JouwWeb website maken in 2024? | Gratis beginners handleiding

Website-maken-met-JouwWeb
Inhoudsopgave

Wil je zelf een JouwWeb website maken? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel ga ik je namelijk stap voor stap uitleggen hoe je zelf, zonder technische kennis, een eigen website kunt maken met JouwWeb. Deze handleiding is daardoor perfect voor beginners, hobbyisten en (startende) ondernemers.

Naast dat ik je stap voor stap ga uitleggen hoe je een website kunt maken met JouwWeb komen er ook nog een aantal andere onderwerpen aan bod. Zo ga ik je vertellen wat de ontwerpmogelijkheden binnen JouwWeb zijn, hoe gebruiksvriendelijk JouwWeb is in vergelijking met andere website makers en wat de kosten zijn voor het maken van een eigen JouwWeb website.

Wil je dus zelf je eigen website maken met JouwWeb? Dan kan ik je zeker aanraden om dit artikel goed door te lezen en de stappen te volgen!

Kun je zelf een website maken met JouwWeb?

Zeker, met JouwWeb is het maken van een eigen website verrassend eenvoudig en toegankelijk. Het platform is namelijk speciaal ontworpen om gebruikers, ongeacht hun technische kennis, in staat te stellen een professionele website te creëren. Een voordeel van JouwWeb is dan ook dat het systeem multifunctioneel is, waardoor je er alle soorten websites mee kunt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een blog website, maar ook aan een portfolio website of bedrijfswebsite.

De kracht van JouwWeb ligt in het gebruiksvriendelijke ontwerp. Vaak is het namelijk zo dat je bij het maken van een eigen website nog best wat complexe instellingen of functionaliteiten zal tegenkomen. Dit is bij JouwWeb niet het geval! Wanneer je aan de slag gaat met JouwWeb krijg je namelijk toegang tot een hoop kant-en-klare website templates. Deze templates kun je met één druk op de knop importeren en vervolgens via het drag & drop systeem helemaal naar eigen wens inrichten. Door het drag & drop systeem in JouwWeb ben je dan ook in staat om een website of webshop te maken die volledig aan al jouw wensen voldoet. Net als een Canva website maken kun je met JouwWeb zonder technische kennis je eigen droom website maken!

Stappenplan JouwWeb website maken

Zoals je zojuist al een beetje hebt meegekregen is het maken van een JouwWeb website erg eenvoudig. Het is alleen wel belangrijk dat je de juiste stappen in de juiste volgorde doorloopt. Om het maken van een JouwWeb website voor jou zo makkelijk mogelijk te maken heb ik deze stappen al voor je op een rijtje gezet.

Na het lezen van deze handleiding en het volgen van de stappen in deze handleiding zal je zelf een JouwWeb website live hebben staan.

Zo maak je zelf gemakkelijk een JouwWeb website:

1. Maak een gratis account aan

JouwWeb-website-maken

Voordat je kunt beginnen met het maken van een JouwWeb website zal je eerst een account aan moeten maken. Dit kun je gelukkig erg eenvoudig en volledig gratis doen door op onderstaande knop te drukken.

Zodra je op de pagina bent beland, geef je je e-mailadres op. Daarna klik je op “Nu beginnen” en vervolgens wordt je automatisch meegenomen door het proces.

2. Stel je account in

Is het gelukt om een gratis account aan te maken? Dan stelt JouwWeb je nu twee belangrijke vragen. Deze vragen geven JouwWeb informatie, zodat het systeem jou beter kan helpen bij het maken van je eigen website.

Dit zijn de vragen die je moet beantwoorden:

  1. Kies een type website: bij deze vraag moet je aangeven wat voor soort website je wilt maken. Is dit een website, webshop of blog?
  2. at is de titel van je website: bij deze vraag moet je de titel van je website opgeven. Dit veld is nu nog optioneel dus je kunt ook altijd later nog een titel instellen.

Door bovenstaande vragen te beantwoorden heeft JouwWeb een beeld van het type website dat je wilt maken. Je kunt nu klikken op “Nu Beginnen”.

3. Beantwoord de vragen

Nadat je je account bij JouwWeb hebt ingesteld kun je door naar de volgende stap om zelf een JouwWeb website te maken. In deze stap moet je wederom een aantal vragen beantwoorden. Deze vragen gaan alleen wel wat dieper dan de algemene vragen die je eerder hebt moeten beantwoorden. Deze vragen zijn namelijk bedoeld om je te helpen bij het efficiënt opzetten van je website.

De eerste vraag die je moet beantwoorden is: “Hoe wil je beginnen met het bouwen van je website?” Je hebt hier de keuze tussen het starten met ‘Voorbeeldinhoud’ of een ‘Lege website’. Beginnen met voorbeeldinhoud kan handig zijn als je wat inspiratie nodig hebt of een idee wilt krijgen van hoe de structuur van je website eruit kan zien.

Als je kiest voor de optie ‘Voorbeeldinhoud’, worden je nog drie aanvullende vragen gesteld om JouwWeb te helpen bij het aanpassen van de voorbeeldinhoud aan jouw behoeften:

Dit zijn de extra vragen die JouwWeb stelt:

  1. Wat voor soort bedrijf ben je aan het opzetten?
  2. Wat is de naam van jouw bedrijf?
  3. Wat maakt jouw bedrijf uniek?
JouwWeb-website-vragen

4. Kies een template

Na het beantwoorden van de vragen uit de vorige stap, is het tijd om door te gaan. In deze stap is het tijd om een website template uit te kiezen. Op basis van de vragen die je in de vorige stappen hebt beantwoord, heeft JouwWeb namelijk een aantal templates ontwikkeld die aansluiten bij het type website dat je wilt maken.

Het voordeel van de templates van JouwWeb is dat de keuze vrij groot is en dat de templates met één druk op de knop zijn te importeren. Na het importeren van een template zijn de templates ook nog eens erg eenvoudig naar eigen smaak te maken.

Heb je een geschikt template gevonden? Dan kun je met je muis op het template gaan staan en klikken op “Start met dit design”. Je krijgt vervolgens een nieuw scherm te zien om een domeinnaam aan te schaffen.

Op dit scherm kun je direct een domeinnaam aanschaffen als je die nog niet hebt. Wil je hier nu nog niet direct een keuze in maken? Dan kun je onderaan de pagina ook klikken op “Doe ik later”.

Na het registreren van je domeinnaam, of het overslaan van de stap, kies je een JouwWeb hostingpakket dat aansluit bij jouw behoeften voor het JouwWeb website maken. Kies bij het gewenste pakket op “Kies pakket”. Mijn voorkeur zou uitgaan naar het “Pro pakket”, omdat er bij dit pakket geen reclames op je website komen te staan.

5. Maak je website naar wens

Na het doorlopen van de voorgaande stappen in het JouwWeb website maken proces, kom je terecht in de krachtige drag & drop editor van JouwWeb. Vanuit de editor kun je het template dat je in stap 4 hebt gekozen volledig naar eigen wens opbouwen en inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld elementen verwijderen, nieuwe elementen toevoegen, kleuren en lettertypes aanpassen en ga zo maar door.

In de editor van JouwWeb vind je aan de linkerkant een menu met diverse elementen. Deze elementen zijn de bouwstenen van je website. Je kunt deze elementen gebruiken om de pagina’s op je website te voorzien van elementen en functionaliteiten. De elementen kun je simpelweg uit het menu slepen en plaatsen op de gewenste locatie. Vervolgens kun je het geplaatste element ook nog helemaal naar eigen wens instellen. JouwWeb behoort met hun drag & drop systeem zeker tot de beste website makers van dit moment.

JouwWeb-editor

6. Zet je website live

Staat je JouwWeb website helemaal klaar en is je website naar wens vormgegeven? Dan is het tijd voor de spannende laatste stap van het JouwWeb website maken. Je kunt je website nu namelijk live zetten!

Je kunt je JouwWeb website eenvoudig live zetten door in de editor, in de rechterbovenhoek, op “Publiceren” te drukken. Heb je nog geen domeinnaam aangeschaft? Dan moet je deze stap nu alsnog doorlopen. Als je al wel een domeinnaam hebt, krijg je deze stap niet te zien.

Nadat je een domeinnaam hebt gekozen, kun je klikken op “Publiceren” en dan staat je website live!

Voordat je jouw JouwWeb website definitief live zet is het belangrijk om je website nog even goed te controleren. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat alles op de website werkt en dat alles er netjes uitziet.

Een JouwWeb website maken? 2 belangrijke tips!

Het maken van een JouwWeb website klinkt erg leuk, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Dit geldt niet specifiek voor het maken van een website met JouwWeb, maar voor het maken van een website in het algemeen.

Omdat er zoveel dingen zijn waar je rekening mee moet houden bij het maken van een eigen website, wil ik twee belangrijke tips met je delen. Deze tips zullen je helpen om direct goed van start te gaan met je eigen website.

1. Bedenk een huisstijl

De eerste belangrijke tip die ik met je wil delen heeft betrekking op de huisstijl. In de meeste gevallen wordt er namelijk voor gekozen om direct een template te importeren, omdat deze mooi is. Er wordt alleen helemaal niet nagedacht over wat de website uitstraalt en of deze uitstraling aansluit bij wat je precies uit wilt stralen.

Voordat je begint met het maken van een website is het daarom erg belangrijk om na te denken over de huisstijl. De huisstijl wil je namelijk niet alleen terug laten komen op je website, maar ook in het logo, de visitekaartjes, je social media profielen en ga zo maar door.

Het bedenken van een goede huisstijl kun je in deze tijd gelukkig eenvoudig zelf doen. Er zijn namelijk grote aantallen websites die je kunnen helpen bij het bedenken van kleuren voor in je huisstijl. Een goed voorbeeld hiervan is Coolors.co.

2. Gebruik rechtenvrije afbeeldingen

Een andere belangrijke tip die ik met je wil delen heeft betrekking op de afbeeldingen die je op je website gaat gebruiken. Het is namelijk niet toegestaan om zomaar afbeeldingen op je website te plaatsen. Op afbeeldingen staat namelijk auteursrecht en dat betekent dat je deze niet mag gebruiken zonder toestemming van de persoon die het auteursrecht heeft. Negeer je deze regels? Dan kun je hier serieus mee in de problemen komen.

Ik snap dat je wel afbeeldingen op je website wilt gebruiken en daarom zijn er oplossingen. De beste oplossing is om zelf afbeeldingen te maken die je op je website gebruikt. Deze afbeeldingen zijn namelijk helemaal uniek en dat kan de vindbaarheid van je website in Google verbeteren.

Wil je zelf geen foto’s maken voor je website? Dan kun je er ook nog voor kiezen om gebruik te maken van rechtenvrije afbeeldingen. Dit zijn afbeeldingen die geen auteursrecht bevatten en die je dus zonder problemen op je website kunt gebruiken. Voor rechtenvrije afbeeldingen kun je bijvoorbeeld eens kijken op Pixabay.com of Pexels.com.

Een voordeel van JouwWeb is dat JouwWeb standaard een integratie heeft met een website voor rechtenvrije afbeeldingen. Hierdoor kun je vanuit je JouwWeb account direct rechtenvrije afbeeldingen laden zonder dat je deze eerst ergens anders hoeft te zoeken en te downloaden.

Wat kost het maken van een JouwWeb website?

Ben je van plan om zelf je website te maken met JouwWeb? Dan ben je waarschijnlijk ook benieuwd naar wat een JouwWeb website maken precies gaat kosten. In dit onderdeel van het artikel wil het daarom hebben over de kosten voor het maken van een website via JouwWeb.

Wanneer je ervoor kiest om een website te maken met JouwWeb heb je de keuze uit verschillende pakketten. De verschillende pakketten zal ik hieronder bespreken, zodat je precies weet welk pakket je nodig hebt.

  1. Gratis pakket: het goedkoopste pakket van JouwWeb is het gratis pakket. Met dit pakket kun je een simpele basis website maken, maar je hebt geen eigen domeinnaam. Daarnaast krijg je maar toegang tot erg weinig functionaliteiten en worden er advertenties getoond op je website.
  2. Lite pakket: het tweede pakket van JouwWeb is het Lite pakket. Dit pakket geeft je een gratis domeinnaam en toegang tot de blogfunctie. Verder is het pakket vergelijkbaar aan het gratis pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €4,50 per maand.
  3. Pro pakket: het derde pakket van JouwWeb is het Pro pakket. Dit pakket geeft je een gratis domeinnaam en toegang tot vrijwel alle functionaliteiten. Bovendien worden er bij dit pakket geen advertenties op je website getoond. De kosten voor dit pakket bedragen €8,50 per maand.
  4. Business pakket: het vierde en duurste pakket van JouwWeb is het Business pakket. Dit pakket geeft je een gratis domeinnaam en toegang tot alle functionaliteiten van JouwWeb. Dit pakket is vooral geschikt voor webshops, want met dit pakket kun je een onbeperkt aantal producten op je website plaatsen. De kosten voor dit pakket bedragen €17,00 per maand.
JouwWeb-website-kosten

Is het slim om een JouwWeb website te maken?

Nu we zijn aangekomen aan het eind van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want is zelf een JouwWeb website maken nu slim en de moeite waard?

Of het maken van een website met JouwWeb slim is, is afhankelijk van wat je plannen precies zijn. Wil je goedkoop een heel simpele eigen website maken? Dan is een systeem als JouwWeb ideaal.

Wil je alleen een meer professionele website maken voor bijvoorbeeld je bedrijf? Dan raad ik je aan om te kijken naar WordPress! WordPress heeft namelijk een stuk meer mogelijkheden om alles naar je eigen wens te maken. Bovendien heb je voor WordPress geen technische kennis nodig wanneer je de juiste middelen en een actuele handleiding gebruikt.

Zoek je een methode om zonder technische kennis, op een betaalbare manier, een eigen website te maken? Dan raad ik je aan om mijn gratis WordPress handleiding te downloaden. In deze handleiding leg ik je namelijk stap voor stap uit hoe je met WordPress eenvoudig je eigen website kunt maken!

JouwWeb website maken - Veelgestelde vragen

Is JouwWeb helemaal gratis?

Ja, het is mogelijk om met JouwWeb helemaal gratis een eigen website te maken. Wanneer je hiervoor kiest heb je alleen geen eigen domeinnaam, heb je weinig functionaliteiten tot je beschikking en worden er advertenties van JouwWeb op je website getoond.

Wat kost een website bij JouwWeb?

De kosten voor het maken van een website met JouwWeb zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest. Op dit moment beginnen de kosten voor het maken van een website met JouwWeb vanaf €0,00 per maand. Deze kosten kunnen echter oplopen tot €17,00 per maand.

Is JouwWeb een betrouwbare website?

Ja, JouwWeb is een betrouwbaar bedrijf waar je terecht kunt om zelf een eigen website of webshop te bouwen. JouwWeb is namelijk een volledig Nederlands bedrijf is gevestigd in Eindhoven.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Gratis-WordPress-handleiding-CTA
4.9/5

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand