Wat is een title tag

Wat-is-een-title-tag
Inhoudsopgave

Wanneer je bezig bent met het verbeteren van de seo van je website zul je waarschijnlijk de title-tag wel eens tegengekomen zijn, maar wat is een title tag? Een title tag is een term waarmee jouw pagina zichtbaar wordt in de zoekmachine’s. Wanneer je op google zoekt op “iphone kopen” krijg je een hele lijst met resultaten(SERPS). Elke website heeft hierbij zijn eigen blokje met een blauwe regel en een grijs/zwarte omschrijving. Het blauwe stukje is de title tag. Wanneer je de title tag niet aanpast dan pakt google automatisch de titel van de pagina.

Waarom is een Title tag zo belangrijk

Een title tag is erg belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Het is namelijk mogelijk om hoger in google te komen wanneer je gebruik maakt van een goede title tag. Het is daarom belangrijk dat je de focus keyphrase probeert te plaatsen aan het begin van de title tag. Op deze manier zal google beter snappen dat je op deze term gevonden wil worden. Ook kun je door het gebruiken van een goede pakkende title tag de CTR(verhouding tussen kliks en vertoningen) flink verhogen. Dit kan vervolgens weer leiden tot meer verkopen en klanten.

Hoelang moet een title tag zijn

Probeer er voor te zorgen dat de title tag ongeveer 55 karakters bevat. Wanneer een title tag meer dan 58 karakters bevat zal google hem deels afpakken, omdat hij niet volledig vertoont kan worden. Om deze reden is het zo belangrijk dat je de focus keyphrase direct aan het begin plaatst.

Hoe kun je een title tag aanpassen

Wanneer je gebruik maakt van wordpress kun je heel makkelijk de title tag van je website aanpassen. Wij raden je hiervoor aan om gebruik te maken van de plugin Yoast SEO. Met deze plugin kun je heel makkelijk de title tag, slug en meta-omschrijving aanpassen. 

Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd kun je naar de pagina gaan waar je de title wil aanpassen. Vervolgens klik je op pagina bewerken en scroll je naar beneden totdat je Yoast SEO voor wordpress ziet staan. Hier kun je alles aanpassen. Kijk de afbeelding hieronder maar.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!