Argeweb opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2023!

Argeweb-opzeggen
Inhoudsopgave

Wil je Argeweb opzeggen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Je bent niet alleen. Het kan een wirwar zijn om te achterhalen hoe je je hostingpakket of domein bij Argeweb opzegt. Maar geen zorgen, ik heb alles op een rijtje gezet.

In dit artikel ontdek je hoe je soepel je Argeweb pakket opzegt en hoe je probleemloos overstapt naar een andere hostingprovider. Lees dus snel verder.

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij Argeweb op?

Denk je erover om je Argeweb hosting op te zeggen? Dan zit je in goed gezelschap. Veel Argeweb-klanten hebben specifieke redenen om hun contract te beëindigen. In dit deel van het artikel gaan we dieper in op de voornaamste problemen die ertoe leiden dat mensen hun hostingpakket bij Argeweb opzeggen.

1. Forse prijsstijgingen

Een van de voornaamste redenen waarom mensen hun hostingpakket bij Argeweb opzeggen, zijn de forse prijsstijgingen. Het komt regelmatig voor dat klanten, die in eerste instantie tevreden waren over de service, zich toch gedwongen voelen hun contract te beëindigen. Ze worden verrast door onverwachte prijsverhogingen tot wel 60% en voelen zich daardoor misleid. De irritatie hierover komt duidelijk naar voren in online reviews. Dus als je denkt aan Argeweb opzeggen, let dan goed op de kleine lettertjes en hou de vervaldatum van je contract in de gaten.

2. Trage hosting

Een andere grote ergernis die mensen ervaren bij Argeweb, is de trage hosting. Snelheid is een van de belangrijkste ranking factoren in Google en een trage website kost je gewoon bezoekers. Klachten over traagheid zijn geen zeldzaamheid en komen geregeld naar voren in online reviews als reden voor Argeweb opzeggen. Dus als je snelle en efficiënte hosting belangrijk vindt, is het zeker iets om over na te denken voordat je je contract verlengt bij Argeweb.

3. Prijzen bij contractverlenging

Een heikel punt dat veel klanten aankaarten, is de onverwachte prijsstijging bij het verlengen van hun contract met Argeweb. Het kan een onaangename verrassing zijn als je denkt te weten waar je aan toe bent en dan ineens een veel hogere factuur in je inbox vindt. Sommige klanten beschrijven een prijsverhoging van wel 70% zonder voorafgaande kennisgeving. Als je op het punt staat je contract te verlengen, kan dit een belangrijke factor zijn om te overwegen voordat je verder gaat met Argeweb.

Er zijn verhalen van klanten die proberen op te zeggen na zo’n prijsstijging, maar dan stuiten op een muur van administratieve rompslomp en klantonvriendelijke service. Dergelijke ervaringen kunnen frustrerend zijn en een reden vormen om definitief te kiezen voor Argeweb opzeggen en over te stappen naar een andere hostingprovider. Dus hou je ogen open en lees de kleine lettertjes voordat je je contract met Argeweb verlengt.

4. Moeilijk op te zeggen

Een ander pijnlijk aspect waar veel mensen tegenaan lopen, is het complexe opzegproces bij Argeweb. Klanten vertellen op review sites over hun frustrerende ervaringen met het Argeweb opzeggen. Het lijkt soms alsof Argeweb de boel expres ingewikkeld maakt om klanten te behouden.

Je leest dingen als onduidelijke voorwaarden of plotselinge facturen na de vermeende opzegdatum en dat is dus echt iets waarvoor je op je hoede moet zijn. Als je overweegt om Argeweb op te zeggen, dan is het verstandig om de vervaldatum van je contract goed in de gaten te houden. Zo kun je onnodige verlengingen en bijkomende kosten vermijden. Het is een extra stap die je moet nemen, maar gezien de ervaringen van anderen is het de moeite waard.

Argeweb-contract-opzeggen

Argeweb opzeggen? Dit is het stappenplan!

Je hebt besloten om je hostingpakket of domeinnaam bij Argeweb op te zeggen. Een goede eerste stap is om te weten hoe je dat precies moet doen, zodat je niet zoveel gedoe krijgt als hierboven is beschreven. In dit onderdeel leg ik je stap voor stap uit hoe je Argeweb opzeggen kunt aanpakken.

1. Login op jouw Argeweb account

Om te beginnen met het opzeggen van je diensten bij Argeweb, start je met het inloggen op je persoonlijke Argeweb account. Ga naar www.mijnargeweb.nl en voer je inloggegevens in. Als je je wachtwoord of gebruikersnaam bent vergeten, kun je gebruik maken van de ‘wachtwoord vergeten’-functie om deze te resetten.

Eenmaal ingelogd krijg je toegang tot je Argeweb dashboard, waar je een overzicht ziet van al je actieve diensten, facturen, support tickets, en meer.

Argeweb-inloggen

2. Beheer je contract

Nadat je succesvol bent ingelogd en je je op het dashboard van Argeweb bevindt, is de volgende stap in Argeweb opzeggen om naar het tabblad ‘Administratief’ in de menubalk te gaan. Eenmaal op het ‘Administratief’ tabblad krijg je verschillende mogelijkheden te zien, zoals het beheren van je facturen, het aanpassen van persoonlijke gegevens en uiteraard de optie ‘Opzegging’.

Door op de betreffende dienst te klikken, krijg je meer details te zien en heb je de mogelijkheid om door te gaan met het opzeggen. Maak gebruik van deze informatie om zorgvuldig te bepalen welke diensten je wilt stopzetten en welke je wilt behouden.

3. Kies het pakket dat je wilt opzeggen

Wanneer je op ‘Opzegging’ klikt, kom je in een nieuwe omgeving terecht waarin je een overzicht krijgt van al je actieve diensten, zoals domeinnamen, hosting pakketten en andere toegevoegde diensten. In dit gedeelte kun je gedetailleerd zien welke contracten je momenteel actief hebt, inclusief de contractdata en eventuele automatische verlengingen.

Dit is het moment om goed op te letten. Zorg dat je weet welke diensten je wilt opzeggen en noteer de data waarop deze contracten verlopen. Argeweb hanteert vaak een opzegtermijn van één maand, dus het is belangrijk dat je dit proces tijdig start om onnodige kosten te voorkomen.

4. Bevestig je opzegging

Na het selecteren van de dienst of het product dat je wilt beëindigen, kom je terecht in de laatste fase van het opzegproces: de verificatie en bevestiging. Dit is ongeveer hetzelfde als bij Mijndomein opzeggen en Yourhosting opzeggen. In deze fase is het essentieel om alles dubbel te checken om eventuele fouten of misverstanden te voorkomen.

Allereerst krijg je de mogelijkheid om je opzegging nog een laatste keer te controleren en eventueel aan te passen. Dit is het moment om nog eens goed te kijken naar de details: kloppen alle geselecteerde diensten? Is de einddatum zoals je die in gedachten had? Als alles naar wens is, kun je op ‘Opzegging aanmaken’ klikken.

Vervolgens wordt je gevraagd om de reden van je opzegging aan te geven. Dit is meestal een optionele stap, maar het kan waardevolle feedback zijn voor Argeweb om hun dienstverlening in de toekomst te verbeteren. Dus als je tijd hebt, vul dit dan in. Na het aangeven van de reden klik je op ‘versturen’

Na deze laatste stap zal je in je Argeweb dashboard een overzicht zien van de diensten die je hebt opgezegd. Maar let op: het proces is pas volledig voltooid als je een bevestigingsmail hebt ontvangen. Deze mail dient als je officiële bewijs van opzegging. Zonder deze bevestiging is je dienst namelijk nog niet officieel opgezegd, en dat kan leiden tot extra kosten of andere complicaties. Het is dus aan te raden om deze e-mail goed te bewaren voor eventuele toekomstige referenties.

Gefeliciteerd: het Argeweb opzeggen is nu voltooid!

Verhuizen naar een andere hosting provider

Als je niet langer gebruik wilt maken van Argeweb, kun je overwegen om je domein en eventuele website te verhuizen naar een andere provider. Veel providers bieden een verhuisservice of -functie waarmee dit gemakkelijk gaat. Zorg wel dat je de verhuiscode van je domeinnaam bij de hand hebt.

Wil je je website verhuizen naar een andere provider en wil je weten hoe je dat bij Argeweb regelt? Je hebt hoofdzakelijk twee opties: je kunt een e-mail sturen naar info@argeweb.nl vanaf een geverifieerd adres, of je kunt inloggen op je Argeweb account en via ‘Administratief’ naar ‘Domeinnaam wegverhuizen’ navigeren. In beide gevallen heb je een verhuiscode nodig, die je via deze routes kunt aanvragen.

Voor .nl domeinen klik je op ‘Vraag token aan’ en voor andere extensies kies je ‘Wegverhuizen via e-mail’. Binnen één werkdag ontvang je een bevestiging en de benodigde verhuiscode. Heb je geen geverifieerd e-mailadres? Dan kun je een formulier downloaden en dit ondertekend terugsturen naar Argeweb.

Argeweb opzeggen: dit zijn je alternatieven

Heb je definitief besloten dat je jouw Argeweb contract wil opzeggen? Dan betekent dit niet dat je ook je online aanwezigheid hoeft op te geven. Je kunt je domeinnaam, website of webshop en e-mailadressen namelijk prima overzetten naar een andere hosting provider.

Zoals ik hierboven al aangaf, wil je in dit geval zoeken naar een webhosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice. Hieronder bespreek ik twee Argeweb alternatieven die wellicht beter aansluiten bij je wensen en behoeften en ook nog eens beschikken over een gratis verhuisservice.

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor Argeweb? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat jouw website bij Cloud86 veel minder downtime heeft.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 jouw domeinnaam, website en e-mails van Argeweb kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

2. mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor Argeweb is mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host groene hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Conclusie; kun je jouw Argeweb contract zelf opzeggen?

Ja, het opzeggen van je Argeweb contract is vrij eenvoudig en kun je helemaal zelf doen. Of je nu een domeinnaam, hostingpakket of andere dienst wilt opzeggen, de stappen zijn goed te volgen via je Argeweb account. Vaak kiezen mensen voor opzegging omdat ze een beter aanbod hebben gevonden, ontevreden zijn over de service, of simpelweg omdat ze hun website willen verhuizen.

Als je wilt overstappen, biedt Argeweb ook opties om je domeinnaam en website naar een andere provider te verhuizen. Hiervoor heb je een verhuiscode nodig, die je eenvoudig kunt aanvragen. Dit maakt de transitie naar een nieuwe hosting provider een stuk makkelijker.

Nu je alle stappen kent, ben je goed voorbereid om je Argeweb contract op te zeggen of te verhuizen. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe hosting provider, dan is Cloud86 een uitstekend alternatief.

Argeweb opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je Argeweb per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om Argeweb per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je jouw Argeweb contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je Argeweb contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is Argeweb maandelijks opzegbaar?

Ja, Argeweb is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je jouw contract met Argeweb opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij Argeweb kun je jouw hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij Argeweb.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

De beste hosting provider voor jouw website vinden?

Ben je op zoek naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop? In deze hosting gids vertel ik je alles over webhosting en vergelijk ik de 8 beste hosting providers van dit moment!

Via deze gids kun je tot 80% korting krijgen op webhosting!

Hosting-gids