Divi vs Avada: Wat hebben ze gemeen?
Divi en Avada kennen enorm veel verschillen, maar er zijn ook zeker overeenkomsten. Zo hebben ze beide meer dan 600.000 gebruikers, zijn ze beide multifunctioneel, volledig responsive, zoekmachine vriendelijk, compatibel met WooCommerce, krijg je toegang tot een groot aantal demo’s & templates en beschikken beide thema’s over een Header & Footer builder. Het grootste voordeel is misschien nog wel dat je geen technische kennis nodig hebt om met deze thema’s te werken, want ze beschikken beide over een page builder. Later in deze Divi vs Avada review zal ik je meer over deze page builders vertellen.
Divi VS Avada: Divi review
Laten we deze Divi vs Avada vergelijking maar beginnen met Divi, want de titel van deze blog is Divi vs Avada en niet Avada vs Divi.
Divi is eigenlijk niet alleen een wordpress thema, maar direct een totaaloplossing. Naast het thema van Divi krijg je namelijk ook toegang tot de page builders. De page builder van Divi is op dit moment zelfs een van de beste page builders die je kunt krijgen. Naast de page builder krijg je ook nog toegang tot meer dan 1.000 demo’s & templates, een pop-up builder, de mogelijkheid tot splittesten en formulieren builder. Het is dus niet gek dat Divi op dit moment meer dan 701.000 tevreden gebruikers heeft.
Gebouwd voor resultaten
Het grootste voordeel van Divi is dat dit thema gebouwd is voor resultaten. Dit is erg belangrijk, want het belangrijkste onderdeel van een website is resultaat. Of dit nu het verdienen van geld is, het helpen van mensen, het verzamelen van e-mailadressen of wat dan ook. Het gaat uiteindelijk allemaal om resultaat. Veel mensen denken dat het belangrijkste onderdeel van een website het design is, maar dat is niet waar. Zodra jij bezoekers krijgt speelt het design zeker een grote rol in het conversiepercentage, maar zoals ik net heb gezegt heb je bezoekers nodig om resultaat te behalen.
Het krijgen van bezoekers klinkt misschien makkelijk, maar ik kan je garanderen dat het echt stukken lastiger is dan dat je denkt. Het eerste probleem zit hem vaak in het thema, want mensen kiezen voor een gratis thema en dat is niet erg slim. Een gratis thema is namelijk vaak niet goed gebouwd, sloom, niet zoekmachine vriendelijk en wordt slecht onderhouden. En als er iemand is die hier een hekel aan heeft is het Google. Het resultaat hiervan is dat je niet goed of helemaal niet gevonden gaat worden in Google.
Door gebruik te maken van Divi zul jij hier geen last van hebben, want Divi is gebouwd door ervaren programmeurs en zit dus goed in elkaar. Daarnaast is Divi snel en speciaal gebouwd voor de zoekmachines. Google kan jouw website daarom makkelijk lezen en gaat jouw website waarderen. Dit resulteert vervolgens in meer bezoekers en deze gaan er vervolgens voor zorgen dat jij jouw resultaten behaalt. Uiteraard heeft Divi nog veel meer functionaliteiten die ervoor zorgen dat de bezoekers op jouw website sneller en/of vaker een bepaalde actie uitvoeren, maar hier gaan we later in deze Divi vs Avada vergelijking op in.
Divi Page Builder
Het tweede voordeel van Divi is de page builder, want dit is op dit moment een van de beste wordpress page builders die je kunt gebruiken. Dit komt met name door het gebruiksgemak, want doordat je er geen technische kennis voor nodig hebt kan iedereen met deze page builder werken.
De Divi page builder werkt met een erg overzichtelijk drag & drop systeem. Dit systeem bestaat uit een menu gevuld met alle elementen die je kunt gebruiken om jouw website of webshop te bouwen. Vervolgens kun jij deze elementen aan jouw website toevoegen door ze uit het menu te slepen en ze te slepen naar de juiste plek. Na het plaatsen opent er een nieuw menu waar je aanpassingen kunt doen voor het door jou geplaatste element. Denk hierbij aan lettertype, kleuren, randen, effecten, uitlijning en al dat soort zaken. Het mooiste van dit systeem is dat dit dus allemaal kan zonder ook maar één regel code te schrijven.
Aan het drag & drop systeem alleen heb je niet genoeg, want je wilt ook zien wat je aan het doen bent. Daarom beschikt Divi ook over een live editing systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat jij live kunt zien wat je aan het doen bent. Ik ben zelf een groot fan van deze systemen, omdat je nu niet meer telkens eerst alles hoeft op te slaan om de wijzigingen te bekijken. Uiteraard is dit geen unieke functionaliteit van Divi, want andere page builders als Elementor, Themify, Brizy en Visual Composer beschikken ook over de functionaliteiten. Toch kan ik uit eigen ervaring zeggen dat het systeem van Divi echt een van de beste page builders is die je zult zien.
Toegang tot 110 demo websites en 880 website layouts
Dat een thema wordt geleverd met demo websites & templates is vrij standaard, maar bij Divi brengen ze dit wel even next level. Divi wordt namelijk niet geleverd met 100 demo’s, maar met zo’n 1000 demo’s & templates. Je weet dus in ieder geval zeker dat je met dit thema wel een geschikte template voor jouw website kunt vinden.
Daarnaast is het goed om te weten dat de demo’s & templates van Divi zijn gebouwd volgens strikte eisen. Je kunt er daarom vanuit gaan dat ze goed en snel werken, maar daarnaast zijn ze ook veilig en erg goed om gevonden te worden in Google.
Eerder in deze Divi vs Avada vergelijking noemden we al dat beide thema’s multifunctioneel zijn. Dit kun je bij Divi goed zien aan de demo’s & templates, want Divi heeft echt templates voor alle soorten ondernemingen en websites. Zo hebben ze op dit moment demo’s voor fotografen, portfolio’s, bloggers, restaurants, webshops, makelaars, kappers, online marketing bureau’s, it-bedrijven, schoonmakers en blijf zo maar door gaan. Ik kan je echt garanderen dat je met Divi altijd wel een geschikte template kunt vinden.
Heb jij een geschikte demo of template gevonden? Dan kun je deze met één druk op de knop importeren naar jouw website. Zodra de template is geïmporteerd heb jij hier de volledige controle over en kun je ermee doen wat je wilt. Zo kun je bepaalde onderdelen verwijderen of juist toevoegen, tekst aanpassen, kleuren & andere styling aanpassen of je kunt er nog totaal andere dingen mee gaan doen. Je met Divi echt alles en ook voor de templates geldt dat je er geen technische kennis voor nodig hebt.
Divi Split Testing
Een erg unieke toevoeging van Divi is split testing, want deze functionaliteit hebben wij bij nog een geen enkel thema of page builder gezien. Terwijl het toch een erg handig functionaliteit is, want door te split testen kun jij de conversie van jouw website een flinke boost geven.
Deze tool is vooral erg handig wanneer jouw website af is en je bijvoorbeeld producten verkoopt of e-mailadressen verzameld. Door te split testen kun je namelijk testen welke kleur knop, welke kleur achtergrond en/of welke tekst het het beste doet. Dit lijkt misschien vrij technisch, maar met Divi is het echt heel makkelijk.
Je hebt bijvoorbeeld een webshop waar je producten verkoopt. Op de productpagina staat vervolgens een knop om het product toe te voegen aan het winkelmandje. Door te split testen kun je vervolgens achterhalen welke kleur de hoogste conversie oplevert. Dit wordt gemeten door twee keer dezelfde pagina aan te maken. Vervolgens maak je in één van de pagina’s één aanpassing. Vervolgens wordt de pagina zo ingesteld dat 50% van de bezoekers de ene variant krijgt te zien en de andere 50% krijgt de tweede variant te zien. Vervolgens kun je bijhouden hoeveel bezoekers je hebt gehad en welke pagina het hoogste conversiepercentage had. Op deze manier kun je vervolgens blijven testen om er het maximale uit te halen. Een super waardevolle tool dus die je zeker niet wil missen, want deze gaat je website serieus een niveau omhoog brengen.
Divi Popup & contact form builder
Het gaat bij een website niet alleen om het design, maar ook om de functionaliteit. Zo is het namelijk ideaal om van jouw website een geautomatiseerde online marketing machine te maken. Ik hoor je al denken: “Maar dit is toch heel technisch?”. Nou dan heb ik goed nieuws voor je, want ook dit kun je in elkaar zetten zonder ook maar één regel code te schrijven.
Divi beschikt over een pop-up builder waar je uiteraard pop-ups mee kunt bouwen. Je kunt ze inderdaad helemaal zelf maken, maar je kunt ook gebruiken maken van templates. Divi beschikt standaard namelijk al over een aantal erg goede templates voor pop ups. Jij hoeft deze vervolgens alleen naar de stijl van jouw website te maken en dit kan uiteraard weer via de page builder. Na het maken van de popup kun je instellen wanneer je wilt dat deze vertoond wordt. Divi heeft hier een aantal erg goede opties voor. Zo kan de pop-up tevoorschijn komen als je op de pagina komt, wanneer je de pagina wilt verlaten, wanneer je op een bepaald aantal procent van de pagina bent, wanneer je het einde van de pagina hebt bereikt of wanneer je op een bepaalde knop hebt gedrukt.
Als mensen vervolgens hun gegevens invoeren in deze pop-up kunnen deze worden doorgestuurd naar jouw e-mailmarketing provider. Door hier een aantal geautomatiseerde e-mails in te zetten worden deze automatisch naar de personen toegestuurd. Vanaf dit moment heb jij er dus geen omkijken meer naar, maar je blijft toch in contact met de bezoekers. Op deze manier kun jij dus veel meer resultaten gaan halen.
Waarschijnlijk is dit wel duidelijk, maar ook het contactformulier kan hier zeker een positief effect op hebben. Het is daarom zeker aan te raden om ook deze in jouw website mee te nemen. Via het drag & drop systeem van Divi is het plaatsen van een formulier een fluitje van een cent.
Divi WooCommerce
Ben jij van plan een webshop te bouwen of wil je simpelweg producten gaan verkopen op jouw website? Dan heb je hiervoor een koppeling nodig met WooCommerce. Het is daarom maar goed dat Divi beschikt over en erg goede koppelingen met WooCommerce, want anders was het een vrij technische klus geweest.
WooCommerce is op dit moment volledig compatibel met Divi. Dit betekent dat je helemaal zelf een webshop kunt bouwen, maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de templates. Want ook voor webshops ondersteund Divi een groot aantal demo’s en templates. Uiteraard kun je deze templates vervolgens weer bewerken via het drag & drop systeem van de Divi page builder.
Wanneer je webshops gaat maken met Divi heb jij de volledige controle en kun je een erg bezoekers vriendelijke webshop maken. Je kunt producten namelijk toevoegen aan bepaalde categorieën waardoor bezoekers makkelijker door jouw website kunnen navigeren. Ook kun je filters toevoegen waardoor bezoekers sneller en makkelijker het juiste product kunnen vinden. De combinatie van Divi en WooCommerce is dus een echte aanrader en gaat jou veel tijd schelen.
Bericht en product template builder
Als jij een blogger bent of je hebt een webshop dan ken je dit vast wel. Elke keer wanneer jij een nieuwe blog wil plaatsen of een nieuw product wil toevoegen moet je die hele pagina gaan nabouwen. Niks is zo irritant als dit, want het kost veel tijd en vaak ziet hij er niet helemaal hetzelfde uit.
Met Divi heb je dit probleem niet meer, want je kunt met Divi templates maken voor pagina’s. Stel je maakt een template voor een blog. Deze kun je helemaal zelf maken of wederom één van de templates gebruiken. Zodra de template af is kun jij instellen dat deze gebruikt moet worden voor alle berichten. Vanaf dit moment wordt de template automatisch gebruikt voor alle berichten die jij nog op jouw website gaat plaatsen. Je hoeft vervolgens alleen nog de tekst en de afbeeldingen te veranderen. Dit scheelt veel tijd en werkt ook nog een stukken makkelijk. Ik kan je deze functionaliteit van Divi daarom zeker aanraden!
Rechten beheren van andere gebruikers(erg handig als webbouwer)
Ben jij een webbouwer? Of werk jij met een aantal mensen in dezelfde wordpress? Dan heb jij dit waarschijnlijk wel eens gehad. Zodra jij in wordpress komt kun je alles aan de website doen. Dit kan positieve, maar ook zeker negatieve effecten hebben. Uiteraard wil jij dit voorkomen, want dit kan grote problemen veroorzaken voor jouw bedrijf.
Divi heeft daarom een functionaliteit toevoegt waarmee je bezoekers rollen kunt geven. Dit is erg handig, want je kunt nu bepaalde gebruikers alleen de rechten geven om zaken te kunnen bekijken. Ze kunnen dus geen dingen aan de website veranderen dus staat de website stukken veiliger. Vooral voor een webdesigner of webbouwer is dit erg handig, want je wilt voorkomen dat jouw klant zelf in de website gaat zitten rommelen en alles verprutst.
Gratis toegang tot het Magazine theme
Wanneer jij een blogger bent is het Divi theme ook een uitstekend thema, want Divi wordt geleverd met het “Extra Theme”. Dit is een thema dat speciaal is ontwikkeld voor bloggers en dus ook over alle functionaliteiten beschikt die je nodig hebt bij het maken van een blog website.
Het extra theme beschikt standaard al over een aantal erg goede designs waar jij een keuze uit kunt maken. Vervolgens kun het thema ook nog verder naar jouw wens maken met de Divi page builder. Je bent met dit thema dus helemaal vrij om te doen wat jij zelf wilt.
Zoals je op de afbeelding hieronder kunt zien is beschikt dit thema over een categorie builder, berichten builder,is het volledig responsive, heb je de mogelijkheid om review sterren toe te voegen zodat deze ook weergegeven worden in Google, is hij compatibel met WooCommerce, beschikt het over een erg goed en professioneel design, krijg je toegang tot de support en alle updates. Als blogger is dit thema dus zeker de beste keuze!
Divi vs Avada: Wat vinden anderen van Divi?
Divi kan zelf wel zeggen dat ze erg goed zijn, maar vinden de andere gebruikers dat ook? Uit de reviews van Divi kunnen we zeker concluderen dat divi niet liegt. Op Trustpilot scoren ze zelfs 5 van de 5 sterren op basis van 9.136 reviews. Minder dan 1% procent van de gebruikers geeft Divi een slechte review en dat is echt heel weinig. Sterker nog Divi is met deze beoordeling een van de beste thema’s die jij kunt gebruiken voor jouw website. Op de afbeelding hieronder kun jij een aantal ervaringen van gebruikers lezen.
Divi VS Avada: Avada Review
Nu we Divi volledig hebben besproken is het tijd om verder te gaan met deze Divi vs Avada vergelijking. Dit betekent dat ik je nu ga laten zien wat Avada allemaal te bieden heeft en of dit beter is dan Divi. Wil jij er dus zeker van zijn dat jij de juiste keuze maakt? Dan raad ik je zeker aan om ook dit onderdeel van deze Divi vs Avada vergelijking te lezen.
Avada is een van de populairste wordpress thema’s van dit moment. Het thema is in 2012 op de markt gebracht door ThemeFusion. Dit bedrijf heeft veel ervaring in het ontwikkelen van website software tools waardoor thema’s en plugins voor wordpress. Aangezien hun zelf geen goed wordpress thema konden vinden was het dus de beste keuze om er zelf een te ontwikkelen. En met succes, want inmiddels heeft Avada meer dan 618.000 gebruikers en scoort het 4.76 van 5 sterren op basis van 23.527 reviews! Sinds 2012 heeft het thema erg veel en grote updates gehad. Ik zal daarom de meest recente versie van Avada in deze Avada vs Divi vergelijking bespreken.
Snel en zoekmachine vriendelijk
Een belangrijk onderdeel van het Avada theme is dat het aardig snel is. Het is wel goed om hierbij te vermelden dat het lang niet zo snel is als Divi of ander andere thema’s als GeneratePress, Astra of OceanWP. Maar de laadtijd van het Avada Theme is zeker niet slecht. Sterker nog door de combinatie de snelheid en de zoekmachine vriendelijkheid kun je met dit thema goed gaan scoren in Google. De basis van het Avada theme is dus al aardig goed en geeft jou een zetje in de goede richting om een succes te maken van jouw website of webshop.
Om het thema zo snel te krijgen zijn er een aantal technieken ingezet. Zo worden de afbeeldingen geoptimaliseerd waardoor ze minder ruimte innemen en jouw website dus sneller kan laden. Daarnaast worden ook bepaalde bestanden met elkaar gecombineerd waardoor deze ook makkelijker geladen kunnen worden. Verder worden er nog een aantal andere technieken toegepast, maar deze zijn voor deze Divi vs Avada vergelijking te technisch.
Avada Fusion Builder(Page builder)
Veel wordpress thema’s beschikken niet over een eigen page builder, maar die worden geleverd met een externe page builders. Zo zie je bij ThemeForest vaak dat de thema’s gratis worden geleverd met WPBakery. Dit is niet slecht, maar doordat de page builder is ontwikkeld door een ander bedrijf kunnen er problemen in de code ontstaan. Wat je regelmatig hoort is dat bepaalde functionaliteiten niet werken, omdat de code van het thema de page builder overschrijft. Dit is een lastige situatie, want om dit probleem op te lossen heb je een programmeur nodig en dat is geen goedkope optie. De andere optie is om te kiezen voor een thema dat beschikt over een eigen page builder.
Avada is hier een goed voorbeeld van wat dit thema wordt geleverd met een eigen page builder, genaamd de Fusion Builder. Doordat de Fusion Builder is gemaakt door hetzelfde team als het thema zul je tussen deze tools geen problemen hebben. Althans er kan altijd een fout meekomen, maar dit komt dan door een update die niet goed is doorgevoerd. Je zult geen foutmeldingen krijgen doordat de producten tegen elkaar werken.
De Fusion Builder is een goede page builder, maar je ziet wel dat hij niet is gebouwd door een bedrijf dat speciaal is gespecialiseerd in page builders. Om het simpel te houden de Fusion Builder beschikt over de juiste functionaliteiten, is snel en makkelijk in gebruik. Maar op de echte page builders als Visual Composer, Brizy & Beaver Builder loopt Fusion Builder wel een beetje achter. Maar zoals ik net zei is de Fusion Builder in combinatie met het Avada Theme zeker een slechte keuze.
Keuze uit 69 demo websites
Wanneer jij Avada gaat gebruiken heb je toegang tot 69 verschillende demo websites. Een groot voordeel van deze demo’s is dat ze multifunctioneel zijn. Zo hebben ze op dit moment demo’s voor traders, online marketing agencies, tuinmannen, dierenverzorgers, schoonmakers, restaurants, sportscholen, fotografen, bakkers, podcasts en ga zo maar door. Echt voor alle soorten ondernemingen is er wel een geschikte demo te vinden.
Wat ik persoonlijk een groot voordeel van deze demo’s vind is dat ze er erg professioneel uitzien. Bij Divi zit er echt een groot verschil in. Het meer en deel van deze demo’s van Divi is goed, maar er zitten ook echt wel wat minderen tussen. Dit geldt ook voor Avada, maar je kunt zien dat zij in de ontwikkeling van elke demo echt veel tijd hebben zitten.
Daarnaast zijn de demo’s ook met één druk op de knop te importeren. Jij kunt dus in wordpress de demo kiezen die jij wilt gebruiken. Vervolgens klik je op importeren en dat wordt deze hele website op jouw wordpress installatie gezet. Nu kun jij de hele demo naar jouw wens maken en uiteraard de informatie & afbeeldingen aanpassen. Dit kan allemaal via de page builder waar je wederom geen technische kennis voor nodig hebt!
Header en Footer Builder
Veel gratis en sommige betaalde wordpress thema’s lopen tegen dit probleem aan. Wat je vaak ziet is dat je namelijk niet de header en footer van een website kunt bewerken. Dit is knap lastig, want hierdoor zit je vast aan een bepaalde layout en heb je geen eigen inbreng. Het komt daarom regelmatig voor dat het menu een knop bevat, maar dat jij deze niet nodig hebt of niet wil gebruiken. Daarnaast zie je ook vaak dat menu’s een inlogsysteem bevatten terwijl jij ook deze niet nodig hebt. Met het Avada theme heb jij dit probleem niet, want dit thema beschikt over een header en footer builder.
Met de header builder kun jij de volledige header van jouw website customizen.Jij kunt dus bepalen waar je wat wilt hebben staan, welke gegevens er in het menu moeten staan en hoe alles weergegeven moet worden. Door zelf een menu te maken kun jij je onderscheiden met jouw website van de andere Avada theme gebruikers. Dit is wel zo fijn, want doordat het thema meer dan 618.000 gebruikers heeft is de kans aanwezig dat er iemand is dit dezelfde demo gebruikt.
Naast de header builder beschikt Avada ook over een footer builder. In principe werkt dit precies hetzelfde alleen is het nu niet voor de header, maar voor de footer. Ook bij het bouwen van de footer kun jij volledig je gang gaan, want alles in mogelijk. Bekijk bijvoorbeeld eens de afbeelding hieronder om wat inspiratie op te doen.
Avada en WooCommerce
Ben jij van plan een webshop te bouwen? Dan is het goed om te weten dat ook dit kan met Avada theme. Sterker nog Avada zit bomvol met functionaliteiten om jouw webshop helemaal naar jouw wens te maken. Zo kun je jouw webshop zelf bouwen met de Fusion Builder, maar je kunt ook gebruik maken van de demo websites. Dit scheelt namelijk veel tijd en moeite.
Avada beschikt over erg handige functionaliteiten om een webshop te bouwen. Ten eerste is Avada compatibel met WooCommerce en dat is het beste wordpress systeem voor webshops. In deze gratis plugin beheer jij jouw volledige webshop. Dus je kunt de voorraad bijhouden, prijzen bepalen, producten toevoegen of verwijderen, kortingscodes aanmaken, betaalmethodes kiezen, verzendkosten bepalen en de levertijden instellen. Je kunt dit dus eigenlijk zien als het hart van jouw website. Ik kan me voorstellen dat je denkt dat dit te technisch is, maar ik kan je garanderen dat een webshop bouwen met WooCommerce echt niet lastig is!
De voorkant van de webshop kun je bouwen met page builder, maar zoals we net al noemden kun je ook gebruik maken van de demo websites. Dit misschien wel net zo makkelijk. Vervolgens kun je hier categoriepagina’s maken waardoor producten worden vertoond onder de juiste categorie. Dit maakt het navigeren stukken makkelijk voor de bezoekers. Daarnaast kun je ook filters toevoegen om bezoekers sneller het juiste product te laten vinden. Het meest ideale zijn misschien nog wel de productpagina templates. Door zo’n template in te stellen hoef je maar één keer een productpagina te bouwen. Vervolgens wordt deze voor elk product gebruikt en hoef jij alleen de informatie aan te passen. Super makkelijk dus!
Gratis toegang tot $127 aan premium plugins
Dit moet natuurlijk niet de reden zijn om voor een bepaald thema te kiezen, maar toch is het zeker een voordeel van Avada. Avada wordt namelijk geleverd met $127 dollar aan premium plugins. Dit betekent dat jij gratis toegang krijgt tot 6 plugins die je normaal zou moeten kopen. De eerste plugin waar jij toegang tot krijgt is uiteraard de Avada Builder, maar vervolgens krijg jij ook nog toegang tot Slider Revolution, Layer Slider, FWLB, Convert Plus, ACF Pro.
Dit is een mooi voordeel, maar het heeft ook een nadeel. Dit zijn allemaal externe plugins die jouw website trager maken en er dus voor zorgen dat jij minder goed scoort in Google. Je zult denken “ja, maar Divi wordt hier niet meegeleverd”. En nee dat klopt, maar Divi heeft alle functionaliteiten van deze plugins al standaard ingebouwd in hun thema. Doordat dit gebouwd is door hetzelfde theme zal het bij Divi dus beter en makkelijker werken. Daarnaast zul je met Divi een snellere website hebben en beter gevonden worden in Google. Het is hier daarom dus echt goed kijken wat jij wilt.
Divi vs Avada: Wat vinden anderen van Avada?
Zoals ik aan het begin van deze Divi vs Avada review al zei zijn beide thema’s erg populair. Avada heeft op dit moment zelf 618.000 gebruikers. Wanneer we vervolgens naar de scoren van Avada kijken valt ons op dat deze erg goed zijn. Avada scoort namelijk 4.76 sterren op basis van 23.528 reviews en dat is echt heel netjes. We kunnen daarom wel stellen dat Avada een erg goede en veilige keuze is wanneer jij opzoek bent naar een wordpress thema. Op de afbeelding hieronder kun jij een aantal Avada theme reviews lezen.
Divi VS Avada: Hoe bevalt de klantenservice
Een belangrijk onderdeel van deze Divi vs Avada vergelijking is de klantenservice. Dit is zo’n belangrijk onderdeel, omdat iedereen wel eens in aanraking komt met de klantenservice. Aangezien jij betaald voor het thema verwacht jij goede hulp, maar als je die niet krijgt gaat dit veel problemen veroorzaken. Je zit dan namelijk met een probleem waar je zelf niet uitkomt, waar je niks over kunt vinden op internet en waar de klantenservice van het thema jou niet bij helpt.
Ik kan je gelukkig al wel vertellen dat deze problemen niet voor zullen komen Divi en Avada, omdat ze de klantenservice hier goed hebben geregeld. Zo beschikken ze beide over kennisbank waar het meer en deel van de problemen al wordt opgelost. Als jouw probleem hier niet tussen staan dan kun je vaak ook video tutorials kijken, want beide thema’s hebben hier ook erg veel video’s voor. Kun je het hier ook niet vinden? Of heb je simpelweg geen zin om zelf te zoeken?(ja dat komt ook voor) dan is er nog de echte supportafdeling.
Zowel Divi als Avada beschikken over een erg goede supportafdeling. Je kunt ze 24/7 bereiken, maar uiteraard moet je even wachten op een reactie want ze zitten beide in een andere tijdzone. De kwaliteit van de klantenservice is wel erg goed. Ze doen er namelijk alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen. Mijn ervaringen met Divi zijn toch net wat beter dan die van Avada, omdat de support van Divi langer is. De support van Avada is namelijk standaard maar 6 maanden.
Divi VS Avada: Wat kosten de thema’s?
Ondanks dat jouw keuze niet afhankelijk moet zijn van de prijs is de prijs ook een belangrijk onderdeel van deze Divi vs Avada vergelijking. Het zou namelijk zonde zijn als je veel te veel betaal. Tenzij het duurdere product ook echt beter is.
Op dit moment kost Divi $89 dollar. Dit is wat duurder dan Avada, maar wat ons betreft kun je ook echt meer uit Divi halen. Je krijgt met Divi namelijk toegang tot het thema, de page builder, de pop-up & formulieren builder, meer dan 1.000 templates, de premium support afdeling alle toekomstige updates. Dit zijn al veel voordelen, maar er is nog een veel groter voordeel. Je kunt met deze licentie zoveel websites bouwen als jij zelf wilt. Terwijl je bij Avada $60 dollar betaald per website.
Het Avada theme heeft een prijs van $60 dollar. Dit is niet extreem duur in vergelijking met andere thema’s op ThemeForest, maar wel in vergelijking met Divi. Je kunt het Avada theme namelijk maar eenmalig gebruiken. Wil je er een tweede website mee bouwen? Dan dien je nogmaals $60 dollar te betalen voor een nieuwe licentie. Dit hoeft uiteraard geen nadeel te zijn, maar het is wel handig om hier even rekening mee te houden.
Divi VS Avada Conclusie: Welk thema kun jij het beste gebruiken?
Nu we aan het einde zijn gekomen van deze Divi vs Avada vergelijking is het tijd voor een conclusie, want welk thema is nou het beste voor jou?
Ik vind het lastig om voor jou te bepalen wat de beste keuze is, omdat dit per geval verschilt. Toch kan ik wel zeggen dat ik over het algemeen zal kiezen voor Divi. Dit thema is namelijk op alle gebieden die wij in deze Divi vs Avada vergelijking besproken net wat beter. Verder vind ik het werken met Divi ook prettiger, omdat het allemaal soepel en makkelijker werkt. Daarnaast heb ik met mijn Divi website betere resultaten behaald dan met de website die ik met Avada heb gemaakt. Een mooi bijkomend voordeel van Divi is dat er op dit moment een korting is van 20%!
Denk jij er nou anders over? Of wil jij dat ik jou persoonlijk help bij het vinden van het beste thema voor jouw website? Dan kun je onder deze blog een reactie plaatsen. Ik probeer hier dan zo snel mogelijk op te reageren!
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!