Beste Elementor Addons | De 16 beste addons in 2024

Beste-Elementor-Addons
Inhoudsopgave

Op zichzelf is de Elementor page builder al een van de meest functierijke page builder plugins die je voor WordPress kunt vinden. Maar als je nog meer design mogelijkheden wilt gebruiken, zijn er tal van geweldige Elementor addons van derden te vinden die de Elementor of Elementor Pro nog verder uitbreiden.

De meeste van deze Elementor add-ons geven je een verscheidenheid aan nieuwe Elementor widgets om te gebruiken in je pagina of bericht ontwerpen. Daarbij zijn er ook nog Elementor addons die nieuwe functionaliteiten of nieuwe opties aan bestaande widgets toevoegen.

In deze blog heb ik mijn favoriete gratis en premium Elementor addons verzameld om je te helpen de beste Elementor Addons voor jou te vinden. Lees deze blog daarom zeker verder!

Waarom heb je Elementor Addons nodig?

Is een WordPress website maken gelukt? Dan is de kans groot dat je dit met Elementor of Elementor Pro hebt gedaan. Wanneer je gewerkt hebt met Elementor zal je gezien hebben dat je al toegang krijgt tot een groot aantal widgets en functionaliteiten. Kies je voor Elementor Pro? Dan krijg je toegang tot nog meer functionaliteiten. Weten welke extra functionaliteiten je kunt gebruiken? Je leest het in mijn Elementor Pro review!

Wanneer je van te voren een heel plan voor jouw website of webshop hebt uitgewerkt is het jammer wanneer dit toch niet mogelijk blijkt te zijn in Elementor. In dit geval kun je overstappen op Elementor Pro, maar ook dan komt het toch nog wel eens voor dat je nog steeds niet alles volledig naar wens kunt maken.

Hier hebben meerdere mensen last van gehad en daarom zijn er inmiddels verschillende Elementor Addons te vinden. Via deze Addons krijg jij meer widgets en functionaliteiten waardoor jij jouw website wel echt helemaal naar eigen wens kunt maken!

Wat zijn de beste Elementor Addons in 2024?

Elementor is al een lange tijd op de markt en dus te gebruiken voor jouw WordPress website. Met bijna elke update komen er wel nieuwe functionaliteiten bij of worden al bestaande widgets uitgebreid. Helaas worden niet altijd de functionaliteiten toegevoegd die mensen nodig hebben. In dit geval kom je dus al snel uit bij een Elementor Addon.

Hieronder heb ik daarom de 16 beste Elementor Addons van dit moment op een rijtje gezet. Jij kunt deze Addons eenvoudig met elkaar vergelijken om zo de widgets te vinden die jij voor jouw website of webshop nodig hebt of nog wilt gaan gebruiken.

1. Essential addons for elementor

Essential-addons-elementor

Een erg populaire Elementor Addon waar ik erg tevreden over ben is de Essential addons for elementor addon. De Essential Addons addon voor Elementor is namelijk een enorm pakket Elementor-widgets dat zowel in een gratis als in een premium versie verkrijgbaar is.

De gratis versie is populair, goed beoordeeld en geeft je toegang tot 50+ nieuwe widgets, waaronder veel widgets die je anders alleen in Elementor Pro zou krijgen, zoals post grids, post timelines, testimonials en meer.

Als je voor de Pro-versie kiest, krijg je 40+ extra widgets (in totaal 90+ widgets), waaronder enkele unieke die ik ergens anders nog niet heb gezien. Enkele van de meest unieke widgets hier zijn:

 • Postblokken (flex)
 • Interactieve promo (nette hover effecten op een box)
 • Dynamische filterbare galerij
 • Beschermde inhoud (inhoud beperken door gebruikersrol of wachtwoord)
 • Gegevenstabellen
 • Lightbox/modale popups
 

Samenvattend is de Essential addons for elementor echt een van de grootste en populairste Addons die jij voor Elementor kunt gebruiken. Het is daarom zeker de moeite waard om ook deze Elementor Addon eens te bekijken.

2. Ultimate Add-Ons for Elementor

Ultimate-addons-for-elementor

De tweede Elementor Addon waar ik een groot fan van ben is de Ultimate Add-Ons for Elementor addon van Brainstorm Force. Voor velen zal deze naam waarschijnlijk wel bekend voorkomen, want Brainstorm Force is ook de uitgever van het Astra WordPress theme.

Ultimate Add-ons for Elementor geeft jou 50+ extra widget, 200+ sectie blokken, en nog meer ontwerpmogelijkheden dan dat jij nodig zou kunnen hebben voor jouw website of webshop.

Niet alleen dat, maar deze Elementor add-on is ook nog eens extreem licht en goed geoptimaliseerd. Hierdoor blijft jouw website lekker snel en kun jij goed gevonden blijven worden in zoekmachines als Google. Na het installeren kun jij bijvoorbeeld eens jouw website snelheid testen om de resultaten te bekijken.

Benieuwd welke extra widgets Ultimate add-ons for Elementor aan de standaard versie van Elementor kan toevoegen? Je krijgt onder andere toegang tot de volgende functionaliteiten.

 • Meer dan 50 vooraf gebouwde en stijlvolle Widgets
 • Aanpasbare Widgets
 • Voorgebouwde blokken en sjablonen
 • Mobiel-vriendelijke en responsieve widgets
 • Kopieer elementen of blokken van een ander domein
 

Met al deze functionaliteiten en de hoge prestaties is Ultimate Add-Ons for Elementor echt een Elementor Addon die niet mag ontbreken in deze blog!

3. PowerPack

Powerpack-elementor

Ook PowerPack for Elementor is een enorm krachtige Addon die jij als uitbreiding in Elementor kunt gebruiken. PowerPack beschikt namelijk over een collectie van meer dan 70 widgets die jij kunt gebruiken in Elementor.

Je vind onder andere widgets voor de volgende onderdelen:

 • Essentieel (accordeons, knoppen, enz.)
 • Inhoud (getuigenissen, grids, sliders, enz.)
 • Berichten
 • Prijzen
 • Navigatie
 

Een ander voordeel van het gebruik van de PowerPack addon is dat het white-labeling heeft. Dit betekent dat jij jouw branding kunt gebruiken tijdens het maken van websites of webshops voor klanten. Dit maakt het een perfecte keuze voor designers en webontwikkelaars. Je kunt jouw lay-out ook opslaan als een sjabloon om in de toekomst te gebruiken.

Er is een gratis versie van PowerPack beschikbaar. Echter, om toegang te krijgen tot het volledige assortiment Elementor Addons kun je beter kiezen voor een premium licentie. Deze zijn verkrijgbaar vanaf $49 dollar per jaar.

4. Starter Templates

Astra-starter-templates-addon

Starter Templates is niet een gebruikelijke widget die je gebruikt binnen Elementor. Toch is het wel een echte Elementor Addon die jij voor jouw website of webshop kunt gebruiken. Starter Templates geeft je volledige toegang tot website/pagina templates die je kunt importeren naar jouw website. Een voordeel van deze plugin is dat het niet alleen gebruikt kan worden voor Elementor, maar ook wanneer jij gebruik maakt van Beaver Builder of Brizy.

Net als de Ultimate Addons for Elementor Addon is ook de plugin Starter Templates door het bedrijf Brainstorm Force ontwikkeld. Wanneer jij deze plugin aan jouw website toevoegt krijg jij toegang tot meer dan 280 kant-en-klare websites die jij met een druk op de knop kunt importeren. Ook vind je binnen Starter Templates layouts voor individuele pagina’s of berichten.

Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen is de inhoud aanpassen. Door gebruik te maken van de Starter Templates plugin bespaar jij dus een hoop tijd op het maken van jouw WordPress website en dat ook nog eens helemaal gratis!

