Cloud86 opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2024!

Cloud86-opzeggen
Inhoudsopgave

Heb je op dit moment een hostingpakket actief bij Cloud86, maar ben je daar niet meer tevreden over en wil je daarom Cloud86 opzeggen? Dan ben je hier op de juiste plek! Ik heb namelijk voor je uitgezocht hoe je Cloud86 kunt opzeggen, zodat je na het lezen van dit artikel zelf gemakkelijk de stappen kunt doorlopen!

Wil je je contract bij Cloud86 opzeggen, maar moet je website of webshop wel bereikbaar blijven op het internet? Dan is het erg belangrijk om van tevoren al op zoek te gaan naar een nieuwe hosting provider, zodat je alles op het juiste moment, zonder problemen, kunt overzetten.

In dit artikel vertel ik je daarom niet alleen hoe je Cloud86 kunt opzeggen, maar ook om welke redenen klanten van Cloud86 opzeggen, hoe je gemakkelijk kunt overstappen naar een nieuwe hosting provider en wat de beste Cloud86 alternatieven zijn.

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij Cloud86 op?

Twijfel je om Cloud86 op te zeggen en over te stappen naar een nieuwe hosting provider? Dan is dit idee waarschijnlijk ontstaan doordat je problemen of frustraties ervaart bij je huidige hostingpakket, dat actief is bij Cloud86. Nu moet ik wel heel eerlijk zeggen dat veruit het grootste deel van de Cloud86 klanten erg positief is. Op Trustpilot scoren ze namelijk niet voor niets 4,8 van de 5 sterren op basis van ruim 1.300 reviews. Twijfel je toch echt om Cloud86 op te zeggen? Dan wil ik eerst de gemelde problemen behandelen, zodat je precies weet om welke redenen andere Cloud86 klanten hun diensten opzeggen.

1. Weinig problemen

Het is opvallend dat bij Cloud86 minder dan 1% van de beoordelingen op TrustPilot een één sterren review is, wat wijst op een overwegend positieve ervaring van de gebruikers. Maar ook bij een dienst die over het algemeen goed presteert, kunnen er redenen zijn voor klanten om toch te besluiten tot Cloud86 opzeggen.

Een probleem dat naar voren komt in de beoordelingen is gerelateerd aan mailhosting. Een gebruiker gaf aan dat hij moeite had met het correct forwarden van e-mails via Plesk, ondanks het volgen van de instructies op de Cloud86-website. Er zijn klachten over inconsistenties in e-mailaflevering, waarbij sommige e-mails wel aankomen en andere niet. Dit soort onbetrouwbaarheid in de dienstverlening kan een reden zijn voor klanten om te overwegen hun Cloud86 diensten op te zeggen.

Een ander punt van zorg dat naar voren kwam in de reviews, is de reactiesnelheid van websites die bij Cloud86 zijn gehost. Een gebruiker merkte op dat er een vertraging van ongeveer vijf seconden was voordat hun website reageerde. Dit kan wijzen op een trage serverreactie, wat nadelig is voor de gebruikerservaring en potentieel schadelijk is voor het succes van de website. Dit soort technische problemen kan ook leiden tot de beslissing om Cloud86 opzeggen te overwegen.

Deze specifieke problemen vormen maar een klein deel van de totale gebruikerservaringen. Toch kunnen ze inzicht geven in mogelijke uitdagingen bij Cloud86 en kunnen een rol spelen in de beslissing om het hostingpakket op te zeggen.

Cloud86-ervaringen

Cloud86 opzeggen? Dit is het stappenplan!

Ervaar je problemen of frustraties bij Cloud86, bijvoorbeeld op het gebied van snelheid, e-mail hosting of klantenservice? Dan is het eerst belangrijk om uit te sluiten dat je niet zelf iets verkeerds hebt ingesteld op je website of webshop. Uit vrijwel alle snelheids testen van hosting providers, op het internet, blijkt namelijk dat Cloud86 de snelste hosting provider in Nederland is. Er moet dus een oorzaak zijn wanneer je website of webshop aanzienlijk trager is dan zou moeten.

Ben je de problemen en frustraties zat en heb je daarom definitief besloten dat je je contract bij Cloud86 wilt opzeggen? Dan heb ik goed nieuws voor je! Hieronder neem ik je namelijk van A tot Z mee door het volledige proces om je domeinnaam en/of hostingpakket bij Cloud86 op te zeggen.

Zo kun je Cloud86 gemakkelijk opzeggen:

1. Login op je Cloud86 account

De eerste stap voor het opzeggen van je hostingpakket en/of domeinnaam bij Cloud86 is het inloggen op je account. Als je niet bent ingelogd op je account is het namelijk onmogelijk om je contract op te zeggen.

Om in te loggen op je account kun je de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar de website van Cloud86.
 2. Klik in het menu op “Inloggen”.
 3. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.
 4. Klik op de knop ‘Inloggen’.

Na het doorlopen van bovenstaande stappen wordt je direct ingelogd en beland je automatisch op het dashboard van je account. Zodra je op het dashboard bent beland, kun je door naar stap 2.

Belangrijk: de opzeggingsprocedure bij Cloud86 vereist aandacht, vooral als het gaat om de gegevens op je server. Als je je hostingpakket opzegt, worden alle gegevens, inclusief e-mails en website-inhoud, van de server verwijderd. Maak dus eerst een back-up van alle belangrijke gegevens voordat je verder gaat.

Inloggen-cloud86

Zodra je bent ingelogd bij Cloud86, kom je automatisch terecht op het dashboard. Hier is het belangrijk om te navigeren naar de diensten die je wilt opzeggen. Om bij de diensten te komen kun je de volgende stappen volgen:

 1. Navigeer in het linkermenu naar ‘Diensten’ en selecteer ‘Mijn diensten’.
 2. Kies het webhosting pakket dat je wilt opzeggen.

Het is super belangrijk dat je precies weet welke diensten je wilt opzeggen voordat je verder gaat. Neem de tijd om je keuze te overwegen, want eenmaal opgezegd, kan het proces niet ongedaan worden gemaakt.

3. Je Cloud86 pakket opzeggen

Nu je bij de pagina van je dienst bent aangekomen, kun je beginnen met het Cloud86 opzeggen proces. Dit is wat je moet doen:

 1. In het rechtermenu, onder ‘Acties’, vind je de optie ‘Opzeggen’. Klik hierop.
 2. Vul de gevraagde informatie in, zoals de reden van opzegging en of je het domein ook wilt annuleren.
 3. Geef aan of je de dienst per direct of per einde contract wilt opzeggen.
 4. Bevestig je opzegging door op ‘Opzeggen’ te klikken.

Let op: Door je hostingpakket op te zeggen, zeg je niet automatisch je domein op. Als je ook je domein wilt opzeggen, volg dan de specifieke stappen voor het opzeggen van een domein. Dit is een belangrijke overweging, omdat het behouden van je domeinnaam mogelijkheden biedt voor toekomstig gebruik, zelfs als je geen gebruik meer maakt van de hostingdiensten van Cloud86.

4. Bevestig je opzegging bij Cloud86

De laatste stap voor het opzeggen van je domeinnaam en/of hostingpakket bij Cloud86 is het bevestigen van de opzegging. Dit proces is vergelijkbaar met dat van Antagonist opzeggen en Yourhosting opzeggen.

Nadat je hebt aangegeven dat je je hostingpakket bij Cloud86 wilt opzeggen, worden er namelijk nog enkele vragen gesteld. Dit is hét moment om eventuele laatste details te bevestigen en je keuze definitief te maken. Na deze stap is je Cloud86 opzeggen procedure voltooid.

Onthoud dat het opzeggen van je Cloud86 diensten een belangrijke beslissing is. Neem de tijd om alle stappen zorgvuldig te doorlopen en zorg ervoor dat je alle benodigde informatie hebt voordat je de definitieve beslissing neemt.

Verhuizen naar een andere hosting provider

Heb je besloten dat je je contract en diensten bij Cloud86 definitief wil opzeggen? Dan is het belangrijk om te beslissen of je je domeinnaam en website of webshop wilt behouden. Wil je dit? Dan is het belangrijk om voor het opzeggen van je contract al op zoek te gaan naar een nieuwe hosting provider, zodat je alles op het juiste moment kunt regelen. Een website verhuizen is namelijk niet niets, er kan namelijk een hoop fout gaan.

Later in dit artikel zal ik ingaan op de beste Cloud86 alternatieven, maar ik wil hier nog even iets dieper ingaan op het proces omtrent het verhuizen. Zodra je namelijk een nieuwe hosting provider hebt gevonden kun je het proces om je contract bij Cloud86 op te zeggen starten.

Als je wilt overstappen naar een nieuwe hosting provider is het erg belangrijk om ook je verhuiscode bij Cloud86 op te vragen. Zonder deze verhuiscode is het namelijk niet mogelijk om je domeinnaam van Cloud86 over te zetten naar je nieuwe hosting provider. Zodra je de verhuiscode hebt begint het volledige proces om je domeinnaam, e-mail, database en website(s) of webshop(s) over te zetten naar je nieuwe hosting provider.

Cloud86 opzeggen: dit zijn je alternatieven

Zoals je zojuist hebt gelezen is het super belangrijk om al een nieuwe hosting provider gekozen te hebben wanneer je Cloud86 wilt opzeggen. Je wilt er namelijk voor zorgen dat de verhuizing vlekkeloos verloopt. Het zou namelijk zonde zijn als je website niet overgezet kan worden of dat je website onbereikbaar raakt tijdens de verhuizing. Sowieso is het goed om te weten dat je meerdere keuzes hebt. Je kunt er namelijk voor kiezen om je website of webshop, domeinnaam, e-mailboxen en databases zelf over te zetten, maar je kunt dit ook laten doen door je nieuwe hosting provider. Er zijn namelijk best een aantal hosting providers die beschikken over een gratis verhuisservice.

Persoonlijk raad ik je aan om de verhuizing te laten uitvoeren door je nieuwe hosting provider. Zeker wanneer je zelf niet technisch bent aangelegd. Bij een website verhuizing kunnen er namelijk veel dingen fout gaan die grote invloed kunnen hebben op de prestaties van je website. Om al deze riscico’s te voorkomen is het het slimst om over te stappen naar een hosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice. Zo kan je nieuwe hosting provider de verhuizing uitvoeren, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt.

Dit zijn de beste Cloud86 alternatieven in 2024:

 1. Mijn.host: De beste duurzame hosting
 2. Junda: De beste goedkope hosting
 3. Hostinger: De beste internationale hosting

1. Mijn.host

Mijn.host-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor Cloud86? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van mijn.host te kijken! Mijn.host is namelijk een Nederlandse hosting provider die behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host groene hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

2. Junda

Junda-review

Een ander goed alternatief voor Cloud86 is Junda. Hoewel Junda nog een relatief nieuw hostingbedrijf is, weten ze wel enorm snel te groeien met hun webhosting diensten. Junda behoort op dit moment dan ook al tot de beste webhosting providers in Nederland.

Junda is een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam. Deze hosting provider is opgericht door oud werknemers van grote hosting providers in Nederland. De eigenaren van Junda hebben op dit moment meer dan 20 jaar ervaring in de webhosting markt en weten dus precies waar ze moeten verbeteren ten opzichte van de concurrentie.

Kijk je naar de performance van de hosting van Junda? Dan maak je hiermee een goede keuze! Junda beschikt namelijk over de nieuwste technologieën en hardware om de maximale prestaties uit je website of webshop te halen. Dat in combinatie met een goede en snelle klantenservice maakt Junda een erg goede keuze! Wil je meer lezen over hosting van Junda? Lees dan mijn Junda review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared en WordPress
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €1,00 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen, http 3

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Het laatste, maar zeker niet minder interessante Cloud86 alternatief is Hostinger. Hostinger is namelijk een grote internationale hosting provider die al meerdere jaren behoort tot de populairste hosting providers wereldwijd. De hosting van Hostinger is daarom een ideale keuze wanneer je een website of webshop hebt die op de internationale markt moet presteren. Doordat Hostinger beschikt over verschillende server locaties over de hele wereld kan je website of webshop vanaf elke locatie snel geladen worden!

Heb je geen internationale website of webshop? Ook dan is het zeker de moeite waard om de hosting van Hostinger te bekijken! Hostinger heeft namelijk een uitgebreid assortiment aan soorten hosting waardoor er voor ieder budget wel een geschikt pakket is te vinden. Op dit moment kun je onder andere bij Hostinger terecht voor standaard shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting en cloud hosting. Als je dus op zoek bent naar een specifiek type webhosting weet ik zeker dat je deze bij Hostinger gaat vinden.

Lijkt de hosting van Hostinger je interessant? Dan is het goed om te weten dat je voor elke soort webhosting de keuze hebt uit verschillende pakketten. Wanneer je kiest voor WordPress hosting heb je bijvoorbeeld de keuze uit drie verschillende hostingpakketten waarvan de prijzen variëren tussen de €2,99 en €9,99 per maand. Uiteraard is de verhuisservice bij elk pakket gratis inbegrepen! Wil je meer weten over de hosting van Hostinger? Lees mijn Hostinger review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

Conclusie; kun je je Cloud86 contract zelf opzeggen?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want kun je je domeinnaam en/of hostingpakket bij Cloud86 nu gemakkelijk zelf opzeggen en nog belangrijker, is het slim om dit te doen?

Laat ik voorop stellen dat je Cloud86 erg gemakkelijk kunt opzeggen, dus dit kun je eenvoudig zelf doen. Of je dit ook daadwerkelijk moet doen is afhankelijk van de problemen en/of frustraties die je ervaart. Zijn het frustraties of problemen die niet opgelost kunnen worden door Cloud86 of zijn bepaalde zaken van Cloud86 niet naar wens? Dan is het een verstandige keuze op Cloud86 op te zeggen en over te stappen naar een nieuwe hosting provider.

Heb je nu echt definitief besloten dat je Cloud86 wilt opzeggen? Dan raad ik je aan om over te stappen op de hosting van mijn.host! Net als Cloud86 is mijn.host namelijk een Nederlandse hosting provider die behoort tot de snelste hosting providers in Nederland. Verder denken ze ook nog aan het milieu waardoor je met de hosting van mijn.host niet alleen een snelle, maar ook een bewuste keuze maakt!

Cloud86 opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je Cloud86 per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om Cloud86 per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je je Cloud86 contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je Cloud86 contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is Cloud86 maandelijks opzegbaar?

Ja, Cloud86 is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je je contract met Cloud86 opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij Cloud86 kun je je hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij Cloud86.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-mijn.host
4.8/5

Van €3,99 voor €1,99

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids