Neostrada opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2024!

Neostrada-opzeggen
Inhoudsopgave

Heb je een hostingpakket van Neostrada, maar ben je hier niet meer tevreden over en wil je daarom Neostrada opzeggen? Dan ben je zeker niet de enige! Neostrada heeft namelijk veel klanten die frustraties en/of problemen ervaren waardoor ze zoeken naar een methode om hun Neostrada contract op te zeggen.

Gelukkig ben je hier op de juiste plek! Ik heb alle stappen namelijk voor je uitgezocht en op een rijtje gezet, zodat je je contract en hostingpakket bij Neostrada gemakkelijk en zonder problemen kunt opzeggen.

Naast dat je ontdekt hoe je je contract bij Neostrada kunt opzeggen, vertel ik je nog meer. Zo wil ik het eerst even hebben over de problemen die klanten van Neostrada ervaren en waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe hosting provider. Vervolgens wil ik aan het einde van dit artikel ook nog de beste Neostrada alternatieven met je delen, zodat je direct kunt overstappen naar een betrouwbare hosting provider.

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij Neostrada op?

Denk je erover om je Neostrada hosting op te zeggen? Dan is deze gedachte waarschijnlijk ontstaan, omdat je problemen en/of frustraties ervaart bij Neostrada. Ik kan je gelukkig direct geruststellen, want het ligt zeker niet aan jou! Neostrada heeft(en had) namelijk een hoop klanten die problemen en frustraties ervaren bij de hosting diensten van het hosting bedrijf. In dit onderdeel deel van dit artikel wil ik daarom dieper ingaan op de voornaamste redenen dat klanten hun hostingpakket bij Neostrada opzeggen.

1. Klantenservice niet of slecht bereikbaar

Een van de meest genoemde klachten over Neostrada is de slechte klantenservice. Veel klanten zijn gefrustreerd over de lange wachttijden en het gebrek aan respons. Klanten klagen dat er soms wekenlang geen antwoord komt en ook geen oplossing. Dit kan voor grote frustraties zorgen wanneer bijvoorbeeld je website onbereikbaar is.

Het lijkt erop dat de klantenservice van Neostrada niet alleen traag is in het reageren, maar ook niet effectief is in het oplossen van problemen. Dit kan bijzonder frustrerend zijn als je tegen technische problemen aanloopt of als je vragen hebt over je contract. Het ontbreken van een functionerende live chat of een direct telefoonnummer maakt de situatie nog erger.

2. Webhosting erg traag

Een andere veelvoorkomende frustratie bij Neostrada-klanten is de trage snelheid van de webhosting. Op TrustPilot klagen gebruikers over servers die tergend langzaam zijn, wat de laadtijd van hun websites ernstig beïnvloedt. Sommigen melden zelfs dat het tot 15 seconden kan duren voordat een WordPress-pagina volledig is geladen, zelfs met een cache-plugin geactiveerd.

Wat het nog erger maakt, is dat Neostrada de schuld vaak afschuift op de klant, bijvoorbeeld door te suggereren dat het probleem ligt bij ‘foute plug-ins’. Maar dezelfde websites lijken prima te functioneren bij andere hostingproviders.

Als website-snelheid voor jou een dealbreaker is, dan is dit een belangrijk punt om te overwegen bij het opzeggen van je Neostrada contract. Er zijn namelijk een stuk betere hosting providers die aanzienlijk betere snelheden kunnen leveren.

3. Prijzen bij verlengen

Een ander heikel punt dat klanten aanstippen, is de onverwachte prijsverhoging bij het verlengen van hun contract. Volgens ervaringen op TrustPilot kunnen deze verhogingen extreem zijn, soms tot wel 125%. Wat het nog frustrerender maakt, is het gebrek aan communicatie vanuit Neostrada. Klanten melden dat ze geen voorafgaande kennisgeving hebben ontvangen over deze prijsstijgingen.

In sommige gevallen kregen klanten een factuur die bijna vijf keer zo hoog was als verwacht, zonder enige uitleg of waarschuwing. Anderen merkten op dat ze pas over de prijsverhoging hoorden toen hun contract bijna afliep, waardoor ze nauwelijks tijd hadden om over te stappen naar een andere provider. Daarnaast lees je meerdere malen dat mensen een brief krijgen van een incassobureau om aan hun rekening van Neostrada te voldoen.

Als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan bij het verlengen van je contract, is dit zeker iets om in gedachten te houden bij het overwegen van Neostrada opzeggen.

Neostrada-reviews

Neostrada opzeggen? Dit is het stappenplan!

Heb je na het lezen over de slechte klantenservice, trage webhosting en hoge kosten bij het verlengen van je hostingpakket definitief besloten dat je je contract bij Neostrada wil opzeggen? Geloof me, je bent niet de enige! Er is namelijk niemand die zit te wachten op de eerder genoemde problemen of een brief van de deurwaarder wilt ontvangen.

Nu klinkt het opzeggen van je Neostrada contract misschien wat lastig, maar wanneer je precies weet welke stappen je moet doorlopen is het eigenlijk best eenvoudig. Hieronder heb ik daarom stap voor stap uitgewerkt hoe je, zonder gedoe, je diensten bij Neostrada kunt opzeggen.

Zo kun je Neostrada gemakkelijk opzeggen:

1. Login op op jouw Neostrada account

De eerste stap in het proces van Neostrada opzeggen is inloggen op je Neostrada klantenpanel. Dit is het centrale punt waar je alle zaken rondom je hostingpakket en domeinnamen kunt beheren. Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je deze resetten door de instructies te volgen in het artikel over wachtwoordherstel op de Neostrada website.

Na het inloggen kun je kiezen uit verschillende diensten die je wilt opzeggen, zoals domeinnamen, hosting, cloud hosting, cPanel licenties en SSL-certificaten.

Let op: Neostrada hanteert een opzegtermijn van 30 dagen. Als je na deze termijn opzegt, wordt je pakket automatisch verlengd en ontvang je een nieuwe factuur. Tijdens de 30 dagen voor de verlenging is de opzegmogelijkheid tijdelijk uitgeschakeld. In dat geval kun je contact opnemen met administratie@neostrada.nl om te kijken wat er nog mogelijk is.

Neostrada-inloggen

Na het inloggen op je Neostrada account kom je automatisch op het dashboard van het Neostrada klantenpanel terecht. Hier vind je aan de bovenkant van de pagina een menubalk. Klik op “Diensten” in deze menubalk. Je krijgt nu een overzicht te zien van alle pakketten en producten die je op dit moment actief hebt bij Neostrada. Dit overzicht is je startpunt voor het opzeggen van specifieke diensten zoals je hosting of domeinnaam.

3. Je Neostrada pakket opzeggen

Als je in het overzicht van je actieve diensten bent, zoek je de domeinnaam of het hostingpakket dat je wilt opzeggen. Klik op het potlood-icoontje naast het item om de bewerkingsmodus te openen. Daar vind je een tandwiel-icoon; klik hierop om naar de optie te gaan voor het opzeggen van je pakket.

Voor het opzeggen van een domeinnaam:

 1. Log in op het klantenpanel van Neostrada.
 2. Klik op “Diensten” in de menubalk.
 3. Zoek het domein dat je wilt opzeggen en klik op het tandwiel-icoontje naast het domein.
 4. Kies de optie “Domein opzeggen”.
 5. Geef een reden voor de opzegging en bevestig dat je het domein echt wilt opzeggen.
 6. Klik op “Opzeggen” om de opzegging te voltooien.

Voor het opzeggen van een hosting pakket:

 1. Log in op het klantenpanel van Neostrada.
 2. Klik op “Diensten” in de menubalk.
 3. Zoek het domein waaronder je webhostingpakket valt en klik op het potlood-icoontje.
 4. Klik op het tandwiel-icoontje naast je webhostingpakket.
 5. Kies de optie “Pakket opzeggen”.
 6. Geef een reden voor de opzegging en bevestig dat je het pakket echt wilt opzeggen.
 7. Klik op “Opzeggen” om de opzegging te voltooien.

Door deze stappen te volgen, kun je zowel je domeinnaam als je webhostingpakket bij Neostrada opzeggen.

4. Bevestig je opzegging bij Neostrada

Na het volgen van de bovenstaande stappen kom je bij het laatste onderdeel van Neostrada opzeggen; namelijk het bevestigen van je opzegging. Dit proces is vergelijkbaar met dat van Argeweb opzeggen en Mijndomein opzeggen.

Zodra je hebt aangegeven dat je je Neostrada hosting wilt opzeggen, verschijnt er een veld waarin je wordt gevraagd om een reden voor de opzegging. In dit veld kun je een menu openen waar verschillende redenen staan opgesomd. Kies de reden die het beste past bij jouw situatie om de opzegging te voltooien. Hierna is het Neostrada opzeggen proces voltooid!

Verhuizen naar een andere hosting provider

Als je besluit om Neostrada achter je te laten, is de volgende logische stap het vinden van een nieuwe hosting provider. Je wilt natuurlijk wel je domeinnaam en bestaande website meenemen. Gelukkig bieden veel hosting providers een verhuisservice of speciale functies om het verhuisproces te vergemakkelijken. Een cruciaal onderdeel van dit proces is het verkrijgen van de verhuiscode van je domeinnaam.

Om je domeinnaam te kunnen verhuizen, is de verhuiscode onmisbaar. Zonder verhuiscode is namelijk niet mogelijk om je domeinnaam over te kunnen zetten naar een andere hosting provider.

Volg deze stappen om de code op te vragen:

 1. Log in op het klantenpanel van Neostrada
 2. Ga naar “Diensten” in het linkermenu en klik op het potlood-icoontje naast de domeinnaam die je wilt verhuizen.
 3. Je ziet nu een overzicht van je domeinnaam. Onder het kopje “Domein” vind je de optie “Verhuiscode”. Klik op het oog-icoon om de code zichtbaar te maken.
 4. Er verschijnt een pop-up waarin je je wachtwoord moet invoeren. Na succesvolle invoer krijg je de verhuiscode te zien.

Let op: Als je een domeinnaam verhuist, vergeet dan niet om deze ook in het klantenpanel op te zeggen. Dit is vooral belangrijk als je ook een shared hostingpakket hebt, want het opzeggen van je domein betekent ook het opzeggen van dit pakket.

Door deze stappen te volgen, kun je je website verhuizen naar een nieuwe hosting provider zonder al te veel gedoe. Wanneer je overstapt naar een hosting provider met een gratis verhuisservice zal je zelfs helemaal geen gedoe ervaren, omdat de hosting provider al het ‘moeilijke’ werk voor je doet!

Neostrada opzeggen: dit zijn je alternatieven

Heb je definitief besloten dat je je Neostrada contract wil opzeggen? Dan betekent dit niet dat je ook je domeinnaam en website of webshop verliest. Zoals ik net vertelde kun je er namelijk voor kiezen om over te stappen naar een andere hosting provider. Je kunt hierbij je domeinnaam, mail en website of webshop meenemen zonder dat deze offline raken.

Je kunt er in dit geval voor kiezen om je domeinnaam, mail, database en website of webshop zelf over te zetten, maar persoonlijk raad ik dit af. Naast dat het veel werk is kan er namelijk ook erg veel fout gaan en dat wil je voorkomen. Om die reden raad ik je aan om een Neostrada alternatief te kiezen dat beschikt over een gratis verhuisservice. Dit betekent namelijk dat je nieuwe hosting provider alles van je oude hostingprovider kosteloos voor je overzet. Zelf heb je hier dan dus geen omkijken naar.

Dit zijn de beste Neostrada alternatieven:

 1. Cloud86: De beste en snelste hosting in Nederland
 2. Mijn.host: De beste duurzame hosting in Nederland
 3. Hostinger: De beste internationale hosting

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor Neostrada? Dan kan ik je zeker aanraden om naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat je website of webshop bij Cloud86 veel minder downtime heeft en dus aanzienlijk langer bereikbaar is.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 je domeinnaam, website en e-mails van Neostrada kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

2. mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor Neostrada is mijn.host. Mijn.host is net als Cloud86 namelijk een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host duurzame hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Het laatste, maar zeker niet minder interessante Neostrada alternatief is Hostinger. Hostinger is namelijk een grote internationale hosting provider die al meerdere jaren behoort tot de populairste hosting providers wereldwijd. De hosting van Hostinger is daarom een ideale keuze wanneer je een website of webshop hebt die op de internationale markt moet presteren. Doordat Hostinger beschikt over verschillende server locaties over de hele wereld kan je website of webshop vanaf elke locatie snel geladen worden!

Heb je geen internationale website of webshop? Ook dan is het zeker de moeite waard om de hosting van Hostinger te bekijken! Hostinger heeft namelijk een uitgebreid assortiment aan soorten hosting waardoor er voor ieder budget wel een geschikt pakket is te vinden. Op dit moment kun je onder andere bij Hostinger terecht voor standaard shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting en cloud hosting. Als je dus op zoek bent naar een specifiek type webhosting weet ik zeker dat je deze bij Hostinger gaat vinden.

Lijkt de hosting van Hostinger je interessant? Dan is het goed om te weten dat je voor elke soort webhosting de keuze hebt uit verschillende pakketten. Wanneer je kiest voor WordPress hosting heb je bijvoorbeeld de keuze uit drie verschillende hostingpakketten waarvan de prijzen variëren tussen de €2,99 en €9,99 per maand. Uiteraard is de verhuisservice bij elk pakket gratis inbegrepen! Wil je meer weten over de hosting van Hostinger? Lees mijn Hostinger review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

Conclusie; kun je jouw Neostrada contract zelf opzeggen?

Nu we zijn aangekomen aan het eind van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want kun je Neostrada nu gemakkelijk zelf opzeggen en nog belangrijker, is het slim om dit te doen?

Ervaar je problemen of frustraties met je hostingpakket van Neostrada? Bijvoorbeeld omdat je website traag is, de klantenservice slecht tot niet bereikbaar is of omdat je je contract binnenkort moet verlengen tegen een aanzienlijk hogere prijs? Dan kan ik je zeker aanraden om Neostrada op te zeggen en over te stappen naar een andere hosting provider. Het opzeggen van Neostrada is namelijk gemakkelijk wanneer je dit op tijd doet!

Wil je Neostrada opzeggen, maar moet je website of webshop wel bereikbaar blijven voor potentiële klanten? Dan is het belangrijk om voor het opzeggen van je contract al een goed Neostrada alternatief te hebben. In dit geval raad ik je aan om te kijken naar Cloud86, omdat zij een Nederlandse hosting provider zijn die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Daarnaast beschikken ze over een gratis verhuisservice(t.w.v. €75,00) en een klantenservice die telefonisch bereikbaar is!

Neostrada opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je Neostrada per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om Neostrada per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je jouw Neostrada contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je Neostrada contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is Neostrada maandelijks opzegbaar?

Ja, Neostrada is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je jouw contract met Neostrada opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij Neostrada kun je jouw hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij Neostrada.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-Cloud86
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids