Newspaper X WordPress Theme Review 2024: Beste Nieuws Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Het Newspaper X Theme is veruit het beste thema dat jij kunt gebruiken voor een nieuws of magazine website. Het thema is hier namelijk speciaal voor ontwikkeld en beschikt over alle benodigde functionaliteiten. Daarnaast is het thema snel, zoekmachine vriendelijk, makkelijk in gebruik en wordt het thema standaard geleverd met een groot aantal demo websites. Die meer dan 101.000 gebruikers zijn dus meer dan terecht!

Ben jij al overtuigd? Dan kun je via de gele knop de actuele prijs en de demo websites bekijken. Nog niet overtuigd? Dan raad ik je zeker aan deze Newspaper X Theme Review te lezen!

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.6/5

Snelheid

4.7/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat is het Newspaper X WordPress Theme?

Newspaper is een erg populair wordpress thema op ThemeForest dat speciaal is ontwikkeld voor nieuws en magazine websites. Dat het thema populair is valt goed te zien aan de statistieken, want het Newspaper wordpress theme heeft op dit moment meer dan 101.500 gebruikers! Deze gebruikers beoordelen het thema vervolgens met gemiddeld 4.82 van de 5 sterren en dat is ook zeker niet mis.

Het Newspaper theme is in september 2013 op de markt gebracht door tagDiv. Zij hebben in 2013 besloten om dit thema te ontwikkelen, omdat ze merkten dat er veel vraag was naar thema’s die specifiek gebouwd waren voor nieuws en magazine websites. Er was natuurlijk wel wat keuze, maar volgens tagDiv was deze keuze erg beperkt en veel de kwaliteit van de thema’s erg tegen. Daarom hebben zij besloten om een eigen thema te ontwikkelen en dat werd het Newspaper X theme.

Na het op de markt brengen van het Newspaper X theme werd het al snel erg veel gebruikt, omdat dit thema voor die tijd gewoon super lekker in elkaar zat. Daarnaast beschikte het over alle functionaliteiten en kwam het thema professioneel over. In de afgelopen jaren heeft het thema flink wat updates gekregen waarmee het thema op dit moment zeker behoort tot de beste wordpress nieuws thema’s die jij kunt gebruiken.

Newspaper-x-wordpress-theme

Waarom zou jij het Newspaper X Theme moeten gebruiken?

Nu jij precies weet hoe het Newspaper X theme is ontstaan is het tijd om verder te gaan met deze Newspaper X theme review. Er is namelijk nog veel meer over dit thema te vertellen. Zo beschikt het over erg goede designs, wordt het standaard geleverd met verschillende premium plugins, beschikt het thema over erg handige functionaliteiten voor magazine en nieuws websites. Laten we dus maar snel beginnen.

Snel & zoekmachine vriendelijk

Veruit het belangrijkste onderdeel van een wordpress thema is de bouwkwaliteit, want dit heeft een erg grote invloed op de snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. Al helemaal voor nieuwswebsites, magazines en bloggers is dit erg belangrijk, want jij wilt met de content op jouw website gevonden gaan worden in Google

Ik heb veel vragen gehad van mensen die niet gevonden worden in Google met hun website en dat had bijna altijd dezelfde oorzaak. Er werd namelijk gebruik gemaakt van een gratis of erg goedkoop wordpress thema en dan vraag je ook gewoon om dit soort problemen. Gratis wordpress thema’s staan er namelijk om bekend dat ze traag en niet zoekmachine vriendelijk zijn, maar daarnaast zijn deze thema’s ook niet goed gebouwd, worden ze slecht of helemaal niet onderhouden, beschikken de thema’s over weinig aanpassingsmogelijkheden en is er geen klantenservice aanwezig. Ik wil jou daarom adviseren om te kiezen voor een betaald wordpress thema. Al helemaal als jij een serieus en succesvolle website of webshop wilt opzetten.

Met het Newspaper X theme maak je daarom echt een goede keuze. Zoals ze zelf ook al zeggen is het Newspaper X theme een van de snelste nieuws thema’s die jij voor jouw website kunt gebruiken. Bekijk de afbeelding hieronder maar eens voor de resultaten van een snelheidstest. 

Doordat het Newspaper X theme zo snel is en volledig zoekmachine vriendelijk is kun jij goed gevonden gaan worden in Google. Google is namelijk gek op dit soort thema’s, omdat zij op deze het snelst de juiste informatie aan de geïnteresseerde bezoekers kunnen laten zien. Aangezien je met een nieuwswebsite vooral bezoekers gaat halen is het erg belangrijk dat een thema op het gebied van snelheid en zoekmachine vriendelijkheid goed scoort.

Newspaper-X-wordpress-theme-review

Toegang tot een flink aantal demo websites & templates

Een ander groot voordeel van het Newspaper X theme is dat het thema standaard wordt geleverd met een groot aantal demo websites & templates. Dit zijn vooraf gebouwde websites die jij met één druk op de knop kunt importeren naar jouw website. Alle instellingen en designs worden dan meegenomen en geïnstalleerd op jouw website. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is de content toevoegen, want de rest is allemaal al gedaan. Mocht jij een bepaald onderdeel toch net even anders willen? Dan kan dat ook, want je kunt erg makkelijk aanpassingen doorvoeren. Maar daar kom ik later in deze Newspaper X theme review op terug.

Het maakt niet uit wat voor soort nieuws of magazine website jij wilt bouwen. Newspaper heeft namelijk overal aan gedacht. Zo zijn er demo websites voor alle soorten nieuws, maar ook voor specifieke doelgroepen zoals over vissen, kleding, gezondheid, sport, cryptocurrencies, gadgets, vakanties, huizen & vastgoed, eten en nog veel meer. Ik kan je garanderen dat er voor iedere soort nieuwswebsite wel een geschikte demo of   te vinden is.

Ook aan de demo websites valt goed te zien dat het Newspaper X theme regelmatig wordt geupdate, want er zijn op dit moment ook vijf verschillende demo websites die speciaal zijn ontwikkeld omtrent het coronavirus. Mocht jij een nieuws website willen bouwen over het coronavirus? Dan heb jij het beste thema direct gevonden!

Newspaper-x-theme-demo-websites

Geen technische kennis nodig om dit thema te gebruiken(tagDiv Composer)

Tegenwoordig zijn veel thema’s compatibel met page builders. Page builders zijn systemen waarmee jij een website of webshop kunt bouwen zonder ook maar één regel code te hoeven schrijven. Dit is echt een uitkomst, want door deze systemen is het voor iedereen mogelijk geworden om zelf een website of webshop te bouwen. Elementor, Visual Composer, Divi, Beaver Builder behoren op dit moment tot de beste wordpress page builders, maar helaas zijn deze niet compatibel met het Newspaper X theme.

Eigenlijk is dit ook niet heel gek, want het is lastig om een page builder volledig compatibel te maken met gigantisch uitgebreid thema als Newspaper, maar geen stress. TagDiv(eigenaar Newspaper X) heeft hier een oplossing op bedacht. Aangezien dit thema namelijk niet compatibel met page builders hebben ze besloten om een eigen wordpress page builder te ontwikkelen en dat is ze gelukt. De page builder heet de tagDiv Composer. 

Deze page builder is eigenlijk precies hetzelfde als de andere wordpress page builders, maar dan specifiek gebouwd voor het Newspaper X theme. Dit heeft een aantal voordelen, want je hebt geen technische kennis nodig, het bouwen van pagina’s is veel makkelijk & gaat sneller, je kunt tijdens het bouwen van jouw website live zien wat je aan het doen bent en het is ook nog eens super overzichtelijk. Maar daarnaast heeft het nog een veel groter voordeel, want doordat deze page builder is gebouwd door hetzelfde team als het thema sluiten deze codes naadloos op elkaar aan. Dit zorgt ervoor dat jouw website perfect blijft werken en dat er geen onnodige code ontstaat. Het resultaat hiervan is een snellere website en een website die beter is geoptimaliseerd voor Google. Kiezen voor Newspaper is daarom echt een goede keuze! In de video hieronder kun je zien hoe de tagDiv composer werkt.

Ruimte voor advertenties op jouw nieuwswebsite

Een nieuwswebsite bouwen en uitbreiden kost veel tijd en levert weinig op als je het niet goed aanpakt. Het is daarom goed om een verdienmodel aan jouw nieuwswebsite toe te voegen. Dit doen grote nieuwswebsites als Nu.nl, de Telegraaf, en het Ad ook. Als jij wel eens op een van deze websites bent geweest zul je ongetwijfeld de reclames hebben gezien. Dit is dan ook een van de manieren die deze bedrijven toepassen om extra geld te verdienen

Met veel thema’s is dit lastig, omdat weinig nieuws thema’s beschikken over ruimte voor advertenties. Dit betekent dat jij zelf in de achterkant van jouw website moet duiken om deze advertentie ruimtes te programmeren. Aangezien je hier veel technische kennis voor nodig hebt is dit voor de meeste mensen niet weggelegd en dat snappen ze bij Newspaper.

Bij het Newspaper X theme hebben ze daarom 18 vaste advertentieruimten ingesteld in het thema. Vervolgens kun jij zelf bepalen welke plekken jij wilt gebruiken en welke juist niet. Newspaper heeft bij de ontwikkeling goed rekening gehouden met de advertentieruimtes, want deze moeten wel op goede plekken komen te staan. Dit is gelukt, want je kunt de advertenties bijvoorbeeld laten vertonen in de header, footer, sidebar of in het artikel zelf. Op deze manier kun jij nog mooi wat extra geld verdienen aan jouw website! Mocht dit niet helemaal jouw ding zijn? Dan kun je ook Affiliate Marketing toepassen, want ook dit is een erg goed verdienmodel dat jij kunt toepassen op jouw nieuwswebsite. Ben jij nieuw met Affiliate Marketing? Dan kan ik je zeker aanraden om de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te volgen.

beste-wordpress-magazine-themes-newspaper

Newspaper X Header Builder & Footer builder

Het nadeel van veel wordpress thema’s is dat je weinig mogelijkheden hebt voor het customizen van zowel de header als footer. Dit is een groot nadeel, want de header en footer van jouw website of webshop zijn erg belangrijke onderdelen. Deze onderdelen gebruikt de bezoeker namelijk om door jouw website te navigeren of om bedrijfsinformatie te vinden. Het is daarom wel zo handig en makkelijk als jij deze helemaal zelf kunt instellen.

Met het Newspaper X theme kan dit gelukkig wel. Jij hebt echt de volledige controle over de header en footer van jouw website en je kunt er echt alles mee doen. Je kunt verschillende menu’s maken als je wilt dat bezoekers op een andere pagina een ander menu zien, je kunt een knop aan het menu toevoegen als jij dit wilt, je kunt de uitlijning en het design van het menu bepalen. Kortom je kunt echt alles aanpassen om het menu helemaal naar jouw wens te krijgen. Vergeet hierbij niet dat dit allemaal kan zonder ook maar één regel code te schrijven.

Newspaper-x-theme-header-en-footer-builder

Verschillende premium plugins worden standaard meegeleverd

Een erg groot voordeel van het Newspaper X theme is dat het thema standaard wordt geleverd met 8 premium wordpress plugins. In dit geval gaat het om de plugins tagDiv Composer, Cloud Library, Social Counter, tagDiv Mobile Theme en tagDiv Newsletter. Daarnaast krijg je ook nog gratis toegang tot Revolution Slider en de WPBakery page builder

Revolution Slider is een wordpress plugin die jij kunt gebruiken voor het toevoegen van sliders aan jouw website. Dit is voor nieuwswebsites erg handig, want hiermee kun je bijvoorbeeld het meest recente nieuws laten zien op de hoofdpagina. WPBakery is een page builder die jij kunt gebruiken voor het opbouwen van pagina’s. Dit is daarom ook zeker een aanrader om te gebruiken, want is combinatie met het Newspaper theme werkt dit perfect.

Naast dat je gratis toegang krijgt tot 8 premium plugins is het thema ook compatibel met erg veel andere wordpress plugins. Mocht jij andere plugins willen gebruiken dan kan dat, maar doen wel goed onderzoek. Niet elke plugin zou namelijk vlekkeloos samenwerken, maar dat geldt in principe voor elk thema. De bekendste plugins als Yoast SEO, snelheid optimalisatie plugins en andere bekende/populaire plugins zullen vlekkeloos samenwerken met het thema.

Producten verkopen met het Newspaper X Theme?

Wil jij ook producten gaan verkopen op jouw nieuwswebsite? Dan heb je ook koppelingen met WooCommerce nodig, want dit systeem heb jij nodig om jouw webshop te beheren. Het is daarom maar goed dat het Newspaper X theme beschikt over koppelingen met WooCommerce, want dit maakt het verkopen van producten stukken makkelijker.

Het beheer van jouw webshop regel je met WooCommerce. Dit is een gratis wordpress plugin waar je producten kunt toevoegen, verwijderen en wijzigen. Daarnaast is er nog veel meer mogelijk, want je kunt hier prijzen instellen, kortingscodes aanmaken, de voorraad beheren, betaalmogelijkheden instellen en nog veel meer. Het gebruik van de WooCommerce plugin is echt noodzakelijk om een goede webshop te bouwen.

De shop zelf kun je bouwen met Newspaper. Hiervoor beschikt het thema namelijk over erg goede templates en designs. Zo zijn er templates voor categoriepagina’s en de single product pagina’s. Deze zien er goed uit en komen professioneel over. De templates zijn natuurlijk niet zo goed als die van een wordpress thema dat specifiek voor webshops zijn gebouwd, maar met het shopgedeelte van Newspaper X heb je echt niks te klagen.

Newspaper-x-theme-woocommerce

Newspaper X Theme Review: Wat vinden andere gebruikers?

Inmiddels heb je ik je alles over het Newspaper theme vertelt, maar dat is zeker niet het einde van deze review. Naast alle functionaliteiten die we al hebben besproken zijn er namelijk nog een aantal andere zaken erg belangrijk die zeker moeten meespelen bij het maken van een keuze. Zo vind ik het namelijk erg belangrijk om te weten wat andere van een bepaald product vinden voordat ik het koop. Op deze manier kan ik namelijk een zo’n goed mogelijk keuze maken.

Daarom zijn de ervaringen van andere gebruikers een essentieel onderdeel van alle reviews die ik op mijn website plaats. Laten we dus maar eens gaan kijken naar de ervaringen van andere gebruikers met het Newspaper X theme.

Op dit moment heeft het Newspaper X theme net wat meer dan 101.500 gebruikers en dat zegt al erg veel. Al helemaal wanneer je ziet dat deze gebruikers het thema gemiddeld beoordelen met 4.82 van de 5 sterren. Als we dan vervolgens naar de percentages gaan kijken zien we dan 90% van de gebruikers het thema beoordeeld met 5 sterren en  8% met 4 sterren. De overige 2 procent is verdeeld over de 1 & 2 sterren reviews. Dat is dus erg weinig en een heel goed teken voor jou als potentiële koper. Op de afbeelding hieronder kun jij een aantal van de meest recente ervaringen van andere gebruikers lezen.

Newspaper-x-theme-review

Newspaper X Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Naast de ervaringen van andere gebruikers vind ik de klantenservice ook een erg belangrijk onderdeel van deze Newspaper X theme review. Vooral bij website software vind ik dit erg belangrijk, omdat hier nog wel eens wat fout kan gaan. Als er dan een goede klantenservice is die jou goed en snel kan helpen maakt dat het al een stuk prettiger. Ik heb daarom ook besloten om ook de klantenservice mee te nemen als onderdeel van deze Newspaper X theme review.

De klantenservice van het Newspaper theme is in ieder geval goed op orde. Ze beschikken namelijk over een documentatie wat je eigenlijk kunt zien als kennisbank. Hier worden de meeste problemen al opgelost en uitgelegd. Mocht jij hier jouw antwoord niet kunnen vinden? Dan zijn er op Youtube ook nog erg veel video tutorials te vinden die het oplossen van een probleem super makkelijk maken. Mocht je er hiermee ook niet uitkomen? Dan is er nog de persoonlijke support waarmee je in rechtstreek contact komt met de klantenservice. Zij doen er vervolgens alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen. Op het gebied van klantenservice scoort het Newspaper X theme daarom een dikke voldoende.

Newspaper-theme-support

Newspaper X Theme Review: Wat kost het thema?

Voordat ik deze Newspaper X theme Review eindig wil ik het ook nog even kort over de prijs hebben, want ook die zou invloed kunnen hebben op jouw keuze. Onthoud zoals ik eerder in deze review zei dat je echt niet wilt bezuinigen op de prijs, want dat betekent inleveren op kwaliteit en dat moet je zien te voorkomen. Al helemaal als je een website of webshop wilt bouwen waar jouw bezoekers voornamelijk uit Google gaan komen.

Op het gebied van prijs staat het Newspaper X theme goed gepositioneerd in de markt. Het thema is met een prijs van $60 dollar namelijk niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste. In vergelijking met wordpress thema’s voor andere niches is dit een normale prijs en daar sluit ik mij ook helemaal bij aan. Een eenmalig bedrag van $60 dollar is niet veel als je kijkt wat de voordelen van dit thema zijn en wat jij er in de toekomst allemaal wel niet mee kunt verdienen.

Prijzen-newspaper-x-theme

Newspaper X Theme Review Conclusie: Is dit thema geschikt voor jouw nieuwswebsite?

Nu we inmiddels aan het einde zijn gekomen van deze Newspaper X theme review is het tijd voor een conclusie, want is dit thema nou geschikt voor jouw nieuwebsite? 

Eerlijk gezegd denk ik dat het Newspaper x theme het perfecte thema is voor alle nieuws/magazine/blog websites. Het thema is namelijk snel, zoekmachine vriendelijk, wordt geleverd met een groot aantal demo websites, je krijgt gratis toegang tot 8 premium wordpress plugins, je hebt geen technische kennis nodig om dit thema te gebruiken, het wordt goed beoordeeld door andere gebruikers en je krijgt toegang tot een goede klantenservice.

Kort Gezegd kan ik het Newspaper X wordpress theme aan iedereen aanraden die een nieuws of magazine website wilt bouwen. Al helemaal voor deze prijs ga je echt geen beter thema vinden!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Newspaper X theme alternatieven

Ook interessant

Newspaper-x-wordpress-theme-logo
4.8/5