Wat is een meta omschrijving

Wat-is-een-meta-omschrijving
Inhoudsopgave

Je kunt de meta omschrijving zien als het reclamebord van je website, maar wat is een meta omschrijving nou precies? Wanneer mensen in google zoeken op een zoekterm en ze komen jouw website tegen dan krijgen ze de meta-title, meta omschrijving en slug te zien. Op de onderstaande afbeelding te zien. De meta omschrijving is hierin het kleine stukje tekst waarin je vertelt wat de bezoeker op deze pagina gaat vinden.

Waarom is een meta omschrijving belangrijk

Ook meta omschrijving is erg belangrijk. Wanneer een meta title niet aanspreekt zullen mensen niet op jouw website klikken en zul je klanten mislopen. Het voordeel van een in wordpress gemaakt website is dat je de meta omschrijving extreem makkelijk kunt aanpassen. Wanneer je de meta omschrijving hebt geoptimaliseerd voor google kan dit grote impact op je rankings hebben. Het is dan wel de bedoeling dat je de focus keyphrase benoemd in zowel de meta omschrijving als meta title. We raden je aan om bij het schrijven van een meta title een trigger te geven waarom mensen op deze pagina moeten klikken. Verzin bijvoorbeeld iets met korting, gratis of probeer nu. Dit zijn termen die mensen snel aantrekken tot een klik.

Hoelang moet een Meta omschrijving zijn

De lengte van een meta omschrijving is ook erg belangrijk. Daarom wordt je geadviseerd om een meta omschrijving te schrijven die tussen de 120 en 155 tekens bevat. Voor de meta title geld een lengte van maximaal 58 tekens. Probeer je hier ook aan te houden, want anders wordt je title of omschrijving afgekapt waardoor mensen het niet goed kunnen lezen.

Hoe kun je een meta omschrijving aanpassen in wordpress

Zoals ik hierboven al even zei kun je de meta omschrijving heel snel en makkelijk aanpassen wanneer je website is gebouwd in wordpress. Het is wel belangrijk dat je hiervoor de plugin “Yoast SEO” download. Dit kun je doen door naar het dashboard van je wordpress website te gaan en vervolgens op plugins klikken. Zodra je Yoast hebt gedownload kun je naar de pagina gaan waar je de meta omschrijving van wil bewerken. Klik op “Pagina bewerken” en scroll naar beneden tot je Yoast seo ziet staan. Hier kun je de meta omschrijving aanpassen en vervolgens opslaan.

Meta omschrijving aanpassen zonder wordpress

Wanneer je jouw website niet hebt gemaakt met wordpress, maar wel de meta omschrijving wil aanpassen moet je dit doen met HTML-code. Je kunt dit doen door <meta name=’description’ content=’plaatst hier je meta omschrijving’/> te plaatsen in de head van je pagina. 

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!