Nieuws Website Maken | 7 Beste Website Templates in 2021

Wil jij zelf een nieuws website maken? Dan zit je hier zeker goed! In dit artikel ga ik jou namelijk stap voor stap uitleggen hoe jij zelf een eigen nieuws website kunt maken, maar ook nog een hele hoop meer. Zo vertel ik jou waar je op moet letten bij het kiezen van de beste nieuws website templates en deel ik een groot aantal tips om een mooie, professionele en zoekmachine vriendelijke nieuws website te maken.

In dit artikel zet ik ook de 7 beste nieuws templates van 2021 op een rijtje. Deze templates heb ik uitgebreid vergeleken en zal ik in deze blog met jou doornemen, zodat jij kunt bepalen welk thema het beste aansluit bij jouw wensen. De punten waar ik op het beoordeeld zijn:

 • Design
 • Snelheid & zoekmachine vriendelijk
 • De demo websites
 • Klantenservice
 • Prijzen

Een mooi bijkomend voordeel van de nieuws templates in dit artikel is dat je geen technische kennis nodig hebt om met deze thema’s/templates aan de slag te kunnen gaan.

Beste Nieuws website templates in 2021: Dit zijn de 7 beste thema’s

Een goede nieuws website moet aan een heleboel eisen voldoen. Naast het tonen van de meest recente berichten moet ook de tekst juist geplaatst en weergegeven worden. Daarnaast wil je natuurlijk ook een website die makkelijk navigeerbaar is, zodat jouw bezoekers en potentiële klanten makkelijk door jouw website kunnen navigeren.   

Het kiezen van het beste nieuws website template kan erg lastig zijn. De keuze is namelijk zo groot en elke template is weer net even anders. Hierdoor is het vooral als beginner lastig in te schatten welk thema zij het beste kunnen gebruiken. Hieronder heb ik daarom voor jou de 7 beste nieuws website templates van 2021 op een rijtje gezet. Voor al deze thema’s geldt dat ze snel, zoekmachine vriendelijk en volledig naar wens te maken zonder dat daar enige technische kennis voor nodig is. Laten we de WordPress website templates daarom maar snel gaan bespreken en vergelijken.

1. Divi Extra Theme

Beste-WordPress-Magazine-Themes-Divi-Extra

Divi is van zichzelf al een erg populaire oplossing, want het is niet alleen een thema maar een totaaloplossing. Dit betekent dat Divi zowel een thema als page builder is en dat dit het enige is wat jij nodig hebt voor een succesvolle nieuwswebsite. Standaard beschikt Divi al over een flink aantal demo websites & templates, maar deze zijn voor nieuwswebsites toch wel een beetje saai en daarom heeft Divi daar wat aan gedaan. 

Ze hebben bij Divi namelijk een nieuwe thema ontwikkeld genaamd het Extra theme. Dit is een super mooi thema dat specifiek ontwikkeld voor nieuwswebsites en magazines websites. Het extra theme van Divi komt super strak en professioneel over en daarom is dit zeker een van mijn favoriete thema’s. Het enige wat jij nog hoeft te doen na het importeren is eventueel wat aanpassingen doen en uiteraard de content toevoegen. Ook de koppelingen met WooCommerce zijn al gebouwd als jij deze nodig zou moeten hebben. Een kind kan de was doen met het Divi theme. 

Een mooie bijkomstigheid van Divi is dat je ook direct toegang krijgt tot alle andere demo websites en templates, de page builder, de popup builder en nog een aantal andere erg handige marketing functionaliteiten. In mijn Divi Theme Review vertel ik je meer over deze functionaliteiten, maar ik kan je garanderen dat dit echt een aanrader is. Ja het thema is dan misschien wat duurder, maar je hebt wel in één keer alles in huis wat jij nodig hebt. Daarnaast kun je Divi verder ook nog gebruiken op andere websites mocht dit nodig zijn.

2. Newspaper X Theme

beste-wordpress-magazine-themes-newspaper

Een van de beste WordPress nieuws templates is het Newspaper X theme. Dit is eigenlijk ook niet heel gek, want het Newspaper X theme is speciaal ontwikkeld voor nieuwswebsites en dat is een groot voordeel. Met dit thema weet jij daarom zeker dat je beschikt over de beste en alle benodigde functionaliteiten voor een succesvolle nieuwswebsite. Dit is als eerste al goed te zien aan het aantal gebruikers, want op dit moment heeft het Newspaper X theme meer dan 101.500 gebruikers! Deze gebruikers beoordelen het thema vervolgens met gemiddeld 4.82 van de 5 sterren. Dit is erg goed en laat daarbij zien dat het template echt een van de beste keuzes is.

Standaard wordt het Newspaper X theme al geleverd met een flink aantal demo websites. Dit zijn vooraf gebouwde nieuwswebsites die jij met één druk op de knop kunt importeren. Er zijn demo’s voor alle soorten nieuwswebsites en daarbij zijn ze super snel & zoekmachine vriendelijk en komen ze ook nog eens professioneel over.  

Een mooi bijkomend voordeel van het Newspaper X theme is dat je geen technische kennis nodig hebt om dit thema te kunnen gebruiken. Dit thema is namelijk volledig compatibel met de WPBakery page builder en deze page builder behoort op dit moment tot de beste wordpress page builders die jij kunt gebruiken. Mocht jij ook producten via jouw nieuwswebsite willen verkopen? Dan kan dit ook, want het thema is volledig compatibel met WooCommerce.

Kortom het NewsPaper X theme is veruit het beste wordpress nieuws thema dat jij voor jouw website kunt gebruiken. Het template is namelijk snel, zoekmachine vriendelijk, wordt standaard geleverd met professionele demo websites, beschikt over een goede klantenservice en beschikt simpelweg gewoon over alle demo websites die jij voor jouw nieuwswebsite zou kunnen gebruiken. Ik kan je daarom zeker aanraden de demo’s van dit thema eens te bekijken!

3. Jannah

Beste-wordpress-magazine-themes-jannah

Een ander template dat ook zeker behoort tot de beste wordpress thema’s voor nieuwswebsites is Jannah. Jannah is een erg populair wordpress thema op themeforest dat inmiddels al meer dan 10.800 gebruikers heeft. Ja dat is minder dan Newspaper, maar dit betekent ook dat het Jannah theme een stuk unieker is want er zijn minder mensen die hem gebruiken. Je kunt hier dus zeker jouw voordeel mee doen. Gemiddeld wordt het Jannah theme beoordeeld met 4.81 van de 5 sterren wat dus eigenlijk gelijk is aan het Newspaper X theme.

Ook het Jannah theme wordt standaard geleverd met een groot aantal demo websites. Deze demo’s zien er erg goed uit, komen professioneel over en kunnen gebruikt worden voor alle soorten nieuwswebsites. Het Jannah theme beschikt eigenlijk over dezelfde functionaliteiten als het Newspaper theme, maar de verschillen zitten zich vooral in de designs. Het is daarom zeker aan te raden om beide thema’s eens goed te bekijken.

Ik vind dit thema zeker een erg goede keuze en kan hem ook aan iedereen aanraden. De reden hiervoor is vrij simpel, want het thema zit goed in elkaar, is snel, zoekmachine vriendelijk, makkelijk in gebruik, wordt standaard geleverd met demo websites en het beschikt over alles dat jij nodig hebt. Ik kan jou daarom zeker aanraden de demo’s eens te bekijken.

4. Voice

beste-wordpress-nieuws-thema's-voice

Voice is een erg populair WordPress thema op ThemeForest, maar misschien niet het eerste thema waar jij aan zou denken. Het thema is namelijk niet specifiek bedoeld voor nieuwswebsites, maar kan ook erg goed gebruikt worden voor magazines en/of blogs. Op dit moment heeft het Voice theme meer dan 7.400 gebruikers en wordt het gemiddeld beoordeeld met 4.91 van 5 sterren.

Een mooi voordeel van het Voice theme is dat het erg snel en zoekmachine vriendelijk is. Dit thema is daarmee een erg goede keuze, want jij wilt natuurlijk gevonden worden in Google met jouw nieuwswebsite. Daarnaast wordt het thema standaard geleverd met verschillende demo websites, is het thema volledig compatibel met WooCommerce en wordt het thema regelmatig geupdate.

Het Voice theme verschilt erg van de andere wordpress thema’s uit deze lijst en dat kun je zowel zien als positief als negatief. Persoonlijk is dit namelijk niet mijn favoriet, maar het kan maar zo zo zijn dat dit template voor jouw nieuws/magazine website juist weer top is. Het is daarom goed om zelf een keuze te maken en de demo’s eens te bekijken.

5. Sahifa

beste-wordpress-nieuws-theme-sahifa

Mocht jij zelf al wat onderzoek hebben gedaan naar wordpress thema’s voor nieuwswebsites. Dan is de kans groot dat je het Sahifa theme ook al bent tegengekomen. Dit thema wordt namelijk erg veel gebruikt voor nieuwswebsites en is daarom ook erg populair. Op dit moment heeft het Sahita theme meer dan 28.000 gebruikers en scoort het gemiddeld 4.79 van de 5 sterren. Hier kun je dus zeker niet over klagen.

Een groot voordeel van het Sahifa theme is dat je het regelmatig wordt geupdate. Dit is goed te zien aan de meest recente update, want met deze update kun je live het laatste corona nieuws op jouw website laten zien. In deze tijd kan dat erg handig zijn om de bezoekers goede informatie te geven en ze uiteraard ook langer op jouw website te laten, want ook dit bepaald hoe goed jij scoort in Google.

Het thema wordt standaard geleverd met een aantal verschillende design. Dus het thema is helemaal naar jouw wens te maken zonder dat je technische kennis nodig hebt. Doordat het thema snel en zoekmachine vriendelijk is kun jij serieuze resultaten behalen met dit template. Het is daarom zeker de moeite waard om dit thema eens te bekijken.

6. Discussion Theme

beste-wordpress-nieuws-thema's-discussion

Het Discussion theme is een erg goede keuze, want met dit thema weet jij zo goed als zeker dat jouw concurrent niet hetzelfde thema gebruikt. Op dit moment heeft het thema namelijk 645 gebruikers en dat is toch wel veel minder dan de andere templates uit deze lijst.

Toch betekent dit niet direct dat het thema slecht is, want het thema biedt goede demo websites, is snel, goed geoptimaliseerd voor Google, makkelijk in gebruik, wordt regelmatig geupdate en je krijgt toegang tot een goede klantenservice afdeling. Dit is daarom ook de reden dat het Discussion theme zeker een plekje verdiend in deze lijst met de beste wordpress nieuws thema’s. Ik kan jou daarom ook zeker aanraden om de demo websites van het discussion theme eens te bekijken.

7. Neve Theme

Neve-wordpress-theme

Het laatste thema dat ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met de beste nieuws website templates is het Neve WordPress Theme. Het Neve Theme is namelijk speciaal gebouwd voor snelheid en SEO. Dit wil zeggen dat het thema bizar snel is en dat jij hiermee erg goed gevonden kan gaan worden in Google. 

Een groot voordeel van het Neve theme is dat het volledig zoekmachine vriendelijk is. Dit wil zeggen dat je er in principe alle soorten websites mee kunt bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een blog website, fotografie website, restaurant website, portfolio website, makelaars website of in dit geval een nieuws website. 

Voor alle soorten websites zijn er website templates beschikbaar die jij met één druk op de knop kunt importeren. Doordat het Neve theme ook nog compatibel is met verschillende page builders kun jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website maken.

Beste WordPress Makelaar Template Bonus: Bold News

beste-wordpress-nieuws-thema's-bold-news

Een thema dat zeker niet mag missen in deze lijst met de beste wordpress nieuws thema’s is het Bold News theme. Dit template is ziet er namelijk erg goed uit en heeft weer een net wat anders design als de andere thema’s uit deze lijst. Het Bold News theme zou daarom maar zo de beste keuzes voor jouw nieuwe nieuwswebsite kunnen zijn.

Het thema beschikt over verschillende demo websites met allemaal een erg strak design. Daarnaast vind ik deze demo’s persoonlijk ook erg professioneel overkomen en dat is erg belangrijk wanneer jij een nieuwswebsite wilt starten. Verder is het thema snel, zoekmachine vriendelijk en makkelijk in gebruik. Het is daarom zeker handig om ook dit thema eens te bekijken voordat jij een keuze maakt.

Nieuws website maken: Hier moet je op letten bij het kiezen van de beste templates

Voordat jij zomaar een WordPress thema koopt en installeert is het heel verstandig om wat onderzoek te doen. Het kiezen van een thema’s is namelijk erg belangrijk, omdat dit voor een groot deel de mate van succes van jouw website of webshop gaat bepalen. Ik heb daarom een lijst gemaakt van alle zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een WordPress thema. Daarnaast behandelen ik ook een groot aantal punten die specifiek bedoeld zijn voor een wordpress nieuws thema:

 • Prijs: Het eerste punt dat ik wil benoemen is de prijs. Ik raad je namelijk echt af om hierop in te leveren. De prijs van een wordpress thema staat namelijk gelijk aan kwaliteit die jij zult krijgen. Zo is een gratis thema erg sloom, niet zoekmachine vriendelijk, wordt hij niet onderhouden, beschikt het over weinig functionaliteiten en is er geen klantenservice aanwezig. Met zo’n thema is het dus vragen om problemen. Je kunt dit simpel oplossen door te kiezen voor een betaald WordPress thema, want die zijn snel, zoekmachine vriendelijk, beschikken over erg veel functionaliteiten en beschikken uiteraard over een goede klantenservice. Een kleine investering van zo’n €50 tot €100 is het meer dan waard!
 • Zoekmachine Vriendelijk: Dit punt is eigenlijk voor alle websites & webshops belangrijk, maar al helemaal voor nieuws websites. Want je wilt natuurlijk gevonden gaan worden in Google. Als het thema dat jij gebruikt hier niet voor geoptimaliseerd is ga je slecht of zelfs helemaal niet gevonden worden in Google. Dit is een groot nadeel, want slecht gevonden worden betekent minder bezoekers en dat betekent ook direct weer minder inkomsten. Met een kleine investering, zoals ik net al noemde, kun jij dit problemen voorkomen en ga jij stukken beter gevonden worden in Google. Al helemaal wanneer er een verdienmodel met Affiliate Marketing of advertenties aan jouw nieuwswebsite zit gekoppeld is dit erg belangrijk.
 • Snelheid: Om een succesvolle website op te bouwen is de laadtijd erg belangrijk. Google heeft namelijk cijfers vrijgegeven waaruit blijkt dat de laadtijd van jouw website of webshop een grote rol speelt in de rankings van Google. Uiteraard zijn er nog meer factoren van toepassing, maar omdat je de laadtijd erg makkelijk kunt verbeteren is dit een makkelijke manier om beter te scoren dan jouw concurrentie. Met het kiezen van een snel en zoekmachine vriendelijke wordpress thema voltooi jij deze stap direct!
 • Technische kennis: De keuze uit WordPress thema’s is reuze en dat is erg fijn, maar het kan jouw keuze ook een stuk lastiger maken. Zo zit er erg veel verschil tussen wordpress thema’s en heb je voor het ene wordpress thema’s technische kennis nodig, terwijl je dat voor het andere template niet hebt. Als jij zonder technische kennis een wordpress nieuws website wilt bouwen is het goed om te kiezen voor een thema dat compatibel is met een page builder. Dit werkt namelijk erg belangrijk en je hebt er geen technische kennis voor nodig. Ik zal in de lijst hieronder met de Beste wordpress nieuws thema’s benoemen of er technische kennis nodig is om dit thema te gebruiken.
 • Demo websites & templates: Veel WordPress templates worden standaard geleverd met demo websites en templates. Dit is erg fijn, want hierdoor wordt het bouwen voor jou namelijk stukken makkelijker. Vaak kun je deze demo websites zelfs met een druk op de knop importeren. Jij hoeft ze vervolgens alleen nog naar jouw smaak te maken en uiteraard content toe te voegen. Aangezien alle thema’s verschillen en verschillende designs kennen is het slim om de demo websites van te voren even te bekijken. Op basis hiervan kun jij namelijk goed bepalen welk template het beste past bij de nieuwswebsite die jij wilt bouwen.
 • Klantenservice: Als jij een product koopt kijk je altijd even naar de klantenservice toch? Want mocht er wat verkeerd zijn gegaan dat wil je goed geholpen kunnen worden, want problemen zit je natuurlijk niet op te wachten. Ook bij wordpress thema’s is dit erg belangrijk, want je werkt met software. Aangezien er bij website software nog wel eens wat mis kan gaan is het erg fijn als je terecht kunt bij een klantenservice als er wat misgaat. Daarnaast kun je ook altijd met vragen bij de klantenservice terecht en doen zij er alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen.

Inmiddels heb ik de 6 belangrijkste punten genoemd om het Beste wordpress nieuws template te kiezen. Als jij elk thema beoordeeld op de bovenstaande punten zul jij ongetwijfeld het beste wordpress nieuws thema voor jouw website vinden!

Nieuws website maken tips

Als jij al wat onderzoek hebt gedaan op Google zul je ongetwijfeld gezien hebben dat er veel concurrentie is. Het is daarom belangrijk dat jij je met jouw nieuws website onderscheidt van jouw concurrenten. Hierdoor krijgen jouw bezoekers een professioneel en betrouwbaar gevoel op jouw website waardoor zij sneller en vaker bij jou terug zullen komen. Om jezelf te onderscheiden heb ik drie tips voor jouw nieuws website:

  • Strak & Professioneel design: De belangrijkste tip die ik jou kan geven kies een goed en professioneel WordPress thema.  Een gratis thema heeft namelijk zoveel nadelen waardoor jij alleen maar achter de fouten zult aanlopen en dus achter blijft op jouw concurrenten. Met een van de nieuws website templates kun jij direct goed van start en jou onderscheiden. 
  • Maak categorieën: Een andere tip die ik jou wil geven is dat jij jouw website moet verdelen in verschillende categorieën. Hierdoor maak jij het voor jouw bezoekers namelijk overzichtelijk en snapt ook Google jouw website beter. De bezoeker weet namelijk beter waar hij welke informatie kan vinden en Google ziet het verschil tussen de categorieën.
  • Adverteren: De laatste tip die ik je wil geven is adverteer bij andere nieuws websites. Uiteraard heb je hier wel een beetje budget voor nodig, maar als je dit wilt investeren kun je adverteren op grotere nieuws websites om hier bezoekers vandaan te krijgen. Zo kun jij het bereikbaar en de bekendheid van jouw eigen nieuws website vergroten.

Conclusie: Wat is het beste WordPress Nieuws template voor jouw website

Inmiddels zijn we aangekomen aan het eind van de blog en dat betekent dat het tijd is voor een conclusie. Ik heb je in deze blog vertelt waar je op moet letten bij het kiezen van een wordpress template, welke zaken belangrijk zijn voor specifiek een nieuwswebsite en wat op dit moment de beste wordpress nieuws website templates zijn. Maar wat is nu daadwerkelijk het beste thema voor nieuwswebsites?

Dit vind ik lastig om te zeggen, want alle thema’s hebben hun sterke punten en jouw smaak speelt hier ook een grote rol in. Zo kan ik een template juist erg mooi vinden, maar jij juist weer totaal niet. Dat is uiteraard niet erg, maar dat maakt het voor mij lastig om te kiezen wat het beste wordpress nieuws template is.

Moet ik dan toch kiezen dan zou ik gaan voor Newspaper X of Divi. Deze thema’s zijn namelijk toch echt wel de snelste opties en ze zijn ook nog eens zoekmachine vriendelijk. Verder is er makkelijk mee te werken en heb je voor beide thema’s geen technische kennis nodig. Ik kan jou daarom zeker aanraden om met een van deze templates aan de slag te gaan!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Reacties & Ervaringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beste Cyber Monday deals bekijken?