Hostnet opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2024!

Hostnet-opzeggen
Inhoudsopgave

Maak je gebruik van de diensten van Hostnet, maar ben je hier niet meer tevreden over en wil je daarom Hostnet opzeggen? Dan ben je hier op de juiste plek! Ik heb namelijk uitgebreid onderzoek voor je gedaan, zodat ik je stap voor stap kan vertellen hoe je gemakkelijk en zonder stress je hostingpakket bij Hostnet kunt opzeggen.

Wil je je domeinnaam en/of hostingpakket bij Hostnet opzeggen, maar moet je website of webshop wel blijven bestaan? Dan is het belangrijk om van tevoren al op zoek te gaan naar een Hostnet alternatief. Zo kun je er namelijk voor zorgen dat je website of webshop bereikbaar blijft voor potentiële klanten wanneer je wisselt van hosting provider.

In dit artikel vertel ik je daarom niet alleen hoe je Hostnet kunt opzeggen, maar ook wat de redenen zijn dat klanten van Hostnet opzeggen, hoe je kunt overstappen naar een andere hosting provider en wat de beste alternatieven voor Hostnet zijn.

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij Hostnet op?

Ben je op dit moment (nog) klant van Hostnet en twijfel je om je hostingpakket en/of domeinnaam op te zeggen? Dan is dat idee waarschijnlijk ontstaan, omdat je op dit moment frustraties ervaart of omdat de kosten te hoog worden. In beide gevallen heb ik goed nieuws, want er is altijd een passende oplossing te vinden. Voordat ik je meeneem naar deze oplossing wil ik je wel eerst even op de hoogte brengen van de voorkomende problemen die klanten van Hostnet ervaren.

1. Downtime wegens onderhoud

Klanten geven op TrustPilot aan dat de downtime bij Hostnet een groot struikelblok is. Ze ervaren vooral ongemak van de onderhoudsmomenten die plaatsvinden in de nacht tussen 1.00 en 6.00 uur. Een review beschrijft dat tijdens deze onderhoudsvensters de VPS offline is, wat resulteert in een onbereikbare website, ftp-omgeving en e-mail. Een andere reviewer benadrukt het contrast met andere hostingproviders die wel een 100% uptime kunnen garanderen en uit frustratie over de trage website en het herhaaldelijke onderhoud dat leidt tot uren van onbeschikbaarheid.

Zo verwoordt een klant het: “Om de zoveel tijd ligt mijn site weer eens plat, dan is er weer onderhoud of weer een probleem met de configuratie.” Deze ervaringen lijken een rode draad te zijn in de beoordelingen en vormen een belangrijke reden voor gebruikers om hun contract met Hostnet op te zeggen.

2. Klantenservice ondermaats

De reviews wijzen ook uit dat velen ontevreden zijn over de klantenservice van Hostnet. Klanten melden een gebrekkige bereikbaarheid en trage reacties. Zo worden er situaties beschreven waarin er geen gehoor is bij telefonisch contact, chats onbeantwoord blijven en berichten op social media worden verwijderd. Ook wordt er gesproken over onverwachte incasso’s na opzegging en een gebrek aan communicatie hierover. Een lange-termijn klant merkt op dat, ondanks de eerdere goede service, de helpdesk nu na 15:00 onbereikbaar is en e-mails en chats lang onbeantwoord blijven. Deze ervaringen dragen bij aan het beeld van een ondermaatse klantenservice, wat klanten kan aanzetten tot het Hostnet opzeggen.

3. Dure hosting

De reviews brengen als laatste ook nog een ander pijnpunt aan het licht: de kosten van hosting bij Hostnet. Klanten geven aan dat er aantrekkelijke kortingen worden geboden aan nieuwe klanten, terwijl langdurige, trouwe klanten de volle mep moeten betalen. Dit creëert een gevoel van ongelijkheid en waardering en kan zeker vervelend zijn voor degenen die al jarenlang gebruikmaken van de diensten van Hostnet.

Daarnaast zijn er klachten over de facturatieprocedure. Een klant noemt de herhaalde ontvangst van herinneringskosten op facturen die nog niet eens zijn ontvangen, en het gebrek aan oplossingen ondanks meerdere contactpogingen. De lange wachttijden aan de telefoon en het uitblijven van terugbellen, ondanks de belofte, voegen alleen maar toe aan de frustratie. De combinatie van hoge kosten, oneerlijke prijsstructuren en facturatieproblemen schetst een beeld van een hosting service die wellicht niet de beste waarde biedt voor het geld, zeker wanneer vergeleken met andere aanbieders in de markt.

Hostnet-opzeggen-klachten

Hostnet opzeggen? Dit is het stappenplan!

Ervaar je net als andere klanten van Hostnet dat de servers met enige regelmaat onbereikbaar zijn, de klantenservice slecht tot niet bereikbaar is of dat de hosting te duur is geworden in vergelijking met concurrenten? Dan is het een verstandige keuze om je diensten bij Hostnet op te zeggen en over te stappen naar een andere hosting provider. Er zijn namelijk meer dan genoeg hosting providers die deze zaken wel op orde hebben.

Nu klinkt het opzeggen van Hostnet misschien lastig, maar ik kan je geruststellen. Wanneer je namelijk weet welke stappen je moet doorlopen is het opzeggen van je hostingpakket en/of domeinnaam bij Hostnet namelijk een fluitje van een cent. Hieronder doorloop ik het stappenplan van A tot Z, zodat je de stappen gemakkelijk kunt volgen om je hostingdiensten op te zeggen.

Zo kun je Hostnet gemakkelijk opzeggen:

1. Login op op je Hostnet account

Het opzegproces van je domeinnaam en/of hostingpakket bij Hostnet begint met inloggen in je account. Om in te loggen op je account bij Hostnet kun je onderstaande stappen volgen:

 1. Ga naar de website van Hostnet.
 2. Rechtsboven op de homepage vind je de knop ‘Mijn Hostnet’. Klik hierop.
 3. Je wordt nu geleid naar de login-pagina van ‘Mijn Hostnet’. Hier vul je de inloggegevens in die je van Hostnet hebt ontvangen.
 4. Klik op ‘Inloggen’ om door te gaan naar het dashboard van je Hostnet account.

Na het inloggen heb je toegang tot het overzicht van al je diensten en instellingen. Hier kun je de status van je hosting pakketten en domeinnamen bekijken, en uiteraard ook het opzegproces starten.

Hostnet-inloggen

Na het inloggen kom je terecht op het dashboard van je Hostnet account. Dit is het centrale punt waar je een overzicht hebt van al je lopende diensten en instellingen. Om bij het gedeelte waar je je hostingpakket of domeinnaam kunt opzeggen te komen, ga je als volgt te werk:

 1. Kijk in de menubalk bovenaan de pagina en vind de optie “Diensten”.
 2. Klik op “Diensten”. Je komt nu in een nieuw scherm terecht.
 3. In dit nieuwe scherm krijg je een lijst te zien van alle pakketten en producten die je op dat moment actief hebt bij Hostnet.

Nu bevind je je in het gedeelte waar je alle lopende diensten kunt beheren. Hier kun je ook het opzegproces starten voor het hostingpakket of de domeinnaam die je gaat opzeggen. In de volgende sectie zal ik je door de stappen leiden om daadwerkelijk te gaan voor Hostnet opzeggen.

3. Je Hostnet pakket opzeggen

Wanneer je eenmaal in het overzicht van je actieve producten en diensten bent, is het tijd om het Hostnet opzeggen echt in gang te zetten. Dit gaat als volgt:

 1. Zoek het product dat je graag wilt opzeggen in de lijst met actieve diensten.
 2. In het blok van het betreffende product zie je rechtsboven drie verticale puntjes. Klik hierop om een menu te openen.
 3. In het menu dat verschijnt, kies je voor de optie “Opzeggen”.

Door op “Opzeggen” te klikken, start je het opzegproces voor het geselecteerde product.

4. Bevestig je opzegging bij Hostnet

Het proces van Hostnet opzeggen heeft veel overeenkomsten met dat van Yourhosting opzeggen en TransIP opzeggen. Nadat je hebt aangegeven je contract bij Hostnet te willen opzeggen, wordt er gevraagd om een reden voor de opzegging. Dit is een standaardprocedure die helpt om de klanttevredenheid en de kwaliteit van de dienstverlening te evalueren. Hier zijn de stappen die je moet volgen om je opzegging te bevestigen:

 1. Nadat je hebt gekozen voor ‘Opzeggen’, verschijnt er een nieuw scherm of pop-upvenster waarin je wordt gevraagd naar de reden van opzegging.
 2. In dit scherm kun je een menu openen waarin verschillende redenen worden opgesomd. Kies de reden die het beste past bij jouw situatie.
 3. Na het selecteren van je reden, volg je de resterende instructies op het scherm om je opzegging te voltooien.

Zodra je de reden van je opzegging hebt aangegeven en de opzegging hebt bevestigd, is je Hostnet contract succesvol opgezegd. Je ontvangt een bevestiging van de opzegging via e-mail, zodat je zeker weet dat het proces correct is afgerond.

Verhuizen naar een andere hosting provider

Wil je Hostnet opzeggen, maar moet je website of webshop wel blijven bestaan? Dan is het goed om te weten dat je ervoor kunt kiezen om over te stappen naar een andere hosting provider. Wanneer je dit doet is het mogelijk om je domeinnaam en website of webshop mee te nemen. Je moet dit alleen wel op tijd aangeven, zodat je alles op tijd in werking kunt zetten.

Om het voor jezelf zo makkelijk mogelijk te maken kan ik je aanraden om over te stappen naar een hosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice. Als je hiervoor kiest kan je nieuwe hosting provider namelijk, vaak kosteloos, je domeinnaam en website of webshop overzetten zonder downtime. Het voordeel hiervan is dat je er zelf geen omkijken naar hebt, want het wordt uitgevoerd door de experts en zij weten wat ze doen.

Om een verhuizing in werk te kunnen zetten is het belangrijk om de verhuiscode van je domeinnaam op te vragen bij je huidige hosting provider. Deze moet je namelijk overdragen aan je nieuwe hosting provider, zodat zij je domeinnaam kunnen overzetten.

Volg deze stappen om de verhuiscode van je domeinnaam bij Hostnet te krijgen:

 1. Log in op ‘Mijn Hostnet’.
 2. Ga naar ‘Diensten’.
 3. Bij de domeinnaam die je wilt verhuizen, klik op het menu met de 3 puntjes en kies voor ‘Opzeggen’.
 4. Selecteer vervolgens ‘Verhuizen’ en volg de aangegeven stappen.

Na het Hostnet opzeggen ontvang je via e-mail een opzegbevestiging en de verhuiscode voor je domeinnaam. Met deze code kun je bij een nieuwe provider het verhuisproces van je domeinnaam in gang zetten, ruim voor de einddatum van je hosting contract bij Hostnet. Een website verhuizen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Dit zijn de beste Hostnet alternatieven

Heb je definitief besloten dat je je Hostnet contract wil opzeggen? Dan betekent dit niet dat je ook je online aanwezigheid hoeft op te geven. Zoals ik net vertelde kun je je domeinnaam, website of webshop en e-mailadressen namelijk prima overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt in dit geval de keuze om het zelf te doen, maar je kunt het ook laten doen door een hosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice

Persoonlijk raad ik je aan om gebruik te maken van de gratis verhuisservice, zodat het proces zonder problemen verloopt. Er zijn namelijk een hoop zaken die fout kunnen gaan bij het overstappen van hosting provider. Om die reden is het slimmer om deze taak te laten uitvoeren door experts, zodat de kans op fouten aanzienlijk kleiner is. Ben je op zoek naar een goed alternatief voor Hostnet, dat ook nog eens beschikt over een gratis verhuisservice? Ik zet hieronder 3 alternatieven op een rijtje!

Dit zijn de beste Hostnet alternatieven in 2024:

 1. Cloud86: De beste en snelste hosting in Nederland
 2. Mijn.host: De beste duurzame hosting in Nederland
 3. Hostinger: De beste internationale hosting

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor Hostnet? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat je website bij Cloud86 veel minder downtime heeft.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 jouw domeinnaam, website en e-mails van Hostnet kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

2. mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor Hostnet is mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host uitsluitend duurzame hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Het laatste, maar zeker niet minder belangrijke Hostnet alternatief is Hostinger. Hostinger is namelijk een grote internationale hosting provider die al meerdere jaren behoort tot de populairste hosting providers wereldwijd. De hosting van Hostinger is daarom een ideale keuze wanneer je een website of webshop hebt die op de internationale markt moet presteren. Doordat Hostinger beschikt over verschillende server locaties over de hele wereld kan je website of webshop vanaf elke locatie snel geladen worden!

Heb je geen internationale website of webshop? Ook dan is het zeker de moeite waard om de hosting van Hostinger te bekijken! Hostinger heeft namelijk een uitgebreid assortiment aan soorten hosting waardoor er voor ieder budget wel een geschikt pakket is te vinden. Op dit moment kun je onder andere bij Hostinger terecht voor standaard shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting en cloud hosting. Als je dus op zoek bent naar een specifiek type webhosting weet ik zeker dat je deze bij Hostinger gaat vinden.

Lijkt de hosting van Hostinger je interessant? Dan is het goed om te weten dat je voor elke soort webhosting de keuze hebt uit verschillende pakketten. Wanneer je kiest voor WordPress hosting heb je bijvoorbeeld de keuze uit drie verschillende hostingpakketten waarvan de prijzen variëren tussen de €2,99 en €9,99 per maand. Uiteraard is de verhuisservice bij elk pakket gratis inbegrepen! Wil je meer weten over de hosting van Hostinger? Lees mijn Hostinger review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

Conclusie; kun je je Hostnet contract zelf opzeggen?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want kun je je Hostnet account nu gemakkelijk zelf opzeggen en nog belangrijker, is het slim om dit zelf te doen?

Het opzeggen van je diensten bij Hostnet is erg gemakkelijk dus dit kun je prima zelf doen. Of je je hostingpakket ook moet opzeggen is alleen afhankelijk van de problemen die je ervaart? Ervaar je een of meerdere van de problemen die ik aan het begin van dit artikel benoemde? Dan is het een verstandige keuze om Hostnet op te zeggen en over te stappen naar een andere hosting provider.

Heb je definitief besloten dat je je contract bij Hostnet wilt opzeggen, maar moet je website of webshop wel bereikbaar blijven? Dan raad ik je aan om over te stappen op de hosting van Cloud86! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting in Nederland. Daarnaast beschikken ze over een klantenservice die bereikbaar is via telefoon en kun je gebruikmaken van een gratis verhuisservice (t.w.v. €75,00).

Hostnet opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je Hostnet per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om Hostnet per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je je Hostnet contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je Hostnet contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is Hostnet maandelijks opzegbaar?

Ja, Hostnet is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je je contract met Hostnet opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij Hostnet kun je je hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij Hostnet.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-Cloud86
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids