Blog Website Maken | 13 Beste WordPress Templates in 2021

Samenvatting: Het kiezen van een wordpress thema is een lastige klus, want de keuze is gigantisch en elk thema is weer net even wat anders. Dit geldt ook voor beste wordpress themes voor bloggers. Daarom zetten wij de beste wordpress themes voor bloggers in dit artikel voor jou op een rijtje.

Divi is was ons de terechte winnaar. Dit thema(page builder) is veruit het meest uitgebreid, heeft de meeste opties, beschikt over meer dan 1000 templates en is erg makkelijk in gebruik. Daarnaast heb je geen technische kennis nodig, is Divi snel en zoekmachine vriendelijk. Precies wat je nodig hebt voor de beste wordpress themes voor bloggers!

Divi-logo

Tijdelijk 20% Korting

Prijs

5/5

De prijs/kwaliteit verhouding van Divi is de beste die je zult vinden!

Gebruiksvriendelijk

4/5

Divi heeft zoveel mogelijkheden dat het aan het begin even wennen is.

Support

4.7/5

Divi is bereikbaar via verschillende kanalen. Ze reageren snel en zijn erg klantvriendelijk!

Wil jij zelf een blog website maken? Dan zit je hier zeker goed! In dit artikel ga ik jou namelijk stap voor stap uitleggen hoe jij zelf een blog website kunt maken met WordPress, maar ook nog een hele hoop meer. Zo vertel ik jou waar je op moet letten bij het kiezen van de beste blog website templates en deel ik een groot aantal tips om een mooie, professionele en zoekmachine vriendelijke blog website te maken.

In dit artikel zet ik ook de 13 beste blog templates van 2021 op een rijtje. Deze templates heb ik uitgebreid vergeleken en zal ik in deze blog met jou doornemen, zodat jij kunt bepalen welk thema het beste aansluit bij jouw wensen. De punten waar ik op het beoordeeld zijn:

  • Design
  • Snelheid & zoekmachine vriendelijk
  • De demo websites
  • Klantenservice
  • Prijzen

Een mooi bijkomend voordeel van de blog website templates in dit artikel is dat je geen technische kennis nodig hebt om met deze thema’s/templates aan de slag te kunnen gaan.

Beste blog website tempates in 2021: Dit zijn de 13 beste thema’s

Een goede blog website moet aan een flink aantal eisen voldoen. Zo is het bijvoorbeeld super belangrijk dat het template snel is, want voor een blog is het belangrijk dat je goed gevonden gaat worden in Google. Aangezien Google snelheid als ranking factor meeneemt is het belangrijk om dit goed voor elkaar te hebben. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat jouw blog website er professioneel uitziet en dat bezoekers makkelijk door jouw blog kunnen navigeren.

Het kiezen van het beste blog template kan erg lastig zijn. De keuze is namelijk zo groot en elke template is weer net even anders. Hierdoor is het vooral als beginner lastig in te schatten welk thema zij het beste kunnen gebruiken. Hieronder heb ik daarom voor jou de 13 beste blog website templates van 2021 op een rijtje gezet. Voor al deze thema’s geldt dat ze snel, zoekmachine vriendelijk en volledig naar wens te maken zonder dat daar enige technische kennis voor nodig is. Laten we de templates daarom maar snel gaan bespreken en vergelijken.

1. Divi

Divi-wordpress

Divi van Elegant Themes is een multifunctioneel wordpress thema dat ook beschikt over hun eigen page builder. Het Divi wordpress thema is snel gegroeid en inmiddels uitgegroeid tot het beste en meest beginners vriendelijke wordpress thema. Hoe Divi dit precies heeft gedaan en waarom dit thema zo goed is vertellen we in onze Divi review

Het voordeel van Divi is dat je met hen page builder zonder kennis van code hele mooi, snelle en goedvindbare blog websites kunt maken. Naast dat je zelf een website kunt bouwen met Divi beschikken ze ook over een gigantische bibliotheek met meer dan 153 blog layouts. Deze zijn met één druk op de knop te importeren en via de page builder volledig naar jouw smaak te maken. 

Mochten deze templates niet helemaal bij jou passen of wil je echt een thema dat speciaal voor bloggers is gemaakt? Dan heeft Divi nog het Extra Theme. Dit thema is ook van Divi, maar dan speciaal gemaakt voor bloggers en magazines. Het Extra blog theme biedt een aantal erg handige functionaliteiten als een categorie builder, pagina bouwer voor blogberichten, sterren en reviews voor blogberichten en het thema heeft koppelingen met WooCommerce

Wanneer je gebruik gaat maken van Divi krijg jij toegang tot alle tools en functionaliteiten van dit thema. Daarnaast krijg je ook toegang tot het Extra theme en de bloom plugin waarmee je optins kunt verzamelen wat erg waardevol is voor bloggers. Ben jij op zoek naar het beste wordpress theme voor bloggers? Dan weten wij zeker dat Divi de beste keuze voor jou gaat zijn!

2. Astra

Astra-wordpress

Net als Generatepress en OceanWP is Astra een enorm snel wordpress thema waar bijna geen enkel wordpress thema tegenop kan. Het is daarom ook niet gek dat er veel mensen zijn die een van deze thema’s kiezen. Wij hebben zelf meerdere malen dit thema gebruikt en elke keer haalde de website een laadtijd van minder dan één seconden. Dat is gigantisch snel en daarom doet de website het erg goed in de zoekresultaten van Google.

Toch is er ook een nadeel aan dit thema. Het thema heeft namelijk geen echte demo voor bloggers. Je zult daarom zelf een design moeten maken en deze gaan bouwen. Hier heb je geen kennis van code voor nodig, want je kunt gebruiken maken van Elementor, Beaver Builder of Brizy. Toch kan het aardig wat tijd gaan kosten en waarschijnlijk zit je daar niet op te wachten. Wil je snel een website in de lucht hebben dan zijn de andere thema’s beter, maar wil je echt iets uniek en het allerbeste? Dan is het Astra theme voor jou zeker een erg goede optie!

3. OceanWP

OceanWP-Wordpress

Voor OceanWP geldt precies hetzelfde als Astra en GeneratePress. Het thema is gigantisch snel en 100% zoekmachine vriendelijk. Toch moet je voor dit thema ook gebruik maken van een page builder om het maximale uit jouw website te halen. De demo’s van dit artikel zijn namelijk vrij standaard en beschikken niet over de juiste functionaliteiten. Je met dit thema dus zelf moeten gaan bouwen, maar dat levert je dan ook echt een bloedsnelle website op. Voor de ervaren wordpress gebruikers is dit thema daarom misschien wel de beste optie! OceanWP is een goede kandidaat voor de beste wordpress themes voor bloggers!

4. GeneratePress

GeneratePress-theme

GeneratePress is een van de ligtste wordpress thema’s van het moment. Het thema heeft namelijk maar een gewicht van 30kb terwijl een gemiddelde website tegen de 500kb zit. Doordat GeneratePress zo ligt is is het thema erg geschikt om hoog in Google te komen. Daarnaast is het thema goed geoptimaliseerd voor Google om er het maximale uit te halen.

GeneratePress heeft een aantal kant en klare demo’s die erg goed zijn te gebruiken. Bij het kiezen is het wel goed opletten of het thema gebouwd is met Elementor of Beaver Builder. Jij moet namelijk later dit thema gaan bewerken met een van deze page builders. Beide page builders zijn erg goed, maar er kunnen verschillende meningen zijn over de page builders. Ze verschillen namelijk sterk van elkaar. 

Omdat de thema’s heel licht zijn gehouden bevatten ze weinig speciale functies. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld erg geschikt voor affiliate marketing, want een ligte website is hier erg belangrijk voor. 

Het GeneratePress is een erg goed thema, maar wordt toch nog wat duurder dan de andere thema’s. Wil je echt het maximale uit dit thema halen dan dien je namelijk nog een page builder te kopen. Heb jij dit ervoor over? Dan raden wij je dit thema zeker weten aan!

5. Gridlove

beste-wordpress-themes-bloggers

Het tweede thema dat een erg goede optie is voor een blog website is Gridlove. Gridlove is een creatief wordpress thema dat speicaal gemaakt is voor bloggers, magazines en nieuwswebsites. Het thema heeft meer dan 3.349 gebruikers en scoort 4.92 van de 5 sterren. Het thema is hiermee een van de beste wordpress thema’s dat specifiek voor bloggers is gebouwd.

Gridlove beschikt over een aantal belangrijke functionaliteiten die elke blogger nodig heeft op zijn of haar website. Denk hierbij aan filters om categoriën op jouw website weer te geven waardoor bezoekers makkelijker door jouw website kunnen navigeren, pop-ups om opt-ins te verzamelen voor bijvoorbeeld de nieuwsbrief, social media deelknoppen, de mogelijkheid om reacties te plaatsen onder berichten en nog een groot aantal andere belangrijke functionaliteiten. 

Wanneer wij weer een nieuwe blog website gaan bouwen is de kans erg groot dat dit de winnaar gaat worden. Het thema biedt namelijk alles wat je nodig hebt, is snel, zoekmachine vriendelijk en wordt nog regelmatig geupdate! Al helemaal voor het geld is dit misschien wel het beste wordpress theme voor bloggers!

6. Jevelin

beste-wordpress-thema-voor-bloggers

Jevelin is net als Divi een multifunctioneel wordpress thema waar je niet alleen blog websites mee kunt maken, maar alle soorten websites. Dit is erg handig wanneer je later misschien van design wilt gaan veranderen. Je hoeft dan geen nieuw thema te kopen en downloaden, maar je hoeft alleen een andere demo website te importeren. 

Jevelin is een erg populair wordpress thema op ThemeForest. Het thema heeft namelijk meer dan 10.791 gebruikers en scoort 4.66 van de 5 sterren op basis van 199 reviews. Dit is zeker niet slecht voor wordpress thema. 

Een groot voordeel van het Jevelin wordpress thema is dat het thema samenwerkt met de WPBakery page builder. Hierdoor kun je zonder kennis van code toch een erg mooie website bouwen. Voor beginners is dit daarom een erg goede keuze, maar ook de ervaren wordpress gebruikers kunnen hier zeker erg veel mee. Doordat dit thema namelijk werkt met een page builder heb je alle vrijheid en hoef je niet binnen de lijntjes van het wordpress thema te blijven. Daarnaast kun je met dit thema erg uniek zijn en je onderscheiden van de andere Jevelin gebruikers! 

Wij raden je zeker aan om dit thema mee te nemen in jouw zoektocht naar het beste wordpress theme voor bloggers. Bekijk ook eens de demo websites van Jevelin. Deze zijn namelijk erg bijzonder en zullen je snel weten over te halen!

7. Newspaper

newspaper-beste-wordpress-theme-bloggers

Het Newspaper wordpress theme heeft waarschijnlijk geen introductie nodig, want dit thema is het bekendste wordpress thema voor bloggers. Newspaper heeft namelijk meer dan 97.905 gebruikers en scoort 4.82 van de 5 sterren op basis van 6.512 reviews.

Er zijn een aantal reden om het newspaper wordpress theme te gaan gebruiken. Het thema is namelijk erg makkelijk in gebruik en het thema beschikt ook over een erg goede klantenservice. Daarnaast heeft het thema net een update gehad waardoor alles veel sneller is geworden en je nu echt maximaal kunt gaan presteren met jouw blog in Google!

Newspaper heeft een erg groot assortiment aan demo websites die jij met één druk op de knop kunt importeren naar jouw website wanneer jij dit thema gaat gebruiken. Daarnaast zit het vol met handige functionaliteiten om het maximale uit jouw blog website te halen. Wij raden je daarom aan eens goed naar het Newspaper thema te kijken en te beoordelen of dit thema aansluit bij jouw wensen.

8. TheBlogger

theblogger-beste-wordpress-theme-voor-bloggers

Het TheBlogger is een erg populair wordpress thema voor bloggers op ThemeForest. Het thema heeft meer dan 22.000 gebruikers en scoort 4.48 van de 5 sterren op basis van 89 reviews. Dit thema is totaal anders dan de anderen, want dit thema is erg strak en rustig. Perfect voor een blog website over mode, luxury en vakanties.

TheBlogger bevat 15 demo websites die je snel en makkelijk kunt importeren zonder enige kennis van code nodig te hebben. Na het importeren van de demo’s kun je deze bewerken met Elementor, want TheBlogger beschikt over een goede koppeling met deze page builder.

Het TheBlogger wordpress theme is geoptimaliseerd voor Google en is erg snel, zodat bezoekers geen negatieve ervaring met jouw website zullen hebben. Ook is het thema responsive wat betekent dat hij ook op telefoon goed bereikbaar is.

9. Johannes

Johannes

Het Johannes wordpress theme is uitermate geschikt voor het opzetten van een succesvolle blog website. Het thema ondersteund gigantisch veel opties om ervoor te zorgen dat jij jouw blog website helemaal naar eigen wensen kunt inrichten.

Het thema is nog relatief jong wat betekent dat er nog niet erg veel mensen dit thema gebruiken. Dit is aan de ene kant een voordeel, want de kans dat je iemand tegenkomt met hetzelfde thema is erg klein. Maar er zijn ook stukken minder reviews dan de andere beste wordpress thema’s voor bloggers. Het is daarom goed om dit thema mee te nemen in jouw onderzoek, maar mocht twijfelen dan zouden wij jou aanraden om voor de andere te gaan.

10. Kallyas

kallyas

Kallyas is net als Jevelin en Divi een multifunctioneel wordpress thema waar je alle kanten mee kunt opgaan. Ze hebben namelijk demo websites voor alle type website en ondernemingen. Dit betekent dat er ook een aantal blog demo’s tussen zitten die jij misschien wel kunt gebruiken voor het bouwen van jouw blog.

Het Kallyas wordpress thema is het meeste uitgebreide wordpress thema dat je op het moment op de markt kunt krijgen. Het biedt gigantisch veel opties, maar toch is het ook voor beginners mogelijk om hier snel en makkelijk een website mee te bouwen. Kallyas beschikt namelijk over hun eigen page builder, genaamd de Zion Builder. Deze page builder is geoptimaliseerd voor Google en maakt je website niet trager zoals andere page builder. De page builder maakt het mogelijk om zonder kennis van code binnen een mum van tijd een volledige website te bouwen.

Kallyas wordt door hun gebruikers erg goed beoordeeld. Ze scoren namelijk 4.71 van de 5 sterren op basis van 3.154 reviews. Wanneer we alle gebruikers bij elkaar optellen hebben ze meer dan 45.000 gebruikers wat zeker niet slecht is! Het thema is hiermee zeker de moeite waard, maar niet maximaal gericht op bloggers als andere thema’s in deze top 13!

11. Uncode

Uncode-beste-themes-voor-bloggers

Uncode is een multifunctioneel wordpress thema dat meespeelt in de top van ThemeForest. Het thema is erg compleet en dat is ook een van de reden waarom het thema zo populair is. Op het moment heeft Uncode meer dan 72.000 gebruikers en scoren ze 4.88 sterren op basis van 2.789 reviews. Zo’n hoge score hebben wij bij bijna nog een een ander thema gezien!

Zoals de naam van dit thema al zegt heb je geen kennis van code nodig om met dit thema te gaan werken. Uncode beschikt namelijk over hun eigen frontend editor. Dit is eigenlijk gewoon een page builder, maar dan met een andere naam. Een voordeel hiervan is dat je live aan het editen bent. Je ziet hierdoor precies wat je doet en wat het resultaat daarvan is. Op deze manier kun je stukken sneller en effectiever werken. 

Uncode beschikt over een groot aantal demo websites. Er zitten demo websites tussen voor blogs, maar het zijn er niet erg veel. De blog demo’s die er wel zijn zijn wel erg goed. Zo zijn ze snel, zoekmachine vriendelijk en bevatten ze een aantal van de belangrijkste functionaliteiten voor het opzetten van een blogs website!

12. Avada

Avada

Wij denken dat dit thema voor iedereen wel bekend is, maar toch zullen we hem even kort toelichten. Avada is het grootste en meest bekende wordpress theme op ThemeForest. Het thema heeft inmiddels meer dan 600.000 gebruikers en scoort 4.76 van de 5 sterren op basis van 23.366 reviews! 

Avada is erg gebruiksvriendelijk en dat laten ze onder andere zien met hun demo websites. Op het moment bieden ze maar liefst 67+ volledige demo websites aan die erg makkelijk zijn te importeren. Een groot voordeel van Avada is dat ze werken met hun eigen page builder. Deze page builder is helemaal afgestemd op het Avada thema en dat betekent dat het erg goed en soepel werkt. Je kunt met dit thema niet alleen de pagina’s opbouwen, maar ook de header en de footer. Dit is een vrij unieke functionaliteit die je niet erg vaak tegen komt.

Het Avada theme is erg geschikt voor het bouwen van een website, maar misschien toch niet zo erg voor een blog. Avada heeft wel demo’s voor een blog, maar wij vinden persoonlijk dat deze niet kunnen concurreren met de bovenstaande thema’s voor het bouwen van een blog website. Daar in tegen is de klantenservice van Avada wel weer erg goed! Misschien dat het Avada thema dan toch wat voor jou is.

13. TheGem

TheGem

TheGem is een echte alles kunnen! Het is namelijk een multifunctioneel wordpress thema net als Avada, Divi en Uncode. Dit betekent dat je er alle kanten mee op kunt. Ook TheGem laat dit maar weer eens zien, want het thema heeft meer dan 47.000 gebruikers en scoort 4.83 van de 5 sterren op basis van 1.574 reviews.

TheGem heeft een aantal erg goede demo websites voor blogs en magazine websites. Deze demo’s zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens te bewerken via Visual Composer of WPBakery. Alle blog demo’s van TheGem bieden genoeg mogelijkheden om een eigen blog website te bouwen, maar toch is dit thema hier niet in gespecialiseerd daarom kan het beter zijn om voor een van de andere thema’s te kiezen.

Beste blog website template bonus: Neve Theme

Neve-wordpress-theme

Inmiddels heb ik de 13 beste blog website templates besproken waarmee jij zelf jouw eigen blog website kunt maken. Waarschijnlijk kun jij uit deze lijst met templates al een goede keuze maken, maar mocht je toch nog twijfels hebben? Dan heb ik ook nog een bonus template die misschien wel eens de beste template voor jou kan zijn.

Het Neve WordPress Theme is een erg populair WordPress thema dat is ontwikkeld door Thmeisle. Deze partij is al jaren actief en beschikt over verschillende WordPress thema’s die erg goed presteren. Dit thema is namelijk net als Astra ontwikkeld voor snelheid en dus het behalen van resultaat. 

Het Neve theme wordt standaard geleverd met een hele hoop demo websites en templates die jij met één druk op de knop kunt importeren. Er is dus keuze genoeg en voor iedereen wel wat wils. Om het helemaal af te maken kun je ook nog eens gebruik maken van verschillende page builders waardoor jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen blog website kunt maken.

Beste blog website template: Gratis of betaald?

De meeste mensen die op zoek zijn naar een wordpress template voor een blog website, gaan ook echt veel bloggen. Vaak zien we dat mensen dit doen, omdat ze hier hun doelgroep mee kunnen bereiken, het hun hobby is of omdat ze met affiliate marketing willen beginnen. Voor al deze mogelijkheden zijn er veel thema’s geschikt, maar je moet wel zeker op een aantal belangrijke zaken letten.

Zo is het erg belangrijk dat je een premium wordpress thema gaat gebruiken. Deze kosten een paar tientjes, maar ze zijn het zeker waard. Met een gratis wordpress thema loop je namelijk een aantal gevaren. Gratis wordpress thema’s zijn vaak erg sloom, niet zoekmachine vriendelijk, worden nauwelijks onderhouden en bevatten vaak een slechte of helemaal geen support. 

Het resultaat van zo’n gratis wordpress template is dat je slecht vindbaar gaat worden in google, als je überhaupt zichtbaar zult gaan worden in Google. Wanneer je bij het kiezen van een thema al de verkeerde keuze maakt zal jouw hele website geen succes gaan behalen. 

Een premium wordpress thema is snel, geoptimaliseerd voor Google, beschikt over een klantenservice en het thema wordt regelmatig geupdate. Dit zorgt ervoor dat jouw website altijd up-to date en veilig blijft wat erg belangrijk is voor Google. Uit verschillende testen is ook gebleken dat een goed(premium) wordpress thema veel sneller scoort in Google dan een slecht(gratis) thema. Wij raden jou daarom zeker aan om voor een premium thema voor jouw blog website te gaan. Het gaat je veel sneller resultaat opleveren en jouw website is stukken veiliger.

Blog website maken met WordPress: Hier moet je op letten

Als jij dit artikel op dit moment aan het lezen bent wil jij waarschijnlijk jouw eigen blog website gaan maken. Dit lijkt in eerste instantie vrij makkelijk, maar je zult er snel achterkomen dat er toch wel een aantal belangrijke zaken zijn die je goed moet controleren. Je kunt namelijk niet zomaar een blog website template komen en succesvol worden. Om jou zo goed mogelijk te helpen zal ik jou precies uitleggen waar je op moet letten bij het kiezen van de beste blog website templates.

1. Het blog template moet snel zijn

Als eerste is het erg belangrijk dat je kiest voor een blog website template dat snel is. Snelheid is namelijk een rankingsfactor voor Google. Dit betekent dat de snelheid van jouw website meebepaald hoe goed jouw blog website gevonden gaat worden in Google. 

Aangezien jij natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers op jouw blog wilt ontvangen is het belangrijk om zo hoog mogelijk in Google gevonden te worden. Dit kun je realiseren, maar het is dan wel belangrijk dat je kiest voor een snel WordPress thema voor jouw blog website.

2. Het blog template moet goed bij jouw wensen aansluiten

Naast dat het blog template snel moet zijn moet hij natuurlijk ook nog strak en professioneel overkomen. Je wilt namelijk wel dat jouw bezoekers het gevoel hebben dat ze op een betrouwbare blog website zijn aangekomen. Veel thema’s hebben hun zaken op dit gebied goed op orde, maar ga jij zelf nog verder op zoek naar een geschikt WordPress blog template? Dan is het belangrijk om hier goed op te letten.

Controleer in dit geval ook direct of het template beschikt over de functionaliteiten die jij wilt gaan gebruiken. Ook dit verschilt namelijk sterk per template. De templates die ik hierboven heb besproken zijn super uitgebreid en kunnen met vrijwel alles gekoppeld worden zodat jij het maximale uit jouw blog website kunt halen.

3. Het blog template moet veilig zijn

Een ander belangrijk punt is dat het blog website template dat jij kiest veilig is. Je wilt namelijk dat jouw bezoekers op een veilige website landen waar al hun data goed en veilig wordt opgeslagen. 

Om deze reden raad ik het gebruik van gratis WordPress thema’s vaak af. Deze gratis templates staan namelijk bekend om hun gebrek op beveiliging, snelheid en klantenservice. Mocht er dus iets fout gaan sta jij er helemaal alleen voor. Controleer ook deze punten daarom altijd goed, voordat je zomaar begint met jouw eigen blog website.

4. Het blog template moet beschikken over goede support

Het laatste punt dat ook erg belangrijk is om even goed te controleren is de klantenservice. Zoals je net al hebt gelezen is de klantenservice bij gratis WordPress templates erg slecht. Loop jij dus ergens tegenaan? Dan zul je dit zelf uit moeten zoeken, want in veel gevallen is er geen klantenservice aanwezig.

Met de beste blog website templates uit deze lijst loop jij dit gevaar niet. Elk thema beschikt namelijk over een goede klantenservice waar jij terecht kunt als je met vragen of problemen. Alleen om deze reden raad ik je al aan om te kiezen voor een premium WordPress blog template.

WordPress blog website maken tips

Als jij al wat onderzoek hebt gedaan op Google zul je ongetwijfeld gezien hebben dat er veel concurrentie is. Het is daarom belangrijk dat jij je met jouw blog website onderscheidt van jouw concurrenten. Hierdoor krijgen jouw bezoekers een professioneel en betrouwbaar gevoel op jouw website waardoor zij in het vervolg ook sneller naar jouw blog website zullen gaan, omdat ze dit een fijn adres vinden. Hieronder zal ik een aantal tips delen die jou kunnen helpen om zelf een succesvolle blog website te bouwen.

  • Kies een passend onderwerp: Blog is een lange termijn project en niet iets wat binnen enkele dagen succesvol gaat zijn. Het is daarom erg belangrijk dat jij consistent aan jouw blog website blijft werken. Om dit zo optimaal mogelijk te doen kun je het beste kiezen voor een onderwerp dat jou ook interesseert. Hierdoor schrijf jij namelijk leuker, makkelijker en ook nog eens een stuk sneller. 
  • Biedt daadwerkelijk meerwaarde: Een andere tips die ik je wil meegeven is biedt meerwaarde voor jouw lezers. In elke niche zijn er genoeg concurrenten en daar moet jij je van onderscheiden. Dit kun je onder andere doen door meerwaarde te bieden. Probeer een blog daarom altijd zo uitgebreid en compleet mogelijk te maken. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de content nuttig is en het geen onnodige vulling is.
  • Verdiep je in marketing: Veel mensen denken dat bloggen alleen het schrijven van blogs. Hier begint het inderdaad, maar er komt ook een groot stuk marketing bij kijken. Zo wil je onderzoeken wat jouw doelgroep wil weten, welke pagina’s ze bekijken, hoe lang ze op jouw website doorbrengen en hoe jij ze nog beter kunt helpen. Doe daarom na het schrijven van blogs ook kennis op op het gebied van online marketing.
  • Gebruik de juiste afbeeldingen: Een probleem dat veel beginnende bloggers hebben is dat ze foto’s van Google pakken voor hun blogberichten. Ik zal je dit direct afraden, want dit kan hele grote problemen opleveren. Al deze afbeeldingen bevatten namelijk auteursrechten. Wanneer jij deze schendt kun je een flinke boete ontvangen. Gebruik daarom altijd gratis afbeeldingen van websites als Pixabay, Unsplash of Pexels. Uiteraard kun je ook je eigen afbeeldingen maken.
  • Kies een juiste blog website template: Deze tip zal inmiddels al vrij duidelijk zijn, maar toch wil ik het nog eenmaal zeggen. Investeer altijd in een goed website template. Dit zal op de langere termijn namelijk veel frustraties besparen. 

Conclusie: Wat is het beste blog website template voor jou?

Zoals je misschien duidelijk is geworden raden wij het gebruik van een gratis wordpress thema iedereen af. Deze thema’s zijn namelijk niet erg goed ontwikkeld en laten de nodige steken vallen. Uiteraard mag jij het risico nemen, maar op termijn ga je gewoon problemen krijgen en dat zou het einde kunnen betekenen van jouw blog website.

Wanneer je toch besluit om een van de beste WordPress template voor bloggers te gebruiken raden wij jou zeker een van de opties van hierboven aan! Deze voldoen namelijk allemaal aan een goede snelheid, zijn zoekmachine vriendelijk, beschikken over een goede klantenservice en bieden alle opties die jij nodig hebt op jouw blog website! Bedankt voor het lezen van de beste wordpress themes voor bloggers!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp