Stappenplan: Hoe Online Cursus Maken 2020 | Simpel & Snel

Stappenplan-online-cursus-maken

Wil jij zelf een eigen online cursus maken voor jouw onderneming? Dan heb je een erg goede keuze gemaakt, want een online cursus is een super waardevolle toevoeging aan jouw onderneming. Maar toch kan het bouwen van een eigen online leeromgeving ook vrij lastige opgave zijn. Een online cursus maken kan namelijk veel werk zijn als jij de verkeerde software gebruikt en eigenlijk niet weet waar jij mee bezig bent. In deze blog deel ik daarom mijn stappenplan om een online cursus te maken

In deze blog bespreek in onder andere de volgende zaken:

 • Is een online cursus aanbieden noodzakelijk voor jou of jouw onderneming?
 • Welke software kun je het beste gebruiken om een eigen online cursus te maken?
 • Uiteraard het stappenplan online cursus maken zelf
 • Wat het maken van een online cursus ongeveer gaat kosten
 • Wat de voor- en nadelen zijn van een eigen online cursus
 • Hoe jij het beste kunt beginnen met het maken van jouw eigen online cursus

Is een Online Cursus noodzakelijk voor jouw onderneming?

Voordat ik het stappenplan online cursus maken met jou deel is het belangrijk dat je antwoord hebt op de volgende vraag: “Is een online cursus maken noodzakelijk voor jouw onderneming?”

Dit is een belangrijke vraag, want als een cursus voor jouw onderneming weinig meerwaarde biedt is het zonde om hier al jouw tijd in te stoppen. Gelukkig is dit voor de meeste ondernemingen niet het geval, want in principe kan elke onderneming wel een eigen online cursus aanbieden om meer mensen te kunnen helpen en meer inkomsten te genereren. 

Er zullen een hoop ondernemingen zijn die wegens de uitbraak van het coronavirus wel over moeten stappen op een online cursus om nog inkomsten binnen te krijgen. Voor deze mensen is dit daarom ook een super waardevol artikel, maar natuurlijk ook voor de andere ondernemers die hun onderneming willen uitbreiden met een online cursus om meer naamsbekendheid op te bouwen, meer mensen te helpen en een passieve inkomstenbron op te bouwen.

Door een eigen online cursus op te zetten kun jij veel meer mensen helpen terwijl jij zelf niet meer handmatige taken hoeft uit te voeren dan normaal. Doordat de cursus namelijk helemaal automatisch draait ben jij eigenlijk niet meer nodig wat betekent dat jij jouw tijd kunt besteden aan andere onderdelen aan jouw onderneming of juist wat meer vrije tijd inlassen. Door dat jouw online cursus automisch werkt en altijd online staat ga jij ook geld verdienen als jij zelf niet aan het werk bent of met andere zaken bezig bent. Een online cursus toevoegen aan jouw onderneming is daarom een super krachtige functionaliteit die jij zeker moet gaan gebruiken.

Maatos-resultaten

Met welke software kun jij zelf een online cursus maken?

Zelf een online cursus maken hoeft niet lastig te zijn, maar dan moet je wel de juiste materialen gebruiken. Er zijn enorm veel programma’s die jij kunt gebruiken voor het opzetten van een online cursus, maar die zijn lang niet allemaal even goed. Voor sommige zul je technische kennis nodig hebben, andere beschikken niet over de juiste functionaliteiten of zijn erg duur en dan heb je nog de Learning Management Systems die slecht onderhouden worden en niet beschikken over een klantenservice.

Om het kiezen van een Learning Management System(LMS) makkelijker te maken voor jou deel ik een aantal programma’s die jij hiervoor kunt gebruiken. Dit zijn op dit moment de beste programma’s die jij kunt gebruiken voor het opzetten van jouw eigen online cursus. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig, ze beschikken over de juiste functionaliteiten, worden goed beoordeeld door andere gebruikers en beschikken over een goede klantenservice.

Zelf een online cursus maken met WordPress(LearnDash)

Een van de meest gebruikte Learning Management Systems(LMS) is LearnDash. LearnDash is namelijk een WordPress plugin die jij kunt gebruiken om zelf een online cursus te ontwikkelen met WordPress. Dit kan een groot voordeel zijn, want als jij als een website of webshop in WordPress hebt gebouwd ken jij dit systeem al, wat betekent dat jij jezelf niet hoeft te verdiepen in een ander systeem. 

Binnen WordPress is LearnDash het meest gebruikte LMS systeem dat je zult vinden. LearnDash werkt namelijk erg makkelijk en wordt gebruikt door verschillende Fortune-500 bedrijven. Daarnaast maken ook nog grote en bekende universiteiten als University of Florida en University of Michigan gebruik van LearnDash om de studenten online les te kunnen geven. Verder maken Yoast, Tony Robbins en DigitalMarketeer ook nog gebruik van LearnDash. In vergelijking met veel andere LMS systemen voor WordPress is dit echt de beste keuze.

Wanneer je besluit om jouw online cursus met LearnDash in WordPress te bouwen, heb je ook een goed WordPress thema nodig. Er zijn een aantal thema’s die speciaal zijn ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met LearnDash. Een van deze thema’s is het Astra WordPress Theme en die kan ik jou daarom zeker aanraden, omdat ik daar zelf ook erg goede ervaringen mee heb.

LearnDash-WordPress-Review

Zelf een online cursus maken met Huddle(IMU)

Het tweede systeem dat ook erg geschikt is voor het bouwen van een eigen online cursus is Huddle. Dit is een nederlands product wat ik persoonlijk al een groot voordeel vind ten opzichte van LearnDash. Daarbij is Huddle een product dat ontwikkeld is door de Internet Marketing Unie(IMU). Zij hebben meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van online marketing en weten daarom precies wat er belangrijk is en wat jij allemaal nodig hebt voor het opzetten van een succesvolle online leeromgeving/cursus. 

Het bouwen van een online cursus met Huddle is super makkelijk en gaat erg snel. Zo beschikt het programma over een eigen course builder waarmee jij zonder technische kennis een eigen online cursus kunt bouwen. Als dit jou toch nog te lastig lijkt dan kun je ook gebruik maken van de vooraf gemaakte templates. Deze zijn ontwikkeld door de Internet Marketing Unie zelf. Na het instellen van deze templates hoef jij alleen nog zelf de content toevoegen en dan kun jij al live gaan met jouw eigen online cursus!

Bij de ontwikkeld van Huddle heeft de IMU rekening gehouden met de belangrijkste zaken om een maximaal resultaat te kunnen halen met jouw online leeromgeving. Zo is de tool super licht & geoptimaliseerd voor Google waardoor jij goed gevonden kunt worden in Google. Ook beschikt de tool alleen over de functionaliteiten die daadwerkelijk een positief effect hebben op jouw cursus. Dit maakt het maken van een online training veel makkelijker en overzichtelijker! Wil jij nou meer weten over Huddle? Dan kan ik je zeker aanraden om mijn Huddle review eens te lezen.

Wat-is-The-Huddle

Zelf een online cursus maken met Maatos

Een ander LMS systeem van nederlandse afkomst is Maatos. Deze kun je eigenlijk wel vergelijken met Huddle, want ze zitten beide erg goed in elkaar, werken makkelijk en beschikken over de juiste functionaliteiten. Ook beschikt Maatos net als Huddle over een eigen course builder waarmee jij zonder technische kennis een eigen online cursus kunt maken. 

Maatos is nog een relatief nieuw LMS systeem, maar dat is niet te merken. De tool en het bedrijf komt namelijk super professioneel over en ze weten ook al mee te draaien in de top! Het bouwen van een cursus met Maatos is niet lastig, maar als jij liever toch niet zelf wilt bouwen kun je ook gebruik maken van de templates. Door gebruik te maken van de templates kun jij jouw online cursus al binnen enkele uren online hebben staan.

Doordat Maatos net Huddle een nederlands product is, is de klantenservice erg goed. Dit is een super groot voordeel, want als je met een probleem zit wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Bij buitenlandse systemen is dit allemaal net wat minder doordat ze in een andere tijdzone zitten en jij dus langer moet wachten op antwoord. Bij Maatos daar en tegen krijg je al binnen enkele uren antwoord op jouw vragen en zullen ze er ook alles aan doen om jou zo snel en goed mogelijk te helpen.

Maatos-review

Zelf een online cursus maken met Teachable

Als laatste wil ik ook Teachable nog even behandelen. Dit zal onder vele ondernemers namelijk het bekendste LMS systeem zijn dat je kunt gebruiken, maar toch zal ik hier zelf niet voor kiezen. Laten we voorop stellen dat de Teachable zeker geen slechte keuze is, maar naar mijn mening is hij toch wel minder goed dan de andere alternatieven die ik hierboven al heb besproken.

