Snelle & Betrouwbare WordPress Hosting in 2023 | De 5 Beste Partijen

Betrouwbare-en-snelle-webhosting
Inhoudsopgave

Ben jij van plan om nu of binnenkort een eigen website of webshop te gaan bouwen? Dan heb je hier webhosting voor nodig. Het maakt niet uit of het gaat om een hobby website of commerciële website, want webhosting is nodig om jouw website of webshop online te krijgen. Helaas is het kiezen van betrouwbare & snelle webhosting toch nog niet zo makkelijk. Het kiezen van de juiste webhosting is bijvoorbeeld erg lastig door de grote keuze, het grote verschil in kosten en de specificaties die technisch zijn maar direct ook erg belangrijk.

Zit jij hier ook mee? Dan ben je hier op de juiste plek. In deze blog ga ik jou namelijk vertellen wat betrouwbare webhosting is, of goedkope en betrouwbare webhosting samen gaan, waarom betrouwbare webhosting belangrijk is, wat betrouwbare webhosting kost en uiteraard welke partijen jij het beste kunt kiezen voor betrouwbare webhosting op dit moment!

Wat is betrouwbare webhosting?

Het maakt niet uit of je nog een beginner bent of dat je inmiddels al honderden websites hebt gebouwd. Het kiezen van de juiste webhosting blijft namelijk een uitdaging en zal in de meeste gevallen ook niet makkelijk worden. Daarom is het ook helemaal niet gek dat jij op dit moment deze blog leest, want door het lezen van deze blog kun jij veel kennis op doen en kun je vervolgens de beste webhosting voor jou kiezen die uiteraard betrouwbaar is.

Wanneer we het hebben over een betrouwbare webhosting partij zal iedereen direct een aantal punten kunnen noemen die hierbij belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de naam, de reputatie, de prijzen, de kwaliteit van de webhosting en niet te vergeten de klantenservice. Wanneer al deze punten in orde zijn kun je spreken van een betrouwbare webhosting partij, maar hoe kun je dit nou allemaal controleren. 

Zoals je wel kunt raden kost het vinden van de juiste webhosting partij veel tijd. Vooral wanneer je echt alle partijen met elkaar wilt vergelijken. Op het gebied van webhosting zijn er een aantal partijen, zowel nationaal als internationaal, die hun zaken erg goed op orde hebben. Deze partijen zijn al lang actief en hebben een goede reputatie. De meeste mensen kiezen er daarom voor om deze partijen met elkaar te vergelijken en hier vervolgens de beste voor hun uit te kiezen. In deze blog zal ik deze hostingpartijen daarom ook zeker met jou gaan bespreken.

Samenvattend is een betrouwbare webhosting partij dus een partij die goede services levert. Vaak zullen dit daarom ook partijen zijn die al een goede reputatie hebben en al lang actief zijn in het vakgebied. Daarnaast moet de kwaliteit van de klantenservice hoog zijn en moeten ze de juiste prestaties aan hun klanten kunnen beloven.

Gaan goedkope en betrouwbare webhosting samen?

Een vraag die ik zelf regelmatig zie voorbij komen is of goedkope en betrouwbare webhosting samen gaan. Ik snap goed dat mensen deze vraag stellen, maar waarschijnlijk zul je hier zelf ook al wel het antwoord op kunnen geven. Als jij op het internet namelijk wat wilt bestellen kies je dan voor het goedkoopste en ga je er dan vanuit dat dit de beste keuze is? In de meeste gevallen zal dit niet het geval zijn en dat geldt dus ook voor hosting.

Wanneer je kiest voor webhosting kun je kiezen voor goedkope en mindere hosting of betrouwbare en goede webhosting. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee, want goedkope hosting is ook echt heel goedkoop. Zo kun je bij strato voor €1,00 per maand jouw website laten hosten, maar laten we dan eens naar de kwaliteit gaan kijken.

Zelf heb ik ervaring met de services en kwaliteit van Strato en daar ben ik erg teleurgesteld over. Op zich het systeem is nog best gebruiksvriendelijk, maar de kwaliteit is toch echt stukken minder. Zo staat jouw website of servers met duizenden andere websites. Dit maakt jouw website erg traag, maar nog belangrijker is dat het zelfs een gevaar kan volgen. Wanneer er namelijk één website geïnfecteerd is kan die van jou binnen no-time ook geïnfecteerd raken en dat moet je echt zien te voorkomen. Dit kan namelijk grote problemen veroorzaken. Persoonlijk raad ik daarom ook iedereen aan om te kiezen voor goede en betrouwbare webhosting.

Beste-woocommerce-hosting-in-nederland

Waarom is betrouwbare webhosting belangrijk?

Inmiddels denk ik dat jij deze vraag zelf al wel kunt beantwoorden, maar toch zal ik er hier toch nog even wat dieper op ingaan. Ik wil namelijk echt dat jij voorkomt de verkeerde keuze te maken en nare problemen gaat krijgen.

Betrouwbare hosting is belangrijk, omdat je hier onder andere hoge kwaliteit hebt. Denk bijvoorbeeld aan meerdere en goed beveiligde servers wereldwijd. Hierdoor is jouw website veel sneller en een stuk beter beveiligd. Ook staat jouw websites niet met duizenden, maar met veel minder websites op één server. Dit komt de snelheid van jouw website ten goede en ook in Google heb jij daar profijt van. Zo zul je veel beter gevonden gaan worden in Google.

Naast de kwaliteit is ook de uptime erg belangrijk. De uptime is namelijk het aantal uren of minuten per jaar dat jouw website online staat en bereikbaar is voor bezoekers. Zoals je zult snappen wil je dit percentage zo hoog mogelijk hebben, want je wilt voorkomen dat jouw website offline komt te staan. Bij een betrouwbare webhosting partij ligt de uptime garantie vaak op of nabij de 99%. 

Natuurlijk zijn er nog een hoop andere punten die ook erg belangrijk zijn. Denk aan de klantenservice, de ervaringen van andere gebruikers, de verschillende vormen webhosting die een partij aanbiedt en de gebruiksvriendelijkheid. Wanneer al deze punten in orde zijn spreek je van een betrouwbare webhosting partij.

Op zoek naar betrouwbare webhosting? Dit zijn de 5 beste keuzes

Nu jij inmiddels alles weet over betrouwbare webhosting is het tijd om verder te gaan. Jij moet nu namelijk een geschikte webhosting partij gaan vinden waar jij jouw website of webshop kunt gaan hosten. Helaas heb ik van meerdere mensen gehoord dat ze het toch lastig blijven vinden. De keuze is namelijk zo groot en waar moet je dan precies op letten. Ik snap dit goed, want ook voor mij was dit de eerste keer lastig, maar inmiddels heb ik meerdere hostingpartijen geprobeerd en kan ik toch wel redelijke inschattingen maken en mijn ervaringen delen. 

Voor de lezers die interesse hebben zal ik hieronder de 5 meest betrouwbare webhosting partijen delen. Deze partijen beschikken over erg goede webhosting, servers over de hele wereld, erg snelle websites, goede beveiliging en makkelijk dashboard en beschikken uiteraard over een goede klantenservice. 

1. Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

Op dit moment is Kinsta veruit de beste webhosting partij die jij voor jouw website of webshop kunt gebruiken. Kinsta beschikt namelijk over server over de hele wereld waaronder in Nederland. Jouw website is hierdoor extreem snel en super veilig door alle acties die Kinsta hiervoor heeft genomen. 

Heb jij op dit moment al een website of webshop staan bij een andere hostingpartij? Dan is het goed om te weten dat je gratis jouw website verhuizen kunt naar Kinsta. Dit gebeurd in goed overleg met het migratieteam van Kinsta en zij zullen er ook voor zorgen dat alles goed verloopt.

Als laatste is ook de klantenservice van Kinsta van erg goede kwaliteit. Zo zijn ze 24/7 bereikbaar en kom je snel in contact met een medewerker. Een mooi voordeel van Kinsta is dat de mensen op de klantenservice ook echt kennis van webhosting. Zij kunnen jou daarom ook direct helpen je wordt niet van het kastje naar de muur gestuurd. 

Kinsta is op dit moment veruit de beste webhosting, maar dat heeft natuurlijk ook een prijs. In vergelijking met andere andere partijen is Kinsta flink aan de prijs, maar wanneer je echt het beste wilt is dit het geld zeker waard. Op dit moment kost het goedkoopste pakket bij Kinsta $30 per maand of $300 per jaar.

2. SiteGround

siteground-hosting

Heb je net wat minder budget, maar wil je wel toegang tot super snelle webhosting en er zeker van zijn dat jouw website veilig is en wordt gehost op een server in Nederland? Dan is SiteGround ook een erg goed alternatief. SiteGround levert namelijk ook erg goede resultaten en is erg gebruiksvriendelijk. Zelf heb ik op dit moment een aantal van mijn websites gehost staan bij SiteGround en daar ben ik zeer over te spreken!

Net als Kinsta heeft SiteGround een erg goede klantenservice. Ook deze zijn namelijk 24/7 bereikbaar en maken gebruik van hosting experts. Zodra jij met een medewerker in contact bent kan deze jou ook direct helpen en hoeft er niet steeds doorgeschakeld te worden. Ook krijg je bij SiteGround bij elk hostingpakket een gratis SSL certificaat en kun je gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN).

De prijzen van SiteGround zullen voor de meeste een stuk vriendelijker zijn dan van Kinsta. Vooral voor de middelmatige en kleine websites is SiteGround echt voldoende. Bij SiteGround kun je al een webhosting pakket afnemen vanaf €5,99 per maand. Dit is trouwens wel voor de eerste contractduur. Na de eerste contractduur wordt het abonnement duurder, maar jij kunt wel kiezen hoe lang de eerste contractduur moet zijn om gebruik te maken van de maximale korting!

3. Neostrada

Neostrada-review

Zoals je misschien wel hebt gezien zijn zowel Kinsta als SiteGround internationale webhosting partijen. Persoonlijk ben ik hier een groot fan, maar er zullen ook mensen zijn die liever kiezen voor een nederlandse webhosting partij. Heb jij liever een nederlandse hostingpartij? Dan is Neostrada een goede keuze!

Neostrada is binnen Nederland een van de beste webhosting partijen. Het bedrijf zit gevestigd in Lelystad en is inmiddels al meer dan 9 jaar actief in de webhosting. Ze bieden verschillende webhosting vormen aan en uiteraard op verschillende servers binnen Nederland. De prestaties zijn bovengemiddeld en zo geldt dat ook voor de klantenservice. Ook bij Neostrada ontvang je een gratis SSL certificaat en zelfs 2 gratis domeinen!

De webhosting kosten bij Neostrada zijn erg goed. Je kunt hier namelijk al terecht vanaf €1,00 per maand, maar zoals ik eerder aangaf pas op met dit soort pakketten. Persoonlijk zal ik mensen aanraden om te minimaal te kiezen voor het standaard webhosting pakket wat €6,99 per maand kost.

4. Cloud86

Cloud86-WordPress-webhosting-review

Een ander goede optie voor betrouwbare webhosting binnen nederland is Cloud86. Cloud86 is in 2003 opgericht en heeft inmiddels al meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van webhosting. Zij weten dus als geen ander wat belangrijk is voor een goede website of webshop en bieden dat uiteraard aan in hun pakketten.

Bij Cloud86 maken ze gebruik van SSD schijven. Dit zijn de opvolgers van de HDD harde schijven en zoals je wel kunt raden een stuk sneller. Door deze schijven te gebruiken op de servers is jouw website of webshop nog veel sneller. In combinatie met de nederlandse datacenters heb je echt goud in handen.

Op het gebied van kosten is Cloud86 vergelijkbaar met Neostrada. Ze beschikken over erg goedkope pakketen, maar denk aan het begin van deze blog. Hier zei ik namelijk al dat goedkoop en betrouwbaar niet samen gaan. Het goedkoopste pakket zal ik ook bij Cloud86 afraden, omdat je hiermee niet het maximale kunt gaan benutten. Wanneer je kiest voor het Webhosting Unlimited pakket maak je een goede keuze en dat voor € 5,98 per maand.

5. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

De laatste partij die ik in deze blog wil behandelen en uiteraard ook zeker in dit rijtje thuishoort is Hostinger. Op het gebied van internationale webhosting is Hostinger namelijk een erg bekende en betrouwbare webhosting partij. 

Het voordeel van Hostinger is dat ze echt hostingpakketten aanbieden voor iedereen en elk budget. Er zullen daarom zeker lezers zijn voor wie dit de beste keuze is, maar pas wel een beetje op. Hostinger biedt namelijk erg goedkope pakketten aan die toch minder goed zijn dan dat Hostinger zelf zegt. Het is bij Hostinger daarom verstandig om van te voren even wat ervaringen van andere gebruikers te lezen, omdat hier nog wel eens wat wil veranderen.

Bij Hostinger kun jij jouw website al laten hosten voor €2,15 per maand. Hierme kun 100 websites bouwen en kun je 25000 bezoekers per maand verwelkomen. Ook ontvang je een gratis SSL certificaat en een gratis domein. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het WordPress premium hosting pakket, wanneer Hostinger voor jou de beste keuze is. Het WordPress premium hosting pakket kost namelijk €9,99 en beschikt over alles wat jij voor jouw website of webshop nodig zou kunnen hebben.

Wat kost betrouwbare webhosting?

De laatste vraag die ik in deze blog ook nog even wil behandelen is wat betrouwbare webhosting gaat kosten. Dit is namelijk een vraag die ik veel heb gekregen en dat snap ik goed. Door de grote verschillen in prijzen en de aanbiedingen voor de eerste contractduur wordt het maken van een goede keuze erg lastig. Ik zal jou daarom een goede richtlijn geven.

Wanneer je praat over goedkope webhosting die vaak niet helemaal lekker werken betaal je rond de €5,00 per maand. Goede webhosting begint bij €10,00 euro en vanaf daar kan het eigenlijk nog erg hard oplopen voor de webhosting vorm die jij kiest. 

De pakketten van SiteGround en Hostinger werken met een aanbieding tijdens de eerste contractduur. Deze pakketten vallen dus niet onder de “Goedkope en minder webhosting”, omdat de prijzen na deze contractduur vaak hoger liggen.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

SiteGround-Logo.png
4.9/5

De beste hosting provider voor jouw website vinden?

Ben je op zoek naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop? In deze hosting gids vertel ik je alles over webhosting en vergelijk ik de 8 beste hosting providers van dit moment!

Via deze gids kun je tot 80% korting krijgen op webhosting!

Hosting-gids