HostGator WordPress Hosting Review 2024: Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Wil jij zelf een website of webshop gaan bouwen en bij jij hiervoor op zoek naar een goede en betrouwbare webhosting partij? Dan kan HostGator zo maar eens de beste hosting partij voor jou zijn! HostGator is internationaal namelijk een super grote en bekende partij op het gebied van webhosting. Zo beschikken ze over servers over de hele wereld, is het erg gebruiksvriendelijk, snappen ze dat snelheid en veiligheid belangrijk zijn en beschikken ze ook nog eens over een bovengemiddelde klantenservice. Om het helemaal af te maken ontvang je ook nog eens een gratis domein en SSL certificaat!

Ben jij al overtuigd geraakt? Via de gele knop hiernaast kun jij tijdelijk tot 70% korting krijgen op de webhosting pakketten van HostGator. Uiteraard ontvang je hierbij ook nog een gratis domeinnaam en SSL certificaat! Ben jij nog niet overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden om deze HostGator WordPress hosting review te lezen waarin ik onder andere mijn HostGator ervaringen deel!

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.9/5

Snelheid

4.7/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is HostGator hosting precies?

Voordat ik jou meeneem in deze HostGator WordPress hosting review ik het belangrijk om te beginnen met wat achtergrond informatie. Ik kan namelijk wel direct beginnen met het reviewen van de hosting, maar waarschijnlijk wil je ook wel even wat achtergrond informatie van het bedrijf voordat jij zomaar wat aankoopt. Door deze informatie krijg je een geheel beeld van HostGator, hoe ze zijn begonnen en wat ze in de toekomst willen doen.

Laten we daarom maar beginnen met het begin. HostGator is op 22 oktober 2002 opgericht door Brent Oxley. Op dit moment was Brent nog een student en woonde hij in een studentenhuis(net als Mark Zuckerberg). Hij is in zijn studentenhuis begonnen met het opbouwen van een inmiddels erg groot en wereldwijd bekend bedrijf. HostGator werd zelfs zo snel een succes dat ze op 1 februari 2003 al meer dan 100 klanten hadden. Precies een jaar later was het aantal klanten al opgelopen naar 1.031 klanten!

Brent Oxley wist op 22 oktober 2002 al precies hoe hij zich met HostGator kon onderscheiden van de op dat moment grootste en beste WordPress hosting providers. Inmiddels zijn we ruim 18 jaar verder en kijk waar HostGator nu staat. Ze hebben meerdere vestigingen waarvan de hoofdvestiging staat in Houston. Ook bereikten HostGator in 2009 de mijlpaal van 200.000 klanten en in 2011 hadden ze zelfs al 500 medewerkers in dienst. De laatste jaren zijn hier nog eens flinke stappen bij op gekomen en dat heeft geleid tot waar HostGator nu staat.

Op dit moment is HostGator een van de beste hosting partijen die jij voor jouw website kunt kiezen. Ze hebben namelijk servers over de hele wereld, waaronder in Nederland. Ook nemen ze de beveiliging en klantenservice erg serieus, want door de veiligheid en snelheid trek je klanten aan en door de goede klantenservice te bieden kun je deze klanten vasthouden. Ze weten bij HostGator dus precies wat er nodig is om website en webshop eigenaren van het beste te voorzien.

Hostgator-wordpress-hosting-review

HostGator review: Waarom zou jij voor de hosting van HostGator moeten kiezen?

Inmiddels heb je al aardig wat informatie gekregen over het bedrijf HostGator. Zo weet je dat ze al een flinke tijd actief zijn en dat ze inmiddels al echt een goede reputatie hebben opgebouwd. Ze zijn namelijk niet voor niets over de hele wereld bekend en hebben ook niet voor niets meer dan 500.000 klanten.

Toch is nog niet waar jij voor komt, want jij wilt natuurlijk specificaties zien en weten wat HostGator voor jou kan betekenen. In dit onderdeel van deze HostGator WordPress review zal ik daar daarom dieper op in gaan. Zo kom jij alles te weten over HostGator. Zowel de voor- als nadelen. Laten we daarom maar snel beginnen.

Hosting voor iedereen

Heb jij zelf al meer onderzoek gedaan naar webhosting? Dan zul je ongetwijfeld gezien hebben dat de keuze echt gigantisch is en dat je eigenlijk al geen idee meer hebt waar je op moet letten. Alleen binnen nederland heb je al deze keuze uit tientallen hostingpartijen, dus waarom zou je voor HostGator moeten kiezen?

Het probleem van veel hostingpartijen is dat ze super goedkoop zijn, maar ook niet echt top in elkaar zitten. Zo zijn er veel hostingpartijen die niet gebruik maken van het beste materiaal. Dit zal in veel gevallen zorgen voor trage websites, overvolle servers, een niet gebruiksvriendelijk dashboard en een klantenservice waar je lastig mee in contact komt.

Bij HostGator is dit niet het geval. Hier kan iedereen namelijk terecht. Het maakt dus niet uit of je een totale beginner bent of dat je al meerdere jaren ervaring hebt op het gebied van webhosting. HostGator biedt namelijk verschillende soorten hosting aan. Zo kun je bijvoorbeeld bij HostGator terecht voor shared webhosting of WordPress hosting, maar ook voor dedicated hosting, reseller hosting of VPS hosting. Voor ieder budget is er bij HostGator dan ook een geschikt hosting pakket te vinden.

Hostgator-hosting-review

Super snelle servers

Een website is leuk, maar alleen aan een website of webshop ga je niet genoeg hebben. Je wilt namelijk bezoekers krijgen en deze vervolgens omzetten in klanten. Dit lijkt makkelijk, maar er komt een hoop technisch geneuzel bij kijken. Zo moet je website snel zijn, want dit is een van de ranking factoren binnen Google. Aangezien de snelheid van grote invloed is, is het belangrijk om hier bij het kiezen van een webhosting partij goed op te letten. De webhosting kan hier namelijk de grootste invloed op uitoefenen en als je dat hier al laat liggen zul je dit later niet makkelijk kunnen inhalen.

Bij HostGator maken alle servers gebruik van SSD schijven. Dit zijn de snelste harde schijven die op dit moment gebruikt kunnen worden. Via deze schijven kan vervolgens alle data veilig worden opgeslagen, maar ook snel worden doorgestuurd naar de server.

Het probleem van veel hostingpartijen is dat zij alleen beschikken over servers in bepaalde landen. Dit is een groot probleem, want als jij je met jouw website vooral richt op nederland is het zonde om jouw website op een server in Amerika te plaatsen. Dit gaat namelijk veel laadtijd kosten wat erg zonde is. Het is daarom belangrijk dat je voor een hosting partij kiest die ook beschikt over servers in het land waar jij jouw opricht.

HostGator beschikt niet over servers in nederland, maar je kunt wel gratis gebruik maken van een Content Delivery Network. Deze maakt jouw website of webshop nog weer een stuk sneller. Daarnaast komt jouw website dan ook op meerdere servers te staan waaronder op een server in Nederland.

Bluehost-review-snelheid

Perfect voor het behalen van resultaat

Zoals je hebt gelezen is webhosting van essentieel belang wanneer jij zelf een succesvolle WordPress website maken wilt. Voor een WordPress webshop maken geldt dit natuurlijk ook. Veel mensen denken dat webhosting niet belangrijk is en kiezen daarom voor bijvoorbeeld een goedkoop pakket van partijen als Strato. Dit lijkt een verstandige keuze, maar hiermee ga je ongetwijfeld tegen problemen aanlopen.

Zo komt jouw website te staan op vaak onveilige en overvolle servers. Wanneer hier ook maar één geïnfecteerde website tussen zit is de kans erg groot dat jouw website ook geïnfecteerd raakt. Dit is iets wat je echt wilt voorkomen, want dit kan echt naar aflopen. Daarbij is bij goedkope webhosting de uptime een stuk lager. De uptime wordt aangeduid in een percentage en dat percentage geeft weer hoe lang een website of webservice beschikbaar is in een bepaalde tijd. Kort gezegd is de uptime een percentage dat aanduidt hoe lang jouw website online staat. Bij goedkope webhosting ligt dit percentage vaak een stuk lastiger.

Kies je voor een webhosting pakket van HostGator? Dan heb je een uptime garantie van 99,9% procent. Dit is erg hoog en hiermee vergelijkbaar met andere top hostingpartijen als SiteGround, Hostinger en Bluehost. Bij deze partijen staat jouw website dus bijna 24/7 online.

Ook ideaal voor de webontwikkelaars

Aan het begin van deze HostGator hosting review heb ik het hier ook al even over gehad. Ik gaf hier namelijk aan dat HostGator ideaal is voor beginners, omdat het systeem zo makkelijk werkt en je er echt alles in kunt aanpassen zonder dat daar veel technische kennis voor nodig is. Doordat HostGator over alle technische en geavanceerde snufjes beschikt is HostGator niet alleen interessant voor de beginners, maar ook voor de ervaren webbouwers.

Heb jij veel websites in beheer, omdat je bijvoorbeeld de websites van klanten in jouw hostingpakket hebt staan? Dan kun je deze natuurlijk lastig allemaal onderhouden en regelmatig back-ups maken. Bij HostGator wordt er daarom automatisch elke dag een back-up gemaakt van jouw websites. Ook is het mogelijk om jouw volledige website automatisch te laten updaten, maar of je dit moet aanzetten is afhankelijk van de website. Voor sommige websites is het namelijk handiger om de updates handmatig te laten uitvoeren.

Wil jij zelf toegang tot de FTP om hier dingen aan te passen? Wil jij bij de DNS instellingen kunnen en hier records aanpassen? Domeinen redirecten of wat dan ook? Met de hosting pakketten van HostGator is dit allemaal mogelijk!

Met één druk op de knop WordPress installeren

Ook voor de beginners is HostGator een uitstekende keuze. Je moet namelijk na het kopen van een domeinnaam en webhosting WordPress gaan installeren. Het installeren van WordPress kan op een aantal verschillende manieren en hoe dit precies moet is afhankelijk van de webhosting partij die jij hebt gekozen.

Zo zul je dit bij de ene webhosting partij handmatig moeten doen via de FTP. Voor de ervaren webbouwers is dit geen probleem, maar voor de beginners zal dit toch een flinke uitdaging zijn en een hoop tijd kosten. Daarbij moet je er ook nog eens op letten dat je het goed doet, want in de FTP wil je echt geen gegevens verwijderen!

HostGator heeft daarom een betere oplossing! Bij HostGator kun je namelijk met één druk op de knop WordPress installeren. Het enige wat jij hier nog hoeft te doen is een account aan te maken om daar vervolgens mee te kunnen inloggen op jouw website. Een makkelijkere en snellere methode om WordPress te installeren zul je echt niet vinden!

Hostgator-hosting-nederland

Hostgator maakt automatisch back-ups

Of je nu een beginner bent of al een ervaren webbouwer je wilt er altijd zeker van zijn dat jouw website of webshop online staat en geen gebreken vertoont. Het komt namelijk nog wel eens voor dat na het updaten van een website er bepaalde functionaliteiten niet meer werken of dat je volledige website zelfs offline raakt. Dit probleem kun je eenvoudig tegen gaan met back-ups.

Op dit moment zijn er al flink wat hostingpartijen die automatisch back-ups maken van jouw website, maar toch zijn ze dat nog lang niet allemaal. Zo zijn er nog partijen waar je handmatig back-ups moet maken. Er zijn zelfs nog partijen waar je extra moet betalen om handmatig back-ups te kunnen maken! Let hier daarom goed op wanneer jij een geschikte webhosting partij zoekt voor jouw website.

HostGator snapt dat je er zeker van wilt zijn dat jouw website altijd online staat en ook naar behoren werkt. Ook moet je als beginner zelf aan je website kunnen werken en dingen kunnen proberen zonder dat dit negatieve effecten kan veroorzaken. HostGator heeft er daarom voor gekozen om automatisch dagelijkse back-ups in al hun hostingpakketten te plaatsen. Wanneer jij dus aan jouw website hebt gewerkt, maar je bent er niet tevreden over of hij werkt niet meer kun je altijd terug naar een van de vorige back-ups! Je loopt dus geen enkel gevaar met de webhosting van HostGator.

Gratis domeinnaam, SSL certificaat en domeinverhuizing

Wanneer je op zoek bent naar de juiste webhosting partij voor jouw website is het maken van een keuze vaak erg lastig. Elke partij is namelijk anders en ze beschikken ook weer over totaal verschillende pakketten. Vooral als beginner is het daarom vaak erg lastig om hier de juiste keuze uit te maken.

HostGator maakt deze keuze een stuk makkelijker, omdat de pakketten erg goed geprijsd zijn en er voor iedere gebruiker wel een geschikt hostingpakket tussen zit. Om het helemaal af te maken krijg je bij alle hostingpakketten van HostGator ook nog eens een gratis domeinnaam en SSL certificaat. Een betere deal ga je echt niet krijgen!

Heb jij op dit moment al een webhosting pakket bij een andere hostingpartij? Maar ben je daar niet tevreden over? Dan is het mogelijk om over te stappen naar een andere hostingpartij. Ook hier heeft HostGator goed op weten in te spelen, want als jij overstapt naar een hostingpakket van HostGator kun jij jouw website gratis verhuizen. Je hoeft het zelfs niet eens zelf te doen, want het team van HostGator neemt deze taak volledig op zich!

Veel aandacht voor beveiliging

Een website is leuk en dat die snel is maakt het helemaal top, maar wat denk je van de beveiliging? De beveiliging van jouw website is namelijk net zo of misschien zelfs nog wel belangrijker dan de snelheid. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een hostingpartij die zowel snel en betrouwbaar is, maar ook veel aandacht stopt in de beveiliging van de websites.

Ten eerste krijg je al een gratis SSL certificaat. Dit certificaat maakt een beveiligde verbinding tussen jouw website en de server. Kwaadwillige kunnen hierdoor niet meer de data inzien die tussen de website en de server wordt verzonden. Verder worden er dagelijks meerdere scans uitgevoerd op jouw website om te controleren of jouw website nog veilig is. Is dit niet het geval? Dan worden er volgende stappen ondernomen en worden de malware van jouw website verwijderd en wordt er een schone versie van jouw website teruggezet.

Ook zorgen ze er bij HostGator voor dat er gebruik wordt gemaakt van goede en veilige servers. Jouw website komt dus niet op een overvolle server te staan vol met zwakke websites waar hackers makkelijk binnen kunnen komen. HostGator neemt de beveiliging erg serieus en daar zullen ze ook alles aan blijven doen!

Hostgator-wordpress-hosting-beveiliging

Een eigen website builder

Net als een aantal andere hosting providers beschikt ook HostGator over een eigen website builder. Deze website builder maakt het mogelijk om zonder enige technische kennis, binnen enkele minuten, jouw eigen website te maken.

De website builder werkt eigenlijk super simpel. Je krijgt namelijk enkele vragen vanuit het systeem. Dit zijn vragen om een beeld te krijgen van het type website dat jij wilt hebben en de onderdelen die jij op jouw website wilt hebben. Vervolgens maakt HostGator met behulp van AI systeem automatisch een website voor jouw.

Dit soort functionaliteiten zien we ook terug bij Wix en SquareSpace, maar er is verder eigenlijk nog geen andere hosting provider die ook over deze functionaliteit beschikt. De website builder van HostGator hoort dan ook zeker tot de beste website makers van dit moment!

HostGator-website-builder

Email hosting standaard inbegrepen

Naast een website of webshop wil je natuurlijk ook zakelijke e-mailadressen gaan gebruiken. Wanneer jij namelijk een eigen bedrijf opzet wil je geen gebruik maken van een standaard gmail of outlook e-mailadres. Een zakelijk e-mailadres als info@jouwdomeinnaam.nl komt een stuk professioneler over en dat wil je natuurlijk met jouw onderneming! Om hier gebruik van te kunnen maken heb je e-mailhosting nodig.

Email hosting zit bij alle webhosting pakketten van HostGator gratis inbegrepen. Je kunt bij HostGator zelfs een ongelimiteerd aantal e-mail aliassen aanmaken en dat is erg uniek. Zo is het in ieder geval verstandig om een info@jouwdomeinnaam.nl aan te maken, maar denk ook aan e-mailadressen voor afdelingen binnen jouw bedrijf of zelfs voor al jouw werknemers. Het is allemaal mogelijk zonder dat daar enige vorm van technische kennis voor nodig is.

HostGator WordPress hosting review: Zijn er ook nadelen?

Inmiddels hebben we al een erg groot deel van HostGator besproken in deze HostGator review, maar over nadelen hebben we het eigenlijk nog niet echt gehad. Toch vind ik het wel belangrijk dat we ook deze benoemen, want wat is een goede review als je alleen de voordelen benoemd? Omdat ik jou met mijn reviews zo goed mogelijk wil helpen benoemen wij ook de nadelen. In dit onderdeel van deze HostGator WordPress review zal ik daarom dieper in gaan op de nadelen die ik heb gevonden.

Tarieven kunnen een beetje vaag zijn

Een trucje die veel hostingpartijen toepassen is het aanbieden van een introductiekorting. Dit een bepaalde korting die jij krijgt op de eerste contractduur. Vaak zijn dit flinke kortingen en daardoor zijn deze partijen ook erg interessant. Hoeveel korting je precies ontvang is afhankelijk van de contractduur die jij kiest. Des te langer te contractduur is des te meer korting je krijgt.

Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom de prijzen dan een beetje onduidelijk zijn? Nou dat komt door het volgende. De prijzen die vermeld staan op de pagina zijn voor een contractduur van 36 maanden. Dit zijn de goedkoopste pakketten, omdat je de langste contractduur hebt. Wanneer je een korte contractduur neemt krijg je nog steeds korting, maar uiteraard wel minder dan bij een lange contractduur.

Om een goed overzicht te krijgen van wat het jou precies zou gaan kosten is het verstandig om bij het gewenste pakket op “Buy now” te klikken. Op de volgende pagina kun je namelijk een contractduur kiezen en zien wat het dan voor jou zou gaan kosten.

HostGator server locaties

Een ander nadeel kan zijn dat HostGator zelf niet beschikt over servers in Nederland. Zoals ik je in deze HostGator hosting review al heb verteld kun je dit probleem gemakkelijk oplossen. Je kunt namelijk gratis gebruik maken van een content delivery network(CDN). Zo’n CDN maakt jouw website niet alleen sneller, maar plaatst jouw website ook op verschillende servers over de hele wereld. En aangezien de CDN van Cloudflare ook beschikt over servers in Nederland kun jij jouw website toch op deze server krijgen. Dat HostGator niet beschikt over een eigen server in Nederland hoeft daarom niet per se een probleem te zijn!

HostGator WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Wanneer je kiest voor de webhosting van HostGator heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Aangezien ik jou met deze HostGator WordPress hosting review zo goed mogelijk wil helpen zal ik de pakketten even bespreken en met elkaar vergelijken. Vervolgens kun jij voor jezelf bepalen of HostGator de juiste webhosting partij is voor jou en welk pakket jij het beste kunt kiezen.

Het goedkoopste pakket van HostGator is het Starter Plan pakket. Dit is het basis pakket waarmee je één website of webshop kunt maken, je kunt tot 100.000 bezoekers per maand verwelkomen, krijgt 1GB aan ruimte voor back-ups, 99,9% uptime garantie, een gratis domeinnaam, SSL certificaat en e-mailhosting. De kosten voor dit pakket bedragen $5.95 per maand voor een contractduur van 36 maanden. Kies je voor een contractduur van 12 maanden? Dan bedragen de kosten $7,95 per maand.

Het Standaardpakket is het meest gekozen pakket. Dit is ook niet zo gek, want het zal voor de meeste mensen de beste keuze zijn. Je bent namelijk net wat beter voorbereid voor de toekomst en dat is wel zo prettig. Dit pakket komt sterk overeen met het goedkoopste pakket alleen kun je met dit pakket 2 websites of webshops bouwen en tot 200.000 bezoekers per maand verwelkomen. De kosten voor dit pakket bedragen $7,95 voor een contractduur van 36 maanden. Wanneer je kiest voor een contractduur van 12 maanden bedragen de kosten $9,95 per maand.

Het grootste en meest uitgebreide pakket is het Business pakket. Met dit pakket kun je maar liefst 3 websites of webshops bouwen en tot wel 500.000 bezoekers per maand verwelkomen. Voor de rest krijg je met dit pakket toegang tot dezelfde functionaliteiten als de bovenstaande pakketten. De kosten voor dit pakket bedragen $9,95 per maand voor een contractduur van 36 maanden. Bij een contractduur van 12 maanden bedragen de kosten $11,95 per maand.

Hostgator-wordpress-hosting-kosten

HostGator hosting ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met HostGator?

Inmiddels heb ik jou al erg veel verteld over de het bedrijf HostGator en hun webhosting. Uiteraard zijn dit allemaal punten die ze zelf op hun website benoemen, maar wat is nu de kwaliteit van HostGator in de praktijk? In dit onderdeel van deze HostGator WordPress review zal ik mijn ervaringen met HostGator met jou gaan delen.

Heb je al op mijn website gekeken? Dan zul je gezien hebben dat ik ook verschillende diensten aanbiedt. Zo bouw ik websites en webshops voor klanten. Deze klanten hebben vaak al een hostingpakket voor hun website en hierdoor heb ik erg veel ervaringen op het gebied van webhosting en ook met verschillende partijen. Zo heb ik ook verschillende klanten die hun website hebben gehost bij HostGator en aangezien ik veel voor deze klanten bezig ben kan ik mijn ervaringen delen.

Zoals HostGator zelf ook zegt zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Zo zit ik regelmatig in het dashboard van HostGator om de website van mijn klanten te beheren. Denk aan het controleren van de back-ups of eventuele instellingen veranderen. Ondanks dat ik over enige technische kennis bezit kan ik echt garanderen dat zelfs de echte beginners met HostGator makkelijk uit de voeten kunnen.

Verder zijn de servers ook erg snel waardoor jouw website snel is en je uiteindelijk beter gevonden gaat worden in Google. Al helemaal wanneer je nog de gratis CDN van Cloudflare koppelt aan jouw website heb je echt een snelle website. In combinatie met de goede beveiliging en de klantenservice die erg behulpzaam zijn kan ik HostGator zeker aanraden!

HostGator hosting ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

HostGator heeft natuurlijk veel meer gebruikers dus alleen mijn ervaringen heb je nog niet erg veel. Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het maken van een goede keuze neem ik jou ook mee door de ervaringen van andere gebruikers met HostGator.

Op de website van HostGator zelf worden al een groot aantal ervaringen en reviews gedeeld. Deze ervaringen zijn erg enthousiast en positief over de webhosting van HostGator. Omdat HostGator zelf kan bepalen welke reviews er op de site moeten komen is het verstandig om ook even op Trustpilot te kijken en dat hebben we daarom ook gedaan.

Ook op Trustpilot wordt HostGator erg goed beoordeeld. Zo scoren ze gemiddeld 4,1 van de 5 sterren op basis van 1,110 reviews! Ook hier hebben ze hun zaken dus zeker op orde en dat laat maar weer goed zien waar HostGator voor staat en hoe zij jou kunnen helpen bij het opzetten van een succesvolle website of webshop.

Hostgator-hosting-ervaringer

HostGator hosting review: Hoe is de klantenservice?

Ik heb je inmiddels al erg veel verteld over HostGator, maar we hebben het nog niet gehad over de klantenservice. Aangezien de klantenservice het hart van een onderneming volgt vind ik het belangrijk om de klantenservice ook te beoordelen in alle reviews die ik schijf. Ook in deze HostGator hosting review wil ik het met jou hebben over klantenservice, want wanneer er iets niet werkt wil je snel geholpen worden.

De klantenservice van HostGator scoort in mijn ervaringen boven gemiddeld. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden om met deze partij in contact te komen. Zo kun je bellen, tweeten, gebruik maken van de kennisbank, de blog bekijken en de live chat. Een groot voordeel hierbij van HostGator is dat ze 24/7/365 bereikbaar zijn om jou te helpen bij het oplossen van problemen of om jou van de juiste informatie te voorzien.

Persoonlijk ben ik het grootste fan van de live chat. Dit werkt namelijk erg makkelijk en uit mijn ervaringen kan ik concluderen dat je hier het snelst antwoord ontvangt. Daarbij zitten er bij HostGator mensen met kennis die jou ook direct kunnen helpen Dit is daarmee erg waardevol en helpt om erg snel bepaalde zaken op te lossen.

HostGator WordPress Hosting Review: Wat kost het?

Nu we bijna aan zijn gekomen bij het einde van deze HostGator WordPress hosting review is er nog één ding waar we het niet over hebben gehad. De prijs speelt namelijk ook een belangrijke rol, want je wilt niet teveel betalen maar er wel zeker van zijn dat je een betrouwbare webhosting partij kiest.

Eerder in deze HostGator review hebben we het al gehad over de verschillende hosting pakketten waarbij we het ook hebben gehad over de prijzen. In dit onderdeel zal ik daar daarom niet meer zo diep op ingaan, maar ik kan je wel een schatting geven van de website hosting kosten die je kwijt zult zijn bij HostGator.

Het goedkoopste webhosting pakket van HostGator met een contractduur van 36 maanden kost $5,95 per maand. Kies je voor het duurste pakket met een contractduur van 12 maanden dan kost dat je $11,95. Natuurlijk kun je nog wat duurder uitkomen, maar dat is afhankelijk van het aantal websites dat jij in het hostingpakket wilt kunnen plaatsen. In vergelijking met andere hostingpartijen is HostGator echt niet duur al zijn er natuurlijk nog wel goedkopere hosting alternatieven als Hostinger.

Prijzen-hostgator

Conclusie: Is HostGator de beste hosting voor jou?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze HostGator WordPress hosting review is het tijd voor een conclusie, want is HostGator nu de beste webhosting partij voor jou?

Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat HostGator voor veel mensen echt de beste webhosting provider is. De hosting is namelijk super snel, je hebt een uptime garantie van 99,9% en je krijgt bij aanschaf van een hosting pakket altijd een gratis domeinnaam met SSL certificaat.

Wat het helemaal mooi maakt is dat je tijdelijk tot wel 70% korting kunt krijgen op de hosting van HostGator. Daarbij komt ook nog eens dat je altijd recht hebt op de 45 dagen niet goed geld terug garantie.

HostGator Review - FAQ

Is HostGator goed voor WordPress?

Ja, HostGator is erg goed voor WordPress websites en webshops, omdat ze beschikken over speciale WordPress hosting. Hierdoor is jouw WordPress website of webshop tot wel 5 keer sneller dan met normale hosting!

Is HostGator snel?

Ja, HostGator heeft erg snelle hosting. Daarbij komen ze met een 99,9% uptime garantie. Ze bieden ook veel handige functies en zijn een van de oudste en meest bekendste hosting providers in de industrie, wat je het vertrouwen zou moeten geven om ze uit te proberen.

Kun je HostGator gratis proberen?

Nee, je kunt de hosting van HostGator helaas niet gratis proberen. Wel geven ze een 45 dagen niet goed geld terug garantie. Dit geeft je de kans om hun diensten uit te proberen en als je niet tevreden bent, krijg je je geld terug.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

HostGator alternatieven

Ook interessant

Hostgator logo
4.8/5