Wat is een affiliate marketing commissie?

Wat-is-een-affiliate-marketing-commissie
Inhoudsopgave

Een affiliate marketing commissie is een vergoeding die jij(de affiliate) krijgt voor de verkoop van het van de adverteerder(eigenaar van het product). De commissie hoeft niet per se voor een verkoop te zijn maar kan ook zijn door middel van Pay Per Lead(PPL) of Pay Per Click(PPC). Vaak krijg je een percentage van de verkoop. Je zult zien dat de percentages bij de kleding of digitale producten hoger zullen zijn dan de gadgets. Dit heeft te maken met de winstmarge die op het product zit.

Voor de publisher(eigenaar van het product) is dit vaak de beste manier om hun producten te promoten. Ze bereiken hier namelijk direct de goede doelgroep mee en ze hoeven alleen een commissie te betalen wanneer ook echt iemand een aankoop heeft gerealiseerd. In kranten, op facebook ads of op tv geef je anders veel geld uit aan advertenties waar waarschijnlijk weinig mensen je product gaan kopen of zich aanmelden.

Voorbeeld: Jij promoot een digitaal product met je unieke affiliate link. Zodra de bezoeker op de link klikt en naar de website van het product gaat en vervolgens besteld. Heeft het affiliate netwerk via de link gezien dat de verkoop via jouw unieke link is geweest. Hierdoor wordt de commissie altijd aan de juiste persoon toegekend. Zodra de commissie is goedgekeurd kun je hem laten uitbetalen.

Hoe weten ze dat de commissie via jou komt?

Door de unieke affiliate link die gekoppeld staat aan jouw account, bij een affiliate netwerk, kunnen ze altijd achterhalen via wie de verkoop is gerealiseerd. Ook houdt het affiliate netwerk het aantal kliks, goedgekeurde en afgekeurde commissies bij. Het is dus erg handig om je aan te melden bij een affiliate netwerk.

Hoeveel euro is één commissie waard?

Hoeveel geld een commissie waard is is heel lastig te zeggen. Dit is namelijk van zoveel factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de tijd van het jaar, krijg je een percentage van het orderbedrag of krijg je een vast bedrag per verkoop, gaat hem om een ebook of shirt. Er zijn zoveel factoren van invloed op de hoogte van de commissie. Wat wel bekend is is dat de commissies voor de verkoop van een autoverzekering, uitvaartverzekering, gas water licht abonnement of telefoonabonnement het hoogst zijn. Je zult nu denken dat je hier direct in moet gaan zitten, maar onthoud dat dit een erg grote niche is waar je heel lastig hoog zult gaan scoren in google. Het is in de meeste gevallen beter om in een kleine niche te zitten, met kleinere commissies, maar meer commissies per dag. Op lange termijn zul je hier veel meer mee gaan verdienen.

Online-geld-verdienen
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand