deze plugin kunnen gebruiken.
 2. Classic editor: Classic editor is een WordPress plugin die de nieuwe editor van WordPress vervangt door de oude klassieke versie van de editor. Het gebruik van deze plug-in is niet verplicht, maar persoonlijk vind ik de classic editor een stuk gebruiksvriendelijker en overzichtelijker dan de nieuwe. Ik raad je dan ook aan om dit in ieder geval te testen, zodat je kunt kijken welke editor je zelf het prettigst vindt werken.
 3. UpdraftPlus: UpdraftPlus is een WordPress plugin die het mogelijk maakt om gemakkelijk backups te maken van je volledige website. Je kunt de plug-in zelfs instellen, zodat UpdraftPlus dagelijks of wekelijks automatisch een backup maakt van je volledige website. Omdat er dagelijks ongeveer 30.000 websites worden gehackt is deze plugin een must voor iedere website!
 4. Yoast SEO: Yoast SEO is een WordPress plugin die je in staat stelt om de vindbaarheid van je website in Google te verbeteren. Zo kan de plugin je namelijk vertellen wat je kunt doen om een pagina te optimaliseren, zodat deze beter wordt gevonden op de opgegeven zoekterm.
 5. Bookly: Bookly is een WordPress plugin die je kunt gebruiken voor het inplannen van afspraken op je website. Hoewel je ervoor kunt kiezen om alleen telefonische afspraken te accepteren, kun je mensen ook via je agenda zelf wat laten inplannen. Als je dit prettig vindt, kan de Bookly plugin zeker de moeite waard zijn!
 6. Site Reviews: Site Reviews is een WordPress plugin die je kunt gebruiken voor het vragen van reviews van klanten en het tonen van deze reviews op je website. Dit kan erg handig zijn om nieuwe klanten te laten zien hoe goed je wordt beoordeeld door andere klanten.

Tips voor het kiezen van een taxi website template

Inmiddels weet je precies welke stappen je moet doorlopen voor het maken van een website voor je taxibedrijf. Dit was super belangrijke informatie, maar ik kan me voorstellen dat je nog niet exact weet waar je nu precies op moet letten bij het kiezen van een goed website template voor je website.

Bij het kiezen van een geschikt template gaat het namelijk niet alleen om hoe het thema eruitziet en wat er binnen het thema allemaal mogelijk is. Voor een WordPress thema is het namelijk erg belangrijk dat de techniek goed in elkaar zit, zodat je website vlekkeloos werkt. In dit onderdeel van dit artikel wil ik je daarom een aantal tips geven, zodat je precies weet wat je moet controleren bij je zoektocht naar een geschikt template voor het maken van een website voor je taxi bedrijf.

1. Het template moet snel zijn

Wanneer je op zoek bent naar een geschikt website template voor het maken van een taxi website is snelheid super belangrijk. Google gebruikt de snelheid van je website namelijk als ranking factor en dat betekent dat de snelheid van je website invloed heeft op de vindbaarheid van je website in Google. Gevonden worden in Google zou daarom makkelijker moeten zijn met een snel template dan met een traag template.

Nu is het probleem alleen dat het testen van de snelheid van een WordPress thema of template lastig is. Je kunt namelijk alleen een goede meting doen door het thema zelf te installeren en vervolgens een snelheidstest te doen via een tool als Google PageSpeed Insights of GTmetrix.

Naast dat je de snelheid van het thema zelf kunt testen, kun je ook kijken naar de ervaringen van andere gebruikers met het WordPress thema. Uit deze ervaringen kun je in de meeste gevallen wel halen of het thema snel of sloom is.

Zakelijke-website-maken-snelheid

2. Het template moet zoekmachine vriendelijk zijn

Naast dat het template snel moet zijn, is het ook erg belangrijk dat het thema dat je kiest zoekmachine vriendelijk is. Dit punt gaat goed samen met de snelheid, want zoals ik net vertelde heeft de snelheid van je website invloed op de vindbaarheid van je website in Google.

Naast de snelheid is het voor een zoekmachine vriendelijk WordPress thema ook belangrijk dat de code van het thema goed in elkaar zit. Google ziet een website namelijk niet hetzelfde als hoe wij een website zien. Google kijkt namelijk naar de code van een website en bepaalt op basis daarvan of de code zoekmachine vriendelijk is of niet. Is de code van je website voor Google niet gemakkelijk te scannen? Dan kan dit negatieve effecten hebben op de vindbaarheid van je website in Google.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de WordPress thema’s die gigantische hoeveelheden functionaliteiten bevatten. Al deze functionaliteiten staan in de code van je website en moeten geladen worden wanneer iemand je website bezoekt. In praktijk zal je 80% van deze functionaliteiten alleen niet gebruiken, maar Google ziet de code wel omdat het standaard vanuit het thema wordt ingeladen.

3. Het template moet veilig zijn

Als derde is het belangrijk dat het thema dat je kiest veilig is. Dagelijks worden er namelijk ongeveer 30.000 websites gehackt, doordat meer dan 45% van de websites onvoldoende beveiligd is. Nu zijn er zelf een hele hoop maatregelen die je kunt nemen om je website beter te beveiligen, maar het begint allemaal bij het kiezen van een stabiel, betrouwbaar en veilig WordPress thema.

Om ervoor te zorgen dat je een veilig WordPress thema kiest raad ik je aan om de gratis WordPress thema’s te vermijden. Gratis WordPress thema’s zitten in de meeste gevallen namelijk slecht in elkaar en worden weinig tot niet geüpdatet. Dit is ook niet gek, want de ontwikkelaars verdienen geen geld aan het thema en stoppen daarom ook geen tijd in het beheer en onderhoud van het thema. Het risico voor jou is hierdoor dat de kans aanwezig is dat je website wordt gehackt.

Ik raad je daarom altijd aan om te kiezen voor een premium WordPress thema. De kosten voor een premium WordPress thema bedragen tussen de €50 en €100 euro per jaar. Wanneer je deze investering maakt ben je verzekerd van kwalitatief goede code, regelmatige updates en een klantenservice die je kunt benaderen bij vragen of problemen.

4. Het template moet mobielvriendelijk zijn

Als vierde is het belangrijk dat het thema dat je kiest mobielvriendelijk is. Wat ik hier precies mee bedoel is dat het thema volledig responsive is. Dit betekent namelijk dat je website automatisch meeschaalt op de grootte van het scherm. Het voordeel hiervan is dat je website op elk apparaat de beste gebruikservaring kan bieden voor je bezoekers.

Het is super belangrijk om voor een responsive WordPress thema te kiezen. Uit cijfers van Google blijkt namelijk dat meer dan 50% van alle zoekopdrachten afkomstig is vanaf mobiele apparaten. Is je website niet geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers? Dan zal dit negatieve effecten hebben op de vindbaarheid van je website in de mobiele zoekresultaten van Google. Kies daarom altijd voor een WordPress thema dat volledig responsive is, zodat de vindbaarheid van je website, in de basis, op mobiele apparaten zo optimaal mogelijk is.

5. Kies een template dat aansluit bij je wensen

Als laatste is het ook niet geheel onbelangrijk om voor een thema of template te kiezen dat aansluit bij je wensen en behoeften. Je hebt er namelijk niks aan als je een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema kiest waarmee je niet de website kunt maken die je graag had gewild.

Om deze reden raad ik je, zoals ik eerder in dit artikel vertelde, in vrijwel alle situaties aan om te kiezen voor een multifunctioneel WordPress thema. Het voordeel van een multifunctioneel thema is namelijk dat deze thema’s voor alle soorten websites en webshops gebruikt kunnen worden. Het maakt dus niet uit of je een taxi, affiliate of fotografie website wilt maken. Met een multifunctioneel WordPress thema is het namelijk allemaal mogelijk en uiteraard zonder technische kennis!

Taxi website maken? Dit zijn de 3 beste thema’s!

Inmiddels weet je precies hoe je zelf een taxi website kunt maken, waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikt taxi website template en dat het belangrijk is om een actuele handleiding te gebruiken. Dit is super belangrijke informatie, maar ik kan me alleen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt namelijk zoveel informatie tot je gekregen dat het vinden, vergelijken en kiezen van een WordPress thema lastig zal worden.

Om die reden heb ik onderzoek voor je gedaan naar de beste WordPress thema’s voor het maken van een eigen taxi website. Uiteraard zijn dit allemaal thema’s die je kunt gebruiken zonder (veel) technische kennis nodig te hebben.

In totaal heb ik drie WordPress thema’s gevonden die voldoen aan alle bovenstaande eisen en ook nog eens gebruikt kunnen worden voor het maken van een taxi website. Hieronder zal ik deze thema’s een voor een bespreken en met elkaar vergelijken, zodat je op basis hiervan het thema kunt kiezen dat het beste aansluit bij je wensen.

1. Astra thema

Astra-wordpress

Het beste WordPress thema dat je kunt gebruiken voor het maken van een website voor een taxibedrijf is zonder twijfel het Astra theme. Het Astra theme is namelijk al verschillende jaren een van de beste WordPress thema’s op de markt. Doordat het Astra thema maar 50 KB nodig heeft kan het thema laden in 0,5 seconden en daarmee is het een van de snelste WordPress thema’s van dit moment!

Een groot voordeel van het Astra theme is dat het multifunctioneel is. Dit betekent dat je het thema kunt gebruiken voor echt alle soorten websites en webshops. Dit is ook goed te zien aan de meer dan 250 starter templates die standaard worden meegeleverd bij het thema. Binnen het thema zijn er namelijk templates te vinden voor echt alle soorten websites en webshops. Voor het maken van een taxi website zijn er dan ook meer dan genoeg geschikte templates te vinden. Het is ook goed om te weten dat het Astra thema volledig compatibel is met de plug-ins die ik eerder in dit artikel noemde.

Naast dat het Astra theme multifunctioneel is, is het thema volledig geoptimaliseerd voor Google en automatisch responsive. Met het Astra theme ben je dan ook verzekerd van een goede basis voor het maken van je eigen droom website. De kosten voor het Astra Pro theme bedragen op dit moment $49 dollar per jaar.

2. Elementor Hello

Elementor-hello-theme-review

Het tweede thema dat uitermate geschikt is voor het maken van een taxi website, is het Hello theme van Elementor. Elementor is met meer dan 10.000.000 gebruikers namelijk de populairste website builder binnen WordPress. Het voordeel van Elementor is dat je zonder enige technische kennis je volledige website naar eigen wens kunt opbouwen en inrichten.

Omdat Elementor een page builder is heb je geen zwaar WordPress thema nodig met veel functionaliteiten, want dit kun je met Elementor allemaal zelf bouwen. Kies je voor een los thema in combinatie met Elementor of Elementor Pro? Dan worden veel functionaliteiten dubbel in de code gezet wat negatieve effecten heeft voor de snelheid en zoekmachinevriendelijkheid van je website. Om dit probleem op te lossen heeft Elementor een eigen WordPress thema ontwikkeld, genaamd Elementor Hello.

Het is overigens wel goed om te weten dat het Astra theme ook volledig is afgestemd op Elementor. Je kunt in plaats van het Hello theme dus ook het Astra theme gebruiken in combinatie met Elementor. Een voordeel van het Elementor Hello theme is dan wel weer dat het gratis is.

3. Divi

Divi-wordpress

Het laatste thema dat je kunt overwegen voor het maken van een taxi website is het Divi theme. Divi is namelijk een totaaloplossing die bestaat uit een WordPress thema en WordPress builder. Doordat het thema en de builder door hetzelfde team zijn ontwikkeld zijn ze perfect op elkaar afgestemd.

Je kunt het Divi theme eigenlijk vergelijken met de combinatie van het Elementor Hello theme in combinatie met de Elementor page builder. Het voordeel van Divi is dan wel dat je nog meer templates tot je beschikking hebt. Met Divi krijg je namelijk toegang tot meer dan 2.500 pagina layouts en 348 volledige website templates. Aan deze templates valt ook goed te zien dat het thema multifunctioneel is, want echt voor alle soorten websites zijn er wel templates te vinden.

Wat verder nog een voordeel van Divi is, is dat ze ook over enkele geavanceerde functionaliteiten beschikken. Zo beschikt Divi bijvoorbeeld over een standaard ingebouwde functionaliteit voor het uitvoeren van splittesten. Dit is een handige functionaliteit voor als de basis van je website goed staat en je al grotere aantallen bezoekers krijgt.

Een taxi website maken: 2 belangrijke tips!

Het maken van een taxi website is leuk, maar het is ook goed om te weten dat het in sommige gevallen best uitdagend kan zijn. Er zijn namelijk een hele hoop zaken waar je rekening mee moet houden. Om die reden wil ik in dit onderdeel twee belangrijke tips met je delen, zodat je die kunt meenemen bij het maken van je eigen taxi website. Door rekening te houden met deze punten ga je een hele hoop tijd en frustraties besparen tijdens het bouwen van je website.

Het is overigens goed om te weten dat deze tips niet alleen van toepassing zijn op het maken van een website voor een taxibedrijf. Deze tips gelden namelijk voor het maken van een website in het algemeen.

1. Bedenk een huisstijl

De eerste belangrijke tip die ik met je wil delen heeft betrekking op de huisstijl. In de meeste gevallen wordt er namelijk voor gekozen om direct een template te importeren, omdat deze mooi is. Er wordt alleen helemaal niet nagedacht over wat de website uitstraalt en of deze uitstraling aansluit bij wat je precies uit wil stralen.

Voordat je begint met het maken van een website is het daarom erg belangrijk om na te denken over de huisstijl. De huisstijl wil je namelijk niet alleen terug laten komen op je website, maar ook in het logo, de visitekaartjes, je social media profielen en ga zo maar door.

Het bedenken van een goede huisstijl kun je in deze tijd gelukkig eenvoudig zelf doen. Er zijn namelijk grote aantallen websites die je kunnen helpen bij het bedenken van aansluitende kleuren voor in je huisstijl. Een goed voorbeeld hiervan is Coolors.co, maar je kunt het natuurlijk ook aan ChatGPT vragen.

2. Gebruik rechtenvrije afbeeldingen

Een andere belangrijke tip die ik met je wil delen heeft betrekking op de afbeeldingen die je op je website gaat gebruiken. Het is namelijk niet toegestaan om zomaar afbeeldingen op je website te plaatsen. Op afbeeldingen staat namelijk een auteursrecht en dat betekent dat je deze niet mag gebruiken zonder toestemming van de persoon die het auteursrecht heeft. Negeer je deze regels? Dan kun je hier serieus mee in de problemen komen.

Ik snap dat je wel afbeeldingen op je website wilt gebruiken en daarom zijn er oplossingen. De beste oplossing is om zelf afbeeldingen te maken die je op je website gebruikt. Deze afbeeldingen zijn namelijk helemaal uniek en dat kan de vindbaarheid van je website in Google verbeteren.

Wil je zelf geen foto’s maken voor je website? Dan kun je er ook nog voor kiezen om gebruik te maken van rechtenvrije afbeeldingen. Dit zijn afbeeldingen die geen auteursrecht bevatten en die je dus zonder problemen op je website kunt gebruiken. Voor rechtenvrije afbeeldingen kun je bijvoorbeeld eens kijken op Pixabay.com of Pexels.com.

Wat kost het maken van een taxibedrijf website?

Inmiddels weet je precies wat je nodig hebt om een taxi website te maken en hoe je een geschikt taxi website template vindt. Bovendien heb ik twee belangrijke tips met je gedeeld die zullen helpen bij het maken van je eigen website.

Er is nu alleen nog een belangrijk onderdeel dat we nog niet hebben besproken in dit artikel en dat zijn de kosten. In dit onderdeel wil ik het daarom nog even hebben over de kosten voor het maken van een website voor je taxi bedrijf.

De kosten voor het maken van een taxi website heb ik opgedeeld in verschillende categorieën:

 1. Domeinnaam en webhosting: de kosten voor een domeinnaam en hostingpakket zijn noodzakelijk om een eigen taxi website te kunnen maken. Zoals ik je eerder in dit artikel vertelde raad ik je aan om te kiezen voor het webhosting medium pakket van Cloud86. Dit pakket bevat namelijk alles wat je nodig hebt om goed van start te kunnen gaan met je taxi website. De kosten voor dit hostingpakket bedragen €2,95 per maand.
 2. WordPress thema: de kosten voor een WordPress thema zijn niet noodzakelijk, maar ik raad je wel aan om te investeren in een snel, veilig en zoekmachine vriendelijk WordPress thema. Je kunt in dit geval kijken naar het Astra theme. De kosten voor dit thema bedragen $49 dollar per jaar.
 3. Page builder: de kosten voor een page builder zijn ook niet noodzakelijk, maar ook dit raad ik je wel aan. Een page builder maakt het namelijk mogelijk om zonder technische kennis je eigen website op te bouwen en in te richten. Persoonlijk raad ik je in dit geval aan om te kiezen voor Elementor Pro, omdat dit met meer dan 10 miljoen gebruikers de populairste pagina bouwer is. De kosten voor een Elementor Pro licentie bedragen €59 per jaar.

Tel je alle kosten bij elkaar op? Dan ben je voor het maken van een strakke en professioneel uitziende taxi website ongeveer €150 euro per jaar kwijt. Uiteraard kan dit duurder worden wanneer je kiest voor een duurder hostingpakket of WordPress thema, maar met €150 heb je een goede indicatie.

Taxi-website-maken-kosten

Is het slim om zelf een taxi website te maken?

Nu we zijn aangekomen aan het eind van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want is het nu slim om zelf een taxi website te maken voor je taxibedrijf?

Persoonlijk kan ik je zeker aanraden om zelf een website te maken voor je taxibedrijf. Het laten maken van een taxi website kan namelijk al snel duur worden en ik kan me voorstellen dat je daar, zeker aan het begin, niet op zit te wachten. Heb je al enige tijd een taxibedrijf en verdien je voldoende om een webbouwer in te huren, zodat je als chauffeur je ritten kunt blijven maken? Dan is dat een slimmere optie!

Zoek je een methode om zonder technische kennis zelf je taxi website te maken? Dan raad ik je aan om mijn gratis WordPress handleiding te downloaden. In deze handleiding leg ik je namelijk stap voor stap uit hoe je met WordPress eenvoudig je eigen website kunt maken!

Taxi website maken - Veelgestelde vragen

Wat kost het maken van een taxi website?

Hoeveel het maken van een taxi website precies kost is afhankelijk van een hele hoop verschillende factoren. Wanneer je ervoor kiest om een taxi website te maken met WordPress heb je een hostingpakket, domeinnaam, WordPress thema en page builder nodig. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €150 euro per jaar.

Kan je gratis een taxi website maken?

Ja, er zijn voldoende systemen waarmee je gratis een taxi website kunt maken. Je moet je alleen wel afvragen of dit is wat je wilt. Bij gratis systemen heb je namelijk geen eigen domeinnaam en worden er advertenties op je website getoond. Bovendien weet je niet hoe de partij omgaat met je privacygevoelige gegevens. Ik raad het maken van een eigen website via gratis systemen daarom altijd af!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Gratis-WordPress-handleiding-CTA
4.9/5

5.200+ keer gedownload!

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand