Mailto link maken WordPress | Wat is het & hoe stel je het in?

WordPress-mailto-link-maken
Inhoudsopgave

Als je een website hebt, wil je dat bezoekers op verschillende manieren contact met je kunnen opnemen. Een mailto link is daarbij een handig hulpmiddel. Door een WordPress mailto link maken kun je een klikbare link maken die het mogelijk maakt om direct een e-mail te sturen naar een specifiek e-mailadres.

In dit artikel leg ik uit wat een mailto link is en waarom je deze zou willen gebruiken op je WordPress-website. Daarnaast laat ik je stap voor stap zien hoe een mailto link maken in zijn werk gaat in WordPress, zodat bezoekers met één klik een e-mail naar je kunnen sturen.

Wanneer kun je een mailto link gebruiken?

Een mailto link kan op verschillende plekken bij een WordPress website maken van pas komen. Het is een handige manier om bezoekers de mogelijkheid te bieden om contact op te nemen met jou of jouw bedrijf.

Een mailto link maken in de footer van je website kan bezoekers de mogelijkheid geven om snel contact op te nemen met jou of jouw bedrijf, zonder dat ze daarvoor de website hoeven te verlaten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor vragen over jouw diensten of producten, of om een afspraak te maken.

Ook kan het einde van een artikel kan een goede plek zijn om een mailto link toe te voegen. Hiermee bied je bezoekers de mogelijkheid om contact met je op te nemen, bijvoorbeeld om feedback te geven op het artikel of om meer informatie aan te vragen over het onderwerp.

En uiteraard is de contactpagina de meest voor de hand liggende plek om een mailto link toe te voegen. Op deze pagina kunnen bezoekers alle benodigde informatie vinden om contact met jou of jouw bedrijf op te nemen. Een mailto link kan hierbij helpen om het contactproces te vereenvoudigen.

WordPress-mailto-link

Een mailto link instellen in WordPress

Nu je weet wat een mailto link is en wanneer je deze kunt gebruiken wil je natuurlijk ook weten hoe je een mailto link kunt maken in WordPress. In dit geval is het goed om te weten dat een mailto link instellen in WordPress kan op verschillende manieren, afhankelijk van de instellingen van je website en kennis. Hieronder leg ik 2 verschillende manieren uit.

1. WordPress mailto link maken in de standaard editor

Een WordPress mailto link maken kan gewoon in de standaard editor:

 1. Log in op je WordPress-dashboard en ga naar de pagina of het bericht waar je de mailto link wilt plaatsen.
 2. Selecteer de tekst of het beeld waaraan je de mailto link wilt koppelen.
 3. Klik in de editor op het link-icoon of gebruik de toetsencombinatie Ctrl+K (of Command+K op een Mac).
 4. Er verschijnt nu een pop-up venster waarin je de URL van de mailto link kunt invoeren. Voer hier het e-mailadres in waarnaar de link moet verwijzen, bijvoorbeeld: “mailto:voorbeeld@jouwbedrijf.nl”.
 5. Klik op “Toepassen” om de mailto link op te slaan.
 6. Sla de pagina of het bericht op om de wijzigingen op te slaan.
Tip: heb je op dit moment nog geen professioneel op een domeinnaam gebaseerd e-mailadres? Lees dan mijn artikel over het aanmaken van een zakelijk e-mailadres.
Mailto-link-wordpress

2. WordPress mailto link maken in Elementor

Elementor is een populaire page builder voor WordPress die gebruikers de mogelijkheid biedt om op een visuele manier aantrekkelijke en functionele webpagina’s te maken. Als je Elementor gebruikt op jouw WordPress website, kun je op een eenvoudige manier een mailto link toevoegen aan een pagina of bericht.

 1. Ga naar de pagina of het bericht waar je de mailto link wilt toevoegen en open deze in de Elementor-editor.
 2. Voeg een knop-widget toe aan de pagina. Dit kan worden gedaan door in de linkerkolom van de Elementor-editor te zoeken naar “knop” en deze naar de gewenste locatie op de pagina te slepen.
 3. Klik op de knop-widget om de opties te openen en navigeer naar de “Link” sectie.
 4. In het veld “Link” voer je het e-mailadres in waarnaar je wilt linken, bijvoorbeeld “mailto:voorbeeld@jouwbedrijf.nl”.
 5. Je kunt ook een aangepaste tekst invoeren voor de knop die bezoekers uitnodigt om te klikken, zoals “Neem contact met ons op”.
 6. Sla de wijzigingen op en bekijk de pagina om te controleren of de mailto link correct werkt.

Met Elementor kun je op een visuele manier een aantrekkelijke en functionele webpagina maken zonder dat je kennis nodig hebt van code of programmeren. Dit maakt het een zeer populaire tool onder WordPress-gebruikers. Wil je meer weten over Elementor? Lees dan mijn Elementor review en ontdek of deze page builder iets voor jou is.

Elementor-mailto-link-maken

Een onderwerp meegeven in de mailto link?

Bij het maken van een mailto link in WordPress kun je er ook voor kiezen om een onderwerp mee te geven aan de e-mail die wordt verstuurd wanneer de link wordt aangeklikt. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt dat de ontvanger van de e-mail direct weet waar de e-mail over gaat.

Om een onderwerp mee te geven bij een mailto link maken, voeg je simpelweg “?subject=onderwerp” toe aan de link, waarbij “onderwerp” het gewenste onderwerp is. Een voorbeeld van een mailto link met onderwerp zou er als volgt uitzien: “mailto:voorbeeld@jouwbedrijf.nl?subject=Vraag over product X”.

Conclusie: moet jij mailto links gebruiken?

In dit artikel heb ik uitgelegd wat een mailto link is en waarom je deze zou willen gebruiken op jouw WordPress-website. Door een mailto link te maken, maak je het voor bezoekers gemakkelijker om contact met je op te nemen.

Het gebruik van mailto links op je WordPress-website kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring voor jouw bezoekers en kan leiden tot meer klanten en kansen. Het is daarom zeker het overwegen waard om mailto links toe te voegen aan jouw website.

Als je meer wilt leren over WordPress en hoe je deze optimaal kunt gebruiken voor jouw website, dan raad ik mijn online WordPress cursus aan. Hierin leer je alles wat je moet weten over WordPress, inclusief handige tips en trucs om jouw website te optimaliseren.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand