Wat is LearnDash voor WordPress precies?
Er zijn veel externe systemen waarmee jij een cursus kunt bouwen, maar vaak is dit niet erg handig. De cursus staat namelijk los van jouw website en je moet daarom zelf een verbinding gaan maken tussen beide programma’s. Het is daarom voor de meeste mensen veel makkelijker om gebruik te maken van LearnDash. Dit is namelijk een plugin waarmee jij zelf een online cursus/training kunt maken op jouw WordPress website.
Een groot voordeel hiervan is dat LearnDash gebruik maakt van dezelfde layout als WordPress. Je hoeft je dus niet volledig te verdiepen in de tool, want met de meeste dingen ben jij al bekend doordat je WordPress gebruikt. Zoals ik in de inleiding van deze LearnDash review al zei is LearnDash niet zomaar een systeem voor het bouwen van online trainingen of cursussen. Er zijn zelfs Fortune 500 bedrijven die gebruik maken van LearnDash! Hieruit kunnen we daarom al wel concluderen dat LearnDash echt een van de beste LMS systemen is die jij voor jouw website kunt gebruiken.
Een ander voordeel van LearnDash is dat je geen technische kennis nodig hebt om een eigen online training of cursus te maken. Bij veel andere tools heb je dat wel nodig en dat maakt de positie van LearnDash in deze markt nog eens veel sterker. Waarschijnlijk ken je de WordPress page builders wel en die zijn eigenlijk vrij vergelijkbaar met de Course Builder van LearnDash. Het werkt op dezelfde manier en je geen technische kennis voor nodig. Later in deze LearnDash WordPress Review zal ik daar dieper op ingaan.
Een online cursus of training kun jij helemaal zelf inrichten. Dit is wel zo makkelijk, want jij hebt daarom de mogelijkheid om de cursusomgeving helemaal naar jouw wens te maken. Daarnaast kun jij ook alles bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan waar iedereen is, welke resultaten leden behalen, waar ze moeite mee hebben of wat juist makkelijk gaat. Hoe dit precies allemaal werkt, wat er nog meer mogelijk is en waar jij LearnDash allemaal wel niet voor kan gebruiken ga ik jou in deze LearnDash review laten zien!
Waar kun je LearnDash voor gebruiken?
Dit is een vraag die ik de afgelopen weken veel heb ontvangen. Dat is daarom ook direct de reden geweest dat ik deze vraag heb meegenomen in deze Nederlandse LearnDash review. Veel mensen vragen zich namelijk af wat voor cursus je kunt maken met LearnDash, maar dat is eigenlijk helemaal niet van toepassing. Jij kunt namelijk helemaal zelf bepalen wat voor cursus je gaat maken, hoe deze eruit moet gaan zien, hoe hij moet werken, hoe de lesstof ingedeeld moet worden, wat de leden wel of juist niet kunnen zien en ga zo maar door.
Als we kijken naar de bedrijven die LearnDash gebruiken kunnen we dit al goed zien. Zo maakt bijvoorbeeld de Universiteit van Florida gebruik van LearnDash. Zij gebruiken deze tool om de online lessen van hun studenten in te geven, opdrachten in te plaatsen en eigenlijk alles van hun leerlingen in dit systeem te beheren. Door het coronavirus kunnen deze leerlingen niet naar school en moeten ze dus vanuit huis werken. Ook de universiteit van Washington en Michigan maken gebruik van LearnDash op deze manier. LearnDash is dus ideaal om te gebruiken voor het online geven van onderwijs.
Verder maken ook bedrijven als Digital Marketer, WP Elevator en Problogger gebruik van LearnDash. Zij gebruikten deze cursussen niet voor het geven van online onderwijs, maar voor het geven van online training voor bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie, bloggen, WordPress websites bouwen en nog veel meer in deze niche. Hoewel dit aardig aansluit bij de scholen zijn beide systemen toch wel erg verschillend en dat laat de kracht van LearnDash goed zien.
Dit zijn pas twee voorbeelden, maar er zijn er nog veel meer mogelijk. Heb jij bijvoorbeeld een tuindersbedrijf en wil jij een online training geven hoe mensen zelf hun tuin kunnen bijhouden? Dan is LearnDash perfect, Wil jij een online training geven waarin jij mensen een bepaalde sport leert? Dan kan dat met LearnDash! Ik kan je garanderen dat je echt alle soorten online training of cursussen kunt maken met LearnDash!
LearnDash Review Nederlands: Waarom zou jij LearnDash moeten gebruiken?
Ik heb inmiddels al verteld wat LearnDash is en waar jij dit systeem voor kunt gebruiken, maar natuurlijk is er nog veel meer te vertellen. Jij wilt waarschijnlijk weten wat LearnDash nou zo bijzonder maakt, over welke functionaliteiten LearnDash beschikt en hoe LearnDash presteert in vergelijking met andere LMS systemen.
In dit deel van deze LearnDash WordPress review zal ik jou daarom uitgebreid vertellen wat LearnDash bijzonder maakt en waarom jij dit LMS(Learning Management Systems) systeem zou moeten gebruiken.
Geen technische kennis nodig om een cursus te bouwen
Het grote probleem van veel Learning Management Systems is dat je technische kennis nodig hebt om ermee te werken. Voor veel ondernemers zijn deze systemen daarom al niet geschikt, want zij beschikken niet over technische kennis. Dit is ook helemaal niet raar, want deze ondernemers hebben kennis op een ander gebied en die willen ze delen door middel van een online cursus of training.
In dit geval is LearnDash de perfecte oplossing, want deze LMS beschikt als enige over een course builder. In principe werkt dit precies hetzelfde als een page builder. Zodra jij een cursus hebt aangemaakt en deze gaat bouwen kun jij gebruik maken van de course builder. Deze course builder maakt gebruik van de standaard WordPress editor, maar beschikt wel over unieke functionaliteiten. Jij kunt deze functionaliteiten aan jouw cursus toevoegen door in het menu te kijken en ze hier te selecteren. Vervolgens verschijnen ze op het scherm en kun jij deze functionaliteit plaatsen op de plek die jij in gedachten had. Makkelijker dan dit gaat het echt niet worden!
Let op: Veel ondernemers die een cursus maken delen deze video’s eerst op youtube om ze vervolgens in LearnDash te kunnen invoegen. Dit is geen slimme zet, want hierdoor wordt jouw content toegankelijk voor iedereen en dat wil je voorkomen. Door de video’s te embedden zijn ze alleen zichtbaar in de cursus zelf en hebben ook alleen de mensen die de cursus gekocht hebben toegang. Dit is wat je wilt hebben!
Geen max aan het aantal cursussen dat jij kunt bouwen
Wil jij een online leeromgeving maken? Of ben jij van plan om hier in de toekomst meerdere cursussen of trainen aan toe te voegen. Bij veel LMS systeem is dit een probleem, want je kunt er maar een cursus of training meemaken. Of je moet nogmaals een nieuwe licentie betalen om een nieuwe cursus te kunnen maken. Dit is erg duur en zonde van je geld. Dit is dan ook de reden waarom je moet proberen dit te voorkomen.
Met LearnDash heb jij dit hele probleem al niet. Jij kunt namelijk zoveel cursussen maken als jij zelf wilt zonder hier extra voor te hoeven betalen. Op dit gebied is LearnDash daarom stukken interessanter dan de andere LMS systemen die jij zou kunnen gebruiken.
Het is wel goed om hierbij te vermelden dat je zoveel mogelijk cursussen kunt maken als jij zelf wilt, maar dit moet welke op dezelfde website zijn. Je betaald bij LearnDash namelijk voor het aantal licenties of te wel het aantal websites waarop jij een cursus wil maken. Om dit wat duidelijker te maken heb ik een voorbeeld: Jouwdomein.nl is de website die jij wilt gebruiken om een cursus te bouwen. Dit is één website en hier kun je dus zoveel cursussen opzetten als jij zelf wilt, want de LearnDash licentie geldt voor één website. Wil jij een cursus plaatsen op jouwdomein.nl en mijndomein.nl dan heb je twee licenties nodig. Je wilt namelijk op verschillende websites cursussen plaatsen. Ik neem aan dat dit nu duidelijk is, maar mocht je hier vragen over hebben? Dan kun je altijd een reactie achterlaten onder deze LearnDash review.
Geen max aan het aantal gebruikers
Een groot voordeel van LearnDash ten opzichte van andere LMS systemen is dat er geen limiet zit op het aantal leden. Bij veel andere LMS systemen betaal je namelijk voor het aantal leden, maar mij LearnDash is dit niet van toepassing. Standaard kunnen er namelijk al een ongelimiteerd aantal mensen gebruik maken van jouw cursus.
Voor de meeste mensen zal dit waarschijnlijk weinig uitmaken, maar wanneer jij een cursus maakt die duizenden leden wilt gaan halen kan dit gigantisch veel geld gaan kosten. Wanneer je gebruik maakt van LearnDash betaal je evenveel als iemand met een cursus die tien leden heeft. Dit is daarom wel zo fijn.
Cursus alleen beschikbaar voor de leden met een geldige licentie
Een erg handige functionaliteit voor een online cursus is dat alleen de leden met de juiste rechten toegang krijgen. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen zomaar alle informatie van de cursus kan inzien. Bij LearnDash is dit erg makkelijk te regelen.
LearnDash beschikt over een aantal verschillende mogelijkheden hiervoor. Zo kun je de cursus openbaar maken wat ervoor zorgt dat iedereen toegang krijgt tot de cursus. Voor sommige cursussen kan dat handig zijn, maar persoonlijk denk ik dat de meeste mensen die deze LearnDash review lezen een verdienmodel willen koppelen aan hun training of cursus.
Een verdienmodel koppelen aan jouw cursus is ook helemaal niet moeilijk met LearnDash. Jij kunt namelijk zelf instellen wat de prijs van de cursus is. Vervolgens moeten de geïnteresseerde eerst deze betaling doen voordat zij toegang tot de cursus krijgen. Voor de meeste zal dit de meest handige optie zien, want hiermee kun je geld gaan verdienen.
Wil jij LearnDash bijvoorbeeld gebruik als online lesmethode? Dan kan het ook handig zijn om alleen een bepaald aantal mensen toe te voegen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld alle leerlingen van een klas toevoegen. Daarnaast kan deze functionaliteit ook erg handig zijn wanneer jij een cursus wilt maken voor medewerkers voor jouw bedrijf. Deze wil je namelijk niet voor iedereen openbaar hebben, hoeft ook niks te kosten maar moet wel alleen zichtbaar zijn voor de medewerkers. LearnDash biedt dus de juiste functionaliteiten voor alle soorten cursussen en online trainingen.
Mogelijkheid om Quizzen toe te voegen
In de meeste cursussen staan alleen teksten en video’s, maar waarom zou je geen andere functionaliteiten toevoegen? Een quiz of opdracht zou erg makkelijk zijn om de leden net dat extra zetje of hulp te geven. Jij kunt vervolgens als beheerder de opdrachten die ingeleverd zijn beoordelen, feedback geven en uiteraard inzien. Ook bij de quizzen kun jij zien wie waarop heeft gestemd en wat de behaalde resultaten zijn. De functionaliteiten van LearnDash helpen jou echt bij het opzetten van een super goede, kwalitatieve, professioneel uitziende online training.
Certificaten of Badges geven wanneer cursus of les is behaald
Als jij een online cursus of training volgt wil jij natuurlijk kunnen zien waar je bent gebleven en wat je al hebt gehaald. Wanneer je werkt met LearnDash is dit super overzichtelijk, want in de cursus wordt duidelijk weergegeven wat je al hebt, wat je nog moet doen en waar je bent gebleven.
Zodra jij een cursus hebt afgerond is het natuurlijk fijn om een certificaat te krijgen. Dit laat namelijk zien dat je de cursus hebt afgerond en het boost ook om de cursus af te maken als jij er nog mee bezig bent. Het is goed om te zien dat jij dit als beheerder van de cursus kunt instellen en beheren. Dit is zeker een voordeel van het LearnDash ten opzichte van andere LMS systemen.
Mogelijkheid om een forum te beginnen voor de leden van de cursus
Hoe fijn is het als je naast de cursus ook nog een forum hebt waar je met andere leden kunt communiceren. Met LearnDash kan het! Het hebben van een forum is een super goede toevoeging aan een cursus, want je komt in contact met mensen die dezelfde interesses hebben. Loop jij vast of heb je een vraag? Dan kun je deze altijd stellen en zullen er altijd leden zijn die jou hierbij willen helpen. Daarnaast is het erg handig om jouw netwerk te vergroten, want je weet maar nooit wanneer jij deze nodig gaat hebben.
Dit is niet zozeer een functionaliteit voor de beheerder, want bij jou draait het vooral om de cursus. Maar het forum kan wel een extra reden zijn waarom mensen voor jouw cursus kiezen in de plaats van die van de concurrent. Ook is het super slim om als beheerder zelf op dit forum actief te zijn, omdat je hiermee laat zien dat je daadwerkelijk de mensen wilt helpen en geïnteresseerd in ze bent!
E-mail notificaties sturen
Ook het versturen van e-mailmeldingen naar leden kan erg handig zijn. Op deze manier kun jij naast het forum namelijk goed met de leden in contact blijven. Het mooie van de e-mailberichten is dat jij deze volledig kunt automatiseren en dat je er zelf helemaal niks aan hoeft te doen. Ik kan je daarom echt aanraden om deze functionaliteit te gebruiken als jij met LearnDash aan de gang gaat.
LearnDash biedt voor het versturen van e-mailberichten verschillende mogelijkheden. Zo kan het systeem een geautomatiseerd bericht sturen als een lid aan de cursus begint, een bepaalde les heeft afgerond, een test heeft gehaald of juist niet heeft gehaald, een opdracht heeft ingeleverd, als je een aantal dagen niet of juist wel bent ingelogd en nog veel meer. Door deze automatische berichten kun jij de kwaliteit van jouw cursus stukken professioneler en beter maken. Ik kan je daarom zeggen dat ik deze functionaliteit zeker weten zou aanraden als jij een cursus gaat maken.
LearnDash is volledig compatibel met WooCommerce
Om jouw online training of cursus te kunnen verkopen heb je koppelingen nodig met WooCommerce. Standaard werkt deze plugin al erg goed, maar je dient hier nog veel zelf in te stellen. Daarnaast moet je alles helemaal naar de huisstijl van jouw website gaan maken en ik kan je zeggen dat dat veel werk is, maar LearnDash heeft hier wat op bedacht.
LearnDash beschikt namelijk over een eigen addon met WooCommerce die super goed samenwerkt. Ook een mooi voordeel hiervan is dat deze addon volledig gratis is, je geen technische kennis nodig hebt en dat je het instellen van hiervan super makkelijk is. Ik kan daarom niet anders zeggen dat LearnDash op eigenlijk alle fronten veel beter en makkelijker werkt dan de andere LMS systemen op de markt.
Mocht je ooit al eens een WooCommerce webshop gemaakt hebben. Dan zal deze omgeving je erg bekend voorkomen, want het ziet er super goed uit en het werkt ook erg goed. Heb jij nog geen ervaringen met WooCommerce en de LearnDash Addon? Dan kan ik je zeker aanraden de onderstaande video eens te bekijken. Deze duurt ongeveer 3 minuten en ze laten precies zien hoe jij jouw cursus kunt gaan verkopen op jouw website.
LearnDash biedt mogelijkheden voor upsells
Upselling is een erg handige verkoopstrategie waarbij een verkoper extra suggesties doet aan de klant. Deze tactiek wordt door zo goed als elke webshop toegepast en het levert echt bizarre resultaten op. Vaak worden deze upsells getoond wanneer jouw klant de winkelwagen bekijkt of al verder in het besteltraject zit.
Door op de winkelwagen pagina gerelateerde producten te laten zien zullen bezoekers regelmatig nog wat extra’s toevoegen. Al helemaal wanneer het product goedkoop is of toevallig in de aanbieding is. Uit verschillende testen is gebleken dat jij de omzet van jouw webshop hier echt een flinke boost mee kan geven. Ik kan je daarom zeker aanraden om eens goed te kijken hoe jij upsells kunt toepassen op jouw cursus website.
Als jij een website hebt waar je maar één cursus verkoopt zijn upsells niet nodig, want je verkoopt verder niks. Maar als jij een cursus verkoopt die toevallig goed aansluit op een andere cursus kun je deze als upsell aanbieden. Het is wel de bedoeling dat deze producten ook echt op elkaar aansluiten, want als het een totaal ander product is gaat de klant deze natuurlijk niet kopen. Als jij deze tactiek goed in zet kun jij de omzet van jouw website/webshop echt een flinke boost geven. En dat willen we natuurlijk allemaal!
Vol met handige functionaliteiten voor administratie en rapportages
LearnDash WordPress Review: Zijn er ook nadelen?
Inmiddels heb ik jou al erg veel informatie gegeven over LearnDash. Zo weet je wat het is, wat LearnDash zo bijzonder maakt en hoe jij LearnDash kunt inzetten om zelf een professionele online leeromgeving op te zetten. Is dat dan alles? Nee, ik wil jou namelijk zo goed mogelijk helpen en dat betekent dat ik ook de nadelen wil benoemen.
In dit onderdeel van deze Nederlandse LearnDash WordPress review wil ik daarom de nadelen van LearnDash gaan bespreken. Deze nadelen heb ik gevonden wanneer ik met LearnDash aan de slag was. Ook neem ik hier de nadelen in mee die ik heb gevonden van andere gebruikers. Laten we daarom maar eens kijken naar de nadelen van LearnDash
Aan het begin even zoeken
LearnDash is een super uitgebreid systeem en zit echt bomvol met mogelijkheden. Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met dit systeem kan het daarom even zoeken naar de juiste instellingen.
Is dit dan echt een groot nadeel? Nee, persoonlijk vind ik dit niet echt een groot nadeel. Net als alle andere systemen zal je aan het begin even moeten zoeken om het systeem onder de knie te krijgen. Zodra je dit eenmaal hebt is LearnDash echt een super prettig systeem om zelf een eigen online cursus mee te maken.
LearnDash WordPress Review: Tips voor het bouwen van jouw cursus!
Inmiddels heb ik je al erg veel verteld over LearnDash, maar ik heb ook nog een aantal tips. Ik kan je echt aanraden om deze tips mee te nemen tijdens het bouwen van jouw eigen online training. Laten we dus maar snel beginnen, want ook dit deel is zeker een belangrijk onderdeel van deze Learndash WordPress review.
1. Zet jouw cursus op een subdomein
Als jij besluit een online training te gaan bouwen dan raad ik je aan om dit op een subdomein te doen. Niet alleen ik raad dit aan, maar ook LearnDash zelf zegt dat dit de handigste keuze is. Als jij jouw cursus op een subdomein plaats wordt jouw huidige website hier niet mee belast. Dit zorgt ervoor dat jouw huidige website snel blijft en goed zal blijven scoren in Google. Daarnaast is het uit beveiligingsoogpunt ook handiger om jouw cursus op een goed beveiligd en onderhouden subdomein te plaatsen.
Uiteraard wil jij leden krijgen voor jouw cursus en dat kan door middel van sales pagina’s. Deze zijn makkelijk te maken en al helemaal wanneer je werkt met Elementor, Divi, Visual Composer of Beaver Builder. De salespagina kun je wel op jouw huidige website plaatsen, want deze website heeft al autoriteit opgebouwd en is al geïndexeerd door Google. Met de salespagina op jouw huidige website zul jij daarom sneller gevonden worden in Google en meer bezoekers naar jouw website krijgen en dus ook meer leden voor jouw cursus.
2. Kies een goed thema
Bij het maken van een WordPress website is het kiezen van een WordPress thema een erg lastige, maar wel super belangrijke keuze. Je moet hier namelijk echt goed kijken om het beste WordPress thema te vinden en dat kan lastig zijn. De keuze is namelijk gigantisch en alle thema’s zijn weer net even anders. Daarom kan ik jou aanraden om te kiezen voor een thema dat specifiek ontwikkeld is LearnDash.
In dit geval zou het Astra theme een erg goede keuze zijn. Dit thema behoort op dit moment namelijk tot de snelste WordPress thema’s en is ook nog eens super makkelijk in gebruik. Ook heb je er geen technische kennis voor nodig en is het thema volledig compatibel met LearnDash.
Ook Elementor beschikt over koppelingen met LearnDash. Dit heeft ervoor gezorgd dat Elementor ook een erg populair systeem is in combinatie met LearnDash. Elementor behoort namelijk tot de beste WordPress page builders en dat zegt wel wat. Persoonlijk ben ik het grootste fan van de combinatie tussen Elementor, Astra en LearnDash, maar ook het Neve WordPress Theme kan ik zeker aanraden. Dit werkt echt top!
3. Houdt de cursusomgeving overzichtelijk & simpel
Het is heel leuk om een super uitgebreide cursus te bouwen, waarin jij alles opdeelt in delen, bepaalde pagina’s en gebruik maakt van bepaalde effecten. Maar let hier goed op, want het is super belangrijk dat jouw cursus simpel blijft.
De leden van de cursus kopen namelijk echt niet de cursus vanwege het design, maar juist om de kennis die ze hierin kunnen krijgen. Het is daarom goed om de cursus in de huisstijl van jouw website te maken, maar ga hierbij niet lopen spelen met allemaal effecten en andere instellingen waardoor de cursus voor bezoekers onduidelijk en lastiger te volgen wordt. Dit scheelt niet alleen erg veel tijd en moeite voor de leden, maar ook voor jou!
LearnDash WordPress Review: Er zijn erg veel add-ons voor LearnDash te krijgen
LearnDash is van zichzelf al super compleet, maar er zijn altijd nog mensen die net een extra functionaliteit nodig hebben. Daarom heeft LearnDash een heel aantal add-ons. Dit zijn extra programmaatjes die gemaakt zijn LearnDash zelf of een extern bedrijf die functionaliteiten aan jouw online cursus of website toevoegen.
Zo had je bijvoorbeeld de WooCommerce addon die ik eerder in deze LearnDash review al besprak, maar er zijn er nog veel meer. Er is ook een addon om de easy digital download functionaliteit aan jouw cursus toe te voegen. Ook is er een addon die het mogelijk maakt om gebruik te maken van een ander type winkelwagentje om de conversie van jouw website te verhogen. Ook heeft LearnDash nog een groot aantal add-ons die extra functionaliteiten aan jouw cursus zelf toevoegen, koppelingen met e-mailmarketing providers en nog veel meer. Ik kan je zeker aanraden om deze lijst met add-ons te lopen om te kijken welke add-ons jij zou kunnen gebruiken.
LearnDash WordPress Ervaringen: Dit vinden andere gebruikers van LearnDash
Een belangrijk onderdeel van deze LearnDash WordPress review zijn de ervaringen van anderen. Ik kan namelijk wel vertellen wat ik van LearnDash vind, maar dan hoor je het maar van een persoon. Door ook te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers krijg jij een goed beeld en kun je makkelijker beoordelen of LearnDash echt zo goed is en of dit het beste LMS systeem is voor het maken van jouw online training.
Zoals ik aan het begin van deze LearnDash review als zei is dit een van de beste LMS systemen die jij kunt gebruiken. LearnDash wordt namelijk niet zomaar gebruikt door een paar bedrijfjes, maar er zijn zelf fortune 500 bedrijven die gebruik maken van het LearnDash LMS! Dit laat goed zien dat het echt een super goed systeem is om online trainingen en cursussen te maken. LearnDash is zelfs uitgeroepen tot beste E-learning systeem in het E-learning Magazine!
Ook als we kijken op verschillende review websites zien we dat LearnDash super goed scoort. Dit is een super goed teken en het laat goed de kracht zien van LearnDash. Op de afbeelding hieronder kun jij een aantal van de meest recente LearnDash ervaringen lezen!
LearnDash WordPress Review: Hoe is de klantenservice?
Naast de ervaringen van andere gebruikers vind ik de klantenservice ook een essentieel onderdeel van deze LearnDash review. Aangezien je met website software werkt kan er nog wel eens wat fout gaan en mocht dit gebeuren dan wil je natuurlijk zo snel en goed mogelijk geholpen worden.
Bij LearnDash hebben ze dit erg goed op orde. De klantenservice is bij hun namelijk een erg belangrijk onderdeel, omdat het bij hun niet alleen gaat om het binnenhalen van klanten, maar veel meer om het behouden en het in contact blijven met de klanten. Als er wat aan de hand is zullen zij er daarom ook alles aan doen om jou zo snel en goed mogelijk te helpen. Dit is wel zo fijn, want jij wilt natuurlijk dat jouw training altijd bereikbaar is voor de leden. Op de afbeelding hieronder kun je een aantal ervaringen lezen over de klantenservice van LearnDash.
LearnDash WordPress Review: Wat kost LearnDash & welke licentie heb jij nodig
Een belangrijk onderdeel van deze Nederlandse LearnDash WordPress review zijn natuurlijk de kosten. Je wilt natuurlijk nooit teveel betalen en het pakket kiezen dat het beste aansluit bij jouw wensen.
In dit onderdeel van deze LearnDash review wil ik daarom dieper ingaan op de kosten van LearnDash.
Learndash Plugin
Wanneer je kiest voor LearnDash heb je de keuze uit twee verschillende soorten pakketten. Als eerst kun je kiezen voor de LearnDash plugin. Wanneer je hiervoor kiest krijg je toegang tot de LearnDash WordPress plugin die je kunt gebruiken op een bepaald aantal websites. Deze optie is het meest interessant wanneer jij al een website hebt waar je de cursus aan wilt toevoegen of zelf jouw eigen website wilt ontwikkelen. Je hebt de keuze uit een licentie voor 1 website, 10 websites of een ongelimiteerd aantal websites de kosten hiervoor zijn:
- LearnDash voor 1 website: $199 dollar per jaar
- LearnDash voor 10 websites: $399 dollar per jaar
- LearnDash voor 10+ websites: $799 dollar per jaar
LearnDash Cloud
LearnDash WordPress Review Conclusie: Is LearnDash geschikt voor jouw nieuwe project?
Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het eind van deze Nederlandse LearnDash WordPress review is het tijd voor een conclusie, want is LearnDash nou het beste LMS systeem voor jouw online training?
Ik ben er zeker van overtuigd dat LearnDash het beste LMS systeem is dat jij kunt gebruiken. Het systeem beschikt namelijk over alle nodige functionaliteiten, is te gebruiken zonder technische kennis, je kunt er zoveel cursussen mee maken als je zelf wilt, als beheerder kun je alles inzien, er zijn gigantisch veel add-ons beschikbaar die jouw cursus website nog meer functionaliteiten geven en vergeet ook niet de kwaliteit van de klantenservice.
Op basis van alle deze functionaliteiten en kenmerken kan ik niet anders dan LearnDash aanraden. Het is gewoon echt het beste LMS systeem dat jij kunt gebruiken voor jouw online cursus of training.