17 Beste WordPress Themes Voor Restaurants ? – [SEP-2020]

Samenvatting: Ben jij opzoek naar het beste wordpress theme voor restaurant, cafe’s of cafetaria’s? Dan ben je hier op de juiste plek. Het kiezen van een normaal wordpress thema is al lastig, maar voor een restaurant of cafetaria is het nog weer lastiger. 

Daarom vertellen wij jou in deze review waar je precies op moet letten bij het kiezen van een wordpress theme voor restaurants. Daarnaast behandelen we ook één voor één de 17 beste wordpress themes voor restaurants. Wij raden je zeker aan om dit artikel eens te lezen voordat jij zomaar een thema koopt.

Divi-logo

Tijdelijk 20% korting!

Waar moet een wordpress theme voor restaurants aan voldoen?

Zoals we net al zeiden is het kiezen van een wordpress thema al lastig, maar zeker het kiezen van een wordpress thema voor een restaurant is een vak apart. Daarom zullen wij jou hier een aantal tips geven die je kunt gebruiken bij het kiezen van het beste wordpress theme voor restaurants. Dit zijn belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een thema.

  1. Het thema moet beschikken over een functionaliteit voor een toevoegen van een menukaart
  2. Het thema moet de mogelijkheid hebben voor online reserveringen
  3. Op duidelijke plekken moet contactinformatie te vinden zijn; het liefst met de kaart van google maps
  4. Het thema moet er goed uitzien en uitnodigen om te komen eten
  5. Beschikt het thema over koppelingen met WooCommerce? Dit is handig wanneer je ook wilt gaan bezorgen.
  6. Als laatste moet het thema uiteraard snel en zoekmachine vriendelijk zijn. Hierdoor wordt je beter gevonden in Google en komen er meer bezoekers op jouw website!

Tja! Er zijn dus een hele hoop zaken waar je op moet letten bij het kiezen van het beste wordpress theme voor restaurants, maar wij helpen je hier graag bij. Hieronder zullen wij de 17 beste thema’s één voor één bespreken. Uiteraard voldoen deze thema’s aan de eisen die wij hierboven hebben genoemd.

Dit zijn de 17 beste wordpress themes voor restaurants

Hieronder zullen wij de 17 beste wordpress themes voor restaurants behandelen. Wij vinden ze persoonlijk niet allemaal even mooi, maar dit is natuurlijk smaak gerelateerd. Het zou daarom zo kunnen zijn dat deze voor jou wel erg goed is. Wij hebben de keuze voor jou daarom erg groot gemaakt. Hierdoor weet je zeker dat jij de beste keuze kunt maken voor jouw website!

1. TheGem Restaurant Theme

Thegem-Restaurant-theme

Het TheGem wordpress theme is ook een multifunctioneel thema. Je kunt er dus veel verschillende soorten websites mee maken waaronder restaurants. Dit thema is erg licht, laad snel, is volledig responsive en uiteraard erg goed wanneer je gevonden wilt worden in Google.

TheGem beschikt over een van de krachtigste wordpress themes voor restaurant. De demo ziet er namelijk erg goed uit, nodigt direct uit om bij dit restaurant te komen eten en het beschikt over alle functionaliteiten die wij hierboven hebben genoemd. Dit thema beschikt zelfs automatisch al over het reserveringssysteem. Hier heb je met dit thema dus geen omkijken meer na. 

Wil je ook gaan bezorgen? Dan is het goed om te weten dat dit thema dat ondersteund, maar dat je dit wel zelf in elkaar moet zetten. Dit is niet erg lastig, maar het kost toch wel even wat tijd. 

Verder is het doen van aanpassingen aan dit thema erg makkelijk. Je hebt er namelijk geen technische kennis voor nodig, want TheGem is compatibel met een aantal page builders. In dit geval niet zomaar page builders, want het zijn de beste page builders van dit moment. Het thema is namelijk compatibel met Elementor, WPBakery en Visual Composer. Dit is daarom zeker een van de beste wordpress themes voor restaurants!

2. Piquant Restaurant Theme

Piquant-wordpress-restaurant-theme

Piquant is een wordpress theme dat speciaal is ontwikkeld voor restaurants. Dit is een goed teken, want zij weten precies wat er belangrijk is voor een goed restaurant website. Zo beschikt het thema over alle functionaliteiten die wij in het begin van deze blog benoemden.

Het Piquant theme beschikt over verschillende designs en layouts voor jouw website. Je kunt hiermee de volledige website naar jouw smaak maken. Daarnaast is ook dit thema compatibel met WPBakery waardoor je geen technische kennis nodig hebt. 

Piquant beschikt over verschillende designs voor een menukaart. Deze zien er volgens ons allemaal erg goed uit! Verder heeft het verschillende manieren om te reserveren. Zo kan dit via een formulier, maar ook via Open table. Open table is een tool van Booking.com waardoor het voor sommige bedrijven een erg handige toevoeging is. Verder beschikt het Piquant theme over een winkelgedeelte, duidelijke plekken voor contactgegevens en zijn er nog verschillende designs voor andere pagina’s. Bijvoorbeeld de over ons, ons verhaal, onze diensten, ontmoet de chefs, contactpagina’s en de mogelijkheid voor blogs.

3. Foodmood Restaurant/Snackbar Theme

Foodmood-restaurant-wordpress-theme

Het Foodmood theme is waarschijnlijk een van onze favorieten. Het thema is namelijk erg snel en zoekmachine vriendelijk, maar daarnaast is het thema ook erg strak. Wat ons betreft komt het thema echt heel professioneel over. Op het moment is het Foodmood theme ideaal voor het bouwen van een fastfood of pizza restaurant. Daarnaast kan het thema ook gebruikt worden voor een café, want hier heeft het ook een demo voor.

De contactinformatie van het foodmood theme staat op de perfecte plekken. Je kunt ze namelijk vinden in de footer van de website. Daarnaast kun je ook via het menu van de website op de contactpagina komen. Foodmood beschikt ook over een erg goede menu kaart. Deze is makkelijk te lezen en komt erg professioneel over. Verder heeft het thema nog de mogelijkheid voor verschillende soorten pagina’s. Zo kun je een over ons, team, onze geschiedenis, veel gestelde vragen of coming soon pagina toevoegen. Uiteraard is ook dit thema compatibel met Elementor

Wil jij ook aan bezorging gaan doen? Dan is het Foodmood theme volledig compatibel met WooCommerce. Ook de webshop ziet er erg goed, betrouwbaar en professioneel uit. Wij kunnen je daarom garanderen dat dit een van de beste wordpress themes voor restaurants is! Wij raden je zeker aan dit wordpress restaurant theme eens te bekijken!

4. Don Peppe Theme

Don-peppe-wordpress-restaurant-theme

Ook Don Peppe is een erg strak wordpress thema voor restaurant. Het thema is speciaal ontwikkeld voor pizzeria’s en fast food tenten. Het thema heeft een aantal erg goede templates, maar er zijn ook wat mindere. 

Het Don Peppe theme is niet alleen erg snel en zoekmachine vriendelijk, maar beschikt ook over alle andere eisen de we aan het begin stelden. Zo heeft het thema verschillende design layouts voor een menukaart en verschillende design layouts voor het maken van reserveringen. Verder kun je ook de standaard pagina’s toevoegen als contactpagina’s, over ons pagina’s en een ons team pagina. 

Don Peppe beschikt ook over koppelingen met WooCommerce. Het is daarom mogelijk om in de shop bestellingen te plaatsen en deze vervolgens te laten bezorgen. Dit hoef je niet zelf te bouwen, want dit heeft Don Peppe al voor je gedaan. Uiteraard moet je wel wat dingen aanpassen, want jouw informatie is niet hetzelfde als die van Don Peppe.

5. Restaurant Food Theme

Food-restaurant-wordpress-theme

Het Restaurant Food theme is ook een wordpress thema dat specifiek voor restaurants is gebouwd. Op dit moment heeft het thema een aardig grote keuze aan templates. Zo zijn er templates voor sushi restaurants, italiaanse restaurants, bars en café’s.

Wij vinden het zelf niet de mooiste designs, maar hij voldoet wel aan alle eisen die wij boven in deze blog benoemden. Daarom is het toch een goede reden om dit thema mee te nemen in deze blog. Het thema is snel, zoekmachine vriendelijk, responsive, beschikt over een shop gedeelte en het reserveringssysteem. Het reserveringssysteem ziet er wat ons betreft wel erg goed uit. Dit systeem maakt namelijk gebruik van een agenda en dat komt erg professioneel over. Wij raden je zeker aan dit wordpress restaurant theme eens te bekijken!

6. Laurent Theme

Restaurant-wordpress-theme

Laurent is een erg strak en professioneel wordpress thema. Wij vinden dit thema erg mooi, maar we kunnen ons ook erg goed voorstellen dat dit thema niet bij ieder restaurant past. Het is daarom maar goed dat we veel verschillende thema’s in deze blog hebben verwerkt.

Het Laurent theme beschikt over een erg goede menu kaart die makkelijk te lezen is en voor de beheerder makkelijk te beheren is. Daarnaast is er een reserveringssysteem en is er de mogelijkheid voor het verkopen van producten. Wij vragen ons af hoeveel mensen dit gaan gebruiken, want wij vinden deze website niet echt passen bij een thuis bezorgd mogelijkheid.

De demo’s van laurent zijn met één druk op de knop te importeren en te bewerken via Elementor of WPbakery. Je hebt dus geen technische kennis nodig om met dit thema te kunnen werken. Bij aanschaf van dit thema krijg je ook toegang tot alle toekomstige updates.

7. BeTheme Restaurant Theme

Betheme-restaurant-theme

Het BeTheme is ook een erg goed thema voor restaurants. Het thema is namelijk volledig responsive, erg snel en zoekmachine vriendelijk. De basis van het thema is daarmee al zeker in orde. Daarnaast beschikt het thema over meer dan 500 demo websites, waarvan er 77 voor restaurants, cafés en cafetaria’s zijn.

Op dit moment heeft het BeTheme demo websites voor een chinees restaurant, bistro’s, italiaanse restaurants, foodtrucks, sushi en blijf zo nog maar even door gaan. Voor ieder soort restaurant is er wel een goede demo te vinden. Daarnaast kun je de demo’s nog volledig naar jouw smaak maken. Het thema is namelijk compatibel met WPBakery, Elementor en  Visual Composer. Daarnaast beschikt het thema ook nog over zijn eigen page builder, genaamd de Muffin builder. 

De designs van het BeTheme zien er erg goed uit, maar toch kent het ook zijn nadelen. Het thema is namelijk compatibel met WooCommerce. Je kunt dus producten verkopen, maar je dient dit zelf in te stellen. Dit is niet lastig, maar het kost toch even tijd. Daarnaast moet je ook zelf een reserveringssysteem installeren. Ook dit kan erg makkelijk met de Quick Restaurant Reservations plugin, maar het kost toch weer even tijd. Het BeTheme is niet alleen voor een chinees restaurant, maar ook voor veel andere soorten restaurants. Het is dus zeker aan te raden om de wordpress restaurant themes van BeTheme eens te bekijken!

8. Astra Restaurant Theme

Wordpress-Astra-theme

Het Astra Theme is een van de snelste wordpress thema’s op het moment. Daarnaast is het thema multifunctioneel waardoor je er alle soorten websites mee kunt bouwen. Astra beschikt over een groot aantal starterswebsite. Dit zijn websites die je met een druk op de knop kunt importeren wanneer jij dit thema gebruikt. Hier zitten erg goede templates tussen. Zo hebben ze een template voor een italiaans restaurant, een BBQ restaurant en een voor een cafe.

Een groot voordeel van het Astra theme is dat deze compatibel is met page builders. Via deze page builders kun jij de volledige template nog aanpassen. En dat allemaal zonder dat je technische kennis nodig hebt. 

Het Astra theme voldoet aan bijna alle eisen die wij hierboven hebben gesteld. Het thema beschikt namelijk niet over de mogelijkheid voor een reserveringssysteem. Deze zul je daarom moeten toevoegen via een externe plugin. Dit kan erg makkelijk met de Quick Restaurant Reservations plugin in wordpress. Op basis van de andere eisen die wij stelden staat het Astra theme zeker op een verdiende 8e plek! Wij raden je zeker aan om dit wordpress restaurant theme eens te bekijken!

9. Divi Restaurant Theme

Divi-restaurant-theme-wordpress

Divi is het meest populaire wordpress thema. Het thema heeft inmiddels meer dan 700.000 tevreden gebruikers. Een groot voordeel van Divi is dat het niet alleen een thema is, maar een totaaloplossing. Je krijgt namelijk toegang tot het thema, de page builder, 110 demo websites, 880 website layouts en verschillende tools die jou helpen bij het verbeteren van de website en het aantal klanten.

Door gebruik te maken van Divi hoef je daarom niet bang te zijn dat je bepaalde dingen niet kunt. Met dit thema kan namelijk alles. Daarnaast heb je geen technische kennis nodig om dit thema te kunnen gebruiken. Hierdoor is het toegankelijk voor iedereen. 

 Het Divi theme voor restaurants ziet er misschien niet erg spetterend uit, maar toch kun je er genoeg mee en voldoet het aan alle eisen die wij gesteld hebben eerder in dit artikel. Zo beschikt het thema over een menu kaart, kun je de mogelijkheid voor reserveringen toevoegen, beschikt het thema over koppelingen met WooCommerce en is het thema bijzonder snel & zoekmachine vriendelijk. Vergeet niet dat je met dit thema alles nog kunt aanpassen. Dit wordpress restaurant theme raden wij beginners niet aan! Het kost namelijk veel tijd om hier een mooie website van te maken.

10. Gustablo Theme

Gustablo-restaurant-theme

Gustablo is ook een erg goed wordpress thema voor restaurants en cafe’s. Het thema is automatisch responsive, erg snel, geoptimaliseerd voor Google. We kunnen daarom al snel concluderen dat de basis van dit thema al echt top in elkaar zit.

Het design van het Gustablo theme vinden wij zelf erg mooi. De hele website is namelijk erg strak en functioneel. Als bezoeker kun je duidelijk zien wat je op deze website kunt vinden. Daarnaast heb je toegang tot verschillende demo websites. Je hebt dus aardig wat keuze om te doen wat jij wilt. Mocht dit nog niet genoeg zijn. Dan is het thema ook compatibel met Visual Composer en WPBakery. Via deze page builders kun je zonder technische kennis alles aanpassen.

Het Gustablo theme beschikt over bijna alle functionaliteiten die wij hierboven benoemden. Het enige probleem van dit thema is dat het geen reserveringssysteem heeft. Deze kunt je uiteraard wel inbouwen met de gratis Quick Restaurant Reservations plugin.

11. Avada Restaurant

Avada-restaurant

Het Avada wordpress theme zul je waarschijnlijk wel kennen, want dit is een van de populairste wordpress thema’s op ThemeForest. De belangrijkste reden hiervoor is dat het thema multifunctioneel is. Dit betekent dat je Avada kunt gebruiken om alle soorten websites te bouwen. Dit kun je goed zien aan de demo websites, want echt voor alle soorten ondernemingen is er wel een template te vinden.

Avada is erg uitgebreid, maar voor restaurants vinden wij dit thema toch een beetje tegenvallen. Het design is erg bijzonder en daarom zouden wij deze niet kiezen. Uiteraard verschilt dit per persoon, want misschien dat dit thema juist wel past bij jouw website.

We kunnen in ieder geval stellen dat het Avada restaurant theme voldoet aan alle eisen. Het thema is namelijk aardig snel, zoekmachine vriendelijk, bevat een reserveringssysteem en heeft een menu. Daarnaast is ook de contactinformatie erg makkelijk en snel te vinden.  Als laatste ondersteund Avada ook WooCommerce. Bezoekers kunnen hierdoor ook producten via jouw webshop bestellen. Bekijk de andere wordpress restaurants themes van Avada ook eens!

12. Restaurant Danny’s Theme

Danny's-restaurant-theme

Een erg strak en professioneel wordpress thema is Restaurant Danny’s. Het thema is namelijk erg snel en zoekmachine vriendelijk. Je kunt hierdoor goed gevonden worden in Google en meer bezoekers naar jouw website halen.

Het Restaurant Danny’s theme beschikt over een erg mooie en duidelijke menukaart. Je kunt hier goed zien wat ze hebben, waar het gerecht uit bestaan en wat het kost. Verder beschikt het thema uiteraard over het reserveringssysteem. Ook deze ziet er erg goed en strak uit. 

Met dit thema kun je ook gaan verkopen, want het thema is volledig compatibel met WooCommerce. Je kunt hierdoor ook gaan bezorgen, wat erg handig is in deze corona tijd. Bij aanschaf van dit thema krijg je toegang tot alle demo’s, templates, 6 maanden support en alle toekomstige updates. Klik op de knop hieronder om het wordpress restaurant theme te bekijken.

13. Rosa Theme

Rosa-theme

Het Rosa theme is ook een erg goed thema voor het bouwen van een restaurant website. Dit thema ziet er namelijk erg goed uit en het bevat de benodigde functionaliteiten. Zo beschikt het over een een menukaart, maar het gaat verder. Het Rosa theme beschikt namelijk ook over een online menukaart. Via deze kaart kun je direct jouw bestelling plaatsen. Dit is erg handig, want je kun hier snel en makkelijk een keuze maken.

Daarnaast beschikt het Rosa theme ook over een normaal shop gedeelte. Hier kun je alle producten zien die je kunt bestellen. Vervolgens kun je deze vanaf deze pagina in de winkelwagen doen om ze te bestellen. Dit werkt allemaal erg goed en veilig. Een mooi voordeel hiervan is dat je goed kunt filteren op hoofdgerechten, salades en voorafjes. 

Uiteraard beschikt ook het Rosa theme over een reserveringssysteem. Deze is eigenlijk veelal hetzelfde als de andere thema’s. Hij werkt goed en ziet er goed uit, maar het is niet iets bijzonders. Het Rosa theme is hiermee zeker een goed alternatief voor het kiezen van het beste wordpress theme voor restaurants.

14. Pearl Restaurant Theme

Restaurant-theme-wordpress

Het Pearl theme is een relatief nieuw multifunctioneel wordpress thema op ThemeForest. Op dit moment heeft het thema meer dan 6.376 gebruikers en scoort het 4.77 van de 5 sterren op basis van 292 reviews. Dit zit dus wel goed!

Pearl is multifunctioneel wat betekent dat je er alle soorten websites mee kunt maken. Onder andere een voor restaurants. Dit laten ze goed zien met de restaurant demo website, want deze ziet er echt goed uit! Hij is misschien vrij simpel, maar hij doet wel precies wat hij moet doen. Het thema beschikt namelijk over een reserveringssysteem. Deze werkt goed en sluit goed aan bij de huisstijl. Daarnaast is er een duidelijk menu dat is onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo kun je kiezen uit voorafjes, hoofdgerechten, ontbijt, toetjes, drinken en snacks. Het thema beschikt ook over erg goede koppelingen met WooCommerce. Je kunt dus ook producten gaat verkopen met dit thema.

Doordat Pearl compatibel is met WPbakery en Visual Composer is het doen van aanpassingen erg handig. Page builders zorgen er namelijk voor dat je geen technische kennis meer nodig hebt.

15. Elementor Restaurant Theme

Elementor-restaurant

Elementor is eigenlijk een page builder, maar ze beschikken ook over een groot aantal templates. Doordat je de page builder kunt gebruiken voor alle soorten websites zijn er ook templates voor alle soorten websites. Waaronder templates voor restaurants. 

Elementor is erg snel, zoekmachine vriendelijk en erg makkelijk voor beginners. Je hebt er namelijk geen technische kennis voor nodig. Toch is het jammer dat de restaurant templates van deze website een beetje tegen vallen. Ze zijn namelijk erg standaard, komen niet professioneel over en je moet veel zelf doen. Zo moet je zelf een menukaart ontwerpen, WooCommerce koppelen als je producten wilt verkopen en zelf een reserveringssysteem bouwen. Als wordpress theme voor restaurants raden wij Elementor daarom niet aan, tenzij jij zelf veel wilt ontwerpen en helemaal vanaf scratch wilt werken. Ook dit restaurant wordpress theme is erg matig. Je zult er daarom veel tijd in moeten stoppen om deze functioneel te maken.

16. OceanWP Restaurant Theme

OceanWP-restaurant

OceanWP is een erg populair wordpress thema, omdat dit thema bijzondere prestaties levert. Het thema is namelijk extreem licht waardoor de laadtijd bizar is. Wij hebben zelfs laadtijden gemeten van minder dan 0,5 seconden! Je kunt met dit thema dus echt goed scoren in Google. Daarnaast is het thema volledig compatibel met Elementor, Beaver Builder, Thrive Architect, Divi en Brizy. Je hebt dus geen technische kennis nodig om met dit thema te werken.

Uiteraard biedt ook dit thema een aantal templates aan voor restaurants. Deze zijn zeker niet slecht, maar komen niet in de buurt van de echte toppers. Ze zijn namelijk vrij kaal en plat. Er is meer mogelijk, maar dat moet je dan zelf gaan bouwen en voor velen zal dat te technisch worden. Heb jij wel die technische kennis? Dan kan dit thema zo maar de beste keuze zijn voor jou! Wil jij veel vrijheid? Dan is het OceanWP wordpress restaurant theme wat voor jou!

Conclusie Beste WordPress Restaurant Theme

Zoals je hebt gelezen is er enorm veel mogelijk en is het maken van een keuze vrij lastig. Wij hopen daarom dat wij jou met deze blog een goed beeld hebben kunnen geven. En dat jij nu het beste wordpress theme voor jouw restaurant kunt kiezen!

Persoonlijk raden wij jou aan om een van de wordpress thema’s te kiezen die speciaal ontwikkeld zijn voor restaurants. Deze zijn namelijk het beste gebouwd en beschikken over de meeste functionaliteiten. Daarnaast weten deze bedrijven precies wat er belangrijk is voor een restaurant of horeca website!

Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze uiteraard achterlaten in de comments onder deze blog!

Snelheid-optimalisatie
Uren
Minuten
Seconden
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Reacties & Ervaringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *