Site.nl review 2024: Is het de beste hosting? Mijn ervaringen!

Samenvatting: Ben je op zoek naar een goedkope hosting provider waarmee je eenvoudig jouw eigen website of webshop kunt maken? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Site.nl review eens te lezen! Site.nl is namelijk een Nederlandse hosting provider die webhosting voor iedereen toegankelijk maakt. Dit doen ze bijvoorbeeld door een alles-in-één pakket aan te bieden waarmee je direct alles in huis haalt om zelf je eigen website of webshop te bouwen. Het is zelfs mogelijk om gebruik te maken van Site.nl hun eigen website builder! Verder is het goed om te weten dat Site.nl super gebruiksvriendelijk is waardoor je de meest technische zaken eenvoudig zelf aan kunt passen. Om het helemaal af te maken krijg je bij elk webhosting pakket een gratis SSL certificaat!

Ben je al overtuigd? Via de gele knop hiernaast kun je tijdelijk tot wel 49% korting krijgen op de webhosting van Site.nl. Je ontvangt hierbij ook altijd een gratis SSL certificaat en je kunt gebruikmaken van Site.nl hun eigen website builder. Heb je nog wat twijfels over Site.nl? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Site.nl hosting review te lezen, want hierin deel ik ook mijn Site.nl ervaringen!

Site-nl-logo

Van €4,99 voor €2,99

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.7/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat is Site.nl precies?

Voordat ik je meeneem in deze Site.nl review vind ik het eerst belangrijk om wat informatie te geven over Site.nl zelf. Hierdoor krijg je namelijk al een bepaald beeld bij het bedrijf en dat is belangrijk voor het maken van je keuze. Daarnaast krijg je ook direct een inkijkje in de geschiedenis en toekomstplannen van Site.nl.

Zoals ik in de intro van deze Site.nl review al aangaf is Site.nl een Nederlandse webhosting provider die is gevestigd in Almere. In vergelijking met andere grote hosting providers in Nederland is Site.nl nog relatief nieuw. Nu is dat in dit geval helemaal geen probleem, want de eigenaren van Site.nl hebben gezamenlijk meer dan 20 jaar ervaring in de hosting- en domeinnaamindustrie.

Dat Site.nl zo hard groeit is goed te verklaren, want ze spelen goed in op de punten waar veel andere hosting providers het laten liggen. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan de betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice en maandelijkse kosten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat klanten dit het belangrijkste vinden en daar speelt Site.nl erg goed op in!

Doordat Site.nl zich focust op de juiste punten kun je vast wel raden wat de resultaten zijn. Site.nl groeit namelijk snel in het aantal klanten en ook in het aantal positieve reviews dat de klanten achterlaten. Zo wordt Site.nl op dit moment beoordeeld met 4,2 van de 5 sterren op basis van 109 beoordelingen.

Op basis hiervan kunnen we dus wel concluderen dat je met Site.nl een uitstekende keuze maakt wanneer je op zoek bent naar een goedkope manier om zelf je eigen website of webshop te bouwen!

Site-nl-review

Site.nl review: Waarom zou je voor Site.nl moeten kiezen?

Inmiddels heb je al aardig wat informatie over het bedrijf Site.nl gegeven. Zo weet je wat Site.nl voor bedrijf is, waar ze gevestigd zijn, wat hun reputatie binnen de webhosting markt is en wat de doelen van Site.nl zijn voor in de toekomst. Ook weet je nu dat Site.nl zich met hun betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en klantenservice weet te onderscheiden van veel grote hosting providers in Nederland. Dit is natuurlijk erg waardevolle informatie, maar hoe zit het nu eigenlijk in de praktijk?

In dit onderdeel van deze Site.nl review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten en specificaties van de hosting van Site.nl. Ook ga ik deze punten toelichten en vergelijken met andere hosting partijen in Nederland, zodat je zelf eenvoudig kunt beslissen of Site.nl de beste webhosting provider is voor jou!

Een écht Nederlandse hosting provider

Ik heb het in deze Site.nl review al meermaals aangegeven, maar een voordeel van Site.nl is dat het een échte Nederlandse hosting provider is. Dit heeft een positief effect op de prestaties van jouw website of webshop, omdat Site.nl gebruik maakt van datacenters die zijn gevestigd in Nederland. Hierdoor kan jouw website extra snel geladen worden, wat resulteert in een snellere website en een betere vindbaarheid in zoekmachines als Google.

Heb je zelf al wat onderzoek gedaan naar de beste webhosting providers? Dan zal je regelmatig grote internationale hosting providers zijn tegengekomen. Denk bijvoorbeeld aan Bluehost of Hostinger. Deze hosting providers zien er super goed uit, maar beschikken niet over datacenters in Nederland.

Het resultaat hiervan is dat jouw website of webshop op een server in Amerika komt te staan. Dit heeft een negatieve invloed op de snelheid van jouw website doordat er voor elke bezoeker gecommuniceerd moet worden met een server in Amerika. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een webhosting provider die beschikt over een datacenter op een gunstige locatie. In dit geval heeft Site.nl dat goed voor elkaar!

Hoge snelheden met de nieuwste technieken

Zoals ik net aangaf is het erg belangrijk, voor de prestaties van je website of webshop, om te kiezen voor een webhosting provider met gunstig gelegen datacenters. Dit heeft namelijk een positief effect op de prestaties van jouw website. Echter zijn er ook binnen de datacenters en de servers een hoop factoren die invloed hebben op de prestaties.

In het geval van Site.nl is het goed om te weten dat ze gebruik maken van de nieuwste hardware en technologieën om hun klanten de maximale prestaties te kunnen leveren. Zo maken ze bijvoorbeeld gebruik van snelle SSD schijven in plaats van de standaard HDD opslagschijven waardoor het versturen van bestanden veel sneller gaat.

Naast het gebruik van de SSD schijven ondersteunt Site.nl ook alle PHP versies. Voor de meeste websites geldt dat je gebruik wilt maken van de nieuwste versie, omdat deze het veiligst en snelst is, maar mocht je een bestaand systeem hebben dat dit niet aankan? Dan kun je altijd kiezen voor een oudere PHP versie binnen het dashboard van Site.nl.

Het is ook goed om te weten dat Site.nl geoptimaliseerde WordPress hosting en Joomla hosting heeft om het maximale uit jouw WordPress of Joomla website te halen.

Divi-thema-snelheid

99,95% uptime garantie

Hoewel snelheid van een website super belangrijk is speelt ook de betrouwbaarheid een hele grote rol. Wat heb je namelijk aan een extreem snelle website of webshop als deze in 9 van de 10 gevallen niet bereikbaar is? Juist, helemaal niks!

De betrouwbaarheid van een server en indirect de webhosting provider wordt aangegeven in een percentage. Dit percentage wordt ook wel de uptime genoemd. De uptime geeft namelijk aan hoeveel minuten per jaar een website of webshop online staat en dus bereikbaar is voor bezoekers.

Met de hosting van Site.nl zit je in dit geval goed! Site.nl geeft namelijk een uptime-garantie van 99,95%. Dit betekent dat jouw website of webshop in meer dan 99,95% van de gevallen online staat en dus bereikbaar is voor potentiële klanten. Binnen Nederland heeft alleen Cloud86 een uptime van 99,98% en de rest van de hosting providers levert een 99,95% uptime. Met de uptimegarantie van Site.nl zit je dus al erg goed!

Grote keuze uit domeinextensies

Ga je een website of webshop beginnen? Dan heb je altijd een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is namelijk het adres van jouw website of webshop. Wanneer je dus een website of webshop wilt maken die voor anderen toegankelijk moet zijn, dan is een domeinnaam noodzakelijk.

Nu geldt voor domeinnamen dat je de keuze hebt uit een gigantische hoeveelheid domeinextensies. Een domeinextensie is het stukje dat achter de domeinnaam komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan .nl, .com, .be of .de. Dit zijn allemaal extensies die je zou kunnen kiezen voor je domeinnaam. Wil je een domeinnaam registreren bij Site.nl? Dan heb je de keuze uit meer dan 500 verschillende domeinextensies.

Bij het kiezen van een domeinnaam is het verstandig om niet zomaar een domeinextensie te kiezen. Het beste kun je kiezen voor een domein extensie die aansluit bij het land waarop je je met jouw website of webshop wilt focussen. In het geval van Nederland kun je dus het beste een .nl domeinnaam kiezen. Voor België is dit een .be domeinnaam en voor Duitsland een .de domeinnaam. Is je domeinnaam bezet? Dan kun je ook kijken naar een .com domeinnaam.

Site-nl-domeinextensies

Onbeperkt dataverkeer

Wanneer je webhosting providers gaat vergelijken zal je vast zijn opgevallen dat je altijd de keuze hebt uit meerdere webhosting pakketten. Dit is ideaal, want hierdoor kun je altijd een pakket kiezen dat het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Nu is het probleem bij veel hosting providers dat er een limiet zit op de hoeveelheid dataverkeer die je met jouw website of webshop kunt gebruiken. Dit is niet ideaal, want het dataverkeer heeft namelijk invloed op de hoeveelheid bezoekers die je op jouw website kunt ontvangen. Ga je over deze limiet heen? Dan kan de hosting provider extra kosten in rekening brengen of ze halen je website offline.

Kies je voor de webhosting van Site.nl? Dan heb je met het goedkoopste hosting pakket een limiet op het dataverkeer van 100GB. Kies je voor een van de andere hostingpakketten? Dan ben je verzekerd van een onbeperkte hoeveelheid dataverkeer, wat betekent dat je een onbeperkt aantal bezoekers kunt ontvangen op jouw website of webshop. Natuurlijk is er wel een Fair Use Policy om misbruik van deze onbeperkte hoeveelheden te voorkomen.

Site.nl heeft een gebruiksvriendelijk dasboard

Webhosting is voor veel mensen al lastig genoeg dus waarom zou je het nog lastig voor je klanten maken met een overzichtelijk en technisch beheerpaneel? Zelfs wanneer je wel technisch bent aangelegd zit je hier niet op te wachten, omdat dit allemaal extra tijd en moeite kost.

Bij Site.nl snappen ze dit als geen ander en daarom hebben ze veel tijd gestopt in de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk dashboard, zodat je als gebruiker eenvoudig door het dashboard kunt navigeren en gemakkelijk de meest technische zaken zelf kunt aanpassen. Denk aan het aanmaken van e-mailadressen, maar ook aan het aanpassen van de DNS gegevens.

Kom je er toch niet helemaal uit? Dan is er altijd de mogelijkheid om hulp in te schakelen via de livechat van Site.nl. Hier vertel ik je later in deze Site.nl review meer over.

Site-nl-dashboard

E-mail hosting is standaard inbegrepen

Wanneer je een website of webshop gaat bouwen of al hebt gebouwd, kun je natuurlijk niet zonder zakelijk e-mailadres. Het komt namelijk niet professioneel over om op je website gebruik te maken van een gratis Gmail of Outlook e-mailadres. Je wilt daarom altijd gebruik maken van een professioneel e-mailadres. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres.

Voor het aanmaken van deze zakelijke e-mailadressen heb je alleen wel e-mail hosting nodig. Gelukkig is een van de voordelen van Site.nl dat e-mail hosting bij elk hostingpakket is inbegrepen. Wel verschilt het per pakket hoeveel e-mailadressen je kunt aanmaken.

Op dit moment zijn dit het aantal e-mailadressen dat je kunt aanmaken per pakket:

  • Basis pakket: vanuit dit pakket kun je 10 e-mailadressen aanmaken
  • Zilver pakket: vanuit dit pakket kun je 50 e-mailadressen aanmaken
  • Zakelijk pakket: vanuit dit pakket kun je een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken

Site.nl heeft een eigen website bouwer

Voor het maken van een website of webshop kun je gebruik maken van erg veel verschillende CMS systemen. Denk bijvoorbeeld aan WordPress en Joomla, wat op dit moment de populairste systemen zijn. In het geval van Site.nl kun je er echter ook voor kiezen om gebruik te maken van hun eigen websitebouwer.

De websitebouwer van Site.nl maakt het mogelijk om zonder enige technische kennis zelf gemakkelijk je eigen website te bouwen. Zodra je aangeeft dat je de website bouwer van Site.nl wilt gebruiken worden je de volgende vragen gesteld:

  1. Wat voor soort website wilt u maken?
  2. Hoe noemt u uw website?
  3. Wat is jouw stijl?

Nadat je deze vragen hebt beantwoord, komt de websitebouwer van Site.nl automatisch met een aantal templates die je kunt gebruiken voor jouw website. Staat hier een passend template tussen? Dan kun je deze kiezen en vervolgens helemaal naar eigen wens opmaken.

Site.nl-website-bouwer

Goede beveiliging van server en website

Eerder in deze Site.nl review hebben we het uitgebreid gehad over de snelheid en betrouwbaarheid van de webhosting van Site.nl. Dit was erg belangrijke informatie, omdat dit van grote invloed is op de webhosting provider die je kiest. Echter mag ook de beveiliging zeker niet vergeten worden, want je wilt te allen tijde voorkomen dat je website of webshop wordt gehackt.

Voor Site.nl geldt dat ze de beveiliging van hun server en jouw website of webshop uiterst serieus nemen. Zo krijg je bij elk hostingpakket van Site.nl een gratis SSL certificaat en worden de servers 24/7 gemonitord op mogelijke aanvallen en hacks.

Verder is het goed om te weten dat Site.nl elke dag automatisch een volledige back-up maakt van jouw webhostingpakket inclusief website en mail. Deze backups worden gemaakt vanaf verschillende datacenters, zodat er altijd een backup is die je terug kunt zetten wanneer er iets fout is gegaan op je website. Met de webhosting van Site.nl maak je daarom een erg goede keuze!

Site.nl review: Heeft Site.nl ook nadelen?

Net als alle andere hostingpartijen heeft ook Site.nl zo zijn nadelen. Het is voor een bedrijf namelijk vrijwel onmogelijk om het voor iedereen goed te doen. Iedereen heeft namelijk andere wensen en verwachtingen en daardoor is het gewoon onmogelijk om het voor al deze mensen goed te doen.

In dit onderdeel van deze Site.nl review wil ik daarom onderzoek doen naar de nadelen van Site.nl. Zo kun je namelijk zelf zien wat de nadelen zijn en inschatten of deze nadelen voor jou groot of klein zijn. Op basis hiervan kun je vervolgens zelf beslissen of Site.nl de beste hosting provider is voor jou! Laten we dus maar snel naar de nadelen van Site.nl gaan kijken.

Geen geavanceerde webhosting

Eigenlijk heb ik maar een nadeel van Site.nl gevonden en dat is het aanbod aan webhosting. Als je kijkt bij andere webhosting providers in Nederland dan zal je opvallen dat ze een groter assortiment hebben. Zo kun je bij deze hosting providers bijvoorbeeld ook terecht voor VPS hosting, dedicated hosting of reseller hosting. Bij Site.nl is dit helaas niet het geval.

Nu is het natuurlijk wel de vraag hoe groot dit nadeel is, want Site.nl richt zich met name op de mensen die met niet al te veel budget een eigen website of webshop willen bouwen. Aangezien VPS en dedicated hosting een stuk duurder zijn, is deze hosting voor Site.nl hun doelgroep ook niet relevant.

Houdt wel je in het achterhoofd dat Site.nl nog een relatief jong hostingbedrijf is. Ze kunnen er daardoor later altijd nog voor kiezen om andere soorten webhosting aan hun assortiment toe te voegen.

Afhankelijkheid websitebouwer

Kies je ervoor om jouw website of webshop te bouwen met de websitebouwer van Site.nl? Dan is het goed om te weten dat je hier vervolgens afhankelijk van gaat zijn. Mocht je in de toekomst willen overstappen naar een andere hosting provider of CMS, dan kun je de website niet meenemen en zal je helemaal opnieuw moeten beginnen. Een systeem als WordPress of Joomla heeft dit niet.

Site.nl ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met Site.nl?

Inmiddels hebben we in deze Site.nl review al erg veel onderdelen over Site.nl besproken. Zo weet je wat Site.nl voor bedrijf is, waarmee Site.nl zich onderscheidt van de concurrenten, wat de nadelen van Site.nl zijn en ga zo maar door.

Dit is natuurlijk erg belangrijke informatie, maar je bent waarschijnlijk ook benieuwd naar mijn persoonlijke ervaringen met de hosting van Site.nl. In dit onderdeel van deze Site.nl hosting review zal ik daarom mijn Site.nl ervaringen met je delen.

Zoals ik eerder in deze Site.nl review al aangaf vind ik het erg belangrijk dat een hosting provider snel, dat de servers betrouwbaar zijn en dat de klantenservice bij vragen of problemen gemakkelijk te bereiken is. Daarnaast is het natuurlijk ook erg belangrijk dat de hosting provider gebruik maakt van een gebruiksvriendelijk dashboard.

In het geval van Site.nl kan ik zeggen dat ze hun zaken goed op orde hebben! De webhosting is namelijk snel, ze geven een uptime garantie van 99,95%, de klantenservice is bereikbaar via live chat en het beheerpaneel werkt super eenvoudig. Site.nl heeft hiermee een erg goede prijs-kwaliteitverhouding die ik bij weinig andere hosting providers heb gezien!

Site.nl ervaringen: Wat vinden andere klanten van Site.nl?

Naast mijn Site.nl ervaringen heeft Site.nl natuurlijk nog een groot aantal andere klanten. Ook deze klanten hebben weer hun eigen ervaringen. In dit onderdeel van deze Site.nl review wil ik kijken naar de ervaringen van andere gebruikers, zodat je dit kunt meenemen in je beslissing of Site.nl de beste webhosting provider is voor jou!

Om een goed beeld te krijgen van de Site.nl ervaringen maak ik gebruik van het review platform van Trustpilot. Dit is een onafhankelijk platform waar iedereen zijn of haar ervaringen kan delen met een bedrijf. Door hier naar de ervaringen met Site.nl te kijken krijg je een goed beeld van hoe het bedrijf door gebruikers wordt beoordeeld.

In het geval van Site.nl scoren ze ook hier erg goed! Site.nl scoort op Trustpilot namelijk 4,2 van de 5 sterren op basis van 109 reviews. Dit is al erg netjes in vergelijk met andere hostingbedrijven in Nederland. Aangezien Site.nl nog een relatief jong hostingbedrijf is ziet de toekomst er dus al goed uit!

Site-nl-reviews

Site.nl review: Hoe is de klantenservice?

Een belangrijk onderdeel van deze Site.nl review, die we nog niet uitgebreid hebben besproken, is de klantenservice. In dit onderdeel van deze Site.nl review wil ik daarom een blik op de klantenservice werpen, zodat je ook weet hoe deze in praktijk presteert.

Heb je gekozen voor de webhosting van Site.nl? Dan zijn er een aantal manieren om antwoorden te vinden op je vragen of eventueel problemen. Als eerste kun je zoeken in de kennisbank van Site.nl. Hier worden de meest voorkomende problemen namelijk besproken, zodat je deze eenvoudig zelf kunt oplossen.

Kun je het antwoord op jouw vraag of probleem niet vinden in de kennisbank van Site.nl? Dan is er ook nog de mogelijkheid om een live chat te openen. Via deze live chat ben je binnen enkele minuten in contact met een klantenservice medewerker die jou direct verder kan helpen. Je hebt hier dus niet het gevoel dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Ook op het gebied van klantenservice scoort Site.nl dan ook erg goed!

Site-nl-klantenservice

Site.nl review: Wat kost de hosting?

Inmiddels zijn we bijna aan het einde van deze Site.nl review gekomen. Toch is er nog een belangrijk onderwerp dat ik met je wil bespreken in deze Site.nl review. We hebben het namelijk nog niet echt gehad over de kosten van hosting bij Site.nl. In dit onderdeel van deze Site.nl review wil ik het daarom hebben over de kosten.

Wanneer je kiest voor de webhosting van Site.nl heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Het goedkoopste hosting pakket is het “Basis pakket”. Dit pakket bevat alles wat je als beginner nodig hebt om een eigen website te maken. Met dit goedkoopste pakket krijg je alleen geen toegang tot de websitebouwer. De kosten voor dit pakket bedragen €0,50 per maand.

Het tweede pakket is het “Zilver pakket”. Dit pakket geeft je de mogelijkheid om meer domeinen te beheren vanuit één pakket, je krijgt meer opslag, snellere servers, geen limiet op de hoeveelheid dataverkeer en snellere ondersteuning vanuit de klantenservice. Ook krijg je toegang tot de websitebouwer van Site.nl. De kosten voor dit pakket bedragen €2,99 per maand.

Als laatste kun je nog kiezen voor het “Zakelijk pakket”. Dit pakket geeft je de mogelijkheid om nog meer domeinnamen te beheren vanuit één pakket. Verder krijg je weer meer opslag, extra snelheid vanaf de server, meer opslagruimte en niet geheel onbelangrijk prioriteits ondersteuning van de klantenservice. De kosten voor dit pakket bedragen €6,99 per maand.

Site-nl-hostingpakketten

Conclusie: Is Site.nl de juiste hosting provider voor jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze Site.nl review is het tijd voor een conclusie, want is Site.nl nu de beste hosting provider voor jou?

Persoonlijk kan ik je de webhosting van Site.nl zeker aanraden, omdat ze alles leveren wat je als beginner nodig hebt om zelf een eigen website of webshop te maken. Denk aan e-mailhosting, een SSL certificaat, een gebruiksvriendelijk dashboard en een snelle klantenservice.

Samenvattend maak je met de hosting van Site.nl een erg goede keuze wanneer je zelf een eigen website of webshop wilt maken zonder onnodig veel kosten te maken. Zeker met de actuele 49% korting is Site.nl een erg interessante keuze!

Site.nl review - Veelgestelde vragen

Hoe kun je controleren op storingen bij Site.nl?

Site.nl heeft een speciale pagina waar je alle systeem statussen kunt bekijken. Hier kun je ook zien of er problemen zijn met de servers. Bekijk de actuele storingen bij Site.nl.

Heb je garantie bij Site.nl?

Ja, wanneer je kiest voor een webhostingpakket van Site.nl dan heb je altijd recht op een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Hiervoor kun je contact opnemen met de klantenservice.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Site.nl alternatieven

Ook interessant

Site-nl-logo
4.8/5

Van €4,99 voor €2,99