5. Crocoblock

Crocoblock-addon-elementor

Crocoblock is een set van verschillende WordPress plugins die allemaal samenkomen om jou te helpen bij het maken van een website met Elementor. Crocoblock noemt zichzelf “de ultieme toolkit voor het bouwen van websites met Elementor”. Je kunt deze Elementor Addon echter ook gebruiken wanneer jij jouw website maakt met Gutenberg.

Wanneer je aan de slag gaat met Crocoblock vind je onder andere de volgende functionaliteiten:

 • Jet plugins: Dit is een suite van 20 verschillende plugins die nieuwe widgets en visuele effecten toevoegen aan Elementor.
 • Templates: Je krijgt toegang tot 60+ nieuwe Elementor templates.
 • Popups: Crocoblock bevat ook 50+ interactieve popups voor Elementor.
 • Kava Pro: Je krijgt daarnaast ook nog toegang tot het Kava Pro thema, dat ontworpen is om goed te combineren met Elementor. Toch denk ik dat de meeste waarde voortkomt uit de Jet plugins en templates.
 

De Jet plugins kunnen je namelijk helpen om meer geavanceerde websites met aangepaste inhoud te maken met Elementor. Bijvoorbeeld bibliotheken, boekingwebsites, WooCommerce webshops, enzovoort.

Je kunt de Jet plugins afzonderlijk van elkaar kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om je te abonneren op Crocoblock. In dit geval krijg je toegang tot alle plugins en addons van Crocoblock.

De prijs van individuele Jet plugins varieert tussen gratis en $43 dollar per jaar. Het all-inclusive jaarlijkse lidmaatschap heeft een prijs van $199 voor één site en $399 voor een onbeperkt aantal websites. Er is ook een levenslang onbeperkt pakket voor $999.

6. Envato Elements

Envato-elements-addon-elementor

Envato Elements Template Kits is een plugin die je toegang geeft tot meer dan 1.000 professionele website templates. Deze templates kun jij gebruiken binnen zowel Elementor als Beaver Builder. Ook Envato Elements mag daarom niet ontbreken in deze lijst met de beste Elementor Addons.

Net als bij Starter Templates plugin van Brainstorm Force, is het zo eenvoudig als het vinden van de templates die jij wilt gebruiken, deze te importeren, en vervolgens erg eenvoudig aan te passen naar jouw eigen wens.

Je vindt in de Envato Elements Elementor Addon onder andere de volgende functies:

 • Meer dan 70 templatekits
 • Envato Elements bibliotheek met meer dan 60.000 rechtenvrije stockfoto’s
 • Mix en match ontwerpen
 • Geen beperkingen op het aantal sjablonen dat je kunt importeren
 

Envato Elements is zowel een gratis Addon als een betaalde Addon. Wil jij toegang tot de premium templates? Dan heb je een Envato Elements abonnement. Deze zijn verkrijgbaar vanaf $16,50 per maand.

7. Master addons for elementor

Met meer dan honderdduizend actieve gebruikers en een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren op WordPress, behoort de Master Addons addon tot een van de populairste Elementor Addons die jij voor jouw website kunt gebruiken.

Je krijgt met de Master addons for elementor addon toegang tot een grote bibliotheek aan website templates, widgets, instellingen voor de header en footer en zelfs de mogelijkheid voor het maken van een mega menu.

Master Addons beschikt zowel over een gratis als premium versie. Met de gratis versie kun jij 31 gratis widgets gebruiken. Wanneer je de 18 premium widgets ook wilt gebruiken moet je de premium versie van Master Addons for Elementor aanschaffen.

Het komt met een grote bibliotheek van sjablonen en Elementor widgets, header en footer builders, en een mega menu. Het heeft 31 gratis widgets en in de premium versie, krijg je extra 18 Elementor widgets.

8. Premium addons for elementor

Premium-addons-for-elementor

Tot nu toe nog niet de beste Elementor addons voor jouw website of webshop gevonden? Dan kan de Premium Addons for Elementor addon zomaar eens de beste keuze zijn voor jou.

Premium Addons for Elementor is een flexibele Elementor Addon waarmee je een professionele website kunt maken zonder enige technische kennis nodig te hebben. De widgets bevatten een groot aantal mogelijkheden en functies. Je kunt de widgets die je niet gebruikt ook uitschakelen om zo de snelheid van jouw website zo optimaal mogelijk te maken.

Premium Addons werken met elk WordPress-thema, zolang de Elementor page builder, maar is geïnstalleerd. Je krijgt onder andere toegang tot de volgende widgets met deze Elementor Addon:

 • Scrollen met afbeelding
 • Banners
 • Google Maps
 • Prijslijsten
 • Aftellers
 

Er is een gratis Premium Addons plugin die meer dan 23 widgets bevat. Als je echter kiest voor de Pro-versie, verkrijgbaar vanaf 39 dollar, krijgt je toegang tot meer dan 34 waardevolle widgets.

9. Elements Kit

Elements-kit-Elementor-addon

Elements Kit is een alles-in-één add-on voor Elementor. Het geeft je in de Elementor page builder de mogelijkheid om ingewikkelde en uitgebreide ontwerpen te maken om je Elementor website te laten opvallen.

Elements Kit bevat modules zoals een Header Footer Builder, Mega Menu Builder, LayoutKit en meer. Dit allemaal in een plugin. Je krijgt daarbij ook nog eens toegang tot meer dan 55 aangepaste widgets die jij binnen Elementor of Elementor Pro kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van sticky content ok gebruik maken van een website template.

10. Primary Addons

Primary-addon

Ook de Primary Addons Elementor Addon mag zeker niet ontbreken in deze lijst met de beste Elementor Addons. Met meer dan 20+ gratis widgets (en nog eens 15 extra in de pro versie), heeft deze Elementor addon een ton aan ontwerpmogelijkheden om te helpen met het maken van een geweldige website!

Wat deze extensie zo goed maakt is dat het veel goede widgets biedt die niet beschikbaar zijn in de gratis versie van Elementor. Daarbij is het systeem erg beginners vriendelijk en daardoor gemakkelijk aan te passen en te gebruiken.

Enkele van de beschikbare widgets in Primaire Addons voor Elementor zijn een professioneel over mij blok, blog grids, en grafieken om de verschillende aspecten van jouw bedrijf te laten zien.

Het bevat ook portfolio-elementen zoals galerijen, eerdere projecten of ervaringen/reviews van tevreden klanten. Zeker de moeite waard om deze Elementor Addon eens te controleren.

11. The Plus Addons

Toolkit-for-elementor

De Plus Addons voor Elementor is een ander populaire addon die bomvol zit met veel gevraagde widgets van Elementor gebruikers.In totaal krijg je toegang tot een bibliotheek die bestaat uit meer dan 80 erg krachtige Elementor widgets. Daarbij krijg je toegang tot meer dan 18 templates, meer dan 300 blokken om pagina’s op te bouwen en nog veel meer.

Deze addon is daarmee een ideale keuze als je op zoek bent naar veel variatie. Je kunt de widgets gebruiken om out-of-the-box lay-outs te bouwen, mega menu’s met verschillende stijlen te maken en dynamische lijsten en categorieën toe te voegen.

Verder vindt je onder andere widgets voor de volgende functionaliteiten:

 • Geavanceerde knoppen
 • Pagina scroll opties
 • Cirkel menu
 • Geavanceerde typografie
 • Beschermde inhoud
 • Dynamische tijdschrift schuifregelaar
 • Instagram feed
 

The Plus Addons is bovendien beginners- en gebruiksvriendelijk. Dit is een handige tool, zelfs als je minimale Elementor of design ervaring hebt kun je met deze addon snel en eenvoudig uit de voeten. Van de plugin is zowel een gratis als betaalde variant beschikbaar.

12. Droit Addons

Ultimate-addon-for-elementor

Een iets minder bekende, maar toch erg waardevolle Elementor Addon is de Droit Addon. Deze Elementor Addon kan jouw Elementor website er geweldig uit laten zien. Met meer dan 23+ widgets, 70 blokken en meer dan 9 pagina templates kun jij met deze Elementor Addon helemaal los gaan.

Je vindt in de Droit Addon onder andere de volgende functionaliteiten:

 • Banner
 • Geanimeerde tekst
 • Iconen Boxen
 • FAQ onderdelen
 • Prijstabellen
 • Review Blokken
 • Lottie effecten

13. Exclusive Addons for Elementor

Exclusive-addons-elementor

De Exclusive Addons addon voor Elementor levert meer dan 85 Elementor widgets en meer dan 600 vooraf gemaakte blokken die jij kunt gebruiken om jouw pagina of bericht op te bouwen. Je kunt portfolio’s, galerijen, blog grids en nog veel meer maken met deze addon zonder enige technische kennis nodig te hebben.

Een groot voordeel van de Exclusive Addons is dat deze addon is lichtgewicht en zeer aanpasbaar is. Het kan jou helpen veelzijdige en populaire ontwerpen te maken voor visueel ingestelde bezoekers. Je kunt verder onder andere de volgende functies:

 • 49 kant-en-klare templates
 • Aangepaste positionering
 • Aangepaste CSS
 • Speciale effecten
 • Professionele en klantvriendelijke ondersteuning
 

Er is een gratis versie van Exclusive Addons beschikbaar. Echter, als je wilt upgraden naar een premium plan krijg je wel veel meer functionaliteiten en templates. De prijzen hiervoor beginnen vanaf $29 dollar per jaar.

14. Element Pack

Element-pack-elementor

Element Pack is een andere addon-bibliotheek die je kunt gebruiken om de functionaliteit van Elementor uit te breiden en te verbeteren. Deze Elementor Addon bevat meer dan 190 premium elementen, die je allemaal kunnen helpen bij het maken van een strakke en hoogwaardige website of webshop:

Je kunt kiezen uit een uitgebreide collectie van bijna 300 kant-en-klare website templates. Andere functionaliteiten die je kunt gebruiken zijn:

 • Optimalisatie met behulp van de juiste validatie en code standaarden
 • Populaire widgets die u kunt aanpassen via een drag-and-drop editor
 • Meertalig, met ondersteuning voor meer dan 15 talen
 • 160+ kant-en-klare paginasjablonen
 • 100+ header en footer sjablonen
 

De Element Pack addon voor Elementor is te verkrijgen in drie verschillende licenties. De prijzen hiervoor beginnen vanaf $29.25 per jaar. Zeker de moeite waard om ook deze Elementor Addon eens te bekijken.

Beste Elementor Addons Bonus: Advanced Custom Fields

Advanced-custom-fields-elementor

Een andere Addon die ik zeker nog even wil bespreken in deze blog met de beste Elementor Addons is Advanced Custom Fields. Helaas is dit niet een echt een echte addon, maar meer een plugin die je super handig is wanneer jij een gebruik maakt van Elementor Pro.

Met Advanced Custom Fields kun jij namelijk custo inputvelden maken. Neem in dit geval bijvoorbeeld een review van een product. In de reviews die ik plaats geef ik scores op gebruiksvriendelijkheid, klantenservice, prijs en snelheid. Voor al deze velden heb ik een custom field gemaakt die ik kan invoeren wanneer ik een pagina aanmaak.

Vervolgens heb ik blog template ontwikkeld dat alleen gebruikt wordt voor de reviews. In deze template heb ik geselecteerd welke velden op welke positie gebruikt moeten worden. Hierdoor kun jij een template voor super veel verschillende pagina’s gebruiken en hoef je een mogelijke aanpassing alleen in het template door te voeren. De combinatie van Elementor met Advanced Custom Fields is daarom ook echt een aanrader! Om echt het maximale uit deze combinatie te halen moet je wel Elementor Pro kopen.

Zijn er ook speciale WooCommerce Addons voor Elementor?

Wil jij een WordPress webshop maken met Elementor? Of heb jij al een WordPress webshop gemaakt, maar loop je vast, omdat je iets niet helemaal naar wens kunt maken? Dan kun je ook hiervoor Elementor WooCommerce Addons vinden.

Vrijwel alle Elementor Addons die ik in deze blog heb besproken beschikken wel over enkele WooCommerce widgets of functionaliteiten die jij kunt gebruiken. Het is dan ook super interessant om deze Addons eens goed met elkaar te vergelijken.

Het gebruik van een WooCommerce Addon voor Elementor is erg verstandig, omdat WooCommerce altijd een vrij standaard design hanteert wat moeilijk is aan te passen. Hier brengen de WooCommerce Addons gelukkig verandering in!

De beste Elementor Addons: Wat kosten ze?

Een belangrijk onderdeel in deze blog met de Beste Elementor Addons zijn natuurlijk de kosten. Alles kost tegenwoordig geld en dat geldt ook voor een groot aantal Elementor Addons.

Hoeveel de kosten voor een Elementor Addon precies bedragen is erg afhankelijk van wat jij precies nodig hebt. Zo staan er in deze blog een aantal gratis Elementor Addons, een aantal Addons die zowel een gratis als premium versie hebben en addons die alleen een premium versie hebben.

Het is daarom het beste om te kijken naar de addons die jij interessant vind. Vervolgens kun je voor die specifieke addon kijken wat deze kost. Vaak kun je namelijk per jaar betalen, maar is het ook mogelijk om eenmalig een levenslange licentie aan te schaffen.

Conclusie: Moet jij deze Addons allemaal gaan gebruiken?

Nu we zijn aangekomen aan het eind van deze blog met de beste Elementor Addons is het tijd voor een conclusie, want moet jij nu al deze addons gaan installeren?

Elementor is een erg populaire en veelgebruikte page builder-plugin die het proces van het ontwerpen en aanpassen van jouw website een stuk eenvoudiger kan maken. Als je echter meer uit jouw Elementor website of webshop wilt maken kun je een extra addon aanschaffen en installeren.

Je kunt enkele van deze Elementor Addons gaan gebruiken, maar gebruik alleen de addons die je ook echt nodig gaat hebben. Veel extra’s plugins kan jouw website namelijk vertragen en dat wil je voorkomen!

Elementor Addons - Veelgestelde vragen

Welke Elementor Addon is het beste?

Het is moeilijk om te zeggen welke Elementor Addon het beste is. Dit is namelijk sterk afhankelijk van wat jij precies aan jouw website wilt toevoegen.

Hoe gebruik je Elementor Addons?

Je kunt de Elementor Addons op verschillende manieren downloaden. Sommige Elementor Addons kun je gratis downloaden als plugin en andere Addons moet je downloaden via de website van de ontwikkelaar. Vervolgens krijg je een bestand dat je kunt uploaden in WordPress bij “Plugins” en dan “Nieuwe plugin toevoegen”.

Zijn Elementor Addons gratis?

Nee, niet alle Elementor Addons zijn gratis. Er zijn wel gratis addons te vinden of addons die beschikken over een gratis versie. Het is daarom goed zoeken naar een Elementor addon die aansluit bij jouw wensen.

Zijn Elementor Addons veilig?

Of Elementor addons veilig zijn is afhankelijk van hoe bekend ze addon is. Wordt de addon veel gebruikt? Wordt de Addon regelmatig geupdate en wat zijn de ervaringen van andere gebruikers? Dit zijn allemaal belangrijke punten om te beslissen of een Elementor Addons veilig is.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Essential-addons-logo
4.9/5

Van $49 voor $39

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand