Flywheel WordPress Hosting Review 2024: Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Ben jij voor jouw nieuwe website of webshop op zoek naar een geschikte hosting partij? Dan maak je met Flywheel hosting een erg goede keuze. Flywheel is namelijk erg populair en maakt gebruikt van managed WordPress hosting wat een stuk sneller en veiliger is dan de standaard shared webhosting. In vergelijking met andere hostingpakketten is Flywheel daarom een stuk sneller en dat gaat daarom veel meer resultaat opleveren. Uiteraard ontvang je ook een gratis SSL certificaat, kun je meerdere websites beheren vanuit één pakket en kun jij jouw huidige website of webshop gratis verhuizen naar Flywheel.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij 2 maanden gratis webhosting krijgen en ontvang je uiteraard ook het gratis SSL certificaat. Heb jij nog twijfels over Flywheel? Dan raad ik je zeker aan deze Flywheel WordPress hosting review eens te lezen, want hierin deel ik ook mijn ervaringen.

Gebruiksvriendelijkheid

4.7/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.5/5
Inhoudsopgave

Wat is Flywheel hosting precies?

Voordat ik begin met deze Flywheel WordPress hosting review is er een ander punt dat eerst even besproken moet worden. Er is namelijk belangrijk om alle technische specificaties te weten en de ervaringen van andere gebruikers, maar ook wat informatie over het bedrijf zelf vind ik altijd wel fijn. Op basis hiervan kun je namelijk bepalen of een partij bij jou past en of hij betrouwbaar is. Laten we daar daarom maar eens mee beginnen.

Flywheel is een internationale hostingpartij die in 2012 is opgericht door WP Engine. WP Engine is een andere gigantische hosting partij die zich echt richt op het topsegment, maar ze wilden ook een wat meer betaalbare partij waar iedere website eigenaar, webbouwer, programmeur een geschikt hostingpakket kon vinden. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen hebben ze Flywheel opgericht en met succes, want inmiddels heeft Flywheel meer dan duizenden websites in beheer.

Ondanks dat Flywheel wat goedkoper is dan WP Engine wilden ze hun gebruikers wel de best mogelijke prestaties beiden en daarom zijn ze anders dan de andere hostingpartijen. Veel hostingpartijen maken namelijk gebruik van managed hosting, omdat dit lekker goedkoop is maar de behaalde prestaties hiervan zijn een stuk minder. Flywheel heeft daarom gekozen voor Managed WordPress hosting wat veel sneller en veiliger is waardoor jij sneller resultaat kunt gaan behalen.

Een ander punt wat voor Flywheel erg belangrijk is, is de klantenservice. Ze hebben hier daarom veel tijd en energie in gestopt en dat is ook zeker te zien. Wanneer je kiest voor de Flywheel WordPress hosting krijg je namelijk toegang tot de 24/7 klantenservice die bijvoorbeeld bereikbaar is via de live chat. Binnen enkele minuten ben je al in contact met een van de medewerkers!

Flywheel-wordpress-hosting-review

Flywheel WordPress review: Waarom zou jij voor de hosting van Flywheel moeten kiezen?

Inmiddels weet je de basis van Flywheel, maar uiteraard is dat nog niet genoeg. Jij wilt namelijk deze Flywheel WordPress hosting review lezen, omdat jij wilt weten of Flywheel de beste hosting partij is voor jou. Laten we daar daarom nu maar eens naar gaan kijken.

In dit onderdeel van deze Flywheel hosting review zal ik daarom dieper ingaan op de technische specificaties van Flywheel. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, het dashboard, de functionaliteiten, het gebruiksgemak en alle gratis extra’s die je krijgt bij aanschaf van een hostingpakket van Flywheel. Laten we daarom maar snel beginnen.

Hosting pakketten voor iedereen

Wanneer jij zelf een website of webshop wilt gaan bouwen heb je webhosting nodig. Zonder webhosting komt jouw website namelijk niet online en zal ook niemand jouw website kunnen bezoeken. Webhosting heb je daarom in ieder geval nodig, maar welke soort webhosting verschilt per website en webshop.

Zoals je eerder in deze Flywheel hosting review al las zijn er verschillende soorten webhosting. Zo heb je shared webhosting, managed webhosting, VPS hosting, Cloud hosting, WordPress hosting en Dedicated server hosting. Shared webhosting is de minste en goedkoopste optie dus die zal ik in veel gevallen niet aanraden. Kies je voor Flywheel? Dan is dat sowieso ook geen optie, want Flywheel beschikt alleen over managed webhosting. Deze vorm van webhosting is een stuk veiliger en sneller dan shared webhosting, maar tegelijk ook weer niet zo duur als VPS hosting, Cloud hosting of dedicated hosting

Wanneer je kiest voor de managed webhosting van Flywheel heb je ook nog de keuze uit verschillende pakketten. Iedere gebruiker zit namelijk in een andere situatie en heeft daardoor andere eisen. Bij Flywheel is dit geen probleem, want voor iedere gebruiker is er wel een passend hostingpakket te vinden.

Flywheel-hosting-specs

Maakt gebruikt van supersnelle Cloud hosting

Goed nieuws! Enkele weken geleden heeft Flywheel hun hosting infrastructuur geupgrade en zijn ze een partnerschap aangegaan met het Google cloud platform. Dit betekent dat ook Flywheel nu net als Cloudways en Kinsta gezien kan worden als echte cloud hosting partij.

Cloud hosting heeft ten opzichte van managed WordPress hosting alleen maar voordelen. Zo staat jouw website of webshop niet meer opgeslagen op fysieke servers. Jouw website staat vanaf nu namelijk opgeslagen in een cloud omgeving waar meerdere computers met elkaar verbonden zijn. Dit maakt jouw website of webshop niet alleen veel sneller, maar ook een stuk veiliger omdat jouw website lang niet meer zo gevoelig is voor hackers.

Een ander erg groot voordeel van Cloud hosting is de uptime. Bij managed webhosting staat jouw website namelijk op een fysieke server en wanneer die uitvalt staat jouw website ook offline. Dit wil je natuurlijk niet, want dit kan een negatieve invloed hebben op de prestaties van jouw website. Wanneer je kiest voor cloud hosting zal dit probleem zich niet voor doen, want wanneer een cloud server offline raakt schakelt jouw website automatisch over naar een andere cloud server.

Flywheel-wordpress-hosting-review

Gratis demo websites voor klanten

Ben jij een programmeur of webbouwer en bouw jij dus regelmatig websites of webshops voor klanten? Dan is dit een functionaliteit die jou erg veel tijd kan besparen. Flywheel beschikt namelijk over een functionaliteit waarmee jij erg eenvoudig prive demo websites kunt maken. Voor deze demo websites hoef jij geen betalingen te doen en ook geen nieuwe domeinnaam aan te schaffen. De demo website wordt namelijk gehost op een subdomein van Flywheel.

Maak je gebruik van deze functionaliteit? Dan heb je 14 dagen toegang tot het subdomein waarop de demo website staat. Aangezien deze beveiligd is met een wachtwoord is hij niet toegankelijk voor iedereen en kunnen onbevoegde gebruikers de nieuwe website nog niet zien. 

Is de klant akkoord met zijn nieuwe website of webshop? Dan kan hij of zij een hostingpakket afnemen bij Flywheel om de website te lanceren. Uiteraard verdwijnt dan ook de wachtwoordbeveiliging zodat jouw website of webshop voor iedereen zichtbaar is.

Met één druk op de knop WordPress installeren

De meeste mensen die een website of webshop laten maken of zelf willen doen dit met WordPress. Dit is ook logisch, want WordPress is het beste en makkelijkste systeem om zelf een eigen website of webshop mee te bouwen. Het is namelijk gratis en je hebt geen technische kennis nodig om er zelf mee aan de slag te gaan. Al helemaal niet wanneer je kiest voor een goede hostingpartij in combinatie met een goed WordPress thema en/of page builder

Het installeren van WordPress hoeft niet lastig te zijn, maar toch is dit het bij een aantal hostingpartijen nog wel. Bij veel hostingpartijen moet dit namelijk nog handmatig en als je geen technische kennis hebt wil je dat zien te voorkomen. Dit gaat namelijk een hoop tijd en energie kosten. 

Flywheel heeft daarom een andere keuze gemaakt. Zij snappen dat het meer en deel van de gebruikers kiest voor WordPress en daarom hebben ze een functionaliteit ingebouwd waarmee jij WordPress met één druk op de knop kunt installeren. Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen is een account aanmaken waarmee jij kunt inloggen op jouw website of webshop. Makkelijker ga je het echt niet krijgen.

Staging omgeving voor nieuwe website of webshop

Wanneer jij een website live hebt staan wil je hier natuurlijk zo voorzichtig mogelijk mee omgaan. In veel gevallen zul je daarom het maken van aanpassingen of het updaten van jouw website uitstellen. Aan de ene kant is dit een goede zet, want hierdoor kun je zelf eigenlijk niks aan jouw website verpesten. Toch is het regelmatig updaten van jouw website wel belangrijk, want als je dit niet doet kan ook dit nare gevolgen hebben. Flywheel heeft hier daarom een oplossing voor gevonden.

Vanuit het Flywheel dashboard kun jij namelijk met één druk op de knop een staging omgeving maken. Dit is eigenlijk gewoon een kopie van jouw website of webshop die in een staging omgeving komt te staan. Dit een omgeving die helemaal losstaat van jouw website die live staat. Op deze staging omgeving kun jij vervolgens jouw website updaten en/of wijzigingen doorvoeren zonder dat dit effect heeft op de live website.

Heb jij jouw website in de staging omgeving geupdate of wijzigingen doorgevoerd en wil je deze nu ook op de live website hebben staan? Dan kun je vanuit het Flywheel dashboard met één druk op de knop de staging omgeving overzetten op jouw live website. Deze functionaliteit is daarom erg handig en gaat veel tijd besparen.

Gratis jouw website of webshop verhuizen

Heb jij op dit moment al een website of webshop, maar ben je niet tevreden over de snelheid en/of klantenservice van de hostingpartij? Dan is het een optie om over te stappen naar een andere hostingpartij. Aangezien hostingpartijen liever niet hebben dat jij ze verlaat is het overstappen vaak erg lastig. Veel gebruikers laten dit daarom maar voor wat het is, maar naar Flywheel verhuizen is erg makkelijk.

Jij kunt namelijk jouw huidige website of webshop gratis naar Flywheel verhuizen als jij een hostingpakket bij hun afneemt. Je kunt er vervolgens voor kiezen om jouw website of webshop zelf te verhuizen naar Flywheel, maar het is ook mogelijk om dit te laten doen door de experts van Flywheel. Jouw website verhuizen naar Flywheel is dan ook erg eenvoudig!

Als je zelf niet over super veel technische kennis beschikt raad ik je aan om jouw website te laten verhuizen door de experts van Flywheel. Zij weten namelijk precies waar op gelet moet worden om problemen te voorkomen. Een mooi voordeel van deze website verhuizing is dat het ook nog eens helemaal gratis is.

Flywheel-wordpress-hosting-website-migratie

Automatisch dagelijkse backups

Een website of webshop online hebben staan is leuk, maar je wilt jouw website ook veilig hebben en er zeker van zijn dat jouw website ook altijd online blijft staan. Het is daarom belangrijk om regelmatig een backup van jouw website te maken. Vooral voordat jij jouw website gaat updaten of wijzigingen gaat doorvoeren is dit erg belangrijk. Mocht er namelijk wat fout gaan kun je erg snel weer een backup terugzetten. 

Wanneer je handmatig backups moet maken zijn er een aantal problemen. Het gaat namelijk een hoop tijd kosten wanneer je dit voor elke wijziging of update moet gaan doen. Daarbij zullen er ook momenten zijn dat je het vergeet en mocht er dan wat fout gaan moet je direct een oudere backup terugzetten. Alle aanpassingen of toevoegingen die jij in de tussentijd hebt gedaan zijn dan weg. 

Bij Flywheel snappen ze dat dit niet de meest gebruiksvriendelijke oplossing is. Zij hebben er daarom voor gekozen om automatische dagelijkse back ups toe te voegen aan ieder pakket. Jij bent er dus van verzekerd dat er elke dag een back-up van jouw website wordt gemaakt die jij met één druk op de knop kunt terugzetten voor het geval er wat is misgegaan.

Gratis SSL certificaat

Wanneer je een eigen website of webshop wilt gaan bouwen is naast de snelheid en uptime ook de beveiliging erg belangrijk. Zoals je net in deze Flywheel WordPress hosting review al hebt gelezen pakt Flywheel dit al goed aan door automatisch backups te maken. Uiteraard is dit niet het enige wat Flywheel doet, want je ontvangt namelijk bij elk hostingpakket ook een gratis SSL certificaat.

Een SSL certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jouw website of webshop en de server. Door deze extra beveiliging kunnen hackers of andere kwaadwillige de data die tussen jouw website en de server wordt verstuurd niet meer inzien. Je kunt het SSL certificaat herkennen aan het grijze slotje dat in naast het adres van de website staat. 

Staat er geen grijs slotje, maar een rood of grijs kruisje? Dan maakt de website geen gebruik van een SSL certificaat. Er is dus een mogelijkheid dat de data die jij verstuurd onderschept wordt. Google geeft daarom altijd een melding als je een website wilt bezoeken die niet beschikt over een SSL certificaat. Om het maximale uit jouw website te halen is een SSL certificaat dus echt een aanrader en het is daarom mooi meegenomen dat je deze bij Flywheel gratis ontvangt.

Flywheel-gratis-ssl-certificaat

Gratis gebruik maken van een CDN

Hoewel je door de cloud webhosting van Flywheel al een erg snelle website hebt kan het natuurlijk altijd nog beter. Vooral wanneer je een internationale website of webshop hebt valt er nog flink wat winst te behalen. Veel mensen kiezen er daarom voor om een Content Delivery Network(CDN) te gebruiken op hun website.

Je kunt een CDN eigenlijk zien als netwerk van servers over de hele wereld. Op elke server locatie komt een kopie van jouw website te staan. Wanneer iemand jouw website of webshop vervolgens wilt bezoeken wordt deze geladen vanaf de server die het dichtstbij is. Hierdoor kun jij jouw website dus echt nog wel een flink stuk sneller maken.

Zoals ik net al aangaf heeft dit met name veel invloed op websites die veel bezoekers ontvangen en ook in meerdere landen actief zijn. Richt jij je op één land en ontvang je niet super veel bezoekers. Dan heb je een CDN niet direct nodig. Wel is het goed om te weten dat je bij Flywheel gratis gebruik kunt maken van een CDN.

Makkelijk meerdere websites beheren

Heb jij meerdere websites in beheer? Bijvoorbeeld omdat je voor een bedrijf verschillende websites hebt of omdat je bijvoorbeeld websites beheert voor klanten? Dan wil je dit beheer natuurlijk zo makkelijk mogelijk hebben. In dit geval is het daarom veel makkelijker om alle websites in één pakket te beheren dan in allemaal individuele pakketten. 

Bij veel hostingpartijen is dit niet erg makkelijk. Je moet in veel gevallen namelijk fors bijbetalen om meerdere websites in één pakket te plaatsen. Mocht dit wel kunnen dan zijn er vaak ook nog limieten op de hoeveelheid dataverkeer of opslagruimte die jij kunt gebruiken. Het is daarom lastig om een partij te vinden waar je zonder problemen meerdere websites vanuit een pakket te beheren.

Kies je voor een hostingpakket van Flywheel? Dan is het afhankelijk van het pakket dat jij kiest mogelijk om meerdere websites in één pakket te plaatsen. Dit is niet super goedkoop, maar je zult hier dan weer snel tegen de limieten aan lopen die je bij andere partijen wel hebt. 

Alles voor de maximale beveiliging

In deze Flywheel WordPress hosting review heb ik al een aantal functionaliteiten behandeld die Flywheel gebruikt om jouw website beter te beveiligen. Toch is ook dit nog lang niet alles, want Flywheel neemt beveiliging uiterst serieus en dat is maar goed ook. Ik zal daarom nog even een aantal functionaliteiten doornemen die Flywheel gebruikt voor een nog betere beveiliging.

Zoals je inmiddels wel weet is WordPress een super populair systeem voor het bouwen van websites en webshops, maar dat maakt het ook extra goed doelwit voor hackers. Daarom kun je bij Flywheel bijvoorbeeld gebruik maken van two-factor authentication waardoor je nog een extra code moet invullen als je wilt inloggen. Deze code krijg je bijvoorbeeld via SMS als je probeert in te loggen. Dit maakt het voor hackers eigenlijk al onmogelijk om in jouw website te komen.

Verder maakt Flywheel ook gebruik van een maximum aantal inlogpogingen, zodat jouw account na een aantal pogingen voor een bepaalde tijd geblokkeerd wordt. Wordt jouw website bezocht vanaf ip-adressen die al bekend staan bij Flywheel als “gevaarlijk”? Dan blokkeert Flywheel deze ip-adressen direct zodat ze geen schade meer kunnen uitoefenen op jouw website.

Ook perfect voor webshops

Wil jij online producten gaan verkopen? Dan heb je aan alleen een website niet genoeg. Je hebt namelijk een webshop nodig die beschikt over een voorraad- en betaalsysteem. Uiteraard is het mogelijk om een webshop te maken met een systeem als Shopify, maar dit is een stuk duurder en geeft veel minder vrijheid. Veel webbouwers geven daarom de voorkeur aan WordPress in combinatie met WooCommerce.

WooCommerce is een plugin die jij aan jouw website kunt toevoegen. Deze plugin tovert jouw website vervolgens om in een webshop waar je zonder technisch kennis alles kunt instellen. Hoe dit precies werkt leg ik jou uit in mijn handleiding webshop bouwen, want in deze Flywheel hosting review is dat niet echt nodig. 

Wat wel belangrijk is, is dat je voor webshops speciale hosting nodig hebt. Voor een webshop moet de caching namelijk op een andere manier geregeld worden dan bij websites. Daarnaast maakt een webshop ook veel meer gebruik van dataverkeer en opslagruimte dan websites. Ook deze limieten moeten voor webshops daarom een stuk omhoog. Het is daarom goed om te weten dat Flywheel beschikt over speciale WooCommerce hostingpakketten voor webshops.

Flywheel-hosting-woocommerce-hosting

Flywheel WordPress hosting review: Zijn er ook nadelen?

Net zoals alle andere hostingpartijen heeft ook Flywheel zo zijn nadelen. Dit is ook helemaal niet raar, want het is als bedrijf onmogelijk om het voor iedereen goed te doen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om over alle functionaliteiten te beschikken, supersnel te zijn, over een goede klantenservice te beschikken en daarbij ook nog eens erg goedkoop te zijn.

In dit onderdeel van deze Flywheel WordPress hosting review zal ik daarom even ingaan op de nadelen die ik heb gevonden. Voor de ene persoon zullen dit grote nadelen zijn, maar de andere zal deze nadelen weer accepteren omdat ze niet super extreem zijn. Laten we de nadelen die ik heb gevonden daarom maar eens bespreken.

Voor sommigen kan het een beetje prijzig zijn

Het enige nadeel dat ik heb gevonden zijn de prijzen. Zoals ik net namelijk al aangaf valt Flywheel niet onder de instap hostingpartijen. Flywheel is daarom wel een stukje duurder als bijvoorbeeld Hostinger, Hostgator, Bluehost en GoDaddy. Is dit dan erg? Nee, ik vind dit persoonlijk helemaal geen probleem, maar ik snap dat als jij je eerste website wilt opzetten je misschien liever een goedkoper alternatief kiest. Houdt er dan wel rekening mee dat inlevert op prestaties, veiligheid en de kwaliteit van de klantenservice. Maak daarom een weloverwogen keuze, want ik kan je garanderen dat je geen fouten wilt maken tijdens het kiezen van de juiste hosting partij.

Flywheel WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Kies je voor de webhosting van Flywheel? Dan heb je de keuze uit vier verschillende pakketten, maar welke is nou het beste voor jou? In dit onderdeel van deze Flywheel hosting review zal ik alle pakketten even bespreken en vergelijken zodat jij voor jezelf de beste keuze kunt maken.

Het goedkoopste pakket is het Tiny pakket. Dit pakket is ideaal voor de beginners die voor het eerst bezig gaan met webhosting. Met dit pakket kun je één website of webshop bouwen en krijg je genoeg ruimte waardoor je echt niet snel tegen een limiet zult aanlopen. Uiteraard ontvang je bij dit pakket ook het gratis SSL certificaat. De kosten voor dit pakket bedragen $13 dollar per maand.

Het tweede pakket is het Starter pakket. Dit pakket is ideaal voor de kleine ondernemers die één website of webshop willen beheren, maar hier wel het maximale uit willen halen. Zo kun je met dit pakket meer bezoekers verwelkomen en krijg je meer schijfruimte en bandbreedte. Ook met dit pakket ontvang je het gratis SSL certificaat. De kosten voor dit pakket bedragen $25 dollar per maand.

Het derde pakket is ideaal wanneer jij bijvoorbeeld een freelancer bent, want in dit pakket kun je tot 10 websites of webshops kwijt. Uiteraard krijg je met dit pakket ook nog meer schijfruimte, bandbreedte en kun je tot wel 100.000 bezoekers per maand verwelkomen. Ook in dit pakket ontvang je het gratis SSL certificaat. De kosten voor dit pakket bedragen $96 dollar per maand.

Het vierde pakket is het Agency pakket. Dit pakket is ideaal wanneer het freelance pakket niet genoeg. Zo kun je met dit pakket maarliefst 30 websites en/of webshops beheren en zul je echt niet tegen een limiet aan gaan lopen. De kosten voor dit pakket bedragen dan wel $242 dollar per maand.

Wil je een pakket helemaal op maat laten maken? Dan is dit bij Flywheel ook mogelijk. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer je tussen het starter en freelance pakket invalt of juist nog meer dan het Agency pakket nodig hebt.

Flywheel-hosting-prijzen

Flywheel hosting ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met Flywheel?

Inmiddels hebben we alle technische specificaties over Flywheel wel besproken. Dit is erg waardevolle informatie, maar wat zijn nou mijn ervaringen met Flywheel? Om een zo’n goed en eerlijk mogelijke review te schrijven wil ik ook deze meenemen in deze Flywheel WordPress hosting review zodat jij voor jezelf een goede keuze kunt maken.

Zoals je misschien al is opgevallen bouw ik regelmatig websites en/of webshops voor klanten. In veel gevallen hebben deze klanten al een hostingpakket bij een partij afgenomen en daardoor werkt ik regelmatig met verschillende hostingpartijen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik ook regelmatig heb gewerkt met de webhosting van Flywheel.

Persoonlijk heb ik daar erg goede ervaringen mee. Zo is de webhosting zoals Flywheel zelf ook al zegt supersnel en erg makkelijk in gebruik. Ik bezit dan over enige technische kennis, maar ik kan je garanderen dat je hier als totale beginner ook prima uit de voeten kunt. Mocht je toch vastlopen? Dan is de 24/7 klantenservice ook echt erg goed. Deze medewerkers zijn klantvriendelijk, reageren snel en weten daadwerkelijk ook echt wat van webhosting af. Hierdoor kunnen zij jou erg goed de juiste richting op helpen.

Flywheel hosting ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Zonet heb ik mijn ervaringen met de webhosting van Flywheel met jou gedeeld. Op basis van mijn ervaringen kun jij voor jezelf al een aardig goed beeld schetsen, maar aangezien Flywheel nog veel meer gebruikers heeft is het ook goed om deze eens te bekijken. Wat zijn de ervaringen van al deze andere Flywheel gebruikers namelijk? In dit onderdeel van deze Flywheel hosting review zal ik deze met jou behandelen.

Op de website van Flywheel zelf staan al een groot aantal ervaringen van gebruikers. Dit schetst al een goed beeld, maar zelf zet ik toch altijd even mijn vraagtekens bij deze ervaringen. De ervaringen zullen 100% betrouwbaar zijn, maar Flywheel kan natuurlijk zelf kiezen welke ervaringen ze op de website willen hebben staan. Zoals je waarschijnlijk al wel kunt raden zullen dat de mindere ervaringen niet zijn. Zelf kijk ik daarom ook altijd even op websites als Trustpilot of G2.

Wanneer we kijken op G2 zien we erg goede ervaringen van gebruikers. Flywheel wordt hier namelijk beoordeeld met gemiddeld 4.4 van de 5 sterren en dat is erg goed.  Op Trustpilot wordt Flywheel beoordeeld met gemiddeld 2.6 van de 5 sterren. Dit is niet super goed, maar het is lastig om op basis hiervan een oordeel te geven. Flywheel heeft namelijk erg weinig ervaringen waardoor een ervaring super zwaar weegt.

Flywheel-hosting-ervaringen

Flywheel WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?

Wanneer je een hostingpartij wilt kiezen zijn de prestaties en specificaties erg belangrijk, maar ook de klantenservice moet in orde zijn. Aangezien je namelijk werkt met website software ontstaat er nog wel eens een probleem. In veel gevallen wordt dit veroorzaakt door de gebruiker, maar het kan ook van de kant van de hostingpartij komen. In beide gevallen is het fijn dat je snel en eenvoudig contact kunt opnemen met de klantenservice en dat zij jou vervolgens kunnen helpen.

Omdat Flywheel de klantenservice erg belangrijk vind hebben ze hier veel tijd in gestopt. Wanneer jij een van de hostingpakketten van Flywheel hebt gekozen krijg je toegang tot de 24/7 klantenservice. Deze is bijvoorbeeld bereikbaar via de live chat.

Persoonlijk ben ik een groot fan van de live chat functionaliteit, omdat je hier veel sneller kunt communiceren dan via de mail. De klantenservice van Flywheel is erg goed en reageert ook erg snel. Wanneer je contact maakt via de live chat ben je vaak al binnen enkele minuten in contact met een van de medewerkers. Omdat deze ook beschikken over kennis op het gebied van webhosting kunnen zij jou ook direct al helpen.

Flywheel-hosting-klantenservice

Flywheel WordPress Hosting Review: Wat Kost Het?

Eerder in deze Flywheel WordPress hosting review hebben we het al over de webhosting kosten van Flywheel  gehad. Ik wil daar in dit onderdeel daarom niet veel dieper op ingaan, want dan gaan we alles dubbel doen. Wel wil ik het in het algemeen nog even hebben over de prijzen van Flywheel.

Zoals je eerder in deze Flywheel review hebt gelezen heb je de keuze uit vier verschillende hostingpakketten. Je kunt vervolgens kiezen of je per maand of per jaar wilt gaan betalen. In dit geval zal ik je aanraden om per jaar te betalen, want hierdoor krijg je een flinke korting. Je ontvangt namelijk 2 maanden gratis hosting wanneer je kiest voor een betaling per jaar.

Conclusie: Is Flywheel hosting De Beste Hosting Voor Jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze Flywheel WordPress hosting review is het tijd voor een conclusie, want is Flywheel nu de beste WordPress hosting partij voor jou?

Zoals je hebt gelezen is Flywheel een erg goede hostingpartij, maar behoort het niet tot het topsegment. Ook is het goed om te weten dat Flywheel zeker niet tot de instap webhosting hoort. Je maakt daarom met Flywheel een goede keuze wanneer je niet teveel wilt betalen, maar toch wel goede prestaties en service wilt krijgen. 

Flywheel is een uitstekende keuze, omdat ze super gebruiksvriendelijk zijn, alles voor jou wordt geregeld, je WordPress met één druk op de knop kunt importeren en ook een gratis SSL certificaat ontvang. Op basis van deze Flywheel hosting review kan ik Flywheel zeker aanraden!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Flywheel alternatieven

Ook interessant

Flywheel-hosting-logo
4.7/5