WordPress pagina dupliceren of kopiëren | 2024 handleiding!

WordPress-pagina-dupliceren
Inhoudsopgave

Ben je bezig met het maken van jouw nieuwe website of webshop en wil je een opmaak voor meerdere pagina’s gebruiken? Of heb je al een website en wil je een pagina nogmaals gebruiken met andere teksten? Dan heb ik goed nieuws, want je kunt eenvoudig een WordPress pagina dupliceren!

Naast het dupliceren van pagina’s in WordPress is het ook mogelijk om berichten, producten of custom post types te dupliceren. Het is erg handig om te weten hoe dit precies werkt, want op termijn gaat iedereen dit nodig hebben.

In deze blog ga ik jou stap voor stap uitleggen hoe jij een WordPress pagina kunt dupliceren via verschillende methodes.

Waarom een bericht of pagina dupliceren of kopiëren in WordPress?

In de introductie van deze blog heb ik je hier al even kort wat over gezegd, maar waarom en wanneer zou je nu precies een pagina, bericht of product willen dupliceren?

Stel je bent bezig met een WordPress website maken en je hebt een super lange diensten pagina gemaakt met veel verschillende elementen. Je beslist om een dienst toe te voegen. Hiervoor wil je gebruik maken van dezelfde opmaak, maar wel andere teksten en afbeeldingen gebruiken.

Je kunt er in dit geval voor kiezen om de pagina handmatig te kopiëren in WordPress, maar het is een stuk eenvoudiger om de pagina te dupliceren. Hiermee bespaar je namelijk een hoop tijd.

Een WordPress pagina dupliceren zonder plugin

Er zijn verschillende manieren om een pagina in WordPress te dupliceren. Ik wil je nu als eerst even laten zien hoe je dit kunt doen wanneer je geen plugin wilt gebruiken. Deze methode is met name wanneer je werkt met de gutenberg editor van WordPress.

Om handmatig een WordPress pagina te dupliceren kun je de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar de pagina of het bericht dat je wilt dupliceren
 2. Klik in de rechterbovenhoek op de drie puntjes
 3. Klik op “Kopieer alle inhoud”
 4. Maak een nieuw bericht aan
 5. Geef een titel op
 6. Klik op de rechtermuisknop en klik op plakken(Sneltoets Ctrl + V)

Nu heb je alle content gekopieerd naar de nieuwe pagina in WordPress en kun je klikken op “Publiceren” of “Opslaan als concept” natuurlijk.

WordPress-pagina-kopieren-zonder-plugin

Een WordPress pagina dupliceren met een plugin

De makkelijkste en meest betrouwbare manier om een bericht of pagina te dupliceren is door gebruik te maken van een plugin. Zeker wanneer je jouw website hebt gemaakt met een page builder als Elementor of Divi van Elegant Themes. De methode zonder plugin kopieert namelijk alleen de content op de pagina en niet de opmaak van de pagina. Een plugin kan dit wel.

Om een pagina, bericht, product of custom post type te dupliceren raad ik je aan om gebruik te maken van de Yoast Duplicate Post plugin. Deze kun je volledig gratis downloaden in WordPress.

Is het je gelukt om de plugin te installeren? Dan kun je de volgende stappen volgen om een WordPress pagina te dupliceren:

 1. Ga naar de pagina of het bericht dat je wilt dupliceren
 2. Kies een methode
  • Dupliceer(Maakt een kopie van de pagina)
  • Nieuw concept(Maakt een kopie en opent de kopie direct in de editor)
  • Herschrijven & opnieuw publiceren(Opent een kopie in de editor. Als je vervolgens klik op “Opnieuw publiceren” vervangt dit herschreven bericht het oorspronkelijke bericht)
 3. Open de pagina
 4. Maak de pagina naar wens
 5. Klik op “Publiceren”

Na stap 2 is het je gelukt om een pagina of bericht te dupliceren in WordPress. Vervolgens kun je de pagina naar wens maken en als dat allemaal klaar staat kun je de pagina live zetten.

Pagina-dupliceren-met-Yoast-Duplicate-Post

Pagina’s en berichten in bulk dupliceren

Wil jij meerdere pagina’s of producten in een keer kopiëren of dupliceren? Dan is het ook goed om te weten dat de Yoast Duplicate Post plugin ook in bulk pagina’s kan dupliceren.

Om pagina’s of berichten in bulk te optimaliseren volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar “Pagina’s” of “Berichten”
 2. Selecteer de pagina’s of berichten die je wilt dupliceren
 3. Selecteer bij “Bulkacties” “Kopieer”
 4. Klik daarna op “Toepassen”

Wanneer je dit hebt gedaan wordt er van alle geselecteerde pagina’s of berichten een kopie gemaakt. Je kunt hiermee een hoop tijd besparen ten opzichte van dat je alles handmatig moet doen.

Producten dupliceren in WordPress WooCommerce

Heb je een WordPress webshop? Of ben je bezig met een WordPress webshop maken? Dan is het goed om te weten dat je ook producten kunt dupliceren. Je hebt hier geen plugin voor nodig, want WooCommerce beschikt over een ingebouwde functionaliteit om producten te dupliceren.

 1. Om een product te dupliceren in WordPress kun je de volgende stappen volgen:
 2. Ga naar het product dat je wilt dupliceren
 3. Klik op “Kopiëren”

Er wordt nu een kopie van de pagina gemaakt die jij vervolgens naar wens kunt instellen. Als deze helemaal naar wens is kun je het nieuwe product dupliceren.

Samenvatting

Om veel tijd te besparen bij het maken van jouw website is het handig om te weten dat je pagina’s, berichten, producten en custom post types kunt dupliceren. Ook kan dit via verschillende methodes, maar met een plugin is het het meest eenvoudig.

Een nadeel van de handmatige methode is dat je per ongeluk nog wel eens een fout kunt maken in de live pagina. Dit wil je voorkomen en daarom raad ik je aan om de gratis Yoast Duplicate Post plugin te gebruiken.

Een WordPress backup maken van te voren kan ik ook altijd aanraden. Mocht er iets fout gaan kun je altijd snel terug naar de vorige versie.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand