Snelkoppeling maken van website op bureaublad | Eenvoudig!

Snelkoppeling-maken-van-website
Inhoudsopgave

Als je snel en eenvoudig toegang wilt tot je favoriete webpaginas, kun je een snelkoppeling van een website maken op je bureaublad, waarmee elke pagina direct wordt geopend. Vervolgens kun je zelfs een snelkoppeling naar de website toevoegen aan je Start menu en Taakbalk op een Windows 10-computer of je Launchpad en Dock op een Mac. In dit artikel laat ik je zien hoe je met Google Chrome, Edge, Firefox en Safari een snelkoppeling naar een website op je bureaublad maakt. Zit je dus met de vraag: “Hoe kan ik een snelkoppeling maken van een website?”. Lees dan snel verder.

Snelkoppeling maken van website Chrome op bureaublad

Volg onderstaande stappen om een snelkoppeling te maken van een website in Chrome:

 1. Open de webbrowser Chrome. Je kunt dit doen op een Mac of Windows computer.
 2. Ga vervolgens naar de website waarvoor je een snelkoppeling op het bureaublad wilt maken. Dit kan elke website zijn die je maar wilt. Als je echter een website kiest waarvoor je je moet aanmelden, brengt de snelkoppeling je pas naar de aanmeldingspagina als je bent afgemeld.
 3. Klik vervolgens op het pictogram met de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het venster.
 4. Beweeg je muis vervolgens over Meer hulpprogramma’s en klik op Snelle link maken maken.
 5. Voer een naam in voor je snelkoppeling en klik op Maken. Je kunt ook het vakje ‘Als venster openen’ aanvinken om de website in een eigen browservenster te laten openen. Als je dit vakje niet aan vinkt, worden deze websites geopend in een nieuw tabblad van je huidige browservenster. Dit kan problemen veroorzaken als je browser is ingesteld om veel tabbladen te openen.
 6. Uiteindelijk zal je de snelkoppeling op het bureaublad zien verschijnen. Met deze methode maak je een snelkoppeling op het bureaublad met het pictogram van de website. Dubbelklikken op het icoontje van deze snelkoppeling zal de website openen in de Chrome browser.

Opmerking: Als je een Mac gebruikt, verschijnt er een Finder-venster nadat je op Maken hebt geklikt. Het enige dat je hoeft te doen, is de snelkoppeling vanuit die map Chrome Apps naar je bureaublad slepen.

Zodra je een snelkoppeling op je bureaublad hebt gemaakt op een Windows 10 computer, zie je deze onder de onlangs toegevoegde apps en in de map Chrome Apps in het menu Start. Je kunt vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram klikken om het toe te voegen aan de taakbalk of het menu Start.

Snelkoppeling-maken-van-website-chrome

Snelkoppeling maken van Edge website op bureaublad

Volg onderstaande stappen om een snelkoppeling te maken van een website in Edge:

 1. Open de Edge-browser.
 2. Open de website waar je een snelkoppeling naar toe wilt maken.
 3. Open het hoofdmenu van Edge met de drie puntjes helemaal rechtsboven.
 4. Ga naar de “Apps” menu optie.
 5. Klik op de pop-up optie om “deze site te installeren als een web app”.
 6. Selecteer de optie “Apps beheren”.
 7. De webpagina zal nu vermeld staan als een app.
 8. Klik met de rechtermuisknop op dat item, en klik nogmaals op “Toevoegen aan”.
 9. Vink de vakjes aan voor het toevoegen van de app aan bureaublad of het Start menu en klik op “Toevoegen”.

Snelkoppeling maken van FireFox website op bureaublad

Je kunt Firefox gebruiken om op het bureaublad van je computer een snelkoppeling te maken naar een webpagina:

 1. Vergroot het Firefox-venster zodat je zowel het bureaublad van je computer als het Firefox-venster op hetzelfde scherm kunt zien.
 2. Klik op het hangslot pictogram links van de adresbalk (waar de URL wordt weergegeven).
 3. Terwijl je de muisknop ingedrukt houdt, verplaats je de muisaanwijzer naar het bureaublad en laat je de muisknop los. De snelkoppeling wordt gemaakt.

Snelkoppeling maken van website Mac op bureaublad

Om met Safari van Mac een snelkoppeling op het bureaublad te maken voor een website, open je een browservenster en navigeer je naar de betreffende website. Vervolgens selecteer je de URL in de adresbalk en sleep je die naar je bureaublad. Als je een snelkoppeling met een strak uiterlijk wilt, zul je zelf de naam en het pictogram moeten wijzigen.

 1. Open de webbrowser Safari. Je wilt het formaat van je browser aanpassen zodat je je bureaublad kunt zien.
 2. Ga dan naar de website waarvoor je een snelkoppeling op je bureaublad wilt maken.
 3. Selecteer vervolgens de URL in de adresbalk.
 4. Sleep vervolgens de URL naar uw bureaublad om de snelkoppeling te maken. Je kunt ook het pictogram verslepen dat links van de URL staat.

Snelkoppeling maken van bestanden op jouw computer

Het kan ook handig zijn om te weten hoe je een snelkoppeling van bestanden die je vaker gebruikt, kunt maken naar je bureaublad. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Navigeer naar het bestand op je computer.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en er verschijnt een menu.
 3. Klik in de lijst op het item Verzenden naar. Er zal nu een nieuw menu verschijnen.
 4. Klik met de linkermuisknop op het item Bureaublad (snelkoppeling maken) in de lijst. Deze actie maakt een snelkoppeling naar het bestand op je bureaublad.

Waarom een snelkoppeling maken van een website?

Door een snelkoppeling maken website en deze op het bureaublad van je computer of laptop te plaatsen kun je tijd besparen. Op deze manier hoef je de URL niet te onthouden of steeds opnieuw in te typen in de browser als je de site wil bezoeken.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand