Hostnet WordPress Hosting Review 2024: Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Zoek jij een betrouwbare hosting provider voor jouw nieuwe website of webshop? Dan kan Hostnet zo maar eens de beste hosting provider zijn voor jou. Hostnet is namelijk al actief sinds 1999 en is een van de grootste spelers op het gebied van hosting in Nederland. De hosting is erg snel, super eenvoudig in gebruik en je ontvangt altijd een gratis SSL certificaat. Daarbij is e-mailhosting standaard inbegrepen en helpt Hostnet jou om jouw website zo goed mogelijk te beveiligen tegen aanvallen van buitenaf.

Ben jij al overtuigd? Via de knop hiernaast kun jij tijdelijk tot wel 50% korting krijgen op de hosting van Hostnet. Ben jij nog niet helemaal overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Hostnet WordPress hosting review eens te lezen, want hierin deel ik namelijk ook mijn Hostnet ervaringen met jou!

Hostnet-logo

Van €7,00 voor €3,50

Gebruiksvriendelijkheid

4.6/5

Klantenservice

4.4/5

Snelheid

4.6/5

Prijs

4.3/5
Inhoudsopgave

Wat is Hostnet precies?

Voordat ik je meeneem in deze Hostnet review vind ik het erg belangrijk om eerst wat informatie te geven over het bedrijf Hostnet zelf. Hierdoor krijg jij namelijk al een beeld van het bedrijf, lees je hoe ze destijds zijn begonnen en hoe ze inmiddels tot de beste hosting bedrijven van Nederland behoren. Ook lees je hier wat de doelen van Hostnet zijn voor in de toekomst.

Zoals je in de intro van deze Hostnet review al hebt kunnen lezen is Hostnet een Nederlands hostingbedrijf dat al sinds 1999 actief dit. Hostnet is aan het begin erg snel en hard gegroeid doordat het kon meeprofiteren met de opkomst van het internet. Dit is dan ook een van de redenen dat ze op dit moment een grote en betrouwbare reputatie hebben opgebouwd in Nederland. Op dit moment host Hostnet namelijk 800.000 domeinen voor meer dan 200.000 klanten.

Naast dat Hostnet in de juiste periode is begonnen blinken ze ook uit door hun goede klantenservice. Volgens een deel van de klanten tenminste. Wanneer je kijkt naar de ervaringen van andere klanten met Hostnet zijn deze erg wisselend. De ene is erg tevreden over de klantenservice en de ander weer totaal niet. Later in deze Hostnet review zal ik daarom ook dieper ingaan op de ervaringen van andere gebruikers en de klantenservice zelf.

Op dit moment kun je bij Hostnet terecht voor een groot aantal verschillende diensten en/of producten. Zo hebben ze WordPress hosting, VPS hosting, Managed hosting, Email hosting en kun je er ook terecht voor het aanschaffen van losse domeinen. Hostnet is daarmee dan ook een erg grote hosting provider geworden in Nederland.

Hostnet-WordPress-hosting-review

Hostnet hosting review: Waarom zou jij voor Hostnet moeten kiezen?

Inmiddels heb ik jou al aardig wat informatie gegeven over Hostnet zelf. Zo weet je wat Hostnet is, hoe, wanneer en waarom ze gestart zijn en wat de doelen van Hostnet zijn en waarmee zij zich onderscheiden van de andere hostingpartijen in Nederland en/of België. Dit is al erg waardevolle informatie, maar waarschijnlijk niet direct de informatie die jij zocht. Jij wilt namelijk weten of Hostnet de beste hosting provider is voor jouw nieuwe website of webshop.

In dit onderdeel van deze Hostnet review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten en specificaties die Hostnet aanbiedt en waarover ze beschikken. Ook zal ik al deze punten toelichten en daarbij zonodig vertellen hoe Hostnet zich met deze functionaliteit onderscheid van andere grote hostingpartijen. Laten we dus maar snel beginnen zodat jij kunt beslissen of Hostnet de beste hosting partij is voor jouw website.

Verschillende soorten hosting

Iedereen zit met zijn of haar website in een andere fase. Zo zal de een nog in de beginnende fase zitten en heeft de ander al een website die duizenden bezoekers per week mag ontvangen. Zoals je wel zal snappen heb je per fase eigenlijk een andere hosting nodig. Wanneer jij namelijk duizenden bezoekers per dag of week ontvangt moet de server een stuk krachtiger en sneller zijn dan wanneer jij net voor het eerst een website gaat maken.

Bij Hostnet hebben ze daarom gezorgd voor verschillende soorten hosting. Zo kun je op dit moment bijvoorbeeld kiezen voor de standaard hosting of WordPress hosting. Dit zijn de goedkopere hosting pakketten voor de beginners die voor het eerst een website willen gaan maken.

Heb jij al een grotere website waar jij grotere hoeveelheden bezoekers op ontvangt? Dan is het verstandiger om te kiezen voor VPS hosting. Het voordeel van VPS hosting is dat je website aanzienlijk sneller is, een hogere uptime behaald en je echt het maximale uit jouw website of webshop kunt gaan halen. Natuurlijk is VPS hosting dan wel weer een stukje duurder dan de goedkope hosting.

Hostnet-soorten-hosting

Snelle hosting met SSD opslag

Zoals je net hebt gelezen kun je bij Hostnet dus terecht voor verschillende soorten hosting. Dit is natuurlijk erg prettig, maar dat betekent ook dat er verschillen zitten in de snelheid van de hosting en dus ook in de snelheid van jouw website of webshop. Natuurlijk geldt ook hiervoor dat dit belangrijker wordt wanneer jij meer bezoekers ontvangt.

Wanneer je kiest voor een van de goedkopere webhosting of WordPress hosting pakketten zijn de snelheden best prima, maar er is nog meer dan genoeg ruimte voor verbetering. De goedkope hosting pakketten maken namelijk gebruik van shared hosting en dat betekent dat jouw website met honderden andere websites op een server komt te staan. De kracht van de server moet vervolgens over al deze websites worden verdeeld en dat maakt een website trager.

Kies je voor VPS hosting? Dan is dit probleem direct opgelost. Met VPS hosting krijg jij namelijk een eigen server. Hoe sterk deze server is is afhankelijk van het pakket dat jij kiest, maar uiteraard is het een stuk sneller dan de goedkopere shared hosting. Er hoeft bij VPS hosting dus geen server kracht verdeeld te worden waardoor alle kracht gebruikt kan worden om jouw website zo snel mogelijk te maken.

Een super eenvoudig dashboard

Net als dat iedereen met zijn of haar website in een andere fase zit is ook lang niet iedereen even technisch aangelegd. Zo beschikt de een bijvoorbeeld over technische kennis, maar is de ander hier totaal niet van op de hoogte. In dit geval zit je er dan ook niet op de wachten om een hosting provider te kiezen waarbij je technische kennis nodig hebt om jouw hostingpakket te kunnen instellen.

Hostnet heeft er daarom voor gezorgd dat hun dashboard zo eenvoudig mogelijk in gebruik is. Hierdoor kun je als totale beginner eenvoudig een domeinnaam toevoegen, DNS gegevens aanpassen, een CMS als WordPress installeren of een SSL certificaat installeren.

Ben jij wat technischer aangelegd? Dan is het dashboard van Hostnet voor jou ook erg prettig. Jij kunt hier namelijk een hoop tijd besparen, doordat je alles eenvoudig naar wens kunt instellen. Mocht je de geavanceerdere opties zoeken dan kun je deze natuurlijk ook altijd naar wens instellen vanuit Hostnet.

Hostnet-hosting-veilig

Gratis SSL certificaat

Een veilige website is natuurlijk erg belangrijk, maar hoe kun jij jouw website nu het beste beveiligen? Zelf kun je een aantal zaken regelen om jouw website zo goed mogelijk te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan een goed wachtwoord, een dubbele verificatie bij het inloggen of het inlogadres van jouw website aanpassen. Toch maakt de hosting provider de meeste invloed op hoe veilig jouw website is.

Hostnet neemt de beveiliging van hun servers en jouw website of webshop erg serieus. Zo krijg jij bij elk hostingpakket een gratis SSL certificaat. Dit certificaat vormt een veilige verbinding tussen jouw website en de server. Door deze verbinding kan de informatie die hiertussen verzonden wordt vrijwel onmogelijk door derden bekeken worden.

Het SSL certificaat kost normaal enkele tientjes per jaar, maar bij Hostnet krijg jij deze dus volledig gratis. Via het dashboard kun jij het SSL certificaat voor jouw domeinnaam en website erg eenvoudig toewijzen en is jouw website weer een stukje veiliger.

Met een klik WordPress installeren

Wil jij een WordPress website maken? Dan is het kiezen van een domeinnaam en het aanschaffen van een goed hostingpakket de eerste stap. Vervolgens moet je natuurlijk ook nog WordPress installeren, want zonder WordPress is het maken van een eigen website een stuk lastiger.

Het installeren van WordPress kan op verschillende manieren. Zo kun je het helemaal handmatig doen, maar dit kost best wat tijd en is wat foutgevoeliger. Zeker als jij dus niet heel technisch bent aangelegd zal ik deze methode niet aanraden.

Hostnet beschikt gelukkig over een WordPress installatie mogelijkheid via een klik. Zoals de naam al zegt kun jij met deze functionaliteit met een druk op de knop WordPress installeren op jouw domeinnaam. Het enige wat jij vervolgens in dit proces hoeft te doen is het aanmaken van een account waarmee jij op jouw website kunt inloggen. Een makkelijkere methode is er dan ook niet!

Hostnet-WordPress-installeren

Malware bescherming voor een veilige website

Naast het SSL certificaat dat jij gratis ontvangt bij Hostnet neemt Hostnet natuurlijk nog een groot aantal andere maatregelen om hun servers en jouw website zo goed mogelijk te beveiligen.

Hackers zijn erg slim en kunnen snel een hack uitrollen wanneer er bijvoorbeeld een fout is gevonden in een update van het WordPress thema of een plugin die jij gebruikt. Hostnet gebruikt daarom geavanceerde systemen die 24/7 hun servers scannen op gevaren. Dit kan bijvoorbeeld malware zijn, maar ook andere programma’s met kwaadaardige bedoelingen.

Deze controles zijn vooral erg belangrijk bij de goedkopere hosting pakketten. Zoals je eerder in deze Hostnet review namelijk al las staan deze websites namelijk met grote hoeveelheden op een server. Hackers kunnen op zo’n server makkelijk een oudere website vinden en via deze website de volledige server overnemen. Het is daarom erg belangrijk om een hosting provider te vinden die beveiliging zo serieus neemt.

E-mailhosting is standaard inbegrepen

Wanneer jij een website of webshop hebt kun je natuurlijk niet gebruik maken van een standaard e-mailadres. Wanneer jij namelijk klantvragen via de mail ontvangt wil je dat deze binnenkomen op een info@jouwdomeinnaam.nl adres. Hiervoor is het wel belangrijk dat je ook e-mailhosting hebt, want anders is het niet mogelijk om deze e-mailadressen aan te maken.

Bij Hostnet is e-mailhosting altijd inbegrepen, maar hoeveel mailboxen je kunt aanmaken is dan wel weer afhankelijk van het hostingpakket dat jij kiest. Zo kun je met het goedkoopste pakket 5 mailboxen aanmaken. Kies je voor het iets duurdere pakket? Dan zijn dit al 50 mailboxen en met het duurste pakket kun je zelfs 100 mailboxen aanmaken.

Het goedkoopste pakket is wellicht wat weinig, maar met het iets duurdere pakket van 4,50 per maand kun jij al 50 mailboxen aanmaken. Hiermee kun jij zeker de eerste tijd prima uit de voeten.

Hostnet hosting review: Zijn er ook nadelen?

Inmiddels heb ik jou al erg veel informatie gegeven over de webhosting van Hostnet, maar was dat dan alles? Nee, ik wil jou namelijk zo goed mogelijk helpen bij het vinden van de beste hosting partij voor jou. Ik vind het daarom erg belangrijk dat we niet alleen de sterke punten van Hostnet bespreken, maar ook de mindere punten behandelen. Het zou namelijk erg jammer zijn dat jij een hostingpakket afneemt, omdat je niet op de hoogte was van bepaalde nadelen van een bepaalde partij. In dit onderdeel van deze Hostnet WordPress hosting review ga ik daarom dieper in op de nadelen van Hostnet.

Geen gratis verhuisservice

Een groot nadeel van Hostnet vind ik persoonlijk dat ze niet beschikken over een gratis verhuisservice. Wanneer jij namelijk al een website of webshop hebt, maar deze wilt verhuizen naar Hostnet zal je hiervoor moeten betalen. In dit geval moet je hiervoor €95 exclusief BTW betalen. Dit komt bovenop de hosting kosten en de domeinnaam. Wil jij jouw mailboxen ook mee verhuizen? Dan betaal je ook hiervoor €95 exclusief BTW betalen per mailbox.

De kosten voor een verhuizing naar Hostnet kunnen daarmee al snel flink oplopen. Dit doen andere hosting providers als Cloud86 dan echt een heel stuk beter! Zo verhuizen ze jouw website bij Cloud86 al gratis wanneer jij kiest voor het webhosting medium pakket van €2,98 per maand.

Niet bepaald goedkoop

Een ander nadeel van Hostnet vind ik persoonlijk dat de hosting niet erg goedkoop is. Natuurlijk is hele goedkope hosting ook weer niet erg verstandig, maar wanneer je kijkt naar de grote concurrenten in Nederland is Hostnet toch wel een stukje duurder. Dit is combinatie met de dure verhuisservice maakt Hostnet voor mij niet de beste keuze. Wanneer jij goedkope hosting zoekt kun je beter kijken naar hosting providers als Cloud86, SiteGround, Bluehost of Hostinger.

Hostnet hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Wanneer je kiest voor de hosting van Hostnet heb je de keuze uit drie verschillende hosting pakketten. Dit is erg prettig, want hierdoor weet je in ieder geval zeker dat je nooit teveel zal gaan betalen. Wel kan ik mij voorstellen dat je niet precies weet welk pakket het beste is voor jou. In dit onderdeel van deze Hostnet review zal ik daarom uitleggen uit welke hosting pakketten je kunt kiezen en wat de verschillen zijn.

1. Het 5GB pakket

Het goedkoopste hostingpakket van Hostnet is het 5GB pakket. Dit pakket geeft zoals de naam al zegt 5 GB opslagruimte die jij kunt gebruiken voor jouw website, 100 GB dataverkeer voor de bezoekers die jouw website kunnen bekijken, 5 mailboxen, een gratis SSL certificaat, WordPress installeren met een klik en niet te vergeten de 7 dagen per week klantenservice. De kosten voor dit pakket bedragen €3,00 per maand.

2. Het 50GB pakket

Dit is het tweede en meest aangeschafte pakket bij Hostnet. Dit pakket geeft namelijk 50GB opslagruimte wat toch wel wat handiger is wanneer jouw website veel pagina’s, foto’s en of video’s bevat. Verder krijg je met dit pakket 100 GB dataverkeer, 50 mailboxen, een gratis SSL certificaat, de mogelijkheid om WordPress met een klik te installeren en een gratis handleiding ter waarde van €19,95. De kosten voor dit pakket bedragen €4,50 per maand.

3. Het 100GB pakket

Het laatste en duurste hostingpakket van Hostnet is het 100GB pakket. Dit pakket geeft 100GB opslagruimte, 100GB dataverkeer, 100 mailboxen, het gratis SSL certificaat, de mogelijkheid om WordPress te installeren met een klik en een gratis handleiding ter waarde van €19,95. De kosten voor dit pakket bedragen €6,00 per maand.
Hostnet-WordPress-hosting-kosten

Hostnet hosting ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met Hostnet?

Inmiddels weet jij precies wat de hosting van Hostnet is, wat deze hosting zo bijzonder maakt, wat de nadelen zijn en uit welke hosting pakketten je bij Hostnet kunt kiezen. Dit is allemaal al erg prettig, maar wat zijn nu mijn echte ervaringen met de hosting van Hostnet? In dit onderdeel van deze Hostnet review wil het het daarom hebben over mijn Hostnet ervaringen.

Zelf heb ik op dit moment geen websites of webshops gehost bij Hostnet. Wel heb ik enkele klanten die hier hun website gehost hebben staan en daardoor heb ik wel mijn ervaringen met de hosting van Hostnet.

Simpel gezegd is Hostnet een goede hosting provider voor in Nederland, maar als je ze vervolgens naast de concurrenten als Cloud86 of Vimexx legt valt het toch een beetje tegen. Wanneer ik op zoek bent naar kwalitatief goede en betaalbare hosting zal mijn keuze daarom ook niet naar Hostnet uitgaan, maar eerder naar een provider als Cloud86.

Hostnet hosting ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Natuurlijk heb niet alleen ik ervaringen met Hostnet, maar zijn er nog veel meer klanten die ook hun eigen ervaringen hebben met Hostnet. Zoals je aan het begin van deze Hostnet review hebt gelezen heeft Hostnet meer dan 200.000 klanten en dat betekent dat er ook meer dan genoeg Hostnet ervaringen te vinden zullen zijn.

Om veel onafhankelijke ervaringen van klanten te vinden maak ik altijd gebruik van een platform als Trustpilot. Dat heb ik daarom ook gedaan voor Hostnet. Het valt mij hier op dat Hostnet erg goed wordt beoordeeld. Op dit moment scoort Hostnet namelijk 4,8 van de 5 sterren op basis van bijna 1.200 ervaringen.

Wat mij wel opvalt is dat 4% van alle ervaringen 1 ster reviews zijn. Wanneer ik deze reviews vervolgens doorlees gaat het met name om de klantenservice die toch minder blijkt te zijn dan Hostnet zelf aangeeft. Wat ik vervolgens wel weer zie is dat de klantenservice altijd snel op deze ‘slechte’ reviews ingaat. Veruit het grootste gedeelte van alle Hostnet klanten blijkt erg positief te zijn.

Hostnet-ervaringen

Hostnet hosting review: Hoe is de klantenservice?

Zoals je net las in deze Hostnet hosting review zijn er toch nog wel aardig wat slechte ervaringen te lezen over klantenservice. Zo zouden mensen niet met de klantenservice in contact kunnen komen of worden ze niet goed geholpen. In dit onderdeel van deze Hostnet review wil ik jou laten zien hoe de klantenservice van Hostnet daadwerkelijk is.

Als ik op de website van Hostnet kijk is hun klantenservice op een groot aantal verschillende manieren bereikbaar. Zo kun je als eerste gebruik maken van de kennisbank waar vrijwel alle problemen al worden opgelost. Verder zijn ze bereikbaar via de live chat, e-mail en beschikken ze zelfs over een telefoonlijn. Dit is erg prettig en uniek, want er zijn maar weinig hosting providers die hierover beschikken.

Stel jij jouw vragen liever via social media? Dan is het ook goed om te weten dat de klantenservice van Hostnet ook bereikbaar is via Twitter en Facebook. De kwaliteit van de klantenservice kan ik zelf ook zeker als boven gemiddeld beoordelen.

Hostnet-hosting-klantenservice

Hostnet hosting Review: Wat kost het?

Eerder in deze Hostnet hosting review heb ik het al gehad over de verschillende hosting pakketten waaruit jij kunt kiezen. Hier zal ik in dit onderdeel van deze Hostnet review daarom niet dieper op ingaan. Wel wil ik het nog even over de Hostnet hosting kosten hebben in het algemeen.

Zoals je eerder in deze Hostnet review hebt gelezen zijn de kosten afhankelijk van het hostingpakket dat jij kiest. Daarbij geldt dat Hostnet een korting geeft op de eerste contractduur. Wanneer deze eerste contractduur is verlopen ga je over op een nieuwe contractduur en komen er nieuwe kosten bij kijken. Deze kosten kun je zien op de Hostnet prijzen pagina. In de meeste gevallen ga je na de eerste contractduur overal het dubbele voor betalen.

Is Hostnet de beste hosting provider voor jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze Hostnet WordPress hosting review is het tijd voor een conclusie, want is Hostnet nu de beste hosting provider voor jouw nieuwe website of webshop?

Persoonlijk vind ik Hostnet een erg goede hosting provider voor in Nederland, maar als je de hosting dan vervolgens vergelijkt met andere nederlandse hosting providers als Cloud86 valt het wat tegen. Zo krijg je bij Hostnet minder opslagruimte, wordt je beperkt in de hoeveelheid opslagruimte en krijg je geen gratis verhuisservice. Al deze dingen krijg je bij Cloud86 wel.

Natuurlijk is Hostnet een goede keuze wanneer jij denkt dat deze hosting het beste aansluit bij jouw wensen, maar het zal je wel iets meer gaan kosten op termijn.

Hostnet review - Veelgestelde vragen

Wat doet Hostnet?

Hostnet.nl is een Nederlandse hosting provider die in 1999 is opgericht. Op dit moment is het een van de grootste hostingproviders die meer dan 800.000 domeinen host en 200.000 klanten heeft. Bij Hostnet kun je onder andere terecht voor domeinen, webhosting, VPS hosting en e-mail hosting.

Is Hostnet betrouwbaar?

Ja, Hostnet is een betrouwbare Nederlandse hosting provider. Ook een hoop andere klanten zijn dit met mij eens. Op Trustpilot scoort Hostnet namelijk 4,8 van de 5 sterren op basis van bijna 1.200 ervaringen.

Wat kost hosting van Hostnet?

Hoeveel de hosting van Hostnet kost is afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Het goedkoopste hosting pakket kost €3,00 per maand. Vervolgens heb je ook nog de keuze uit een pakket van €4,50 per maand of €6,00 per maand. Kies je voor VPS hosting? Dan beginnen de kosten vanaf €7,50 per maand.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Hostnet alternatieven

Ook interessant

Hostnet-logo
4.4/5

Van €7,00 voor €3,50