Schoonmaak website maken in 2024? | Gratis handleiding!

Schoonmaak-website-maken
Inhoudsopgave

Wil je een schoonmaak website maken, omdat je als zelfstandig schoonmaker aan de slag wilt gaan? Of heb je een schoonmaakbedrijf waarvoor je een nieuwe website wilt maken? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel vertel ik je van A tot Z hoe je zelf, zonder technische kennis, een website kunt maken voor je schoonmaakdiensten.

Naast dat ik je vertel hoe je precies een schoonmaak website kunt maken, ga ik je ook nog een hoop andere belangrijke informatie geven. Zo ontdek je wat je precies nodig hebt om een schoonmaak website te maken, welke templates je het beste kunt gebruiken en wat de kosten voor het maken van een schoonmaak website bedragen. Aan het einde van het artikel deel ik ook nog een paar belangrijke tips, zodat je fouten kunt voorkomen!

Zoek je een methode om zelf een website te maken voor je schoonmaakdiensten? Dan kan ik je aanraden om dit artikel goed door te lezen en de stappen te volgen!

Kun je zelf een schoonmaak website maken?

Voordat ik je uitleg hoe je zelf een schoonmaak website kunt maken wil ik eerst nog ingaan op een andere vraag. Het gaat om een vraag die ik de laatste tijd een aantal keer heb gekregen. Er zijn namelijk veel mensen die zich afvragen of ze zonder technische kennis zelf een website kunnen maken voor hun schoonmaakdiensten.

Nu kan ik je gelukkig direct geruststellen, want het is zeker mogelijk om zelf een eigen schoonmaak website te maken. Hoewel het maken van een schoonmaak website misschien lastig klinkt, kan ik garanderen dat het in praktijk reuze meevalt. Het maakt hiervoor niet uit of je een website wilt maken voor een schoonmaakbedrijf of dat je een website wilt maken voor de schoonmaakdiensten die je als zelfstandige aanbiedt.

Met een actuele handleiding, de juiste programma’s, widgets en plugins is het maken van je eigen schoonmaak website een fluitje van een cent! Hieronder zal ik het je laten zien!

Stappenplan schoonmaak website maken

Je weet nu dat het mogelijk is om zonder technische kennis je eigen schoonmaak website te maken. Het is nu daarom tijd om daadwerkelijk te beginnen. In dit onderdeel van deze handleiding ga ik je daarom van A tot Z meenemen door het volledige proces, zodat je gemakkelijk en snel je eigen schoonmaak website kunt maken.

Door dit stappenplan te volgen weet je precies wat je nodig hebt voor het maken van een schoonmaak website, welke stappen je moet doorlopen en waar je rekening mee moet houden bij het maken van je eigen schoonmaak website. Laten we dus maar snel beginnen, zodat je vandaag nog kunt starten met het maken van je eigen website.

Zo maak je zelf gemakkelijk een schoonmaak website:

1. Hosting en domeinnaam aanschaffen

Cloud86-hosting-review

Om een schoonmaak website te kunnen maken is het eerste dat je moet doen, het registreren van een domeinnaam en het aanschaffen van een hostingpakket. Een domeinnaam is namelijk het adres van je website en het hostingpakket zorgt ervoor dat je website bereikbaar is, voor potentiële klanten, via het internet. Zonder hostingpakket en domeinnaam is het niet mogelijk om een website te maken die via het internet bereikbaar is.

Nu is het kiezen van een goede webhosting provider alleen een hele uitdaging. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting providers. Doordat al deze hosting providers ook nog eens beschikken over een ander aanbod met verschillende eigenschappen, is het vergelijken van webhosting providers erg lastig.

Om het toch wat makkelijk te maken heb ik al onderzoek voor je gedaan naar de beste webhosting providers in Nederland. Op dit moment kan ik je om die reden zonder twijfel aanraden om voor de hosting van Cloud86 te kiezen. Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die al verschillende jaren op rij is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Bovendien is de hosting super gebruiksvriendelijk waardoor je bijvoorbeeld met één klik een CMS als WordPress kunt installeren op je domeinnaam.

Verder is het goed om te weten dat Cloud86 als een van de weinige hosting providers in Nederland beschikt over een telefonische klantenservice. Dit is een groot voordeel van Cloud86, want als je vragen of problemen hebt, kun je snel en gemakkelijk in contact komen met de klantenservice. De kosten voor een hostingpakket van Cloud86 beginnen vanaf €1,95 per maand. Persoonlijk raad ik je aan om voor het “Webhosting Medium” pakket te kiezen, omdat hier de uitgebreide ondersteuning bij is inbegrepen en je meer snelheid tot je beschikking hebt.

2. Een CMS kiezen

Is het registreren van een domeinnaam en het aanschaffen van een hostingpakket gelukt? Dan is de volgende stap het kiezen van een Content Management Systeem(CMS). Een Content Management Systeem is namelijk het systeem dat je nodig hebt om je eigen website te kunnen en beheren zonder, in de meeste gevallen, technische kennis nodig te hebben.

Helaas geldt voor het kiezen van een CMS systeem hetzelfde als voor het kiezen van een hosting provider. De keuze uit CMS systemen is groot en omdat ze allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben is het kiezen van het beste CMS systeem lastig. Op dit moment zijn dit de populairste CMS systemen:

 1. WordPress
 2. Joomla
 3. Drupal
 4. HubSpot
 5. Magento

Persoonlijk raad ik je aan om WordPress te gebruiken als CMS. De reden hiervoor is simpel, want op dit moment wordt het WordPress CMS op ongeveer 50% van alle websites gebruikt. Daarnaast is een WordPress website maken erg gemakkelijk wanneer je gebruikmaakt van de juiste thema’s en plug-ins. Maak je liever gebruik van een ander CMS? Dan zou je eens kunnen kijken naar een andere soort website maker, zoals Wix of Squarespace.

3. WordPress installeren

Heb je ervoor gekozen om het WordPress CMS te gebruiken voor het maken van je eigen schoonmaak website? Dan is de volgende stap het installeren van het CMS op je domeinnaam. Hoe het installeren van WordPress precies in zijn werk gaat, is afhankelijk van de hosting provider die je hebt gekozen. Heb je gekozen voor de hosting van Cloud86? Dan kun je onderstaande stappen volgen om WordPress gratis te installeren op je domeinnaam:

Volg deze stappen om WordPress te installeren bij Cloud86:

 1. Log in op de website van Cloud86.
 2. Ga onder “Actieve diensten” naar je hostingpakket.
 3. Klik in het snelmenu op “Inloggen op Plesk”.
 4. Klik in het menu aan de linkerkant op “WordPress”
 5. Klik op “Install WordPress”

Nadat je bovenstaande stappen hebt doorlopen, krijg je een scherm te zien waar je een aantal belangrijke instellingen moet doorlopen. Deze instellingen bepalen onder andere hoe WordPress op je domeinnaam wordt geïnstalleerd en hoe WordPress in praktijk zal gaan werken. In mijn gratis WordPress handleiding neem ik je, stap voor stap, mee door deze instellingen, zodat je WordPress direct op de juiste manier installeert.

WordPress-installeren-Cloud86

4. Een schoonmaak thema of template kiezen

Is het installeren van WordPress op je domeinnaam gelukt? Dan is de volgende stap het kiezen van een goed en aansluitend WordPress thema of template. Om een geschikt WordPress thema of template te kiezen is het belangrijk om van te voren onderzoek te doen naar de verschillende WordPress thema’s. De keuze uit WordPress thema’s voor het maken van een schoonmaak website is namelijk groot. Bovendien zitten er flinke verschillen in de WordPress thema’s. Zo heb je WordPress thema’s specifiek voor schoonmaakbedrijven en WordPress thema’s die specifiek zijn ontwikkeld voor zelfstandige schoonmakers.

Voordat je een WordPress thema kiest is het ook belangrijk om te weten wat een WordPress thema precies is. Om het simpel te houden kun je een WordPress thema zien als een bestand dat de code bevat voor de functionaliteiten en het uiterlijk van je website. Daarnaast heeft een thema veel invloed op de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en zoekmachine vriendelijkheid van je website. Het is daarom belangrijk dat je goed onderzoek doet naar een thema, voordat je zomaar een WordPress thema installeert op je website.

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van je schoonmaak website heb ik al onderzoek voor je gedaan naar de beste WordPress thema’s van dit moment. Later in dit artikel zal ik deze thema’s met je delen, maar ik wil wel vast vertellen dat het belangrijk is om te kiezen voor een multifunctioneel thema. Het voordeel van een multifunctioneel thema is namelijk dat deze thema’s voor alle soorten websites en webshops gebruikt kunnen worden. Je kunt deze thema’s dus niet alleen gebruiken voor het maken van een schoonmaak website, maar ook voor een bedrijfswebsite, blog website of portfolio website.

5. Handige plug-ins voor een schoonmaak website

Ondanks dat WordPress standaard al beschikt over een hele hoop functionaliteiten, ontkom je er in veel gevallen niet aan om extra WordPress plugins aan je website toe te voegen. WordPress plug-ins zijn stukjes code die je aan je website kunt toevoegen om extra functionaliteiten op je website te kunnen gebruiken.

Nu zijn er binnen WordPress duizenden plug-ins te vinden voor echt alle soorten functionaliteiten, maar er zijn een aantal belangrijke plug-ins die erg interessant zijn voor het maken van een specifiek een schoonmaak gerelateerde website.

Deze plug-ins kun je gebruiken voor het maken van een schoonmaak website:

 1. WPForms: WPForms is een WordPress plugin die je kunt gebruiken om zonder technische kennis formulieren aan je website toe te voegen. Voor een schoonmaak website kun je in dit geval bijvoorbeeld denken aan contactformulieren of formulieren die mensen kunnen invullen over hun specifieke schoonmaak wensen. Denk hierbij aan wat er precies schoongemaakt moet worden en hoe groot de ruimte is.
 2. Classic editor: Classic editor is een WordPress plugin die de nieuwe editor van WordPress vervangt door de oude klassieke versie van de editor. Het gebruik van deze plug-in is niet verplicht, maar persoonlijk vind ik de classic editor een stuk gebruiksvriendelijker en overzichtelijker dan de nieuwe.
 3. UpdraftPlus: UpdraftPlus is een WordPress plugin die het mogelijk maakt om gemakkelijk backups te maken van je volledige website. Je kunt de plug-in zelfs instellen, zodat UpdraftPlus dagelijks of wekelijks automatisch een backup maakt van je volledige website. Omdat er dagelijks ongeveer 30.000 websites worden gehackt is deze plugin een must voor iedere website!
 4. Yoast SEO: Yoast SEO is een WordPress plugin die je in staat stelt om de vindbaarheid van je website in Google te verbeteren. Zo kan de plugin je namelijk vertellen wat je kunt doen om een pagina te optimaliseren, zodat deze beter wordt gevonden op de opgegeven zoekterm.
 5. WP Booking Calendar: WP Booking Calendar is een WordPress plugin die je aan je website kunt toevoegen wanneer je het voor bezoekers mogelijk wilt maken om direct een boeking in te plannen. Je kunt deze mogelijkheid natuurlijk ook alleen bieden aan de klanten waarmee je al een contract hebt lopen. Zo kunnen ze eenvoudig per maand aangeven welke momenten het best uitkomen. Je kunt hier natuurlijk ook direct je eigen beschikbaarheid in meenemen.
Schoonmaak-website-booking-plugin

Tips voor het kiezen van een schoonmaak website template

Inmiddels weet je precies welke stappen je moet doorlopen voor het maken van een schoonmaak website om je schoonmaakdiensten aan te bieden. Hoewel dit al erg belangrijke informatie was, kan ik me voorstellen dat je nog niet exact weet waar je nu op moet letten bij het kiezen van een goed website template voor je website.

Bij het kiezen van een geschikt template gaat het namelijk niet alleen om hoe het thema eruitziet en wat er binnen het thema allemaal mogelijk is. Het is namelijk super belangrijk dat de techniek van het thema goed in elkaar zit, zodat dit niet voor beperkingen of nadelen gaat zorgen. In dit onderdeel van dit artikel wil ik je daarom een aantal tips geven, zodat je precies weet wat je moet controleren bij je zoektocht naar een geschikt template voor het maken van je schoonmaak website.

1. Het template moet snel zijn

Wanneer je op zoek bent naar een geschikt website template voor een schoonmaak website is snelheid super belangrijk. Google gebruikt de snelheid van je website namelijk als ranking factor en dat betekent dat de snelheid van je website invloed heeft op de vindbaarheid van je website in Google. Gevonden worden in Google zou daarom makkelijker moeten zijn met een snel template dan met een traag template.

Nu is het probleem alleen dat het testen van de snelheid van een WordPress thema of template lastig is. Je kunt namelijk alleen een goede meting doen door het thema zelf te installeren op je eigen website en vervolgens een snelheidstest te doen via een tool als Google PageSpeed Insights of GTmetrix.

Naast dat je de snelheid van het thema zelf kunt testen, kun je ook kijken naar de ervaringen van andere gebruikers met het WordPress thema. Uit deze ervaringen kun je in de meeste gevallen wel halen of het thema snel of sloom is.

Zakelijke-website-maken-snelheid

2. Het template moet zoekmachine vriendelijk zijn

Naast dat het template snel moet zijn, is het ook erg belangrijk dat het thema dat je kiest zoekmachine vriendelijk is. Dit punt gaat goed samen met de snelheid, want zoals ik net vertelde heeft de snelheid van je website invloed op de vindbaarheid van je website in Google.

Naast de snelheid is het voor een zoekmachine vriendelijk WordPress thema ook belangrijk dat de code van het thema goed in elkaar zit. Google ziet een website namelijk niet hetzelfde als hoe wij een website zien. Google beoordeelt een website op basis van de code waaruit de website is opgebouwd. Is de code van je website voor Google niet gemakkelijk te scannen? Dan kan dit negatieve effecten hebben op de vindbaarheid van je website in Google en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de WordPress thema’s die gigantische hoeveelheden functionaliteiten bevatten. Al deze functionaliteiten staan in de code van je website en moeten geladen worden wanneer iemand je website bezoekt. Het probleem is alleen dat de meeste websites deze functionaliteiten helemaal niet nodig hebben. Toch staan de functionaliteiten wel in de code, worden ze gezien door Google en moeten ze voor elke bezoeker geladen worden. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de vindbaarheid van je website in Google.

3. Het template moet veilig zijn

Als derde is het belangrijk dat het thema dat je gaat gebruiken veilig is. Dagelijks worden er namelijk ongeveer 30.000 websites gehackt, doordat meer dan 45% van de websites onvoldoende beveiligd is. Nu zijn er zelf een hele hoop maatregelen die je kunt nemen om je website beter te beveiligen, maar het begint allemaal bij het kiezen van een stabiel, betrouwbaar en veilig WordPress thema.

Om ervoor te zorgen dat je een veilig WordPress thema kiest raad ik je aan om de gratis WordPress thema’s te vermijden. Gratis WordPress thema’s zitten in veel gevallen namelijk slecht in elkaar en worden weinig tot niet geüpdatet. Dit is ook niet gek, want de ontwikkelaars verdienen geen geld aan het thema en stoppen daarom ook geen tijd in het beheer en onderhoud van het thema. Wanneer je gebruik maakt van zo’n thema is de kans aanzienlijk groter dat je website wordt gehackt.

Ik raad daarom altijd aan om te kiezen voor een premium WordPress thema. De kosten voor een premium WordPress thema bedragen tussen de €50 en €100 euro per jaar. Wanneer je deze investering maakt ben je verzekerd van kwalitatief goede code, regelmatige updates en een klantenservice die je kunt benaderen bij vragen of problemen.

4. Het template moet mobielvriendelijk zijn

Als vierde is het belangrijk dat het thema dat je kiest mobielvriendelijk is. Wat ik hier precies mee bedoel is dat het thema volledig responsive is. Dit betekent namelijk dat je website automatisch meeschaalt op de grootte van het scherm van de bezoeker. Het voordeel hiervan is dat je website op elk apparaat de beste gebruikservaring kan bieden voor je bezoekers.

Het is tegenwoordig super belangrijk om voor een responsive WordPress thema te kiezen. Uit cijfers van Google blijkt namelijk dat meer dan 50% van alle zoekopdrachten afkomstig is vanaf mobiele apparaten. Is je website niet geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers? Dan zal dit negatieve effecten hebben op de vindbaarheid van je website in de mobiele zoekresultaten van Google. Kies daarom altijd voor een WordPress thema dat volledig responsive is, zodat de vindbaarheid van je website op mobiele apparaten in de basis zo optimaal mogelijk is.

5. Kies een template dat aansluit bij je wensen

Als laatste is het ook niet geheel onbelangrijk om voor een thema of template te kiezen dat aansluit bij je wensen en behoeften. Je hebt er namelijk niks aan als je een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema kiest waarmee je niet de website kunt maken die je graag had gewild.

Om deze reden raad ik je in vrijwel alle situaties aan om te kiezen voor een multifunctioneel WordPress thema. Zoals ik eerder in dit artikel vertelde is een multifunctioneel thema namelijk een thema dat je voor alle soorten websites kunt gebruiken. Het maakt dus niet uit of je een schoonmaak website, vereniging website of blog wilt maken. Met een multifunctioneel WordPress thema is het namelijk allemaal mogelijk.

Schoonmaak website maken? Dit zijn de 3 beste thema’s!

Inmiddels weet je precies hoe je zelf een schoonmaak website kunt maken en waar je op moet letten bij het kiezen van een website template. Dit is super belangrijke informatie, maar ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt namelijk zoveel informatie tot je gekregen waardoor je niet meer precies weet waar je nu moet beginnen.

Om die reden heb ik onderzoek voor je gedaan naar de beste WordPress thema’s voor het maken van een schoonmaak gerelateerde website. Uiteraard zijn dit allemaal thema’s die responsive zijn en die je zonder technische kennis kunt gebruiken.

In totaal heb ik drie WordPress thema’s gevonden die voldoen aan alle bovenstaande eisen en ook nog eens geschikt zijn voor het maken van een schoonmaak website. Hieronder zal ik deze thema’s een voor een bespreken en met elkaar vergelijken, zodat je op basis hiervan zelf het meest geschikte thema kunt kiezen!

1. Astra thema

Astra-wordpress

Het beste WordPress thema dat je kunt gebruiken voor het maken van een schoonmaak website is zonder twijfel het Astra theme. Het Astra theme is namelijk al verschillende jaren een van de beste WordPress thema’s op de markt. Doordat het Astra thema maar 50 KB nodig heeft kan het thema laden in 0,5 seconden en daarmee is het een van de snelste WordPress thema’s van dit moment!

Een groot voordeel van het Astra theme is dat het multifunctioneel is. Dit betekent dat je het thema kunt gebruiken voor echt alle soorten websites en webshops. Dit is ook goed te zien aan de meer dan 250 starter templates die standaard worden meegeleverd bij het thema. Binnen het thema zijn er namelijk templates te vinden voor echt alle soorten websites en webshops. Voor het maken van een schoonmaak gerelateerde website zijn er dan ook meer dan genoeg website templates te vinden. Het is ook goed om te weten dat het Astra thema volledig compatibel is met de plug-ins die ik eerder in dit artikel noemde.

Naast dat het Astra theme multifunctioneel is, is het thema volledig geoptimaliseerd voor Google en automatisch responsive. Met het Astra theme ben je dan ook verzekerd van een goede basis voor het maken van je eigen droom website. De kosten voor het Astra Pro theme bedragen op dit moment $49 dollar per jaar.

2. Elementor Hello

Elementor-hello-theme-review

Het tweede thema dat uitermate geschikt is voor het maken van een schoonmaak website, is het Hello theme van Elementor. Elementor is met meer dan 10.000.000 gebruikers namelijk de populairste website builder binnen WordPress. Het voordeel van Elementor is dat je zonder enige technische kennis je volledige website naar eigen wens kunt opbouwen en inrichten.

Omdat Elementor een page builder is heb je geen zwaar WordPress thema nodig met veel functionaliteiten, want dit kun je met Elementor allemaal zelf bouwen. Kies je voor een los thema in combinatie met Elementor of Elementor Pro? Dan worden veel functionaliteiten dubbel in de code gezet wat negatieve effecten heeft voor de snelheid en zoekmachinevriendelijkheid van je website. Om dit probleem op te lossen heeft Elementor een eigen WordPress thema ontwikkeld, genaamd Elementor Hello.

Het is overigens wel goed om te weten dat het Astra theme ook volledig is afgestemd op Elementor. Je kunt in plaats van het Hello theme dus ook het Astra theme gebruiken in combinatie met Elementor. Een voordeel van het Elementor Hello theme is dan wel weer dat het gratis is.

3. Divi

Divi-wordpress

Het laatste thema dat je kunt overwegen voor het maken van een schoonmaak website is het Divi theme. Divi is namelijk een totaaloplossing die bestaat uit een WordPress thema en WordPress builder. Doordat het thema en de builder door hetzelfde team zijn ontwikkeld zijn ze perfect op elkaar afgestemd.

Je kunt het Divi theme eigenlijk vergelijken met de combinatie van het Elementor Hello theme in combinatie met de Elementor page builder. Het voordeel van Divi is dan wel dat je nog meer templates tot je beschikking hebt. Met Divi krijg je namelijk toegang tot meer dan 2.500 pagina layouts en 348 volledige website templates. Aan deze templates valt ook goed te zien dat het thema multifunctioneel is, want echt voor alle soorten websites zijn er wel templates te vinden.

Wat verder nog een voordeel van Divi is, is dat ze ook over enkele geavanceerde functionaliteiten beschikken. Zo beschikt Divi bijvoorbeeld over een standaard ingebouwde functionaliteit voor het uitvoeren van splittesten. Dit is een handige functionaliteit voor als de basis van je website goed staat en je al grotere aantallen bezoekers krijgt.

Een schoonmaak website maken: 2 belangrijke tips!

Het maken van een schoonmaak website is erg leuk en interessant, maar in sommige situaties kan het ook best uitdagend zijn. Er zijn namelijk een hoop zaken waar je rekening mee moet houden bij het maken van een website. Om die reden wil ik hieronder twee belangrijke tips met je delen, zodat je die kunt meenemen bij het maken van je eigen website. Door rekening te houden met deze punten, vooraf of tijdens het maken van je website, ga je een hele hoop tijd en frustraties besparen.

Het is overigens belangrijk om te weten dat onderstaande tips niet alleen gelden voor het maken van een schoonmaak website. De tips die ik hieronder deel zijn namelijk van toepassing op het maken van een website in het algemeen.

1. Bedenk een huisstijl

De eerste belangrijke tip die ik met je wil delen heeft betrekking op de huisstijl. In de meeste gevallen wordt er namelijk voor gekozen om direct een template te importeren, omdat deze mooi is. Er wordt alleen helemaal niet nagedacht over wat de website uitstraalt en of deze uitstraling aansluit bij wat je precies uit wil stralen.

Voordat je begint met het maken van een website is het daarom erg belangrijk om na te denken over de huisstijl. De huisstijl wil je namelijk niet alleen terug laten komen op je website, maar ook in het logo, de visitekaartjes, je social media profielen en ga zo maar door.

Het bedenken van een goede huisstijl kun je in deze tijd gelukkig eenvoudig zelf doen. Er zijn namelijk grote aantallen websites die je kunnen helpen bij het bedenken van aansluitende kleuren voor in je huisstijl. Een goed voorbeeld hiervan is Coolors.co, maar je kunt het natuurlijk ook aan ChatGPT vragen.

2. Gebruik rechtenvrije afbeeldingen

Een andere belangrijke tip die ik met je wil delen heeft betrekking op de afbeeldingen die je op je website gaat gebruiken. Het is namelijk niet toegestaan om zomaar afbeeldingen op je website te plaatsen. Op afbeeldingen staat namelijk een auteursrecht en dat betekent dat je deze niet mag gebruiken zonder toestemming van de persoon die het auteursrecht heeft. Negeer je deze regels? Dan kun je hier serieus mee in de problemen komen.

Ik snap dat je wel afbeeldingen op je website wilt gebruiken en daarom zijn er oplossingen. De beste oplossing is om zelf afbeeldingen te maken die je op je website gebruikt. Deze afbeeldingen zijn namelijk helemaal uniek en dat kan de vindbaarheid van je website in Google verbeteren.

Wil je zelf geen foto’s maken voor je website? Dan kun je er ook nog voor kiezen om gebruik te maken van rechtenvrije afbeeldingen. Dit zijn afbeeldingen die geen auteursrecht bevatten en die je dus zonder problemen op je website kunt gebruiken. Voor rechtenvrije afbeeldingen kun je bijvoorbeeld eens kijken op Pixabay.com of Pexels.com.

Wat kost het maken van een schoonmaak website?

Inmiddels weet je precies wat je nodig hebt om zelf een schoonmaak website te maken en hoe je een geschikt website template voor je schoonmaak website kunt kiezen. Bovendien heb ik twee belangrijke tips met je gedeeld die zullen helpen bij het maken van je eigen website.

Er is nu alleen nog een belangrijk onderdeel dat we nog niet hebben besproken in dit artikel en dat zijn de kosten. In dit onderdeel van dit artikel wil ik het daarom nog even hebben over de kosten waar je rekening mee moet houden voor het maken van een schoonmaak website.

De kosten voor het maken van een schoonmaak website heb ik opgedeeld in verschillende categorieën:

 1. Domeinnaam en webhosting: de kosten voor een domeinnaam en hostingpakket zijn noodzakelijk om een eigen website te kunnen maken. Zoals ik je eerder in dit artikel vertelde raad ik je aan om te kiezen voor het webhosting medium pakket van Cloud86. Dit pakket bevat namelijk alles wat je nodig hebt om goed van start te kunnen gaan met je schoonmaak website. De kosten voor dit hostingpakket bedragen €2,95 per maand.
 2. WordPress thema: de kosten voor een WordPress thema zijn niet noodzakelijk, maar ik raad je wel aan om te investeren in een snel, veilig en zoekmachine vriendelijk WordPress thema. Je kunt in dit geval kijken naar het Astra theme. De kosten voor dit thema bedragen $49 dollar per jaar.
 3. Page builder: de kosten voor een page builder zijn ook niet noodzakelijk, maar ook dit raad ik je wel aan. Een page builder maakt het namelijk mogelijk om zonder technische kennis je eigen website op te bouwen en in te richten. Persoonlijk raad ik je in dit geval aan om te kiezen voor Elementor Pro, omdat dit met meer dan 10 miljoen gebruikers de populairste pagina bouwer is. De kosten voor een Elementor Pro licentie bedragen €59 per jaar.

Tel je alle kosten bij elkaar op? Dan ben je voor het maken van een strakke en professioneel uitziende website voor een zelfstandig schoonmaker of schoonmaakbedrijf ongeveer €150 euro per jaar kwijt. Dit kan natuurlijk wel duurder worden wanneer je kiest voor een duurder hostingpakket of WordPress thema, maar met €150 heb je een goede indicatie.

Is het slim om zelf een schoonmaak website te maken?

Nu we zijn aangekomen aan het eind van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want is het nu slim om zelf een schoonmaak website te maken?

Persoonlijk kan ik zeker aanraden om zelf een website te maken als je zelfstandig schoonmaker bent of wanneer je een klein schoonmaakbedrijf hebt. De kosten voor het laten maken van een website kunnen namelijk snel oplopen en het maken van een niet te geavanceerde schoonmaak website kun je ook prima zelf.

Zoek je een methode om zonder technische kennis zelf je eigen schoonmaak website te maken? Dan raad ik je aan om mijn gratis WordPress handleiding te downloaden. In deze handleiding leg ik je namelijk stap voor stap uit hoe je met WordPress eenvoudig je eigen website kunt maken!

Schoonmaak website maken - Veelgestelde vragen

Wat kost het maken van een schoonmaak website?

Hoeveel het maken van een schoonmaak website precies kost is afhankelijk van een hele hoop verschillende factoren. Wanneer je ervoor kiest om een schoonmaak website te maken met WordPress heb je een hostingpakket, domeinnaam, WordPress thema en page builder nodig. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €150 euro per jaar.

Kan je gratis een schoonmaak website maken?

Ja, er zijn voldoende systemen waarmee je gratis een schoonmaak website kunt maken. Je moet je alleen wel afvragen of dit is wat je wilt. Bij deze systemen heb je namelijk geen eigen domeinnaam en worden er advertenties op je website getoond. Bovendien weet je niet hoe de partij omgaat met je privacygevoelige gegevens. Ik raad het maken van een eigen website via gratis systemen daarom altijd af!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Gratis-WordPress-handleiding-CTA
4.9/5

5.200+ mensen gingen je voor!

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand