One.com opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2024!

One-com-opzeggen
Inhoudsopgave

Staat One.com opzeggen op je to-dolijst, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Je bent op de juiste plek. In dit artikel loods ik je stap voor stap door de stappen van het opzegproces, zodat je One.com met een gerust hart achter je laat.

Misschien ben je niet tevreden over de service of heb je gewoonweg een andere provider gevonden die beter bij je past. Wat de reden ook is, tegen de tijd dat je bij het einde van dit artikel bent, ben je helemaal voorbereid om zonder hoofdpijn je One.com-contract te beëindigen.

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij One.com op?

Voordat ik in ga op hoe je precies je One.com-contract kunt opzeggen, is het interessant om te weten waarom sommige mensen ervoor kiezen deze stap te zetten. In de volgende alinea’s ga ik dieper in op enkele veelvoorkomende problemen die One.com-klanten aanhalen.

1. Technische problemen

De TrustPilot-pagina van One.com biedt een schat aan informatie over de technische problemen die gebruikers ervaren. Een klant vertelt bijvoorbeeld dat hij vanaf dag één technische problemen had, beginnend met een wachtwoordmail die niet werd bezorgd. Een ander klaagt over problemen met de ftp-verbinding, waardoor het uploaden van bestanden een hel werd.

Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Zo zijn er ook meldingen van back-up kwesties en verprutste websites na een One.com-update. En je leest ook over trage verbindingen, slechte beveiliging en onbevredigende technische ondersteuning. Sterker nog: een klant meldde dat de supportmedewerker van One.com hem zelfs aanraadde om naar een andere hosting provider over te stappen!

Zijn dit soort technische mankementen een dealbreaker voor jou? Lees dan vooral verder, want ik ga je stap voor stap vertellen hoe One.com opzeggen werkt.

2. Kwaliteit van de klantenservice

Ook de ervaringen met de klantenservice zijn niet echt om over naar huis te schrijven. De ervaringen variëren van ‘niet behulpzaam’ tot ronduit ‘rampzalig’. Zo had een klant moeite met het overzetten van 9 domeinnamen naar een ander bedrijf. Na het betalen van € 12 per domeinnaam en het versturen van talloze mails, werd er nog steeds onterecht geld van zijn creditcard afgeschreven.

Nog een andere gebruiker meldt dat het volgen van de instructies van de klantenservice alleen maar voor méér problemen zorgde. En dan zijn er nog de klachten over formulieren die voor alles uitgeprint en ingevuld moeten worden, alsof we nog in het stenen tijdperk leven.

3. Forse prijsstijgingen

Niet alleen technische mankementen en klantenservice problemen maken dat mensen overwegen om One.com achter zich te laten; ook de forse prijsstijgingen spelen een grote rol. Een van de klanten geeft aan nu maar liefst € 206 te betalen voor een eenvoudige website en webmail, zonder dat duidelijk is waar deze prijsverhoging vandaan komt.

Een andere klant die ooit enthousiast begon met One.com, merkte op dat de kosten voor zijn hobby websites van € 40 in 2017 naar € 80 in 2021 zijn geschoten. Dat is een verdubbeling van de prijs in slechts een paar jaar tijd.

En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou vastzitten aan een contract waar de kosten jaarlijks zo significant stijgen? Dit soort onaangename verrassingen kunnen de zoektocht naar een nieuwe hostingprovider echt in een stroomversnelling brengen. Heb jij ook genoeg van de steeds hogere kosten? Dan ga ik je nu vertellen hoe One.com opzeggen in zijn werk gaat.

One-com-reviews

One.com opzeggen? Dit is het stappenplan!

Nu we weten waarom sommige mensen hun contract bij One.com opzeggen, is het tijd om te kijken hoe je dit daadwerkelijk aanpakt. Als je besloten hebt dat je genoeg hebt van technische problemen, gebrekkige klantenservice of forse prijsstijgingen, ben je hier aan het juiste adres. In de volgende alinea’s loods ik je door het opzegproces, zodat je precies weet welke stappen je moet nemen om je hostingpakket of domeinnaam bij One.com te beëindigen.

1. Login op op jouw One.com account

Om het opzegproces bij One.com te starten, is de eerste stap het inloggen op je One.com Configuratiescherm. Dit is het centrale punt waar je alles beheert dat met je hostingpakket en domein te maken heeft. Zodra je ingelogd bent, heb je toegang tot verschillende opties zoals ‘Mijn account’ en ‘Mijn producten’, waar je verder kunt gaan met het opzeggen van je diensten.

One-com-inloggen

2. Navigeer naar diensten

Eenmaal ingelogd op het dashboard van One.com, kun je in de menubalk de optie “Diensten” vinden. Wanneer je hierop klikt, krijg je een overzicht van alle pakketten en diensten die je op dit moment actief hebt. Vanuit hier kun je specifieke diensten selecteren die je wilt opzeggen.

3. Je One.com pakket opzeggen

De eerste stap in het proces van je contract bij One.com opzeggen is door naar je pagina met actieve producten te gaan. Hier zie je een potlood-icoontje naast elk product staan. Klik op dit icoontje om de details te bekijken. Vervolgens zie je aan de rechterkant een tandwiel-icoon; dit is waar je moet zijn om het opzegproces te starten.

