Elementor Pro installeren in WordPress | 2024 handleiding

Elementor-pro-downloaden-installeren
Inhoudsopgave

De Elementor Pro WordPress page builder wordt hoog aangeschreven als de allerbeste website bouwer die er momenteel beschikbaar is en biedt onbeperkte ontwerpmogelijkheden. Dat Elementor installeren WordPress websites bouwen veel gemakkelijker maakt is voor zowel professionals als voor beginnelingen de perfecte uitkomst gebleken. Elementor Pro installeren is voor ervaren webdesigners natuurlijk vrij eenvoudig, maar kan bij beginners nogal wat verwarring opleveren.

In dit artikel leer ik je Elementor Pro installeren in WordPress en wat daar allemaal bij komt kijken. Mocht je na het lezen van deze blog nog steeds met vragen zitten over dit proces dan kun je de gratis Elementor handleiding downloaden waarin je stap voor stap wordt begeleid bij het maken van je eigen WordPress website met Elementor Pro.

De gratis versie van Elementor installeren

Wil jij in eerste instantie gebruik maken van de gratis versie van Elementor om een WordPress website te maken? Dan zal ik je hieronder laten zien hoe de gratis versie van Elementor installeren om je eigen website mee te bouwen in zijn werk gaat. Elementor downloaden en installeren neemt slechts enkele minuten in beslag en is een goede manier om kennis te maken met deze plugin alvorens over te stappen naar de betaalde versie.

1. Elementor downloaden

Ga naar elementor.com om het bestand te downloaden. Elementor downloaden doe je liever niet via een onofficiële website, omdat je dan het risico loop malafide bestanden die virussen bevatten op je pc of in je WordPress website te installeren.
Elementor-installeren-gratis

2. Kies voor de gratis versie

Klik op de knop “Gratis Elementor downloaden” in het roze blok onder de prijzen die bovenaan de pagina staat. Hierna zal er een popup venster verschijnen om je email in te vullen. Dit is niet verplicht dus als je je email niet wil doorgeven, klik dan op “nee bedankt, ik wil alleen Elementor downloaden” en de download zal automatisch beginnen. Indien je benieuwd bent naar de verschillen tussen de gratis en de betaalde versie van Elementor dan kun je daarover in dit artikel meer te weten komen.

3. Elementor installeren WordPress

Na het voltooien van de download kun je nu Elementor installeren op je website. Ga hiervoor naar je WordPress site en log in. Zodra je in het WordPress admin gedeelte bent klik je op Plugins > Nieuw toevoegen. Klik nu op de “Upload Plugin” knop en kies het bestand dat je hebt gedownload via elementor.com. Klik vervolgens in je WordPress dashboard op Plugins > Nieuw toevoegen. Elementor installeren is nu voltooid en je bent er helemaal klaar voor om jouw site bouwen met behulp van de Elementor WordPress page builder.
Video afspelen over Elementor-installeren

Elementor Pro installeren in WordPress

Wil jij het maximale uit jouw website halen en direct aan de slag gaan met alle functionaliteiten en templates van Elementor? Dan is het verstandig om Elementor Pro te downloaden en installeren. Hieronder laat ik jou stap voor stap zien hoe jij dit kunt doen.

1. Elementor Pro downloaden

Navigeer naar de website van Elementor en kiest het pakket dat jij wilt gebruiken. Het verschil zit hem hier in het aantal licenties. De pakketten zijn voor de rest vrijwel exact hetzelfde. Mocht je de licentie na aankoop willen upgraden dan kun je dit op elk moment in orde maken en een licentie voor een heel jaar krijgen met premium ondersteuning & onbeperkte toegang tot de sjabloon bibliotheek. Je hoeft dan alleen het verschil te betalen.

Heb je de gratis versie van Elementor al geïnstalleerd op je WordPress site en ga je nu upgraden naar de betaalde versie dan hoef je je over de paginas die je inmiddels hebt aangemaakt geen zorgen te maken. Elementor Pro is namelijk een extensie van Elementor. Na je upgrade naar de Pro versie, kun je dus gewoon doorgaan waar je gebleven was, zonder enige onderbrekingen. In feite zul je in staat zijn om je bestaande pagina’s te gebruiken en aanpassen met behulp van de extra Pro-functies die je nu ter beschikking hebt.

Er is helaas geen demo versie van Elementor Pro beschikbaar om uit te proberen, maar Elementor heeft een restitutiebeleid waarbij je jouw aankoop gedurende de eerste 30 dagen kunt annuleren en je geld terugkrijgt. Je kunt het dus een maand lang proberen en dan beslissen of je het wel of niet wilt houden.

2. Een account aanmaken en betalen

Wanneer je een pakket hebt geselecteerd wordt je automatisch door deze stappen geholpen. Je hoeft dus slechts de aanwijzingen op de site te volgen en de gewenste betaalmethode te kiezen om de betaling te voltooien. Je kunt hiervoor gebruik maken van een credit card, PayPal of je Stripe account.

3. Elementor downloaden vanuit jouw account

Log in op jouw account van Elementor, navigeer in jouw account naar ‘subscriptions’ en klik hier bij het pakket dat jij hebt aanschaft op “Download Zip”. Het bestand zal hierna in de downloads of vooraf gekozen map op je computer geplaatst worden.
Elementor-Pro-installeren

4. Installeren Elementor Pro in WordPress

Login op jouw WordPress website en navigaar naar de pagina Plugins. Kies daar voor ‘Nieuwe plugin’ en klik vervolgens op ‘Plugin uploaden’. Je kunt nu het .zip bestand kiezen dat je zojuist in stap 3 hebt gedownload.

5. Activeer jouw Elementor licentie

Ben je klaar met Elementor Pro installeren? Dan krijg je in WordPress meteen de melding om jouw account te verifiëren. Klik hier op deze knop om vervolgens in te loggen op jouw Elementor account. Wanneer je dit hebt gedaan kun je jouw Elementor Pro licentie koppelen aan jouw nieuwe website.

Je kunt de Elementor Pro licentiesleutel ook overdragen van het ene domein naar het andere. Hiervoor deactiveer je gewoon de plugin van het vorige domein en activeer je het op het nieuwe domein. Dit kun je beheren in je Elementor account via Bekijk Websites > Beheer Licentie.

Als je de licentie na een jaar niet vernieuwd dan blijft je bestaande project gewoon intact. Het enige verschil is dat je dan geen toegang hebt tot ondersteuning, updates en premium sjablonen, waarvoor wel verlenging vereist is. Bovendien zijn Elementor Pro widgets niet versleepbaar als de licentie niet is geactiveerd in de versie 2.9 en hoger.

Elementor-Pro-downloaden-WordPress

Hulp nodig bij het maken van een website met Elementor?

Lukt het na het downloaden en installeren van Elementor of Elementor Pro in WordPress niet om jouw eigen website te maken? Dan kun je natuurlijk vrijblijvend contact met mij opnemen, maar ik heb ook een Elementor handleiding en Elementor website maken gids gemaakt. Deze zijn ook zeker de moeite waard om te lezen.

Elementor downloaden - Veelgestelde vragen

Is Elementor gratis?

Nee, Elementor is niet volledig gratis. Wel beschikt Elementor over een gratis versie waarmee jij vast kennis kunt maken met hoe Elementor werkt en wat er allemaal mogelijk mee is. Wanneer jij echter en goede en professionele website wilt maken is het noodzakelijk om over te stappen op Elementor Pro. De kosten hiervoor beginnen vanaf $49 dollar.

Hoe installeer je Elementor Pro?

Je kunt Elementor Pro heel eenvoudig installeren door naar de website van Elementor te navigeren. Vervolgens schaf jij een Elementor Pro licentie aan en kun jij vanuit jouw Elementor account een .zip bestand downloaden. Dit bestand kun jij vervolgens in WordPress onder plugins – nieuwe plugins uploaden. Zodra dit is gelukt kun jij jouw account koppelen en is Elementor Pro actief op jouw website.

Hoe duur is Elementor Pro?

De kosten voor Elementor Pro zijn afhankelijk van het pakket dat jij kiest. De kosten voor het goedkoopste pakket van Elementor Pro bedragen $49 dollar per jaar. Wanneer jij meerdere websites wilt maken met Elementor Pro kun jij een andere licentie aanschaffen. In dit geval kunnen de kosten oplopen tot enkele honderden euro’s.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand