Beste Reseller Hosting Vergelijken | Beste providers in 2023

Beste-reseller-hosting-provider
Inhoudsopgave

Ben jij van plan om zelf een eigen website of webshop te gaan bouwen? Dan heb je alleen hostingpakket nodig voor jouw eigen website. Wil jij echter ook hosting doorverkopen of aanbieden als service voor klanten? Dan is Reseller hosting de beste keuze is voor jou. In deze blog ga ik jou daarom alles vertellen over Reseller hosting, maar laten we maar beginnen met het belangrijkste en dat zijn de Beste reseller hosting providers vergelijken.

Als webbouwer bouw je regelmatig websites of webshops voor klanten. Zoals je wel zult weten is elke keer een nieuw hostingpakket aanschaffen niet efficiënt. Reseller hosting is in dit geval erg geschikt, want hiermee kun jij een passieve bron van inkomsten opbouwen. Je wordt namelijk naast het bouwen van een website of webshop ook maandelijks betaald voor het hosting.

Dit klinkt allemaal erg mooi, maar natuurlijk zijn lang niet alle reseller hosting providers even geschikt. Daarom heb ik uitgebreid onderzoek voor jou gedaan naar de top 10 beste en snelste reseller hosting providers. Laten we deze maar eens gaan vergelijken.

De beste reseller hosting vergelijken: Onze top 10 reseller hosting providers in 2023

Heb jij zelf al onderzoek gedaan naar de beste reseller hosting providers? Dan zul je ongetwijfeld gemerkt hebben dat de keuze echt gigantisch is en dat het kiezen van de juiste hosting provider lastig is. Er is namelijk zoveel keuze en elke provider beschikt weer over net wat andere pakketten en specificaties dan de andere provider. Vooral als je niet helemaal thuis bent in de hosting wereld wordt het maken van een keuze erg lastig.

Om de zoektocht naar de beste reseller hosting provider voor jou te vergemakkelijken heb ik al uitgebreid onderzoek gedaan. De resultaten van dit onderzoek zal ik hieronder met jou delen, zodat jij vervolgens de beste reseller hosting providers met elkaar kunt vergelijken om zo tot de beste hosting provider voor jouw website of webshop te komen.

Dit zijn de beste reseller hosting providers van dit moment:

 1. SiteGround
 2. HostGator
 3. A2 Hosting
 4. Dreamhost
 5. Inmotion
 6. Bluehost
 7. Flywheel
 8. Namecheap
 9. GoDaddy

1. SiteGround

Beste-reseller-hosting-providers

De beste reseller hosting provider van dit moment is zonder twijfel SiteGround. SiteGround is namelijk een super populaire internationale hosting provider. Het is daarnaast ook een van de weinige hosting providers die door WordPress zelf wordt aangeraden als beste hosting providers. Dat SiteGround hierbij hoort heeft een aantal redenen. Zo kun je bij SiteGround terecht voor verschillende soorten hosting. Denk bijvoorbeeld aan shared hosting, WordPress hosting, WooCommerce hosting, Cloud hosting en dedicated server hosting.

Naast dat je bij SiteGround terecht kunt voor alle soorten hosting zijn ook de prestaties en geleverde service erg goed. Zo is de hosting super snel, beschikken ze over servers op erg gunstige locaties, is de klantenservice 24/7 bereikbaar via live chat en erg behulpzaam. Verder is SiteGround ook nog erg gebruiksvriendelijk waardoor je zelfs zonder enige technische kennis jouw hostingpakket kunt beheren.

Kies je voor de reseller hosting van SiteGround? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Deze pakketten beschikken over alles wat jij nodig hebt voor jouw reseller hosting. Het is al helemaal mooi dat je de prijzen al beginnen vanaf €6,99 per maand.

Voordelen:

 • Reseller hosting vanaf €6,99 per maand
 • Ongelimiteerd aantal websites
 • Automatische dagelijkse backups
 • 99,99% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

2. HostGator

HostGator-reseller-hosting

De tweede provider in deze lijst met beste Reseller hosting providers is HostGator. Ook HostGator is namelijk een erg grote, snelle en betrouwbare internationale hosting provider. Zo is HostGator inmiddels al meer dan 20 jaar actief in de wereld van hosting en daardoor weten zij als geen ander wat je nodig hebt voor het opzetten van een succesvolle website of webshop.

Net als SiteGround kun je ook bij HostGator terecht voor vrijwel alle soorten hosting. Verder beschikken ze bij HostGator alleen ook nog over VPS hosting en Magento hosting, maar voor nu houden we het natuurlijk bij de Reseller hosting.

Kies jij voor een hostingpakket van HostGator? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Je kunt vervolgens een pakket kiezen dat het beste aansluit bij jouw wensen. Zo kun je in ieder geval in elk pakket een ongelimiteerd aantal websites kwijt. Wel is het alleen goed om in te schatten hoeveel schijfruimte en bandbreedte je nodig zult hebben, want hier kun je namelijk wel tegen limieten aanlopen.

Voordelen:

 • Reseller hosting vanaf $19,95 per maand
 • Ongelimiteerd aantal websites
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

3. A2 Hosting

Beste-reseller-hosting-in-nederland

Wil jij als reseller jouw klanten echt de beste hosting aanbieden? Dan kan ook A2 hosting een erg interessante keuze zijn en daarom staat deze provider op plek 3 in deze top 10 beste reseller hosting providers. De reden hierachter is eigenlijk vrij simpel. A2 hosting is namelijk constant bezig met het verbeteren van hun server technologie. Hierdoor weet je zeker dat jouw reseller hosting altijd van de beste kwaliteit is.

Een ander voordeel van A2 hosting is dat ze gebruik maken van NVMe-opslag in plaats van SSD opslag. Het voordeel hiervan is dat NVMe-opslag efficiënter is voor de CPU. Daarbij heeft het ook lees- en schrijfsnelheid die drie keer sneller is dan van de SSD hosting. Wanneer je echt het maximale uit jouw website of webshop wilt halen en jouw klanten de best mogelijke prestaties wilt bieden is A2 hosting de juiste keuze.

Kies je voor A2 hosting? Dan heb je de keuze uit vier verschillende reseller hosting pakketten. Jij kunt zelf eenvoudig vergelijken welk pakket vervolgens het beste aansluit bij jouw wensen. Je kunt in ieder geval al terecht bij A2 hosting voor Reseller hosting vanaf $18.99 per maand.

Voordelen:

 • Reseller hosting vanaf $18,99 per maand
 • Ongelimiteerd aantal websites
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,99% uptime garantie
 • 24/7/365 klantenservice

4. Dreamhost

Dreamhost-wordpress-hosting-review

Dreamhost is ook zeker een goede keuze wanneer jij op zoek bent naar snelle en betrouwbare reseller hosting. Waar veel andere hosting providers specifieke reseller hosting pakketten en landingspagina’s hebben heeft Dreamhost dit niet. Echter beschikken ze wel over reseller hosting. In hun kennisbank hebben ze hier namelijk verschillende artikelen over staan.

Wanneer jij namelijk een hostingpakket hebt bij Dreamhost waar meerdere websites in beheerd kunnen worden heb je automatisch reseller hosting. Dit is een slimme zet van Dreamhost, want hierdoor kun jij volledig zelf bepalen welke soort reseller hosting jij wilt. Denk bijvoorbeeld aan reseller WordPress hosting, maar ook cloud, dedicated server of de normale shared hosting. Het is allemaal mogelijk.

Kies je voor de de goedkoopste hosting van DreamHost? Dan kun je kiezen voor het Shared Unlimited pakket. In dit pakket kunnen namelijk een ongelimiteerd aantal websites of webshops beheert worden. De kosten hiervoor bedragen $3,95 per maand.

Voordelen:

 • Reseller hosting vanaf $3,95 per maand
 • Ongelimiteerd aantal websites
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • 99,99% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

5. InMotion

Inmotion-reseller-hosting

Ook InMotion hosting is een provider waar jij terecht kunt voor reseller hosting. Deze partij is nog wat minder bekend dan de overige providers in deze lijst, maar dat zegt niks. InMotion behoort namelijk ook zeker tot de beste hosting providers van dit moment. Net als A2 hosting investeren zij namelijk volop in het verbeteren van hun eigen services en de prestaties van de servers.

Een ander voordeel van InMotion is dat je met een reseller hosting pakket direct alles hebt wat je nodig hebt voor een erg goede prijs. Zo krijg je bijvoorbeeld in het goedkoopste pakket al 80 GB opslagruimte, 800 GB bandbreedte, een onbeperkt aantal e-mail accounts en één dedicated ip-adres. En dat voor maar $15.39 per maand.

Heb je hier nog niet genoeg aan? Dan heb je ook nog de keuze uit drie andere pakketten. Deze pakketten zijn allemaal net weer wat uitgebreider en dus beter wanneer jij grote aantallen websites of webshops wilt gaan beheren.

Voordelen:

 • Reseller hosting vanaf $15,39 per maand
 • Volledig naar wens maken
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,99% uptime garantie
 • 24/7/365 klantenservice

6. Bluehost

Snelle-reseller-hosting

Bluehost is een hosting provider die iedereen eigenlijk wel kent. Net als SiteGround is Bluehost namelijk een super grote en populaire hosting provider die ook nog eens wordt aangeraden door WordPress zelf. Bij Bluehost kun je verder ook terecht voor verschillende soorten hosting en uiteraard ook voor een erg goede prijs.

Kies je voor de reseller hosting van Bluehost? Dan gaat dit via de Reseller club. Dit is een onderdeel van Bluehost waar je dus terecht kunt wanneer je reseller wilt worden van Bluehost.

Kies je voor een reseller hosting pakket van Bluehost? Dan heb je de keuze uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is verkrijgbaar vanaf $17.99 per maand. In dit pakket kun je al een ongelimiteerd aantal websites of webshops beheren. Verder krijg je 40 GB SSD opslagruimte, 800 GB bandbreedte, ongelimiteerd e-mail en 40 cPanel account.

Voordelen:

 • Reseller hosting vanaf $17,99 per maand
 • Ongelimiteerd aantal websites
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

7. FlyWheel

Flywheel-beste-reseller-hosting

Ook FlyWheel is een erg geschikte hosting provider voor reseller hosting. Echter is er wel een ding waar je even rekening mee moet houden. Bij Flywheel kies je namelijk voor managed reseller hosting. Dit is erg fijn en makkelijk, maar het brengt ook een flinke prijs met zich mee. Waar de prijzen voor reseller hosting bij de bovenstaande providers beginnen bij zo’n $20 dollar per maand beginnen de prijzen bij FlyWheel vanaf $115 dollar per maand.

Vervolgens komt daar ook nog eens bij dat je met dit goedkoopste pakket, maar 10 websites of webshops kunt beheren. FlyWheel kan dus een erg geschikte reseller hosting provider zijn, maar je moet wel flink willen betalen, want goedkoop is het namelijk niet.

Voordelen:

 • Reseller hosting vanaf $115,00 per maand
 • Minimaal 10 websites beheren
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

8. NameCheap

Namecheap-goedkope-reseller-hosting

NameCheap is ook zeker een provider die niet mag ontbreken in deze top 10 beste reseller hosting providers. Hoewel NameCheap destijds is begonnen als domeinnaam register zijn ze ook al enkele jaren bezig op het gebied van hosting. Naast het kopen van een domeinnaam kun je bij NameCheap dus ook terecht voor onder andere shared hosting, WordPress hosting en dedicated server hosting.

Kies je voor de reseller hosting van NameCheap? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket kost €15,46 per maand wanneer je een contract van een jaar aangaat. Met dit pakket krijg je 25 cPanel accounts, 30 GB SSD opslagruimte en een ongelimiteerde hoeveelheid bandbreedte.

Biedt dit pakket jou niet voldoende vrijheid? Dan heb je ook nog de keuze uit twee andere pakketten. Deze pakketten zijn natuurlijk een stukje duurder, maar geven ook een hoop meer vrijheden. Zo heb je meer opslagruimte en meer ruimte om bestanden op te slaan.

Voordelen:

 • Reseller hosting vanaf €15,46 per maand
 • Ongelimiteerd aantal websites
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

9. GoDaddy

Goedkope-reseller-hosting

Een van de eerste en grootste hostingproviders was GoDaddy. Je zult daarom denken dat zij exact weten wat jij nodig hebt voor het opzetten van een succesvolle website of webshop en dat is dan ook zeker zo. GoDaddy levert erg betrouwbare hosting waardoor je kunt rekenen op stabiele servers met een hoge uptime. Het is bij GoDaddy zelfs mogelijk om de volledige reseller hosting omgeving te white labelen. Hierdoor zien jouw klanten niet meer de logo’s van GoDaddy, maar die van jou.

Heb je interesse in een reseller hosting pakket van GoDaddy? Dan heb je de keuze uit twee verschillende pakketten. Het eerste pakket kost €107,88 per jaar. Dit is omgerekend €8,99 per maand. Dit pakket is dan ook erg geschikt voor resellers die werken met maximaal 25 klanten.

Heb jij meer dan 25 klanten? Dan kun je kiezen voor het Pro-reseller pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €179,88 per jaar. Dit is omgerekend €14,99 per maand. Met dit pakket heb je echter veel meer vrijheid. Zo kun je meer websites of webshop kwijt in het pakket, heb je meer opslagruimte en niet te vergeten meer bandbreedte.

Voordelen:

 • Reseller hosting vanaf €15,46 per maand
 • Ongelimiteerd aantal websites
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

Beste reseller hosting bonus: GreenGeeks

Greengeeks-reseller-hosting

Inmiddels hebben we in deze top 10 beste reseller hosting providers 9 hosting providers besproken, maar wat als je tot nu toe nog niet de beste hosting provider voor jouw website of webshop hebt gevonden? Dan heb ik hier nog een bonus reseller hosting provider voor jou.

GreenGeeks is de partij die ik jou wil meegeven als bonus, want ook zij zijn namelijk een erg geschikte provider. Naast WordPress hosting en VPS hosting kun jij hier namelijk ook terecht voor Reseller. Om precies je te zijn heb je de keuze uit 3 verschillende pakketten. Dit is erg fijn, want hierdoor kun jij een pakket kiezen dat het beste aansluit bij jouw wensen en daardoor betaal je nooit teveel.

Kies je voor het goedkoopste pakket? Dan krijg je 60 GB SSD opslagruimte, 600GB bandbreedte, 25 cPanel accounts, een gratis SSL certificaat en niet te vergeten de 24/7 klantenservice. De hosting kosten voor dit pakket bedragen $19,95 dollar per maand.

Voordelen:

 • Reseller hosting vanaf $19,95 per maand
 • Minimaal 25 websites
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

Wat is Reseller hosting precies?

Inmiddels hebben we de 10 beste reseller website hosting providers met elkaar vergelijken. Je zult nu misschien denken dat je op basis hiervan de beste provider voor jou moet kiezen, maar zo ver is het nog niet. Er zijn namelijk nog een een aantal dingen die ik echt besproken wil hebben, want met deze informatie wordt het kiezen van de beste reseller hosting een stuk makkelijker. Laten we daarom maar beginnen met de vraag: “Wat is reseller hosting eigenlijk”.

Bij reseller hosting verkoop jij eigenlijk de servers, bandbreedte en overige diensten van een specifieke hosting provider. Het voordeel hiervan is dat je dit kunt doen met white labelling. Hierdoor kun jij gebruik maken van de servers van een specifieke provider, maar kun je het volledige dashboard zelf inrichten waardoor het lijkt alsof er hosting bij jou is afgenomen.

Dit is dus erg handig wanneer jij bijvoorbeeld websites en/of webshops bouwt voor klanten. Je zit nu namelijk niet meer met tientallen of honderden hosting pakketten, maar je kunt alles plaatsen in één pakket. Daarbij kun je ook nog eens zelf de prijzen bepalen die jij wilt reken.

Webhosting providers die reseller-hosting aanbieden, voeren alle back-end taken uit, zoals serverbeheer, hardware- en software-upgrades, taakverdeling en meer, terwijl jij je concentreert op jouw bedrijf.

Hoe werkt Reseller hosting?

Nu je weet wat Reseller hosting is wil je natuurlijk ook weten hoe reseller hosting werkt. Laten we daar daarom ook maar eens dieper op ingaan. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen webhosting doorverkopen, in plaats van hun eigen hosting opzetten. is het gemak. Reseller hosting vereist namelijk niet de uitgebreide technische kennis op het gebied van hosting.

Resellers zijn verantwoordelijk voor de interactie met hun klanten, maar zijn niet verantwoordelijk voor hardware-, software- en/of verbindingsproblemen. De datacenter beheerders van hosting providers zijn verantwoordelijk voor dat soort problemen.

De Resellers kunnen echter wel in de lastige positie worden geplaatst om contact te onderhouden tussen de hostingprovider en de klant voor andere soorten technische ondersteuning, zoals facturerings- en betalingsproblemen. Met andere woorden, je moet geduld en begrip tonen als je met woedende klanten omgaat.

Idealiter zou je zelf in staat moeten zijn om enige basisondersteuning te bieden aan jouw klanten. Voor de problemen die jij niet kunt oplossen, moet je zelf contact opnemen met de klantenservice van de hosting provider om een ​​oplossing te vinden. Hoe goed de klantenservice is en of ze jou daadwerkelijk helpen is afhankelijk van de provider en het pakket dat jij kiest. Controleer dit daarom goed.

Voor wie is reseller hosting geschikt?

Een andere belangrijke vraag is voor wie reseller hosting eigenlijk geschikt is. Hier kunnen we vrij kort in zijn, want reseller hosting is perfect als je hosting wilt gaan doorverkopen, maar in andere gevallen eigenlijk niet.

Reseller hosting is daarom met name geschikt voor website en webshop bouwers die efficiënter willen werken en er ook nog wat extra aan willen verdienen. Je hebt nu namelijk niet meer tientallen of honderden hosting accounts nodig, maar alles kan vanuit één account beheerd worden.

Een ander voordeel zijn de inkomsten. Je krijgt nu namelijk niet meer alleen betaald voor het maken van een WordPress website of WordPress webshop, maar ook voor de hosting. Aangezien dit een maandelijks terugkerende inkomsten zijn werk je ook nog eens aan jouw passieve inkomsten. Reseller hosting kan dus erg geschikt zijn, maar heeft geen meerwaarde wanneer jij alleen een website voor jezelf wilt bouwen.

Is er ook goedkope reseller hosting?

Een vraag die ik veel voorbij heb zien komen is of er ook goedkope reseller hosting is. In dit onderdeel van dit artikel wil ik daar daarom wat dieper op ingaan.

Ja, er zijn goedkope reseller hosting alternatieven. Neem bijvoorbeeld SiteGround, want dit is namelijk de goedkoopste reseller hosting in deze lijst. Dat SiteGround zo “goedkoop” is komt onder andere door de flinke korting die je krijgt. Na de eerste contractduur stijgt de prijs namelijk en zul je dus ook meer gaan betalen.

Ga je echt specifiek op zoek naar goedkope reseller hosting? Dan is het verstandig om heel goed onderzoek te doen, want goedkope hosting is in veel gevallen een miskoop. Zo lever je met goedkope hosting fors in op snelheid, beveiliging en klantenservice. Ik zal daarom altijd aanraden om te investeren in kwalitatief goede hosting.

Goedkope-reseller-hosting

Is reseller hosting ook geschikt voor WordPress websites?

Op dit moment worden erg veel websites en webshops gebouwd met WordPress. Een vraag die ik daarom ook vaak heb ontvangen is of reseller hosting ook geschikt is voor WordPress websites.

Zoals je misschien al wel kunt raden is reseller hosting ook volledig geschikt voor WordPress websites en webshops. Reseller hosting is namelijk vrijwel hetzelfde als normale hosting, maar dan kun je de hosting ook zelf doorverkopen. Bij veel hosting providers kun je vanuit de reseller hosting pakketten WordPress installeren met één druk op de knop.

Natuurlijk is dat mooi meegenomen, want wanneer je WordPress met één druk kunt installeren gaat alles een stuk makkelijker en sneller. Verder is het bij veel providers ook mogelijk om WordPress automatisch te laten updaten.

Hoe kies jij zelf de beste reseller hosting?

Wanneer je op zoek bent naar de beste reseller hosting provider voor jou zijn er uiteraard een aantal zaken waar je op moet letten. In dit geval heb ik dit onderzoek al voor jou gedaan. Dit betekent dat alle providers die ik hierboven heb genoemd goed scoren op de onderstaande punten.

Besluit jij om zelf nog verder te zoeken naar andere reseller hosting providers? Dan is het verstandig om deze aanbieder in ieder geval op de volgende punten te controleren. Hierdoor kun jij een miskoop namelijk voorkomen.

 • Snelheid & uptime: Het is als eerste goed om de snelheid & uptime te controleren, want dit zijn erg belangrijke punten. Snelheid speelt namelijk een belangrijke rol in hoe goed jouw website gevonden gaat worden in Google. Het uptime percentage geeft aan hoeveel minuten per jaar website online staat en dus bereikbaar is. Deze kun je het beste op minimaal 99,9% hebben.
 • Resources: Als tweede is het belangrijke om de hoeveelheid resources te controleren die jij kunt gebruiken, want je wilt niet tegen de limieten aan lopen. Controleer daarom altijd hoeveel websites je in één pakket kunt beheren, de hoeveelheid schijfruimte en de bandbreedte.
 • Beveiliging: Een erg belangrijk onderdeel van hosting is de beveiliging. Het is daarom ook erg belangrijk dat jij kiest voor een reseller hosting provider die dit goed op orde heeft. Denk bijvoorbeeld aan SSL certificaten, server monitoring, automatisch backups laten maken en ga zo maar door.
 • Klantenservice: Als laatste is het ook goed om de klantenservice te controleren. Bij reseller hosting zitten hier namelijk aardige verschillen tussen. Zo heb je bij de ene provider heeft ondersteuning, omdat je reseller bent en bij de andere wel. Controleer dit daarom altijd goed.
Reseller-hosting-vergelijken

Beste reseller hosting prijzen: Wat kost reseller hosting eigenlijk?

Inmiddels hebben we de top 10 beste reseller hosting providers voor in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Op basis van al deze informatie zal jij in staat moeten zijn om de beste reseller hosting voor jou te kiezen. Toch is er nog een vraag die ik wil behandelen in deze blog en dat is wat reseller hosting nou precies kost.

Het is lastig om precies te zeggen wat reseller hosting ongeveer zal gaan kosten. Dit is namelijk van veel verschillende factoren afhankelijk. Zo is dit bijvoorbeeld afhankelijk van het pakket de provider die jij kiest, het pakket dat jij kiest en de duur van het contract. Des te langer het contract namelijk is, des te meer korting jij krijgt.

Wel kan ik een inschatting geven van wat reseller hosting ongeveer zal gaan kosten. Voor reseller hosting beginnen de prijzen vaak rond de $15 dollar per maand. Zoals je ziet bij SiteGround kan het ook goedkoper, maar dan moet je het geluk hebben dat je net tegen een aanbieding aanloopt.

Conclusie; Wat is de beste reseller hosting voor jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het eind van deze blog is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste reseller hosting provider voor jou?

Wanneer je mij zult vragen welke reseller hosting ik zou aanraden of zelf zou aanschaffen kom ik direct uit bij SiteGround. SiteGround is namelijk een super sterke provider waar ik inmiddels zelf ook al meerdere jaren mijn websites laat hosten.

Is SiteGround niet de beste reseller hosting provider voor jou? Dan kun je ook even kijken bij HostGator of A2 hosting, want ook deze partijen beschikken over erg betrouwbare en kwalitatief goede hosting.

Beste reseller hosting - Veelgestelde vragen

Wat is reseller hosting?

Reseller hosting is een vorm van hosting waarbij de gebruiker de hostingpakketten doorverkoopt aan de eindgebruiker. Vaak bieden webbouwers reseller hosting aan in combinatie met website onderhoud en een eigen control panel. Als reseller ben jij volledig verantwoordelijk voor de klantenservice.

Heb je met reseller hosting ook DirectAdmin?

Ja, wanneer je kiest voor reseller hosting krijg je ook toegang tot een controle paneel. Welk systeem dit precies is verschilt per hosting provider. Vaak zie je dat het gaat om DirectAdmin zelf of cPanel.

Is reseller hosting het waard?

Dit is afhankelijk van jouw specifieke wensen. Ben jij niet technisch aangelegd? Dan raad ik reseller hosting niet aan. Ben jij wel technisch aangelegd en wil jij hostingpakketten voor jouw klanten beheren? Dan is reseller hosting het zeker waard.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

SiteGround-Logo.png
4.9/5

De beste hosting provider voor jouw website vinden?

Ben je op zoek naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop? In deze hosting gids vertel ik je alles over webhosting en vergelijk ik de 8 beste hosting providers van dit moment!

Via deze gids kun je tot 80% korting krijgen op webhosting!

Hosting-gids