One.com heeft een reeks stappen die je moet volgen om je pakket daadwerkelijk op te zeggen. Deze beginnen met het aanvragen van een opzeg link die naar je contact e-mailadres wordt gestuurd. Dit is een belangrijke veiligheidsmaatregel om te verzekeren dat de opzegging daadwerkelijk door de accounteigenaar wordt uitgevoerd.

Dus om het opzegproces te starten:

  1. Klik op ‘Beheer’ rechts van het domein dat je wilt opzeggen.
  2. Kies ‘Domein opzeggen’ in het menu dat verschijnt.
  3. Klik in het volgende scherm op ‘Ontvang de e-mail om de opzegprocedure te starten.’

Daarna ontvang je een e-mail met een link om het opzegproces voort te zetten. Dit is een extra controlestap om zeker te zijn dat je de persoon bent die het domein beheert.

4. Bevestig je opzegging bij One.com

Deze stap lijkt veel op die van Neostrada opzeggen. Nadat je het opzegproces hebt geïnitieerd bij One.com, krijg je de mogelijkheid om aan te geven waarom je je pakket wilt opzeggen. Er verschijnt een venster waarin je je feedback door kunt geven.

Het geven van een reden kan nuttig zijn voor zowel jou als voor One.com. Zij kunnen deze feedback gebruiken om hun diensten te verbeteren, terwijl het voor jou een moment kan zijn om je beslissing te overwegen. Eenmaal de reden geselecteerd, kun je de opzegging bevestigen.

Nu je dit gedaan hebt, is het wachten op een bevestigingsmail van One.com om te weten dat je opzegging volledig is verwerkt. Zodra de opzegging is verwerkt krijg je een e-mail met daarin de bevestiging. Je ziet in het configuratiescherm ook een melding met de datum waarop je contract stopt. Gefeliciteerd: je contract bij One.com opzeggen is geslaagd.

Verhuizen naar een andere hosting provider

Ga je je contract bij One.com opzeggen? Dan is de volgende stap het vinden van een nieuwe hosting provider. Vaak bieden deze providers handige verhuisservices. Cruciaal hierbij is de verhuiscode van je huidige domein.

Om je domein te verhuizen van One.com, heb je een zogeheten Auth-ID nodig. Deze code geef je aan je nieuwe provider om de verhuizing te starten. Je kunt de Auth-ID opvragen via het One.com Configuratiescherm. Na het opvragen wordt de code naar het geregistreerde e-mailadres voor het domein gestuurd.

Let op, de Auth-ID wordt verstuurd naar het e-mailadres dat geregistreerd staat voor het domein, niet het contact e-mailadres voor je abonnement. Dus als je de Auth-ID niet ontvangt, check dan je contactgegevens in het configuratiescherm van One.com.

Sommige domeinen, zoals .es, .uk, en .br, hebben specifieke verhuisprocedures. Voor deze domeinen moet je contact opnemen met de One.com support voor de juiste stappen.

Een domein verhuizen staat los van het opzeggen van je contract bij One.com. Dit zijn twee aparte processen. De gehele verhuizing kan tot tien dagen duren, maar is meestal sneller afgerond. Je website verhuizen vereist dus wat planning, maar met de juiste stappen is het goed te doen.

One.com opzeggen: dit zijn je alternatieven

Heb je definitief besloten dat je jouw One.com contract wil opzeggen? Dan betekent dit niet dat je ook je online aanwezigheid hoeft op te geven. Je kunt je domeinnaam, website of webshop en e-mailadressen namelijk prima overzetten naar een andere hosting provider.

Zoals ik hierboven al aangaf, wil je in dit geval zoeken naar een webhosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice. Hieronder bespreek ik twee One.com alternatieven die wellicht beter aansluiten bij je wensen en behoeften en ook nog eens beschikken over een gratis verhuisservice.

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor One.com? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat jouw website bij Cloud86 veel minder downtime heeft.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 jouw domeinnaam, website en e-mails van One.com kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

2. mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor One.com is mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host groene hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Conclusie; kun je jouw One.com contract zelf opzeggen?

Absoluut! Je contract bij One.com opzeggen kun je gemakkelijk zelf. Mensen kiezen er om diverse redenen voor om hun One.com contract op te zeggen, variërend van ontevredenheid over de service tot simpelweg het vinden van een betere deal elders. Het proces van opzegging is vrij eenvoudig en kan worden gedaan via het configuratiescherm van One.com. Als je wilt overstappen naar een andere hosting provider, kun je dit ook zelf regelen met behulp van een Auth-ID voor domeinverhuizing.

Ben je op zoek naar een nieuwe hosting provider na het opzeggen van je contract bij One.com? Overweeg dan de hostingdiensten van Cloud86. Ze bieden uitstekende service, betrouwbare uptime en hebben verschillende pakketten die kunnen voldoen aan uiteenlopende behoeften.

One.com opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je One.com per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om One.com per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je jouw One.com contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je One.com contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is One.com maandelijks opzegbaar?

Ja, One.com is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je jouw contract met One.com opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij One.com kun je jouw hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij One.com.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-Cloud86
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids