Waar staat SEO voor?

Waar-staat-seo-voor
Inhoudsopgave

Je bent op zoek naar de betekenis van de term SEO? Dan zit je hier goed! SEO staat voor Search Engine Optimization of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Simpel gezegd betekent dit dat je een website gaat optimaliseren voor zoekmachines, om beter gevonden te worden tussen de zoekresultaten.

SEO uitgelegd

Zoals je hierboven waarschijnlijk al hebt gelezen staat SEO voor Search Engine Optimization of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Er zijn twee verschillende soorten zoekmachine optimalisatie namelijk organisch(gratis) en SEA(Search Engine Advertising). We zullen je de verschillen even uitleggen. Hieronder op de afbeelding kun je al zien wat de verschillen zijn.

Organisch-vs-ads

SEO

SEO is op het moment erg belangrijk, omdat mensen niet meer zoeken in een telefoonboek of in de krant maar op google. Door seo toe te passen op je website kun je jouw website gaan optimaliseren om beter gevonden te worden op de zoektermen die voor jou relevant zijn. Het voordeel van SEO is dat het gratis is tenzij je het natuurlijk laat uitbesteden. Ga je er zelf mee aan de slag dan kun je dit eenvoudig doen met een van de onderstaande artikelen.

SEA

SEA is ook een manier om je website beter vindbaar te maken. Je kunt hier alleen niet gratis mee aan de slag, want je moet betalen voor elke klik die je op jouw advertentie krijgt. Voor meer informatie kun je ons artikel over SEA lezen.

Waarom moet je SEO toepassen

Waarschijnlijk zul jij je afvragen waarom jij je als ondernemer hier in moet gaan verdienen. Dat is eigenlijk heel simpel; je kunt hierdoor veel meer mensen bereiken die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Dit betekent dat wanneer jouw website goed vindbaar is je veel meer bezoekers zult krijgen. Ook is de kans groot dat je hierdoor meer geld gaat verdienen. Wij hebben een interessant artikel geschreven over hoe je de vindbaarheid van je website zelf kunt verbeteren.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!