Makelaars Website Maken | 10 Beste Website Templates in 2021

Wil jij zelf een makelaars website maken? Dan zit je hier zeker goed! In dit artikel ga ik jou namelijk stap voor stap uitleggen hoe jij zelf een eigen makelaars website kunt maken, maar ook nog een hele hoop meer. Zo vertel ik jou waar je op moet letten bij het kiezen van de beste makelaars website templates en deel ik een groot aantal tips om een mooie, professionele en zoekmachine vriendelijke makelaars website te maken.

Om het helemaal af te maken deel ik in dit artikel ook de 10 beste makelaars websites templates. Uiteraard ga ik deze uitgebreid met elkaar vergelijken, zodat jij het beste website template kunt vinden voor jouw eigen makelaars website. De punten waar ik op het beoordeeld zijn:

 • Design
 • Snelheid & zoekmachine vriendelijk
 • De demo websites
 • Klantenservice
 • Prijzen

Een mooi bijkomend voordeel van de makelaars templates in dit artikel is dat je geen technische kennis nodig hebt om met deze thema’s/templates aan de slag te kunnen gaan.

Beste makelaar website templates in 2021: Dit zijn de 10 beste thema’s

Een goede makelaars website moet aan een heleboel eisen voldoen. Je wilt namelijk een gebruiksvriendelijke website, die professioneel overkomt en waar de klanten makkelijk kunnen filteren op de huizen die voor hen interessant zijn. Omdat jij jouw klanten vaak vanuit Google wilt halen is het ook belangrijk dat het thema snel & zoekmachine vriendelijk is zodat jij beter gevonden kunt worden in Google.

Het kiezen van het beste makelaars website template kan erg lastig zijn. De keuze is namelijk zo groot en elke template is weer net even anders. Hierdoor is het vooral als beginner lastig in te schatten welk thema zij het beste kunnen gebruiken. Hieronder heb ik daarom voor jou de 10 beste makelaars templates van 2021 op een rijtje gezet. Voor al deze thema’s geldt dat ze snel, zoekmachine vriendelijk en volledig naar wens te maken zonder dat daar enige technische kennis voor nodig is. Laten we de templates daarom maar snel gaan bespreken en vergelijken.

1. Homeo

beste-wordpress-makelaar-thema's-homeo

Ik heb voordat ik aan deze opdracht begon uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende thema’s, want ik wil natuurlijk gebruik maken van de beste wordpress thema’s. Mijn oog viel hierbij al snel op het Homeo theme. Dit thema is namelijk super snel, makkelijk in gebruik, ziet er goed uit, komt professioneel over en je hebt er geen technische kennis voor nodig.

Toch had ik ook mijn twijfels bij dit thema, want het was nog relatief jong(april 2020), had nog niet erg veel gebruikers en er waren ook nog erg weinig ervaringen te vinden. Daarentegen gaven de gebruikers het thema wel een erg goede beoordeling, want het Homeo theme word namelijk gemiddeld beoordeeld met 4.85 van de 5 sterren. Ik nam daarom de gok en koos voor het Homeo theme.

Inmiddels heb ik dit project afgerond en ik had mij niet voorgesteld dat dit zo goed zou gaan. Ik ben in dit hele ontwikkelproces geen enkele fout tegengekomen. Wel liep ik een aantal keren vast en moest ik contact opnemen met de klantenservice, maar ook dit ging erg snel en soepel. Ik kan daarom niet anders dan dit thema aan iedereen aanraden.

Standaard wordt het Homeo theme geleverd met een flink aantal demo websites & templates. Zo zijn er templates voor de homepagina, de woning archiefpagina’s, de makelaars zelf, voor blogberichten, eventueel een shop als je dat nodig hebt en worden er nog een groot aantal andere pagina’s standaard meegeleverd. Daarnaast beschikt dit thema ook over een volledig inlogsysteem dat erg handig kan zijn. Het thema is voor de rest volledig compatibel met Elementor wat op dit moment een van de beste wordpress page builders is. Je hebt dus geen technische kennis nodig om de beste wordpress makelaar website te bouwen!

2. Residence

beste-wordpress-makelaar-thema's-residence

Het tweede thema dat ook zeker tot de beste wordpress thema’s voor makelaars behoort is het Residence Theme. Dit thema is al wat langer op de markt en daarom stukken vaker gebruikt. In totaal is het Residence theme op dit moment al meer dan 17.450 keer gekocht en gebruikt. Deze gebruikers beoordelen het thema vervolgens gemiddeld 4.83 van de 5 sterren. De ervaringen met dit thema zijn dus zo goed als identiek aan die van het Homeo theme.

Net als Homeo wordt ook het Residence standaard geleverd met een groot aantal demo websites. Deze zien er goed uit, maar persoonlijk vind ik ze zelf net wat minder dan die van Homeo. Uiteraard is dit smaak en mag dit eigenlijk geen invloed hebben. Daarom heeft het thema ook een verdiende plaats op de tweede plek. Voor de rest is het thema wel snel, perfect geoptimaliseerd voor Google, beschikt het over alle functionaliteiten die jij nodig zou kunnen hebben en heb je geen technische kennis nodig om dit thema te gebruiken. Ook dit thema werkt namelijk goed samen met Elementor, maar daarnaast ook met Visual Composer wat ook een erg goede page builder is.

Wil jij op jouw makelaarswebsite ook dingen verkopen of bepaalde kosten in rekening kunnen brengen? Dan zijn koppelingen met WooCommerce noodzakelijk en het is daarom ook goed om te vermelden dat het Residence theme net als Homeo over deze functionaliteiten beschikt!

Kortom is het Residence theme dus ook een erg goede keuze voor een makelaars/vastgoed website. Het thema beschikt over alles dat jij nodig hebt, is snel & zoekmachine vriendelijk en ziet er goed uit. Ik kan jou daarom zeker aanraden om ook dit thema eens te bekijken!

3. Real Estate 7

beste-wordpress-makelaar-thema's-Real-estate-7

Mocht jij zelf al wat onderzoek hebben gedaan naar geschikte wordpress thema’s voor jouw makelaars/vastgoed website. Dan zul je ongetwijfeld het Real Estate 7 thema al tegengekomen zijn. Ook dit thema is namelijk super populair en speciaal ontwikkeld voor makelaar websites. Ook dit thema is al wat ouder, maar toch wordt het thema nog regelmatig onderhouden. Dit zal de komende jaren ook zeker nog zo blijven. Op dit moment heeft het Real Estate 7 thema meer dan 8.539 gebruikers en wordt het gemiddeld beoordeeld met 4.79 van de 5 sterren. Dit is dus zeker in orde!

Als eerste is het goed om te vermelden dat er bij de ontwikkeling van dit thema goed rekening is gehouden met de snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. Dit thema scoort daar namelijk net als de bovenstaande thema’s erg goed op. Daarnaast beschikt het thema over alle functionaliteiten die jij nodig hebt en is ook dit thema volledig compatibel met Elementor en Visual Composer. 

Standaard wordt het Real Estate 7 theme geleverd met een mooi aantal demo websites en templates. Aan deze demo’s kun je goed zien dat dit thema weer een totaal ander design heeft dan de andere thema’s uit deze lijst. Dit kan jouw smaak zijn, maar ook juist weer totaal niet. Het is daarom goed om hier van te voren goed naar te kijken.

Kort gezegd is het Real Estate 7 theme een super geschikt wordpress thema voor een makelaars website, maar het moet wel bij jouw stijl en smaak passen. Het is daarom goed om hier goed naar te kijken en een weloverwogen beslissing te nemen.

4. MyHome

beste-wordpress-makelaar-thema's-myhome

Ook het MyHome theme zal onder velen die al onderzoek hebben gedaan naar wordpress thema’s voor makelaars al wel bekend zijn. Dit thema is op ThemeForest namelijk ook erg populair voor makelaar/vastgoed websites. Op dit moment heeft het MyHome theme meer dan 4.750 gebruikers en wordt het gemiddeld beoordeeld met 4.87 van de 5 sterren. Dit is zelfs de hoogste beoordeling van alle thema’s uit deze lijst.

Standaard wordt het MyHome theme al voorzien van een flink aantal demo websites & templates. Deze templates zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens volledig naar jouw smaak te maken. Er zijn demo websites te krijgen in alle soorten stijlen en smaken wat het thema voor elke makelaarswebsite super aantrekkelijk maken. Toch moet het thema wel bij jouw wensen aansluiten, want ook dit thema beschikt weer over een totaal ander design dan de andere thema’s uit deze lijst.

Om het MyHome theme te gebruiken heb je geen technische kennis nodig, want het thema is volledig compatibel met Visual Composer & WPBakery. Uiteraard is ook dit thema erg snel, zoekmachine vriendelijk en makkelijk in gebruik. Ik kan je daarom zeker aanraden om ook de demo’s van dit thema te bekijken, want dit thema behoort zeker tot de beste wordpress makelaar thema’s die jij voor jouw website kunt gebruiken!

5. Housez

beste-wordpress-makelaar-thema's-housez

Het Housez theme is net als het Homeo theme nog een vrij nieuw wordpress thema, maar toch al erg populair. Dit vind ik persoonlijk niet heel raar, want het thema ziet er gewoon erg goed uit. Daarnaast komt het thema ook nog professioneel over en is hij uiteraard supersnel & zoekmachine vriendelijk. Op dit moment heeft het Housez theme 253 gebruikers en wordt het gemiddeld beoordeeld met 4.47 van de 5 sterren. Dit is dus wel wat minder dan de andere thema’s uit deze lijst.

Wat Housez wel weer goed veel elkaar heeft is dat je geen technische kennis nodig hebt om dit thema te gebruiken. Het Housez theme is namelijk volledig compatibel met Elementor en dat werkt erg super goed. Op dit moment is het Housez theme nog vrij jong, maar er zit veel potentie in en dat zul je de komende maanden/jaren ook gaan zien. Daarom heb ik dit thema ook alvast opgenomen in deze lijst met de beste wordpress makelaar thema’s.

6. HomePress

beste-wordpress-makelaar-thema's-homepress

Ook het HomePress theme zou zo voor jou maar een van de beste makelaars wordpress thema’s zijn. Het thema is namelijk snel, zoekmachine vriendelijk, makkelijk in gebruik, ziet er goed uit en komt naar mijn mening super professioneel over. Dit is ook te zien aan de resultaten, want ondanks dat het thema nog erg jong is heeft het toch al meer dan 1.580 gebruikers. Deze gebruikers beoordelen het thema gemiddeld met 4.85 van de 5 sterren.

De demo websites waar HomePress standaard mee wordt geleverd zien er goed uit. Deze beschikken over alle functionaliteiten die jij nodig zou kunnen hebben. Daarnaast kun jij deze demo’s met een druk op de knop importeren en vervolgens helemaal naar jouw wens maken zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Het HomePress theme is namelijk volledig compatibel met Elementor.

Kort gezegd is het HomePress een super goed makelaars thema dat op dit moment zeker tot de beste keuzes behoort. Ik kan jou daarom ook zeker aanraden dit thema eens goed te bekijken, want je kunt met dit thema echt hele mooie dingen maken. Dit thema heeft daarom een verdiende zesde plek in deze lijst met de 10 beste wordpress makelaar thema’s

7. Realtyspace

beste-wordpress-makelaar-thema's-realtyspace

Het Realtyspace makelaars theme is ook super geschikt voor het bouwen van een makelaars website. Wel heeft dit thema weer een totaal ander design dan de andere thema’s uit deze lijst en dat moet maar net bij jou passen. Het is daarom slim om hier van te voren goed naar te kijken. Ook dit thema wordt door hun gebruikers super goed beoordeeld, zelfs met 4.88 van de 5 sterren. 

Standaard wordt het Realtyspace theme geleverd met templates en demo’s voor alle soorten pagina’s. Jij kunt vervolgens zelf bepalen welke template jij wilt gebruiken voor een bepaalde pagina. Op deze manier kun jij een volledige makelaars website bouwen die volledig bij jou past. Super handig dus.

Ook voor dit thema geldt dat het super makkelijk in gebruik is, dat je er geen technische kennis voor nodig hebt en dat het thema snel & zoekmachine vriendelijk is. Als de stijl van dit thema jou aanspreekt dan maak je met dit thema een erg goede keuze.

8. WpEstate

beste-wordpress-makelaar-thema's-wp-estate

Als jij het beste makelaars wordpress thema wilt gebruiken voor jouw website. Dan kan het WpEstate zomaar de beste keuze zijn voor jou. Dit thema is namelijk al sinds 2013 op de markt, maar wordt regelmatig bijgewerkt en van de nieuwste functionaliteiten voorzien. Dit heeft er daarom ook voor gezorgd dat dit thema op dit moment meer dan 4.100 gebruikers heeft. Deze gebruikers beoordelen het thema vervolgens met gemiddeld 4.74 van de 5 sterren.

Het WpEstate thema wordt standaard geleverd met een aantal verschillende demo websites, maar ik ben persoonlijk niet zo’n groot fan van deze demo’s. Ik vind ze namelijk een beetje amerikaans schreeuwend overkomen. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van jouw smaak. Het zou daarom maar zo zo kunnen zijn dat dit thema voor jou weer perfect is.

Voor de rest is het WpEstate thema wel erg snel, volledig responsive, zoekmachine vriendelijk en heb je geen technische kennis nodig om dit thema te gebruiken. Kort gezegd behoort dit thema daarom zeker weten tot de beste wordpress makelaars thema’s die jij kunt gebruiken.

9. Nestin

beste-wordpress-makelaar-thema's-nestin

Het Nestin theme zou daarentegen weer een erg goed alternatief zijn voor een makelaars website. Dit thema staat namelijk weer totaal los van alle andere thema’s uit deze lijst en dat heeft zo zijn voordelen. Wel is het thema nog erg nieuw wat betekent dat het nog niet erg veel gebruikers heeft. Op dit moment heeft het Nestin theme 252 gebruikers die het thema gemiddeld beoordelen met 4.80 van de 5 sterren. 

De standaard meegeleverd demo websites en templates zien er goed uit, maar ik moet hier wel bij vermelden dat het je smaak moet zijn. In vergelijking met de andere thema’s uit deze lijst zijn ze toch echt wel heel erg verschillend. Voor het ene makelaars/vastgoedbureau zou dit thema daarom beter zijn dan de andere thema’s, maar daarom is het aan te raden om ook dit thema eens goed te bekijken. Dit thema is totaal anders dan de rest, maar behoort ook zeker tot de beste wordpress makelaar thema’s!

Beste WordPress Makelaar Thema Bonus: Findeo Theme

Inmiddels hebben we de 9 beste wordpress makelaars thema’s besproken, maar ik heb ook nog een tiende(bonus) toevoegt. Dit is het Findeo theme wat zeker behoort tot de beste wordpress themes voor vastgoed en makelaars. Het thema ziet er super goed uit, wordt standaard geleverd met goede en uitgebreide demo websites, je hebt er geen technische kennis voor nodig, het thema beschikt over alles wat jij nodig hebt en ga zo nog maar even door. Het mooiste van dit thema zijn nog wel de ervaringen. Findeo heeft namelijk meer dan 1.400 gebruikers en deze gebruikers beoordelen het thema met gemiddeld 4.95 van de 5 sterren. Dat is echt bizar! Het Findeo theme is daarom zeker de moeite waard om eens te checken.

Findeo-theme-bonus

Makelaar website maken: Hier moet je op letten bij het kiezen van de beste templates

Zoals ik eerder in de intro al zei is bij een makelaars website template niet alleen de snelheid en zoekmachine vriendelijkheid erg belangrijk. Hoewel deze eigenschappen wel degelijk een rol spelen bij het kiezen van een wordpress thema zijn er ook een aantal andere functionaliteiten die jij zeker niet mag vergeten bij het kiezen van het beste wordpress templates voor makelaars.

 • Snelheid & zoekmachine vriendelijkheid: Ik kan me voorstellen dat jij met jouw makelaars website informatie wilt geven aan de mensen die jou al kennen, maar hoe mooi is het dat jij uit jouw nieuwe makelaars website ook nieuwe klanten kunt halen? Dit zou super handig, want op deze manier kunnen meer mensen de huizen zien die jij verhuurt of verkoopt. Ook kunnen mensen contact met jouw opnemen wanneer ze bijvoorbeeld een huis willen laten verhuren of verkopen. Dit is allemaal mogelijk, maar de snelheid & zoekmachine vriendelijkheid van jouw website en dus het thema hebben hier veel invloed op. Met een thema dat snel en zoekmachine vriendelijk is zul jij daarom veel beter gaan scoren in Google en dus meer bezoekers gaan krijgen. Dit betekent vervolgens meer klanten en in de meeste gevallen ook meer inkomsten.
 • Technische kennis nodig: De meeste wordpress thema’s maken het bouwen van een website erg makkelijk, maar zitten ook nog thema’s tussen waar je juist technische kennis voor nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de programmeertalen als HTML, CSS, PHP en JavaScript. Als jij deze kennis hebt dan is dat natuurlijk geen probleem, maar als jij deze kennis niet hebt zal ik je zo’n thema echt niet aanraden. Een makelaars website bouwen met zo’n thema is namelijk niet makkelijk en al helemaal niet voor beginners. Het is daarom beter om te kiezen voor een thema die compatibel is met een page builder. Hier heb je namelijk geen technische kennis voor nodig en het werkt super makkelijk. In deze blog bespreek ik ook de 10 beste wordpress makelaars themes en hierbij zal ik vermelden of je technische kennis nodig hebt.
 • Filters: Als derde is het ook handig om te controleren op welke filters jij kunt filteren. Dit kan erg belangrijk zijn wanneer jij veel woningen op jouw website hebt staan. Door filters toe te voegen kunnen jouw bezoekers bijvoorbeeld filteren op locatie, prijs, kamers, soort woning, oppervlakte en ga zo nog maar een tijdje door. De meeste thema’s zullen over een erg uitgebreid aantal functionaliteiten beschikken waar je ook nog eens zelf functionaliteiten aan kunt toevoegen. Toch is het handig om dit even te controleren.
 • Login Systeem: Heeft jouw makelaars website een inlogsysteem nodig voor huurders of verhuurders. Dan is het goed om te controleren of het door jouw gekozen thema hierover beschikt. Het is mij tijdens het onderzoek namelijk opgevallen dat lang niet alle thema’s over deze functionaliteit beschikt en dat het design van deze functionaliteit ook erg verschilt per thema. Voor de kleinere makelaar websites zal dit waarschijnlijk niet nodig zijn, maar als jij een erg grote partij hebt of een erg grote partij wilt worden is het handig om hier vast rekening mee te houden bij het kiezen van een makelaars wordpress thema.
 • Woningpagina: Ik kan me voorstellen dat jij je afvraagt wat maakt dit nou weer uit, maar dit kan wel degelijk van belangrijk zijn. Zodra een bezoeker namelijk op jouw website komt wil hij de woning goed kunnen zien en gemakkelijk bij dé informatie kunnen komen. Het is daarom erg belangrijk dat het thema beschikt over een duidelijke woningpagina waar dit allemaal goed is geregeld. Daarnaast is het ook handig als deze pagina beschikt over een contactformulier waarmee bezoekers contact kunnen opnemen. Jij ontvangt vervolgens een mailtje waar het bericht, de gegevens van de bezoeker en de gegevens van het huis in staan. Op deze manier weet jij precies over welk huis het gaat en is alles direct duidelijk.
 • Ervaringen van andere gebruikers: Bij het kiezen van het beste wordpress template voor makelaars kun je al snel in de stress schieten. Er is namelijk zoveel mogelijk, je weet niet precies waar je op moet letten, alle thema’s verschillen en daarnaast kan de prijs soms ook nog erg verschillen. Het is daarom ook erg handig om te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. Door deze ervaringen te lezen krijg je namelijk een goed beeld van een thema en kun je zien of het thema van degelijke kwaliteit is. Zelf heb ik hier tijdens mijn onderzoek erg veel aan gehad, want ik kon alle slechte thema’s direct vergeten waardoor alleen de goede keuzes overbleven.
 • Klantenservice: Naast de ervaringen van andere gebruikers vind ik zelf de kwaliteit van de klantenservice ook erg belangrijk. Aangezien je met website software werkt kan er nog wel eens wat fout gaan of niet werken. Dit is niet erg, maar dit wordt wel een probleem wanneer je er zelf niet uitkomt en er ook geen of een hele slechte klantenservice is. Let hier daarom goed op! Je kunt dit controleren door te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. Als hier slechte ervaringen tussen staan waar de auteur niet reageert is dit vaak een slecht teken. Wordt er wel gereageerd door de auteur? Bekijk dan hoeveel later deze reactie binnenkwam, hoe ze omgaan met de klant en of ze komen met een oplossing. Is dit in orde? Dan zit je nog steeds goed met het gekozen thema.

Makelaar website maken tips

Als jij al wat onderzoek hebt gedaan op Google naar makelaars websites zul jij erg veel verschillende soorten websites hebben gezien. Daarbij zal ongetwijfeld ook opgevallen zijn dat er erg veel concurrentie is en dat jij jouw website hiervan moet onderscheiden. Om jou hier zo goed mogelijk bij te helpen heb ik drie belangrijke tips die jou hier zeker bij kunnen gaan helpen:

 • Ervaringen: Een makelaars website hebben is leuk, maar klanten zullen niet direct met een makelaar in zee gaan. Het is daarom erg belangrijk om ervaringen te delen van klanten waarmee jij hebt samengewerkt. Dit geeft namelijk een positief en betrouwbaar gevoeld aan de klant.
 • Overzichtelijk & makkelijk navigeerbaar: Een ander punt dat ook zeker meegenomen moet worden is het gebruiksvriendelijk maken van jouw makelaars website. Hierdoor kunnen bezoekers namelijk makkelijk door jouw website navigeren en zullen ze ook eerder bereidt zijn zaken met jou te doen.
 • Pagina over jou of het bedrijf: De laatste tip die ik jou wil meegeven is dat je altijd een pagina moet toevoegen die gaat over jou of het bedrijf. Het beste kun je hier ook gebruik maken van foto’s van de medewerkers en het pand om zo betrouwbaarheid & professionaliteit uit te stralen.

Conclusie: Wat is het beste WordPress template voor jouw makelaars website?

Nu ik je inmiddels precies heb verteld waar je op moet letten bij het kiezen van de beste wordpress makelaars templates. En we ook de beste thema’s hebben besproken is het tijd voor een conclusie, want welk template kun jij nou het beste gebruiken om jouw makelaars website te maken?

Ik vind het lastig om met zekerheid te beslissen wat nou echt de winnaar is van deze test, want is dit voor een groot deel afhankelijk van smaak. Zou je het mij vragen? Dan kies ik 100% procent zeker voor het Homeo theme. Dit thema is snel, zoekmachine vriendelijk, zonder technische kennis te gebruiken, professioneel, wordt goed beoordeeld door andere gebruikers en de kwaliteit van de klantenservice heb ik zelf nog nooit ergens sneller en beter gezien. Het Homeo theme kan ik je daarom zeker weten aanraden!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp