Mijn.host opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2024!

mijn-host-opzeggen
Inhoudsopgave

Heb je op dit moment een contract en hostingpakket actief bij mijn.host, maar ben je hier niet meer tevreden over en wil je daarom mijn.host opzeggen? Dan ben je hier op de goede plek! Ik heb namelijk van A tot Z voor je uitgezocht hoe je je diensten bij mijn.host kunt opzeggen, zodat je dit, na het lezen van dit artikel, gemakkelijk zelf kunt doen.

Wil je je diensten en contract bij mijn.host stoppen, maar moet je domeinnaam inclusief website of webshop wel bereikbaar blijven op het internet? Dan is het belangrijk om vroegtijdig al een nieuwe hosting provider te zoeken, zodat je alles op het juiste moment kunt overzetten van mijn.host naar je nieuwe hosting provider. Dit verkleint de kans dat je website onbereikbaar raakt tijdens het proces.

Om die reden vertel ik je in dit artikel niet alleen hoe je mijn.host kunt opzeggen, maar ook om welke redenen andere klanten opzeggen, hoe je kunt overstappen naar een andere hosting provider en wat de beste mijn.host alternatieven zijn! Laten we dus maar snel beginnen!

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij mijn.host op?

Ben je klant van mijn.host, maar twijfel je om je diensten en contract hier op te zeggen? Dan is dit idee hoogstwaarschijnlijk ontstaan, doordat je problemen of frustraties ervaart bij mijn.host. Dit kunnen bijvoorbeeld frustraties zijn op het gebied van prestaties, mogelijkheden, bereikbaarheid van de klantenservice en ga zo maar door. Nu vind ik het wel belangrijk om te melden dat het aantal negatieve reviews voor mijn.host erg minimaal is. Op Trustpilot wordt mijn.host namelijk beoordeeld met 4,8 van de 5 sterren op basis van meer dan 170 beoordelingen.

Ervaar je toch echt problemen of frustraties als klant van mijn.host? Dan wil ik hieronder even de frustraties en problemen bespreken die andere klanten van mijn.host ervaren.

1. Weinig problemen

Hoewel mijn.host overwegend positieve beoordelingen heeft, zijn er enkele kritische geluiden te horen. Op TrustPilot zijn er bijvoorbeeld maar drie beoordelingen met één ster, waarvan twee al wat ouder zijn. Dit wijst op een over het algemeen goede service, maar laat ook zien dat geen enkele hostingprovider perfect is.

Onder deze beoordelingen bevindt zich een recente klacht over het niet naleven van de Wet Van Dam betreffende opzegtermijnen en terugbetalingen, wat belangrijke informatie is voor klanten die overwegen hun contract op te zeggen.

Een andere review uit 2020 benadrukt de beperkingen in de klantenservice, specifiek het gebrek aan telefonische ondersteuning, wat een struikelblok kan zijn, vooral tijdens cruciale momenten zoals wanneer je website of webshop onbereikbaar is. Tot slot uitte in 2020 een klant zijn onvrede over de functionaliteit en de algehele service, wat aangeeft dat, hoewel zeldzaam, er ruimte is voor verbetering in klantenondersteuning en technische betrouwbaarheid.

Mijn.host-ervaringen

Mijn.host opzeggen? Dit is het stappenplan

Zoals je net hebt kunnen lezen heeft mijn.host maar erg weinig klanten die frustraties en/of problemen ervaren. Ervaar jij wel problemen bij mijn.host, die misschien ook nog niet genoemd zijn in de reviews? Dan snap ik goed dat je overweegt om je diensten en contract op te zeggen. De keuze uit hosting providers is namelijk groot en daardoor is er altijd wel een geschikte hosting provider te vinden die volledig aan je wensen voldoet.

Heb je daarom definitief besloten dat je je contract bij mijn.host wilt opzeggen? Hieronder leg ik je van A tot Z uit hoe je dit kunt doen.

Zo kun je mijn.host gemakkelijk opzeggen:

  • Stap 1: Login op je mijn.host account
  • Stap 2: Bedenk wat je wilt opzeggen
  • Stap 3: Je mijn.host pakket opzeggen

1. Login op je mijn.host account

De eerste stap voor het opzeggen van je diensten en contract bij mijn.host, is het inloggen op je account. Vanuit je account bij mijn.host heb je namelijk toegang tot alle benodigde functionaliteiten en opties om je contract te kunnen opzeggen.

Je kunt onderstaande stappen volgen om in te loggen bij mijn.host:

 1. Ga naar de website van mijn.host.
 2. Klik in het menu inloggen icoon.
 3. Vul je e-mailadres en wachtwoord in.
 4. Klik op “Inloggen”.

Heb je bovenstaande stappen doorlopen? Dan beland je automatisch op het dashboard van je mijn.host account. Hier vind je alle instellingen en functies om je diensten en contract succesvol op te zeggen.

Mijn-host-inloggen

2. Bedenk wat je wilt opzeggen

Zodra je bent ingelogd bij mijn.host en op het dashboard bent beland, moet je bepalen welke diensten je precies wilt opzeggen. Het is goed om te weten dat het opzegproces voor de verschillende type diensten wat kan verschillen. Daarom is het verstandig om altijd de “Ik wil mijn diensten opzeggen” pagina van mijn.host bij de hand te hebben.

Heb je een domeinnaam die je wilt opzeggen? Klik dan simpelweg op de betreffende domeinnaam. Vervolgens klik je op de knop “Domeinnaam opzeggen”. Je domeinnaam wordt vervolgens automatisch verwijderd op de verlengdatum.

Heb je een hostingpakket actief dat je wilt opzeggen? Ga dan in het menu, aan de linkerkant van het scherm, van mijn.host naar “Webhosting”. Selecteer vervolgens het hostingpakket en klik daarna op “Webhosting opzeggen”.

Heb je een VPS hosting pakket dat je wilt opzeggen? Ga dan in het menu, aan de linkerkant van het scherm, van mijn.host naar “Virtual Private Server”. Kies vervolgens het VPS pakket dat je wilt stopzetten. Vervolgens vind je ook hier de optie “Webhosting opzeggen”.

3. Je mijn.host pakket opzeggen

Heb je eenmaal de pagina van de dienst die je wilt opzeggen bereikt, dan is het tijd om het opzegproces te voltooien. Dit proces is vergelijkbaar met dat van STRATO opzeggen en Argeweb opzeggen, maar let voor de zekerheid toch even goed op!

Om het opzeggen van je diensten bij mijn.host definitief te maken moet je een reden voor de opzegging geven. Deze informatie maakt voor mijn.host inzichtelijk waar ze moeten verbeteren om volgende klanten te behouden. Wees daarom zo eerlijk en specifiek mogelijk tijdens deze stap.

Zodra je een reden voor de opzegging hebt opgegeven, kun je je contract definitief opzeggen. Zodra je deze melding hebt ontvangen is het opzeggen van je diensten en contract bij mijn.host gelukt!

Verhuizen naar een andere hosting provider

Wil je je diensten en contract bij mijn.host opzeggen, maar moet je domeinnaam en website of webshop wel bereikbaar blijven op het internet? Dan is het, zoals ik aan het begin van dit artikel vertelde, belangrijk om vroegtijdig al een nieuwe hosting provider te kiezen. Zo kun je je namelijk goed voorbereiden en is de kans dat je website onbereikbaar raakt tijdens de verhuizing veel kleiner. Een website verhuizen is namelijk niet niks, want er kan veel fout gaan.

Om het verhuisproces van je domeinnaam en website of webshop wat makkelijker te maken, kun je kiezen voor een hosting provider met een gratis verhuisservice. Dit betekent dat je nieuwe hosting provider alles van je huidige hostingpakket overzet naar je nieuwe hostingpakket bij de nieuwe hosting provider.

Voordat je een verhuizing in gang kunt zetten is het alleen wel noodzakelijk om de verhuiscode van je domeinnaam te hebben. Bij mijn.host is het opvragen van de verhuiscode van je domeinnaam gelukkig een eenvoudig proces.

Zo kun je de verhuiscode van je domeinnaam opvragen bij mijn.host:

 1. Ga naar de website van mijn.host.
 2. Log in op je account.
 3. Klik op de domeinnaam waarvoor je de verhuiscode wilt.
 4. Klik op “Verhuiscode opvragen”.

Heb je bovenstaande stappen doorlopen? Dan zijn er nu twee mogelijkheden. Afhankelijk van de domein extensie die je domeinnaam heeft krijg je de verhuiscode namelijk direct te zien of wordt er een mail met de code naar je e-mailadres gestuurd. Bij het overzetten van je domeinnaam zal je nieuwe hosting provider vragen om de verhuiscode, zodat je domeinnaam zonder problemen overgezet kan worden.

Mijn.host opzeggen: dit zijn je alternatieven

Heb je definitief besloten dat je je diensten en contract bij mijn.host wilt opzeggen? Dan is het, zoals je net hebt gelezen, belangrijk om van tevoren al een nieuwe hosting provider te zoeken. Zo kun je er namelijk voor zorgen dat de verhuizing soepel verloopt en dat je domeinnaam inclusief website of webshop bereikbaar blijft tijdens de verhuizing.

Voor het kiezen van een nieuwe hosting provider is het alleen wel belangrijk dat je goed onderzoek doet. Je wilt namelijk voorkomen dat de problemen die je bij mijn.host ervaart ook aanwezig zijn bij je nieuwe hosting provider. Om dit risico te verkleinen heb ik onderzoek voor je gedaan naar de beste alternatieven voor de hosting van mijn.host. Door deze alternatieven goed met elkaar te vergelijken kun je zelf beslissen welk alternatief het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Dit zijn de beste mijn.host alternatieven in 2024:

 1. Cloud86: De beste en snelste hosting in Nederland
 2. Junda: De beste goedkope hosting
 3. Hostinger: De beste internationale hosting

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor mijn.host? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat je website of webshop bij Cloud86 veel minder downtime heeft en daardoor een groter deel van de tijd bereikbaar is voor bezoekers en potentiële klanten.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 jouw domeinnaam, website en e-mails van mijn.host kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

2. Junda

Junda-review

Een ander goed alternatief voor mijn.host is Junda. Hoewel Junda nog een relatief nieuw hostingbedrijf is, weten ze wel enorm snel te groeien met hun webhosting diensten. Junda behoort op dit moment dan ook al tot de beste webhosting providers in Nederland.

Junda is een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam. Deze hosting provider is opgericht door oud werknemers van grote hosting providers in Nederland. De eigenaren van Junda hebben op dit moment meer dan 20 jaar ervaring in de webhosting markt en weten dus precies waar ze moeten verbeteren ten opzichte van de concurrentie.

Kijk je naar de performance van de hosting van Junda? Dan maak je hiermee een goede keuze! Junda beschikt namelijk over de nieuwste technologieën en hardware om de maximale prestaties uit je website of webshop te halen. Dat in combinatie met een goede en snelle klantenservice maakt Junda een erg goede keuze! Wil je meer lezen over hosting van Junda? Lees dan mijn Junda review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared en WordPress
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €1,00 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen, http 3

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Het laatste, maar zeker niet minder interessante mijn.host alternatief is Hostinger. Hostinger is namelijk een grote internationale hosting provider die al meerdere jaren behoort tot de populairste hosting providers wereldwijd. De hosting van Hostinger is daarom een ideale keuze wanneer je een website of webshop hebt die op de internationale markt moet presteren. Doordat Hostinger beschikt over verschillende server locaties over de hele wereld kan je website of webshop vanaf elke locatie snel geladen worden!

Heb je geen internationale website of webshop? Ook dan is het zeker de moeite waard om de hosting van Hostinger te bekijken! Hostinger heeft namelijk een uitgebreid assortiment aan soorten hosting waardoor er voor ieder budget wel een geschikt pakket is te vinden. Op dit moment kun je onder andere bij Hostinger terecht voor standaard shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting en cloud hosting. Als je dus op zoek bent naar een specifiek type webhosting weet ik zeker dat je deze bij Hostinger gaat vinden.

Lijkt de hosting van Hostinger je interessant? Dan is het goed om te weten dat je voor elke soort webhosting de keuze hebt uit verschillende pakketten. Wanneer je kiest voor WordPress hosting heb je bijvoorbeeld de keuze uit drie verschillende hostingpakketten waarvan de prijzen variëren tussen de €2,99 en €9,99 per maand. Uiteraard is de verhuisservice bij elk pakket gratis inbegrepen! Wil je meer weten over de hosting van Hostinger? Lees mijn Hostinger review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

Conclusie; kun je je mijn.host contract zelf opzeggen?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want kun je je diensten en contract bij mijn.host zelf opzeggen en nog belangrijker, is het slim om dit te doen?

Laat ik vooropstellen dat het opzeggen van diensten en contract bij mijn.host een fluitje van een cent is. Dit kun je dus gemakkelijk zelf doen. Ook wanneer je totaal niet technisch bent aangelegd.

Of het slim is om je diensten en contract op te zeggen is afhankelijk van de problemen en frustraties die je ervaart. Ervaar je frustraties op het gebied van prestaties of klantenservice? Of vind je de hosting te duur? Dan doe je er zeker goed aan om over te stappen, want er zijn voldoende hosting providers die beter aansluiten bij je wensen en behoeften.

Persoonlijk raad ik je aan om over te stappen naar de hosting van Cloud86. Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Daarnaast beschikken ze over een klantenservice die bereikbaar is via zowel telefoon als e-mail en kun je gebruikmaken van een gratis verhuisservice (t.w.v. €75,00). Je hebt zelf dus geen omkijken naar je overstap van mijn.host naar Cloud86!

Mijn.host opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je mijn.host per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om mijn.host per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je je mijn.host contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je mijn.host contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is mijn.host maandelijks opzegbaar?

Ja, mijn.host is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je je contract met mijn.host opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij mijn.host kun je je hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij mijn.host.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-Cloud86
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids