Junda hosting review 2024: Beste webhosting in Nederland?

Samenvatting: Ben je op zoek naar een nieuwe hosting provider die snel, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar is? Dan is de hosting van Junda een erg interessante keuze! Junda is namelijk een opkomende hosting provider die de intentie heeft om tot de grootste hosting providers binnen Nederland te behoren. Bij Junda verwachten ze dit te realiseren door een snelle en persoonlijke klantenservice aan te bieden, via live chat, die 7 dagen per week bereikbaar is. Daarnaast is Junda ook een van de weinige hosting providers binnen Nederland die standaard compatibel is met HTTP 3. Verder ontvang je bij Junda altijd een gratis SSL certificaat, is e-mailhosting standaard inbegrepen en kun je gebruik maken van de gratis verhuisservice van Junda!

Ben je al overtuigd van de hosting van Junda? Dan is het goed om te weten dat je al bij Junda terecht kunt voor een hostingpakket vanaf €1,99 per maand! Kies je voor een contractduur van 3 jaar? Dan ontvang je ook nog eens 50% korting! Wil je toch nog wat meer weten over Junda? Dan kan ik je zeker aanraden om mijn Junda hosting review eens te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn Junda ervaringen!

Junda

Van €3,99 voor €1,99

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

5/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is Junda precies?

Voordat ik je meeneem in deze Junda review wil ik je eerst wat meer vertellen over het bedrijf zelf. Door dit te doen krijg je namelijk al een beetje een beeld van wat voor bedrijf Junda precies is, hoe ze zijn begonnen en wat de plannen van Junda zijn voor in de toekomst.

Zoals ik je in de intro van deze Junda review al heb verteld, is Junda een Nederlands hosting bedrijf dat is gevestigd op de Keizersgracht in Amsterdam. In vergelijking met andere hosting providers in Nederland is Junda nog relatief nieuw. Het bedrijf Junda is namelijk pas enkele jaren actief in de webhosting branche.

Het is overigens wel goed om te weten dat Junda niet is opgericht door mensen zonder vakkennis. Een groepje enthousiaste techneuten met ruim 20 jaar ervaring in de hostingbranche heeft namelijk Junda opgericht. Tot op heden gaat dit super goed, want Junda is een van de snelst groeiende hosting bedrijven binnen Nederland en België!

Dat Junda zo snel groeit komt onder andere doordat ze bij alle hosting pakketten standaard de LiteSpeed Cache plugin en QUIC Cloud CDN meeleveren. De combinatie van deze tools zorgt ervoor dat je echt een extreem snelle website krijgt! Verder is Junda standaard compatibel met HTTP 3, kun je gebruik maken van de gratis verhuisservice en beschikken ze over een klantenservice die 7 dagen per week bereikbaar is via live chat en mail!

Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat Junda gemiddeld wordt beoordeeld met 4,6 van 5 sterren op basis van 17 beoordelingen! Het aantal positieve reviews blijft met de groei van het bedrijf alleen maar toenemen.

Junda-review

Junda hosting review: Waarom zou je moeten kiezen voor Junda?

Inmiddels heb ik je al aardig wat verteld over het bedrijf Junda. Zo weet je dat het bedrijf nog relatief jong is, dat de eigenaren meerdere jaren hebben gewerkt bij grote hosting bedrijven als Yourhosting en Neostrada en dat Junda precies weet wat ze moeten doen om zich op een positieve manier te onderscheiden van andere hosting providers binnen Nederland en België. Dit is natuurlijk al erg waardevolle informatie, maar waarschijnlijk wil jij nog wel wat meer weten over de hosting van Junda.

In het volgende onderdeel van deze Junda review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten van Junda. Ook ga ik in dit onderdeel voor je toelichten hoe Junda zich met hun functionaliteiten onderscheid van andere hosting providers in Nederland en België. Laten we dus maar snel beginnen, zodat je kunt beslissen of Junda de beste hosting provider is voor jouw (nieuwe) website of webshop.

Nederlandse hosting provider

Ben je al enige tijd op zoek naar een hosting provider? Dan ben je waarschijnlijk al een groot aantal hosting providers tegengekomen. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen hosting providers. Ik kan mij dan ook goed voorstellen dat je moeite hebt om de beste hosting provider hier tussenuit te kunnen halen. Toch is het wel erg belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen!

Wanneer je een WordPress website maken gaat, is het erg belangrijk om een goede hosting provider te kiezen. Een hosting provider heeft namelijk erg veel invloed op de prestaties en snelheid van jouw website. Je wilt daarom controleren waar een hosting provider hun servers heeft staan. Elke keer wanneer iemand de website bezoekt moet er namelijk een verzoek naar de server worden gedaan. Als dat allemaal is afgerond krijgt de bezoeker de website te zien. Zoals je wel zal snappen kost dit tijd en daarom wil je ervoor zorgen dat jouw hosting provider beschikt over een server op een gunstige locatie.

Junda heeft hun zaken hiervoor goed geregeld, want zij beschikken namelijk over een server in Nederland. Het voordeel hiervan is dat het verzoek tussen de server en de computer van de bezoeker sneller verwerkt kan worden. Het resultaat hiervan is dat jouw website sneller is! Het is dan ook veel verstandiger om voor een hosting provider als Junda te kiezen in plaats van een grote internationale hosting provider als Hostinger, SiteGround of Bluehost.

Hostingpakketten voor ieder budget

Naast dat de locatie van de server super belangrijk is spelen de kosten natuurlijk ook een belangrijke rol. Je zit er namelijk niet op te wachten om enkele tientallen euro’s per maand te moeten betalen voor webhosting. Ook dit maakt Junda daarom weer een erg interessante keuze!

Bij Junda beschikken ze, op dit moment, namelijk over shared hosting en WordPress hosting. Het voordeel van WordPress hosting is dat het speciaal is afgestemd op WordPress waardoor je het maximale uit jouw website kunt halen. Het nadeel hiervan is alleen dat het wel wat duurder is dan shared webhosting. Bij de meeste hosting providers is dat ten minste zo. Bij Junda is de WordPress hosting even duur als het normale shared hosting!

Het voordeel van Junda is dan ook dat je kunt kiezen uit verschillende soorten hosting. Vervolgens kun je ook nog eens kiezen uit verschillende hostingpakketten waardoor er voor ieder budget wel een geschikt hostingpakket te vinden is! Zo kun je op dit moment bijvoorbeeld al bij Junda terecht voor €1,99 per maand!

Junda-prijzen

Speciale hosting voor WordPress

Ik gaf het net al even kort aan, maar een van de voordelen van Junda is dat ze beschikken over speciale WordPress hosting. Dit is erg prettig, want het voordeel van WordPress hosting is dat deze hosting speciaal is afgestemd op WordPress websites.

Het resultaat hiervan is dat jouw WordPress website zijn maximale snelheden kan behalen. Zeker wanneer je WordPress hosting gebruikt in combinatie met de LiteSpeed Cache plugin en QUIC Cloud CDN.

Ga je een WordPress website maken, maar kies je liever voor normale shared hosting? Dan kan dat natuurlijk ook! Vanuit het dashboard werkt alles verder namelijk hetzelfde. Later in deze Junda review zal ik je daar meer over vertellen!

E-mail hosting is standaard inbegrepen

Ga je een eigen website of webshop maken? Dan hoort daar natuurlijk ook een professioneel e-mailadres bij! Je kunt op je website namelijk niet zetten dat bezoekers contact kunnen opnemen door naar een gratis Gmail of Outlook e-mailadres te mailen.

In plaats van een standaard Gmail of Outlook e-mailadres wil je gebruikmaken van een professioneel e-mailadres. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres of een e-mailadres voor alle medewerkers binnen jouw bedrijf. Het is allemaal mogelijk en het komt een stuk professioneler over!

Bij veel hosting providers dien je extra te betalen voor e-mailhosting of is het standaard inbegrepen, maar alleen voor een paar e-mailadressen. Junda doet dit anders, want wanneer je kiest voor de hosting van Junda kun je vanuit elk hostingpakket een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Dit is dan ook weer een groot voordeel ten opzichte van andere grote hosting providers! Als klant van Junda hoef je hierdoor niet ook nog een aparte hosting provider voor e-mail te zoeken.

Gebruiksvriendelijk dashboard via het cPanel

Eerder in deze Junda review gaf ik het al even aan, maar een van de voordelen van Junda is het gebruiksvriendelijke dashboard. Voor het dashboard maakt Junda gebruik van het cPanel wat eigenlijk een van de populairste en meest gebruiksvriendelijke dashboards is die je kunt gebruiken voor het beheren van een hostingpakket.

Vanuit het cPanel dashboard van Junda kun je zelf een hele hoop zaken regelen zonder ook maar enige technische kennis nodig te hebben. Zo kun je vanuit het dashboard bijvoorbeeld erg eenvoudig professionele e-mailadressen aanmaken, filters instellen, toegang krijgen tot alle bestanden van de website via FTP, backups maken en terugzetten, subdomeinen aanmaken, WordPress installeren en ga zo maar door.

Loop je toch vast of kom je er niet helemaal uit? Dan is er op Google erg veel informatie te vinden over het cPanel. Kom je er dan nog niet helemaal uit? Dan is ook de klantenservice van Junda nog 7 dagen per week bereikbaar!

Junda-cpanel

Extreem snel door LiteSpeed WP Cache en QUIC cloud CDN

Zoals ik aan het begin van deze Junda review al aangaf is snelheid super belangrijk. De snelheid van jouw website draagt namelijk bij aan hoe goed jouw website gevonden kan worden in Google. Daarnaast heeft de snelheid van jouw website ook erg veel invloed op het conversiepercentage van jouw website. Is jouw website sloom? Dan gaat dit ervoor zorgen dat jouw website minder bezoekers ontvangt en dat er van de bezoekers ook nog eens minder converteren. Zorg daarom altijd voor een snelle website.

Wat hiervoor belangrijk is, is als eerst de locatie van de server. Richt jij je met jouw website op Nederlanders of Belgen? Dan zit je goed bij Junda, want hun beschikken over een serverlocatie in Nederland. Hierdoor kunnen de verzoeken sneller gedaan worden en is jouw website sneller!

Om jouw website nog sneller te maken zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt doen. Wanneer je namelijk aan de slag gaat met het maken van jouw website wordt deze trager. Je voegt namelijk afbeeldingen en andere elementen toe aan pagina’s die allemaal geladen moeten worden. Aangezien dit allemaal extra tijd in beslag neemt kun je gebruikmaken van een CDN en van Caching.

Ga je aan de slag met Junda? Dan krijg je bij alle pakketten toegang tot de LiteSpeed WP Cache plugin. Dit is een plugin die jouw WordPress website een stuk sneller kan maken door caching te implementeren.

Daarnaast kun je ook nog gebruikmaken van een CDN. CDN staat voor Content Delivery Network en wat dat inhoudt is dat jouw website op een netwerk van servers komt te staan. Telkens wanneer iemand jouw website wilt bezoeken wordt er gekeken welke server jouw website het snelste kan laden. Vervolgens wordt jouw website vanaf de snelste server geladen. Het gebruiken van een CDN is met name interessant wanneer je met jouw website actief bent in meerdere landen, omdat er zo met verschillende servers gecommuniceerd kan worden.

Junda-pagespeed

Volledig compatibel met HTTP/3

Een super groot voordeel van Junda is dat de hosting standaard volledig compatibel is met HTTP/3. De meeste mensen zal dit niks zeggen, want het is best wel technisch, maar ik wil het toch even kort voor je uitleggen.

Op het internet wordt er namelijk gebruikgemaakt van het QUIC transportprotocol. Dit transportprotocol is er in verschillende versies, maar tot op heden maken we nog gebruik van HTTP/2. Dit is best vreemd, want in 2018 werd het nieuwe HTTP/3 protocol al goedgekeurd. Toch zijn er op dit moment nog weinig hosting providers die HTTP/3 gebruiken.

Dit is dan ook direct een van de punten waar Junda een voorsprong pakt op vele andere hosting providers. Bij Junda is de hosting standaard namelijk al compatibel met het HTTP/3 transportprotocol, wat zorgt voor snellere laadtijden, betere transmissiesnelheden en een stabielere verbinding. Dat Junda hier al over beschikt is dan ook een heel groot voordeel!

Goede beveiliging van server en website

In deze Junda review heb ik het uitgebreid gehad over de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en kosten, maar weet je wat ook erg belangrijk is? De beveiliging! Je wilt er namelijk ten alle tijden voor zorgen dat jouw WordPress website maximaal is beveiligd, zodat deze niet gehackt kan worden.

Bij Junda snappen ze dit als geen ander en daarom nemen ze de beveiliging ook uiterst serieus. Zo krijg je bijvoorbeeld bij elk hostingpakket een gratis SSL certificaat en worden er automatisch backups gemaakt van jouw volledige hostingpakket. Het is alleen wel goed om te weten dat het per hostingpakket verschilt hoe lang de backups worden bewaard. Bij het goedkoopste hosting pakket worden backups bijvoorbeeld maar 2 dagen bewaard, terwijl dit bij het duurste pakket 14 dagen is.

Vanuit de WordPress toolkit die je via het cPanel dashboard kunt benaderen kun je ook automatische updates instellen. Wanneer je dit doet worden plugins en thema’s op jouw WordPress website automatisch geüpdatet. Wanneer je meerdere websites en/of webshops beheert kan dit erg handig zijn, omdat het handmatig updaten erg veel tijd in beslag kan nemen.

Gratis verhuisservice

Heb je op dit moment al een website of webshop die gehost staat bij een andere hosting provider? Dan lees je deze Junda review waarschijnlijk, omdat je niet meer helemaal tevreden bent over je huidige hosting provider. Wat je vaak hoort is dat een hosting provider de prijzen verhoogt of dat de klantenservice erg slecht is. In dit geval zou je willen overstappen, maar vaak maken hosting providers dat aardig lastig voor je.

Stap je over naar Junda? Dan kun je gebruikmaken van de gratis verhuisservice! Wat dit inhoudt is dat Junda jouw website, e-mailadressen, domeinnamen en databases kosteloos kan overzetten van je huidige hosting provider naar Junda. Dit is wel zo prettig, want hierdoor heb je er zelf geen omkijken naar en kan er ook een stuk minder fout gaan!

Junda hosting review: Heeft Junda ook nadelen?

Net als alle andere hosting providers heeft ook Junda zo zijn nadelen. Het is voor een bedrijf namelijk erg moeilijk om het voor iedereen goed te doen. Iedereen heeft namelijk andere wensen en dat maakt het lastig. Nu moet ik wel heel eerlijk zeggen dat ik tijdens het schrijven van deze Junda review eigenlijk maar erg weinig nadelen heb gevonden.

Ik kan daarom in ieder geval zeggen dat je met Junda een erg goede keuze maakt! Toch zijn er nog wel twee punten die ik heb gevonden waar je even rekening mee moet houden. Dit zijn grote nadelen, maar het kan voor sommigen misschien toch belangrijk zijn.In dit onderdeel van deze Junda review wil ik dit nadeel dan ook even benoemen.

Klantenservice niet telefonisch bereikbaar

Het eerste punt dat voor sommigen wellicht een nadeel kan zijn is dat de klantenservice niet telefonisch bereikbaar is. Zelf vind ik dit geen enkel probleem, omdat ik toch liever wordt geholpen via een live chat. Naar mijn mening is dit namelijk sneller en daarbij kun je het gesprek ook nog teruglezen wanneer je een vraag of probleem hebt.

Mocht het wel een probleem voor je zijn dat de klantenservice niet telefonisch bereikbaar is? Dan kun je mijn Cloud86 review eens lezen! Cloud86 is namelijk ook een Nederlandse hosting provider die wel telefonisch bereikbaar is.

Geen cloud, VPS of dedicated hosting

Zoek je speciale hosting voor jouw website of webshop? Dan kun je hier op dit moment helaas niet terecht bij Junda. Junda beschikt op dit moment namelijk alleen over shared hosting en WordPress hosting. De kans is wel aanwezig dat Junda hun assortiment in de toekomst uitbreidt waardoor je wel bij hen terecht kunt voor Cloud, VPS hosting of dedicated hosting.

Zoek je naar cloud, VPS of dedicated hosting voor jouw website of webshop? Dan kun je eens kijken naar de hosting van Cloud86 of Mijn.host. Beide zijn populaire Nederlandse hosting providers die wel over deze soorten hosting beschikken.

Junda ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met Junda?

Inmiddels hebben we in deze Junda review al erg veel zaken over Junda besproken. Zo weet je wat Junda voor bedrijf is, waarmee ze zich onderscheiden van concurrenten, wat de nadelen van Junda zijn en ga zo maar door.

Als je al een beetje op mijn website hebt rondgekeken, zal je gezien hebben dat ik ook websites en webshops bouw voor klanten. Doordat ik dat doe, kom ik in aanraking met verschillende hosting partijen. Daarnaast heb ik zelf ook bij meerdere hosting providers een hostingpakket, omdat ik meerdere websites en webshops beheer en onderhoud.

Ook bij Junda heb ik een hostingpakket en ik kan zeggen dat ik daar eigenlijk heel erg tevreden over ben. Het dashboard werkt namelijk super eenvoudig waardoor je met één klik WordPress kunt installeren. Na het installeren kun je met een klik ook direct het SSL certificaat installeren en forceren dat de volledige website draait op de veilige HTTPS variant. Verder is de hosting, zoals je hebt gelezen en gezien, super snel waardoor je ook op het gebied van snelheid niks hoeft te klagen. Zeker wanneer je gebruik maakt van de LiteSpeed WP Cache plugin zijn de snelheden echt bizar!

Junda ervaringen: Wat vinden anderen klanten van Junda?

Naast de ervaringen die ik heb met Junda zijn er natuurlijk nog veel meer klanten van Junda die ook hun eigen ervaringen hebben. In dit onderdeel van deze Junda review duik ik daarom dieper in op de ervaringen van andere klanten met Junda. Door ook deze ervaringen mee te nemen in deze Junda review krijg jij een compleet beeld en kun je makkelijker besluiten of Junda de beste WordPress hosting provider is voor jou!

Als eerst kun je op de website van Junda zelf kijken. Op de website van Junda worden namelijk al de nodige ervaringen en reviews getoond. Zelf neem ik deze ervaringen wel altijd met een korreltje zout, omdat een bedrijf natuurlijk zelf kan kiezen welke ervaringen ze wel en niet delen op de website. Zoals je wel kunt raden zullen ze de slechte ervaringen niet delen op de website!

Om een beter beeld te krijgen kijk ik daarom ook altijd nog even naar de ervaringen van een bepaald bedrijf op platformen als Trustpilot. Hier kunnen mensen namelijk onafhankelijk hun ervaringen met een bedrijf delen. In dit geval scoort Junda ook daar erg goed, want Junda wordt gemiddeld beoordeeld met 4,6 van de 5 sterren. Al deze ervaringen zijn 5 sterren ervaringen!

Junda-ervaringen

Junda review: Hoe is de klantenservice?

Op basis van de ervaringen van andere klanten van Junda kunnen we eigenlijk al wel vaststellen dat Junda hun klantenservice goed op orde heeft. Toch wil ik dat ook zelf nog even controleren. In dit onderdeel van deze Junda review doe ik daarom onderzoek naar de klantenservice van Junda.

Zoals ik eerder in deze review al heb aangegeven is de klantenservice van Junda 7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen is de klantenservice bereikbaar tussen 9:00 en 17:00. In de weekenden is de klantenservice bereikbaar tussen 11:00 en 16:00.

Heb je de klantenservice binnen deze openingstijden nodig? Dan kun je de klantenservice zowel bereiken via een live chat als via de mail.

Benieuwd naar de reactietijd van de klantenservice? Ik heb het getest en je ziet de resultaten op onderstaande screenshot. Binnen 1 minuut was ik in gesprek met Nick van de klantenservice en werd ik geholpen! Op het gebied van klantenservice doet Junda het dus ook super goed!

Klantenservice-Junda

Junda review: Wat kost het?

We zijn inmiddels bijna aangekomen aan het einde van deze Junda hosting review. Toch is er nog een belangrijk onderdeel dat ik wil bespreken. We hebben het namelijk wel even kort gehad over de verschillende pakketten bij Junda, maar nog niet erg uitgebreid over de kosten. In dit onderdeel van deze Junda hosting review wil ik het daarom nog even hebben over de hosting kosten bij Junda.

Wanneer je kiest voor een hostingpakket van Junda beginnen de kosten vanaf €1,99 per maand. Deze kosten kunnen oplopen tot €6,00 per maand wanneer je kiest voor het duurste pakket.

Wat overigens goed is om te weten is dat deze prijzen gelden voor een contractduur van 3 jaar. Kies je voor een kortere contractduur? Dan wordt de hosting net wat duurder. De contractduur van 3 jaar is een stuk interessanter, omdat je hiermee 50% korting krijgt op de volledige looptijd van het contract.

Junda-hosting

Conclusie: Is Junda de beste hosting provider voor jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze Junda review is het tijd voor een conclusie, want is Junda nu de beste hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop?

Persoonlijk kan ik de hosting van Junda zeker aanraden! De hosting is namelijk erg snel, doordat de servers in Nederland zijn gevestigd en doordat je gebruik kunt maken van de LiteSpeed cache in combinatie met de QUIC Cloud CDN. Daarnaast krijg je een gratis SSL certificaat, worden er automatisch backups gemaakt en kun je gebruikmaken van de gratis verhuisservice!

Samenvattend is de hosting van Junda erg interessant wanneer je een snelle, betrouwbare en gebruiksvriendelijke hosting provider zoekt voor een goede prijs! Kies je voor een contractduur van 3 jaar? Dan ontvang je ook nog eens 50% korting!

Junda review - Veelgestelde vragen

Kun je bij Junda ook losse domeinnamen kopen?

Ja, het is mogelijk om bij Junda losse domeinnamen te kopen. Bij Junda heb je de keuze uit meer dan 1.900 verschillende domeinextensies!

Heeft Junda een geld terug garantie?

Ja, Junda beschikt als een van de weinige hosting providers in Nederland en België over een geld-terug-garantie van 100 dagen!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Junda alternatieven

Ook interessant

Junda
4.9/5

Van €3,99 voor €1,99