Argeweb opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2024!

Argeweb-opzeggen
Inhoudsopgave

Heb je een hostingpakket van Argeweb, maar ben je hier niet meer tevreden over en wil je daarom Argeweb opzeggen? Dan ben je niet de enige! Veel klanten van Argeweb ervaren namelijk frustraties en/of problemen waardoor ze zoeken naar een manier om hun Argeweb contract op te zeggen.

Hier ben je in dit geval op de juiste plek! Ik heb alle stappen namelijk voor je uitgezocht en op een rijtje gezet, zodat je je contract en hostingpakket bij Argeweb gemakkelijk en zonder gedoe kunt opzeggen.

Naast dat ik je vertel hoe je je contract bij Argeweb kunt opzeggen, vertel ik nog veel meer. Zo vertel ik je welke problemen klanten van Argeweb ervaren en waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe hosting provider. Aan het einde van dit artikel zal ik daarom de beste Argeweb alternatieven met je delen!

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij Argeweb op?

Denk je erover om je Argeweb hosting op te zeggen? Dan ben je zoals ik net vertelde niet de enige! Veel Argeweb-klanten hebben namelijk specifieke en veelvoorkomende redenen om hun contract te beëindigen. In dit deel van dit artikel wil ik daarom dieper ingaan op de voornaamste redenen dat klanten hun hostingpakket bij Argeweb opzeggen.

1. Forse prijsstijgingen

Een van de voornaamste redenen waarom klanten hun hostingpakket bij Argeweb opzeggen, zijn de forse prijsstijgingen. Het komt regelmatig voor dat klanten, die in eerste instantie tevreden waren over de service, zich toch gedwongen voelen hun contract te beëindigen. Ze worden verrast door onverwachte prijsverhogingen tot wel 60% en voelen zich daardoor misleid. De irritatie hierover komt duidelijk naar voren in online reviews. Dus als je denkt aan Argeweb opzeggen, let dan goed op de kleine lettertjes en hou de vervaldatum van je contract in de gaten.

2. Trage hosting

Een andere grote ergernis die mensen ervaren bij Argeweb, is de trage hosting. Snelheid is een van de belangrijkste ranking factoren in Google en een trage website kost je daardoor gewoon bezoekers en uiteindelijk dus omzet. Klachten over een trage website en server zijn geen zeldzaamheid en komen geregeld naar voren in online reviews als reden voor Argeweb opzeggen. Dus als je snelle en efficiënte hosting belangrijk vindt, is het aan te raden om over te stappen naar een snellere en betrouwbaardere hosting provider.

3. Prijzen bij contractverlenging

Een frustratie die veel klanten van Argeweb aankaarten, is de onverwachte prijsstijging bij het verlengen van hun contract. Het kan een onaangename verrassing zijn als je denkt te weten waar je aan toe bent en dan ineens een veel hogere factuur in je inbox vindt. Sommige klanten beschrijven een prijsverhoging van wel 70% zonder voorafgaande kennisgeving. Als je op het punt staat je contract te verlengen, kan dit een belangrijke factor zijn om te overwegen voordat je verder gaat met Argeweb.

Er zijn verhalen van klanten die proberen op te zeggen na zo’n prijsstijging, maar dan stuiten op een muur van administratieve rompslomp en klantonvriendelijke service. Dergelijke ervaringen kunnen frustrerend zijn en een reden vormen om definitief te kiezen voor Argeweb opzeggen en over te stappen naar een andere hostingprovider. Dus hou je ogen open en lees de kleine lettertjes voordat je je contract met Argeweb verlengt.

4. Moeilijk op te zeggen

Een ander pijnlijk aspect waar veel klanten tegenaan lopen, is het complexe opzegproces bij Argeweb. Klanten vertellen op onafhankelijke review sites over hun frustrerende ervaringen met het Argeweb opzeggen. Volgens veel klanten komt het erop neer dat ze het expres ingewikkeld maken om op die manier klanten te behouden.

Je leest bijvoorbeeld dingen als onduidelijke voorwaarden of plotselinge facturen na de vermeende opzegdatum en dat is dus echt iets waarvoor je op je hoede moet zijn. Als je overweegt om Argeweb op te zeggen, dan is het verstandig om de vervaldatum van je contract goed in de gaten te houden en in je agenda te zetten. Zo kun je onnodige verlengingen en bijkomende kosten vermijden. Ook kun je dan vroegtijdig overstappen naar een Argeweb alternatief. Het is een extra stap die je moet nemen, maar gezien de ervaringen van anderen is het de moeite waard.

Argeweb-contract-opzeggen

Argeweb opzeggen? Dit is het stappenplan!

Heb je na het lezen over de forse prijsstijgingen en de trage servers definitief besloten dat je je contract bij Argeweb wil opzeggen? Geloof me, je bent niet de enige! Het opzeggen van je Argeweb contract klinkt wellicht lastig, maar wanneer je precies weet hoe en wat je moet doen valt dat best wel mee. Je kunt zo ook een hoop gedoe en frustraties voorkomen. Hieronder heb ik daarom stap voor stap uitgewerkt hoe je je diensten bij Argeweb kunt opzeggen:

Zo kun je Argeweb gemakkelijk opzeggen:

1. Login op je Argeweb account

Om te beginnen met het opzeggen van je diensten bij Argeweb, start je met het inloggen op je persoonlijke Argeweb account. Om dit te kunnen doen ga je naar de website van Argeweb en klik je in het menu op “Inloggen”. Je krijgt vervolgens een scherm te zien waar je moet inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Argeweb account. Als je je wachtwoord of gebruikersnaam bent vergeten, kun je gebruikmaken van de ‘wachtwoord vergeten’-functie om deze te resetten.

Eenmaal ingelogd krijg je toegang tot je Argeweb dashboard, waar je een overzicht ziet van al je actieve diensten, facturen, support tickets, en meer.

Argeweb-inloggen

2. Beheer je contract

Nadat je succesvol bent ingelogd en je je op het dashboard van Argeweb bevindt, is de volgende stap in het Argeweb opzeggen om naar het tabblad ‘Administratief’ in de menubalk te gaan. Eenmaal op het ‘Administratief’ tabblad krijg je verschillende mogelijkheden te zien, zoals het beheren van je facturen, het aanpassen van persoonlijke gegevens en uiteraard de optie ‘Opzegging’.

Ben je op de ‘Opzegging’ pagina beland? Dan krijg je een overzicht van de diensten te zien die je op dit moment bij Argeweb hebt. Door op de betreffende dienst te klikken, krijg je meer details te zien en heb je de mogelijkheid om door te gaan met het opzeggen. Maak gebruik van deze informatie om zorgvuldig te bepalen welke diensten je wilt stopzetten en welke je wilt behouden.

3. Kies het pakket dat je wilt opzeggen

Wanneer je op ‘Opzegging’ klikt, kom je in een nieuwe omgeving terecht waarin je een overzicht krijgt van al je actieve diensten, zoals domeinnamen, hosting pakketten en andere toegevoegde diensten. In dit gedeelte kun je gedetailleerd zien welke contracten je momenteel actief hebt, inclusief de contractdata en eventuele automatische verlengingen.

Op dit punt is het belangrijk om goed op te letten! Zorg dat je weet welke diensten je wilt opzeggen en noteer de data waarop deze contracten verlopen. Argeweb hanteert vaak een opzegtermijn van één maand, dus het is belangrijk dat je dit proces tijdig start om onnodige kosten voor verlengingen te voorkomen.

4. Bevestig je opzegging

Na het selecteren van de dienst of het product dat je wilt beëindigen, kom je terecht in de laatste fase van het opzegproces: de verificatie en bevestiging. Deze stap is ongeveer hetzelfde als die van Mijndomein opzeggen en Yourhosting opzeggen. In deze fase is het essentieel om alles dubbel te checken om eventuele fouten of misverstanden te voorkomen.

Allereerst krijg je de mogelijkheid om je opzegging nog een laatste keer te controleren en eventueel aan te passen. Dit is het moment om nog eens goed te kijken naar de details: kloppen alle geselecteerde diensten? Is de einddatum zoals je die in gedachten had? Als alles naar wens is, kun je op ‘Opzegging aanmaken’ klikken.

Vervolgens wordt je gevraagd om de reden van je opzegging aan te geven. Dit is meestal een optionele stap, maar het kan waardevolle feedback zijn voor Argeweb om hun dienstverlening in de toekomst te verbeteren. Dus als je tijd hebt, vul dit dan in. Na het aangeven van de reden klik je op ‘versturen’

Na deze laatste stap zal je in je Argeweb dashboard een overzicht zien van de diensten die je hebt opgezegd. Maar let op: het proces is pas volledig voltooid als je een bevestigingsmail hebt ontvangen. Deze mail dient als je officiële bewijs van opzegging. Zonder deze bevestiging is je dienst namelijk nog niet officieel opgezegd, en dat kan leiden tot extra kosten of andere complicaties. Het is dus aan te raden om deze e-mail goed te bewaren voor eventuele toekomstige referenties.

Gefeliciteerd: het Argeweb opzeggen is nu voltooid!

Verhuizen naar een andere hosting provider

Als je niet langer gebruik wilt maken van Argeweb, kun je overwegen om je domein en eventuele website te verhuizen naar een andere provider. Veel providers bieden een verhuisservice of -functie waarmee dit gemakkelijk gaat. Zorg wel dat je de verhuiscode van je domeinnaam bij de hand hebt.

Wil je je website verhuizen naar een andere provider en wil je weten hoe je dat bij Argeweb regelt? Je hebt hoofdzakelijk twee opties: je kunt een e-mail sturen naar info@argeweb.nl vanaf een geverifieerd adres, of je kunt inloggen op je Argeweb account en via ‘Administratief’ naar ‘Domeinnaam wegverhuizen’ navigeren. In beide gevallen heb je een verhuiscode nodig, die je via deze routes kunt aanvragen.

Voor .nl domeinen klik je op ‘Vraag token aan’ en voor andere extensies kies je ‘Wegverhuizen via e-mail’. Binnen één werkdag ontvang je een bevestiging en de benodigde verhuiscode. Heb je geen geverifieerd e-mailadres? Dan kun je een formulier downloaden en dit ondertekend terugsturen naar Argeweb om de verhuiscode alsnog te krijgen.

Argeweb opzeggen: dit zijn je alternatieven

Heb je definitief besloten dat je je Argeweb contract wil opzeggen? Dan hoeft dit niet te betekenen dat je ook je domeinnaam en website of webshop verliest. Zoals ik net vertelde kun je er namelijk voor kiezen om over te stappen naar een andere hosting provider. Je kunt hierbij je domeinnaam, mail en website of webshop meenemen.

Je kunt er in dit geval voor kiezen om je domeinnaam, mail, database en website of webshop zelf over te zetten, maar persoonlijk raad ik je dit niet aan. Naast dat het veel werk is kan er namelijk ook erg veel misgaan en dat wil je voorkomen. Om die reden raad ik je aan om een Argeweb alternatief te kiezen die beschikt over een gratis verhuisservice. Dit betekent namelijk dat je nieuwe hosting provider alles van je oude hostingprovider kosteloos voor je overzet.

Dit zijn de beste Argeweb alternatieven:

 1. Cloud86: De beste en snelste hosting in Nederland
 2. Mijn.host: De beste duurzame hosting in Nederland
 3. Hostinger: De beste internationale hosting

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor Argeweb? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat je website of webshop bij Cloud86 veel minder downtime heeft.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 je domeinnaam, website en e-mails van Argeweb kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

2. mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor Argeweb is mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host groene hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Het laatste Argeweb alternatief dat ik zeker besproken wil hebben in dit artikel is Hostinger. Hostinger is namelijk een grote internationale hosting provider die al meerdere jaren behoort tot de populairste hosting providers wereldwijd. De hosting van Hostinger is daarom een ideale keuze wanneer je een website of webshop hebt die op de internationale markt moet presteren. Doordat Hostinger beschikt over verschillende server locaties over de hele wereld kan je website of webshop vanaf elke locatie snel geladen worden!

Heb je geen internationale website of webshop? Ook dan is het zeker de moeite waard om de hosting van Hostinger te bekijken! Hostinger heeft namelijk een uitgebreid assortiment aan soorten hosting waardoor er voor ieder budget wel een geschikt pakket is te vinden. Op dit moment kun je onder andere bij Hostinger terecht voor standaard shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting en cloud hosting. Als je dus op zoek bent naar een specifiek type webhosting weet ik zeker dat je deze bij Hostinger gaat vinden.

Lijkt de hosting van Hostinger je interessant? Dan is het goed om te weten dat je voor elke soort webhosting de keuze hebt uit verschillende pakketten. Wanneer je kiest voor WordPress hosting heb je bijvoorbeeld de keuze uit drie verschillende hostingpakketten waarvan de prijzen variëren tussen de €2,99 en €9,99 per maand. Uiteraard is de verhuisservice bij elk pakket gratis inbegrepen! Wil je meer weten over de hosting van Hostinger? Lees mijn Hostinger review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

Conclusie; kun je jouw Argeweb contract zelf opzeggen?

Nu we zijn aangekomen aan het eind van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want kun je Argeweb nu gemakkelijk zelf opzeggen en nog belangrijker, is het slim om dit te doen?

Laat ik voorop stellen dat je je contract bij Argeweb gemakkelijk zelf kunt opzeggen. Ik kan je ook zeker aanraden om dit te doen wanneer je problemen of frustraties ervaart als klant van Argeweb. Er zijn namelijk een groot aantal hosting providers die hun zaken veel beter op orde hebben en eerlijke prijzen rekenen voor goede service.

Wil je Argeweb opzeggen, maar zoek je ook naar een goed Argeweb alternatief? Dan kan ik je aanraden om eens naar de hosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meerdere jaren op rij is uitgeroepen tot snelste hosting in Nederland. Daarnaast beschikken ze over een klantenservice die telefonisch bereikbaar is en leveren ze gratis verhuisservice(t.w.v. €75,00) bij minimaal het ‘Webhosting Medium’ pakket.

Argeweb opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je Argeweb per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om Argeweb per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je je Argeweb contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je Argeweb contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is Argeweb maandelijks opzegbaar?

Ja, Argeweb is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je je contract met Argeweb opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij Argeweb kun je je hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij Argeweb.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-Cloud86
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids