Wat is Affiliate Marketing eigenlijk?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij jij als affiliate geld(een commissie) verdiend door het promoten van andermans producten. Vaak krijg je betaald per verkoop, maar het is ook mogelijk om betaald te krijgen per aanmelding of click. Voor de adverteerders(eigenaar van het product) is affiliate marketing ideaal, al helemaal voor beginnende bedrijven. Je kunt op deze manier namelijk reclame maken waarbij je alleen hoeft te betalen wanneer iemand(de affiliate) ook daadwerkelijk een van jouw producten verkoopt. Als adverteerder hoef je zelf dus weinig tijd en moeite in de marketing te stoppen. Ook is dit een veel betere manier dan wanneer ze gebruik maken van de krant of tv. Hier bereik je namelijk iedereen en niet één specifieke doelgroep.  Hoe dit precies zit zal ik je uitleggen zodat jij hier ook mee kunt beginnen.

Welke partijen zijn er betrokken bij Affiliate Marketing

  • De adverteerder: Dit is de eigenaar van het product die zijn marketing op deze manier wil uitbesteden. De adverteerder zorgt voor promotiemateriaal die jij kunt plaatsen op je website of social media kanaal.
  • De affiliate: Dit is de persoon die het product wil gaan promoten en hier geld mee wil gaan verdienen. Door gebruik te maken van zelfgemaakte promotiemateriaal of het promotiemateriaal  van de adverteerder kun jij klanten doorsturen naar de website van de adverteerder. Per verkoop krijg jij een deel van het aankoopbedrag.
  • Het Affiliate netwerk: Je kunt het affiliate netwerk zien als tussenpersoon van de adverteerder en de affiliate. Beide partijen melden zich namelijk beide aan bij een affiliate netwerk zoals Daisycon. Vervolgens houdt het netwerk alle statistieken, verkopen en kliks bij.

Hoe weten ze dat de verkoop via jou komt?

Deze informatie wordt allemaal bijgehouden door het affiliate netwerk. In het netwerk kun je bij de campagnes jouw promotiemateriaal opnemen. Dit promotiemateriaal bevat een affiliate link. Deze link bevat een code die gekoppeld staat aan jouw account. Wanneer er vervolgens mensen op jouw affiliate link klikken en een aankoop doen kan het affiliate netwerk zien dat deze verkoop gedaan is via jouw affiliate link.

online-geld-verdienen-student

Op welke manieren kun je geld verdienen met Affiliate Marketing?

Je kunt affiliate marketing op verschillende manieren toepassen. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van social media, e-mailmarketing of een website. In de meeste gevallen is een website het handigst en makkelijkst. Met een website kun je namelijk gratis de vindbaarheid in google verbeteren en bereik je direct de juist doelgroep. Op social media zal het lang duren voordat je daadwerkelijk bezoekers en verkopen gaat krijgen of je moet gaan adverteren, maar dit kan veel geld kosten. Het bouwen van een website is erg makkelijk wanneer je gebruikt maakt van wordpress en een page builder.

Vaak zie je dat mensen beginnen met het bouwen van een website en hier content op gaan plaatsen. Wanneer je bezoekersaantallen beginnen toe te nemen kun je e-mailmarketing toevoegen aan je website. Je kunt deze e-mailadressen verzamelen door bijvoorbeeld een klein e-book te schrijven die bezoekers kunnen krijgen wanneer ze hun naam en e-mailadres invullen. Vervolgens kun je er nog voor kiezen om hier ook social media aan te gaan koppelen.

affiliate-marketing-revolutie

Snel en succesvol van start

Als je nu erg enthousiast bent geworden geworden over affiliate marketing en je hier zelf ook mee wil beginnen, heb ik een mooie aanbieding. De Affiliate Marketing Revolutie is een nederlandstalige affiliate marketing cursus. Waarin jij stap voor stap leert hoe jij jouw eigenlijk affiliate business kunt opzetten. Mocht je interesse hebben dan raad ik je aan het hele artikel over de affiliate marketing revolutie te lezen!(KORTING).

Blogs over Affiliate Marketing