Daarbij komt ook nog eens dat de ervaringen van gebruikers met Teachable erg wisselend zijn. Zo zegt de ene gebruiker dan de tool super goed werkt en de andere gebruiker juist weer totaal het tegenovergestelde. Omdat Teachable een buitenlands programma is en zich bevindt in een andere tijdzone, maar toch erg vergelijkbaar is met Huddle en Maatos zal ik Teachable niet als eerste aanraden. Als Teachable voor jou wel de beste keuze is dan is dat natuurlijk geen enkel probleem, want ook deze tool werkt gewoon prima. Wil jij meer over Teachable weten? Dan kan ik je zeker aanraden om mijn Teachable Review eens te lezen.

zelf-een-online-cursus-maken

Stappenplan: Hoe kun jij zelf een online cursus maken in 2020

Nu ik je inmiddels al een hoop belangrijke informatie heb gegeven is het tijd om verder te gaan. Dit betekent dat we nu overgaan op het onderdeel waar jij naar op zoek bent, namelijk het stappenplan online cursus maken.

Ik ben een flinke tijd bezig geweest met het uitwerken van een stappenplan, maar het is inmiddels gelukt. In het stappenplan dat ik hieronder met jou ga behandelen leg ik jou stap voor stap uit wat jij moet doen om zelf een succesvolle online cursus in de lucht te krijgen. Na deze stappen kun jij beginnen en hoef jij je nergens anders meer op te focussen. Laten we daarom maar snel beginnen!

Kies een geschikt software om de cursus te bouwen

Voordat jij kunt beginnen met het opzetten van een online cursus is het belangrijk dat je al een software pakket hebt gekozen. Of in ieder geval al hebt bepaald of jij jouw cursus wilt bouwen met WordPress of niet. Zodra jij dit weet is het tijd om verder te gaan en het volgende onderdeel van dit stappenplan te behandelen.

Eerder in deze blog heb ik de 4 beste manieren besproken waarmee jij zelf een online cursus kunt bouwen. Eigenlijk zijn al deze methodes erg geschikt, maar ze werken toch allemaal net even anders. Het is daarom goed om even onderzoek te doen om te onderzoeken welke tool jij het beste kunt gaan gebruiken. Mocht jij twijfels hebben bij het kiezen van een LMS systeem? Dan kun je altijd onder deze blog een reactie achterlaten en dan zal ik daar zo snel mogelijk op reageren.

Kies een onderwerp waar jij veel kennis over hebt

Dit is een super belangrijke stap, want veel mensen onderschatten dit. Wanneer jij een eigen online cursus start is het namelijk erg belangrijk hebt dat jij veel kennis hebt over het onderwerp dat jij andere wilt leren. Ga dus geen online marketing cursus aanbieden als jij bijvoorbeeld tuinman bent en helemaal geen kennis over online marketing bezit. 

Ben jij een online marketeer? Dan kun jij een online cursus opzetten waar jij mensen online marketing of het bouwen van websites leert. Ben jij een tuinman? Dan kun jij een cursus opzetten waarin jij mensen leert hoe zij zelf hun tuin kunnen bijhouden. Ben jij een personal trainer? Dan kun je bijvoorbeeld een cursus opzetten waarin je mensen kunt laten zien hoe ze vanuit goed kunnen trainen. En ga zo maar door. Er zijn echt genoeg onderwerpen om een cursus over te maken die aansluiten bij jouw interesses.

Wil jij alleen een cursus voor het geld, maar heb je zelf een specifieke kennis over een bepaald onderwerp? Dan zal dit geen succes worden, want bezoekers zullen merken dat jij geen “expert” bent en zullen de cursus niet kopen. Om een succesvolle online cursus op te zetten zul jij dus echt over de nodige kennis moeten bezitten om daadwerkelijk waarde te kunnen bieden aan de cursist.

De meeste mensen die dit lezen zullen wel een passie en/of onderneming hebben. In dit geval zullen ook de meeste een online cursus willen opzetten die aansluit bij hun passie of onderneming. Dit is een super krachtige eigenschap, want potentiële cursisten zullen zien dat ze op het juiste adres zijn. Ze zien namelijk iemand die veel kennis heeft over een bepaald vakgebied en erg enthousiast is over het onderwerp. Hierdoor zullen bezoekers sneller geneigd zijn om de cursus te kopen.

Maken een overzicht van deelonderwerpen

Een goede cursus is opgebouwd uit verschillende deelonderwerpen. Het is daarom erg belangrijk dat jij voor jouw cursus nu ook bezig gaat met het bedenken en opschrijven van deelonderwerpen. Dit klinkt misschien nog een beetje onduidelijk, maar ik zal je een voorbeeld geven waardoor het bedenken en noteren van deelonderwerpen veel makkelijker voor jou gaat worden.

Stel dat jij een cursus wilt opzetten over fitness dan zul je deze moeten opdelen in deelonderwerpen. Fitness is namelijk een erg uitgebreid onderdeel en door dit onderwerp onder te verdelen in verschillende deelonderwerpen wordt het zowel voor jouw als de cursist een stuk overzichtelijker en makkelijker om te volgen. Wanneer jouw cursus over fitness gaat kun je bijvoorbeeld de volgende deelonderwerpen aanhouden:

 • Wat is fitness(de basics)
 • Fitness oefeningen voor de borst
 • Fitness oefeningen voor de rug
 • Fitness oefeningen voor de benen
 • Fitness oefeningen voor de armen
 • Fitness oefeningen die jij thuis kunt doen
 • Etc

Door voor jezelf een lijst met deelonderwerpen op de te stellen zullen de volgende stappen voor jou een stuk makkelijker zijn. Je weet dan namelijk al welke onderwerpen er besproken moeten worden om een goede en volledige cursus te kunnen gaan aanbieden. Niet alleen voor jou is dit veel makkelijker, maar ook voor de cursisten zelf. Zij kunnen hierdoor namelijk makkelijk zien wat ze in de cursus leren en waar ze moeten zijn voor welke lesstof.

Werk alle lessen uit

Nadat jij een lijst hebt gemaakt van alle deelonderwerpen die jij in jouw online cursus wilt bespreken is het tijd om dit verder uit te werken. Je gaat namelijk nu bedenken en noteren welke informatie er bij welke les hoort en hoe jij dit kunt en wilt gaan overbrengen op de cursist.

Dit hoeft helemaal niet lastig te zijn en je hoeft hier ook helemaal niet super lang meebezig te zijn. Aangezien jij met jouw onderneming waarschijnlijk al veel kennis op het gebied van jouw cursus hebt zul jij dit waarschijnlijk zelfs wel uit jouw hoofd kunnen doen. Toch raad ik je aan om even wat aantekeningen te maken, omdat je altijd bepaalde informatie zult vergeten die dus ontbreekt in de cursus. Je kunt dit altijd later nog aanpassen, maar dan zul je in de meeste gevallen de hele les opnieuw moeten opnemen. Door hier van te voren goed over na te denken bespaar je daarom veel tijd en energie.

Neem de lessen op en bewerk ze eventueel

Nu je inmiddels de deelonderwerpen hebt genoteerd en de lessen hebt uitgewerkt is het tijd om verder te gaan. Dit betekent dat het tijd is om de lessen op te gaan nemen, maar ook hier zijn wat belangrijke dingen waar je op moet letten.

Als jij jouw lessen wilt gaan opnemen heb je namelijk opnamemateriaal nodig. Welke materiaal je nodig hebt ligt eraan wat voor soort lessen je wilt opnemen. Je kunt namelijk schermopnames maken waarbij het scherm wordt opgenomen zodat de cursist kan zien wat jij ook ziet. Een andere mogelijkheid is jezelf opnemen. Dit is vooral handig wanneer jij een video wilt opnemen waarbij het vooral om informatie gaat en niet zo zeer over bepaalde handelingen. Uiteraard kun je deze ook combineren. Persoonlijk zal ik jou dat ook aanraden.

Om gelijk wat professioneel te werk te gaan raad ik je aan om een microfoon te kopen. Het opnemen van de audio met de standaard microfoon in een laptop of telefoon is namelijk van erg slechte kwaliteit en dat is irritant voor de cursist. Het aanschaffen van een microfoon hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Voor zo’n €50 euro kun je al een goede usb microfoon vinden.

Na het opnemen kun je de video’s ook nog bewerken. Dit is vooral handig als je tijd wilt besparen of zelf fouten hebt gemaakt tijdens de opname die je er bijvoorbeeld uitgehaald wilt hebben. Ook kun je met video editen makkelijk een intro en/of outro toevoegen. Voor het bewerken van video’s zijn ook erg veel verschillende software programma’s te krijgen.

Maak de cursusomgeving met het systeem dat jij hebt gekozen

Inmiddels is in principe al het lesmateriaal af en dat betekent dat het tijd is om jouw cursus omgeving te gaan ontwikkelen. Hier kan ik specifiek niet erg diep op ingaan, omdat dit erg verschilt per methode die jij gebruikt. Voor LearnDash zul je namelijk andere handelingen moeten uitvoeren dan wanneer je gekozen hebt voor Huddle.

Bij het opzetten van jouw online leeromgeving is het belangrijk dat je gebruik maakt van dezelfde huisstijl als jouw huidige website. Hierdoor ziet het er namelijk allemaal uit als een groot geheel en dat vinden bezoekers en cursisten fijn. Zij kunnen hieraan namelijk zien dat het betrouwbaar en goed is.

Daarnaast ga je bij deze stap van het stappenplan online cursus maken de deelonderwerpen en lessen aanmaken. Je kunt dit met elk systeem vrij simpel doen en ze vervolgens ook nog rangschikken op volgorde. Ook kun je hier al direct de video’s toevoegen die bij de desbetreffende les horen.

Voeg extra lesmateriaal toe(tekst, pdf, documenten, quizzen)

Nu jij bent begonnen met het opzetten van jouw eigen online leeromgeving kun je hem nog net een beetje extra geven. Waarschijnlijk bestaat elke les op dit moment uit een video en/of tekst, maar dat is nog best saai. Er zijn daarom een aantal dingen die jij zou kunnen toevoegen om net dat extra puntje te scoren. Uiteraard moet het extra lesmateriaal wel een meerwaarde bieden, want anders is het natuurlijk zinloos.

Je zou er bijvoorbeeld kunnen kiezen om een pdf toe te voegen aan een van de lessen. Deze pdf kan bijvoorbeeld nuttige informatie, voorbeelden of tips bevatten. De cursisten kunnen deze vervolgens downloaden, bekijken en lezen. 

Ook het toevoegen van quizzen en toetsen kan bijdragen aan de kwaliteit van jouw online cursus. Ook hiervoor geld dat je deze alleen moet gebruiken als ze daadwerkelijk meerwaarde bieden. Vooral de toets moet je niet te veel gebruiken, want dat gaat irritant worden. Kies er daarom bijvoorbeeld voor om de toets alleen te plaatsen nadat een cursist een deelonderwerp heeft afgerond. Door deze toets af te leggen kan de cursist vervolgens controleren of hij/zij het onderwerp voldoende beheerst.

Stel de cursus goed in(Prijs & SEO)

Je zult nu denken dat jouw online cursus af is, maar helaas is dat nog niet helemaal zo. Er zijn namelijk nog een aantal zaken van essentieel belangrijk die jij zeker nog even moet instellen.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de SEO van jouw online cursus goed hebt ingesteld. Bij systemen als Huddle en Maatos kun je dit erg makkelijk zelf, maar bij WordPress gaat dit net even anders. Je moet hier namelijk eerst de plugin Yoast installeren om dit te kunnen doen. Vervolgens is het wel erg makkelijk om zelf de SEO van jouw online cursus in te stellen. 

Ook is het belangrijk dat je de prijs in stelt, want je wilt natuurlijk niet dat iedereen zomaar bij het lesmateriaal kan. Het instellen van de prijs is erg makkelijk en kun je ten alle tijden zelf aanpassen. Als jij gebruik maakt van LearnDash dan zul je hiervoor de plugin WooCommerce moeten gebruiken, want LearnDash beschikt standaard niet over betaalmogelijkheden en instellingen.

Controleer de cursus zelf nogmaals en laat anderen hem testen

In Principe is jouw cursus nu wel helemaal af, maar toch is het nog even slim om er wat anderen naar te laten kijken. Jij bent er namelijk al aardig lang mee bezig en zal daarom bepaalde dingen over het hoofd zien. Door bijvoorbeeld familie of vrienden de cursus te laten doorlopen kunnen hun bepaalde mankementen vinden die jij over het hoofd zouden zien. Ook zouden hun tips kunnen geven die jij misschien net even anders zou kunnen doen. Ik kan je aanraden om deze stap uit te voeren, want het is zonde als jouw cursus live gaat en hij niet goed werkt.

Zet de cursus live & houdt hem up to date

Als er uit de vorige stap nog verbeterpunten of tips kwamen is het handig om deze eerst te verwerken in jouw cursus. Als je dit eenmaal hebt gedaan kun je de cursus live zetten en is het wachten op de cursisten en bezoekers. 

Je kunt het aantal bezoekers of cursisten op jouw cursus website verhogen door actief te zijn op gerelateerde forums of blogberichten te schrijven die aansluiten over het onderwerp van jouw cursus. Ook kun je adverteren op relevante termen of bepaalde soort mensen. Er zijn erg veel verschillende manieren om meer bezoekers naar jouw website te krijgen en deze vervolgens om te zetten naar cursisten.

Let er wel op dat wanneer jouw cursus online staat dit niet het einde is. Het is namelijk belangrijk dat jouw cursus op to date blijft. Ten eerste omdat de cursisten dan altijd toegang hebben tot de meest actuele informatie. Daarnaast is het ook belangrijk om jouw cursus op to date te houden, omdat er anders hackers in jouw systeem kunnen komen en dat wil je niet hebben. Al helemaal niet omdat er veel persoonsgegevens worden verzameld.

Biedt persoonlijke coaching aan

Dit een geen verplichte stap in deze handleiding online cursus maken, maar je zou het zeker kunne overwegen. Er zijn namelijk erg veel verschillende online cursussen op het internet. Na het volgen van een cursus hebben de cursisten vaak al erg veel kennis opgedaan, maar toch ontvangen sommige cursisten daarbij liever ook nog persoonlijke coaching. 

Jij moet zelf overwegen of jij dit voor jouw cursus ook wilt gaan instellen, want je moet hier wel de tijd voor hebben. Doe ook vooral goed onderzoek wat dit moet gaan kosten, want de kosten van persoonlijke coaching zijn namelijk veel hoger dan die van de losse cursus. Het kan een mooie toevoeging zijn om nog meer inkomsten te generen, maar dan moet je dit wel willen en er de tijd voor hebben.

Stappenplan Online Cursus maken: Wat gaat het kosten?

Inmiddels heb jij het volledige stappenplan online cursus maken van mij gekregen, maar is dat dan het enige? Nee, want ik wil in deze blog ook nog even over de kosten praten. Een vraag die ik namelijk veel krijg is: “Wat gaat een online cursus maken mij kosten?” Ik snap dat mensen deze vraag hebben en daarom zal ik hier ook antwoord opgeven.

Helaas is het lastig om heel specifiek op de prijs in te gaan. Wat het jou gaat kosten licht namelijk voor een erg groot deel aan de software die jij gaat gebruiken, of jij hem zelf gaat bouwen of laat bouwen en wat voor kwaliteit cursus jij wilt hebben.

Zo kun jij jouw cusus met WordPress en LearnDash bouwen. Dit is de goedkoopste optie die trouwens ook erg goed is, maar je zult hier aardig wat dingen zelf moeten doen die bij andere tools als Huddle en Maatos veel makkelijker zijn. Echter betaal je hier dan ook weer meer voor. Heb jij wat meer geld ter beschikking? Dan zal ik je 100% aanraden om jouw cursus met Huddle of Maatos te maken. Als jij nog niet zoveel geld wilt uitgeven dan zal ik LearnDash aanraden. De kosten voor LearnDash bedragen namelijk maar $159 dollar per jaar.

Astra-vs-Oceanwp-prijs

Hoe online cursus maken conclusie: Hoe kun jij nu het beste verder gaan?

Ik heb inmiddels alle informatie en het stappenplan online cursus bouwen met jou gedeeld en dat betekent dat dit het einde van deze blog is. Het is daarom nu tijd om zelf aan de slag te gaan.

Als jij dit stappenplan online cursus maken gaat volgen en je hieraan houdt kun jij binnen no-time jouw eigen online leeromgeving live hebben staan. Daarnaast heb ik een aantal waardevolle tips besproken die ervoor zorgen dat jij nog meer uit jouw online leeromgeving kunt halen!

Ik kan je aanraden om dit stappenplan online cursus maken snel in praktijk te brengen. Zodat jij meer mensen kunt helpen en een passieve inkomstenbron aan jouw onderneming kunt toevoegen. Heb jij nog vragen? Stel deze dan hieronder!

Tim Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WACHT! Laat jij deze kans liggen?

Ga jij deze kans echt laten liggen? Je ontvangt nu tijdelijk 50% Cyber Monday korting op de volledige cursus software van LearnDash met een heleboel extra’s!

Wees snel, verloopt bijna!

learndash-logo

De beste Cyber Monday deals bekijken?