Bedrijfswebsite maken in 2024? | Gratis beginners handleiding

Bedrijfswebsite-maken
Inhoudsopgave

Wil je zelf een eigen bedrijfswebsite maken? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel ga ik je namelijk stap voor stap uitleggen hoe je zelf, zonder technische kennis, een eigen bedrijfswebsite kunt maken.

Naast dat ik je ga vertellen hoe je een bedrijfswebsite kunt maken komen er nog een aantal andere zaken aan bod. Zo ga ik je vertellen wat je precies nodig hebt om een bedrijfswebsite te maken, welke thema’s je het beste kunt gebruiken en wat het maken van een zakelijke website ongeveer gaat kosten. Als laatste deel ik ook nog enkele belangrijke tips, zodat je direct een goede basis kunt neerzetten.

Wil je zelf je eigen bedrijfswebsite maken? Dan kan ik je zeker aanraden om dit artikel goed door te lezen en de stappen te volgen!

Waarom een bedrijfswebsite maken?

Voordat ik je meeneem in deze handleiding voor het maken van een zakelijke website wil ik eerst even ingaan op het belang van een bedrijfswebsite. Als je dit artikel namelijk leest is de kans groot dat je nog geen bedrijfswebsite hebt en dan is het in ieder geval belangrijk om te weten waarom je een bedrijfswebsite zou moeten maken.

Wanneer je net een bedrijf bent begonnen of als je al enige tijd een bedrijf hebt is het belangrijk om klanten binnen te halen. Deze klanten kun je bijvoorbeeld krijgen vanuit mond tot mond reclame, social media platformen, je aanwezigheid op beurzen en ga zo maar door.

Nu is het probleem alleen dat potentiële klanten op het internet niks over jou en je bedrijf kunnen vinden. Je hebt namelijk geen website waarop je diensten, contactinformatie en eventueel een portfolio staan. Om je bereik te vergroten en potentiële klanten van belangrijke informatie te voorzien is het hebben van een bedrijfswebsite super belangrijk!

Kun je zelf een bedrijfswebsite maken?

Dit brengt ons dan ook direct bij de volgende vraag, want is het mogelijk om zelf een bedrijfswebsite te maken? Ik kan je gelukkig direct geruststellen, want het is absoluut mogelijk om zelf een bedrijfswebsite te maken.

Hoewel het maken van een zakelijke website misschien wat lastig klinkt, kan ik je garanderen dat het in praktijk totaal niet lastig is. Wanneer je gebruik maakt van de juiste programma’s en een up to date handleiding is het maken van een eigen bedrijfswebsite namelijk een fluitje van een cent!

Stappenplan zakelijke website maken

Nu je weet waarom het hebben van een bedrijfswebsite belangrijk is en dat je zelf, zonder technische kennis, een bedrijfswebsite kunt maken, is het tijd voor actie! In dit onderdeel van deze handleiding neem ik je daarom stap voor stap mee door het volledige proces om zelf een zakelijke website te maken. Laten we dus maar direct beginnen, zodat je vandaag direct kunt beginnen met het maken van je bedrijfswebsite.

Zo maak je zelf gemakkelijk een bedrijfswebsite:

1. Hosting en domeinnaam aanschaffen

Cloud86-hosting-review

Wanneer je een bedrijfswebsite wilt maken, is het eerste dat je nodig hebt een hostingpakket met domeinnaam. Een domeinnaam is namelijk het adres van je website en het hostingpakket zorgt ervoor dat je website bereikbaar is via het internet. Zonder hostingpakket en domeinnaam is het niet mogelijk om een website te maken die via het internet bereikbaar is.

Nu is het kiezen van een goede webhosting provider alleen een hele uitdaging. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting providers. Doordat al deze hosting providers ook nog eens beschikken over een ander aanbod met verschillende eigenschappen, is het vergelijken van webhosting providers erg lastig.

Om je zo goed mogelijk te helpen heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan naar de beste webhosting providers in Nederland. Op dit moment kan ik je dan ook aanraden om voor de hosting van Cloud86 te kiezen. Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die al verschillende jaren op rij is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Bovendien is de hosting super gebruiksvriendelijk waardoor je met één klik een CMS als WordPress op Joomla kunt installeren.

Wat ook goed is om te weten is dat Cloud86 als een van de weinige hosting providers beschikt over een telefonische klantenservice. Als je vragen of problemen hebt kun je dus snel en gemakkelijk in contact komen met de klantenservice. De kosten voor webhosting van Cloud86 beginnen vanaf €1,95 per maand. Persoonlijk raad ik je aan om voor het “Webhosting Medium” pakket te kiezen, omdat hier de uitgebreide ondersteuning bij is inbegrepen.

2. Een CMS kiezen

Is het registreren van een domeinnaam gelukt? Dan is de volgende stap het kiezen van een Content Management Systeem(CMS). Een Content Management Systeem is namelijk het systeem dat je kunt gebruiken om je website te bouwen en te beheren zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt.

Nu geldt voor de CMS systemen alleen hetzelfde als voor de hosting providers. De keuze uit CMS systemen is namelijk groot en ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Op dit moment kun je bijvoorbeeld uit de volgende CMS systemen kiezen:

 1. WordPress
 2. Joomla
 3. Drupal
 4. HubSpot
 5. Magento

Persoonlijk raad ik je aan om voor WordPress te kiezen. Meer dan 50% van alle websites draait namelijk op dit CMS systeem, omdat het snel, zoekmachine vriendelijk en gebruiksvriendelijk is. Bovendien is een WordPress website maken met de juiste middelen mogelijk zonder technische kennis! In plaats van een CMS kun je natuurlijk ook voor andere soorten website makers kiezen.

3. WordPress installeren

Heb je ervoor gekozen om WordPress te gebruiken als CMS systeem? Dan is het nu tijd om WordPress te installeren. Hoe je WordPress precies moet installeren is afhankelijk van de hosting provider die je hebt gekozen. Heb je gekozen voor de hosting van Cloud86? Dan kun je onderstaande stappen volgen om WordPress te installeren op je domeinnaam:

Volg deze stappen om WordPress te installeren bij Cloud86:

 1. Log in op de website van Cloud86.
 2. Ga onder “Actieve diensten” naar je hostingpakket.
 3. Klik in het snelmenu op “Inloggen op Plesk”.
 4. Klik in het menu aan de linkerkant op “WordPress”
 5. Klik op “Install WordPress”

Nadat je bovenstaande stappen hebt doorlopen, krijg je een scherm te zien waar je een aantal belangrijke instellingen moet doorlopen. Deze instellingen bepalen hoe WordPress voor je wordt geïnstalleerd en hebben veel invloed op de werking van WordPress. In mijn gratis WordPress handleiding neem ik je mee door deze instellingen, zodat je WordPress juist installeert op je domeinnaam.

WordPress-installeren-Cloud86

4. Een bedrijfswebsite thema of template kiezen

Is het je gelukt om WordPress te installeren? Dan is de volgende stap een WordPress thema kiezen. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de verschillende WordPress thema’s, want de keuze uit WordPress thema’s en templates is wederom gigantisch.

Voordat je een WordPress thema kiest is het eerst belangrijk om te weten wat een WordPress thema precies is. Om het simpel te houden kun je een WordPress thema zien als de code die verantwoordelijk is voor de functionaliteiten en het uiterlijk van je website. Bovendien heeft een thema veel invloed op de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en zoekmachine vriendelijkheid van je website. Je moet daarom echt goed onderzoek doen naar wat je precies wilt, voordat je klakkeloos een WordPress thema installeert.

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van je bedrijfswebsite heb ik al onderzoek voor je gedaan naar de beste WordPress thema’s. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor een multifunctioneel WordPress thema, omdat deze thema’s voor vrijwel alle soorten websites gebruikt kunnen worden. Je kunt deze thema’s dus niet alleen gebruiken voor het maken van een bedrijfswebsite, maar ook voor een portfolio website, fotografie website of blog website.

5. Handige plug-ins voor je zakelijke website

Ondanks dat WordPress beschikt over een hele hoop functionaliteiten, ontkom je er vaak niet aan om gebruik te maken van plug-ins. Plug-ins zijn namelijk stukjes code die je kunt toevoegen aan je website om extra functionaliteiten te krijgen.

Nu zijn er binnen WordPress duizenden plug-ins te vinden voor echt alle doeleinden, maar er zijn een aantal belangrijke plugins die ik met je wil delen:

 1. Akismet: Akismet is een WordPress plugin die door miljoenen websites wordt gebruikt om de hoeveelheid spam-reacties op de website te beperken. Het is daarom voor elke website verstandig om deze plugin te gebruiken.
 2. WPForms: WPForms is een WordPress plugin die je kunt gebruiken om zonder technische kennis formulieren aan je website toe te voegen. Voor een bedrijfswebsite kun je in dit geval bijvoorbeeld denken aan contact- en offerteformulieren.
 3. Classic editor: Classic editor is een WordPress plugin die de nieuwe editor van WordPress vervangt door de oude versie van de editor. Het gebruik van deze plug-in is niet verplicht, maar persoonlijk vind ik de classic editor een stuk gebruiksvriendelijker.
 4. UpdraftPlus: UpdraftPlus is een WordPress plugin die het mogelijk maakt om gemakkelijk backups te maken van je volledige website. Je kunt de plug-in zelfs instellen, zodat UpdraftPlus dagelijks of wekelijks automatisch een backup maakt. Omdat er dagelijks ongeveer 30.000 websites worden gehackt is deze plugin een must voor iedere website!
 5. Yoast SEO: Yoast SEO is een WordPress plugin die je in staat stelt om de vindbaarheid van je website in Google te verbeteren. Zo kan de plugin je namelijk vertellen wat je kunt doen om een pagina te optimaliseren, zodat deze beter wordt gevonden op een specifieke zoekterm.
Akismet-WordPress-plugin

Tips voor het kiezen van een bedrijfswebsite template

Je weet nu welke stappen je moet doorlopen om zelf een zakelijke website te maken. Ik kan mij alleen voorstellen dat je nog niet precies weet waar je nu op moet letten bij het kiezen van een geschikt website template. Het gaat namelijk niet alleen om hoe het template eruit ziet, maar vooral om hoe het thema technisch in elkaar zit. Hieronder wil ik je daarom een aantal handvatten geven, zodat je deze punten kunt meenemen in je zoektocht naar een geschikt template voor je bedrijfswebsite.

1. Het template moet snel zijn

Wanneer je op zoek bent naar een geschikt website template voor het maken van een zakelijke website is snelheid super belangrijk. Google gebruikt de snelheid van je website namelijk als belangrijke ranking factor en dat betekent dat de snelheid van je website invloed heeft op de vindbaarheid van je website in Google. Gevonden worden in Google zou daarom makkelijker moeten zijn met een snel template dan met een traag template.

Nu is het probleem alleen dat het testen van de snelheid van een WordPress thema of template lastig is. Je kunt namelijk alleen een goede meting doen door het thema zelf te installeren en vervolgens een snelheidstest te doen via bijvoorbeeld Google PageSpeed Insights.

Naast dat je de snelheid van het thema zelf kunt testen, kun je ook kijken naar de ervaringen van andere gebruikers met het WordPress thema. Hier kun je in de meeste gevallen wel vinden of het thema snel of sloom is.

Zakelijke-website-maken-snelheid

2. Het template moet zoekmachine vriendelijk zijn

Als tweede is het erg belangrijk dat het thema dat je kiest zoekmachine vriendelijk is. Dit punt gaat goed samen met de snelheid, want zoals ik net vertelde heeft de snelheid van je website invloed op de vindbaarheid van je website in Google.

Naast de snelheid is het voor een zoekmachine vriendelijk WordPress thema belangrijk dat de code goed in elkaar zit. Google kan je website zelf namelijk niet bekijken, maar maakt keuzes op basis van de code waaruit je website is opgebouwd. Als de code voor Google niet duidelijk is of Google snapt niet wat er staat, dan kan dit negatieve effecten hebben voor de vindbaarheid van je website.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de WordPress thema’s die gigantische hoeveelheden functionaliteiten bevatten. Al deze functionaliteiten staan namelijk in de code van je website en moeten geladen worden wanneer iemand je website bezoekt. In praktijk zal je 80% van deze functionaliteiten niet gaan gebruiken, maar Google ziet de code wel omdat het standaard vanuit het thema wordt ingeladen.

3. Het template moet veilig zijn

Als derde is het belangrijk dat het thema dat je kiest veilig is. Dagelijks worden er namelijk ongeveer 30.000 websites gehackt, doordat meer dan 45% van de websites onvoldoende beveiligd is. Nu zijn er zelf een hele hoop maatregelen die je kunt nemen om je website beter te beveiligen, maar het begint allemaal bij het kiezen van een stabiel, betrouwbaar en veilig WordPress thema.

Om ervoor te zorgen dat je een veilig WordPress thema kiest raad ik je aan om de gratis WordPress thema’s te vermijden. Gratis WordPress thema’s zitten in veel gevallen namelijk slecht in elkaar en worden weinig tot niet geüpdatet. Dit is ook niet gek, want de ontwikkelaars verdienen geen geld aan het thema, dus stoppen ze er zelf ook geen tijd in. Het risico hiervan voor jou is dat de kans aanwezig is dat je website wordt gehackt.

Ik raad je daarom altijd aan om te kiezen voor een premium WordPress thema. Deze premium thema’s kosten tussen de €50 en €100 euro per jaar, maar je bent dan wel verzekerd van kwalitatief goede code, regelmatige updates en een klantenservice die je kunt benaderen bij vragen of problemen.

4. Het template moet mobielvriendelijk zijn

Als vierde is het belangrijk dat het thema dat je kiest mobielvriendelijk is. Wat ik hier precies mee bedoel is dat het thema volledig responsive is. Dit betekent dat je website automatisch meeschaalt op de grootte van het scherm. Het voordeel hiervan is dat je website op elk apparaat de beste gebruikservaring kan bieden.

Het is belangrijk om voor een responsive WordPress thema te kiezen, omdat uit cijfers van Google blijkt dat meer dan 50% van alle zoekopdrachten afkomstig is vanaf mobiele apparaten. Is je website niet geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers? Dan zal dit negatief effect hebben op de vindbaarheid van je website in de mobiele zoekresultaten van Google. Kies daarom altijd voor een WordPress thema dat volledig responsive is.

5. Kies een template dat aansluit bij je wensen

Als laatste is het natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk dat je een thema of template kiest dat aansluit bij je wensen en behoeften. Je hebt er namelijk niks aan als je een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema kiest waarmee je niet de website kunt maken die je had willen maken.

Om deze reden raad ik je in vrijwel alle gevallen aan om te kiezen voor een multifunctioneel WordPress thema. Zoals ik eerder in dit artikel vertelde is een multifunctioneel thema namelijk een thema dat je voor alle soorten websites kunt gebruiken. Het maakt dus niet uit of je een bedrijfswebsite, coach website of verhuur website wilt maken. Met een multifunctioneel WordPress thema is het namelijk allemaal mogelijk.

Bedrijfswebsite maken? Dit zijn de 3 beste thema’s!

Je weet inmiddels precies waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikt WordPress thema. Ik kan mij alleen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dat je totaal geen idee meer hebt waar je nu precies moet beginnen.

Ik heb daarom al uitgebreid onderzoek voor je gedaan naar de beste WordPress thema’s voor het maken van een bedrijfswebsite. In totaal zijn er drie WordPress thema’s overgebleven die aan alle eisen voldoen die we zojuist hebben besproken. Hieronder zal ik de thema’s even toelichten, zodat je uiteindelijk zelf de beste kunt kiezen!

1. Astra thema

Astra-wordpress

Het beste WordPress thema dat je kunt gebruiken voor het maken van een zakelijke website is het Astra theme. Het Astra theme is namelijk al verschillende jaren een van de beste WordPress thema’s op de markt. Doordat het Astra thema maar 50 KB nodig heeft kan het thema laden in 0,5 seconden en daarmee is het ook nog eens een van de snelste WordPress thema’s!

Een groot voordeel van het Astra theme is dat het multifunctioneel is. Dit betekent dat je het thema kunt gebruiken voor echt alle soorten websites en webshops. Dit is ook goed te zien aan de meer dan 250 starter templates die standaard worden meegeleverd bij het thema. Binnen het thema zijn er namelijk templates te vinden voor echt alle soorten websites en webshops. Voor het maken van een bedrijfswebsite zijn er dan ook meer dan genoeg geschikte templates te vinden.

Naast dat het Astra theme multifunctioneel is, is het volledig geoptimaliseerd voor Google en automatisch responsive. Met het Astra theme ben je dan ook verzekerd van een goede basis voor het maken van je eigen droom website. De kosten voor het Astra Pro theme bedragen op dit moment $49 dollar per jaar.

2. Elementor Hello

Elementor-hello-theme-review

Het tweede thema dat uitermate geschikt is voor het maken van een bedrijfswebsite, is het Hello theme van Elementor. Elementor is met meer dan 10.000.000 gebruikers namelijk de populairste website builder binnen WordPress. Het voordeel van Elementor is dat je zonder enige technische kennis je volledige website naar eigen wens kunt opbouwen en inrichten.

Omdat Elementor een page builder is heb je geen zwaar WordPress thema nodig met veel functionaliteiten, want dit kun je met Elementor allemaal zelf bouwen. Kies je voor een los thema in combinatie met Elementor of Elementor Pro? Dan worden veel functionaliteiten dubbel in de code gezet wat negatieve effecten heeft voor de snelheid en zoekmachinevriendelijkheid van je website. Om dit probleem op te lossen heeft Elementor een eigen WordPress thema ontwikkeld, genaamd Elementor Hello.

Het is overigens wel goed om te weten dat het Astra theme ook volledig is afgestemd op Elementor. Je kunt in plaats van het Hello theme dus ook het Astra theme gebruiken in combinatie met Elementor. Een voordeel van het Elementor Hello theme is dan wel weer dat het gratis is.

3. Divi

Divi-wordpress

Het laatste thema dat je kunt overwegen voor het maken van een zakelijke website is het Divi theme. Divi is namelijk een totaaloplossing die bestaat uit een WordPress thema en WordPress builder. Doordat het thema en de builder door hetzelfde team zijn ontwikkeld zijn ze perfect op elkaar afgestemd.

Je kunt het Divi theme eigenlijk vergelijken met de combinatie van het Elementor Hello theme in combinatie met de Elementor page builder. Het voordeel van Divi is dan wel dat je nog meer templates tot je beschikking hebt. Met Divi krijg je namelijk toegang tot meer dan 2.500 pagina layouts en 348 volledige website templates. Aan deze templates valt ook goed te zien dat het thema multifunctioneel is, want echt voor alle soorten websites zijn er wel templates te vinden.

Wat verder nog een voordeel van Divi is, is dat ze ook over enkele geavanceerde functionaliteiten beschikken. Ze beschikt Divi bijvoorbeeld over een standaard ingebouwde functionaliteit voor het uitvoeren van splittesten. Dit is een handige functionaliteit voor als je in een verder stadium bent, maar het is wel fijn dat dit standaard al in Divi aanwezig is.

Een zakelijke website maken: 2 belangrijke tips!

Het maken van een eigen bedrijfswebsite is erg leuk, maar er zijn wel een hoop zaken waar je rekening mee moet houden. Om deze reden wil ik twee belangrijke tips met je delen. Deze tips gelden niet specifiek voor het maken van een zakelijke website, maar voor het maken van een website in het algemeen.

1. Bedenk een huisstijl

De eerste belangrijke tip die ik met je wil delen heeft betrekking op de huisstijl. In de meeste gevallen wordt er namelijk voor gekozen om direct een template te importeren, omdat deze mooi is. Er wordt alleen helemaal niet nagedacht over wat de website uitstraalt en of deze uitstraling aansluit bij wat je precies uit wilt stralen.

Voordat je begint met het maken van een website is het daarom erg belangrijk om na te denken over de huisstijl. De huisstijl wil je namelijk niet alleen terug laten komen op je website, maar ook in het logo, de visitekaartjes, je social media profielen en ga zo maar door.

Het bedenken van een goede huisstijl kun je in deze tijd gelukkig eenvoudig zelf doen. Er zijn namelijk grote aantallen websites die je kunnen helpen bij het bedenken van kleuren voor in je huisstijl. Een goed voorbeeld hiervan is Coolors.co, maar je kunt het natuurlijk ook aan ChatGPT vragen.

2. Gebruik rechtenvrije afbeeldingen

Een andere belangrijke tip die ik met je wil delen heeft betrekking op de afbeeldingen die je op je website gaat gebruiken. Het is namelijk niet toegestaan om zomaar afbeeldingen op je website te plaatsen. Op afbeeldingen staat namelijk auteursrecht en dat betekent dat je deze niet mag gebruiken zonder toestemming van de persoon die het auteursrecht heeft. Negeer je deze regels? Dan kun je hier serieus mee in de problemen komen.

Ik snap dat je wel afbeeldingen op je website wilt gebruiken en daarom zijn er oplossingen. De beste oplossing is om zelf afbeeldingen te maken die je op je website gebruikt. Deze afbeeldingen zijn namelijk helemaal uniek en dat kan de vindbaarheid van je website in Google verbeteren.

Wil je zelf geen foto’s maken voor je website? Dan kun je er ook nog voor kiezen om gebruik te maken van rechtenvrije afbeeldingen. Dit zijn afbeeldingen die geen auteursrecht bevatten en die je dus zonder problemen op je website kunt gebruiken. Voor rechtenvrije afbeeldingen kun je bijvoorbeeld eens kijken op Pixabay.com of Pexels.com.

Wat kost het maken van een bedrijfswebsite?

Inmiddels weet je precies wat je nodig hebt om een bedrijfswebsite te maken en hoe je een geschikt template voor je website kunt vinden. Daarnaast heb ik twee belangrijke tips met je gedeeld die je zullen helpen bij het maken van je eigen website. We hebben het alleen nog niet gehad over de kosten voor het maken van een bedrijfswebsite. Laten we het daar nu daarom nog maar eens over hebben.

 • Domeinnaam en webhosting: de kosten voor een domeinnaam en hostingpakket zijn noodzakelijk om een bedrijfswebsite te kunnen maken. Zoals ik vertelde raad ik je aan om te kiezen voor het webhosting medium pakket van Cloud86. Dit pakket bevat namelijk alles wat je nodig hebt om goed van start te kunnen gaan. De kosten voor dit hostingpakket bedragen €2,95 per maand.
 • WordPress thema: de kosten voor een WordPress thema zijn niet noodzakelijk, maar ik raad je wel aan om te investeren in een snel, veilig en zoekmachine vriendelijk WordPress thema. Je kunt in dit geval kijken naar het Astra theme. De kosten voor dit thema bedragen $49 dollar per jaar.
 • Page builder: de kosten voor een page builder zijn ook niet noodzakelijk, maar ook dit raad ik je wel aan. Een page builder maakt het namelijk mogelijk om zonder technische kennis je eigen website op te bouwen en in te richten. Persoonlijk raad ik je in dit geval aan om te kiezen voor Elementor Pro. De kosten voor Elementor Pro bedragen €59 per jaar.
 

Tel je alle kosten bij elkaar op? Dan ben je voor het maken van een zakelijke website ongeveer €150 euro per jaar kwijt. Deze kosten kunnen nog iets oplopen als je bij Cloud86 kiest voor een kortere contractduur of een duurder pakket.

Bedrijfswebsite-maken-kosten

Is het slim om zelf een bedrijfswebsite te maken?

Nu we zijn aangekomen aan het eind van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want is het nu slim om zelf een bedrijfswebsite te maken?

Ja, het is zeker slim om zelf een bedrijfswebsite te maken! Zeker aan het begin van je onderneming heb je namelijk niet het budget om direct duizenden euro’s te investeren in een dure maatwerk website. Overigens heb je een dure maatwerk website aan het begin helemaal niet nodig.

Zoek je een methode om zonder technische kennis zelf je eigen bedrijfswebsite te maken? Dan raad ik je aan om mijn gratis WordPress handleiding te downloaden. In deze handleiding leg ik je namelijk stap voor stap uit hoe je met WordPress eenvoudig je eigen website kunt maken!

Zakelijke website maken - Veelgestelde vragen

Wat kost een bedrijfswebsite?

Hoeveel een bedrijfswebsite precies gaat kosten is afhankelijk van een hele hoop factoren. Wanneer je ervoor kiest om een bedrijfswebsite te maken met WordPress heb je een hostingpakket, domeinnaam, WordPress thema en page builder nodig. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €150 euro per jaar.

Wat moet er op een zakelijke website staan?

Welke informatie je op een zakelijke website moet zetten is afhankelijk van het vakgebied waarin je je bevindt. Op een zakelijk website zou ik in ieder geval de volgende pagina’s toevoegen:

 1. Homepage
 2. Diensten pagina’s
 3. Over ons pagina
 4. Contact pagina
 5. Portfolio pagina

Kan je gratis een zakelijke website maken?

Ja, er zijn voldoende systemen waarmee je gratis een zakelijke website kunt maken. Het nadeel van deze oplossingen is alleen dat je geen eigen domeinnaam hebt en dat er reclames op je website komen te staan. Ik raad je daarom af om voor een gratis oplossing te kiezen, want dit komt niet professioneel over.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Gratis-WordPress-handleiding-CTA
4.9/5

5.200+ keer gedownload!

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand