DreamHost VPS Hosting Review 2024: Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Ben jij op zoek naar een betrouwbare VPS hosting partij voor jouw website of webshop? Dan kan de VPS hosting van DreamHost zo maar eens de beste keuze zijn voor jou. De VPS hosting pakketten van DreamHost zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor het behalen van resultaat. Dit betekent super snelle webhosting, veiligere hosting dan een shared of managed hosting pakket en een uptime garantie van 100%. Om het helemaal af te maken ontvang je ook nog eens een gratis domeinnaam en SSL certificaat bij aanschaf van een van de pakketten.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij tijdelijk tot wel 63% korting krijgen op een VPS hosting pakket van DreamHost. Uiteraard ontvang je hiernaast ook nog het gratis domeinnaam & SSL certificaat. Heb jij toch nog twijfels? Dan kan ik je zeker aanraden deze DreamHost VPS hosting review te lezen waarin ik onder andere mijn ervaringen deel!

DreamHost-logo

Van $6,99 voor $2,95

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.9/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is DreamHost VPS hosting precies?

Heb jij al onder reviews op mijn website gelezen? Dan weet je dat ik een review altijd begin met wat informatie over het bedrijf achter het product of dienst. Denk bijvoorbeeld aan waarom en hoe ze zijn begonnen, maar ook de doelen die ze hebben en nastreven. Op basis van deze informatie kun je namelijk al een goed beeld krijgen van de partij en inschatten of deze partij aansluit bij jouw wensen.

DreamHost is een internationale hostingpartij die is opgericht door vier studenten uit Californië in 1997. Dat deze studenten dit idee hadden was niet heel raar. Ze hadden namelijk alle vier erg veel interesse in open-source technologie en daarom was de keuze voor het opzetten van een eigen hosting partij snel gemaakt.

In vergelijking met andere hostingpartijen was DreamHost er als een van de eerste bij. Zodra het internet begon te groeien was DreamHost al actief en daardoor konden ze mooi meeliften op de groei van het internet. Dit heeft ervoor gezorgd dat DreamHost op dit moment één van de populairste en beste webhosting partijen van dit moment is geworden. Ze worden zelfs aangeraden door WordPress zelf!

De afgelopen jaren is DreamHost hard blijven doorgroeien en echt een van de grootste spelers geworden in deze markt. Zo kun je bij DreamHost terecht voor alle soorten webhosting. Denk bijvoorbeeld aan WordPress hosting, Shared hosting, WooCommerce hosting, VPS hosting, Cloud hosting, Dedicated server hosting, maar ook losse domeinnamen of e-mailhosting. Doordat DreamHost bij alles kan helpen zijn ze inmiddels actief in meer dan 100 landen en hebben ze meer dan 400.000 klanten. Ze hosten zelfs meer dan 1.5 miljoen websites en webshops!

Dreamhost-wordpress-hosting-review

DreamHost VPS hosting review: Waarom zou jij voor de hosting van DreamHost moeten kiezen?

Je hebt net kunnen lezen dat DreamHost al meer dan 20 jaar actief is op het gebied van webhosting. Omdat het internet in deze jaren gigantisch snel is gegroeid en ook sterk is veranderd heeft DreamHost hier snel op moeten inspelen. Hierdoor weet DreamHost op dit moment als geen ander wat belangrijk is voor een goede en succesvolle website of webshop.

In dit onderdeel van deze DreamHost VPS hosting review zal ik daarom dieper ingaan op de functionaliteiten en specificaties die de VPS hosting van DreamHost uniek maken. Daarbij zal ik ook uitleggen waarom deze punten zo belangrijk zijn en hoe DreamHost scoort ten opzichte van hun concurrenten.

Pakketten voor ieder budget

Zoals je eerder in deze DreamHost VPS hosting review hebt kunnen lezen kun je voor alle soorten webhosting bij DreamHost terecht. Dit is een groot voordeel, maar toch maak je met VPS hosting echt de beste keuze. Het is daarom goed om te weten dat DreamHost er alles aan doet om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden voor hun gebruikers.

Bij veel hosting partijen heb je weinig keuze uit VPS hosting pakketten. Vaak is er een pakket dat eigenlijk nooit volledig aansluit. Voor de ene is dit pakket namelijk te klein en voor de ander weer veel te groot. Wanneer je voor de VPS hosting van DreamHost kiest gaat dit net even anders. Bij DreamHost heb je namelijk de keuze uit 4 verschillende VPS hosting pakketten.

Doordat je bij DreamHost de keuze hebt uit vier verschillende VPS hosting pakketten is er voor iedere gebruiker wel een geschikt pakket te vinden. De prijzen voor VPS hosting beginnen bij DreamHost al vanaf $10 dollar per maand. Afhankelijk van het pakket dat jij kiest kan dit oplopen tot $80 dollar per maand. Bij DreamHost heb je dus echt pakketten voor ieder budget!

Dreamhost-hosting-review

Ongelimiteerd aantal websites in één pakket

keuze vaak lastig. Elk pakket is namelijk anders en beschikt over andere functionaliteiten en specificaties. Een van deze punten is bijvoorbeeld het aantal websites dat je in één pakket kunt plaatsen. Bij veel hostingpartijen is dit standaard een website of webshop en meer niet.

Dit hoeft uiteraard geen probleem te zijn, maar als je meerdere websites en/of webshops wilt beheren doe je dit liever in één pakket dan in allemaal verschillende pakketten. Bij veel hostingpartijen is dit wel mogelijk, maar dan moet je flink extra betalen.

Kies je voor een VPS hosting pakket van DreamHost? Dan zul je dit gehele probleem niet ervaren. Elke VPS hostingpakket van DreamHost beschikt namelijk over de mogelijkheid om een ongelimiteerd aantal websites in één hostingpakket te kunnen plaatsen.

Gratis SSL certificaat

De beveiliging van een website of webshop is erg belangrijk. Je wilt namelijk voorkomen dat jouw website of webshop gehackt wordt, want dat kan voor grote problemen zorgen. Een SSL certificaat is daarom een erg belangrijke stap voor een betere beveiliging van jouw website of webshop.

Standaard maakt jouw website of webshop gebruik van een HTTP verbinding. Dit is een verbinding tussen jouw website en de server die niet beveiligd is. Dit maakt het voor hackers mogelijk om data te kunnen inzien die tussen jouw website en de server wordt verzonden. Bezoek je een website die niet veilig is? Dan geeft Google automatisch deze melding en kun je met één druk op de knop terug naar Google.

Wanneer jouw website gebruik maakt van een SSL certificaat wordt de HTTP verbinding omgezet in een HTTPS verbinding. Dit is een beveiligde verbinding tussen jouw website en de server waar hackers niet meer tussen kunnen komen. Zowel voor de beveiliging als gebruiksvriendelijkheid is een SSL certificaat erg belangrijk. Gelukkig ontvang je deze bij DreamHost VPS hosting gratis!

Dreamhost-wordpress-hosting-specs

Geen limiet op de hoeveelheid bandbreedte

Veel hostingpartijen hebben in hun pakketten een limiet op de hoeveelheid bandbreedte. Dit maakt het kiezen van de juiste webhosting erg lastig, want de hoeveelheid bandbreedte bepaald hoeveel bezoekers jij kunt verwelkomen per maand.

Dit wordt berekent op basis van de grote van jouw website en hoeveel data er nodig is om jouw website of webshop te laden. Hoeveel bandbreedte jij nodig hebt is dus afhankelijk van de grote van jouw website en wat er allemaal op staat. Het kiezen van het juiste pakket is daarom erg lastig.

Bij DreamHost hebben ze daarom een erg goede keuze gemaakt. Wanneer jij een VPS hosting pakket van DreamHost afneemt heb jij namelijk een ongelimiteerde hoeveelheid bandbreedte. Jij hoeft dus niet uit te zoeken hoeveel bandbreedte jij nodig hebt, want jij kunt zoveel gebruiken als jij nodig hebt zonder dat dit extra gaat kosten!

WordPress met één druk installeren

Het grootste deel van alle websites en webshops wordt gebouwd met WordPress. Dit is ook helemaal niet raar, want WordPress is veruit het populairste Content Management System(CMS) dat je kunt gebruiken wanneer je een WordPress website maken wilt. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je een WordPress webshop maken wilt.

Het installeren van WordPress moet bij sommige hostingpartijen nog handmatig gedaan worden. Beschik je over weinig technische kennis? Dan kan dit ene probleem worden, want het handmatig installeren van WordPress is nog best lastig. DreamHost heeft hier daarom een perfecte oplossing voor gevonden.

Wanneer jij een hostingpakket afneemt bij DreamHost kun jij vanuit het dashboard verschillende website software programma’s met één druk op de knop installeren. Hier valt WordPress uiteraard ook onder. Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen is het aanmaken van een account waarmee jij op jouw website of webshop kunt inloggen. Een makkelijker manier ga je echt niet vinden!

DreamHost-website-builder

100% uptime garantie

Voor een goede en succesvolle website of webshop is het uptime percentage erg belangrijk. Dit percentage heeft namelijk in procenten aan hoeveel minuten per jaar jouw website of webshop online staat en dus bereikbaar is. Bij veel hostingpartijen ligt dit percentage op minimaal 99%, maar er zijn ook partijen waar het nog een stuk lager is.

Veel partijen durven geen 100% uptime percentage te beloven, maar DreamHost doet dit wel! Wanneer jij kiest voor een VPS hosting pakket van DreamHost heb jij dus een 100% uptime garantie. Dit is onder andere mogelijk doordat jouw website of webshop direct overschakelt naar een andere server wanneer de andere server offline raakt.

Door deze 100% uptime garantie staat jouw website of webshop altijd online en loop je geen bezoekers en/of klanten mis. Dit vind ik persoonlijk een erg groot voordeel van DreamHost ten opzichte van andere hostingpartijen.

Ongelimiteerd aantal email accounts

Wanneer je een website of webshop hebt wil je natuurlijk ook gebruik maken van professionele e-mailadressen. Je gaat namelijk niet een standaard gmail of outlook e-mailadres gebruiken op jouw website om klanten contact op te laten nemen. Dit wil je namelijk professioneel doen met een e-mailadres dat aansluit bij jouw domeinnaam.

Wanneer je kiest voor een VPS hosting pakket van DreamHost ontvang je gratis e-mailhosting. Binnen deze e-mail hosting kun jij een ongelimiteerd aantal e-mailaccounts aanmaken. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl. Je kunt er ook voor kiezen om een e-mailadres aan te maken voor elke afdeling binnen jouw bedrijf of zelfs elke werknemer binnen jouw bedrijf.

Bij veel grote hostingpartijen als Kinsta en CloudWays is e-mailhosting standaard niet inbegrepen. Ook op dit punt kan ik de VPS hosting van DreamHost daarom zeker aanraden! Als klant van DreamHost hoef je namelijk niet nog te zoeken naar een extra provider voor zakelijke e-mail.

Alles voor de beveiliging van jouw website of webshop

Zoals je eerder in deze DreamHost VPS hosting review al hebt kunnen lezen is beveiliging echt super belangrijk. Je ontvangt bij DreamHost daarom direct al een gratis SSL certificaat dit zeker bijdraagt aan de beveiliging van jouw website of webshop. Toch neemt DreamHost daarnaast ook nog een groot aantal andere stappen om jouw website maximaal te beveiligen.

Zo kun je er onder andere voor kiezen om updates automatisch te laten uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat jij altijd werkt met de meest actuele versies die altijd beter beveiligd zijn dan de verouderde versies.

Verder beschikt DreamHost ook over een functionaliteit die alle IP-adressen bijhoudt. Wordt er bij een van de websites of webshops die DreamHost beheert een aanval gedaan? Dan wordt dit IP-adres geblokkeerd en kan hij ook jouw website niet meer bezoeken. Op deze manier bouw je samen aan een groot en veilig netwerk.

Dreamhost-wordpress-hosting

Gratis jouw huidige website of webshop verhuizen

Heb jij op dit moment al een website of webshop staan bij een andere hostingpartij? Dan lees jij waarschijnlijk deze DreamHost VPS review, omdat je niet tevreden bent over jouw huidige hostingpartij. Jij kunt er daarom voor kiezen om over te stappen, maar vaak is dit toch best lastig. Er kan namelijk veel fout gaan en dat kan grote invloed hebben op jouw website of webshop.

DreamHost heeft hier daarom wat op verzonnen. Wanneer jij wilt overstappen naar DreamHost kunnen zij gratis jouw huidige website verhuizen naar hun webhosting. Hierdoor ben jij er verzekerd van dat alles goed gaat, want deze mensen zijn gespecialiseerd in deze taken en weten daarom als geen ander waar ze op moeten letten.

DreamHost VPS review: Zijn er ook nadelen?

Het belangrijkste doel van de reviews die ik schrijf is jou zo goed mogelijk helpen bij het maken van de juiste keuze. De reviews die ik schrijf zullen daarom altijd betrouwbaar en eerlijk zijn. Om dit te laten zien deel ik in mijn reviews niet alleen de voordelen, maar ga ik ook in op de nadelen van alle producten en/of diensten die ik review. Er is namelijk geen enkel product dat alleen maar voordelen heeft.

In dit onderdeel van deze DreamHost VPS hosting review zal ik daarom dieper op de nadelen ingaan die ik heb gevonden. Voor de een zullen dit grote nadelen zijn, maar voor de ander weer totaal niet. De nadelen die ik heb gevonden hoeven dus niet altijd voor iedereen een nadeel te zijn. Dit is namelijk voor een groot deel afhankelijk van jouw wensen en verwachtingen.

Klantenservice minder snel dan ze zelf zeggen

Het enige nadeel dat ik heb kunnen vinden is de klantenservice. Laten we wel voorop stellen dat ze klantenservice zeker niet slecht is, maar hij presteert niet op het niveau als ze zelf beweren.

Bij veel hostingpartijen als SiteGround, Bluehost en Hostinger ben jij binnen enkele minuten in contact met de klantenservice. Dit beweert DreamHost ook, maar vaak valt dit toch wat tegen. Hoewel de klantenservice soms wel binnen enkele minuten reageert kan de wachttijd ook snel oplopen tot enkele uren. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar als je verwacht veel hulp nodig hebben is DreamHost misschien niet de beste keuze voor jou.

DreamHost VPS hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Eerder in deze DreamHost VPS hosting review heb jij kunnen lezen dat DreamHost beschikt over letterlijk alle soorten webhosting. Dit maakt DreamHost erg populair, maar uit welke pakketten kun jij precies kiezen wanneer je opzoek bent naar de beste VPS hosting. Ik zal daarom samen met jou even de verschillende VPS hosting pakketten bespreken waarover DreamHost beschikt!

Het goedkoopste hosting pakket van DreamHost is het “VPS Basic” pakket. Dit pakket is zoals de naam al zegt ideaal voor de nieuwe en kleine (hobby) websites. Je krijgt 1GB ram geheugen, 30 GB SSD opslag, een gratis SSL certificaat en je kunt een ongelimiteerd aantal websites kwijt in dit account. Dit is trouwens wel weer afhankelijk van het gewicht van de websites, want je hebt maar 30GB opslag. De kosten voor dit pakket bedrijf $10 dollar per maand.

Het tweede VPS pakket is het “VPS Business” pakket. Dit pakket raad ik je aan als beginner of kleine ondernemer. Met dit pakket krijg je 2GB SSD ram geheugen, 60GB SSD opslag, een gratis SSL certificaat en een ongelimiteerde hoeveelheid websites in één account. Dit pakket biedt voor beginners de beste prijs- kwaliteit verhouding. De kosten bedragen namelijk $20 dollar per maand.

Heb jij een grotere onderneming die echt veel ruimte en snelheid van de server vraagt? Dan is het “VPS Professional” pakket voor jou een erg goede keuze. Dit pakket geeft jou 4GB ram geheugen, 120GB SSD opslag, een gratis SSL certificaat en de mogelijkheid om zoveel websites in dit pakket te plaatsen als jij zelf wilt. De kosten voor dit pakket bedragen $40 dollar per maand.

Heb je nog meer nodig? Dan is er ook nog het “VPS Enterprise” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen $80 dollar per maand.

DreamHost-VPS-hosting-review-prijzen

DreamHost VPS hosting ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met DreamHost?

Inmiddels heb jij kunnen lezen van de functionaliteiten en specificaties zijn die jij krijgt wanneer je kiest voor de VPS hosting van DreamHost. Dit is natuurlijk al erg goede informatie, maar wat zijn nu precies mijn ervaringen met de VPS hosting van DreamHost?

Zoals jij op mijn website misschien al wel hebt gezien kun je ook een WordPress website laten maken door mij. Een WordPress webshop laten maken behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor kom ik met veel verschillende hostingpartijen in aanraking waardoor ik goed mijn ervaringen kan delen. Zelf maak ik voor verschillende projecten gebruik van de VPS hosting van DreamHost. Ik ben hier zelf erg over te spreken, omdat de hosting super snel is en ik daardoor goed gevonden kan worden in Google. Verder nemen ze de beveiliging uiterst serieus en is het allemaal super gebruiksvriendelijk zodat je zelfs als totale beginner makkelijk uit de voeten kunt met de webhosting van DreamHost.

Wat betreft de klantenservice is daar nog wel enige ruimte voor verbetering. Als beginner is de webhosting van DreamHost daarom misschien niet de beste keuze, maar heb je enige kennis op het gebied van hosting? Dan kun je met de VPS hosting van DreamHost zeker uit de voeten!

DreamHost VPS hosting ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

In het vorige onderdeel van deze DreamHost review heb je mijn ervaringen kunnen lezen. Dit geeft al een beter beeld, maar DreamHost heeft nog veel meer gebruikers. Zoals je hebt gelezen heeft DreamHost namelijk meer dan 400.000 gebruikers en dat betekent dat er nog veel meer ervaringen zijn te vinden. Laten we daar daarom ook maar eens naar kijken.

Om de ervaringen van andere gebruikers te bekijken kijk ik eerst altijd even op de website van het bedrijf zelf. Op de website van DreamHost zie ik bijvoorbeeld al een aantal ervaringen staan, maar hoe betrouwbaar zijn die? Daarom kijk ik ook altijd nog even op websites van Trustpilot. Ook voor deze DreamHost VPS review heb ik dat daarom gedaan.

Wanneer ik op Trustpilot kijk voor DreamHost VPS reviews valt mij op dat die op de website van DreamHost ook betrouwbaar zijn. DreamHost wordt namelijk beoordeelt met gemiddeld 4,8 van de 5 sterren op basis van ruim 1850 reviews!

Dreamhost-hosting-review-trustpilot

DreamHost VPS hosting review: Hoe is de klantenservice?

In deze DreamHost VPS hosting review heb ik de klantenservice al een aantal keer aangehaald. In dit onderdeel zal ik daar daarom niet veel dieper op ingaan, maar ik wil je hier nog wel even wat over vertellen.

Wanneer je kiest voor een hostingpakket van DreamHost krijg je toegang tot de support. Deze is bereikbaar via een ticketsysteem en live chat. Dit werkt opzich best goed, maar niet zo goed als bij andere hostingpartijen. Je krijgt vaak binnen één uur een reactie, maar bij andere grote hostingpartijen kun je binnen enkele minuten al met een klantenservice medewerker in contact zijn. Op het gebied van klantenservice is er bij DreamHost daarom zeker nog wel enige verbetering mogelijk.

Dreamhost-klantenservice

DreamHost VPS Hosting Review: Wat kost het?

Ook de hosting kosten mogen natuurlijk niet ontbreken in deze DreamHost VPS hosting review, want wat kost de VPS hosting van DreamHost nou eigenlijk? Eerder in deze review heb ik het hier al uitgebreid over gehad, maar ik zal de prijs nogmaals even op een rijtje zetten.

Wanneer je kiest voor de VPS hosting van DreamHost heb je de keuze uit vier verschillende pakketten:

  1. Het VPS Basis pakket: Vanaf $10 dollar per maand
  2. Het VPS Business pakket: Vanaf $20 dollar per maand
  3. Het VPS Professional pakket: Vanaf $40 dollar per maand
  4. Het VPS Enterprise pakket: vanaf $80 dollar per maand

In vergelijking met andere hostingpartijen zit je voor VPS hosting bij DreamHost erg goed. Er zijn namelijk weinig partijen die zoveel keuze hebben op het gebied van VPS hosting en daarnaast ook nog eens in deze prijsklasse zitten.

Conclusie: Is DreamHost VPS hosting de beste hosting voor jou?

Nu we aan het einde zijn gekomen van deze DreamHost VPS hosting review is het tijd voor een conclusie, want is de VPS hosting van DreamHost nu de beste keuze voor jou?

Wanneer je dit aan mij vraagt kan ik de VPS hosting van DreamHost zeker aanraden. Je krijgt toegang tot alles wat je nodig hebt en daarnaast ben je verzekerd van een erg snelle en veilige website of webshop. Om het helemaal af te maken ontvang je ook nog eens een gratis SSL certificaat en kun je zoveel e-mailadressen aanmaken die aansluiten op jouw domeinnaam.

Het enige minpunt dat ik heb gevonden is de klantenservice. Deze is niet slecht, maar wanneer jij verwacht hier regelmatig om hulp te moeten vragen is DreamHost VPS hosting misschien niet de beste keuze voor jou.

DreamHost VPS review - Veelgestelde vragen

Wat kost een VPS server bij DreamHost?

De exacte prijzen van VPS hosting bij DreamHost zijn afhankelijk van het hostingpakket dat jij kiest. Op dit moment beginnen de kosten vanaf $10 dollar per maand, maar deze kunnen oplopen tot $80 dollar per maand wanneer je voor het duurste pakket kiest.

Waarom een VPS server van DreamHost kiezen?

Het voordeel van een VPS server is dat je het alleenrecht over de resources van de server hebt. Hierdoor heeft jouw website of webshop alle ruimte ter beschikking en dat zorgt ervoor dat jouw website sneller en veiliger is. Daarbij heb je ook een hogere uptime.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

DreamHost VPS alternatieven

Ook interessant

DreamHost-logo
4.8/5

Van $6,99 voor $2,95