Beste Reseller Hosting Vergelijken | Beste providers in 2024

Beste-reseller-hosting-provider
Inhoudsopgave

Werk je als webbouwer, webbeheerder of online marketeer en wil je de hosting voor jouw klanten uit handen nemen? Dan maak je met reseller hosting de juiste keuze, maar hoe kies je nu de beste reseller hosting? In dit artikel vertel ik je alles over reseller hosting, zodat je zelf de beste reseller hosting provider kunt kiezen!

Wanneer je veel werkt aan websites of webshops van klanten, is het niet fijn om voor elke klant in een ander hostingpakket van een andere hosting provider te moeten werken. Reseller hosting biedt hier de oplossing, want bij reseller hosting kun je klanten allemaal in één hostingpakket zetten vanuit waar je alles vervolgens eenvoudig kunt beheren. Bovendien kun je de kosten doorberekenen aan de klant wat jou extra winst kan opleveren.

Dit klinkt allemaal erg mooi, maar natuurlijk zijn lang niet alle reseller hosting providers even geschikt. Ik heb daarom uitgebreid onderzoek voor je gedaan naar de beste reseller hosting providers voor in Nederland. Na het lezen van dit artikel weet je dus precies welke reseller hosting provider het beste aansluit bij jouw wensen!

Beste reseller hosting vergelijken: De 10 beste providers in Nederland

Heb je zelf al onderzoek gedaan naar de beste reseller hosting providers in Nederland? Dan zal je ongetwijfeld gemerkt hebben dat de keuze gigantisch is. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit enkele tientallen reseller hosting providers. Doordat deze hosting providers ook nog eens beschikken over een ander aanbod met andere specificaties en eigenschappen is het kiezen van de beste reseller hosting erg lastig.

Om de zoektocht naar de beste reseller hosting provider wat makkelijker te maken heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan. De resultaten van dit onderzoek zal ik hieronder met je delen, zodat je vervolgens zelf de beste reseller hosting providers met elkaar kunt vergelijken om zo de juiste hosting provider voor jou te kiezen!

Dit zijn de beste reseller hosting providers in Nederland:

 1. Mijn.host: de beste reseller hosting in Nederland
 2. SiteGround: de beste managed reseller hosting
 3. Junda: de beste goedkope reseller hosting
 4. A2 Hosting: de beste internationale reseller hosting
 5. HostGator: de reseller hosting met de hoogste korting

1. mijn.host

Mijn.host-review

De beste reseller hosting provider van dit moment is zonder enige twijfel mijn.host. Mijn.host is namelijk een super populaire en snel groeiende hosting provider in Nederland. Een groot voordeel van mijn.host is dat ze al verschillende jaren behoren tot de snelste hosting providers binnen Nederland. Daarnaast draaien de hostingpakketten van mijn.host ook nog eens voor 100% op groene hernieuwbare energie.

Ben je geïnteresseerd in de reseller hosting van mijn.host? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit drie pakketten. Welk pakket je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal gebruikers dat je binnen je account wilt hebben. Verder zit er nog een verschil in de hoeveelheid webruimte die je tot je beschikking hebt, maar voor de rest zijn de pakketten helemaal gelijk aan elkaar.

Heb je aan 10 gebruikers binnen het reseller pakket voldoende? Dan kun je bij mijn.host kiezen voor het ‘business’ pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €2,99 per maand. Heb je meer gebruikers nodig? Dan kun je ook kiezen voor een pakket met maximaal 50 of maximaal 100 gebruikers. De kosten van deze pakketten lopen op tot €14,99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller hosting
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat

2. SiteGround

SiteGround-review

De tweede plek in dit artikel met de beste reseller hosting providers is voor SiteGround. Onder velen zal SiteGround al wel bekend zijn, want SiteGround is een erg grote en populaire internationale hosting provider. SiteGround is zelfs zo populair dat ze zelfs door WordPress worden aangeraden als beste WordPress hosting provider. Dat SiteGround wordt aangeraden door WordPress komt vooral door de hoge gebruiksvriendelijkheid, betrouwbare servers en goede klantenservice.

Ben je geïnteresseerd in de reseller hosting van SiteGround? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit drie pakketten. Ook bij SiteGround geldt vervolgens dat het afhankelijk is van je specifieke wensen en behoeften welk pakket je precies nodig hebt. Wat in ieder geval goed is om te weten is dat er in elk pakket geen limiet zit op het aantal websites dat je kunt beheren.

Hoewel er geen limiet zit op het aantal websites dat je kunt beheren, zit er wel een limiet op de hoeveelheid webruimte. Zo heb je bij het goedkoopste ‘GrowBig’ pakket 20 GB tot je beschikking. Binnen deze 20 GB kun je onbeperkt websites toevoegen. Heb je meer opslagruimte nodig? Dan moet je kijken naar het ‘GoGeek’ of ‘Cloud’ pakket. Deze pakketten komen met minimaal 40 GB opslagruimte. De kosten voor reseller hosting van SiteGround beginnen vanaf €5,49 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, cloud en reseller
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: €5,49 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, gratis CDN

3. Junda

Junda-review

Een andere hosting provider die zeker een plekje verdient in de top 3 van dit artikel met de beste reseller hosting provider is Junda. Junda is namelijk een snel opkomende hosting provider die net als mijn.host is gevestigd in Amsterdam. Hoewel Junda nog relatief klein is, is er zeker geen gebrek aan kennis. De eigenaren van Junda hebben samen namelijk al meer dan 20 jaar ervaring in de webhosting branche. Ze weten dus exact wat je nodig hebt voor jouw website of webshop!

Ben je geïnteresseerd in de reseller hosting van Junda? Dan is het goed om te weten dat de reseller hosting net even wat anders werkt dan bij mijn.host en SiteGround. Bij Junda kun je de hostingpakketten namelijk doorverkopen met korting. Afhankelijk van het aantal hostingpakketten dat je verkoopt en beheert vanuit je reseller pakket bouw je korting op. Je kunt dus een leuke extra inkomstenbron genereren via de reseller hosting van Junda.

Wat betreft de reseller hosting pakketten heb je bij Junda de keuze uit drie verschillende pakketten. Welk pakket je hier precies nodig hebt, is afhankelijk van de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt. Verder zit er nog een verschil in de back-up retentie, maar verder zijn de pakketten vrij vergelijkbaar. De kosten voor reseller hosting van Junda beginnen vanaf €1,99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared en WordPress
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, http 3, gratis verhuisservice

4. A2 Hosting

A2-hosting-review

De vierde hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste reseller hosting providers is A2 Hosting. Met A2 Hosting maak je namelijk een uitstekende keuze wanneer je jouw klanten echt de beste hosting wilt aanbieden! De reden dat A2 Hosting zo hoog scoort in deze vergelijking is, omdat ze constant blijven ontwikkelen en daardoor altijd het beste kunnen leveren.

Ben je geïnteresseerd in de reseller hosting van A2 Hosting? Dan heb je als eerst de keuze uit normale reseller hosting of turbo reseller hosting. Het voordeel van turbo reseller hosting is dat het tot 20 keer sneller is dan de normale reseller hosting. Dat de turbo reseller hosting zoveel sneller is komt onder andere doordat er in deze pakketten gebruik wordt gemaakt van NVMe SSD opslag in plaats van normale SSD opslag.

Heb je de keuze gemaakt uit normale reseller hosting of turbo reseller hosting? Dan heb je vervolgens de keuze uit vier hostingpakketten. De verschillen tussen deze pakketten zitten voor het grootste deel in de hoeveelheid opslagruimte en bandbreedte. Hoeveel de reseller hosting van A2 Hosting jou gaat kosten is dus afhankelijk van wat je precies nodig hebt. De kosten voor reseller hosting van A2 Hosting beginnen vanaf $17.99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, reseller en dedicated
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via telefoon en live chat
 • Prijzen: $17,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis verhuizen en gratis SSL

5. HostGator

HostGator-reseller-hosting

De vijfde plek in dit artikel met de beste reseller hosting providers is voor HostGator. Ook HostGator is namelijk een grote, snelle en betrouwbare internationale hosting provider met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring. Een voordeel van HostGator is dat ze een erg groot assortiment hebben. Op dit moment kun je dan ook bij HostGator terecht voor vrijwel alle soorten webhosting. Zo beschikken ze over alle standaard webhosting soorten, maar je kunt ook bij ze terecht voor VPS hosting of dedicated server hosting.

Ben je geïnteresseerd in de reseller hosting van HostGator? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Het is belangrijk deze goed met elkaar te vergelijken, want bij HostGator zitten er aardig wat verschillen in de reseller hosting pakketten. Zo zitten er bijvoorbeeld verschillen in de hoeveelheid RAM geheugen, het aantal CPU cores en de hoeveelheid opslagruimte.

Voordat je een reseller hosting pakket aanschaft bij HostGator is het dus eerst belangrijk om goed uit te zoeken wat je precies nodig hebt. Het is namelijk zonde om voor een te uitgebreid pakket te kiezen, want dit gaat je een hoop extra kosten geven. De kosten voor reseller hosting bij HostGator beginnen vanaf $34,99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, reseller en dedicated
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via telefoon en live chat
 • Prijzen: $34,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups en gratis SSL

6. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

De zesde hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in dit artikel met beste reseller hosting providers is Hostinger. Hostinger is namelijk net als SiteGround en HostGator een grote internationale hosting provider die inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring heeft. Bij Hostinger weten ze daarom als geen ander wat je nodig hebt voor het opzetten van een succesvolle website of webshop. Doordat Hostinger beschikt over een datacenter in Nederland zijn ze ook voor de Nederlandse en Belgische markt erg interessant.

Ben je geïnteresseerd in de reseller hosting van Hostinger? Dan kun je gratis een account aanmaken bij het partnerprogramma van Hostinger. Vanuit dit account kun je alle websites en webshops van jouw klanten beheren. Bovendien ontvang je tot 20% commissie op de verkoop van een hostingpakket. Deze inkomsten zijn wederkerend dus ook als een klant het hostingpakket verlengt krijg je opnieuw tot 20% commissie.

Vanuit het partnerprogramma kun je een hele hoop doen. Zo kun je alle afgenomen diensten van je klanten bekijken, tijd besparen door aanpassingen in bulk te doen, de prestaties van de websites monitoren en super eenvoudig websites verhuizen van andere hosting providers naar Hostinger.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, gratis verhuisservice

7. Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

Een hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met de beste reseller hosting providers is Cloud86. Cloud86 is namelijk een erg populaire hosting provider in Nederland die in zowel 2022 als 2023 is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Naast dat Cloud86 zo snel is beschikken ze ook over een gratis verhuisservice waardoor je jouw website of webshop gratis kunt laten verhuizen.

Ben je geïnteresseerd in de reseller hosting van Cloud86? Dan is het goed om te weten dat ze alleen beschikken over VPS reseller hosting. Dit is de juiste keuze wanneer klanten je goed betalen, want het levert veruit de beste prestaties. Echter is het geen interessante keuze wanneer je geen groot budget hebt. De kosten voor VPS reseller hosting van Cloud86 beginnen namelijk vanaf €169,95 per maand. E-mail hosting is hier standaard bij inbegrepen.

Zoek je wel een reseller hosting provider die de beste prestaties voor jouw klanten kan garanderen? Dan is de VPS reseller hosting van Cloud86 zeker een goede keuze, want je hebt enorm veel vrijheid en mogelijkheden om alles helemaal naar wens te maken. Je kunt de server bijvoorbeeld eenvoudig uitbreiden met extra cores, RAM geheugen, opslagruimte of ip-adressen.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: €169,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat, gratis verhuisservice

8. Dreamhost

Dreamhost-wordpress-hosting-review

De achtste hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in dit artikel met beste reseller hosting providers is Dreamhost. Hoewel Dreamhost in Nederland en België een relatief onbekende hosting provider is, zijn ze internationaal wel erg bekend. Dreamhost is namelijk een grote hosting provider waar je voor vrijwel alle soorten webhosting terecht kunt.

Ben je geïnteresseerd in de reseller hosting van Dreamhost? Dan is het goed om te weten dat Dreamhost geen specifieke reseller hosting pakketten heeft. Toch beschikken ze wel over reseller hosting. Wanneer je namelijk een hostingpakket hebt bij Dreamhost kun je vanuit dit pakket diensten doorverkopen als reseller.

Eigenlijk kun je de reseller hosting van Dreamhost vergelijken met de normale hosting pakketten. Vaak kun je binnen de grotere en duurdere pakketten meerdere websites beheren vanuit een pakket. Bij Dreamhost zou je deze ruimte kunnen gebruiken als reseller, zodat je jouw webruimte binnen je pakket weer verhuurt aan jouw klanten. Hoewel dit een optie is, zou dit niet mijn eerste keuze zijn.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 100%
 • Klantenservice: 24/7
 • Prijzen: $2.59 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat

9. FlyWheel

Flywheel-beste-reseller-hosting

De laatste hosting provider die ik in deze reseller hosting vergelijking wil bespreken in Flywheel. Flywheel is namelijk een bekende internationale hosting provider waar je terecht kunt voor alleen managed hosting. In het geval van reseller hosting is dit ideaal, want je hebt zelf geen omkijken naar het onderhoud en beheer van de server. Wil je deze controle wel? Dan is Flywheel helaas niet de beste reseller hosting voor jou.

Ben je geïnteresseerd in de reseller hosting van Flywheel? Dan heb je de keuze uit 3 verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket kun je gebruiken voor een maximum van 10 websites. Met dit pakket krijg je verder 20 GB opslagruimte en 200 GB bandbreedte. Is dit niet voldoende? Dan kun je nog kiezen voor het ‘Agency’ pakket. Dit pakket kun je gebruiken voor 30 websites. Verder krijg je met dit pakket 50 GB opslagruimte en 500 GB bandbreedte.

Is ook dit pakket te klein voor je? Dan hebben ze ook nog op maat gemaakte reseller pakketten. Hierover kan ik je weinig vertellen, omdat dit allemaal gaat in overleg met de klantenservice op basis van jouw wensen en behoeften. De kosten voor managed reseller hosting van Flywheel beginnen vanaf $115 dollar.

Voordelen:

 • Reseller hosting vanaf $115,00 per maand
 • Minimaal 10 websites beheren
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

Beste reseller hosting bonus: GreenGeeks

Greengeeks-reseller-hosting

Inmiddels hebben we de 9 beste reseller hosting providers voor in Nederland besproken en vergeleken, maar wat als je de beste provider voor jou nog niet hebt gevonden? Dan heb ik hier nog een bonus reseller hosting provider die ik met je wil delen.

Ik heb het in dit geval over GreenGeeks, want GreenGeeks is een internationale hosting provider die volledig draait op groene energie. Dit is ideaal wanneer je webhosting nodig hebt, maar wel aan het milieu wilt denken. Daarbij kun je het natuurlijk ook gebruiken als USP wanneer je de hosting wilt doorverkopen aan jouw klanten.

Ben je geïnteresseerd in de reseller hosting van GreenGeeks? Dan heb je de keuze uit drie pakketten. Welk pakket je precies nodig hebt, is afhankelijk van je specifieke wensen en behoeften. Het is met name belangrijk om te weten hoeveel opslagruimte, bandbreedte en cPanel account je verwacht nodig te hebben. Als je dit weet, kun je eenvoudig het juiste pakket kiezen. De kosten voor groene hosting van GreenGeeks beginnen vanaf $19,95 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via live chat
 • Prijzen: vanaf $19,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, gratis verhuisservice

Wat is reseller hosting precies?

Inmiddels hebben we de 10 beste reseller hosting providers met elkaar vergeleken. Nu zal je misschien denken dat je op basis hiervan de beste reseller provider moet kunnen kiezen, maar zo ver is het nog niet. Er zijn namelijk nog een aantal dingen die ik echt besproken wil hebben, want met deze informatie wordt het kiezen van de beste reseller hosting een stuk makkelijker. Laten we daarom maar beginnen met de vraag: “Wat is reseller hosting eigenlijk?”.

Bij reseller hosting verkoop je eigenlijk de servers, bandbreedte en overige diensten van een hosting provider door aan bijvoorbeeld jouw klanten. Het voordeel hiervan is dat je alle websites en webshops van jouw klanten op één plek kunt beheren. Daarbij beschikken reseller hosting pakketten vaak over white labeling. Dit zorgt ervoor dat je de omgeving helemaal naar de huisstijl van je eigen bedrijf of website kunt ombouwen, zodat het lijkt alsof de hosting direct bij jou is afgenomen.

Reseller hosting is hierdoor erg handig voor bijvoorbeeld webbouwers, webbeheerders en online marketingbureaus. Vaak werken zij namelijk met meerdere partijen waardoor ze grote hoeveelheden websites en/of webshops moeten beheren. Het is in zo’n situatie veel efficiënter en makkelijker om alles vanuit één plek toegankelijk te hebben dan dat je voor elke website een eigen hostingpakket hebt.

Ondanks dat je zelf verantwoordelijk bent voor de websites van je klanten voert de hosting provider alle back-end taken voor je uit. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan het serverbeheer, hardware- en software-upgrades, taakverdeling en meer.

Hoe werkt reseller hosting?

Nu je weet wat Reseller hosting is, wil je natuurlijk ook weten hoe reseller hosting werkt. Laten we daarom ook maar eens dieper ingaan op hoe reseller hosting nu precies werkt.

Eigenlijk is het heel erg simpel, want bij reseller hosting verkoop je de hosting van een hosting provider door. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een webbouwer bent die veel websites van klanten moet beheren. Het is voor de webbouwer erg overzichtelijk en efficiënt als hij voor elke klant een eigen hostingpakket met eigen inloggegevens moet aanmaken.

Het is voor een webbouwer daarom een logische stap om een groter webhosting pakket te kopen. Vanuit een groter hostingpakket kun je namelijk grotere aantallen websites en webshops beheren. Naast zijn eigen website kan hij in dit pakket dus ook de websites van zijn klanten kwijt. De kosten voor het duurdere hostingpakket berekent hij vervolgens door aan zijn eigen klanten die ook gebruikmaken van het hostingpakket.

Nu heb ik het principe van reseller hosting heel simpel uitgelegd op basis van een standaard hostingpakket, maar je hebt ook speciale reseller hosting pakketten. Dit werkt eigenlijk op dezelfde manier, maar het is vaak wat beter afgestemd op het echte reseller principe.

Voor wie is reseller hosting geschikt?

Een andere belangrijke vraag die ik besproken wil hebben is voor wie reseller hosting eigenlijk geschikt is. Op deze vraag is eigenlijk ook een simpel antwoord te geven, want reseller hosting is ideaal voor mensen die hosting zelf willen doorverkopen. In andere gevallen is reseller hosting niet de juiste keuze.

Als voorbeeld kun je bijvoorbeeld weer denken aan de webbouwer waar we het net over houden. Een webbouwer bouwt en beheert namelijk websites en webshops van klanten. Normaal gesproken hebben al deze klanten een eigen hostingpakket bij een hosting provider.

Nu kan je je wel voorstellen dat dit voor een webbouwer helemaal niet efficiënt werkt, want hij moet eerst achterhalen bij welke hosting provider een website staat. Vervolgens moet die de inloggegevens voor dat specifieke pakket achterhalen en daarna kan die doen wat die van plan was. Doordat een webbouwer gebruikmaakt van een reseller hosting pakket kan hij alles vanuit één hostingpakket beheren. Hij hoeft dus maar op één plek in te loggen om toegang te krijgen tot de hosting van alle websites en webshops van zijn klanten.

Naast dat het efficiënter en makkelijker werkt is het natuurlijk ook een extra inkomstenbron. In dit voorbeeld kan de webbouwer namelijk zelf bepalen voor welke prijzen hij de hosting in het reseller pakket doorverkoopt.

Is er ook goedkope reseller hosting?

Nog een andere vraag die ik de laatste tijd veel voorbij heb zien komen is of er ook goedkope reseller hosting is. In dit onderdeel van deze reseller hosting vergelijking wil ik daar daarom wat dieper op ingaan.

Het is namelijk best simpel, want er zijn genoeg goedkope reseller hosting opties. Je moet je alleen wel afvragen of dat is wat je jouw klanten wilt verkopen. Over het algemeen is goedkope hosting namelijk duurkoop, omdat je inlevert op snelheid en betrouwbaarheid.

Het resultaat daarvan is dat klanten gaan klagen en dat doen ze bij jou, want jij hebt hun de hosting verkocht. Bovendien ben je hier ook verantwoordelijk voor, want dit soort punten pakt de hosting provider niet voor je op. Je kunt jezelf dus een hoop tijd en frustraties besparen door te investeren in een wat duurder, maar beter reseller hosting pakket.

Goedkope-reseller-hosting

Is reseller hosting ook geschikt voor WordPress websites?

Meer dan 50% van alle websites draait op WordPress. Ik kan mij dan ook goed voorstellen dat je je afvraagt of je WordPress kunt installeren op een reseller hosting pakket. Het zou namelijk zonde zijn als je een reseller pakket koopt en dat je er vervolgens achterkomt dat je WordPress niet kunt installeren.

Gelukkig kan ik je geruststellen, want reseller hosting werkt exact hetzelfde als een normaal hostingpakket. Je kunt dus ook in een resellerpakket zonder problemen WordPress installeren. Bij veel hosting providers is het zelfs mogelijk om WordPress met één druk op de knop te installeren.

Heb je klanten die gebruik maken van een ander CMS systeem zoals Joomla of Drupal? Dan kan het verstandig zijn om even met de hosting provider te overleggen of ook deze systemen geïnstalleerd kunnen worden op het reseller hosting pakket. Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat dit mogelijk moet zijn, maar je kunt het altijd even navragen bij de hosting provider.

Hoe kies je zelf de beste reseller hosting?

Wanneer je op zoek bent naar de beste reseller hosting provider zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. In dit geval heb ik al deze punten al meegenomen in de reseller hosting vergelijking. Dit betekent dat alle hosting providers in dit artikel voldoen aan deze punten.

Besluit je om zelf nog verder te zoeken naar een andere reseller hosting provider? Dan is het verstandig om in ieder geval onderstaande punten mee te nemen en te controleren, zodat je een miskoop kunt voorkomen:

 • Snelheid & uptime: als eerste is het goed om de snelheid en uptime van een hosting provider te controleren. De snelheid speelt namelijk een belangrijke rol in de vindbaarheid van jouw website of webshop in Google. Daarnaast geeft het uptime percentage aan hoeveel minuten per jaar jouw website online staat en dus bereikbaar is voor potentiële klanten.
 • Resources: als tweede is het belangrijk om te controleren hoeveel resources je binnen het pakket tot je beschikking hebt. Het gaat dan vooral om de hoeveelheid opslagruimte en bandbreedte, want wanneer je een aantal grote websites of webshops in een pakket hebt zitten staat deze zo vol. Wanneer je over de limieten heen gaat kan de hosting provider het pakket offline halen of extra kosten in rekening brengen.
 • Beveiliging: als derde is het belangrijk om te controleren wat een hosting provider doet voor de beveiliging van jouw hostingpakket en de websites van jouw klanten. Zo wil je bijvoorbeeld voor iedere website een SSL certificaat, moeten de servers 24/7 gemonitord worden en moeten er dagelijks automatische backups gemaakt worden. Heeft een hosting provider dit niet op orde? Dan raad ik je aan om verder te zoeken.
 • Klantenservice: als laatste is het belangrijk om goed te controleren hoe de klantenservice werkt. Bij reseller hosting is het namelijk vaak zo dat je zelf het aanspreekpunt bent bij problemen, maar daar zit je niet altijd op te wachten. Controleer daarom goed wanneer je wel en niet bij de klantenservice terecht kunt en vergelijk dat met andere hosting providers.
Reseller-hosting-vergelijken

Beste reseller hosting vergelijken: Wat kost goede reseller hosting eigenlijk?

Inmiddels hebben we de 10 beste reseller hosting providers voor in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Op basis van deze informatie zal je de beste hosting provider voor jou kunnen kiezen, maar toch is er nog een belangrijke vraag die we nog niet besproken hebben. Want wat kost reseller hosting nu precies?

Het is lastig om te zeggen wat reseller hosting je precies gaat kosten, want dit is afhankelijk van een hele hoop verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort hosting dat je kiest, de hosting provider, het pakket, de contractduur en ga zo maar door. Uiteraard kan ik wel een schatting geven, zodat je ongeveer weet met welke kosten je rekening moet houden.

Kies je voor shared reseller hosting? Dan zullen de kosten ongeveer tussen de €2,00 en €10,00 euro per maand liggen. Kies je voor managed WordPress hosting? Dan zal je rekening moeten houden met prijzen van tussen de €10,00 en €30,00 euro per maand. Kies je voor VPS of dedicated WordPress hosting? Dan beginnen de kosten vanaf ongeveer €50,00 per maand.

Conclusie; Wat is de beste reseller hosting voor jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste reseller hosting provider in Nederland?

Als je mij vraagt welke reseller hosting provider ik zou aanraden, zou dat zonder enige twijfel mijn.host zijn! Mijn.host is namelijk een Nederlandse hosting provider die al meerdere jaren behoort tot de snelste hosting providers in Nederland. Daarbij leveren ze een uptime van 99,90% en draaien de servers voor 100% op groene energie. Met mijn.host maak je daarom een uitstekende keuze!

Zoek je een reseller hosting provider die internationaal actief is? Dan raad ik je aan om te kiezen voor een hostingpakket van SiteGround, omdat zij een van de grootste spelers zijn met snelle servers en een goede klantenservice.

Beste reseller hosting - Veelgestelde vragen

Wat is reseller hosting?

Reseller hosting is een speciale vorm van hosting waarbij de gebruiker de diensten van de hosting provider doorverkoopt aan zijn of haar klanten. Vooral webbouwers, webbeheerders en online marketingbureaus maken gebruik van dit soort reseller hosting pakketten. Zij bieden deze hosting aan in combinatie met onderhoud en een eigen control panel. De kosten hiervoor worden doorberekend aan de klant.

Heb je met reseller hosting ook DirectAdmin?

Dit is afhankelijk van de hosting provider die je kiest. Niet alle hosting providers maken namelijk gebruik van het DirectAdmin control panel. Zo hebben SiteGround en Hostinger een zelf ontwikkeld control panel en werkt Cloud86 met Plesk.

Is reseller hosting het waard?

Of reseller hosting het waard is, is afhankelijk van je wensen. Ben je niet technisch aangelegd en wil je niet het technische aanspreekpunt zijn voor de vragen en problemen van je klanten? Dan raad ik reseller hosting af. Wil je dit wel? Dan is reseller hosting een interessante optie.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-mijn.host
4.9/5

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids