Wat is een CTR?

Wat-is-een-ctr
Inhoudsopgave

CTR staat voor Click Through Rate en betekent letterlijk het doorklikratio. De CTR staat voor het ratio dat doorklikt op bijvoorbeeld jouw vertoning in google of advertentie, in vergelijking met het aantal vertoningen.

Hoe bereken je de CTR?

Je kunt de CTR heel eenvoudig berekenen. Dit doe je door het aantal klikken op bijvoorbeeld je advertentie te delen door het aantal vertoning. Even een voorbeeld. 

  • Er is 50 keer op je advertentie geklikt.
  • Je advertentie heeft 500 vertoning.

Berekening: CTR = 50 / 500 x 100 = 10%

Dit betekent dan 10% van de mensen die je advertentie heeft gezien ook heeft doorgeklikt op je advertentie.

CTR-berekenen

Wanneer is een CTR goed?

De commissie is het percentage of bedrag dat de jij(de affiliate) krijgt per succesvolle verkoop. De adverteerder kan zelf bepalen hoeveel commissie hij de affiliate geeft. Het is wel belangrijk om hierbij te kijken wat voor commissie je bij de concurrentie krijgt. Ook verschilt het per netwerk hoeveel commissie je krijgt.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Binnen 2 uur eenvoudig jouw eigen droom website maken?

Ben je op zoek naar een methode om zonder technische kennis je eigen WordPress website te maken? In deze WordPress handleiding leg ik je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen!

Via deze handleiding kun je tot 55% korting krijgen op webhosting!

Handleiding-website-maken-ebook