Goedkope Email Hosting in 2024 | 8 Beste Partijen in Nederland!

top-8-goedkoopste-email-hosting
Inhoudsopgave

Ben jij opzoek naar goedkope email hosting om zakelijke e-mailadressen te kunnen aanmaken voor jouw website of webshop? Dan zit je hier op de juiste plek. In deze blog gaan we samen namelijk dieper in op email hosting. Zo beantwoord ik bijvoorbeeld de vraag wat is e-mail hosting en waar heb je het voor nodig? Verder bespreken we uiteraard ook de beste email hosting providers, zodat dat jij uit deze lijst een goede email hosting provider kunt kiezen. Laten we nu eerst maar beginnen met het bespreken van de top 8 goedkoopste email hosting providers, want daarvoor lees jij natuurlijk deze blog. Vervolgens gaan we het ook nog hebben over waar je op moet letten bij het kiezen van email hosting en de kosten die email hosting met zich meebrengt. 

Top 8 Goedkoopste email hosting: Dit zijn de beste partijen in 2024

Inmiddels heb ik jou een hoop nuttige informatie gegeven. Zo weet je precies wat e-mail hosting is, waarom je het nodig hebt en waar je op moet letten bij het kiezen van een hostingpartij. In principe kun je nu dus zelf een geschikte partij gaan vinden, maar toch blijft dit lastig. De keuze is namelijk echt reuze en daarbij verschillen alle partijen ook flink van elkaar. In dit onderdeel van deze blog zal ik daarom de top 8 goedkoopste email hosting providers van dit moment bespreken. Uiteraard houd ik wel rekening met de kwaliteit en betrouwbaarheid, want ik ga geen onbetrouwbare partijen aanraden. Laten we dus maar snel beginnen met de goedkoopste email hosting provider!

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

De eerste goedkoopste email hosting partij die ik zeker kan aanraden voor e-mail hosting is Cloud86. Cloud86 is een nederlandse hostingpartij die al enkele jaren actief is en precies weet wat jij nodig hebt om resultaat te behalen.  Bij Cloud86 heb je de keuze uit verschillende hostingpakketten. In het goedkoopste pakket kun je 10 e-mailadressen aanmaken en heb je 5GB schijfruimte. Verder heb je ook nog een uptime van 99,98% en een erg professionele klantenservice.  De kosten voor email hosting bij Coud86 beginnen bij €1,95 per maand.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €1,95 per maand
 • Minimaal 10 e-mailadressen tot onbeperkt
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • 99,99 uptime garantie

2. Hostinger

Beste-goedkope-website-hosting

Een andere hostingpartij die net als SiteGround opereert op het internationale terrein is Hostinger. Hostinger is namelijk een erg betrouwbare, snelle en betaalbare hosting partij. Je kunt hier namelijk al terecht vanaf €1,99 per maand. Je moet dan alleen nog wel zelf het domein kopen. Verder krijg je 30GB schijfruimte, 99,9% uptime garantie en kun je één emailadres aanmaken. Wanneer je kiest voor het premium pakket van €2,99 per maand kun je een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken en ontvang je ook nog eens een gratis domeinnaam. Dit is daarom een erg interessante keuze!

Voordelen:

 • Hosting vanaf €1,99 per maand
 • Onbeperkt e-mailadressen aanmaken
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • 99,9 uptime garantie

3. SiteGround

Siteground-WordPress-hosting-review-nederland

Kies je liever voor een internationale goedkope email hosting partij? Dan is SiteGround ook een erg interessante optie. SiteGround is namelijk een hostingpartij die zelfs door WordPress wordt aangeraden net als Bluehost. Je kunt bij SiteGround zoveel e-mailadressen aanmaken als jij nodig hebt en je hebt een 99,9% uptime garantie. Verder heb je ook nog 10GB schijfruimte en een 24/7 klantenservice. SiteGround is behoort daarom zeker tot de beste hosting partijen. Zowel voor websites, webshops als email.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €3,99 per maand
 • Onbeperkt e-mailadressen aanmaken
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,9 uptime garantie

4. Hostgator

Goedkope-website-hosting

Hostgator lijkt erg veel op Hostinger, maar toch zijn het twee totaal verschillende partijen. Wel zijn de beide erg betrouwbaar en betaalbaar. Hierdoor zullen ze voor veel mensen erg interessant zijn. Je hebt bij Hostgator de keuze uit drie email hosting pakketten. Voor alle pakketten geldt dat je 99,9% uptime garantie hebt, een onbeperkt aantal e-mailadressen kunt aanmaken en een aantal extra functionaliteiten voor een betere beveiliging. Ook krijg je bij alle pakketten een gratis domeinnaam. De kosten bij Hostgator beginnen bij $2.75 per maand.

Voordelen:

 • Hosting vanaf $2,75 per maand
 • Meerdere mailboxen aanmaken
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • 99,9 uptime garantie

5. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

Ook Bluehost is een hostingpartij die opereert op het internationale terrein. Ze zijn daadwerkelijk in elk land te vinden en dat maakt ze een super betrouwbare partij waar je zeker een aantal jaar mee verder kunt. Bluehost beschikt alleen niet over eigen e-mail oplossingen. Je kunt dit wel toevoegen aan jouw hostingpakket, maar dan maak je gebruik van Microsoft 365. Dit zal niet voor iedereen even geschikt zijn en daarom staat Bluehost ook op plaats 8. De kosten hiervoor beginnen bij €2,55 per maand bovenop de normale hostingkosten.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €2,55 per maand
 • Meerdere mailboxen aanmaken
 • 99% uptime garantie

6. NeoStrada

Neostrada-review

De zesde goedkoopste email hostingpartij die ook ideaal is voor email hosting is Neostrada. Ook dit is een nederlandse hostingpartij met al meer dan 10 jaar ervaring. Wanneer je kiest voor Neostrada maak je dus ook een erg goede en betrouwbare keuze. Bij Neostrada kun je kiezen uit vier hostingpakketten waarvan het goedkoopste hosting pakket € 1,00 per maand kost. Deze is alleen wel erg beperkt en je zult merken dat je hier snel aan de limieten zit. Daarom raad ik aan om minimaal voor het Standaard hosting pakket te kiezen wanneer je Neostrada wilt gebruiken.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €6,99 per maand
 • Meerdere mailboxen beheren
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • 99% uptime garantie

7. Versio

Versio-WordPress-hosting-review

Versio is een nederlandse hostingpartij die onder velen al wel bekend zou zijn. Net als Neostrada en Vimexx heeft ook Versio al een erg goede reputatie opgebouwd. In vergelijking met de bovenstaande alternatieven is Versio wel wat duurder, maar toch nog een zeer interessante keuze. Het goedkoopste pakket van Versio is erg vergelijkbaar met die van Cloud86. Je krijgt 5GB schijfruimte en kunt 10 mailboxen aanmaken. Verder heb je ook hier de uptime garantie van 99,9%. Voor email hosting kun je bij Versio al terecht vanaf €4,99 per maand.

Voordelen:

 • Nederlandse provider
 • Meerdere mailboxen
 • Gratis SSL certificaat

8. GoDaddy

Godaddy-wordpress-webhosting-review

GoDaddy is een super grote hostingpartij waar echt hele grote bedrijven hun websites laten hosten. Zo heeft bijvoorbeeld ook Wikipedia hun website hier gehost. Je kunt bij GoDaddy terecht voor email hosting, maar ook dit wordt al snel een beetje prijzig. Je moet bij GoDaddy e-mailhosting los bijbestellen. Bovenop de normale hosting komt minimaal nog eens € 2,49 per maand afhankelijk van het pakket dat je kiest.

Voordelen:

 • Grote internationale provider
 • Meerdere mailboxen
 • Gratis SSL certificaat
 • Minimaal 99% uptime garantie

Wat is E-mail hosting & Waarom heb je het nodig?

Voordat we de goedkoopste email hosting partijen gaan bespreken is het verstandig om het eerst even over de basis te hebben. Niet iedereen zal namelijk precies weten wat email hosting is en waarom je hebt per se nodig hebt. Daarom zal ik dit nu eerst even kort uitleggen zodat we daarna samen de goedkoopste email hosting providers kunnen gaan bespreken.

De meeste mensen die deze blog lezen zullen al een website hebben of gaan een eigen WordPress website maken. Natuurlijk kun je ook een WordPress webshop maken. Om deze website of webshop live te krijgen heb je een hosting partij nodig. De hosting partij plaatst de website of webshop namelijk op een server waardoor hij bereikbaar wordt op het internet en mensen jouw website kunnen bezoeken. 

E-mail hosting is eigenlijk namelijk hetzelfde als webhosting, maar dan voor e-mails. Om e-mails te kunnen sturen en ontvangen moet er namelijk ook een connectie zijn met een server. Zonder server kan er namelijk geen contact gemaakt worden met de mailbox en dat betekent dat er geen berichten verstuurd kunnen worden. E-mail hosting zorgt er dus voor dat jouw e-mail online staat en dat jij berichten kunt versturen en ontvangen. Wanneer je kiest voor e-mail hosting is het mogelijk om eigen e-mailadressen aan te maken die aansluiten bij jouw domeinnaam. Denk dus bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl of een e-mailadres voor alle medewerkers of afdelingen binnen jouw bedrijf.

Top 8 Goedkoopste email hosting: Waar moet je op letten?

Nu jij precies weet wat email hosting is en waarom je het nodig hebt is het tijd om verder te gaan. De informatie die jij tot nu toe hebt is al erg waardevol, maar toch zijn er nog een hoop punten waar je op moet letten. Wanneer je namelijk een hostingpartij kiest voor e-mailadressen kun je niet zomaar de goedkoopste kiezen. Elke hostingpartij is namelijk anders en beschikt over andere functionaliteiten. Het is daarom belangrijk om van te voren goed te controleren wat jij nodig hebt en of dit in het hostingpakket aanwezig is. In dit onderdeel bespreek ik daarom voor de goedkoopste email hosting partijen waar je op moet letten.

 • Domeinnaam: Wanneer je op zoek bent naar email hosting wil je natuurlijk gebruik maken van een eigen domeinnaam en niet een standaard e-mailadres. Veelal maken daarom vooral ondernemers gebruik van e-mailhosting. Zij willen namelijk zakelijke e-mailadressen voor hun bedrijf. Niet elke email hosting provider beschikt over de mogelijkheid om een eigen domeinnaam te gebruiken. Het is daarom belangrijk dat je dit van te voren goed controleert om problemen te voorkomen.
 • Het aantal mailboxen: Een ander punt waar je op moet letten zijn het aantal mailboxen. Per hostingpartij en hosting pakket verschilt het namelijk sterk hoeveel e-mailadressen jij kunt aanmaken. Wanneer je dit niet controleert kun je dus voor verrassingen komen te staan en dat wil je voorkomen. Heb je maar een paar e-mailadressen nodig zoals een info@jouwdomeinnaam.nl enzovoort? Dan kun je dit met elk pakket, maar wanneer je er meer nodig hebt wordt dit een ander verhaal. Controleer daarom goed hoeveel mailboxen jij kunt aanmaken.
 • Schijfruimte: Schijfruimte wordt vooral belangrijk wanneer je meerdere mailboxen gebruikt. Elke mail die je verstuurt of ontvangt moet opgeslagen worden en dat kost schijfruimte. Des te meer mailtjes jij dus verstuurd of ontvangt des te meer schijfruimte jij nodig hebt. Vooral wanneer je meerdere mailboxen wilt gaan gebruiken is het verstandig om dit goed te controleren. Ik zal daarom aanraden om te kiezen voor een email hosting pakket met een ongelimiteerde hoeveelheid schijfruimte.
 • Beveiliging: Beveiliging blijft een onderdeel dat veel mensen over het hoofd zien. Toch is het enorm belangrijk en moet je hier wel degelijk aandacht en tijd aan besteden. Je wilt namelijk geen spam ontvangen of versturen, niet in de spambox van anderen terecht komen en ook voorkomen dat jouw mail account wordt gehackt. Kies daarom altijd voor een betrouwbare hostingpartij.
 • Uptime: De uptime geeft in een percentage aan hoeveel minuten per jaar jouw mailbox live staat. Dit percentage wil je natuurlijk zo hoog mogelijk hebben, want je wil zoveel mogelijk tijd online staan. Kies daarom altijd voor een hosting partij met een uptime percentage van minimaal 99,9%. Het vinden van een hosting partij met een uptime percentage van 100% is onmogelijk, omdat er altijd onverwachte problemen kunnen ontstaan.

Goedkope email hosting: Wat kost het?

Ik heb je inmiddels alle informatie gegeven die jij nodig hebt en een aantal goede opties gegeven. Toch is er nog een vraag die natuurlijk belangrijk is. Wat kost de goedkoopste email hosting namelijk precies?

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gezien heb ik dat bij elke hostingpartij hierboven benoemd. Ik wil hier wel bij benoemen dat je deze kosten minimaal kwijt gaat zijn, want ik heb elke keer het basispakket benoemd. Zoals je wel zult weten zijn die het goedkoopste. 

Om jou zo goed mogelijk te helpen kan ik wel een inschatting maken van wat de email hosting kosten ongeveer zullen zijn. Voor een goede, betrouwbare en snelle email hosting partij zul je ongeveer tussen de €2,50 en €10,00 euro per maand kwijt zijn. Dit is dan wel erg afhankelijk van het pakket dat jij hebt gekozen.

Conclusie: Hoe kun jij nu het beste verder?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze blog is het tijd voor een conclusie, want welke goedkope email hosting provider kun jij nu het beste gaan gebruiken?

Wanneer jij op zoek bent naar een goede en betrouwbare email hosting provider die ook nog eens goedkoop is, is Cloud86 honderd procent zeker de beste keuze. Deze hosting provider beschikt namelijk gewoon over alles wat jij nodig hebt, heeft een goede klantenservice en is ook nog eens erg goedkoop.

Toch niet het gevoel dat Cloud86 de beste email hosting provider voor jou is? Dan raad ik je aan om eens verder te kijken naar een provider als Hostinger of SiteGround, want ook deze hosting providers hebben hun zaken dik op orde.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids