Neostrada opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2024!

Neostrada-opzeggen
Inhoudsopgave

Als je dit leest, ben je waarschijnlijk op zoek naar een manier om je hostingpakket bij Neostrada op te zeggen. Je bent op de juiste plek beland. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je Neostrada opzeggen kunt zonder gedoe.

Misschien ben je niet tevreden met de service, of misschien heb je gewoon een betere deal gevonden. Wat je reden ook is, het opzeggen van een contract kan ingewikkeld zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Maar maak je geen zorgen, ik ga je door het hele proces leiden. Na het lezen van dit artikel heb je je Neostrada contract opgezegd en kun je verder met je leven.

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij Neostrada op?

Voordat we duiken in het ‘hoe’ van Neostrada opzeggen, is het belangrijk om te begrijpen waarom mensen überhaupt hun hostingpakket bij Neostrada willen opzeggen. Er zijn verschillende redenen die klanten ertoe aanzetten te kiezen voor Neostrada opzeggen. Deze redenen variëren van ontevredenheid over de klantenservice tot technische problemen zoals trage webhosting.

1. Klantenservice niet of slecht bereikbaar

Een van de meest genoemde klachten over Neostrada is de slechte klantenservice. Veel klanten zijn gefrustreerd over de lange wachttijden en het gebrek aan respons. Klanten klagen dat er soms wekenlang geen antwoord komt en ook geen oplossing.

Het lijkt erop dat de klantenservice niet alleen traag is in het reageren, maar ook niet effectief is in het oplossen van problemen. Dit kan bijzonder frustrerend zijn als je tegen technische problemen aanloopt of als je vragen hebt over je contract. Het ontbreken van een functionerende live chat of een direct telefoonnummer maakt de situatie nog erger.

2. Webhosting erg traag

Een andere veelvoorkomende frustratie bij Neostrada-klanten is de trage snelheid van de webhosting. Op TrustPilot klagen gebruikers over servers die tergend langzaam zijn, wat de laadtijd van hun websites ernstig beïnvloedt. Sommigen melden zelfs dat het tot 15 seconden kan duren voordat een WordPress-pagina volledig is geladen, zelfs met een cache-plugin geactiveerd.

Wat het nog erger maakt, is dat Neostrada de schuld vaak afschuift op de klant, bijvoorbeeld door te suggereren dat het probleem ligt bij ‘foute plug-ins’. Maar dezelfde websites lijken prima te functioneren bij andere hostingproviders.

Als website-snelheid voor jou een dealbreaker is, dan is dit een belangrijk punt om te overwegen bij het opzeggen van je Neostrada contract.

3. Prijzen bij verlengen

Een ander heikel punt dat klanten aanstippen, is de onverwachte prijsverhoging bij het verlengen van hun contract. Volgens ervaringen op TrustPilot kunnen deze verhogingen extreem zijn, soms tot wel 125%. Wat het nog frustrerender maakt, is het gebrek aan communicatie vanuit Neostrada. Klanten melden dat ze geen voorafgaande kennisgeving hebben ontvangen over deze prijsstijgingen.

In sommige gevallen kregen klanten een factuur die bijna vijf keer zo hoog was als verwacht, zonder enige uitleg of waarschuwing. Anderen merkten op dat ze pas over de prijsverhoging hoorden toen hun contract bijna afliep, waardoor ze nauwelijks tijd hadden om over te stappen naar een andere provider.

Als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan bij het verlengen van je contract, is dit zeker iets om in gedachten te houden bij het overwegen van Neostrada opzeggen.

Neostrada-reviews

Neostrada opzeggen? Dit is het stappenplan!

Nu je weet waarom sommige mensen kiezen voor Neostrada opzeggen, is het tijd om te kijken naar het ‘hoe’. Het opzeggen van een hostingpakket of domeinnaam bij Neostrada hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het is wel belangrijk dat je de juiste stappen volgt om eventuele problemen te voorkomen. In de volgende subkoppen leg ik je stap voor stap uit hoe je het proces van Neostrada opzeggen kunt doorlopen.

1. Login op op jouw Neostrada account

De eerste stap in het proces van Neostrada opzeggen is inloggen op je Neostrada klantenpanel. Dit is het centrale punt waar je alle zaken rondom je hostingpakket en domeinnamen kunt beheren. Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je dit resetten door de instructies te volgen in het artikel over wachtwoordherstel op de Neostrada website.

Na het inloggen kun je kiezen uit verschillende diensten die je wilt opzeggen, zoals domeinnamen, hosting, cloudhosting, cPanel licenties en SSL-certificaten.

Let op: Neostrada hanteert een opzegtermijn van 30 dagen. Als je na deze termijn opzegt, wordt je pakket automatisch verlengd en ontvang je een nieuwe factuur. Tijdens de 30 dagen voor de verlenging is de opzegmogelijkheid tijdelijk uitgeschakeld. In dat geval kun je contact opnemen met administratie@neostrada.nl om te kijken wat er nog mogelijk is.

Neostrada-inloggen

2. Navigeer naar diensten

Na het inloggen kom je terecht op het dashboard van je Neostrada klantenpanel. Hier vind je een menubalk aan de bovenkant van de pagina. Klik op “Diensten” in deze menubalk. Je krijgt nu een overzicht te zien van alle pakketten en producten die je op dit moment actief hebt bij Neostrada. Dit overzicht is je startpunt voor het opzeggen van specifieke diensten zoals je hosting of domeinnaam.

3. Je Neostrada pakket opzeggen

Als je in het overzicht van je actieve diensten bent, zoek je het pakket dat je wilt opzeggen. Klik op het potlood-icoontje naast het pakket om de bewerkingsmodus te openen. Daar vind je een tandwiel-icoon; klik hierop om naar de optie te gaan voor het opzeggen van je pakket.

Voor het opzeggen van een domeinnaam:

 1. Log in op het klantenpanel van Neostrada.
 2. Klik op “Diensten” in de menubalk.
 3. Zoek het domein dat je wilt opzeggen en klik op het tandwiel-icoontje naast het domein.
 4. Kies de optie “Domein opzeggen”.
 5. Geef een reden voor de opzegging en bevestig dat je het domein echt wilt opzeggen.
 6. Klik op “Opzeggen” om de opzegging te voltooien.

Voor het opzeggen van een hosting pakket:

 1. Log in op het klantenpanel van Neostrada.
 2. Klik op “Diensten” in de menubalk.
 3. Zoek het domein waaronder je webhostingpakket valt en klik op het potlood-icoontje.
 4. Klik op het tandwiel-icoontje naast je webhostingpakket.
 5. Kies de optie “Pakket opzeggen”.
 6. Geef een reden voor de opzegging en bevestig dat je het pakket echt wilt opzeggen.
 7. Klik op “Opzeggen” om de opzegging te voltooien.

Door deze stappen te volgen, kun je zowel je domeinnaam als je webhostingpakket bij Neostrada opzeggen.

4. Bevestig je opzegging bij Neostrada

Na het volgen van de bovenstaande stappen kom je bij het laatste onderdeel van Neostrada opzeggen: de bevestiging van je contract opzegging. Dit proces lijkt veel op Argeweb opzeggen. Zodra je hebt aangegeven dat je je Neostrada hosting wilt opzeggen, verschijnt er een veld waarin je wordt gevraagd om een reden voor de opzegging. In dit veld kun je een menu openen waar verschillende redenen staan opgesomd. Kies de reden die het beste past bij jouw situatie om de opzegging te voltooien. Hierna is het proces voltooid!

Verhuizen naar een andere hosting provider

Als je besluit om Neostrada achter je te laten, is de volgende logische stap het vinden van een nieuwe hosting provider. Je wilt natuurlijk wel je domeinnaam en bestaande website meenemen. Gelukkig bieden veel hosting providers een verhuisservice of speciale functies om het verhuisproces te vergemakkelijken. Een cruciaal onderdeel van dit proces is het verkrijgen van de verhuiscode van je domeinnaam.

Om je domeinnaam te kunnen verhuizen, is de verhuiscode onmisbaar. Volg deze stappen om de code op te vragen:

 1. Log in op het klantenpanel van je huidige provider.
 2. Ga naar “Diensten” in het linkermenu en klik op het potlood-icoontje naast de domeinnaam die je wilt verhuizen.
 3. Je ziet nu een overzicht van je domeinnaam. Onder het kopje “Domein” vind je de optie “Verhuiscode”. Klik op het oog-icoon om de code zichtbaar te maken.
 4. Er verschijnt een pop-up waarin je je wachtwoord moet invoeren. Na succesvolle invoer krijg je de verhuiscode te zien.

Let op: Als je een domeinnaam verhuist, vergeet dan niet om deze ook in het klantenpanel op te zeggen. Dit is vooral belangrijk als je ook een shared hostingpakket hebt, want het opzeggen van je domein betekent ook het opzeggen van dit pakket.

Door deze stappen te volgen, kun je je website verhuizen naar een nieuwe hosting provider zonder al te veel gedoe.

Neostrada opzeggen: dit zijn je alternatieven

Heb je definitief besloten dat je jouw Neostrada contract wil opzeggen? Dan betekent dit niet dat je ook je online aanwezigheid hoeft op te geven. Je kunt je domeinnaam, website of webshop en e-mailadressen namelijk prima overzetten naar een andere hosting provider.

Zoals ik hierboven al aangaf, wil je in dit geval zoeken naar een webhosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice. Hieronder bespreek ik twee Neostrada alternatieven die wellicht beter aansluiten bij je wensen en behoeften en ook nog eens beschikken over een gratis verhuisservice.

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor Neostrada? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat jouw website bij Cloud86 veel minder downtime heeft.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 jouw domeinnaam, website en e-mails van Neostrada kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

2. mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor Neostrada is mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host groene hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Conclusie; kun je jouw Neostrada contract zelf opzeggen?

Ja, Neostrada opzeggen is iets wat je gemakkelijk zelf kunt. In dit artikel gaf ik je de voornaamste redenen waarom mensen hun hosting bij Neostrada opzeggen, variërend van slechte klantenservice tot onverwachte prijsverhogingen. Gelukkig is het opzegproces vrij eenvoudig en heb ik je een gedetailleerd stappenplan gegeven om je hierbij te helpen.

Als je besluit om Neostrada te verlaten, zijn er tal van andere hosting providers die je kunt overwegen. Ga je je website verhuizen? Dan moet je wel nog even een verhuiscode opvragen, zodat je een soepele overgang naar een nieuwe provider kunt maken.

Ben je klaar met Neostrada en op zoek naar betrouwbaardere hosting? Dan kan ik je Cloud86 aanraden. Ze bieden uitstekende service en hebben verschillende pakketten die aan je behoeften kunnen voldoen. Ik ben er zelf heel erg tevreden over.

Neostrada opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je Neostrada per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om Neostrada per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je jouw Neostrada contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je Neostrada contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is Neostrada maandelijks opzegbaar?

Ja, Neostrada is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je jouw contract met Neostrada opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij Neostrada kun je jouw hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij Neostrada.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-Cloud86
4.9/5

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids